The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa?
Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! 26 14,13%
Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! 74 40,22%
Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. 32 17,39%
''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. 52 28,26%
Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2012, 22:13
Marne to pocieszenie, ale w błędach sędziego 1:1 - nie było karnego za faul Pareiki, ale druga bramka dla Polonii nie powinna być uznana za zagranie ręką:
http://i49.tinypic.com/2d1mhxh.jpg
Ostatnio edytowane przez Heero : 31.08.2012 o godz. 22:16.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.08.2012, 22:15
A płaczecie jak małe dzieci. Jak to kiedyś mądrze powiedział Heniu Kasperczak:- Wisła jeszcze nie raz przegra mecz, którego nie powinna przegrać. Zdarza się. I tu nie ma co płakać, że liga słaba. Ciekawe, czy podobnie na ten temat myślą kibice Polonii. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Za 2 tygodnie może będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Heli
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 31.08.2012, 22:19
Krótkie podsumowanie, zobaczymy jaka będzie reakcja. Burliga słabo, dużombardziej podobała mi się jego gra w Ruchu, na początku kilka niepotrzebnych fauli, słabe rozgrywanie piłki. Zmieniło się to troche w drugiej połowie, ale to za mało. Głowackiemu brakuje dynamiki, mam nadzieje, że po przerwie zobaczymy dawnego Głowę, ostoję defensywy. Chavez? Dziś masakra, widać było brak ogrania. Szkoda, że nie zagrał Bunoza, który nieźle prezentował się w pierwszym meczu, umiał wyprowadzić piłkę lub przerzucić ją dalekim podaniem na skrzydło. Fredriksen zaliczył progres w ofensywie, potrzebuje więcej treningów i będzie to wyglądało dobrze. Słabo w obronie, ale wierzę, że temu zawodnikowi po prostu brakuje meczów. Szewczyk na początku nerwowo, ale to on dał pierwszy sygnał, strzelając słabo ale w światło bramki, piękna asysta. Mam nadzieje, że kontuzja nie będzie poważna i zobaczymy go w wyjściowej 11 w następnym meczu. Z każdą szansą jego umiejętności będą rosły. Iliev, na swoim poziomie. Dobrze technicznie, gorzej z kondycją, brakowało mu Meliksona. Później w grze pomógł mu Chrapek, z którym kilka razy fajnie wymienił piłkę. I właśnie Michał tak samo jak Szewczyk potrzebuje gry. Dzięki temu będzie grał coraz to dojrzalszą piłkę. Sądze, że ta trójka: Chrapek, Szewczyk i Iliev będzie naprawdę mogła dobrze współpracować razem z Meliksonem, dzięki swojej technice i szybkości (Szewczyk). Wilka ciężko mi ocenić, kilka podłączeń ofensywnych, sądze jednak, że to jemu a nie Naszemu kapitanowi należy się miejsce w wyjsciowym składzie. Dużo było jęków na temat gry dwoma napastnikami. Popatrzmy na ówczesny futbol, większość czołowych gra z jednym napastnikiem i trzema zawodnikami pod nim (ofensywny pomocnik, skrzydłowi). Sądzę, że trzeba wrócić na razie do gry z jednym zawodnikiem w napardzie, bo mamy tylko jednego napastnika Genkowa. Reszta na razie z tego co pokazała nie nadaje się do gry.. Generalnie słaby mecz, znów pierwsi tracimy bramkę. Masakra w defensywie. Trzeba wreszcie postawić na dwóch stoperów, na dzień dzisiejszy dla byłiby to Głowa i Bunoza, bez tego nadal nie będzie zrozumienia i nadal będziemy popełniali dużo błedów. Plusem młodzi zawodnicy, którzy mam nadzieje dostaną więcej szans. Quito - chamstwo, naprawdę nie chce oglądać tego zawodnika z białą gwiazdą na piersi. Jesteśmy Wisłą Kraków mamy grać ładny futbol i dawać przykład innym!
No nic, przecież sezon nie jest jeszcze stracony! Po przerwie wracamy do gry zdobywając 3 punkty w każdym ze spotkań!

Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Od: 06.2011

Stary 31.08.2012, 22:19
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A płaczecie jak małe dzieci. Jak to kiedyś mądrze powiedział Heniu Kasperczak:- Wisła jeszcze nie raz przegra mecz, którego nie powinna przegrać. Zdarza się. I tu nie ma co płakać, że liga słaba. Ciekawe, czy podobnie na ten temat myślą kibice Polonii. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Za 2 tygodnie może będzie lepiej.
Jakie lepiej? my ściągamy zawodników 3 sortu i czego my mamy się spodziewać. Nie mamy w tym klubie chyba nic. Szkółki nie ma, boisk nie ma. Jedyny pozytyw to świetni kibice. Tyle ode mnie
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 31.08.2012, 22:20
Najlepiej to ten mecz potraktować jako wypadek przy pracy.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 31.08.2012, 22:25
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej to ten mecz potraktować jako wypadek przy pracy.
yyy Ty tak na serio? Czy możesz rozwinąć swoją myśl?
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 31.08.2012, 22:26
Ten mecz to był kompletny chaos, zaczynając od taktyki i ustawienia drużyny kończąc na wykonaniu. Strasznie głupio stracone pierwsze dwie bramki. Gonienie za piłką jak w amoku - brak zaufania do kolegów z zespołu w efekcie czego w trzech atakowali jednego gościa z groclinu, który i tak miał tyle swobody, że swobodnie odgrywał do innego. Iliev strasznie zwalnia niemal każdą ofensywną akcję Wisły, Sergiej, Osman i Sobol - koszmarny występ, brak słów. Pozytywnie za to Szewczyk i Chrapek.
Jak zwykle ciężko przetrawić taką wtopę u siebie...ale coż, w ostatnim czasie nie pierwsza i pewno nie ostatnia.
Naszym zawodnikom oprócz zapieprzania od pierwszej do ostatniej minuty proponuje też uruchomienie myślenia podczas gry i większego zaufania do kolegów z boiska.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.08.2012, 22:27

Panowie, póki reporterzy nie siadają za naszą bramką to jest ok !!

a tak powaznie to.. nie ma niczego
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.08.2012, 22:28
Dziś na trybunach wyczuwało się coś niesamowitego. Jakiś dziwny podniosły, poważny ton, którego nie pamiętam od dawna. Mam wrażenie, że ludzie czują koniec pewnej epoki i wszystkie emocje są dużo bardziej szczere i silniejsze niż wtedy, kiedy ogrywaliśmy wszystkich jak leci.
Dobre to było i jestem dziś z Wiślackości dumny jak diabli. Wisła była dziś na trybunach, nie na boisku. I była bardzo, bardzo mocna.
Karta się odwróci. Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 31.08.2012 o godz. 23:26.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.08.2012, 22:29
KrajanTSW napisał(a):Wyświetl post
Jakie lepiej? my ściągamy zawodników 3 sortu i czego my mamy się spodziewać. Nie mamy w tym klubie chyba nic. Szkółki nie ma, boisk nie ma. Jedyny pozytyw to świetni kibice. Tyle ode mnie
A tak lepiej, że naszą ostatnią nadzieją jest Melikson. I dopóki Maor gra z Białą Gwiazdą na piersi, dopóty tli się światełko w tunelu. Wraz z odejściem naszego gwiazdora można zgasić światło i przyzwyczaić się do szarości piłkarskiej, póki co jest w kim pokładać nadzieje.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2012, 22:29
Mnie to co widziałem jakoś nie zaskoczyło. Od co najmniej 3 latach Wisła gra chujowo niezależnie od tego kto jest trenerem. Teraz jednak da się to jakoś logicznie wytłumaczyć i dzięki temu nie oburzam się na rzeczywistość tak jak np. rok temu. Kasy nie ma i trzeba grać tym co jest. Fajnie że szeroką ławą wchodzą młodzi zawodnicy, szkoda że w zdecydowanej większości talentu u nich niewiele. Nie wiem tylko po jaką cholerę ściąga się takie wynalazki jak totalnie przeciętny i drogi Fredriksen, czy drętwy Quito (czy jak to się tam pisze). Jak stawiamy na naszych młodych to stawiajmy. Nie chcę już tu więcej oglądać zagranicznych przeciętniaków.

