The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2012, 17:18
Na ostatnim posiedzeniu Rady Krajowej Platformy, premier Donald Tusk raczył był w obronie damskiego boksera z Łodzi, cytować list otwarty "anonimowej zwolenniczki PO", czyniąc przyprawiające o mdłości dygresje o "polityce miłości" i inne pełne hipokryzji wstawki.
Oczywiście raczył był "przeoczyć" fakt iż ta z pewnością nie anonimowa blogerka Renata Rudecka-Kalinowska (znana także z antykibicowskich podjazdów) jest członkiem/członkinią jego partii i nadaje się do "propagowania polityki miłości" niczym inny (ponoć) były członek PO Ryszard Cyba do pokojowej Nagrody Nobla.
Ta chora z nienawiści do PiS kobieta, zdążyła w swojej "blogerskiej karierze" pomówić ojca polityka PiSu Jacka Sasina o SB-ecką przeszłość

http://wszolek.salon24.pl/421162,tus...omment_6176266

(komentarz pod tym wpisem @Przypomnienie zawiera screeny z jej wpisami na blogu red. Krzysztofa Leskiego) podczas kiedy Jacek Sasin syn Józefa (gen. bryg. SB, przewijającego się także w sprawie zabójstwa gen. Papały), którego ojcem chrzestnym jest Edward Mazur, jest dziennikarzem i grafikiem rysunkowym. Poniżej linki do biogramów "bohaterów" tej historii
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Sasin
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Sasin_%28rysownik%29
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Sasin

zdążyła córkę Lecha Kaczyńskiego określić wyzwiskiem per "pinda"

popisała się także antysemickim wpisem, o czym dzisiaj wspomniał red. Cezary Gmyz

http://renata.rudecka-kalinowska.sal...56,mobilizacja

Oto jak wygląda "polityka miłości" w wykonaniu PO.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg RRK.jpg (99,6 KB, 16 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.05.2012 o godz. 17:21.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.05.2012, 17:50
Szpen napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzaj. Pałowali debili co z pianą na ustach wyrywali kostki i płyty chodnikowe. Z patriotyzmem i bohaterstwem nie miało to nic wspólnego.
Byłeś? Widziałeś?
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.05.2012, 18:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wynudzone POsłanki wpadły na genialny POmysł (jak by tu utrudnic jeszcze życie):

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/posla...wiadomosc.html

Tak samo bzdurne pomysły,jak jazda na światłach w 30 stopniowym upale uchwalona za rządów pis.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2012, 18:29
zamiast zmieniac przepisy ruchu drogowego niech sie lepiej wezmą za naprawe dróg i jezdni
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.05.2012, 18:30
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Tak samo bzdurne pomysły,jak jazda na światłach w 30 stopniowym upale uchwalona za rządów pis.
Sam jesteś bzdurą bo akurat mnie wiele razy uratował fakt że jadąc pod słońce zauważyłem światła auta bo samo auto zlało się z asfaltem gorącym.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2012, 18:38
Rozumiem, że do czasu wprowadzenia tych "durnych" przepisów na światłach jeździłeś tylko podczas przymrozków?
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2012, 18:41
Żyjmy dalej w kłamstwie,obłudzie i ubóstwie.Dalej będziemy karmić tych osłów z wiejskiej.
Nie chcemy właśnie! Czekamy tylko na znak od Ciebie, naszego wielkiego wodza i ruszamy do ataku! Ja już mam piwnicę pełną butelek z benzyną (po 6 złotych, ale Nowa Wspaniała Ojczyzna pod rządami archiego33 jest tego warta).

Także ten... bagnet na broń i na Sejm!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2012, 18:49
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcemy właśnie! Czekamy tylko na znak od Ciebie, naszego wielkiego wodza i ruszamy do ataku! Ja już mam piwnicę pełną butelek z benzyną (po 6 złotych, ale Nowa Wspaniała Ojczyzna pod rządami archiego33 jest tego warta).

a ja mam nadzieje ,że kiedyś nadejdzie taki moment ,że społeczeństwo się wzburzy ,bez względu na podziały i rozjebie ten ....idołek na Wiejskiej .Póki co prędko to raczej nie nadejdzie, bo nadal jest 40% wypadaloby ich nazwac , idiotów ,którzy wrzucając kartkę raz na 4 lata myślą ,że mają wpływ na cokolwiek co sie dzieje w kraju
martin_6
Senior Member

Stary 28.05.2012, 18:50
A mówią w telewizji, że to Kaczyński chce podpalić Polskę...
Będą wisieć komuniści!

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2012, 18:55
A mówią w telewizji, że to Kaczyński chce podpalić Polskę...
Kaczyński chce podpalić Polskę w imie swoich chorych ambicji politycznych .Ja bym chciał rozpalić w imieniu: 40% Polaków żyjących za minimalną pensje , kilkunastu procent Polaków zyjacych na granicy minimum biologicznego , w imieniu Polaków ktorzy stad s.......ili bo nie mieli tu szans na normalne zycie itd. itd.
Pablo84
Senior Member

Stary 28.05.2012, 19:03
O.Cieszę się, że to dostrzegasz.W poranku TVN generalnie jest wszytko kolorowe i proste.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.05.2012, 19:18
Jakbyście nie wiedzieli, to właśnie państwo zdaje egzamin:
Cytat:
Paweł Graś ‏@pawelgras
Włosi zdobywają honorową bramkę

4m Paweł Graś ‏@pawelgras
Raś do Kucharskiego i..... 7:0

5m Paweł Graś ‏@pawelgras
Sławomir Neuman i 6:0.

9m Paweł Graś ‏@pawelgras
I ponownie Dnald Tusk i 5:0

16m Paweł Graś ‏@pawelgras
Andrzej Biernat i 4:0

40m Paweł Graś ‏@pawelgras
W przerwie, spotkanie naszej reprezentacji z licznie zgromadzonymi polskimi kibicami

42m Paweł Graś ‏@pawelgras
Kuba obronił karnego ciagle 3:0

53m Paweł Graś ‏@pawelgras
Solowa akcja Kucharskiego i 3 : 0 !

55m Paweł Graś ‏@pawelgras
i po szybkim kontrataku, drugą bramkę dla naszych zdobywa Donald Tusk

56m Paweł Graś ‏@pawelgras
było groźnie, ale Kuba Rutnicki - bezbłędny.

1h Paweł Graś ‏@pawelgras
1 : 0 dla naszych

Jak dotąd, trzy świetne akcje Polaków, ale ciagle bez bramki.

@AndrzejDuda a poseł Matuszewski to przypadkiem nie z PISu?

Przewaga biało-czerwonych, ale to dopiero pierwsze minuty.

@szacki W bramce Kuba Rutnicki

Za chwile w Rzymie początek meczu piłkarskiego pomiędzy reprezentecjami włoskiego i polskiego parlamentu. Sędziuje Zbigniew Boniek.
archi33
Senior Member

Stary 28.05.2012, 19:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Sam jesteś bzdurą bo akurat mnie wiele razy uratował fakt że jadąc pod słońce zauważyłem światła auta bo samo auto zlało się z asfaltem gorącym.
widocznie masz tak slaby wzrok,ze już nie powinieneś prowadzić

Serek jeździłem w terminie od 1.11 do 31.03 i zawsze jak były złe warunki atmosferyczne,a jeżdżę już bezszkodowo 18 lat .
archi33
Senior Member

Stary 28.05.2012, 19:36

wow dobrze ze byli ludzie odważni żeby zawalczyć o demokracje w naszym kraju.dobrze ze na świecie są ludzie co umieją zawalczyć o swoje.Widze ze Ty jesteś kozak w necie,brawo !
martin_6
Senior Member

Stary 28.05.2012, 19:45
Jestem widocznie z takich, których trzeba jakoś poderwać do walki. Spróbuj! Jaki masz plan po obaleniu obecnego porządku?

Jakby znalazł się ktoś, kto potrafiłby mnie przekonać, że po zdobyciu władzy zmieni sprawy na lepsze, to czemu nie? Butelki z benzyną w piwnicy czekają. Widocznie jednak obecnie nie dojrzałem do rewolucji albo nie widzę kogoś, komu byłbym skłonny powierzyć państwo po zwycięstwie.
Będą wisieć komuniści!

Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2012, 20:04
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Szpeniu się pojawił!!!
Ty tutaj nie ściemniaj o żadnych drogach tylko wyjaśnija nam jaki jest Twój stosunek do wypowiedzi prominentnych działaczy PO podważających zasadność wyroku na byłą posłankę PO Sawicką To jest to czego chcielibyśmy się naprawdę od Ciebie dowiedzieć .
byłem i widziałem.

na placu konstytucji burdy przez wyrostków i matołów - ogólny dramat.
Później pochód ulicami, pojednanie kibiców, starsi ludzie z flagami, małe dzieci w barwach narodowych. Piękne chwile.
Na koniec znów barany doszły do słowa.

Tak to było. Widziałem na zywo, ogłądałem filmy w necie. Prowokacje były z obu stron, ale to banda wyrostków i normalnych idiotów prowadziła wojnę, nie policja. Trzeba dodać, bo i tak było, że policja dała strasznie dupy. I to również trzeba piętnować.

światła są ok, ja zawsze jeździłem z włączonymi - tak zostałem nauczony przez ojca.
PO chce likwidacji zielonych strzałek. PiS jest przeciw. Idę za PiSem
Ostatnio edytowane przez Szpen : 28.05.2012 o godz. 20:08.
Arapaho
Senior Member

Stary 28.05.2012, 20:16
^^^ Jasne kolega już nie raczył zauważyć prowokacji z Korwinem na pocżatku , wielu akcji psów w cywilu na długo przez marszem, prowokacji z czerwonymi niemiaszkami . Potem "mleko sie rozlało" bo nikt nie ma ochoty nadstawiać drugiego policzka ale wiem w TV inaczej to wygladało
p.s. ty byles na marszu ,aha na 100% pojednanie kibiców ? nikt się nie jednał z nikim (taka sama bzdura jak po śmierci JPII ) tam byli po prostu tylko patrioci z całej polski

Do konkretów - Prof. Nalaskowski: Tego, co zrobiła Platforma Obywatelska z edukacją, nie wybaczę nigdy

Cytat:
wPolityce.pl: Panie profesorze, otrzymaliśmy zatrważające informacje, że polskie szkoły na zachodzie Polski oddawane są z powodów finansowych w ręce Niemców. Rząd wprowadzając cięcia budżetowe dla polskich szkół, przeznacza aż 270 mln zł na edukację mniejszości narodowych i etnicznych, czyli aż 20 proc. więcej niż w ubiegłym roku. Jak pan ocenia takie decyzje ministerstwa?

Prof. Aleksander Nalaskowski: Polskie szkoły niepubliczne, który były prekursorem niezależnej oświaty, nowej oświaty niezależnego państwa, które nota bene nigdy nie zaistniało, otrzymują 50 procent dotacji budżetowej. Szkoły mniejszościowe otrzymują natomiast 200 procent dotacji budżetowej. Dostają prawie tyle, co szkoły kształcące dzieci upośledzone, dzieci z autyzmem, z niedorozwojem. Jest to głęboko niesprawiedliwe. Zwłaszcza w czasie, gdy gminy zastanawiają się czy nie obciąć szkołom niepublicznym dotacji, w czasie, gdy gminy obciążają szkoły niepubliczne czymś, co dotychczas nie miało miejsca, mianowicie dzierżawą za budynek, który i tak przeznaczony na cele edukacyjne. To są budynki byłych przedszkoli, żłobków czy inne budynki edukacyjne, które przestały funkcjonować, a szkoły je przejęły i własnym trudem wyremontowały. Te szkoły dostają 50 proc. dotacji budżetowej. Natomiast, szkoły w sumie obce, szkoły naszych gości, szkoły osób które kształcą dla innej kultury i dla innego patriotyzmu dostają 200 procent. Jest to ewidentna pomyłka. Ale to jeden z miliona błędów popełnianych przez panią Szumilas. Tak naprawdę nic mnie już nie zdziwi.

Próba jej odwołania nie przyniosła skutku. Minister Szumilas nie raczyła nawet odnieść się do setek zarzutów postawionych we wniosku...

Tak, bo pani Szumilas jest edukacyjnym manekinem.

Nie mamy więc wpływu na to kto zarządza polską oświatą?

Możemy mieć tylko refleksję, że to nie jest nasz rząd i nie nasza władza. Tylko tyle. Nic więcej nie możemy zrobić, bo nie wywołamy rewolucji z powodu szkół. Z całą pewnością jest to sytuacja, która dołuje polską edukację. Szykujemy sobie straszliwy wąwóz, z którego będziemy musieli wychodzić przez następne dziesięciolecia, gdy władza znormalnieje. Z każdym dniem pogłębia się dług publiczny, pogłębia się publiczny dług edukacyjny i mnóstwo innych rzeczy. Szykujemy sobie straszną zasadzkę. Nawet jeżeli odzyskamy ten kraj, to w kompletnej ruinie. To będzie przestrzeń wyznaczona geograficznie. Natomiast merytorycznie będzie tu bardzo wiele do odrobienia.

Minister Szumilas zaalarmowana przez posła Kłosowskiego o likwidowanych szkołach na pograniczu polsko-czeskim, gdzie zrozpaczeni rodzice używali ostatecznych argumentów o posyłaniu swoich dzieci do czeskich szkół, odpowiedziała, że polskie prawo tego nie zabrania.

To jest po prostu sposób myślenia osoby pozbawionej wiedzy i kompetencji. Gdybym z hutnika zrobił zegarmistrza, byłoby to samo. Brak słów, ale rzecz chyba nie w słowach. To się za chwilę samo zawali, rozsypie, a my będziemy znowu wspaniałomyślni i litościwi. Tego, co zrobiła Platforma Obywatelska z edukacją, nie wybaczę nigdy.

Czas chyba powiedzieć :

„– Dla Boga, panie Wołodyjowski! Larum grają! wojna! nieprzyjaciel w granicach! a ty się nie zrywasz! szabli nie chwytasz? na koń nie siadasz? Co się stało z tobą, żołnierzu? zaliś swej dawnej przypomniał cnoty, że nas samych w żalu jeno i trwodze zostawiasz?”.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.05.2012 o godz. 20:25.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.05.2012, 20:29
Cytat:
Słucham sobie właśnie WSI24 - 12 czerwca kibice rosyjscy chcą sobie zorganizować w Warszawie marsz z okazji dnia Rosji. Oczywiście nikt nie widzi przeszkód. Mało tego - policja i minister Mucha są gotowi zabezpieczyć taki przemarsz...
To zastanawiające , że w ustawie o zgromadzeniach nie ma żadnego jasnego ,,wentyla'' bezpieczeństwa w przypadku gdy z tego prawa chcą skorzystać(w sensie organizacji) obcokrajowcy.
Z drugiej strony nie przypominam sobie podobnego przypadku w historii naszej demokracji.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.05.2012 o godz. 20:35.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2012, 20:31
To zaplanowana POlityka wynaradawiania, prowadzona z całą premedytacją. To nie są przypadkowe "błędy" jak to grzecznie ujęto. Ale czego można się spodziewać po człowieku, dla którego polskość to nienormalność.

Nie ma co się dziwić, że przed II wojną w Polsce kandydaci do KOP (Korpus ochrony Pogranicza) byli sprawdzani do 4 pokolenia wstecz.
Teraz Polską rządzi typ, który wyleciałby z obiegu już w pierwszym pokoleniu.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2012, 20:43
Mareq napisał(a):Wyświetl post
To zastanawiające , że w ustawie o zgromadzeniach nie ma żadnego jasnego ,,wentyla'' bezpieczeństwa w przypadku gdy z tego prawa chcą skorzystać(w sensie organizacji) obcokrajowcy.
Z drugiej strony nie przypominam sobie podobnego przypadku w historii naszej demokracji.
Jak się nie jest gospodarzem we własnym kraju to tak to właśnie wygląda. Polską rządzą teraz kamerdynerzy.
W normalnym kraju nie potrzeba żadnych wentyli bezpieczeństwa. Nie wyraża się zgody i wystarczy.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2012, 20:46
Jedyna nadzieja w Kolorowej Niepodległej

FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2012, 21:51

Tez sobie to czytam
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rosja...wiadomosc.html
Zdaje się, ze 12 czerwca nasza reprezentacja gra z Rosją.
Jesli tego dnia odbędzie się ta ruska manifestacja w Warszawie, to jaka jest procentowo szansa, że dojdzie do bójek z polskimi kibicami, którzy obojetnie przemarszu ruskich kibiców nie przepuszczą? Przeciez tego dnia w Warszawie będze co najmniej kilkadziesiat tysęcy kibiców. No, powiedzmy, że kilka tysięcy, bo duzo będzie przypadkowych nabywców biletów na mecz.
Jesli kibice polscy z rosyjskimi się zetrą, to wszystkie stacje telewizyjne to będa pokazywały a nie mecz Polska-Rosja.
Problemy mogą być bez ruskiego marszu, a co dopiero z nim.
Komu to jest potrzebne?
Na cholere taka prowokacja i proszenie się o kłopoty?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.05.2012, 21:56
Jeszcze chyba w historii tej planety nie było sytuacji że ktoś sobie urządza marsze w innym kraju z okazji swojego święta państwowego.

W pale się nie mieści - ciekawe czy do takiego gówna "mucha" poleci ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2012, 21:59
To czekamy aż Niemcy zapragną manifestować w Gdańsku na Westerplatte. Okazja jakaś zawsze się znajdzie. Wówczas prezydent Adamowicz z wielką radością, jeszcze większa zapewne niż ostatnio gdy na stoczni wieszał nazwisko zbrodniarza, wyda zgodę i przyklaśnie pomysłowi.

Sprawa jest dla mnie bardzo prosta. Trzeba skłócić znowu wszystkich, zrobić zamieszanie i odwrócić uwagę od tego że władza w ogóle nie przygotowała kraju do organizacji tej imprezy.

Pokazówki że aż oczy bolą. Manipulowaniem ludem w czystej postaci. Bo jakie newsy będą dominować w najbliższych dniach? Rosjanie maszerujący przez stolicę i zatrzymanie niesamowicie groźnego bandyty i przestępcy Starucha.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2012, 22:11
Jeszcze chyba w historii tej planety nie było sytuacji że ktoś sobie urządza marsze w innym kraju z okazji swojego święta państwowego.

Już poleciała. Zresztą ministra Mucha jest zwykłym pionkiem. Więcej już do powiedzenia ma wiceprezes PO Waltz, która nadspodziewanie ochoczo chce wydać zgodę na przemarsz ruskim. Pomyśleć, że ta sama banda nie potrafiła zorganizować Superpucharu Polski. Jak widać zadyma w czasie Euro jest jej tym razem na rękę. Pewnie już układają scenariusze.
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.05.2012, 22:31

Jak to było? Kura nie ptica, Polsza nie zagranica. Wróciliśmy do XIX w.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 28.05.2012, 22:43
Przepraszam,że odgrzewam, ale musze wyjaśnić:

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego żart? Chyba dobrze jest brać przykład z lepszych. A nam do poziomu energetycznego Niemiec duuuużo brakuje.

Twierdzisz że zamykają jądrówki bo zapewnili sobie nowe dostawy gazu.
Nie, nie twierdzę. Gaz miał tylko unaocznić, że Niemców trapi ten sam problem dotyczący łapówkarstwa jak i nas. Dlatego nie ma co patrzeć na nich bo ich decyzje są "wypaczone" w stopniu wprost proporcjonalnym do wysokości przyszłej pensji obecnego polityka w prywatnym koncernie.
Dlatego uważam, że nie ma się na nich co patrzeć w tej kwestii.
Ktos już powiedział, że o zamykaniu tylko na razie mówią, ale nie wiadomo czy zamkną. Przemysł niemiecki jest generalnie przeciw.

Cytat:
mamy 600 km wybrzeża gdzie można korzystać z wiatru, mamy wreszcie węgiel który można nie tylko spalić. Naprawdę gdyby za sprawy energetyki wziął się ktoś myślący bylibyśmy energetycznym eldorado. Bez super ryzykownego atomu.
Hm. Jakby Ci to powiedzieć. Niektórzy odbiorcy - jak cały przemysł - cenią sobie również takie cechy jak niezawodność, ciągłość dostaw energii elektrycznej na odpowiednim poziomie, odporność na awarie itp. Dlatego nie wybiorą farmy 100 wiatraków bo się pewnego dnia okazać może, że akurat nie wieje lub słabo wieje i nie ma tyle prądu ile byśmy chcieli. Wtedy dla pokrycia różnic pociągną z innych źródeł. Tylko z czego jak akurat inne wiatraki też słabo bo akurat nie wieje
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2012, 22:59
Śpicie, a tu PO cały czas myśli jak umilić Wam życie . Tym razem podniosą VAT na lody i gotowe dania. Dlatego szybko jedzcie lody bo będzie drożej Chyba ta 2 Irlandia coraz bliżej ?

http://podatki.wp.pl/kat,70478,title...e87f&_ticrsn=3

TUSK OSZALAŁ, PODATKOWA FALA (remake przeboju tłuczonego w mediach)
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.05.2012 o godz. 23:02.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.05.2012, 01:04
Marsze w dniu św. Patryka organizowane w Warszawie przez Irlandczyków.
Widzę że na forum jest konsensus ponad podziałami politycznymi w sprawie marszu ruskich. Nie chciałbym robić z siebie na siłę nonkonformisty ale czy przypadkiem nie przesadzacie Pewnie że nie będzie mi się podobać gdy pare tysięcy ruskich będzie sobie maszerować centrum Warszawy ale bez przesady: w momencie gdy dostaliśmy Euro to powinniśmy chyba zaakceptować to że również kibice drużyn przyjezdnych powinni mieć prawo do bawienia się w sposób który im odpowiada (pod warunkiem oczywiście że nie naruszają spokoju mieszkańców). Gdyby chodziło tylko o manifestację z okazji ruskiego święta to zdecydowanie byłyby podstawy do tego żeby jej zakazać. Mamy tu jednak do czynienia z przypadkową zbieżnością faktów polegająca na tym że ich mecz odbędzie się akurat w dniu ich święta narodowego (no przecież nie oni ustalali harmonogram). Dlatego ja osobiście ten marsz odbieram jako typowo "kibicowski", taki jaki był organizowany spontanicznie przez kibiców Wisły chociażby w Londynie z okazji meczów z Totenham czy Fulham.
Ja rozumiem że sa pelne podstwy do tego aby ruskich nie lubić a Rosji się bać (chyba nikt ze stałych czytelników tego tematu nie ma wątpliwości jakie jest moje zdanie w tej sprawie) ale bez przesady: jeśli sami staralismy się o to Euro to dajmy ludziom (nawet jeśli są Rosjanami) bawić się tak jak sobie tego życzą (i znowu: pod warunkiem że nie naruszją spkoju innych). Ciekawe czy mielibyście coś przeciwko gdyby podobny marsz w dniu swojego meczu (powiedzmy że przy swoim święcie narodowym) zorganizowali powiedzmy Czesi Albo czy uważalibyście za niewskazane zorganizowanie przez Polaków marszu w Moskwie w dniu powiedzmy 3 maja będącym jednocześnie dniem meczu rozgrywanego na mistrzostwach świata
JEDREK76
konserwa

Stary 29.05.2012, 01:19
Wiślak68
jedno pytanie tylko, wyobrażasz sobie zgodę władz rosyjskich na taki przemarsz polskich Kibiców 3 maja po Placu Czerwonym Bo osobiście wydaje mi się to niemożliwe... a biorąc jeszcze pod uwagę traktowanie Polski przy śledztwie w/s katastrofy smoleńskiej, nocne usunięcie tablicy w Smoleńsku na miejscu katastrofy... dla mnie zgoda na coś takiego i przemarsz rosyjskich Kibiców to będzie kolejny policzek, tym bardziej, że ponoć specjalne koszulki mają mieć przygotowane na tą okazję z z datami 1612-2012 i tekstem coś o w.......u...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów