|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Brud dostał już kilka szans i się nie sprawdził, więc jemu w Wiśle powinno być już pod górkę, ale Chrapek jest w innej sytuacji i należałoby go sprawdzać, bez uprzedzeń, ale i bez zbędnej , a widocznej na tym forum euforii, ot sprawdzam i wiem .. Na przykład Czekaj powinien jeszcze .. poczekać na grę w pierwszej jedenastce, ale jako zmiennik już grać powinien.
Tyle , ze to tylko uzupełnienia, a Wiśle potrzebne są transfery, zaś środki podobno jednak są, bo jak przypomniał Pablo84, sam Bednarz powiedział , że Cytat: - "Część zawodników będziemy chcieli pozyskać tanio, ale mamy też sporą, jak na te możliwości, kwotę na pozyskanie nowych zawodników ". http://www.wislakrakow.com/www/showa...hlight=Bednarz |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie twierdze że byłbym dobrym scoutem - pewnie byłbym słaby. To że zważyłem u kogoś talent nie znaczy że zważyłbym go u kogoś innego. Chce ci tylko uświadomić że jeżeli ktoś gra w piłkę nie tylko na PS to jest w stanie dostrzec pewne rzeczy. I być może tak właśnie było w przypadku Fialo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Uryga mi się naprawdę podobał w Białymstoku, ale martwi mnie jedno – kiedy Czekaj albo Brud debiutowali, to faktycznie grali jak z nut i człowiek przecierał oczy, a na usta cisnęło się pytanie, gdzie te chłopaki się kryli tak długo. Potem szybciuteńko spadali z piedestału. To oczywiście żadna reguła, ale tego słynnego "100% za Wisłę" może niektórym starczyć tylko na jeden mecz z kawałkiem, a potem to będzie szara rzeczywistość ligowa versus całkiem przeciętny piłkarz. Czekaj, naturalnie, ma jeszcze czas na rozwój, ale Brud ma 23 lata. Aż przypomniała mi się "złota" generacja mistrzów Młodej Eks w 2008, z której ostał się tylko Burliga. Reszta została odstrzelona jak zaczęli się niepokojąco starzeć i odstawać od choćby szerokiej kadry pierwszego zespołu. Gdyby nie problemy kadrowe, to Brud też podzieliłby ich los i zakotwiczył w Stróżach albo Niecieczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Brud z kolei nie popisał się niczym szczególnym (bo jedna ruletka ala Zizou to za mało na grę w Wiśle) dlatego należy go wypożyczyć i zobaczyć czy to mu nie pomoże. Pamiętam Boguskiego z pierwszego meczu z Legią na Łazienkowskiej. Też nie zapowiadał się rewelacyjnie. Jak się nie sprawdzi na wypożyczeniu to rozwiązać kontrakt. Czekaj powinien dostawać szanse, ale czy jako podstawowy zawodnik tego nie wiem. Do tego grona zaliczam jeszcze Urygę. Niezły występ z Jagą, a potem jeszcze lepsze wejście z Ruchem w PP. Niech rywalizuje o miejsce z... Wilkiem. Oglądając same skróty MESA zwrociłem jeszcze uwagę na dwóch zawodników. W tamtym sezonie na Stanka. W tym z kolei na Pułkę. Temu ostatniemu na miejscu Probierza dałbym szansę podczas przygotowań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|||
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.06.2012 o godz. 21:39.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do naszych wychowanków to może to będzie zbyt śmiała teza, ale uważam, że szkoda, że kiedyś zrezygnowano z Juszczyka. Pierwszy bramkarz może nie, ale w sezonie w którym grał ostatnio u nas jakiś wtop sobie nie przypominam. Jednak teraz nie ma tego co roztrząsać, zobaczymy co pokaże Miśkiewicz. Ciekawe też jaką karierę zrobi Mączyński.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 24.06.2012 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() Popatrz jak piłkarz biega, jaką ma szybkość, sprawność, zwinność, koordynację itp. i przestań się łudzić. Dać kartę do ręki i niech szuka szczęścia w świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Uryga coś ala Javi Martinez, dobrze wyprowadza piłkę, odbiór na przyzwoitym poziomie, technika imo do wzrostu nie najgorsza, gra na dwóch pozycjach, natomiast ciekawi mnie jedno, mamy tylu środkowych obrońców i po co nam tylu, lepiej wypożyczyć też Czekaja, zostanie Głowacki, Jaliens(?), Uryga, Chavez, Jovanovic(z konieczności), Bunoza. Z tym ostatnim nie wiadomo co zrobić, na swój przeciętnie się prezentuje aczkolwiek, mamy tylu ŚO, można zostawić ze względu na wiek, ale jak złamie nogę to po sezonie dla niego, więc nie wiem czy jest sens.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już sie Wszyscy martwili że nie będzie miał kto grac na lewej obronie a tu ma przyjśc Dudu z Widzewa.Od czasów Macka Stolarczyka jakoś nie mieliśmy szczęścia do lewych obrońców
http://wisla-krakow.przegladsportowy...823,1,727.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 07:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie dotarły żadne oferty za Meliksona więć nadal jest zawodnikiem Wisły Kraków a w tym tygodniu Sikorski i Dudu maja podpisac kontrakty z Wisłą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z dzisiejszej prasy możemy wyczytać w kontekście transferów do Wisły, że pozyskanie Miśkiewicza, Sikorskiego, Quioto i ewentualnie Dudu to jedyne transfery w tym okienku.
Co do Dudu jego menadżer negocjuje również z Lechem Poznań. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czyli obecna kadra + Dudu, Sikorski, Głowacki, Quioto.
Szału nie ma, ale tego można było się spodziewać. Pareiko Jovanović(Burliga) - Głowacki(Czekaj) - Chavez(Bunoza) - Dudu Iliev(Szewczyk) - Wilk(Brud) - Melikson(Chrapek) - Sobolewski(Uryga) - Małecki(Kirm) Genkow(Quioto,Sikorski) Gargułę wykluczam, bo nie wyobrażam sobie, że miałby nadal dla nas grać... Jaliens pewnie też odejdzie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kolega wyżej zapomniał jeszcze o Głowackim . Trzeba też doliczyć Chrapka jako znaczącą zmianę . Patrząc dalej , jeśli zostanie z nami Melikson czy Chavez kadrę mamy względnie zamkniętą ( licząc Quioto , Sikorskiego i Dudu ) . Gramy tylko na krajowym podwórku , a fajnie gdyby poprzez względnie wąską kadrę , szansę dostali młodsi piłkarze jak Uryga, Kamiński czy nawet i Lucas w końcówkach .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szału nikt się nie spodziewał ale wydaje się że ten czas od powrotu do Wisły Pana Bednarza został zmarnowany - tyle czasu negocjować z zawodnikami wolnymi, których w większości nikt nie chciał to lekka przesada. A informacja o Quioto ta sama od blisko trzech tygodni w międzyczasie media z Hondurasu podawały, że zawodnikiem interesuje się klub z Meksyku.
Pan Bednarz niestety dużo mówi zwłaszcza przed okienkiem transferowym ma parcie na szkło a potem cisza, cisza - czy leci z nami pilot. Z dużej chmury mały deszcz - rewolucja kadrowa jak się patrzy. Jestem ciekawy tylko co z Pareiko i Sobolewskim bo pytany o tych zawodników Pan Bednarz milczy jak grób.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 25.06.2012 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Po dzisiejszej lekturze artykułu Przeglądu Sportowego podbudowany nie jestem.
Wynika z niego że jedyne transfery na ten sezon to Sikorski i Dudu no i Quioto. "Inne transfery będą z myślą o dalekiej przyszłości " - powiedział Bednarz. A więc: Przyszli: Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Michał Chrapek (Kolejarz Stróże), Łukasz Burliga (Ruch Chorzów), Rommel Quioto (CDyS Vida), Dudu Paraiba(Widzew), Sikorski (Polonia) Odeszli: Junior Diaz (Club Brugge), Gervasio Nunez (Quilmes), Dudu Biton, Dragan Paljić, Michael Lamey, Tomas Jirsak (wolny transfer), Filip Kurto (Roda Kerkadre) wg mnie pierwsza i (druga) "11": będzie natępująca: .......................Pereiko? (Jovanic, MIskiewicz)...................... Burliga (Jovanovic), Chavez (Czekaj), Głowacki (Jaliens), .. Dudu (Bunoza) Małecki (Iliev), Wilk (Sobolewski),.... Melikson (Chrapek)..... Kirm (Rojewski ?) ................ Genkov (Sikorski), Quioto (Szewczyk)....................................... No szału nie ma .... Najgorzej w ataku
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.06.2012 o godz. 08:26.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Mówicie, że szału nie ma, że Bednarz obiecywał rewolucje, ale podstawowy problem to: obowiązujący kontrakty.
Gramy w tym sezonie tylko na ligowym podwórku, więc należało zachować jakieś proporcje. Po co nam było 10 nowych zawodników? Przy stracie 5? Kluby się nie ustawiały w kolejce po naszych zawodników po tak słabym sezonie. Patrząc na tegoroczne ruchy transferowe w całej ekstraklasie należy stwierdzić, zle nie jest. Teraz by to Probierz tylko ładnie ułozył. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szału nie ma ale wiemy dobrze że nie gramy w pucharach więć po co nam az taka duża kadra. Odeszli ci co mieli odejsc. Niech młodzi typu Szewczyk,Chrapek ,Uryga itd ogrywaja się i nabieraja dosiwadczenia. W tym tygodniu pewnie bedzie już dopięta kadra. Melikson raczej zostanie i mam nadzieje że nie bedzie udawał kontuzji zeby nie grać.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson chce odejść także nie liczyłby na to, że nagle jego dyspozycja boiskowa się odmieni. Genkov kontuzjowany - niestety wzmocnienia w ataku wyglądają blado. Pozyskanie jednego lewego obrońcy w kontekście kartek i kontuzji również nie załatwia nam spokoju na przyszły sezon.
Po Bednarzu można było się tego spodziewać, niczym kompletnie pozytywnym mnie nie zaskoczył. Mamy zespół na miejsca 6-12. Gdyby były klasowe wzmocnienia nawet przy tak małej liczbie transferów byłbym spokojny a teraz to wygląda a nóż się udo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A co by mu dało udawanie kontuzji
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Poza tym : Gdzie jest skrzydłowy? Przeciez Wisła zawsze słynęła z dobrych skrzydeł, a teraz co? Beznadziejnie są obsadzone te pozycje. Jak będziemy w piątce to git. O puchary będzie bardzo cięzko No bo jak to mozliwe skoro w poprzednim sezonie mielismy lepszy skład i 7 miejsce, a teraz osłabilismy się i co? Bedziemy wyzej? Nie sądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
tylko nikt nie pamięta o tym iż klub ma dziurę w budżecie i było wiadomo iż przed tym sezonem ŻADNEGO pompatycznego transferu nie będzie a raczej czyszczenie "szrotu"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Daniel Sikorski w Wiśle, hip hip hurra.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/ Po tym co pokazał w zeszłym sezonie trudno mieć nadzieję, że nagle wyskoczy z super formą. Dobrze chciał, że Bednarz podpisał z nim tylko roczny kontrakt, nie będzie problemów jak się okaże niewypałem. Transfer w zasadzie oceniam na razie neutralnie, moim zdaniem lepszy Sikorski niż Dudu z Nigerii.
Ostatnio edytowane przez Michal Krk : 25.06.2012 o godz. 10:08.
![]()
W życiu piękne są tyko chwile
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/
Człowiek wstaje rano o 11, brzydka pogoda i jeszcze taka informacja. Wypada mu życzyć powodzenia. Mam nadzieję, że nas wszystkich zaskoczy i będzie mocnym punktem naszej Wisły walczącej o MP ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hahahahaha obry żart
23 dostał czyli Paweł Brożek nie wraca ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jnJRbhSSnD8 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hahahahaha obry żart
23 dostał czyli Paweł Brożek nie wraca ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jnJRbhSSnD8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=vMtDgyOYJMU
http://www.youtube.com/watch?v=sW4c4CsVAmU Potrafi też tak, także dajcie mu szansę, a nie od razu narzekacie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
a kogo wyście się spodziewali ?
Lewandowskiego, Sobiecha czy Brożka ? ![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po ostatnich wyczynach na EURO to nie widzę żadnej różnicy między wymienionymi a Sikorskim. Wszyscy słabiutcy. Nadzieja w tym z Hondurasu.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|