The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2012, 11:06
thechris napisał(a):Wyświetl post
Że co? Jeśli tak to Lamey, Palijc, Garguła, Kirm czy Jaliens też powinni zostać. Przecież poprzedni sezon to nie jest żaden wyznacznik... Boże... widzisz i nie grzmisz.
Nie ma co się oszukiwać, że jakbyśmy chociaż awansowali do LM to śpiewka byłaby zupełnie inna. Garguła po Twente też tutaj chwilowo był Zbawicielem zmartwychwstałym, jednak szybko jego magia uleciała w próżnię.

PS Kirm w poprzednim sezonie wrąbał 9 goli. Dla spokoju własnego sumienia pozwolę sobie uznać, iż już wtedy widziałeś w nim słabego piłkarza i życzyłeś sobie jego odejścia.
Ostatnio edytowane przez Watts : 28.05.2012 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.05.2012, 11:07
Bo "Lamey, Palijc, Garguła, Kirm czy Jaliens ", byli słabi, a Wilk czy Iliew pokazali że mogą dać sporo drużynie i byli od nich lepsi i tylko netowy prowokator tego nie widzi.
No może jeszcze Garguła z raz się pokazał, ale to dopiero kontrowersyjny piłkarz, guma do żucia , uśmiech do rywali po przegranym meczu i jedno dobre spotkanie w sezonie, max 2. A w lidze jak to w lidze nadal zero bramek w 41 meczach.. .

No i o Zieniu jeszcze: http://www.wislaportal.pl/22804,Mare...Chorzowie.html
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.05.2012 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2012, 11:19
Tylko kibice sukcesu czepiają się Ilieva. Wiadomo jakby taki Iliev nazywał się Jan Kowalski, miał 32lata, to pewnie Smuda zacząłby się nim interesować, bo oh ah jak on gra. Ale jest Serbem i wymagamy od niego w każdym meczu 120%, najlepszej gry a'la Sanchez, Young, Błaszczykowski. Trzeba podejść do tego ze zrozumieniem, że taki Iliev nie będzie już grał na najwyższym poziomie, na Wisłę wystarcza w zupełności, a w niektórych meczach jest najlepszym zawodnikiem meczu, wyprzedzajacych przy tym 21 innych zawodników chcących dostać to miano. Ale nie...wy chcecie jak zwykle najlepszych piłkarzy świata w naszym klubie.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 28.05.2012, 11:27
milosz napisał(a):Wyświetl post
"Miłosz-duch1989" ... masz coś nie po kolei w głowie chyba, reszta tekstu też o tym świadczy... Z Wisła jestem od połowy lat 70-tych, a mój nick to @milosz , ale tak to jest jak dzieci z piaskownicy wchodzą do netu tylko dla prowokacji...

Iliew , jest aktualnie obiektem nagonki i to dość głupiej bo nie merytorycznej. Iliiew mija jednego rywala i ..nadal nie ma komu podać (a przed sobą kolejnych 2 piłkarzy rywali), chyba że obok jest Melikson, do małej gry nie nadaje się ani Małecki, ani Kirm, ani Genkow ..choć ten akurat potrzebny jest jako środkowy i waleczny napastnik. Wisła potrzebuje lepszych technicznie piłkarzy od Małeckiego, Kirma, czy również Nuneza ...również nasi boczni obrońcy są problemem, Jovanović techniką nie grzeszy choć ma przynajmniej ciąg na bramkę, o Paljiciu czy Diazie przez litość nie wspomnę. 2 bocznych obrońców, przynajmniej jeden z def. pomocników i drugi skrzydłowy ..gdyby kreowali grę wraz z Meliksonem i Iliewem to mielibyśmy inną , znaczy dużo większą korzyść z tego piłkarza, a tak mija rywala i ...nie ma komu podać. Brak wychodzenia na pozycje, brak elementarnej techniki użytkowej..cóż i dlatego za Skorży była "dzida" do przodu zamiast małej gry.

Ano właśnie , wystarczy porównać z osiągnięciami rozgrywającego Garguły i widać że problem jest gdzie indziej.

Miłoszu, nie atakuję Ciebie personalnie. Odniosłem się tylko do wypowiedzi Twojej i użytkownika duch1989.Dlatego połączyłem obydwa nicki. Nie potrzebna jest Twoja agresja w stosunku do mojej osoby. Przecież w żadnej swojej wypowiedzi nie obraziłem Ciebie ani nikogo innego. Uwierz nie jestem dzieckiem z piaskownicy, ani nie mam nie po kolei w głowie.
Nie sprowadzaj dyskusji do poziomu Niesiołowskiego i reszty polityków. To że masz inny pogląd niż ja, nie uprawnia mnie do twierdzenia że jesteś durniem, idiotą... Tak samo nie uprawnia Ciebie do ferowania wyroków o stanie mojego zdrowia psychicznego
Staraj się raczej szanować swoich oponentów, zrozumieć ich argumenty lub przedstawić swoje kontrargumenty, które przekonają ich do Twojej racji. Myślę że to forum jest miejscem swobodnej dyskusji na tematy związane z Wisła a nie obrażania innych forumowiczów.
Zgadzam się z tobą w większości Twoich wpisów. Różnimy się co do oceny Iliva. Także uważam Go za dobrego zawodnika. Obecnie najlepszego skrzydłowego w drużynie. Jednak podtrzymuję swojej zdanie co do braku u niego dobrego dośrodkowania. Drugą jego słabością jest gra w obronie- patrz jego współudział przy drugiej brance z Apoelem. To że jest jednym z lepszych zawodników, nie oznacza że Iliev jest "nietykalny".
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 28.05.2012 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 28.05.2012, 11:30
To co ostatnio gra Iliev to arcydzieło 3x lepiej od Mieliksona.Szarpie do przodu każdą akcje, wychodzi na pozycje, nie traci głupio piłek. Mam wrażenie że wy oglądacie inne mecze Wisły niż ja.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2012, 11:33
I właśnie stalsanok1946 trafił w samo sedno. Czepianie się Ilieva to czepianie się jak pijany płotu. Iliev był dobrym zawodnikiem i jeszcze pokaże na co go stać. Po prostu poprzedni sezon dobitnie pokazał, że niektórzy zawodnicy, jakich mamy nie zasługiwali na to by w ogóle ubierać koszulkę Wisły. Iliev da nam jeszcze wiele radości. Bo w tym sezonie paradoksalnie pewnie będzie miał z kim grać.

o! i ważne jest to, że Iliev nie traci głupio piłek - a to też bardzo ważna cecha zawodników ofensywnych.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 28.05.2012 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.05.2012, 11:55
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
Miłoszu, nie atakuję Ciebie personalnie. Odniosłem się tylko do wypowiedzi Twojej i użytkownika duch1989.Dlatego połączyłem obydwa nicki.
Szanowny Użytkowniku lakota22, połączyłeś dwa nicki tyle że mój dodatkowo napisałeś mylnie, skoro jest @milosz to znaczy ...milosz. Jednak rozumiem że brak było złych intencji, a jedynie nadinterpretacja, która wyglądała u ciebie na netowa prowokację ...moja sugestia jeśli szanujesz innych użytkowników to nie przekręcaj ich nicków bo to małostkowe i zamiast pouczać innych weź to sobie do serca, albo … z resztą pisz jak tam chcesz …, a z Niesiołowskim to mi dowaliłeś, bo za jego stylem konwersacji stanowczo nie przepadam .

Szanuje odmienne poglądy, ale nie takie których celem jest wylewnie dziecka z kąpielą. Jeśli oceniamy Iliewa to nikt nie neguje że jest słaby w obronie, ale jego rola w drużynie powinna być inna, jest stworzony do małej gry i ataku pozycyjnego i nie w nim jest problem, a w braku wsparcia w bocznych obrońcach, def. pomocnikach, drugim skrzydłowym walecznym, przydatnym, ale jednak dość drewnianym Genkowie w ataku, zaś z Bitonem to już całkiem nie dało się rozgrywać piłki, ten po prostu stał i czekał na dobre podanie, a że strzelić potrafił to grał pod siebie, brak gry zespołowej, ostatnio i trener coś o tym wspominał, o braku drużyny. Niech pojawi się u nas w końcu jakaś myśl zespołowa i .

Ps. Ja też sorry za ostry język ale tak już mam (pewnie edytuje swój tekst pierwotny), ...no co za "Wersal" na forum.
Ps. II. Jak drużyna grać będzie lepiej w ofensywie to statystyki i i przydatność poszczególnych piłkarzy będzie większa, po Iliewie dużo więcej oczekiwałem, ale jeśli ktoś nam może wygrać mecz to obok Meliksona właśnie Iliew, a nie Garguła czy Kirm, podwieszony jako "wolny elektron" pod napastnika w pobliżu pola karnego, nawet jak zagra 60 minut to da więcej niż inni dają naszej drużynie. Tak czy owak potrzebujemy dynamicznego skrzydłowego i dobrego technicznie , pomyśleć że kiedyś u nas grali Kosowski i ...Kalu Uche, to było całkiem niedawno a wydaje sie jakby lata świetlne temu.

Ostatnio edytowane przez milosz : 28.05.2012 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 28.05.2012, 12:04
Przepraszam za mylne wpisanie nicku, mój błąd. Naprawdę nie było tu złych intencji. Wynikło to tylko z pospiechu.
Według mnie Iliev powinien być przesunięty na środek, masz rację o jest stworzony do małej gry. Najwięcej z jego akcji wynika, kiedy łamie akcje do środka, mając możliwość zagrania z klepki, krótkiej piłki.
Na skrzydle najwyraźniej,tylko się marnuje. Często szarpiąc traci siły, nie nadąża w obronie, i podtrzymuje że nie ma dobrego dośrodkowania. Co ceny pozostałych piłkarzy 100% zgoda.

P.S. Według mnie naprawdę milej i bardziej rzeczowo dyskutuje się nie używając inwektyw i zachowując chociaż minimum szacunku nawet dla swojego największego oponenta. Nie chodzi o robienie Wersalu, bo wtedy mamy towarzystwo wzajemnej adoracji, ale o zwykłą ludzką przyzwoitość. Szacunek dla drugiej osoby i pokorę wobec swoich racji-nieomylności. Nie da się ukryć że jestem starej daty, i pewne rzeczy mnie drażnią. Internet niestety wymusza pewien sposób pisania-zachowania, a także "spłyca" wypowiedzi. Wiem że jest to walka z wiatrakami, ale nie mogę ( nie umiem?) tego w pełni zaakceptować.
Myślę, że jeżeli kiedyś będzie nam dane się spotkać i podyskutować o o Wiśle i futbolu ( chociaż niestety szczerze w to wątpię), będzie dla nas mile spędzony czas
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 28.05.2012 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.05.2012, 12:34
Przede wszystkim to trzeba zmienić Serbowi pozycję na boisku na cofniętego napastnika/wolny elektron operujący za napastnikiem. Iliev nie ma zdrowia i szybkości na grę na skrzydle.
Co do transferów do klubu to obawiam się że przed sprzedaniem Meliksona ich nie będzie (transfery gotówkowe).
W ogóle jestem bardzo ciekawy jak ta kadra będzie wyglądać w przyszłym sezonie bo zanosi się na większą ilość odejść niż te zapowiadane w mediach, o których oficjalnie powinniśmy usłyszeć niebawem.
A co do Wilka - każdy sportowiec profesjonalnie uprawiający swoją profesję powinien walczyć inną kwestią jest to czy ma talent a w tym przypadku gra dobrze w piłkę - Wilk może być zawodnikiem środka pola zespołów środka tabeli z uwagi na to że Wisła spełnia to kryterium, zawodnik ten pasuje do tej drużyny.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 28.05.2012 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 28.05.2012, 12:42
Mowa o tym że Iliev nie posiada dośrodkowania, że Wilk nie posiada atutów ofensywnych - pełna zgoda. Właśnie dlatego powinniśmy szukać piłkarzy którzy poprawiliby naszą grę w 3 aspektach i o tym już swego czasu pisałem:
-uderzenia z dystansu
-dośrodkowania
-stałe fragmenty
Jedynym piłkarzem który jest w naszej kadrze i potrafi mocno kropnąć z dysktansu jest Sobol. W meczach w których grał pod koniec sezonu ten atut zdawał się jednak i tak zanikać. Strzały Wilka z dystansu...cóż, przypominam sobie tylko jedno znakomite uderzenie z Fulham. Spoza pola karnego praktycznie nie strzelamy, od święta trafi coś K**** Ile Razy Można. To jak dosrodkowujemy od czasu trenera Maaskanta woła już całkiem o pomste do nieba. Cikos, Paljić, Małecki, Kirm, Iliev- oni wszyscy ślą w pole karne odbijające się od murawy ,,szczury". W ten sposób nie wykorzystujemy największego atutu Genkowa. Stałe fragmenty to również dramat, bo z rzutów wolnych nie strzelamy, a rożne są bezpośrednio związane z dośrodkowaniami. W dodatku gra głową w ofensywie Bunozy czy Chaveza pozostawia bardzo wiele do życzenia. Ten element powinien akurat ulec poprawie po przyjściu Głowackiego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.05.2012, 12:53
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim to trzeba zmienić Serbowi pozycję na boisku na cofniętego napastnika/wolny elektron operujący za napastnikiem. Iliev nie ma zdrowia i szybkości na grę na skrzydle.
.
Wolnym elektronem być nie moze bo 2 takich piłkarzy na boisku to tylko szkoda dla zespołu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.05.2012, 13:34
Watts napisał(a):Wyświetl post
Czyli jest najlepszy, to znaczy słaby. Czyli co - jak w FMie ma średnią 7 z hakiem, ale i tak ma dwie "gwiazdki" na pięć i do niczego się tak naprawdę nie nadaje?
Czyli mamy bardzo słabą drużynę. Wilk nadaje się na w sytuacjach, gdy priorytetem jest nie stracić bramki. Jeżeli mamy prowadzić grę to niestety jest wąskim gardłem. Jako, że w przyszłym sezonie bijemy się tylko w Ekstraklasie, której poziom jest żałosny to przez większą część sezonu powinniśmy prowadzić grę, a Wilka wpuszczać np. jak chcemy utrzymać wynik.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.05.2012, 13:50
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wolnym elektronem być nie moze bo 2 takich piłkarzy na boisku to tylko szkoda dla zespołu.
A kto miałby być tym Twoim zdaniem tym drugim piłkarzem? Melikson w przyszłym sezonie u nas już nie będzie grał...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.05.2012, 13:53
A kto miałby być tym Twoim zdaniem tym drugim piłkarzem? Melikson w przyszłym sezonie u nas już nie będzie grał.
na ten moment jest naszym piłkarzem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2012, 14:25
Najpierw lepiej niech Bednarz znajdzie lepszych piłkarzy niż Iliev i Wilk a potem można myśleć w kategorii 'zbędny w Wiśle'. Casus Jirsak'a pokazuje jak trudno nam znaleźć następce dla piłkarza który, patrząc na lata spędzone klubie, gra na solidnym przeciętym ligowym poziomie. Nasza polityka zamiast opierać się na wymianie zawodników przeciętnych na lepszych polega (obecnie) na: 'stawianiu na Polaków', 'szukaniu młodych talentów', 'pozbywaniu się leni', 'czyszczeniu po Holendrach', 'ograniczeniu wydatków', 'stawianiu na byłych piłkarzy' itp. Z tej perspektywy obecność w karze Wilka i Ilieva to błogosławieństwo - przynajmniej są to piłkarze sprawdzeni i pewni, choć, jak każdy z nas, nie pozbawieni wad. BDW Wierzycie że Bednarz znajdzie kogoś lepszego niż Iliev i Wilk w tym okienku transferowym? Że w ogóle znajdzie?

Co do Wilka - przypomnę jeszcze że nie dalej jak pół roku temu był JEDYNYM Polakiem w składzie i kapitanem. Rozumiem ze obecnie mamy Głowackiego i Sobolewskiego ale póki co Czarek to jedyny Polak który gra u nas regularnie.

P.S.
Odniosę się jeszcze do narzekania na poziom ekstraklasy - niby 'żałosny' a suma summarum kończymy w środku tabeli. Jak widać nie jest tak prosto być w czubie. Odrobinę szacunku do samych siebie i bedzie lepiej
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.05.2012, 14:28
Co do transferów do klubu to obawiam się że przed sprzedaniem Meliksona ich nie będzie (transfery gotówkowe).
W ogóle jestem bardzo ciekawy jak ta kadra będzie wyglądać w przyszłym sezonie bo zanosi się na większą ilość odejść niż te zapowiadane w mediach, o których oficjalnie powinniśmy usłyszeć niebawem.
A co do Wilka - każdy sportowiec profesjonalnie uprawiający swoją profesję powinien walczyć inną kwestią jest to czy ma talent a w tym przypadku gra dobrze w piłkę - Wilk może być zawodnikiem środka pola zespołów środka tabeli z uwagi na to że Wisła spełnia to kryterium, zawodnik ten pasuje do tej drużyny.
Mógłbyś pociągnąć ten temat. Oczywiście interesuje mnie to, a pewnie nie tylko mnie. Jeśli nie chcesz publicznie - to proszę chociaż na priv.
Moim zdaniem bdb, że Zieniu zostaje w Chorzowie (tzn. nie przychodzi do Wisły).
Durniozaur - nie myślimy o urlopie tylko sprowadzamy dobrego skrzydłowego najlepiej under 25.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.05.2012, 15:17
Nie ma jeszcze 100% decyzji(podpisanych umow) w sprawie Pareiki, Jirsaka, Sobola - ale z tego co pisza zostaja. Genkov zapowiadal, ze zostaje.
Na forach przewija sie informacja o Kirmie(Maribor). Gula - wiadomo, Jaliens - wiadomo.
Kto tam jeszcze "zostaje" Boguski,Jovanovic,Malecki, Chavez, Bunoza - ze obroncy wszyscy po kontuzjach watpie ze odejda. Czyli jesli to zorzwiazanie kontraktu z Boguskim i sprzedaz Maleckiego. W obu przypadkach jestem za.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.05.2012, 15:24
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Czyli mamy bardzo słabą drużynę. Wilk nadaje się na w sytuacjach, gdy priorytetem jest nie stracić bramki. Jeżeli mamy prowadzić grę to niestety jest wąskim gardłem. Jako, że w przyszłym sezonie bijemy się tylko w Ekstraklasie, której poziom jest żałosny to przez większą część sezonu powinniśmy prowadzić grę, a Wilka wpuszczać np. jak chcemy utrzymać wynik.
Brawo dla kolegi. Jeden z niewielu, który ocenia merytorycznie wartość gracza a nie emocjonalnie. Mam wrażenie, że dla wielu większe znaczenie ma to, że Jovanovic się popłakał po przegranych derbach niż to, że w każdym kolejnym występie udowadniał, że z piłką nożną to ma niewiele wspólnego. Tak samo Wilk, który dużo biega, dużo kopie ale mniejsza z tym, że biega głupio i kopie głupio (najczęściej po kostkach zamiast w piłkę).

Wilk jest kiepski również w defensywie więc on nadaję się do wejść na końcówki spotkań kiedy wynik jest w miarę pewny, żeby trochę poprzeszkadzać.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.05.2012, 15:39
thechris napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla kolegi. Jeden z niewielu, który ocenia merytorycznie wartość gracza a nie emocjonalnie. Mam wrażenie, że dla wielu większe znaczenie ma to, że Jovanovic się popłakał po przegranych derbach niż to, że w każdym kolejnym występie udowadniał, że z piłką nożną to ma niewiele wspólnego. Tak samo Wilk, który dużo biega, dużo kopie ale mniejsza z tym, że biega głupio i kopie głupio (najczęściej po kostkach zamiast w piłkę).

Wilk jest kiepski również w defensywie więc on nadaję się do wejść na końcówki spotkań kiedy wynik jest w miarę pewny, żeby trochę poprzeszkadzać.
Tak, wymienmy całą druzyne..przeciez tyle mamy forsy.

Wiesz co? Przerzuć się na Real Madryt - tam będziesz miał swoich wymarzonych zawodników, którzy są perfekcyjni w kazdy calu. Będziesz mógł się jarać każdym meczem i patrzeć jak kopią piłkę a nie kostki.

Nawijasz jakbys nie znał realiów polskiej piłki klubowej ani sytuacji w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.05.2012, 15:42
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html nie weźmiemy go, bo jest....za drogi!!!:/ My jesteśmy teraz na poziomie finansowym Podbeskidzia!!!:/
Ale, w sumie po co nam kolejny obrońca, skoro przyszedł Głowa, jest Bunozaur i Chavez.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.05.2012, 15:45
WislaOnly ->
Zanim zaczniesz pisać ogólnikowe stwierdzenia to popieraj je najpierw faktami - polecam lekturę raportu Deloitte na temat finansowania w Ekstraklasie w 2011 roku (późniejszy raport dopiero wyjdzie).
http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f00aRCRD.htm

A tak poza tym to skąd pewność, że Karaczunowem, czy jak mu tam, się interesujemy? Jeśli wierzyć doniesieniom mediów to pół Ekstraklasy powinniśmy wykupić..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.05.2012, 15:47
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html nie weźmiemy go, bo jest....za drogi!!!:/ My jesteśmy teraz na poziomie finansowym Podbeskidzia!!!:/
Ale, w sumie po co nam kolejny obrońca, skoro przyszedł Głowa, jest Bunozaur i Chavez.
ale po co wydawać 400 tyś euro na obrońce, jak te pieniądze (jeśli je w ogóle mamy) można wydać na kopacza ofensywnego (który, tylko w 30% lekko kopie po kostkach) - to info o kopaniu po kostkach dla thechrisa - aby nie miał wątpliwości w jakich piłkarzy celujemy i aby miał czas złożyć wypowiedzenie z Canal+.

z jednej strony polityka transferowa naszego klubu zaczyna mi się bardzo podobać, odpadną nam dzieci sukcesu zwane dziećmi Tele-Foniki - specjalnie nazywam ich dziećmi, a nie Kibicami.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.05.2012 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.05.2012, 16:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Co do Wilka - przypomnę jeszcze że nie dalej jak pół roku temu był JEDYNYM Polakiem w składzie i kapitanem. Rozumiem ze obecnie mamy Głowackiego i Sobolewskiego ale póki co Czarek to jedyny Polak który gra u nas regularnie.
Naprawdę wierzysz, że jak będziemy mieli samych Polaków w składzie to kibice, którzy teraz nie chodzą, bo nie identyfikują się z drużyną (swoją drogą przypomina mi się Wielka Stopa) nagle tłumnie zaczną przychodzić na mecze Wisły? Bo innego powodu żeby ustalać parytety nie widzę.

P.S.
Odniosę się jeszcze do narzekania na poziom ekstraklasy - niby 'żałosny' a suma summarum kończymy w środku tabeli. Jak widać nie jest tak prosto być w czubie. Odrobinę szacunku do samych siebie i bedzie lepiej
Wszyscy wiemy jak wyglądał poprzedni sezon. W każdym razie to, że jesteśmy w środku nie znaczy, że liga jest mocna.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.05.2012, 16:22
Od tego "genialnego" Ilieva, to oczekuje przynajmniej takiej gry, jak u debiutanta w ekstraklasie, czyli Patejuka...5 goli i 8 asyst w slabym klubie(gdzie partnerzy kopia sie po czolach). Nie wspominam juz o tym, ze pensja 4 czy 5 krotnie nizsza. Facetowi jakos nie przeszkadzaly braki w wyszkoleniu kolegow...jak sie chce grac, ma sie umiejetnosci, jest odpowiednia kondycja, to mozna samemu zdzialac cuda w naszej lidze. I to nie jest nagonka na Ilieva, tylko rzetelna ocena tego, co wniosl w tym sezonie. Reszta graczy ofensywnych oczywiscie tez grala beznadziejnie, tyle ze tamtych jeszcze mozna opchnac za jakas kase, a 33-latka z bajecznym kontraktem juz nie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.05.2012, 17:01
Jagiellonia zainteresowana Maciejem Gajosem (Rakow). W ten weekend byl obserwowany przez Hajte. Gajosem interesuje sie rowniez Ruch.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2012, 17:06
River napisał(a):Wyświetl post
Jagiellonia zainteresowana Maciejem Gajosem (Rakow). W ten weekend byl obserwowany przez Hajte. Gajosem interesuje sie rowniez Ruch.
Trzeba było się pośpieszyć z finalizacją transferu. Jaga to może być dla niego kusząca perspektywa. Mniejsze ciśnienie, Hajto stawia na młodzież.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2012, 18:06
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę wierzysz, że jak będziemy mieli samych Polaków w składzie to kibice, którzy teraz nie chodzą, bo nie identyfikują się z drużyną (swoją drogą przypomina mi się Wielka Stopa) nagle tłumnie zaczną przychodzić na mecze Wisły? Bo innego powodu żeby ustalać parytety nie widzę.
Tłumnie może i nie ale jak nie ma Polaków w składzie to jest raban ze takich jest mało. Jak zanosi się iż będą w 'nadmiarze' to się dyskutuje nad ich fatalną techniką i sugeruje wymianę. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.

Cytat:
Wszyscy wiemy jak wyglądał poprzedni sezon. W każdym razie to, że jesteśmy w środku nie znaczy, że liga jest mocna.
Może i nie jest mocna ale z sezonu na sezon staje się mocniejsza i bardziej profesjonalna. Tak samo jak stadiony są lepsze i sponsorzy bogatsi.Tort do podziału pt. ekstraklasa systematycznie rośnie. Dlatego też należy szanować tą ligę co mamy zwłaszcza ze ponad nią jako klub nie wystajemy. Będziemy klepać każdego jak chcemy możemy mówić ze liga jest słaba. Póki co to nie mamy do tego żadnego prawa.

Dwa, dyskutując o pozbyciu się Wilka czy Ilieva trzeba myśleć od innej strony - jesteśmy w stanie kupić X i zastawiamy się czy wtedy Wilk/Iliev jest niepotrzebny. A tu dyskusja toczy się od d.. strony - narzekamy na piłkarza Y a alternatywy dla niego nie mamy. Oczywiście narzekać można tylko na jednego piłkarza czy dwóch bo jak się narzeka notorycznie na wszystkich kopaczy, kibiców i na cały klub to jest to nie do zniesienia - przypadek thechris'a Dziś generalnie narzekamy na Ilieva i Wilka.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.05.2012, 18:31

Dwa, dyskutując o pozbyciu się Wilka czy Ilieva trzeba myśleć od innej strony - jesteśmy w stanie kupić X i zastawiamy się czy wtedy Wilk/Iliev jest niepotrzebny. A tu dyskusja toczy się od d.. strony - narzekamy na piłkarza Y a alternatywy dla niego nie mamy. Oczywiście narzekać można tylko na jednego piłkarza czy dwóch bo jak się narzeka notorycznie na wszystkich kopaczy, kibiców i na cały klub to jest to nie do zniesienia - przypadek thechris'a Dziś generalnie narzekamy na Ilieva i Wilka.

Przede wszystkim Wilk był alternatywą dla Sobola, który się rozleciał. Miał zostać bohaterem z przypadku, dlatego wciśnięto mu opaskę kapitana i ustanowiono liderem drużyny. Tylko dlatego, że jest Polakiem... I jest zdrowy. No i chłopak nie udźwignął tego w żadnym momencie sezonu.

Alternatywą dla Wilka mógłby być spokojnie Pazdan no ale poszedł do Jagi. Dla Ilieva Kupisz, którym podobno się interesujemy. Dwa słabe ogniwa zastąpione mocniejszymi.

Oczywiście narzekać można tylko na jednego forumowicza czy dwóch bo jak się narzeka notorycznie na wszystkich, którym cokolwiek się nie podoba i na całe forum to jest to nie do zniesienia - przypadek milosza Dziś generalnie narzekamy na For_Funa i thechrisa.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.05.2012, 18:31
Ja nie narzekam ani na Wika ani na Iliewa bo na kilku pozycjach mamy większe problemy, o piłkarzy lepszych od wspomnianej dwójki to jest sie sens martwić jak pojawią się w klubie piłkarze na co najmniej 3 pozycje , LO, def. pomocnik, ale taki z inklinacją do gry ofensywnej i dobry dynamiczny skrzydłowy, mówiąc inaczej jeden zamiast Paljicia (Diaza), drugi zamiast Nuneza (Jirsaka), bo Sobol to tylko uzupełnienie juz składu, oraz trzeci zamiast Kirma. Konieczne jest tez poszukanie rezerwowego bramkarza, czy Iliew czy Wilk to nie problemy Wisły , ani żadne jej priorytety na dziś, no chyba że ktoś wchodzi do netu tylko po to aby sobie bezmyślnie ponarzekać.

Ps.W Twoim przypadku to nie tylko kwestia notorycznego narzekania tylko twoje śmieszne kompleksy, że wszyscy są beznadziejni tylko thechris wie najlepiej , na tym forum takie postępowanie jest juz klinicznie nazwane a nosi miano przypadek thechrisa. I nie podpieraj się For_Funem, jesteś tu sam, ot przypadek thechrisa .
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.05.2012 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.05.2012, 19:01
http://www.90minut.pl/news/189/news1...m-Gajosem.html no zaraz nam przejdzie koło nosa...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów