The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2012, 00:42
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
A wierzysz ze wyjdzie cos na jaw? przegladam to forum cały czas ,sledze dyskusje , z jednymi sie zgadzam z drugimi nie ,ale ....a to juz jest przekręt dla mnie ,gosc który pare miesiecy temu jest posadzony o korupstwo ,pozniej sie okazuje ze byc moze to sa tylko pomówienia i gosc najprawdobodnie ma na to dowody nagle sie wiesza to jest paranoja PO bo ja już tego nie ogarniam co w tym panstwie bezprawia sie dzieje
W obecnym układzie na jaw nie wjdzie nic. Dlatego trzeba walczyć o to aby ten układ się zmienił. Wbrew pozorom rządy służb nie są aż tak silne. Poprzednim razem (za rządów PiS) naprawdę brakło niewiele aby przetrącić im kark. A teraz jesteśmy do tego zadania znacznie lepiej przygotowani.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.06.2012, 08:21
Wiadomości Trójki o 9 i ni słowa o generale. Pół czasu antenowego zajęła relacja z meczu a drugie pół jakieś pierdoły o pożarze na statku w Niemczech.
Ave
Wisła
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.06.2012, 09:38
Od rana w stacjach informacyjnych ANI SŁOWA na temat Petelickiego. Ważniejsze są wybory w Egipcie i problemy obserwatorów ONZ w Syrii.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.06.2012, 09:57
http://www.youtube.com/watch?v=_8JfL...layer_embedded
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.06.2012, 10:30
A tutaj coś powiązanego z tematmem....

http://www.youtube.com/watch?v=JtZJW...layer_embedded

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.06.2012, 11:59
Co to za służby, że nie potrafią nawet upozorować wypadku?
Powoli zaczynają być bezczelni.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2012, 16:17
http://www.youtube.com/watch?v=iEt5h...feature=relmfu polecam wszystkie części. Komentarz pozostawiam wam.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2012, 17:27
Cytat:
Rok 2008
23 stycznia w katastrofie lotniczej samolotu CASA -295M pod Mirosławcem zginęło 20 osób, w tym 16 oficerów. Wtedy wydawało się, że to największa katastrofa wojskowa od czasu II wojny światowej.

4 kwietnia 2008 roku w płockim więzieniu powiesił się Sławomir Kościuk – drugi morderca Krzysztofa Olewnika. We krwi miał psychotropy. Miał też połamane żebra i otarcia na ramionach – dziwne obrażenia jak na samobójcę.

W listopadzie samobójstwo popełnił 34.letni funkcjonariusz CBŚ. Ciało policjanta w jego domu w Ostrowi Mazowieckiej znalazł przełożony.

Rok 2009
W nocy z 18 na 19 stycznia w pojedynczej, monitorowanej całą dobę celi powiesił się Robert Pazik – trzeci z morderców śp. Krzysztofa Olewnika. Jego bliscy twierdzili, że Pazik mówił, iż przewiezienie go do więzienia w Płocku, gdzie zmarł, oznacza dla niego wyrok śmierci. Miał rację. Dziś już wiadomo, że wszyscy mordercy nocami byli wyprowadzani ze swoich monitorowanych cel i wywożeni w nieznanym kierunku. Przed świtem wracali za kratki.

Również 19 stycznia swym domku letniskowym w Owczygłowach koło Obornik powiesiła się oficer ABW – ppłk. Barbara P. W czerwcu tego samego roku prokuratura umorzyła śledztwo w tej sprawie. Nieliczne media podniosły, że przyczyną targnięcia się przez nią na życie było odebranie jej spraw po dojściu do władzy PO i mobbing, jakiemu została poddana przez nowych zwierzchników.

W nocy z 12 na 13 lipca „samobójstwo” popełnił Mariusz K. – strażnik, który pilnował w więzieniu Wojciecha Franiewskiego – mordercę Krzysztofa Olewnika, który jako pierwszy „popełnił samobójstwo”. Rzeczniczka Służby Więziennej Luiza Sałapa powiedziała, że według niej oba zdarzenia nie mają nic wspólnego. Bardzo szybko „okazało się”, że strażnik miał „problemy finansowe” – klasyczną „przypadłość” samobójców, którzy za dużo widzieli lub wiedzieli.

