|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
To był argument na zastosowanie JOW? Bez jaj. Piszemy, albo poważnie, albo wcale.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.10.2012 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.10.2012 o godz. 15:57.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Tu masz cały program z 2005 roku.http://www.pis.org.pl/download.php?g...2005_skrot.pdf nie chce mi sie przekopiowywać tutaj wszystkich detali. Wykaż się ty. Daje ci hojną ręką 24 miesiące - pokaż które sztandarowe swoje projekty zrealizowała PO p.s. a niech będzie 36 miesięcy dwa razy tyle co PIS Hehe, tak teraz możesz glosować na kogo chcesz tylko nie koniecznie ta osoba wejdzie do Sejmu jeśli lista partyjna dostanie słaby wynik.Poczytaj może na czym polega obecny system glosowania Nie wystraczy 10 posłów na województwo i kilku senatorów? Albo podobny algorytm uzależniajacy od liczby mieszkańcow województwa ?Jaki to problem?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.10.2012 o godz. 16:52.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru bronić PO, więc czekam na Twoją inwencję twórczą. W linku, który podałem na stronie FR zostały wymienione punkty, które PO zrealizowała.
Czekam na takie samo przedstawienie % realizacji programu przez PiS (weźmiemy pod uwagę wyłącznie okres kiedy była koalicja - co do dnia). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Natomiast PO, za tydzień zacznie się 6 rok sprawowania rządów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to ma za znaczenie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
|
Takie samo jak rozładowanie wagonu kolejowego miału w 2 h lub 6 h.
Doją kasę z Polski ostro, przy aprobacie ryżego : Cytat:
Są pieniadze na Grecję a nie ma na ....leczenie polskich dzieci: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie ma. Apraho pytał o okres 5 lat rządów PO. Ja jestem za tym, aby policzyć taki sam okres dla PiS i dla PO, czyli kilkanaście miesięcy z expose Marcinkiewicza/Kaczyńskiego vs pierwsze expose Tuska. Zatem po co pisać takie głupoty?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ażeby juz całkiem zyło sie lepiej. Wszystkim, to tym razem służba zdrowia. Na co mozna liczyc w przyszłym roku:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Doskonale wiem na czym polega obecny system głosowania .Zarzuty były by jak najbardziej słuszne, gdyby z listy wchodziły osoby według kolejności miejsc a wchodzą według kolejności zdobytych głosów. Na sam początek w ramach eksperymentu mogli by wprowadzić kolejność alfabetyczną na listach, bez żadnych numerków. Wtedy może spora część ludzi którzy głosują jedynkę z zasady , pomyślała by trochę dłużej na kogo zagłosować. Cytat:
Natomiast zgadzam się, że podstawowym wyjściem do dyskusji o odpowiedniej liczbie posłów jest oczywiście liczba mieszkańców. W tej chwili wychodzi, że jeden poseł przypada na + - 84 tys obywateli. Jak dla mnie jest trochę za dużo posłów(szczególnie w perspektywie nieciekawej demograficznie przyszłości), natomiast pytanie jest ilu posłów powinno przypadać na ilu mieszkańców ? W kwestiach funkcjonowania technicznego to i pewnie dali by sobie radę w 100 osób(ma na myśli pracę komisji sejmowych), ale jest też kwestia reprezentacji politycznej określonej grupy osób i kwestia kontatu posła ze swoimi wyboracami. Myślę,że w przypadku Polski dobrą liczbą na początek dyskusji jest 1 poseł na 100 tys obywateli w szczególności, że Polska jak już wspomniałem jest państwem unitarnym i nie ma takiego podziału w stanowieinu prawa jaki ma miejsce w przypadku państw fedracyjnych (bądź podobnych).
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.10.2012 o godz. 17:45.
![]()
|
||
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez kitu. Akurat to ze siedza razem na lozy vip nie musi oznaczac, ze istnieja miedzy nimi jakies relacje towarzyskie.
Zreszta na tym filmiku ktory dzisiaj widzialem pare razy w roznych telewizjach nie wygladaja na jakos za bardzo spoufalonych ![]() ![]()
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Jednak z drugiej strony pokazuje to, że tacy całkiem obcy sobie nie byli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Siedzi sobie JE Donald Tusk w jednej loży z Prezesem Sądu i trzeba być nieźle nakręconym aby na podstawie tego zdjątka stawiać zarzut, że chłopcy się znają. Może się znają bardziej lub mniej, a może w ogóle ale to zdjątko, czy te zdjęcia nie są na to żadnym dowodem.
Zresztą to dzecinada mniej więcej w tym tonie i na tym samym poziomie co hasło "Cymański na premiera" tudzież ten Profesorek co go JE Kaczyński wynalazł. Teraz tylko naród musi czekać na super exposee super Premiera. Tylko po co on je wygłasza i czyta raczej, jak nic z tego nie realizuje później. Do tego jeszcze nie doszli ze to sensu nie ma ? Muszą naród mieć za wyjątkowo debilny. Jaką wiarygodność może mieć to exposee ? Na to wszystko głos zabierze ex wydawca katolickiego pisemka a obecnie zacięty wróg KK imć Palikot, i wsio skrytykuje dla zasady, aby było wrażenie,że jest anty. Taka nowa linia w polskiej polityce No i na koniec facet rodem z KC, ale KC tej niższej półki, gdzie się kawe parzyło, czyli Miller, coś będzie mówił od rzeczy, jakimiś sloganami rzucał na lewo i prawo.To jest scenariusz na najbliższy tydzień, miesiąc, rok......Naprawdę, na świecie duzo musiałoby się zmienić aby w Polsce odrodziła się klasa polityczna, w ogóle powstała, od tego trzeba zacząć. I aby Polska mogła samodzielnie się rządzić. Osobiście nie widzę na przestrzenia najbliższch 20 lat takiej możliwości. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejni "przypadkowi" kibice w otoczeniu Tuska, można powiedzieć nawet, że ekipa (ciekawe czy mają swoją flagę ?) :
Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.10.2012 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że Tusk zna to towarzystwo. Polecam książkę Paradowskiej "Teczki liberałów" na temat trójmiejskiej śmietanki.
http://allegro.pl/teczki-liberalow-p...688375853.html Towarzystwo wyrosło w dużej mierze na trybunach Lechii i w trójmiejskich klubach, więc nic dziwnego, że pojawia się wciąż na trybunie vipowskiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale Ty ciężki człowiek jesteś. Procenty to sobie lepiej zapodaj wieczorem przed snem bo jak masz takie agrumenty to nie mam pytań.Nie ma dla ciebie znaczenia że PIS rządził krócej a PO wielokrotnie dłużej ? ....Pawełek Graś to Ty ...? Halo , czemu nas zaszczyciłeś na tym forum ? ![]() Piszę ci e-nty raz żebyś podał które sztandarowe projekty PO które zrealizowali w pierwszych latach rządów a ty unikasz tego jak diabeł święconej wody odsylając do raportu FR który jest robiony po 3 latach. Po 18 nastu to rząd PO przewracał się na drugi bok w głebokim śnie. I dobrze o tym wiesz dlatego te wymijajace i kuriozalne odpowiedzi Ale wracając do tych 21 "procentów " wykonanych przez rząd -FR zalicza takie sztandarowe i kluczowe projekty jak : - Uchwalenie budżetu na 2008 rok w ściśle określonym terminie. - Deklaracja utrzymania obecnej struktury właścicielskiej mediów publicznych. -Kontynuacja prac parlamentarnego zespołu do spraw dialogu obywatelskiego pod przewodnictwem Marszałka Senatu. -Realizacja polityki historycznej, by wzmacniać wizerunek Polski jako kraju miłującego wolność. !!!! - (mój dopisek -byłbym jak najbardziej za ale to chyba te książki MSZ rozsyłane po ambasadach w których Polacy są pokazywani jak drobne cwaniaczki...?) -Utrzymanie w 2008 roku dotychczasowej liczebności kontyngentu wojskowego w Afganistanie. Jakby odczucić te oczywiste rzeczy jak uchwalanie budżetu czy jakies kontynuacje dialogów (co to wogóle za obietnica wyborcza) to wyjdzie że w 3 lata zrealizowali może z 5% z czego do dymisji powinni sie podać ci ministrowie którzy nie zrealizowali NIC a więc ci odpowiedzialni za : - bezpieczeństwo energetyczne - budownictwo - informatyzacje - infrastrukture - niepełnosprawnych i polityke społeczną - przedsiębiorczość, konkurencyjnośc podatki - PRZECIEŻ TU P.O. MIAŁO POKAZYWAĆ CUDA - sport, turystyka , promocja Polski - sprawy wewnętrzne, bezpieczeństwo publiczne - tanie państwo , likwidacje przywilejów Jak widac nawet po tym raporcie FR Tusk zrealizował w 3 lata jedną kluczową obietnice- rozdzielenie prokuratury od ministra sprawiedliwości , w 6 lat dochodzi jeszcze deregulacja zawodów . Podałem ci 4 sztandarowe projekty PIS w 18 miesiecy . Jak nie widzisz różnicy to Pawle Grasiu nic na to nie poradzę ![]() p.s. poza tym przepraszam bardzo ale obietnice PO policzyła FR a Ty ode mnie wymagasz takiej samej analizy dla PIS . Po czym weżmiesz pod uwagę ewentualne moje i FR procenty i wydasz opinie .Dobre, naprawde dobre ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 04.10.2012 o godz. 10:18.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=5Z4872djh2M
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.10.2012 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można jaśniej? "Polska to nie trudna język", ale wiem, że nie każdy uważał w szkole. Zdaję sobie sprawę, że poziom interlokutorów w tym temacie jest jaki jest, ale dysleksję, czy problemy ze zrozumieniem da się wyleczyć.
Zadam proste pytanie. Czego nie rozumiesz?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.10.2012 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Książka chyba najlepiej ilustruje początki i historię "gdańskich liberałów", do których zaliczał się Tusk i jego dawne/obecne środowisko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzasz te mityczne fakty mówią za siebie jakbyś faktycznie był aparatczykiem PiS. Może pewien aparatczyk zachęcił?
![]() Nie wiem co chcesz osiągnąć porównywaniem mnie do Pawła Grasia, który jest dla mnie na jednej półce z Niesiołowskim i Macierewiczem jeśli chodzi o poziom klasy i prawdomówności. Wiem natomiast, że narażasz się tym na śmieszność. Wróćmy jednak do początku. Wpierw napisałeś retoryczne pytanie nt. tego co PO zrealizowała w ciągu 5 lat. Ja ze swojej strony byłem łaskaw podreperować Pana wiedzę raportem sporządzonym przez FR, który na pewno nie jest podnóżkiem Tuska, a prędzej jest podnóżkiem Kaczyńskiego, który jednak ja uznaję za merytoryczny i prawdziwy (znam kilka osób z tego środowiska i może dlatego). Napisałem również, że okres PiS został podsumowany (przez Politykę i Dziennik jak dobrze pamiętam), ale nie zrobiono to w tak dokładny sposób jak miało to miejsce w przypadku FR, która korzysta ostatnio ze wzorców anglosaskich, czy to przy tym raporcie, czy "mapie długów". Natępnie pojawiły się niezrozumiałe z mojej strony pretensje o to, że jakim to prawem zarzucam, że nie powinno się patrzeć na obietnice z wcześniejszych kampanii wyborczych niezwieńczonych objęciem władzy. Moim zdaniem jest to jakieś nieporozumienie, gdyż z kampanii na kampanię programy ewoluują i to mocno, więc albo rozlicza się realne programy, albo programy kanap prawicowych, czy różnych mutacji lewicy. "Fakty mówią za siebie" to było podsumowanie bezsilności i próba zamknięcia dyskusji, która gdyby toczyła się w rzeczowy sposób to mogłaby się zakończyć jakimś owocnym, finalnym rezultatem. Zaproponowałem, abyś wypisał postulaty z expose polityków PiS, ale nie doczekałem się żadnej odpowiedzi. Zamiast tego w rekontrze pojawił się krzyk, abym to ja policzył postulaty zrealizowane przez PO w czasie 24, czy 36 miesięcy, gdy oczywiście "znane są" postulaty procentowo zrealizowane przez PiS (oczywiście są nieznane i w tym szkopuł). Natępnie wskazałem, abyś policzył te procenty dla PiS (dla ustalonego okresu, który byśmy policzyli co do dnia), a ja bym z opracowania FR wybrał te, które zostały zrealizowane w tym samym czasie. Nie doczekałem się odpowiedzi, a wyłącznie epitetów jak to zwykle bywa wsród osób stale piszących w tym temacie. PS. Jeśli masz chęć zreflektować się to zróbmy tak. 1. Wrócmy dwie strony wcześniej. 2. Wypiszmy postulaty z kampanii wyborczej 2005 dla PiS oraz kampanii wyborczej dla PO w 2007 roku. 3. Każdy przygotowuje postulaty dla jednej i drugiej strony oraz podsumowuje te, które były wykonanie, bądź nie. Ewentualnie, gdy nie ma się zdania zostaje opcja trzecia" nie mam zdania". 4. Niech będzie to po 100 postulatów, ale takich głównych, a nie o dupie Maryny. 5. Przedstawiamy do niedzieli efekt pracy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.10.2012 o godz. 12:22.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nawiązując do rozmów ze strony 649 tego tematu o naszych wspaniałych zarobkach i cenach:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uff - najważniejsze, że jesteśmy przed Rumunią!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ciekawe z jakim to scenariuszem mamy do czynienia w Turcji. Podejrzewam,że chodzi o odciągnięcie wojsk rządowych z centrum Syrii na tereny przygraniczne i tym samym odciążenie " powstańców". Bo widać gołym okiem,że pomoc do tej pory udzielana powstańcom nie wystarczy.
Fajne się tez rzeczy dzieją w Gruzji. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ile raportów tyle analiz
![]() to jest od PWC: ![]() w najbliższej 10latce dogonimy, jak nie przescigniemy Portugalie i dojdziemy do poziomu Hiszpanii płaca minimalna od roku 2000 wzrosla 3 krotnie, wiec spokojnie jest to realne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
w 2000 roku minimalna płaca była zdaje się na poziomie około 800 zł brutto, teraz mamy ile? 1600 zł? |
|
|