|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wczoraj Kaziu i jego Nieciecza 3;1 ze Stala Mielec (cały mecz Nalepy, coś tam pograł też Skołorzyński).
A propo młodych to wczoraj też nasi byli juniorzy bracia Makowie strzelili po bramce Pogoni Szczecin i wygrali 3;0. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
PSV ograło dzisiaj Ajax 4:2 i zdobyło superpuchar Holandii. Marcelo grał 90 minut i niestety strzelił swojaka.
http://www.youtube.com/watch?v=4ibyxyQo24k |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś co się dzieje z Ryszardem Szulem obecnie
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Opowiada o tym swoim hormonie stresu w programie Atleci na Polsacie Sport.
![]() ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Daniel nie pograł w Łksie. Szkoda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Barany piszą o Piotrku, a dają zdjęcie Pawła.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest pan wychowankiem Wisły. Proszę powiedzieć dlaczego nie od razu trafił Pan do 1 drużyny, tylko wylądował najpierw w Błękitnych Modlnica, a potem w Wawelu i Garbarni zanim zadebiutował pan w ekstraklasie w drużynie Wisły.
Był to dziwny zbieg okoliczności. Powiem szczerze, myślałem, że zostanę w Wiśle i zacznę grać w pierwszej drużynie albo w rezerwach. Tak się jednak nie stało. Byłem niskim zawodnikiem mającym ok. 1,70 m wzrostu przez co większość doradców i trenerów po prostu mnie skreśliło, twierdząc, że jestem za mały i nic z tego nie będzie. Miałem trafić do Hutnika, ale Wisła chciała za mnie kwotę na która nie było stać zespołu z Nowej Huty. Postanowiłem wtedy, że będę grał w Modlnicy, czyli miejscowości z której pochodzę w B-klasowym zespole Błękitnych. Pamięta Pan mecz na Olimpii i swój ekstraklasowy debiut? Tak, pamiętam go bardzo dobrze. Razem ze mną debiutował Darek Marzec. Zremisowaliśmy tam 1:1, ale zarówno mi jak i Darkowi grało się wyśmienicie. To był debiut z prawdziwego zdarzenia w których dostaliśmy solidny zastrzyk pozytywnych emocji. Skąd w ogóle pomysł na grę w piłkę w Pana życiu? Tradycje rodzinne? Mój tata grał w piłkę jednak nie udało mu się przebić do żadnego klasowego zespołu. Z tego co mi mówiono był znakomitym napastnikiem - szybkim i strzelającym dużo bramek. Skauting nie działał wtedy na taką skalę jak obecnie, działały bardziej znajomości czy układy. Tata, jest jednak bardzo znany i pamiętany wśród kibiców Błękitnych Modlnica. Wszedł Pan do zespołu razem z Motyką, Lipką i Moskalem, ale to dopiero po ich odejściu Wisła awansowała do ligowej czołówki. Mieliśmy wtedy zespół składający się z bardzo dobrych nazwisk. W Wiśle występowali wtedy m.in. Tomasz Kulawik, olimpijczyk Marcin Jałocha, Dariusz Marzec, Jacek Bobrowicz, nasz król strzelców Tomasz Dziubiński, Zbigniew Gręda czy Dariusz Wójtowicz. Więcej Co słychać u...WislaLive.pl ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Przeczytałem ksiązkę Majdana z nadzieją,że będzie sporo o Wisełce. Niestety mało... Petrescu zły, Majdan zawsze super bronił, e tam, nie warto. "Spalony" to klasa, to to jakas popierdólka.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A Mariusz Pawełek będzie grał w DiscoPolo Warszawa
Edit; Dzięki za poprawke ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 08.08.2012 o godz. 11:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pietia już podobno podpisał wstępny kontrakt z Lechią i tylko testy medyczne dzielą go od zostania zawodnikiem BKSu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Tak podpisał na rok z opcją przedłużenia. Dzisiaj przechodzi badania w Poznaniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To smutne oglądać kolejnych naszych mistrzów wracających z zagranicznych wojaży z podkulonym ogonem...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Piotrkowi na drodze stanęła kontuzja - dobrze sobie radził do momentu jej odniesienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozumiem, że śledziłeś poczynania Piotrka w Turcji? Z tego co pamiętam przed kontuzją grał w podstawowym składzie, nawet w którymś z wywiadów Głowacki pół żartem pół serio mówił, że trener od niego rozpoczyna ustalanie składu. No ale może się mylę... Na pewno zaraz przedstawisz mi jakieś konkretne argumenty na potwierdzenie swojej jakże wyszukanej tezy "jassssssneee".
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Grosicki nie grał w Trabzonie nigdy. Co nie zmienia faktu, że tylko ktoś, kto nie śledził ligi tureckiej może powiedzieć, że Piotrek grał źle do momentu odniesienia kontuzji. Był wtenczas często przymierzany do lewej obrony w reprezentacji.
![]()
niekumaty
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
za 90 minut - http://www.90minut.pl/kariera.php?id=181
Do momentu kontuzji 7 meczów, szału nie ma. EDIT: chociaż nie wiem w którym dokładnie momencie odniósł kontuzje, jaki to był moment sezonu.
Ostatnio edytowane przez Krav : 11.08.2012 o godz. 13:41.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Grał dlatego, że Trabzon nie miał zbyt wielkiej konkurencji na lewej obronie, dlatego też go w sumie sprowadzili :]
Jakim Piotrek jest obrońcą każdy wie, na pewno lepiej wygląda w ataku niż w obronie, dziwi mnie, że nie przygarniamy takich zawodników, a testujemy jakichś dziadów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A tymczasem Filip Kurto w pierwszym składzie Rody rozpoczął mecz ligowy
Przy okazji polak Marcin Prus na ławce...edit. Już nawet pierwszą bramkę puścił ![]()
Ostatnio edytowane przez FLPman : 11.08.2012 o godz. 18:53.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jezeli Piotr mial w Trabzonie pozycje niczym Roberto Carlos w Realu swego czasu to dzialacze, trener, masazysta i sprzataczka to nieudacznicy poniewaz nie pozwolili mu wrocic do formy prezentowanej przed kontuzja i zabezpieczyc lewej flanki w zespole na lata
. Teraz serio krotko i na temat, wytransferowanie Piotra Brozka to najwiekszy najstersztyk Holendrow.![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zastanów się o czym piszesz... Mówiliśmy, że Piotrek miał pecha bo początek w Trabzonie miał udany i niestety przyplątała się poważna kontuzja. Ty jednak potrafisz napisać tylko "bla, bla" i ironiczne "jassssne".
A majstersztyk Holendrów przepraszam polegał na czym? Za Piotra wzięto małe pieniądze a my zostaliśmy z Paljicem na lewej obronie. Normalnie transferowe zagranie stulecia! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|