Dzień później – w nocy z 14 na 15 lipca na gdańskiej pętli tramwajowej „nieznani sprawy” zastrzelili Daniela Zacharzewskiego ps. „Zachar” – gangstera, który był prawą ręką „Nikosia”. „Zachar” uniewinniony z zarzutu morderstwa, wskazywał na emerytowanego oficera SB Adama D. jako na zleceniodawcę zabójstwa gen. Papały, esbek ten jest podobno „grubą rybą” handlu narkotykami.

W sierpniu samobójstwo popełniło dwóch więźniów osadzonych we więzieniu w Toruniu. Niecały miesiąc później spacerująca grzybiarka znalazła w samochodzie zaparkowanym na leśnym parkingu ciało 41.letniego mężczyzny. Okazało się, że to zwłoki rzecznika prasowego toruńskiego więzienia. Miał podcięte żyły. Prokuratura uznała, że było to samobójstwo.

23 grudnia 2009 roku „samobójstwo” popełnił Grzegorz Michniewicz – dyrektor Kancelarii premiera Tuska, członek rady nadzorczej PKN Orlen. Przez jego ręce przechodziła cała korespondencja kierowana do premiera, w tym tajna. Według prokuratury Michniewicz „powiesił się sam” na kablu od odkurzacza – „przez nikogo nie zastraszony ani nie namówiony” – zupełnie tak samo jak Andrzej Lepper. Prokuratura szybko przestała się tą sprawą interesować a z Internetu zaczęły znikać wszelkie materiały, które dotyczyły Michniewicza. Operację usuwania informacji z Internetu na taką skalę mogły przeprowadzić tylko spec-służby. Dlaczego, skoro jego śmierć nie była związana z pracą?

Rok 2010
3 stycznia w gdańskim więzieniu zmarł Artur Zirajewski – płatny morderca, jeden z głównych świadków w sprawie morderstwa gen. Marka Papały – według pierwszych informacji miał się otruć po otrzymaniu tajemniczego grypsu. Na łamach „Gazety Wyborczej” minister Krzysztof Kwiatkowski zdementował te doniesienia i powiedział, że przyczyną śmierci przestępcy był „zator płucny”.

10 kwietnia w Smoleńsku śmierć poniosło 96 obywateli polskich na czele z prezydentem Lechem Kaczyńskim.Jednocześnie ta katastrofa pociągnęła za sobą szereg wypadków i innych tragedii osób, które mogły za dużo o niej wiedzieć.

18 kwietnia- w wypadku samochodowym zginął wracający z pogrzebu ks. Adama Pilcha ewangelicki biskup Mieczysław Cieślar. Miał być następcą ks. Pilcha. Biskup Mieczysław Cieślar był przewodniczącym Kolegium Komisji Historycznej w sprawie inwigilacji luteran przez SB, to do niego miał dzwonić już w godzinie, kiedy samolot w Smoleńsku już nie istniał, ksiądz Adam Pilch.

27 kwietnia znaleziono ciało szyfranta Polskiego Wywiadu – chorążego Stefana Zielonki, który wyszedł z domu rok wcześniej – 9 kwietnia 2009. Kiedy sprawa jego zaginięcia wyszła na jaw (to też kuriozum nie spotykane na skalę światową!) wmawiano Polakom różne scenariusze, łącznie z jego ucieczką do… Chin. Przy ciele w wysokim stadium rozkładu znaleziono też bardzo czytelne rachunki bankowe, umożliwiające identyfikację. Wbrew doniesieniom mediów, m.in. portalu tvp.info, prokuratura nie stwierdziła samobójstwa. Śmierć chorążego pozostaje niewyjaśniona.

31 maja znaleziono ciało Krzysztofa Knyża operatora Faktów z TVN, który był obecny 10 kwietnia w Smoleńsku. Wbrew „dziennikarskim” zwyczajom o jego śmierci media praktycznie nie poinformowały i do dziś podawane są wykluczające się nawzajem jej przyczyny.

6 czerwca w wypadku samochodowym zginął prof. Marek Dulinicz. Miał kierować ekipą archeologów, wyjeżdżającą do Smoleńska. Policja ustaliła, że był to zwykły wypadek, do którego doszło z winy żony profesora, prowadzącej auto feralnego dnia.

W pierwszych dniach czerwca w samochodzie na parkingu przez sklepem Karolinka w Opolu znaleziono ciało dr. Dariusza Ratajczaka – historyka, zaszczutego przez „Gazetę Wyborczą” za opisywanie poglądów historyków kwestionujących holokaust. Według prokuratury Ratajczak popełnił samobójstwo na tydzień przed znalezieniem ciała wciśniętego pomiędzy przednim a tylnym siedzeniem. Nikt tego nie podważył, chociaż z zapisu kamer monitoringu przed sklepem wynika, że samochód z ciałem w środku przemieszczał się po mieście.

15 października z Zalewu Rybnickiego wyłowiono poćwiartowane zwłoki Eugeniusza Wróbla – wybitnego eksperta z dziedziny lotnictwa, który przeprowadził własną analizę „wypadku” TU-154M, wskazującą, że w Smoleńsku doszło do zamachu. Pomimo oskarżenia o tę zbrodnię jego syna, sprawy nie udało się wyjaśnić.

Rok 2011
W maju zmarł Ryszard Kłuciński – prawnik Andrzeja Leppera, u którego zdeponował on dokumenty, zawierające jego wiedzę na temat prominentnych polityków. Wkrótce potem w Moskwie zmarła Róża Żarska – drugi prawnik związany z Samoobroną i Andrzejem Lepperem.

W czerwcu tego roku „powiesił się” oficer polskiego Kontrwywiadu Wojskowego. Wiadomo, że oficer ten posiadał wysoką klauzulę dostępu do materiałów niejawnych.

W tym samym miesiącu samobójstwo popełnił sierżant żandarmerii wojskowej z jednostki w Dęblinie. Podobnie jak inni wojskowi (służył od 9 lat), pomimo, że miał broń – wybrał powieszenie – dużo dłuższą i boleśniejszą śmierć niż strzał w głowę.

Również w czerwcu samobójstwo miał popełnić oficer z katowickiego oddziału CBŚ. Oficer miał za sobą dwudziestoletni staż pracy, zajmował się przestępczością narkotykową.

W lipcu na swoje życie skutecznie targnął się Wiesław Podgórski – doradca Andrzeja Leppera z czasów, gdy był on wicepremierem i ministrem rolnictwa. W tym samym miesiącu samobójstwo popełnił także 35.letni policjant z powiatu otwockiego.

Wreszcie 5 sierpnia „powiesił się” Andrzej Lepper. Prokuratura uznała, że było to samobójstwo przed przeprowadzeniem sekcji zwłok, wykonanej zresztą trzy dni po śmierci. W czasie, kiedy Andrzej Lepper już nie żył, ktoś przetrząsał jego gabinet a telewizor sam się zablokował. Ani to, ani fakt, że Andrzej Lepper mówił wprost, że się boi i jego życie jest w niebezpieczeństwie, ani wiele innych niewyjaśnionych kwestii, związanych z tą śmiercią, nie wzbudziło podejrzeń śledczych.
I pomyśleć, że z jednej Blidy zrobiono wielką kampanię oszczerstw...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2012, 18:41
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Co to za służby, że nie potrafią nawet upozorować wypadku?
Powoli zaczynają być bezczelni.
już mogli chociaż specjalistów od luzowania śrub w kołach albo od przecinania przewodów z płynem hamulcowym wysłac
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.06.2012, 20:11
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kto następny...
prof. Krzysztof Rybiński w jednym z wywiadów mówił że mu grożono. KR często w wywiadach mówił o nieudolnej polityce Rudego.

Dowiedziawszy się o śmierci Generała, z jednej strony się zasmuciłem, choć tego człowieka nie znałem prywatnie to czułem, że właśnie tacy ludzie powinni rządzić w mojej ojczyźnie.
Z drugiej strony - przestraszyłem się. Podobnie gdy dowiedziałem się o katastrofie w Smoleńsku. Bo jeśli tak wysoko postawiona osoba ginie w niewyjaśnionych okolicznościach to cytując Generała "Polska teraz nie jest strzeżona wcale"

Sowieci na ulicach stolicy, propaganda mediów, podatek katastralny, kompromitacja z autostradami, niewypłacanie ludziom należnych im pieniędzy za ciężką pracę, celebryci "ekspertami" od wszystkiego, nowomowa, pedalstwo, inwigilacja, śmierć głowy państwa, ataki na Kościół, brak szacunku do starszych ludzi, ograniczenie godzin historii w szkołach, ... Quo Vadis Polsko ?
"... i mnie to boli !"
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez bunny : 17.06.2012 o godz. 20:48.
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Worcester
Senior Member

Stary 17.06.2012, 20:30
Tyle było koko koko, a od dzisiaj – euro spoko. Okazało się, że nasz nieszczęśliwy kraj jak zwykle zorganizował zabawę dla kogoś innego. Ale cóż; taki los wypadł nam. Okazało się, że to Jan Tomaszewski miał rację, a nie ci, co z chęci podlizania się gawiedzi zawiesili go w prawach członka Klubu Parlamentarnego PiS. Ale to nieważne, bo wyszło jak zawsze, więc możemy zająć się sprawami poważniejszymi, do jakich niewątpliwie należy śmierć generała Sławomira Petelickiego. Generał Petelicki wywodzi sie z SB, do której wstąpił, by spełniać dobre uczynki – podobnie jak i generał Gromoslaw Czempiński z ta może różnicą, że generał Czempiński specjalnie sie tym nie chwalił. To znaczy – raz się pochwalił informujac, ile to rozmów i bliskich spotkań III stopnia musiał odbyć, by doszlo do utworzenia Platformy Obywatelskiej. Wyznania generała Czempińskiego były zaprawione nutką goryczy, bo Platforma Obywatelska zaczęła wysługiwać się na zadnich nogach razwiedce wojskowej.

Po katastrofie smoleńskiej wydawało się, że nadszedł dla SB moment dziejowy sprzyjający odwojowaniu obszarów zaanektowanych przez razwiedkę wojskową, która – jak pamiętamy – nie tylko przygotowała sławną „transformację ustrojową”, nie tylko przeszła ją w szyku zwartym, nie tylko – rękoma „pierwszego niekomunistycznego rządu” z udziałem generała Kiszczaka – weryfikowała esbeków i nie tylko nadzoruje funkcjonowanie III RP, za pośrednictwem swojej agentury kontrolując kluczowe segmenty gospodarki i państwa. Właśnie generał Petelicki ujawnił, że Umiłowani Przywódcy z PO natychmiast po katastrofie smoleńskiej otrzymali z centrali SMS-y, jak mają nawijać i – co charakterystyczne – ani jeden się nie wyłamał ze świadomej dyscypliny. Co więcej – w liście otwartym do premiera Tuska generał Petelicki żądał dymisji ministra Klicha i przedstawiał różne propozycje personalne w wojsku i bezpiece. Głuche milczenie było mu wprawdzie odpowiedzią, ale to nie znaczy, że to wystapienie nie zostało zauważone.

Kiedy już raz na zawsze ustaliło, że przyczyną katastrofy smoleńskiej był sławny „błąd pilota”, razwiedka wojskowa przystapiła do kontrofensywy, której wyrazem i pewnym etapem było zatrzymanie generała Czempińskiego pod zarzutami korupcyjnymi. Generał Petelicki zaś nawet miał początkowo wziąć udział 11 listopada w Marszu Niepodległości, a nawet chyba stanąć na jego czele, „lecz tymczasem na mieście inne były już treście”, bo ani nie stanął na czele, ani nawet sie nie pojawił. No a teraz prokuratura podobno wykluczyła udział „osób trzecich”, ale „nie wykluczyła” samobójstwa, bo stwierdzono u denata „rany postrzałowe”. Widać, że nieboszczyk się starał, bo zwykle samobójcy wystarcza jedna rana postrzałowa, ale widać generał wymaga ich więcej.

Jestem oczywiście pewien, że „młodzi wykształceni z wielkich miast” skwapliwie uwierzą we wszystko, bo jeden taki napisał do mnie właśnie gotową propozycję komentarza, strofując mnie zarazem, że swoimi teoriami „ośmieszam prawicę” i „prawdziwych zwolenników kapitalizmu”. Trochę mnie tym zaskoczył, bo jak wiadomo, jestem bezpartyjny i nikogo nie zmuszam, żeby w moje teorie wierzył, a już zwłaszcza – „prawdziwą prawicę”, bo mówiąc szczerze – sam nie wiem, co to właściwie za towarzystwo – na przykład – ci wszyscy „konserwatyści” w rodzaju pana senatora Libickiego. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, podobnie jak z ateistami, których lubelska przedstawicielka zagroziła mi „podjęciem kroków”. Mój Boże – gdybym sie spodziewał, że będę miał jeszcze jakieś problemy z ateistami, to w ogóle bym się nimi nie zajmował. Niechby się w swoim ateizmie zakałapućkali do czortikow – ale diabeł mnie podkusił, żeby ustosunkować się do ich bezczelnej ankiety, którą mi przysłali: „nie wierzę, nie kradnę, nie zabijam” – po której chciałem im udowodnić że po pierwsze – wierzą, po drugie – kradną, a po trzecie – zabijają a w każdym razie – propagują morderstwa.

Ani chybi niezależna prokuratura skorzysta z okazji, żeby przed niezawisłym sądem wytoczyć mi proces w imieniu „ateistów”, którzy poczuli się urażeni („o film, panie ministrze, obrazili się wachmistrze, o wiersz, panie generale, obrazili sie kaprale”), ale czort z nimi, na pewno doprowadzą do skazania mnie na grzywnę i odsiedzenie, ale przecież zdania o nich od tego nie zmienię („zdania swojego za nic nie zmienię” – mówił Gnom podczas „Rozmowy w kartoflarni” z Tarasem). Pogardzam nimi z całego serca i niech mi wytaczają procesy przed krzywoprzysiężnymi sądami. Mam nadzieję, że będę mógł zapłacić i odsiedzieć, póki starczy mi życia, ale tej swołoczy (słyszy Droga Pani?) nigdy, przenigdy nie przyznam racji na tej samej zasadzie, jak Galileusz, co to po wyjściu z magla, jakiemu poddał go niezawisły sąd, powiedział – „E pur si muove” – co się wykłada, że jednak się porusza.

Zresztą – k’czortu z ateistami. Bo ważniejsze jest „samobójstwo” generała Petelickiego. Nie to, że na złość Zastrańcom z „prawdziwej prawicy”, która jak ognia boi się „ośmieszenia” (co to w ogóle za kałakutasy?) i zwolenników „prawdziwego kapitalizmu” (ciekawe na czym polega kapitalizm fałszywy?) - właśnie uważam, że śmierć generała Petelickiego oznacza, iż bezpieczniackie watahy zaczynają się mordować w ramach rywalizacji o względy strategicznych partnerów – co właśnie dowodzi, że scenariusz rozbiorowy wkracza w decydującą fazę.

Stanisław Michalkiewicz
Janusz Szpotański
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.06.2012, 21:21
Gdzie jest Szpeniu ?Zaraz nam wytłumaczy " przecież mógł Petelicki sie męczyć w garażu czyszczać furę i w przypływie zmęczenia palnąc sobie w łeb- co nie mógł? Za dużo mial kasy siedząc w rózżych Radach Nadzorczych a to stres przecież... nie?"
Polecam wywiad z emerytowanym oficerem CIA w Gazecie Polskiej i jego opinia o Smoleńsku i aktywności ruskiego wywiadu w Polsce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Worcester
Senior Member

Stary 17.06.2012, 22:15
Arapaho masz gdzieś ten wywiad? Będzie w jutrzejszym wydaniu?
Janusz Szpotański
wislak68
Senior Member

Stary 18.06.2012, 00:44
A tu jeszcze takie cacko:
http://dzikikraj.interia.pl/news-pos...ial,nId,613172
Wpisuje się w trend
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.06.2012, 01:34
“Demontaż państwa już się skończył, teraz zaczną znikać ludzie”
śp. Janusz Kurtyka 6 kwietnia 2010r

--------

Znalezione:

"TAJEMNICZYCH ŚMIERCI BYŁO ZNACZNIE WIĘCEJ

- w lutym 2002 roku, zamordowany został Zdzisław Majka - drugi kluczowy świadek w sprawie mafii paliwowej. Jego zgon również uznano za samobójstwo, a syna który zabiegał o sekcję zwłok i rzetelne śledztwo, wsadzono na 3 miesiące do aresztu.

- Marek Karp - był założycielem Ośrodka Studiów Wschodnich, który zajmował się analizami sytuacji politycznej i ekonomicznej w krajach byłego bloku sowieckiego.
"Oni za mną chodzą, śledzą mnie nawet tutaj, w szpitalu, ja stąd nie wyjdę żywy, za dużo wiem o wszystkim" ? mówił do swojego przyjaciela Stanisława Nowakowskiego Marek Karp na kilka dni przed śmiercią.
Dyrektor Ośrodka Studiów Wschodnich leczył się z urazów po wypadku samochodowym, który wydarzył się 28 sierpnia 2004r. w pobliżu Białej Podlaskiej. Trafił do szpitala, gdzie według oficjalnej wersji "zmarł z powodu powikłań powypadkowych". Prokuratura sprawę umorzyła, lecz prawdziwych okoliczności wypadku nie zostały wyjaśnione do dziś. Przed śmiercią badał sprawę przejmowania polskiego sektora energetycznego przez rosyjskie spółki kontrolowane przez KGB i GRU. Podobno była to zaplanowana i zrealizowana w najdrobniejszych szczegółach egzekucja, dokonana dla zabezpieczenia paliwowych i energetycznych interesów rosyjskich służb specjalnych.

- Daniel Podrzycki - kandydat na prezydenta w 2005r. Zmarł podczas kampanii wyborczej w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku drogowym. W latach 90. współpracował z gen. Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem, W 1997 wraz z Andrzejem Lepperem, Wł. Bojarskim i W. Michałowskim podpisał zawiadomienie do prokuratury w związku z nadużyciami podczas podpisywania kontraktu na budowę Rurociągu Jamalskiego.

- Podpułkownik Barbara P. - popełniła samobójstwo 19.01.2009 r, powiesiła się w swoim domku letniskowym korzystając z nieobecności męża.
W delegaturze spekuluje się, że przyczyną mógł być mobbing ze strony szefostwa ABW.
Samobójstwo Barbary P. nie jest pierwszą taką tragedią związaną z ABW. W kwietniu 2008 r. w Garwolinie powiesił się sędzia, któremu ABW przeszukało biuro, podejrzewając go o korupcję.

- Chorąży Stefan Zielonka - szyfrant w kancelarii premiera, lat. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do najściślejszych danych, m.in. wiadomości nadawanych z placówek zagranicznych do centrali.
Zaginął 13 kwietnia 2009, Wywiad nie przekazał informacji o zaginięciu Zielonki ani do prokuratury wojskowej, ani do żandarmerii. O zaginięciu powiadomiono po 2 dniach. Zwłoki znaleziono 27 kwietnia 2010 przy brzegu Wisły. Zgniło niemal doszczętnie wszystko, ale wyciągi z banków pozostały nienaruszone,bo znajdowały się w wodoszczelnej teczce (żeby policjantom ułatwić identyfikację ?). Przyczyny śmierci Stefana Zielonki nie zostały ustalone, a prokuratura nie potwierdziła, że żołnierz popełnił samobójstwo.

- Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r.

- p Mieczysław Cieślar, zginął w wypadku samochodowym dokładnie 18.04.2010 r. Miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku.

- Grzegorz Michniewicz - Dyr.Gen.Kancelarii Premiera Tuska, a wcześniej czł. Rady Nadzorczej PKN Orlen, zaufana osoba Donalda Tuska i Tomasza Arabskiego. Natychmiast po śmierci Michniewicza znikła z internetu większość wiadomości i artykułów związanych z osobą samobójcy. Chyba musiał odkryć coś wyjątkowo przerażającego.
Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154.
Pan Michniewicz powiesił się, choć jeszcze tego dnia cieszył się z rychłego spotkania z rodziną w Boże Narodzenie.
To był 23 grudnia, tuż przed Wigilią.
W śledztwie nie sprawdzono bilingów rozmów Michniewicza. Lekarz dokonujący sekcji zwłok nie określił nawet godziny zgonu Michniewicza, zaś prokuratura nie odtworzyła przebiegu ostatnich godzin z życia rzekomego samobójcy. Prokurator uznał, że nie doszło do ingerencji osób trzecich, a śledztwo szybko zakończono.

- Krzysztof Knyż - operator Faktów, pracował z W. Baterem (tym, który pierwszego dnia podał poprawną godzinę katastrofy Tu-154, co media odkryły po 10 dniach). Zmarł w Moskwie na sepsę 2 czerwca 2010 r. Śmierć całkiem przemilczana.

- Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 r. w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska.

- Dariusz Ratajczak - dr historii, autor tematów niebezpiecznych, zbioru esejów historyczno-politycznych skazany za kłamstwo oświęcimskie. 11 czerwca 2010 znaleziono jego zwłoki w zaparkowanym samochodzie pod Centrum Handlowym Karolinka w Opolu, w którym mogły przeleżeć wg śledczych kilka dni. Sekcja zwłok wykazała, że zmarł w wyniku zatrucia alkoholem.

- Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko.
Złego stanu swego chorego psychicznie syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

- Dr Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - zmarł w maju 2011 r.

- Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo.

- 12 czerwca 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych.

- Róża Żarska - adwokatka Leppera - zmarła w lipcu 2011 r. w Moskwie.

- Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach.
Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, wskazując, że lot Tu-154M był lotem wojskowym. Nic nie wskazywało na jakiekolwiek samobójcze zamiary, czy choćby zły nastrój."
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.06.2012 o godz. 01:37.
Pablo84
Senior Member

Stary 18.06.2012, 08:23
http://cirilla.nowyekran.pl/post/657...-musial-umrzec

Szpen
Senior Member

Stary 18.06.2012, 08:31
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Gdzie jest Szpeniu
obecny.

czy to samobójstwo czy morderstwo nie mi oceniać - od tego jest prokuratura. Ja od siebie mogę napisać, że jak ktoś ma kilka ran postrzałowych, to raczej nie jest samobójcą. PAP podał, że jest kilka ran postrzałowych, Ci co go znaleźli (policja), że jedna w głowę,

Nie zdziwiłbym się jednak, gdyby zaraz wyszły silne powiązania Petelickiego z Gromisławem Czempińskim. Wszak to byli przyjaciele. Czempińskiemu już się grunt pod nogami pali za udział w prywatyzacjach.

EDYTA: dopisek

Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo ws. śmierci Sławomira Petelickiego. Według wstępnych ustaleń generał zginął w wyniku rany postrzałowej głowy; nie stwierdzono innych obrażeń.

Prokurator powiedział, że wstępne oględziny zwłok ujawniły ranę postrzałową głowy (wlotową i wylotową); nie stwierdzono jakichkolwiek innych obrażeń. Jeszcze w poniedziałek prokuratura zarządzi sekcję zwłok.

Petelicki został w sobotę znaleziony przez żonę w garażu wielorodzinnego budynku, w którym mieszkał, na warszawskim Mokotowie. Znaleziono przy nim broń, z której padł strzał.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 18.06.2012 o godz. 10:06.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2012, 08:48
jak to powiedział prezes Kurtyka 6.IV.2010 "Demontaż państwa już sie skonczył.Teraz zaczną znikac ludzie "
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.06.2012 o godz. 10:54.
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.06.2012, 10:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Gdzie jest Szpeniu ?Zaraz nam wytłumaczy " przecież mógł Petelicki sie męczyć w garażu czyszczać furę i w przypływie zmęczenia palnąc sobie w łeb- co nie mógł? Za dużo mial kasy siedząc w rózżych Radach Nadzorczych a to stres przecież... nie?"
Polecam wywiad z emerytowanym oficerem CIA w Gazecie Polskiej i jego opinia o Smoleńsku i aktywności ruskiego wywiadu w Polsce
Mówisz o tym Petelickim, co był na czarnej liście za rządów PiS ?
Szpen
Senior Member

Stary 18.06.2012, 10:52
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o tym Petelickim, co był na czarnej liście za rządów PiS ?
dokładnie. Tylko ciiii, bo zaraz przyjdą Ci z PiS i zaczną znowu wywody jaki to był krystaliczny człowiek. Kilkadziesiąt postów wyżej musliby skasować
wislak68
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:01
W tym wypadku standardowe przypomnienie: nowy ekran to portal robiony przez ludzi z WSI (frakcja Dukaczewskiego).
gosc2332
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:03
Szpen napisał(a):Wyświetl post
dokładnie. Tylko ciiii, bo zaraz przyjdą Ci z PiS i zaczną znowu wywody jaki to był krystaliczny człowiek. Kilkadziesiąt postów wyżej musliby skasować
Bo dla nich starczy mówić źle o Tusku, wspomnieć , że w Smoleńsku to mógł być zamach, i z automatu jest się krystalicznym człowiekiem, a jakby tego nie mówił, to były dla nich tylko stary SBek
wislak68
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:06
W takim razie link który chyba dość dobrze oddaje stosunek środowiska PiS do Petelickiego i Petelickiego do PiS (zamieszczony przez kolege yarrow w temacie smoleńskim):
http://wpolityce.pl/wydarzenia/30639...ano-by-milczal
I malutki cytat z wywiadu dotyczący sprawy dyskutowanej na tym forum czyli dróg:
"Miał znajomych w rozmaitych kręgach i ogromną wiedzę o finansowaniu budowy autostrad, rozmaitych nieprawidłowości tam się dziejących."
Pablo84
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:12

Weź sobie puść 2 częsć tego wywiadu w 7:50 wywiadu.Zobacz jaki gen miał stosunek do tego "strasznego" PiSu.
http://www.youtube.com/watch?v=B0tYuxonto4

generalnie polecam 1 i 2 częśc wywiadu.

Szczerze, to mi was żal.Dalej na was działa "straszenie PiS`em" ?

gosc2332
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:12
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie link który chyba dość dobrze oddaje stosunek środowiska PiS do Petelickiego i Petelickiego do PiS (zamieszczony przez kolege yarrow w temacie smoleńskim):
http://wpolityce.pl/wydarzenia/30639...ano-by-milczal
I malutki cytat z wywiadu dotyczący sprawy dyskutowanej na tym forum czyli dróg:
"Miał znajomych w rozmaitych kręgach i ogromną wiedzę o finansowaniu budowy autostrad, rozmaitych nieprawidłowości tam się dziejących."
A inni jego znajomi wspominają, że miał problemy osobiste, i komu tu wierzyć ? JA raczej bym wierzył tym znajomym którzy nie są związani z żadną partią, Pani Sztaniskis wiadomo z kim jest blisko związana, i bez czytania byłoby wiadomo co będzie sugerować.
Kolumbus
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:17
ty to chyba w WSI byles
piekna zaba w podpisie

Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2012, 11:21
Ja bym zakazał czytania pewnej książki Goethego. Donaldowo werterowo. Tylu ważnych ludzi z problemami osobistymi, panie premierze, jak żyć?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

gosc2332
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Weź sobie puść 2 częsć tego wywiadu w 7:50 wywiadu.Zobacz jaki gen miał stosunek do tego "strasznego" PiSu.

Jakie straszenie PiSem, nawet małe dzieci wiedzą , że za wszystko odpowiada Tusk z Putinem, a w zależności od potrzeb można do tego dołączyć Merkel, a niektórzy nawet Izrael dodają.
Pablo84
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:44
http://fakty.interia.pl/polska/news/...ojstwa,1810762

Były poseł i wiceszef MON stwierdził, że do tego wyznania "zmusiła go" śmierć gen. Sławomira Petelickiego. Wcześniej Szeremietiew miał otrzymać informacje, że ktoś chciał go "uciszyć na zawsze".

Na swoim profilu na Facebooku były poseł napisał: "Oświadczam. W ubiegłym roku otrzymałem z poważnego źródła wiadomość, że w pewnym wpływowym gronie rozważano kwestię "uciszenia mnie na zawsze". Nie było pewności, czy decyzja w tej sprawie zapadła.

Okoliczności przekazania tej informacji nie pozwalały na jej ujawnianie. Nie mogąc dowieść prawdziwości informacji zostałbym uznany za cierpiącego na manię prześladowczą, lub oskarżony o pomawiania niewinnych ludzi.

Śmierć gen. Petelickiego zmusiła mnie do zabrania głosu.

W związku z tym oświadczam, że jestem zdrowy, nie mam żadnych kłopotów natury osobistej lub finansowej i nie zamierzam popełniać samobójstwa. Romuald Szeremietiew 18.06.2012"

Były szef MON nie napisał nic więcej. Nie wyjaśnił ani kto, ani dlaczego chciałby go "uciszyć na zawsze".

Romuald Szeremietiew wykłada obecnie na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Był wiceministrem obrony w rządzie Jana Olszewskiego w 1992 roku i w rządzie Jerzego Buzka w 2007 roku.

Ciało gen. Petelickiego znalazła w sobotę jego żona w garażu wielorodzinnego budynku, w którym mieszkał, na warszawskim Mokotowie. Znaleziono przy nim broń, z której padł strzał. Jak podkreślali od początku informatorzy PAP, najbardziej prawdopodobną wersją śmierci generała jest samobójstwo.

INTERIA.PL

Szpen
Senior Member

Stary 18.06.2012, 11:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

człowieku, a kto tu straszy PiSem?

Gość był brudny od stóp do głów, a po śmierci robi się z niego krystalicznego człowieka. I kto to z niego robi? Prawicowi narodowcy, bo mu się parę razy powiedziało, że Smoleńsk to to i tamto. A że w służbach był, to już zapominają. Panowie, jak żyć?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów