|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa? | |||
| Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! |
|
26 | 14,13% |
| Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! |
|
74 | 40,22% |
| Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. |
|
32 | 17,39% |
| ''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. |
|
52 | 28,26% |
| Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak to kto Krzoska na obronie ,bedzie jak za dwoch dotego Probierz moze kondycja nie ta ale jak zawsze faul tam gdzie trzeba no i moze jeszce Kapka bo ten zawsze lubi byc gdzies z tylu,moze def pomocnik. kadra jak ta lala. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła - Polonia
Pareiko Kolanko - Uryga - Czekaj - Żemło Buras - Sobolewski - Chrapek - Quioto Szewczyk - Kamiński Bo trzeba stawiać na młodzież! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Za Pareiko dał bym Miśkiewicza i skład na ME malowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
2. Co się dzieje w głowie Cupiała? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie psioczcie, w końcu Chrapek dostanie prawdziwą szansę (zawsze trzeba szukać pozytywów
Trudne chwile są, więc trzeba się spiąć, teraz jest próba charakteru, dla piłkarzy i dla nas kibiców. Musimy ten trudny okres przejść i przezwyciężyć niedogodności losu. Czasy są jakie są i teraz tak naprawdę trzeba pokazać że nie jesteśmy cipkami i że mamy charakter. Płacz nic nie da, płaczą tylko cienkie bolki i nieudacznicy, trzeba się wziąć w garść i jutro rozjebać system na boisku i na trybunach! ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Meczowa "osiemnastka" na mecz 3 kolejki T Mobile Ekstraklasy Wisła Kraków - Polonia Warszawa:
Bramkarze: Pareiko, Miśkiewicz Obrońcy: Głowacki, Chavez, Jaliens, Bunoza, Burliga, Frederiksen Pomocnicy: Sobolewski, Garguła, Wilk, Iliev, Stolarski, Chrapek. Napastnicy: Genkov, Sikorski, Szewczyk, Kamiński. W kadrze nie znaleźli się: sprzedany wczoraj Andraž Kirm oraz kontuzjowany Maor Melikson do tej dwójki nieobecnych dołączyli narzekający na uraz Jovanović i Boguski. W kadrze brakło miejsca także dla Czekaja oraz Quioto. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
hahaha przecież my ....a spadniemy
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Spadają tylko dwie drużyny i mimo wszystko nie jesteśmy "faworytem" do spadku.
Zastanawia mnie nieobecność Meliksona, kilka dni temu mówiono o problemach z plecami, pózniej o problemach stomatologicznych... A moze on jest gdzieś na testach? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Każdy kiedyś debiutował i może teraz pora na tych chłopaków. Nie możemy zawsze liczyć tylko na to że wypożyczymy naszych młodych grajków ( jak Małego , Boguskiego czy Brożków ) i nabiorą doświadczenia w innym klubie przychodząc do nas jako gotowi zawodnicy . Sami też musimy zacząć to robić Cieszą mnie w zasadzie dwie rzeczy - odpoczynek Czekaja - w miarę poukładana obrona oraz fakt że w końcu się przekonamy na co możemy liczyć po młodych . Nie zamierzam płakać jak większość że mamy "słabą" kadrę , bo osobiście tak nie uważam , tym bardziej że idziemy na spadek ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Porównajcie sobie 18tki Wisły i Polonii.
Wisła ma obecnie wg mnie zdecydowanie slabszy skład. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
pereiko burliga chavez głowacki frederiksen iliev stolarski sobolewski chrapek genkov kamiński dziś upychają gdzieś łukasza g. wilka meliksona i wkońcu ciekawy sezon będzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie wiem skąd tą 18 wziąłeś ..... ale ufając źródłom trzeba stwierdzić że tak słabej 18 nie mieliśmy o d paru lat.
Kontuzja Meliksona "dziwna". Z tego wybrałbym następująca 11 (+3 na 2 połowę) : ...........................Pareiko, .........Burliga, Głowacki, Bunoza, Frederiksen Iliev, Wilk/Sobolewski, Garguła/Szewczyk, Chrapek. ..................Genkov, Sikorski/Kamiński. Nie wiem kto zastąpi Ilieva jak już będzie człapał ... Jedyna nadzieją na wygraną jest gryzienie trawy ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
w pomocy "rządzą " niechciani w Lechu Injac i Kiełb oraz młodzi Piątek i Wszołek porównanie do Sobola , Wilka , Ilieva , Garguły oraz Chrapka wypada na remis i również kłóciłbym się czy nie z naszą przewagą w ataku Dwaliszwili czyli ten wielki napastnik Polonii który strzelił w ostatnie pół roku 3 bramki.. super! Genkov strzelił już więcej w ostatnie 2 tygodnie . Tak jak już powiedział Probierz przed meczem . Po dwóch spotkaniach już się kreuje w lidze wielkie gwiazdy , w przypadku Polonii można tak powiedzieć o Wszołku i Teodorczyku . U nas może być podobnie , bo i nie uważam że Chrapek ma o wiele mniejszy potencjał od Wszołka , a Szewczyk od Teodorczyka .. tylko trzeba odważnie postawić na tych chłopaków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
ZWE, skąd masz tą 18 ? Na oficjalnej stronie nic nie znalazłem, czyli pewnie jakieś prywatne kontakty ...
Jeżeli tak, to szokiem jest obecność w niej Stolarskiego, chłopak rocznik 96(!!), a już łapie się do 18 bądź, co bądź ekstraklasowej drużyny. Jest też duża szasna, że zagra Chrapek, co w obliczu tego, jaki ten gość ma potencjał, może wyjść nam tylko na dobre. Na pewno nastały ciężkie czasy, kasa świeci pustkami, nie jest dobrze na pewno. Ale rolą naszą, kibiców, jest wspieranie swojej drużyny, nie tylko wtedy kiedy idzie i wszystko jest poukładane, ale także wtedy, kiedy jest gorzej. Na pewno tak jest właśnie teraz. Dlatego zachęcam każdego, kto się jeszcze waha, kto narzeka na brak sprzedaży intrernetowej, niech pomimo tych wszystkich przeciwności wybierze się na R22, dopingować Wisłę, wtedy kiedy ona tego potrzebuje najbardziej. A nuż, będziemy świadkami narodzin nowej młodej gwiazdy, bo któż by nie chciał, żeby wszedł taki Stolarski i strzelił zwycięskiego gola w 90 min ... ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
gdyby był z nami Lucas pewnie też w tym momencie miałby szansę załapać się do kadry meczowejwg Marca , w wywiadzie po sezonie 11/12 podkreślił że właśnie Stolarski i Lucas to największe talenty z rocznika 96 w linii ofensywnej i przed nimi duża kariera jeśli będą solidnie pracować PS. Fialo myślę że jednak większość by nie chciała takiego wariantu ,sądzę tak po ciągłym narzekaniu na naszą kadrę i na młodych zawodników . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A na boisku brylował będzie sędzia Glut - czarno to wszystko widzę - liczę na remis, który będzie ciężko wywalczyć, wszystko powyżej będzie wielkim cudem....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja jestem realistą, wszystko powyżej przegranej będzie sukcesem.
A wygrana raczej cudem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ciekawi mnie nieobecnośc w "18" - o ile jest ona prawdziwa - Quioto. Czyżby kontuzja? Nie wierze, żeby zrezygnował z niego Probierz z własnej, nieprzymuszonej woli.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
przed pierwszym meczem Quioto rywalizował z Kamińskim o miejsce w 18 , widocznie teraz je przegrał . Niech wpuścic młodziaka na 15 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie, nie wierze w naszych młodych.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mają niepowtarzalną szansę.Niech zapierdalają i pracują na szacunek.Ich po koniec II połowy mają kurcze łapać a w szatni po zakończeniu spotkania mają rzygać ze zmęczenia, wtedy może wygramy.
Tak tak, jestem naiwny ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Od kilku/kilkunastu (?) lat nie mieliśmy słabszej 18 meczowej.
Przyznam szczerze, ze męczyłem się w ostatnich 2 latach niemiłosiernie patrząc na brak zaangażowania i ambicji, które osobiście irytują mnie bardziej niż brak umiejętności. Zobaczymy co zaprezentują ci mityczni już młodzi Polacy, którym "postanowiliśmy dać szansę". ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko że niektórzy nie bardzo rozumieją na czym polega dawanie szans mlodym zawodnikom. Młody zawodnik powinien trenować z I silnym(!) zespołem by już od samego trenowania z lepszymi zawodnikami podnosić swoje umiejętnosci. Dodatkowe szanse w meczach powinny go motywować i dawać niezbędne doświadczenie w grach o punkty. Obecnie nasza kadra sklada się z kilku dobrych doświadczonych zawodników, kilku bardzo słabych dośiwadczonych zawodników i wielu młodych piłkarzy... Jak ktoś myśli, że młody zawodnik z ME wejdzie i zawojuje d razu ligę to niech się wybierze na mecze Młodej Ekstraklasy. Ja chodziłem w tamtym sezonie dość regularnie i widziałem jaka to jest różnica poziomów. Obecnie nasza kadra składa się w połowie z Młodej Ekstraklasy...to nic dobrego nie wróży. Jak ci młodzi mają się uczyć jak prawie cały czas obracają się w swoim towarzystwie? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Proud - troszkę się mylisz.
Szewczyk, Stolarski, Kamiński, Uryga nie wspominając już o Chrapku trenują z pierwszym zespołem na codzień, mają kontakt z tymi doświadczonymi piłkarzami (mam nadzieję, że nie podpatrują zbyt wnikliwe G. na treningach), a mecze grają w ME (choć ostatnio tylko Kamiński i Szewa). To jest ich dzień, choć pewnie Probierz nie postawi na nich od pierwszej minuty. Tym niemniej jednak, na pewno są świadomi szansy ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() Ale coś mi się wydaje, że zagramy: Bramkarze: Pareiko Obrońcy: Frederiksen, Głowacki, Chavez, Bunoza Pomocnicy: Iliev, Sobolewski, Garguła, Chrapek. Napastnicy: Genkov, Sikorski Więc czekamy na kolejny horror ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mieliśmy i drużynę Młodej Wisły która wygrywała rozgrywki w cuglach i nikt poza Burligą z niej nie wypłyną . W ostatnich latach mamy drużynę dołującą , ale wydaje się że kilka perełek jak Chrapek , wcześniej Nalepa, Uryga , Czekaj ( pomimo baboli to przecież wciąż 20-latek! , jak na stopera to zaden wiek, wyrobi się ) , może Szewczyk i Kamiński też coś ugrają w ekstraklasie . No i stwierdzenie że połowa naszej obecnej kadry to zawodnicy ME to przedobrzenie , 2/3 stanowią zawodnicy mający +23 lata . Póki co młodzi mają się od kogo uczyć . Jeszcze.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No to Kirm nie zagra, Melikson nie zagra, za niedługo pewnie Chavez i Bunoza(na takich samych zasadach jak Kirm) też nie zagrają. Pareiko też za chwilę nie zagra i zostanie nam "uzdolniony" robiący jeszcze "lepsze" "Pawełki" niż sam Pawełek Miśkiewicz... Hmmm...Niech handlują - szkoda, że Bednarz jest symbolem gaszenia światła w tym klubie. Rewolucja przypomina tą sąsiadki z drugiej strony Błoń - kiedyś też właściciel zamarzył sobie grać samymi młodymi Polakami i drugą Barcelonę. Gdzie jest teraz Cracovia?
Wszyscy się dziwią, gdzie jest Quioto - ja się nie dziwię - ten gość jest za słaby na Ekstraklasę. Cały czas to mówię, a nikt mi nie chce uwierzyć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.08.2012 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Od ilu lat jest znowu TF na koszulkach? Co do Quito pewnie masz rację tyle, że w naszej sytuacji kadrowej nie mamy co wybrzydzać. Bo po prostu nie ma kto grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Bednarz bardzo często mówił o tych młodych Polakach. W zasadzie istnienie tych mitycznych młodych zdolnych było uzasadnieniem dla osłabiania zespołu, no bo trzeba tym młodym dawać szansę.
Ta 18 meczowa świadczy chyba o tym , że czas powiedzieć ,, Sprawdzam". Niech pokażą wreszcie tą zdolną młodzież, której mamy tak dużo, że nie ma się co martwić nawet ewentualnym odejściem Meliksona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz gre Miśkiewicza. Chyba że na żywo oglądałeś sparingi nie transmitowane lub też bywasz na treningach codziennie (nawet tych zamkniętych) i widzisz jak się Miśkiewicz prezentuje. To samo sie tyczy Quioto. Zagrał tyle meczów że na prawdę masz prawo do solidnej i racjonalnej oceny.. Tylko w Polsce można skreślić lub wielbić piłkarza po jego 3-4 występach (z czego połowa z ławki). To jest chore. Nie bronie kopaczy, ale nie moge patrzec na tak skrajnie pesymistyczne i podyktowane wstaniem lewą nogą z łóżka komentarze.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|