|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bednarz ! Bednarz ! Bednarz ! cd..
No tak wchodzi na to że Melikson i wiosną 2011 grał słabo i wpływu na MP nie miał .. Nikt nie przewidywał ani kontuzji Garguły i jego słabej gry po niej, jak i nikt nie przewidywał że piłkarz z CV Jaliesa będzie grał jak gra ..ale widać są tacy co tego nie obejmują ..Problem w tym że Wielki Jacuś Bednarz miał jakoś duuużo pecha, a Stan jednak znacznie mniej, tymczasem sprawa jest prosta:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|||||||
Łobodziński: 2007/2008 - pół sezonu, 12 spotkań w lidze, 1 gol, 3 asysty 2008/2009 - 26 spotkań w lidze, 2 gole, 6 asyst + gol w pucharach 2009/2010 - 27 spotkań w lidze, 1 gol, 1 asysta 2010/2011 - 6 spotkań w lidze, wybuch afery Pierwsze 3 rundy przyzwoicie. Ostatnie 3 fatalnie.
Poza tym PSV to klub, który miał już zbudowane struktury i miał wielu skautów, którzy pracowali już wiele lat przed przyjściem Stana. Miał wzorce treningowe i wiele, wiele innych rzeczy, przy których zarządzanie klubem jest znacznie prostsze. O tym często zapominacie. U nas struktury się zmieniają co chwila. Wzorców treningowych nie ma żadnych bo też trenerzy mają różne koncepcje.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 17.06.2012 o godz. 23:31.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
4 Gole Łobodzińskiego w lidze w 70 meczach, przypomnę napastnika , pewnie powinienem napisać precyzyjniej skrzydłowego -napastnika..... (grającego na skrzydle co tak wielce ucieszyło niektórych, grywał też w ustawieniu 4-4-2 jako typowy boczny pomocnik, ale w Wiśle był głównie skrzydłowym napastnikiem, nie środkowym , ale jednak nie ..obrońcą jak Lame'y) ...., są faktem. Lamey strzelił 1 w lidze ale dla Wisły wszystkich 4, a gdyby grał tyle co Łobodziński miałby pewnie lepsze statystyki i to będąc obrońcą słusznie krytykowanym.
A skąd ta wiedza ..kilka milionów jest z pucharów , a rozumiem, że jak Wisła odpadała z Levadia to grali piłkarze gratis, no super.
. .
A "wy" to kto nie ludzie Nie różnią sie bardzo Powtórzę : Jeden miał sukcesy w pucharach, drugi nie. Jeden jest człowiekiem sukcesu jako dyr. sp. drugi jest symbolem klęski. Bednarz = Jop i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.06.2012 o godz. 00:49.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Łobodziński to napastnik?! Ciekawych rzeczy dowiaduję się z forum
![]() To szczęście w Nikozji było cały mecz. Tam się mogło koło piątki zakręcić i pozbawić nadziei do przerwy. Iliev tylko wspomniał Valckxowi o sytuacji w jakiej jest Jovanović (kara). Sądzisz (kacpaw91), że przychodzi do klubu nowy zawodnik by po niecałym miesiącu pomagać dyrektorowi sportowemu wybierać zawodników? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i zastanów się nad tym co napisałem.
Za Bednarza był historyczny sukces z Barceloną. Nie byliśmy znacznie gorsi od Tottenhamu. Rozgromiliśmy Beitar w świetnym stylu. W moim osobistym rankingu: Sukces z Beitarem = Sukces z Litexem, Sukces z Odense Sukces z Barceloną > zwycięstwo z Twente i Fulham Porażka i remis z Levadią = Porażka z Podbeskidziem (x2), porażka z Cracovią, porażka z kilkoma innymi mocarzami polskiej ligi, a co gorsza większość na R22!
Oczywiście, że nie. Odnoszę to tylko do twierdzeń, że Marcelo to nie jest sukces Bednarza, a Jovanović, czy Melikson to sukces Stanisława.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 18.06.2012 o godz. 00:10.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łobodziński to typowy skrzydłowy (grywał i na prawej pomocy) więc jego 4 bramki w latach 2008-2011 na kolana nie powalają.
Na szczęście dla Apoelu padła bramka w ostatnich minutach dająca im awans do LM, dla nas na nieszczęście, ale widać niektórzy to inaczej interpretują. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty oglądałeś ten mecz, czy tylko skróty, albo informacje prasowe? Obejrzyj jeszcze raz. Jeżeli to był brak szczęścia to chyba faktycznie o innym meczu mówimy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym, Iliev 1 gol, Łobodziński 2 gole (wiosna/jesień) edit: Byłem pierwszy ![]()
Ostatnio edytowane przez muerte : 18.06.2012 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
milosz napisał(a):
![]() niedlugo pewien milosnik malych dzieci napisze ze Łobodziński był tez jednym z testowanych bramkarzy. E: hehe, uderz w stół a nożyce się odezwą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.06.2012 o godz. 00:45.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przypisuj swoich upodobań innym.
___ Łobodziński to typowy skrzydłowy (grywał i na prawej pomocy), więc grywał w ofensywie , a np. Małecki to napastnik czy grający na boku pomocy jednak pomocnik…, ot jedno i drugie (!) dla mnie to też typowy skrzydłowy, na środkowego napastnika tak jak Łobodziński się nie nadaje, ale na skrzydle z różnym skutkiem się odnajdowali … , A przypomnę że kontekst to porównywane statystyk do obrońcy Lamey’a… Reakcja obrońców Bednarza świadczy że nie o wizje rozwoju Wisły chodzi ale o polemikę dla polemiki, ot złapać za słówko i ..radochy co nie miara… ____ Kacpaw91 I znowu Twoja pomyłka , Ja twierdze że nie ma danych o zarobkach, Ty zaś masz jakąś tajemną wiedza, pozazdrościć.. Z Levadią była klęska i żadne tłumaczenia tego nie zmienią .. Nie rozumiesz mojej ironi z Genkowem , nie mój problem. Sukces to była gra wiosną w pucharach i kasa z kw. do LM i LE , a juz setki razy było tu pisane że wpływ J.B. na sukcesy Skorży były niemal żadne, wystarczy prześledzić kadrę i spojrzeć kto w niej był wartościowy, a kto zapchajdziurą. Reasumując Bednarz = Jop bo to jego transfer i takie są fakty. Notabene właśnie Bednarza i jego fatalną politykę transferową oceniał negatywnie Skorża tłumacząc sie z porażki, moim zdaniem niesłusznie bo i sam był winien źle przygotowując drużynę do rozgrywek pucharowych.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.06.2012 o godz. 00:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Z Cracovią, Koroną, Podbeskidziem, Polonią, Górnikiem to była klęska i żadne słowa tego nie zmienią.
Lepsze wicemistrzostwo niż 7. miejsce. Z finansowego punktu widzenia tym bardziej. Ile zarobiliśmy na pucharach liczysz, a nie liczysz ile straciliśmy na braku mistrzostwa... |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łobodziński dla mnie był bardziej skrzydłowym niż prawym pomocnikiem (bo lepiej sobie radził w ofensywie niż przy odbiorze piłki, ale to akurat szczegół i tu spierać się nie zamierzam, bo w istocie początkowo miał być rzekomo naszym Kosowskim, Ja go jednak zapamiętałem wyłącznie jako skrzydłowego któremu czasem wyszła jakaś asysta i który z każdym sezonem grał co raz gorzej , choć przy jednym MP miał swój pamiętny udział w końcowej fazie rozgrywek w jednym z decydujących meczów), jednak ogólnie i tak był zbyt słabym dla Wisły, na podobnej zasadzie gra dziś Iliew i ufam że w kolejnym sezonie Serb pokaże klasę z poprzedniego klubu.
Jest różnica jak podaje informacje że jest kilka milionów z gry w kw. do LM i LE , a sytuacją podawania precyzyjnych kwot kto i ile i za co ... tego dokładnie akurat nie wiemy. Za Valckx'a wygraliśmy 2 z 3 spotkań z Cracovią i to te najważniejsze, dające MP i spadek starozakonnych do I ligi. Inne mecze ligowe teraz interesują mnie jak zeszłoroczny śnieg, za 2 lata nikt nie będzie o nich pamiętał, a o Levadii niestety zapomnieć się łatwo nie da. Owszem w pucharach wywalczyliśmy awans na boisku i graliśmy wiosną w nich i.. zamiast to docenić, to rozumiem że lepiej jest to podważać, ponownie nie mój problem . 7 miejsce to Maaskant, Moskal, Probierz, a dalej to Valckx i Bednarz, bo i on niestety dodał tu swoje 3 grosze ile razy ..to trzeba powtarzać.. ______ Prawda jest taka że nie da się udowodnić wyższości Bednarza nad opcją, tak opcją właśnie bo o nią chodzi , a nie osobę Valckx'a, otwierania Wisły na zachodnie wzorce. Stan Valckx powinien pracować w Wiśle minimum 4 lata tak jak w PSV , a Wisła powinna przy różnych niezbędnych korektach rozwijać sie nadal wytyczoną drogą, stało sie inaczej , mamy Bednarza i powrót do ..dziadostwa, tak dla mnie dziadostwa. Liczę jednak, że potencjał jest i tak wystarczający aby przy ambitnym Probierzu być w czołówce tabeli w nowym sezonie. Dalsza dyskusja to strata czasu bo jak widzę fan klub legionisty w Wiśle jest głuchy na merytoryczne argumenty. Podzielam w tym względzie poglądy np. użytkownika Po prostu Wiślak i dalszy dyskurs uważam za bezcelowy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.06.2012 o godz. 01:45.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
milosz rozumiem nie lubisz Bednarza ale nie musisz pisać 1000 postów o podobnej treści porównujących go do Valckxa. Nikt tu Bednarzowi laurek nie wystawia, a Stana już nie ma.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.06.2012 o godz. 07:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Widzę że niektórzy tu popadają w absurd rozróżniając skrzydłowego od prawego pomocnika
Skończcie tą pozbawioną sensu dyskusję i zajmijcie się bieżącymi spawami. Suler - kolejne nazwisko na liście. Tym razem bardzo obiecujące. Świetny obrońca...tylko...no własnie, uwazam się ze są bardziej palące potrzeby. Ale jeśli przyjdzie i stworzy pare z Głową to pięknie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
za to ty przyjmujesz argumenty innych.Dobrze więc że zadeklarowałeś zakończenie dyskursu. Myślę że stanowisko twoje jest jasne: Bednarz to dyletant i na zarządzaniu klubem się nie zna. Czeka więc nas "dziadostwo" dno i syf. Chcesz powrotu Maskanta i przywrócenia do łask Stana. Drużyna była dobra a 7 miejsce w lidze to wina Bednarza. Ja mam inne zdanie. Też trochę boje się dziadostwa, ale akurat nie przez Bednarza bo on jest chyba tylko ucieleśnieniem wdrożenia oszczędnościowej wersji finansowania Wisły na ten rok. Jak ktoś wcześniej słusznie napisał ktoś inny decyduje o tym jaka jest Wisła. Ten ktoś nie uznał minionego sezonu za "pełen sukcesów". Może porozmawiajmy czy jest niemożliwe, aby wdrożyć dobre "holenderskie" rozwiązania organizacyjne, które sprawdziły się w Wiśle ? Za co Stan bierze kasę przez ostatnie pół roku ? Na marginesie: Pisanie że z Apoelem odpadliśmy bo mieliśmy pecha jest, jak rozumiem, jakimś żartem ... ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.06.2012 o godz. 08:43.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Sikorski piłkarzem Wisły. Napastnik który w seniorskiej piłce strzelił sześć bramek ma pomóc klubowi. Szkoda słów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No własnie wydaje mi sie że Wisła ma swoja marke i to nie jest odpowiednie miejsce dla piłkarzy którzy próbuja odbudowac formę o ile ją w ogóle mieli, potrzeba nam zawodników z jakimś dorobkiem na miare klubu albo zdolnych juniorów a pana Sikorskiego w mojej skromnej opinii nie można zaliczyc do jednej z tych grup.
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() E: dz
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.06.2012 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym Sulerem to tylko plotka medialna bo nie wierzę żebyśmy ściągali ósmego stopera...
Stoperzy w kadrze Wisły: 1. Arkadiusz Głowacki 2. Osman Chavez 3. Gordan Bunoza 4. Michał Czekaj 5. Kew Jaliens 6. Michał Nalepa 7. Mateusz Kowalski Do tego jeszcze trenujący z seniorami Uryga i Arian. Chyba, że wzmacniamy MESA... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jakie plotki,pan Bednarz jeszcze was nie przyzwyczaił do zaskakujących transferów
Z Sikorskim i Smudą do Ligi Mistrzów a może jeszcze dalej ![]()
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 18.06.2012 o godz. 10:32.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Ponownie kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem, nie o Valckxa mi chodzi tylko o model rozwoju klubu, więc nie o osobę chodzi, może być i inny były dyr. sp. klubu podobnej marki co PSV i człowiek mający w nim podobne sukcesy. Toż już o tym pisałem , ze o opcje rozwoju chodzi, a nie o osobę. Znowu to samo , czy Ty czytać cudzych tekstów nie potrafisz, toż wymieniłem już wiele razy liczne przyczyny tego 7 miejsca, kilka postów wyżej wymieniłem ot 5 nazwisk, Maaskant, Probierz, Moskal, Vlackx, Bednarz (dokładnie w takiej kolejności, ale Ty widzisz tylko swoje go J.B.) bo i on miał że zacytuje „swoje 3 grosze” w tym ..a przyczyn jest jeszcze kilka innych, kontuzje czołowych graczy ,brak transferów w okienku zimowym i kilka innych, wiele razy była już i tu o tym mowa .. W podobnym składzie było MP , więc piłkarze nie zapomnieli jak się gra, ot inne czynniki o tym zadecydowały, notabene wystarczyłaby udana wiosna, trochę mobilizacji na przykładzie Amiki Poznań i sezon stracony by nie był .. _____
A pisze o tym tylko z jednego powodu, bo uważam że straciliśmy tylko czasowo szanse na upodabnianie Wisły do klubów na miarę PSV, a Bednarz to tylko opcja przejściowa i do obranego niedawno kursu Wisła i tak powróci. _______
______
Obrońcy tak, ale boczni, def. pomocnik czy też generalnie zawodnicy środka pola, skrzydłowi (odwołując się do rozważań powyższych na temat „boczny pomocnik i skrzydłowy”, jak wrócimy ewentualnie do systemu 4-4-2, może ..to i boczny pomocnik by się przydał , ot taki nowy Kosowski byłby zawsze mile widziany), czekamy też i na konkurenta dla Genkowa, może będzie zakontraktowany któryś z podawanych już w mediach piłkarzy.. No i nic , a my czekamy tak od zimy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.06.2012 o godz. 10:43.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ty masz taką nadzieję, ja mam taką nadzieję, większość ma taką nadzieję, nie licząc jakiś zboczeńców, którzy chętnie by go u nas widzieli...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||
Transfer Łobodzińskiego był mocno krytykowany na tym forum, również przeze mnie. Dawanie gwiazdorskiego kontraktu zawodnikowi który tracił pozycje w Zagłębiu to była niedorzeczność i kompromitacja Bednarza. Przyglądałem się temu zawodnikowi już za czasów gry w Zagłębiu i nigdy nie prezentował poziomu jakiego oczekujemy od zawodnika walczącego o mistrzostwo PL.
Tutaj niestety pomyłka i kompromitacja łysego węża. Nie dość, że popełniliśmy błąd wyrzucając pieniądze w błoto , to jeszcze łysy zganiał wszystko na Skorżę, nie potrafiąc się przyznać do błędu, że sprowadził zwykłego czeskiego drewniaka bez charakteru i mentalności zwycięzcy. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę, kto jest managerem Sulera. Założę się, że facet po prostu puścił plotę o zainteresowaniu Wisły do gazet żeby Partizan szybko zdecydował się na transfer.
Pomijając już dość oczywisty fakt, że absurdem byłoby ściąganie ósmego stopera przy zatrważających brakach na innych pozycjach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Nie widze powodow dla ktorych Dahan mialby narzekac na wspolprace z Wisla. 1 z jego zawodnikow sie tu wypromowal i poszedl do czolowego klubu w Belgii, drugi jesr gwiazda druzyny i zaczal grac w reprezentacji. Zarowno dla Wisly jak i menadzera wspolpraca jest korzystna i efektywna. A tez calkiem mozliwe, ze sprowadzajac kolejnego swojego zawodnika Dahan chce zeby Wisla troche opuscila żądaną kwotę za Maora.
Akurat serbskie gazety sportowe sa bardzo rzetelne. Jako pierwsze pisaly o zaawansowanych negocjacjacj z Jovaniciem i Ilievem zanim wogole ktokolwiek na tym forum wiedzial, ze tacy gracze istnieja. O Jovanoviciu chyba tez pierwsi pisali. A ze kolejny stoper - w zeszlej rundzie ofensywa przeciwnikow robila z nami co chciala. W obronie grali nie pilkarze tylko pokraki. Przyszedl jeden Glowacki, ktory na dobra sprawa jest niewiadoma. Przyda sie kolejny, zwlaszcza, ze ten facet wyglada naprawde solidnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
ps. Pozatym nie generalizuj, bo Bunozy czy Czekaja pokrakami bym nie nazwał zbyt pochopnie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|