The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 05:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Powinno być tak jak w USA.Chcesz mieć obywatelstwo?Masz rozmowe po angielsku ze znajomości konstytucji i historii.
Przeciesz ten caly egzamin tutaj na obywatelstwo to smiech na sali i nie powinno sie go brac jako wyznacznik. Moja 60 letnia babcia nie znajac praktycznie slowa po angielsku potrafila ten egzamin zdac.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.06.2012, 15:43
http://www.facebook.com/uefaeuro2012
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.07.2012, 14:36
Idzie nowe ...

Cytat:
Waldemar Fornalik został nowym selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Polski - ogłosił we wtorek Grzegorz Lato, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej. Dotychczasowy szkoleniowiec Ruchu Chorzów zastąpi na tym stanowisku Franciszka Smudę, z którym PZPN nie przedłużył kontraktu po fatalnym występie kadry na Euro 2012. Fornalik otrzymał 11 głosów od członków zarządu, Jerzy Engel trzy, a Jacek Zieliński ani jednego.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 10.07.2012, 14:50
Jak to powiedzial Boniek wybor Fornalika to taka randka w ciemno.
Kiedy przyjedzie mecz z Anglia to konforontacja z takiej klasy rywalem bedzie dla niego absolutna nowoscia - przynajmniej nie ma sie co nastawiac.
Chyba bym juz wolal Engela ale najciekawszym kandydatem bylby chyba Benitez.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.07.2012, 14:51
Ja akurat jestem zadowolony z takiego wyboru, zwłaszcza, że beton z góry założył iż selekcjonerem ma być przedstawiciel Polskiej Myśli Szkoleniowej. No bo jaka była alternatywa? Skorża? Zielinski? Engel? Nowak? To już zdecydowanie wole Fornalika.

Poradzi sobie. Zobaczycie

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jak to powiedzial Boniek wybor Fornalika to taka randka w ciemno.
Kiedy przyjedzie mecz z Anglia to konforontacja z takiej klasy rywalem bedzie dla niego absolutna nowoscia - przynajmniej nie ma sie co nastawiac.
Łotwa
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 10.07.2012 o godz. 15:17.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.07.2012, 14:57
Myślę, że Fornalikowi trochę brakuje autorytetu u naszych kopaczy, którzy uważają się za wielkich piłkarzy. Byłoby wspaniale, gdyby przestał powoływać tych polanskich, oborniaków i boenischy- żeby wszyscy kibicowali tej kadrze i uważali ją za drużynę Narodową, ale to tylko pobożne życzenia.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.07.2012, 15:07
Krótko i na temat, chuja z tego będzie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.07.2012, 15:17
kornd napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Fornalikowi trochę brakuje autorytetu u naszych kopaczy, którzy uważają się za wielkich piłkarzy. Byłoby wspaniale, gdyby przestał powoływać tych polanskich, oborniaków i boenischy- żeby wszyscy kibicowali tej kadrze i uważali ją za drużynę Narodową, ale to tylko pobożne życzenia.
Tak, to zobaczymy jak w miejsce Perquisa zobaczysz Grodzickiego albo inne wybryki.
.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 10.07.2012, 15:22
Wybrykiem to dla mnie jest Niemiec, albo Francuz w kadrze. Kaźmierczak, Żewłakow na pewno nie byliby gorsi od Polanskiego czy Perquisa.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 10.07.2012, 15:27
Pisałem o przykładzie, równie dobrze zamiast innego obrońcy, Żurawski był za Maćkiem Skorżą, Fornalik jako trener reprezentacji,to do mnie nie dochodzi
.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.07.2012, 15:32
pokrętne wypowiedzi lesnego dziadka Piechniczka.
PMŚ jest dobra bo 40 lat temu dzieki polskim trenerom zdobyliśmy złoto na olimpiadzie i trzecie miejsce na MŚ.
Panie Piechniczek, 40 lat temu to ja mogłem pić przez całą noc i rano iść do pracy.
Błagam: weźcie sobie z Latą odprawy i wysokie emerytury i odejdźcie grzać d...ska przy kominku, ale przestańcie szkodzić polskiej piłce
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2012, 15:39
Bardzo dobrze, ze w ostatecznym glosowaniu nie było Probierza bo bym sie zdenerwował jakby jego wybrali a trenerem Wisly zostal Smuda. Moim faworytem byl od poczatku Piotr Nowak i szkoda, ze jego kandydatura w glosowaniu sie nie pojawiła np zamiast Engela no ale coz.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.07.2012, 15:48
Nieważne kto jest trenerem - równie dobrze może być Kazek spod budki z piwem na osiedlu.

Kilkuset betonowych działaczy i tak wszystko zrobi po swojemu. Jak Fornalik powie że nie chce Obraniaka to zaraz dostanie telefon że albo Obraniak albo on.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.07.2012, 15:54
Antuan dzisiaj zmiażdżył na konferencji Już na początku wyszły kompleksy i słoma z butów, kiedy rzucił tą "luźną dygresję" na temat wyższości sukcesu z 82 nad 74. Później tylko ciekawiej, PGRy, Orliki, 3+2, upadające huty i ciężki przemysł, ofiary transformacji, siatkówka, o tym czemu piłka nożna jest od siatkówki lepsza, kto zdobywał jako pierwszy medale na olimpiadzie, sztab techniczny etc, etc, a to wszystko po pytaniu czemu trener z Polski, a nie zza granicy

Tęskno niektórym do czasów słusznie minionych
Ostatnio edytowane przez fialo : 10.07.2012 o godz. 15:58.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 10.07.2012, 15:56
W dupie mam cały PZPN, ale trener to trener a nie marionetka, po co akceptował posadę jak będzie wiadomo ile procent ma do repry.
.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.07.2012, 16:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
Antuan dzisiaj zmiażdżył na konferencji Już na początku wyszły kompleksy i słoma z butów, kiedy rzucił tą "luźną dygresję" na temat wyższości sukcesu z 82 nad 74. Później tylko ciekawiej, PGRy, Orliki, 3+2, upadające huty i ciężki przemysł, ofiary transformacji, sztab techniczny etc, etc, a to wszystko po pytaniu czemu trener z Polski, a nie zza granicy

Tęskno niektórym do czasów słusznie minionych
No i co z tego, że nie będzie już Lato (co nie jest do końca pewne) jak w PZPN dalej będą takie tuzy jak Piechniczek. Tym bardziej, że to on sondował kandydaturę Fornalika i teraz do powiedzenia będzie miał znacznie więcej. Jak nie urok to sraczka.

Fornalik-inteligentny człowiek ale bez doświadczenia. W końcu nie będzie kompromitacji na konferencjach i przy wywiadach jakie mogliśmy spotkać za kadencji Dyzmy. Dla mnie również najlepszą opcją był Nowak albo trener zagraniczny. Szkoda, że tej opcji nie brali w ogóle pod uwagę.

Czekam na trzęsienie ziemi w PZPN, wywalenie farbowanych lisów i będzie można pomału zacząć się utożsamiać z tą reprezentacją.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 10.07.2012 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.07.2012, 16:08
Lesny dziad Piechniczek
Cytat:
Chciałbym przypomnieć, że pierwszy złoty medal olimpijski w grach zespołowych dla Polski zdobyli piłkarze w 1972 r. Dopiero cztery lata później po takie trofeum sięgnęli siatkarze. Poza tym w dorobku polskiej piłki są trzy medale olimpijskie (złoty i dwa srebrne) i nie mamy żadnych kompleksów. Sukcesy piłkarzy i siatkarzy rozkładają się na zasadzie sinusoidy. Nie zazdrościmy im ostatniego triumfu, ale zdajemy sobie sprawę, że teraz czas na sukcesy futbolistów. Jeśli chodzi o trenerów zagranicznych, nie mamy dobrych wspomnień. Jesteśmy w stanie wyprowadzić polską piłkę na szerokie wody pod wodzą naszych szkoleniowców - zakończył Piechniczek.
Jest różnica między siatkarzami a futbolistami. Co prawda, pierwsze powazne sukcesy przyszły w latach 70, ale potem obydwa związki wpadły w kryzys w wyniku niedostosowania do realiów. Siatkarze się obudzili i zaczeli pracować, także z zagranicznymi fachowcami. PZPN do dziś to oddział geriatryczny
PZPS mimo wielu potknięć i błędów jest dziś o wiele bardziej nowocześnie zarządzany niż PZPN.
Wybor Fornalika to sygnał: dalej obowiązują układy i polityka, dalej można wiele zyskac popierając górę w PZPN. Dalej myślimy kategoriami sprzed 40 lat i dalej coraz nam dalej do europejskiej piłki. Zresztą poziom futbolu dla leśnych dziadków jest nieistotny. Ważne by związek utrzymał swoich podstarzałych działaczy i towarzystwo wzajemnje adoracji
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 10.07.2012, 16:16
Można jeszcze przypomnieć że pod koniec XX wieku PZPS wprowadził nowoczesny tryb pracy z młodzieżą, dopiero teraz ta skuteczna reakcja będzie miała skutki. U nas po tych sukcesach miało się coś stać, ale zaczeła się korupcja i tak dalej, gdyby wtedy postawiono na młodzież polskie kluby by bardziej widzialne w rozgrywkach europejskich, natomiast postawiono na zwycięstwa poprzez forsę.
Ostatnio edytowane przez syryls : 10.07.2012 o godz. 16:18.
.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.07.2012, 16:20
kornd napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Fornalikowi trochę brakuje autorytetu u naszych kopaczy, którzy uważają się za wielkich piłkarzy.
Moim zdaniem to straszne pitolenie. Autorytet wyrabia się PRACĄ, pomysłem, wiedzą, inteligencją, budową atmosfery, zaangażowaniem, bo gdyby było inaczej, to Smuda byłby perfekcyjnym kandydatem - kto jak kto, ale on umie rzucić kurvistym mięsem w szatni. Co z tego, że potrafił krzyknąć, skoro oni mieli to głęboko w czterech literach, co burak sobie tam mamrota.

Szczęsny, Kuba, Lewandowski, Piszczek i inni...oni są przyzwyczajeni do pracy ze szkoleniowcami, którzy przede wszystkim autorytet wyrobili sobie osobowością, wiedzą i metodami pracy, a nie bujną piłkarską przeszłością i krzykiem. Tego im przede wszystkim brakowało u Smudy, że ktoś powie co mają grać, jak mają grać i racjonalnie wytłumaczy im dlaczego grają tak, a nie inaczej, kogoś kto będzie potrafił dobrać taktykę zarówno pod możliwości drużyny, jak i pod kątem rywala. Bynajmniej nie brakowało im przy Smudzie darcia japy.

Kim w warunkach niemieckich był Klopp przed przyjściem do Dortmundu? Jaką karierę piłkarską miał za sobą? Czyż nie analogiczną do kariery piłkarskiej Fornalika w skali polskiej? Dlaczego Niemcy nie wybrali na swojego selekcjonera takiego Hitzfelda, tylko gościa, dla którego najlepszym klubem który prowadził był VfB Stuttgart? Kim w warunkach włoskich był Prandelli, jakie wielkie kluby prowadził? A przecież cały czas mówimy o najlepszych piłkarsko krajach świata, trenerach z ogromnymi sukcesami w ostatnich latach.

Czasem mam wrażenie, że osoby tak wypowiadające się pograły u nas co najwyżej w A klasie, gdzie trener zadrze japę i dzięki temu uważa się, że ma autorytet. My potrzebujemy przede wszystkim szkoleniowca, który potrafi myśleć, analizować, rozpracowywać rywala, potrafi zrobić coś z niczego i taktyką nadrabiać niedostatki - on musi umieć zrobić drużynę z piłkarzy zazwyczaj słabszych niż mają rywale, skutecznością gry, ustawieniem nadrabiać braki techniczne. Czyli to dokładnie co przez ostatnie lata w Ruchu robił Fornalik. I tego faktu niestety mało kto w naszym społeczeństwie potrafi pojąć i zrozumieć, specyfiki pracy selekcjonera.

Dla Fornalika praca z kadrą będzie wyzwaniem, powodem do dumy, życiową szansą, ma coś do udowodnienia i szalenie ciężkim zadaniem byłoby znalezienie kogoś za granicą, kto rzeczywiście nadaje się do tej funkcji, a nie kogoś, kto zgarnie (nie przesadzając) z 50 razy tyle kasy co Fornalik, a efekt będzie taki sobie - przykład Advocaat'a w Rosji, taki wielki autorytet, takie grube miliony zarobił, a nie potrafił zapanować nad zmanierowanymi gwiazdkami.

Powiedzmy sobie szczerze - mamy piłkarski potencjał na co najwyżej awanse na turnieje mistrzowskie i czy trenerem będzie Fornalik, czy Benitez, niewiele to zmieni. Selekcjonerem został gość z "polskiej myśli szkoleniowej", ale też weźcie pod uwagę, że będzie pracował dokładnie z wyrobami "polskiej myśli szkoleniowej". I potrzebujemy właśnie kogoś, kto zdaje sobie sprawę z niedostatków tych wyrobów i będzie z nich potrafił wyciągnąć to, co najlepsze. Fornalik jako jedyny w tej lidze miał jaja grać dwoma napastnikami i to z przeciętną ekipą, ze skutkiem wielkiego sukcesu w ich realiach. Nie łudźmy się, nie przyjdzie magik zza granicy i nie zmieni im sposobu gry, myślenia, umiejętności dzięki dwu czy trzydniowym treningom w ciągu każdego miesiąca.

Ktoś powie, że Smuda też jest wyrobem "polskiej myśli szkoleniowej", ale warto wziąć pod uwagę, że Smudę w środowisku generalnie wyśmiewają za metody pracy, m.in. Lenczyk, a Fornalik to właśnie taki Lenczyk, tyle że z nieco świeższym spojrzeniem, lepszą wiedzą taktyczną.

I jeszcze jedna kwestia - jakoś dla piłkarzy Ruchu Fornalik potrafił być autorytetem, mimo że nawet oni nie musieli mieć kompleksów wobec jego dokonań zarówno piłkarskich, jak i trenerskich. To Fornalik widział potencjał w skończonym już prawie Piechu, czy Zieńczuku (bodaj najlepszy skrzydłowy poprzedniego sezonu z gościa, który nie łapał się w Lechii), to Fornalik wynalazł Sobiecha, Sadloka, Jankowskiego, mimo że byli absolutnymi noname'mami przed przyjściem do Chorzowa - Jankowski strzelił...10 goli na poziomie polskiej IV dywizji przed swoją karierą w Ruchu, czyli wynik delikatnie mówiąc niezbyt oszałamiający. A mimo to dziwnym trafem poradził sobie na poziomie Ekstraklasy. Czy można mieć więc mieć pretensje do jego zdolności selekcyjnych, określania potencjału gracza na przyszłość...?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2012, 18:30
@rw88

Cieszę się, że jest ktoś na forum z tak zdrowym podejściem do piłki, bo czytając poprzednie strony tego tematu traciłem wiarę w ludzi.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.07.2012, 19:09
Brazylio 2014 żegnaj...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.07.2012, 19:19
Fornalik kontynuatorem "polskiej myśli szkoleniowej", która jak wiadomo od dawna świeci tryumfy na światowych boiskach. Jest też reprezentantem jej znanego nurtu tzw. "piechniczkologii".

A tak na poważnie. Podobno kontrakt ma do 2014 a więc można wrócic do tematu reprezentacji po tym okresie. Stare leśne dziady wybrały tego, którego już wczesniej wskazał Piechniczek.
Ciekawe jaka grupa interesów będzie podwieszona pod ten układ i z czyich stajni zawodnicy będą brani do reprezentacji aby ich menago mógł zarobić ?
Wszystko wskazuje na to, że wały będa teraz krecic na Sląsku. Od lat nie wiąże z grą reprezentacji żadnej nadziei więc jej gra srednio mnie interesuje i tak pozostanie nadal.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2012, 20:45
@rw88

Coś w tym jest.. Fornalik jest ciekawym trenerem, ale czy zdoła to przełożyć na trudniejszy teren? Obym się nie mylił..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2012, 20:50
@rw88

Coś w tym jest.. Fornalik jest ciekawym trenerem, ale czy zdoła to przełożyć na trudniejszy teren? Obym się nie mylił..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.07.2012, 22:24
Co mi się podoba u Fornalika w wypowiedziach medialnych to to, że krótko mówiąc nie pierd0li - nie mówi ani za dużo, ani za mało, jego słowa są bardzo wyważone, pełna dyplomacja - kolejny plus dla jego osoby. Nie ma praktycznie żadnej kiełbasy wyborczej, jak u Franka. Ciekawe tylko, jak to wszystko przełoży się na kadrę. Boje się jednego, że nie dostanie czasu, a ludzie go po ewentualnych trzech słabszych meczach podsumują - w dwa, trzy miesiące niewiele może zrobić, co najwyżej odpowiednio dobrać skład, na pewno nie jest to okres czasu, w którym można coś konkretnego wypracować. Ale jedno jest dla mnie pewne - jest to dziesięć razy lepszy kandydat na tą posady, niż Smuda - który, mam nadzieję, wróci do ligowej piłki, czyli tam gdzie jest jego miejsce.

A i jeszcze jednego się boję - Fornalik to potencjalnie dobry kandydat na selekcjonera, więc jak jakoś udałoby mu się wywieźć dobry wynik z Anglii, to obawiam się, że świta w PZPN kilka dni później podczas walnego zgromadzenia i wyborów nie widziałaby potrzeby do zmiany aktualnej warty. Może się okazać tak, że albo sukces dla Waldka Kinga, albo zmiany w PZPN.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.07.2012, 23:09
Najlepszy byl glos zapitego lesnego dziada-ktory mowil ze juz wybrano Fornalika ,awywiad byl chyba o 10 rano.

on byl chyba z malopolski,a glos jak u typowego alkoholika.No coz jak sobie czlowiek wyobrazi ze takich tam jest wiecej,ba pewnie 90% to krew zalewa kto rzadzi ta piłką.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.07.2012, 07:33
rw88 napisał(a):Wyświetl post
A i jeszcze jednego się boję - Fornalik to potencjalnie dobry kandydat na selekcjonera, więc jak jakoś udałoby mu się wywieźć dobry wynik z Anglii, to obawiam się, że świta w PZPN kilka dni później podczas walnego zgromadzenia i wyborów nie widziałaby potrzeby do zmiany aktualnej warty. Może się okazać tak, że albo sukces dla Waldka Kinga, albo zmiany w PZPN.
A co ma wynik meczu do działań świty z PZPN-u ? Jakby reprezentacja przegrała nawet 10 : 0 z Madagaskarem to nie zmieni to ich chęci dalszego trwania przy korytku, którego będa bronić jak niepodległości. Zresztą po co mają go oddać ? Bo ministra Mucha chce wsadzić na stołek swojego partyjnego kolegę Koseckiego z nowymi układami towarzysko finansowymi ?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.07.2012, 08:00
Nic sie nie zmieni do czasu aż któs nie roz.......i tej konstrukcji pełnej drewna i betonu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2012, 08:01
liczyłem że Skorże zrobią bo doświadczenie międzynarodowe ma jakby nie patrząc.

Co do Waldka to On chyba wiele nie może zdziałac jeśli nie zmieni sie system szkolenia młodzieży,na Orlikach będą pracowali trenerzy z papierami albo byli zawodnicy.No ale lesne dziadki wolą zamiast na trenerów dac pieniądze to za kilka miliardów wybudowac sobie nową siedzibe...........
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.07.2012 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów