|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Wszyscy Sprawiedliwi obejrzyjcie może np. czerwone kartki Sadloka i tego drugiego barana z Ruchu (Djokica).
Kary - 3 mecze http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._pilkarza.html. Dla ułatwienia akcja Djokica powyżej. A Sadloka sami poszukajcie - też jest ciekawie... Z pkt widzenia chamstwa myślę, że różnicy nie ma, a z pkt widzenia zagrożenia dla zdrowia...?
Ostatnio edytowane przez arti : 07.09.2012 o godz. 16:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Dlaczego ubierasz jego niedpowiedniego zachowanie w tak brudne lachy? Po co ta dramaturgia i idiotyczne wnioski? Sorki ale Cala Polska ma gleboko w dupie jak odreagowuja nasi pilkarze,... Zdziwiony ze stajemy w jego obronie? To przestan urzadzac polowaniec na czarownice , wtedy nie bedzie takiej potrzeby. Postapil zle i poniesie tego konsekwencje ... jednak to nasz pilkarz ,a swoich trzeba bronic kolego! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
Jeśli dają taką szansę. Zwróć uwagę, że broniąc idotycznego zachowania stawiasz się w jednym rzędzie z jego idiotyzmem. Takie "dla towarzystwa cygan dał się powiesić"
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 07.09.2012 o godz. 17:12.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A gdzie ja bronie jego zachowania? Napisalem ze postapil zle wiec powinno wystarczyc !
Ty juz dopieszczasz fakty, podeptal czlowieka , zaraz nastepny wyjebie ze mogl go zabic! Ogarnijcie sie! To jest sport , a on popelnil faul jakich jest na peczki. I dletego bede go bronil bo ogarniam jakie emocje mu towarzyszyly , wiem ze jeset mlody i jeszcze glupi. Kazdy popelnia bledy ... A moze da sie to scigac z urzedu? Narazeniie na utrate zycia lub uszkodzenie ciala powinno wystarczyc. Napisz donos do Prokuratury,
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.09.2012 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie pi.olciież już o tej karze. 5 spotkań trochę za dużo, 3 tak jak wolfy pisze w sam raz, rzadko się z nim zgadzam,ale tym razem pisze ok.
We wrześniu 2010 wykłócałem się z wolfym i innymi znafcami o jakość naszej drużyny, twierdziłem, że spokojnie nasz skład jest WYSTARCZAJĄCY NA MISTRZA (pamiętasz wolfy Dziś sytuacja jest odmienna nie mamy składu, wtedy było średnio, dziś jest tragicznie, nasi zawodnicy sa na poziomie tych z podbeskidzia, jak zawsze wierzyłem w mistrza, tak na dzień dzisiejszy po meczu z polonia i przeanalizowaniu naszej kadry, stwierdziłem, że NIE MA SZANS NA PODIUM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Quioto na pięć, a Stokowca zawiesili na dwa
![]() Analizując jak trener Polonii dostał 2, bo się wkurzył, że nie było ewident karnego, to 5 jest chyba dobrą karą dla Honduranina ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.09.2012 o godz. 19:01.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie dane było mi śledzic dziś relacji z meczu, ale czytając archiwum natrafiłem na ciekawy fragment:
"42 W dzisiejszym sparingu wśród Wiślaków zdecydowanie wyróżnia się Chrapek. 43′ Kolejne nieudane podanie Łukasza Garguły, Wiślak jak na razie nie może zaliczyć dzisiajszego spotkania do udanych" Z ekstraklasa.net wiec raczej obiektywne. Jakie znaki na Niebie muszą się jeszcze pojawić by ci dwaj zamienili sie rolami? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
to znaczy, żeby Chrapek nie miał udanego spotkania, a Garguła zdecydowanie wyrózniał się spośród Wislaków?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Czekam na pierwszego oszołoma który napisze o zamachu na życie Piątka. Panowie - jeszcze jeden wysiłek!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.09.2012 o godz. 21:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Genkov : 0 minut w meczu Bułgaria - Włochy
Melikson: 70 minut w meczu Izrael - Azerebejdżan Pareiko: full match z Rumunią |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kara dla Quioto jest adekwatna do głupoty, którą pokazał. Słusznie, że tyle dostał. Nie potrafił nic ciekawego piłkarsko pokazać, to pokazał swoją "mądrość".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle w temacie brutalności Quioto:
http://www.youtube.com/watch?v=gWconnMijqs Kolego Bonawentura wiesz dlaczego łatwo na nim wieszać psy? Bo chłopak nic nie znaczy i jego absencja niema najmniejszego wpływu na druzyne. Przykre jest ferowanie wyroków na jak by nie patrząc narazie incydencie. W 2004 po naszym mistrzostwie świetowano w Kameleonie, była też grupka piłkarzy. Zostali zaproszeni przez kibiców więc jak to bywa każdy się troszkę zasiedział. Trzech naszych z czołowej 11 nie bywale się rozkręciło ...i nawywijali. ... przez 2 tygodnie syf się zamiatało , dostali ostro po kieszeni. Mieli to szczęscie że potrafili cos ciekawego piłkarsko pokazać. Wiec ogarnijcie się wszyscy z tym bandytyzmem Quioto.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.09.2012 o godz. 02:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nikt nie mówi, że mógł zabić itp - opanuj się. To dwa. To nie jest "faul jakich jest na peczki" i o tym dyskusja. Ty może emocje ogarniasz, on nie. Kłopot polega na tym, że Ty tutaj akurat możesz sobie emocji nie ogarniać, co ewentualnie grozi nieeleganckim postem; on ogarniać emocje ma profesjonalny obowiązek, bo nieogarnianie grozi urazem. To trzy. Trzeba jednak, właśnie w sporcie (bo to nie turniej rycerski na śmierć i życie ) rozróżniać faul, nawet ostry od bezmyślnej i chamskiej brutalności.Nawet jeśli dotyczy to naszych piłkarzy.
(patrz cytat powyżej). Wcześniej jeszcze Darilook podobne paranoje rozwijał (patrz cytat jeszcze wyżej) - to już masz dwóch oszołomów.Jakoś nikt z przekonanych o słuszności kary nie świruje z takimi paranojami.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 08.09.2012 o godz. 08:52.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trzeba rozróżnić chamstwo od brutalności. Już to pisałem, ale zarzucili mi obronę Quioto. To, co zrobił nasz Honduranin to wyraz frustracji. Sprowokowany nawet Zidane został i to w finale MŚ. Mieszacie go z błotem, bo nie strzelił jednej patelni, a gdyby wtedy piłka wpadła to teraz całe forum by go broniło i wyklinało komisję ligi, śmieszne. Niektórzy dalej nie rozumieją, że na wyrok składa się wiele okoliczności. 5 meczów kary to zdecydowanie za duża kara.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
chłopcze nie opowiadaj farmazonów bo po 15 kolejkach byliśmy na 2 miejscu z 3pkt straty do lidera.... wtedy też nie było Meliksona... więc co to za tępe tłumaczenia?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
To prawda.
W zasadzie to stwierdzenie wolfyego można zmienić na: Mistrzostwo zdobyliśmy Maaskantem i Valckxem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Kto oglądał mecze, ten wie co miałem na myśli. Wypisywanie naszego (litości!) miejsca po 15 kolejkach świadczy o niczym innym jak ignorancji.
Na tym skończę, bo szkoda na Ciebie czasu.
Niemniej - to Melikson był naszą tajną bronią. Zanim reszta drużyn połapała się co i jak, to trochę punktów pomógł nam zdobyć.
Na tym forum są palanci, którzy podobnie zachowywali się gdy Chavez dostał niesłusznie dwa mecze zawieszenia. Czas pokazał później, jaki to z niego cham i brutal, ale co sobie towarzystwo użyło, to ich... Naprawdę, szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2012 o godz. 23:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sprawa była prosta, mieliśmy skład, którym spokojnie moglismy wygrac mistrza nawet z Łobodzińskim w kadrze... tak też się stało, więc w sumie nie ma o czym gadac Meleks był od drugiej połowy..
na dzień dzisiejszy nawet Łobodziński byłby zbawieniem .... ed: 15 kolejka=przerwa zimowa jakby ktoś nie wiedział :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.09.2012 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zdobyliśmy mistrza "spokojnie", a skład był (poza Meleksem) taki sobie. Do czego zmierzam - nie graliśmy wielkiej piłki. Byliśmy skuteczni, Holender wycisnął z tego składu 150%, ale tylko tyle można na ten temat napisać. Reszta to już słaba pamięć i mitologizowanie. A Łobodziński grał dobrze tylko w Młodej Ekstraklasie. Teraz może by się przydał, bo jest okazja grać z kontry. Wtedy byliśmy dla niego za dobrą drużyną, teraz byłby w sam raz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.09.2012 o godz. 23:49.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lobo fajnie zagral w Gdansku. Zdobyl piekne bramki i zapewnil cenne zwyciestwo.
Maaskant mial tez sporo szczescia/pecha . Czesto wlasnie to decydowalo o losach spotkania. Wisla do meczy z Apoel byla nabuzowana i z jasnymi planami , wiele samo wychodzilo. Ale po przegranych eliminacjach to juz byla inna Wisla. Pozostal strzep druzyny i gdy wkradla sie niepewnosc to Maaskantowi poprostu zabraklo umejetnosci by wyciagnac ja z kryzysu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
oj demagodzy forumowi... |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
ano dokładnie, cały czas to piszę: drużyna, ktora wyszła na boisku w meczu z Cracovią decydującym o mistrzostwie to prawie dzisiejszy skład pomijając Cikosa i Paljica, którzy nie stanowili o jej sile, oraz Małeckiego. W międzyczasie przewineli sie tu Biton, Lamey, Nunez, Diaz ale jak ich nie było w drużynie mistrzowskiej 2010/2011, tak nie ma ich dzisiaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Owszem, może by pomógł drużynie - nie jest to wcale takie pewne - jednak ważniejsze jest zachowywanie na boisku z klasą, jak na profesjonalistę przystało. Zachowanie Quioto było poniżej wszelkiej krytyki. Takie zachowania powinno się tępić. Wyobraźmy sobie taką sytuację - dostał 3 mecze w zawiasach, czy nawet 2, po czym wraca na boisko i zachowuje się tak samo - dostaje pięć, bo recydywa. Czy nie lepiej by spokorniał szybciej? Jak dopuścimy do takich sytuacji jak ta, to pojawią się kolejni "naśladowcy", którzy będą kopać innych po nogach, powodować kontuzje etc. Nie ma miejsca dla takich zdarzeń w piłce, a profesjonalizmu należy wpierw wymagać od swoich piłkarzy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na jakiej podstawie stwierdzasz ze bedzie tak sie dalej zachowywal ? Konkretnie przyklady na to co twierdzisz , prosze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dość trudno o dowody na przyszłe zdarzenia. To, że tak się zachował pokazuje wprawdzie, że taki sposób "gry" nie jest mu obcy, ale to oczywiście żaden dowód.
Kara niewątpliwie dotkliwa jest (poza tym, że za wybryk) również po to, żeby w przyszłości jak tylko podobny pomysł by mu w głowie zawitał to szybciutko weźmie rozbieg i zakwitniętym łebkiem w słupek bęc ![]() Taka funkcja karno profilaktyczna ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kto za tydzień wystąpi na "Festiwalu Życia" obok m.in. Majki Jeżowskiej?
Odpowiedź pod linkiem: http://festiwalzycia.org/ ![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zająłby się graniem a nie 'celebryta' wielki się zrobił, tu się pojawi, tam się pojawi, tu będzie prorokował, tam będzie prorokował a na boisku DNO, nie dało się oglądać tego co ten człowiek wyprawiał z Polonią, każdy inny by lepiej zagrał...
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Jest po kontuzji ...
|
|