Za Maaskanta cała nasza ofensywa opierała się na Meliksonie. Jak on coś grał jeszcze w miarę to wyglądało, jak we wrześniu 2011 przytrafiła się kontuzja wszystko się posypało. U Probierza jet podobnie. Bez Meliksona nie ma ataku, a że Meleks to człowiek szklanka, będzie pewnie słabo.

Na razie wyglądamy na walkę o utrzymanie. Jeżeli jednak ma być parodia to wolę taką w wykonaniu Szewczyka, Kamińskiego i Chrapka, którzy zarabiają łącznie może z 30 tys na miesiąc, niż chujnię z Jaliensem, Lameyem, Diazem i Jovanovicem na czele. Przynajmniej jaka praca taka płaca.

Aha. Probierz jest cieniutki ale w życiu nie będę domagał się zwolnienia. Szanuj trenera swego możesz mieć gorszego.
Ostatnio edytowane przez irman : 31.08.2012 o godz. 22:32.
:/
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.08.2012, 22:35
żenada, typuje zwolnienie w przyszlym tygodniu probierza i wróci Smuda. Po dzisiejszym meczu na ktorym miałem nieprzyjemnosc bycia zastanawiam sie czemu kibice nie wygwizduja naszych zawodników ? przykro im będzie ? z klubem mamy byc na dobre i na zle ale chyba ze szrotem juz nie.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.08.2012, 22:36
Cieszą się wszyscy, że wreszcie w Wiśle nie będzie tłumaczy. Pucharów także nie będzie, choć to nic nie zmiania, gdyż w Polsce są ostatnio zakazane. "Teraz Polska" krzyczą i dzieci i starzy z trybuny jedynej na każdym stadionie, gdyż reszta każdego stadionu nieczynna, aż do wymiany szmacianki na piłkę. Polski skansen piłkarski zamknął się właśnie w sobie i jest samowystarczalny w swojej europejskiej izolacji, co nikomu w tej izolatce nie przeszkadza, że ogląda piłkarskie dno i jeszcze za to płaci.

Szefem Wisły jest Cupiał. Szefem klubu jest Bednarz. Szefem piłkarzy jest Probierz. Szefem skautów jest Kapka. Rok 2012. CDN ? Kto będzie z Wisełką, gdy już nic nie będzie ? Jedyna trubuna święci obecnie triumfy, przy 3 pustych trybunach, ale czy Wisełka także ? Ja już nie wzywam do usunięcia z klubu kogokolwiek, bo to już nie ma sensu. Milczenie jest teraz chyba najbardziej wymowne. A w duszy krzyk się unosi JJJ BG, JJJ BG ......... ........... ...........
Ostatnio edytowane przez kot : 31.08.2012 o godz. 22:46.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2012, 22:39
Bednarz mówił, że Wisła w tym sezonie nie gra o mistrza. Ok, można zrozumieć, że wyprzedzi nas Lech, Legia, może ktoś jeszcze i jedyny nasz cel to walka o miejsce pucharowe. Ale kurcze, Polonia to zespół sklecony na 2 tygodnie przed ligą, nie miał żadnego sensownego obozu przygotowawczego, tylko bieganie po parku. Zawodników ma całkiem dobrych, ale jak spojrzeć na cały skład, to szału nie ma. A w meczu zasłużenie zgarnęła 3 pkt, widać było zaangażowanie, myślenie na boisku, kilka schematów rozegrania piłki przez skrzydło.

A u nas? Ja żadnego pomysłu na grę nie widziałem, w pierwszej połowie rozgrywanie piłki na swojej połowie i dzida do przodu. W obronie nie mieliśmy nawet 0,5 stopera, Chavez i Głowa powinni posiedzieć dłużej na ławce (Bunoza?Czekaj? gorzej nie zagrają). Z przodu Probierz myślał, że jakiś młody mu odpali i zagra mecz życia? No i po przerwie Garguła, który miał więcej strat niż ustawa przewiduje. Nad naszym Duńczykiem nie będę się pastwił. Kiedyś nazwałem Dragana szrotem z Niemiec, niegodnego gry w naszej drużynie. Gdybym wiedział, co nas czeka na lewej obronie obecnie, to bym nawet tak nie pomyślał, a co dopiero napisał.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2012, 22:43
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Dziś na trybunach wyczuwało się coś niesamowitego. Jakiś dziwny podniosły, poważny ton, którego nie pamiętam od dawna. Mam wrażenie, że ludzie czują koniec pewnej epoki i wszystkie emocje są dużo szczersze i silniejsze niż wtedy, kiedy ogrywaliśmy wszystkich jak leci.
Dobre to było i jestem dziś z Wiślackości dumny jak diabli. Wisła była dziś na trybunach, nie na boisku. I była bardzo, bardzo mocna.
Piękne słowa. Słowa prawdziwego kibica. Jest źle, jest tragicznie. Ale lepsze czasy nastaną, teraz mamy chude lata, drużyna jest najsłabsza od początku ery Cupiala.

Plus dla Chrapka, plus dla Szewy, reszta niestety już nie te lata.. Arek, Sobol... Nie poznaje ich.. Strasznie to przykre.

Nie wspominając już o Łukaszu G. Cóż być może tak musi być. Czy wygrywasz czy nie..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 31.08.2012, 22:48
Zdecydowanie na minusie:

- Parejko
- Chavez
- Wilk
- Sobolewski
- Kamiński
- Quioto

Dawno nie widziałem tak słabego Parejki. Druga bramka, to jego wina. A pierwsza i trzecia to zdecydowanie idzie na konto Chaveza. On dziś był po prostu wolny...Wilk i Sobolewski.. przez duży szacunek nie skomentuje

Średnio dziś zagrali:
- Burliga
- Głowacki
- Frederiksen
- Genkow
- Iliev
- Garguła

Nie wiem czemu niektórzy mają pretensje do Łukasza i Jana, ale jak dla mnie zagrali całkiem poprawnie. Szczególnie Dun prezentował się fajnie, właczał się do akcji ofensywnych. A w obronie poza jednym kiksem, w miare ok.

Genkow trochę niewidoczny. Ale z kim miał grać? Iliev - o kilka zwodów za dużo. Garguła w sumie błędów nie popełniał.

Wyróznili się na plus:
- Chrapek
- Szewczyk

Obaj szczególnie w II połowie na plus. Oby było jeszcze lepiej.

Jak dla mnie Probierz nie potrzebnie dał do środka pola Sobola i Wilka. Choć rozumiem to przez fakt, że bał się o Szewczyka, Kamińskiego który jak się póżniej okazało był jednym z lepszych na murawie.

Po tym meczu martwi mnie obrona. Myslalem, że bedzie to mocny punkt, a jak się okazało...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 31.08.2012, 22:50
abidal napisał(a):Wyświetl post
żenada, typuje zwolnienie w przyszlym tygodniu probierza i wróci Smuda. Po dzisiejszym meczu na ktorym miałem nieprzyjemnosc bycia zastanawiam sie czemu kibice nie wygwizduja naszych zawodników ? przykro im będzie ? z klubem mamy byc na dobre i na zle ale chyba ze szrotem juz nie.
A dlaczego miałbym po tym meczu gwizdać na naszych zawodników?
Czy wina X jest to,że nie umie grać w piłkę? Albo Y że jest emerytem? Mogę gwizdać na tych, którzy złożyli ich do kupy z takiego czy innego powodu i .......ą o tytułach zamiast powiedzieć wprost jak to kiedyś ogłoszono w ŁKS. Mamy zbieraninę większych lub mniejszych szrotów wzmocnioną zawodnikami, z których może coś tam wyrośnie. Walczymy o utrzymanie. Jak się któryś z młodych "objawi" to się go o.......i szybko, żeby spłacić mityczny dług.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2012, 22:51
Krotochwila napisał(a):
Dziś na trybunach wyczuwało się coś niesamowitego. Jakiś dziwny podniosły, poważny ton, którego nie pamiętam od dawna. Mam wrażenie, że ludzie czują koniec pewnej epoki i wszystkie emocje są dużo szczersze i silniejsze niż wtedy, kiedy ogrywaliśmy wszystkich jak leci.
Otóż to. Kibicowsko moim zdaniem od ok. 3 lat idziemy ostro w górę, silnie, twardo, pewni siebie. Mimo, że drużyna zalicza regres. Ale drużyna z sukcesami, a bez kibiców to przedmiot nic nie warty. Brać kibicowska bez drużyny to perspektywa na przyszłość. Także może jednak patrzmy z optymizmem przed siebie, bo nawet gdy Cupiał zabierze zabawki, to z drużyną będziemy MY. I na tym fundamencie może powstac coś nowego.

Byłem na C, więc meczu w sumie nie pooglądałem za dużo. I dobrze, nie było na co patrzyć. Polecam naszą wspaniałą Dyszkę każdemu, kto lubi poczuć Wiślacki klimat, a przy okazji nie przejmować się grą tych niżej
Ostatnio edytowane przez Elendil : 31.08.2012 o godz. 22:57.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2012, 22:52

Ale Wisła też była na boisku. Ja to widziałem w młodym Szewczyku, Chrapku, Sobolu, Głowackim... niestety mamy zbyt słabą kadrę, zbyt małą by móc coś w tej lidze zwojować... Nam potrzeba piłkarzy doświadczonych, ale nadto wytrzymałych fizycznie... niestety Radek Sobolewski już 90 minut w jednym meczu nie zagra, a zwłaszcza przy tak "chudej" kadrze. Ja widziałem, że Ci piłkarze się starali. Niestety - część, a zwłaszcza obrona zagrała bardzo źle. I od tej formacji powinniśmy przebudowywać Wisłę.

PS. Quioto takim zachowaniem jak dzisiaj dyskwalifikuje się jako piłkarz. Odesłałbym go do Hondurasu. To wstyd, że ktoś taki zakłada koszulkę Wisły.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2012, 22:59
W sumie to dokładnie takiej gry spodziewałem się , po zakończeniu ubiegłego sezonu.Zastąpienie przeciętnych zagranicznych przez jeszcze słabszych Polaków + brak Meliksona. Pomyliłem się tylko co do jednego czyli że Melikson został no ale dziś go nie było.

Gdzie żeby ktoś tego nie odebrał jako pojazd po 'młodych' - akurat tu jest jakaś normalność - zarabiają stosunkowo niewiele i tak też grają a co lepsze, dupy najbardziej dali ci z kontraktami po 'set tysięcy' - norma.

Jeśli chodzi o jakość w grze, to był najgorszy mecz jaki widziałem, odkąd Cupiał przejął nasz klub.Zespolik po 3 tygodniach treningu, pojechał z nami jak z gnojem
Dziś trzeba by się zastanowić, po kiego chuja robić jakieś zgrupowania, obozy, jak nie ma to najmniejszego przełożenia na grę.
Ten sezon jednak będzie ostatecznym upadkiem systemu, który od lat jest na Wiśle.
Jedną nadzieje mam, że grabarzem nie będzie ten pajac Smuda
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mendeyts
Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2012, 23:01
ja nie wie mco tam macie do Chaveza,ale z pespektywy C(a malo co ogladalem)to pare wjazdów miał dobrych Ale co tam.WISŁA TO MY!!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 31.08.2012, 23:02
Mądre słowa zostają tu zapisane. Ten klub dał mi już lepsze i gorsze momenty ale jedyne co się nie zmienia to więź kibicowska. Bez podziałów.

Idźcie ze znajomymi na następny mecz i pokażcie ze Wisła to MY. Bez kalkulacji.

Każdy kibic niech pamięta jedność fanów to rzecz święta!
Odpowiedz cytując
piopry
Junior Member

Stary 31.08.2012, 23:05
Na trybunach było dzisiaj bardzo ok, natomiast piosenka 'tak się bawią ludzie kiedy Wisła gra....przegrywa' jest wg mnie mocno nie na miejscu i jest wręcz idealną piosenką dla sektora gości... jakiś totalny absurd ! czy nikt tego nie widzi ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 31.08.2012, 23:08
piopry napisał(a):Wyświetl post
Na trybunach było dzisiaj bardzo ok, natomiast piosenka 'tak się bawią ludzie kiedy Wisła gra....przegrywa' jest wg mnie mocno nie na miejscu i jest wręcz idealną piosenką dla sektora gości... jakiś totalny absurd ! czy nikt tego nie widzi ?
Odbierasz to jako pocisk w naszym kierunku, strzał sobie w stopę? To nie Bełchatów zmień sposób myślenia.

Tutaj Wisła się bawi gdy piłkarze dają dupy na boisku.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2012, 23:09
Szewczyk in plus, Chrapek to samo, Burliga takie sobie zawody. Frederiksen dramat, Garguła norma, że dramat. Sobolewski tez już niech da sobie spokój. No i bez zmian, Chavez, mój ulubieniec, zrobiony jak dziecko we mgle na podwórku. Facet powinien grać w Sunday league, to chyba jego poziom. On tak tu potrzeby jak Kirm. Nie wiem na co czekali z Garguła, czemu jego też nie upłynnili.

Do innych rzeczy się nie odnoszę,bo za mało meczów póki co, ale poszczególni zawodnicy prezetują się tak nędznie, że czuje niesmak widząc ich w barwach Wisły. Naprawdę.

In plus to ilość ludzi na trybunach.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.08.2012 o godz. 23:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mendeyts
Member

Stary 31.08.2012, 23:11
Dokładnie.Ale jak dla mnie za mało doping ANTY.Ja wiem,przychodzimy dla WISŁY a nie jakiś żydów,ale jak graja z polonia to wypadało by troszke im pocisnać bardziej.Takie moje zdanie.
Odpowiedz cytując
piopry
Junior Member

Stary 31.08.2012, 23:11
@ Mario NH - mi chodzi o to że można zaśpiewać tyle piosenek które miałyby tych piłkarzy zmobilizować, a my śpiewamy że się bawimy niezależnie czy oni olewają historię i dobre imię Wisły (bo tak ich grę trzeba nazwać) czy nie... i tego nie jestem w stanie zrozumieć...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2012, 23:12
Za szesnaście dni minie 8 lat od czasu gdy drużyna Wisły złożona z "legendarnych" Polaków (co to z nami kibicami), wyszła sobie na mecz i postanowiła sobie trochę pochodzić. Bo przecież jakieś tam Dinamo z odległej Gruzji IM nie podskoczy.
Jeden z tamtych antybohaterów, dziś dostał nawet owacje. Jakże pamięć kibica jest krótka.
Od tamtego meczu za aprobatą właściciela nastąpiła równia pochyła, zawodników bardzo dobrych zastępowano dobrymi, dobrych średnimi, średnich zastępujemy "młodymi Polakami co ich trzeba ograć". A tych już nie będzie kim zastąpić. Finito.

Też miałem takie wrażenie, że epoka która wówczas się rozpoczęła dziś się skończyła. I że to co się dzieje na boisku jest kompletnie bez znaczenia, ze ważne to co dzieje się na trybunach. Kiedyś się pewnie podniesiemy. Ale nie jestem przeświadczony, że będzie to prędko.
Paradoksalnie ta sytuacja może nam poprawić frekwencje, ale dużo będzie zależało od tego czy pójdziemy drogą podziałów czy dążenia do jedności.

To, że było fajnie na trybunach nie zmienia postaci rzeczy na boisku. Gramy chaos, jesteśmy nieprzygotowani do sezonu a większość zawodników ma problemy z podstawowymi elementami gry. Z "gimnazjum" podobał mi się Szewczyk i Chrapek.
Nasza obrona - żenująca, bez wyjątku. Błędy na poziomie przedszkola.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 31.08.2012, 23:13
Frederiksen słabo ale TYLKO w obronie. W ataku naprawdę przyzwoicie, pozbyliśmy się Kirma, nie mamy skrzydłowych. Wróci Bunoza, pójdzie na lewą obronę, a Frederiksena dać na lewą pomoc?

Poza tym Szewczyk to naprawdę miłe zaskoczenie. A reszta dała dupy.

PS. Przeoczyłem coś z Jovanovicem? Czemu nie gra?
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2012, 23:17
Zohan napisał(a):Wyświetl post

PS. Przeoczyłem coś z Jovanovicem? Czemu nie gra?
Chory.
Jak zawsze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów