|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Widziałeś, po jakiej stopie poszły ostatnie 10-latki? Zatkało, co?
Ostatnio edytowane przez Szpen : 20.06.2012 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Macie Panowie oczywiście rację, że moje oświadczenie, że jestem szczęśliwy i nie zrobię sobie "ziazi" mogę pewnie oprawić sobie tylko w ramki.
W obecnej Polsce okupowanej przez tak zwane i wszechwładne "PAŃSTWO", wszystko można ludziom wmówić a dowody powstają na pstryknięcie palcami. ---- Poniżej natomiast o tym,. czy gen. Czempiński ma polisę na życie: http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...olise-na-zycie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
A tu dla tych co z dziećmi chcą wyjachać za granicę na wczasy, aby nie obudzili sie z ręką w nocniku jak urzędnicy Tuska: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. czy ja dałem porównanie? Zapytałem Cię, czy widziałeś jak świetnie i na jaki procent rozeszły się nasze oblilgacje. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Naciski itp. słówka wytrychy PO mające być zarzutami wobec Mariusza Kamińskiego poszły się j...ć
http://fakty.interia.pl/polska/news/...orzony,1811984 mam nadzieję, że po uprawomocnieniu się tego wyroku (jeśli prokuratura będzie na tyle bezczelna by się odwoływać) zostanie wszczęte śledztwo w sprawie ew. nacisków na prokuratorów prowadzących to polityczne postępowanie, czy odgórnie nie nakazano im "odstrzelenia" szefa CBA. Przypominam, że został odwołany przez Tuska po postawieniu Mu zarzutów przez prokuratorów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To spodziewam się tego jako informacji dnia w "Fatkach", potem rozmowy o tym w "Faktach po faktach" i oczywiście w "Kropce nad i". ![]() Tylko mam dziwne uczucie, że nawet sekundy nikt temu nie poświęci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
2. Czyli o ile dobrze rozumiem chciałes sobie ot tak pogadać . W takim razie śpiesze donieść że jestem na bieząco z wynikami sprzedaży obligacji rządu polskiego na rynku pierwotnym. Tym większe jest więc moje zdziwienie że kładziesz taki nacisk na ostatnią aukcję w której nie było nic takiego co odbiegałoby od ostatnich tendencji. Pomysł aby przypisywać jakiekolwiek znaczenie wynikom pojedynczej aukcji jest sam w sobie wyjątkowo kuriozalny. Mam zresztą nieodparte wrażenie że Twoja wiedza na temat rynku polskich obligacji rządowych jest wyjątkowo wybiórcza i sprowadza się do aktów samoczynnej euforii przy czytaniu artykułów prasowych podsumowujących pojedyncze aukcje.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 20.06.2012 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 20.06.2012 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze coś o gazie:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polski,1812023 Najzabawniejszy jest cytowany na końcu Pawlak. Jeszcze dwa lata temu robił wszystko aby kontrakt z Gazpromem oparty o cenę ropy trwał do 2037 a teraz chłop zaczyna mędrkować: "wyznacznikiem ceny tego surowca dla Polski powinny być jego ceny na rynku niemieckim". Gdyby był taki mądry dwa lata temu to nie mielibyśmy obecnych podwyżek cen gazu. Ale jak zwykle za głupotę obecnie rzadzących płacimy wszyscy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wytłumaczy mi ktoś zawiły ekonomicznie fakt że stawiamy do dyspozycji MFW kasę dla Grecji a sami w tym czasie bieżemy pożyczkę z BŚ ? Kto łyka prowizje z pożyczek ?Kaczor Donald to dobry druh nie jednemu w UE da zarobić.I jak go nie lubić? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niie zdziwiłbym się gdyby to była wiedza operacyjna. Może ich nawet nagrywają. W najlepszym przypadku pionier Schetyny rzucony na odcinek "forum Wisły Kraków" bo szerzy się tu wywrotowy element zagrażający przewodniej roli PO i Geniusza Kaszub.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
sanderuss, czy Nigel Farage jest zwolennikiem zlikwidowania Wielkiej Brytanii?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dzięki wielkie za tego linka ! ![]() Polecam wszystkie wypowiedzi Nigela - bo jako jeden z kilku polityków ostatniego 30 lecia mówi głośno to co wie większość obywateli Unii ale wszyscy chowają głowy w piasek. http://www.youtube.com/watch?v=E6eob...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Te0rB...feature=relmfu I te powyższe i wszystkie pozostałe polecam raz jeszcze. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie, dlaczego? Farage po krotce jest za Europą narodów, a nie eurokołchozem. Za wolnością słowa, za społeczeństwem obywatelskim, likwidacją zbednej biurokracji i powrotem do tradycji państw narodowościowych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wystąpienia Farage'a śledzę od dawna - szkoda, że nie mamy na naszej scenie politycznej tak barwnej postaci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wielką Brytanię, pomimo oczywistej dominacji Anglików, trudno nazwać państwem narodowym...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
innymi slowy czy Farage znany miłośnik demokracji i prawa samostanowienia narodów, zajął się już agitacją na rzecz szkockiego referendum niepodległościowego ; ) ?
Nie wiem czy o to bobkowi90 chodziło kiedy zadawał pytanie o likwidację UK, ale tak to rozumiem, a zarazem ciekawi mnie czy Farage jest konsekwentny w swoich poglądach.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.06.2012 o godz. 22:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Temat jednak jest oczywiście polityczny. Na fundusz złożyły się wszystkie kraje UE (bez UK i Czech chyba) i prawdopodobnie została również wywarta presja na ryżego aby partycypował w tym dealu. Prawdopodobnie marchewką była tu perspektywa finansowania z budżetów Unii w następnym okresie budżetowym, a kijkiem groźba odcięcia ryżego od możliwości dalszej kariery jako komisarza Unii. Moim zdaniem ryży po raz kolejny popełnił bardzo poważny błąd: wbrew temu co sądzi nasz wkład w fundusz stabilizacyjny jest wystawiony na ogromne ryzyko (znacznie większe niż w przypadku zainwestowania tych pieniędzy np. w obligacje amerykańskie), jeśli kryzys będzie się pogłębiał (a zapewne tak będzie) to zamiast dotacji z Unii dostaniemy figę z makiem, a jego kariera jako komisarza i tak spali na panewce po porażce Sarkozego (i sposobie w jaki potraktował Hollanda przyjeżdżającego do Polski jako kandydat na prezydenta) i wielce prawdopodonej porażce Merkel. Dinozaura nikt nie będzie potrzebował w nowym rozdaniu
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.06.2012 o godz. 00:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Mareq, dokladnie.
wislak68, a wiec Farage to hipokryta. sanderuss, co 10 lat temu mogles powiedziec czego nie mozesz powiedziec teraz? -------------------------------------------- Ja osobiscie czuje sie europejczykiem, takze mi idea Stanow Zjednoczonych Europy podoba sie bardzo. Nie podoba mi sie forma obrana przez UE, ale i tak wole taka "niepelnosprawna" Europe niz jakis powrot do mitycznych panstw narodowych. Do jakich, pytam sie? Do tych kolonialnych czy do tych przedwojennych? Poza tym, patrzac bardziej pragmatycznie, zjednoczona Europa to jedyna opcja jesli Europa... chce cos znaczyc w swiecie za 50 czy 100 lat. Nie oszukujmy sie, ale "mikruski" europejskie nie beda w stanie pojedynczo dotrzymac kroku olbrzymom. Kolonie sie "nam" juz skonczyly... USA, zaraz China, za kilkadziesiat lat zapewne Brazylia, Rosja czy Indie... Zjednoczona Europa to nie tylko kwestia tego czy sie czujemy europejczykami czy tez nie. To tez wybor. Europa chce byc pionkiem na szachownicy swiata, czy tez graczem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeszcze Jan Pietrzak o śmierci gen. Petelickiego:
http://www.youtube.com/watch?v=8XUvn...layer_embedded Zapomniał tylko dodać, że i on nie zamierza się zabijać. :( |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do Unii - tez czuje sie po częsci europejczykiem. Tez rozumiem ze przyszłosc Europy lezy we wspolnej kooperacji. Ale to czego obecnie jestesmy czescią, tej komunistycznej hybrydzie z siedzibą w Brukseli mówie NIE. Poprzez wszelkiego rodzaju regulacje i traktaty wladza obecnie znajduje sie w grupie eurokratów których nie do końca wiadomo kto wybrał i komisji europejskich o podobnym statusie. Poroniony pomysł Euro jako wspolnej waluty i uporczywe sie jego trzymanie w obecnej sytuacji, pompowanie w ten projekt ogromnych pieniędzy, przy jednoczesnych próbach zniszczenia wewnętrznej gospodarki przy pomocy chociażby nieszczęsnego carbon offset. No czy to jest mądre? Wiesz ile warzyw i owoców w Hiszpanii czy Włoszech ladowało na śmietniku jako niezdatne do dalszego przetwarzania tylko dlatego ze krzywizna banana albo kolor mandarynki był niezgodne z kryteriami przyjetymi przez jakąś eurokomisje? No nie można.Zresztą oficjalna nazwa to Zjednoczone Królestwo Anglii , Walii, Szkocjii i Irlandii Północnej. Czyli wskazuje na odrębnosci państwowe w Koronie. Poza tym jesli Szkotom, bo zapewne o to ci chodzi, powiedzie sie secesja to oprócz częsciowego dostepu do platform na morzy Północnym zostana z niczym. Także partia Solomona bedzie zdobywac te 10% w szkockim parlamencie ale to bedzie raczej taka ichniejsza wersja PSL. Powód: 7 rano :/
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 21.06.2012 o godz. 07:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jest tylko jeden szkopuł. pieniądze do MFW daliśmy (de facto jeszcze nie daliśmy - obiecaliśmy, ze damy jak będzie taka potrzeba) z nadwyżek naszego NBP, budżetowi od tych pieniędzy wara. Nie można sobie ich ot tak wsadzić w budżet, bo jest to zabronione prawem. Już przerabialiśmy skoki na kasę z NBP. Kasa z BŚ idzie do budżetu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Z tego co pamiętam jesteś zwolennikiem Tuska - jeśli się nie mylę to pisanie przez Ciebie o Farage'u vel "hipokryta" jest śmieszne... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Głupoty waść prawisz- co roku zyski z NBP trafiają do budżetu.Kolejny raz się kompromitujesz : 2012 r Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 21.06.2012 o godz. 09:15.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|