|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gdyby jednak ktoś chciał oglądać ten syf, to na satelicie:
Eutelsat 16A/16B/16C at 16°E, Częstotliwość, pol.: 10972 MHz, pol. V SR, FEC: 27500 kS/s, 5/6 program: RTCG 2 lub Total TV |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pilkarze powinni nie udzielac wywiadow tylko grac. Bo jak zaczynaja gadac to zamieniaja sie w politykow. Ciagle tylko te poprawne politycznie gadki (postaramy sie wygrac, zrehabilitowac za poprzednia porazke, chcemy zagrac jak najlepiej sratatata) albo popelniaja gafy jak te gadki o biletach Kuby czy wypowiedz powyzej, ze bez niego to y byl dramat. Po co w ogole te wywiady? Niech sie wezma za gre a nie .......a farmazony przed kamera, bo albo z tych farmazonow wychodza kwasy albo osmieszanie sie . Szkoda mi Kuby, ze sie dal wciagnac w to bycie kapitanem bo wlasnie przez to paplanie do kamery traci swoj autorytet, przez co ciezej sie z nim utozsamiac jako z wielkim Wislakiem
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.09.2012 o godz. 15:48.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wychodzi na to, ze Kubuś ma się za Boga...dodatkowo teraz wiadomo, co mysli o kolegach i ich umiejetnosciach ;].
A co do meczu, to stawiam na porazke, bo wychodzimy grupa kopaczy, ktorzy skompromitowali sie na EURO i ktorzy w reprezentacji nie powinni grac(Murawski, Obraniak, fatalny srodek obrony). Tu trzeba bylo rewolucji, jednak Fornalik podaza droga Dyzmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Powoli dzieje się tak, że najważniejszymi cechami piłkarza będą przyjemny dla oka wygląd i umiejętność czytania (coby z promptera nawijać). Cóż, w ten sposób Polska przygotowuje się na nowy kształt kibicowania, który tak bardzo lansowała pani Walterowa. TFU! ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiecie co, paradoksalnie lepiej byśmy przegrywali wszystko, nikt nie kupował meczów przez PPV, a dzięki temu doszłoby do zmiany w PZPN, może Sportfive by zbankrutował. To dziadostwo trzeba wyp... w kosmos!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dokładnie, ja to nawet mam nadzieje, że przegrają. Nie ma się co łudzić, do MŚ nie awansujemy, ja jestem tego pewien. A żeby płacić jeszcze za oglądanie takiego czegoś to trzeba być skończonym idiotą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Zdziwilibyście się ile moich znajomych zapłaciło te 20 zł ...
dla nich kadra jest ważniejsza nawet niż Wisła ... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
KUBA!
![]() Jak na Ukrainie lata temu...mialo być źle, zaczęło sie w pierwszych minutach, czyli 1-3 ![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak to jest możliwe żeby taki kraj jak Czarnogóra miał lepszych piłkarzy niż Polska? Gdzie oni się chowają? Albo to my Polacy poprostu nie mamy genu.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie żartujcie że to oglądacie
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
widać i czuć jakie Czarnogórcy maja ciśnienie na wynik
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak nasi grają?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tragiczne. Ofensywa parktycznei nie istnieje. Defensywa stoi. Możemy grać z naszej ulubionej kontry, nawet teog niepotrafiy porządnie zrobić(a mamy szybkiego Grosickiego i Kubę na skrzydłach). Szkoda gadać 1-2 zasluzone dla Czarnogory.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze pojada z Reprezentacją PZPNu przynajmniej 5:1, potem tylko wp!@#$ od Mołdawii i już NIC SIĘ NIE STAŁO HEJ GRZESIU NIC SIĘ NIE STAŁO
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie oglądam tego meczu, odpaiłem sobie za to kevina w nowym jorku, w końcu święta już niedługo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mają dwóch klasowych graczy, a poza tym nic specjalnego, raczej znacznie słabiej od nas. Na ławce np. Cetković wypożyczony z Jagielloni do Tajlandii (!).
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
a jak tam Obraniak i ten drugi francuz... potrafią coś powiedzieć po polsku po tylu miesiącach? he he he jak tam ppv? smakowało?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
jeśli o to chodzi najlepsze dwie godziny z kadra od lat.. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Spodziewałem sie porazki wiec 2:2 jest OK i chyba jest to wynik sprawiedliwy. Lansowani na wielkich nieobecnych w poprzednich meczach Borysiuk i Grosicki jedni z najsłabszych na boisku - i własnie taki sens ma kłócenie się o jedno
czy dwa nazwiska. Dla przykładu czy Wawrzyniak grał lepiej niż Boenisch na euro ?
Zresztą jak ktoś zna nasz hymn to też Polska jest na pierwszym miejscu: "Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród, zwycięży nasza Wisła bo to krakowski klub ... " Smieszne, nawet nie czytałem do końca tego bełkotu. Zastanawiam się kim Ty jesteś, że zabraniasz ludziom interesować się piłką nożną ? Też chyba sie z tym nie urodziłeś. Każdy zaczyna w innym czasie od jakiegoś momentu - dla jednych jest to euro dla innych inny moment ale każdy jest dobry. Zapomniał wół jak cielęciem był. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Powiem tak warto oglądać to na antenie Polsatu, jednak w TVP jest pieprzenie na inny temat, obszerne studio. Można zapłacić przykładowo 40 zł na wszystkie mecze, ale dla mnie 20 zł na te mecz to grube przegięcie. Sam stwierdzam że nawet gdyby był za 10 też bym kupił. Co do meczu, remis OK, mieliśmy chyba więcej sytuacji, ale okazja Jovetica misses of the match.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Trochę zbyt surowo oceniacie chyba tą reprezentacje i mecz. Przyznam, że ogladałem tylko 2/3 meczu, ale :
1.Zagrali z całą pewnością lepiej niż Śląsk w tym samym miejscu 2 miesiące temu. Tyle,że w tej dyscyplinie potrzeba jeszcze szczęścia, który mial Śląsk a reprezentacja nie miała 2.Wynik remisowy mimo wszystko moim zdaniem sprawiedliwy z minimalnym wskazaniem na Polskę 3.Pierwsze mecze w eliminacjach są jednak przereklamowane co do ich rangi. Pamiętajcie dobre starty do RPA i fatalny końcowy skutek, czy odwrotnie np eliminacje do Euro 2008. Wszystko rozstrzygnie się na dystansie 4.Rozumiem tych, którzy z niesmakiem reagują na ciepłe przyjęcie tego remisu. To przecież tylko Czarnogóra wielkości Krakowa. Ale pamiętajcie,że nie tacy już tam tracili punkty. Dzisiaj kosili ostro i niewiele miejsca było na technikę. 5.Przy odrobinie szczęścia można do tego barażu wskoczyć. Trzeba tylko golić frajerów (Mołdawie) i ciułać z silniejszymi. Grupę kolejny raz mamy słabą, ciekawy jestem postawy ukraińców |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() A na poważnie to nie do końca podzielam entuzjazm studia Polsatu. Oczywiscie żle nie było i jest cenny remis dlatego a niech mają swoje 5 minut. Szkoda że bramki zdobyte wyłącznie po stałych fragmentach gry. A drużyna Czarnogóry jak na tak mały kraj i infrastrukturę którą posiada wygląda bardzo dobrze . Gdy patrze na kluby w jakich występują ich piłkarze zaczynam wątpić w sens budowania ośrodków szkoleniowych. Bo na ich przykładzie widać że mimo burzliwych losów i ogólnej biedy to przy 600tyś ludności jaka zamieszkuje Czarnogóre są w stanie wyprodukować materiał piłkarski przez duże P. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dariook
Cytat:
Otoz nie, kolego. Zeby bylo "bo na ich przykladzie", to najpierw trzeba miec porownywalne warunki. My takowych nie mamy i miec nie bedziemy. Jakkolwiek absurdalnie to zabrzmi, jestesmy juz "zachodem". Narazie glownie w sferze mentalnej, ale jednak. Ergo, jak 50 lat temu Niemcy by zdobyc MS nie potrzebowali zadnych szkolek, tak dzis, by liczyc sie w walce o MS, potrzebuja swietnych szkolek i to potrzebuje cholernie. My juz tez doszlismy do tego punktu. Generacji z lat 70 i 80, bez znakomitego szkolenia, nie powtorzymy. Jakby realia byla takie jak 30 lat temu, to bylaby na to szansa. Juz nie ma. Albo szkolenie (w skali calego kraju, a nie w skali 2-3 klubow) i reprezentacja cos znaczaca, albo brak szkolenia i reprezentacja dla ktorej sufitem jest awans do wielkiej imprezy. P.S Tak w ogole, to nie klam. Juz od dawna watpisz w sens budowania szkolek; "bo mlodziez nie daje jakosci".
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 08.09.2012 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ogólnie masz rację, ale nie zgadzam się z tym fragmentem. Kiedyś w Polsce szkolenie i liczba grup młodzieżowych była na wyższym poziomie. Nawet jednym z wywiadów wspominał o tym Urban. Mówił, że za jego czasów Viktoria Jaworzno miała więcej grup młodzieżowych jka Legia za jego pierwszej kadencji. Czyli śmiało można stwierdzić, że Viktoria miała więcej grup niż obecnie Wisła. ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Mladen Bozovic, o nim było przed chwilą. Wychowany w Czarnogórze bramkarz...węgierskiego Videotonu. Savo Pavicevic, ich prawy defensor, wychowanek serbskiego FK Njegos Lovcenac. Stefan Savic, aktualnie Manchester City. Wychowanek serbskiego (a konkretnie mówiąc belgradzkiego) FK Borca, skąd przeniósł się do Partizana Belgrad. Marko Basa, świetny obrońca z OSC Lille. Wychowanek serbskiego OFK Belgrad, skąd w wieku 22 lat przeniósł się do Le Mans. Milan Jovanovic, piłkarz Crveny Zvezdy Belgrad. Wychowanek serbskiego Borac Cacak. Elsad Zverotic, kolejny zawodnik ze składu, który wczoraj zagrał przeciw nam. Wychowanek szwajcarskiego FC Bazenheid. Nikola Drincic, środkowy pomocnik FK Krasnodar. Wychowanek serbskiego Partizana Belgrad. Simon Vukcevic, pomocnik z angielskiego drugoligowca Blackburn. Wychowanek serbskiego Partizana Belgrad. Vladimir Volkov, lewoskrzydłowy Partizana Belgrad. Wychowanek serbskiego FK Borca. Stevan Jovetic, gwiazda Serie A. Wychowanek serbskiego Partizana Belgrad. Mirko Vucinic, gwiazda Serie A. Trudno powiedzieć o nim, że jest wychowankiem czarnogórskiego FK Sutjeska Niksic, skoro w wieku 16 lat wyjechał szkolić się w klubach włoskich i to tam z niego zrobiono tak dobrego piłkarza, jakim aktualnie jest. To są jeszcze owoce byłego kraju Serbii i Czarnogóry, a wcześniej Jugosławii. Jeśli okaże się, że serbskie kluby przestaną kreować im piłkarzy i za produkcję zawodników będą odpowiadać czarnogórskie kluby, to w futbolu czarnogórskim będzie aż piszczało z biedy - dołączą do Albanii, Macedonii i krajów na tym poziomie. Na razie jednak mówić o Czarnogórze, że jest ewenementem, tak małym krajem produkującym tak świetnych piłkarzy to tak, jakby powiedzieć o Walijczykach, którzy czerpią zyski ze szkolenia ich zawodników w Anglii, że wyprodukowali Bale'a, Giggsa i innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wiadomo. Przypominam, że podgrzewane boisko mieliśmy dopiero po żenadzie z Lazio. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
@rw88
Serbskie kluby razej nie przestaną tego robić. Tak samo jak angielskie nie przestaną szkolić Walijczyków, Irlandczyków z północy itd. Ale tak jak pisałem, Czarnogóra ma bardzo nierówny skład. Śmiem twierdzić, że do naszej reprezentacji łapało by się może 4-5 piłkarzy. Tym bardziej żal wczorajszego meczu bo powinniśmy go wygrać. @Dariook Nie no mamy więcej. A takich, których Czarnogórcy wzięliby do kadry z pocałowaniem ręki na miejsce obecnych piłkarzy to z klikunastu. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|