The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2012, 19:24

agent mu chyba powiedział że w Polsce nie będzie co jeść i się chłopak najadł za czterech przed przylotem - dwa gary bigosu.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.05.2012, 19:57
Podobny do tego:

Tez go Bednarz wynalazl
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.05.2012, 20:19
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Podobny do tego:

Tez go Bednarz wynalazl
Pinto ^^ też grubawy był
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.05.2012, 20:41
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Podobny do tego:

Tez go Bednarz wynalazl
Ten to już tak z pół roku po 1 kadencji Bednarza.
Czasy Basałaja bez wsparcia Valckxa.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 22.05.2012, 21:35
wywiad z Jirsakiem: http://tsw.com.pl/news/Jirsak-Wazne-...a006c499342193
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.05.2012, 08:47
Michael Lamey rozwiązał kontrakt z Wisłą

Kolejnym zawodnikiem, który przedwcześnie rozwiązał umowę z Wisłą Kraków jest Michael Lamey - podała oficjalna strona naszego klubu.

Wielkie dzięki za gola i dobrą grę z Liteksem, Skonto itp.
Odpowiedz cytując
dex23
Member

Od: 11.2002

Stary 23.05.2012, 10:56
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam, gdzie się podziali nasi piłkarze...

Kurto, Lamey, Jaliens, Paljić, Biton, Nunez - odchodzą/odeszli

Jovanović - kontuzja
Bunoza - kontuzja
Chavez - kontuzja
Melikson - kadra
Garguła - "kontuzja"
Kirm - kadra
Genkov - kadra?
Boguski - kontuzja

Czyli powinni być Pareiko, Jovanić, Czekaj, Diaz, Sobolewski, Wilk, Jirsak, Brud, Małecki i Iliev.

Pytanie: gdzie są Pareiko, Jovanić, Sobolewski, Brud i w mniejszym stopniu Diaz? Na sparingu ich nie ma, na zdjęciach z treningów też.
Pareiko kadra: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rgeia_pareiki/
Jovanić kontuzja w meczu ze Śląskiem
Brud kontuzja w Młodej
Diaz kontuzja, którą miał w końcówce sezonu
Genkov - kontuzja+kadra
Sobol - indywidualny trening
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2012, 11:24
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post

agent mu chyba powiedział że w Polsce nie będzie co jeść i się chłopak najadł za czterech przed przylotem - dwa gary bigosu.
Spoko. Testowaliśmy grubszych
Ten wygląda prawie jak sportowiec.

Myślałem żeby zrzucić parę kilo i zgłosić się do Wisły, ale wychodzi na to, że wystarczy się trochę opalić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Qbz
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 23.05.2012, 11:48
Romel to bedzie tank, nie to co Genkov co niby tez ma mase, a kladzie sie jak Tosik albo Jakub Wilk przy kazdym kontakcie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.05.2012, 12:07
Qbz napisał(a):Wyświetl post
Romel to bedzie tank, nie to co Genkov co niby tez ma mase, a kladzie sie jak Tosik albo Jakub Wilk przy kazdym kontakcie.
Hahaha, po czym niby tak wnioskujesz? Byłeś w Dankowicach czy co? Z relacji którą czytałem wynikało, że brakuje mu jeszcze siły fizycznej i obrońcy go troche przestawiali. A co do Genkowa, to on kładzie się nie z braku siły, zazwyczaj chce wymusić stały fragment, ciężko jest go przewrócić bo jest silny.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.05.2012, 12:47
Qbz napisał(a):Wyświetl post
Jak go nasz sztab szkoleniowy weźmie w obroty, to będzie się kładł na samą myśl o kontakcie
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 23.05.2012, 13:43
po obejrzeniu skrótu meczu musze z bólem stwierdzić, że słaby mecz Czekaja. Ten sezon go jeszcze nie nauczyl by nie wchodzić na raz wślizgiem. Przypomina mi się problem z Chavezem, który saneczkami w każdego wjeżdżał, ale miał lepszą skuteczność i więcej walorów. Troche rozczarowała mnie jego gra.
Ale ten napastnik i Miśkiewicz niezle mecze rozegrali.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.05.2012, 18:16
Genkov kontuzjowany dlatego wrocil ze zgrupowania kadry.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.05.2012, 18:56
najm napisał(a):Wyświetl post
po obejrzeniu skrótu meczu musze z bólem stwierdzić, że słaby mecz Czekaja. Ten sezon go jeszcze nie nauczyl by nie wchodzić na raz wślizgiem. Przypomina mi się problem z Chavezem, który saneczkami w każdego wjeżdżał, ale miał lepszą skuteczność i więcej walorów. Trochę rozczarowała mnie jego gra.
Mam tak samo. Czekaja trzeba KONIECZNIE wysłać na wypożyczenie, bo na jego obecnym poziomie chyba jedynie wariat widziałby go w pierwszym zespole. Wraca za to Nalepa - ponoć większy talent od Czekaja, któryś z naszych trenerów nazwał go nawet 'nowym Głowackim' (mam nadzieję, że nie chodzi tu o kontuzje )

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.05.2012, 19:38
O Nalepę swoją drogą trochę się martwię, bo od kilku tygodni nie rozegrał choćby jednego spotkania. Kontuzja jakaś?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Matijas
Member

Od: 04.2011

Stary 27.05.2012, 19:45
Czy Łukasz "kupię-sprzedam" G. nadal jest zawodnikiem naszego klubu? To chore, że mając tak świetną okazję do wypieprzenia największego niewypału ostatnich kilku lat nikt z tym nic nie robi...
Gumożujca won, nie hańb naszego klubu!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.05.2012, 20:03
Klub zrywając kontrakt naraża się na ogromne odszkodowanie. To nie taka prosta rzecz rozwiązać kontrakt opiewający na miliony euro. Gargule zostały 2 lata kontraktu podczas, których ma zagwarantowane ok. 700 tysięcy euro wynagrodzenia. Ile kosztowałoby nas zerwanie tego kontraktu? Niestety nie mamy możliwości zerwania umowy bez zgody samego zawodnika. Taką możliwość bodajże mieliśmy jak leczył kontuzję. Pewności nie mam.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.05.2012, 20:09
Łobo też nie wyleciał zaraz, spokojnie.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 27.05.2012, 20:36
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Klub zrywając kontrakt naraża się na ogromne odszkodowanie. To nie taka prosta rzecz rozwiązać kontrakt opiewający na miliony euro. Gargule zostały 2 lata kontraktu podczas, których ma zagwarantowane ok. 700 tysięcy euro wynagrodzenia. Ile kosztowałoby nas zerwanie tego kontraktu? Niestety nie mamy możliwości zerwania umowy bez zgody samego zawodnika. Taką możliwość bodajże mieliśmy jak leczył kontuzję. Pewności nie mam.
nie do końca.w Wiśle kontrakty są motywacyjne "pół na pół' więc zakladając,że pójdzie w odstawkę dostanie ok 350-400 tyś euro za dwa lata.nie wiemy dokladnie jakiej wysokosci ma kontrakt.
po drugie po aferze z kupowaniem meczów z tego co pamoetam kazdy z zawodników kontraktowanych do nas podpisuje,ze nie bral w tym udzialu..na tej podstawie właśnie bezkosztowo i bezproblemowo rozwiązano kontrakt z innym panem który pomylił kopanie z handlem.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.05.2012, 20:39
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie do końca.w Wiśle kontrakty są motywacyjne "pół na pół' więc zakladając,że pójdzie w odstawkę dostanie ok 350-400 tyś euro za dwa lata.nie wiemy dokladnie jakiej wysokosci ma kontrakt.
po drugie po aferze z kupowaniem meczów z tego co pamoetam kazdy z zawodników kontraktowanych do nas podpisuje,ze nie bral w tym udzialu..na tej podstawie właśnie bezkosztowo i bezproblemowo rozwiązano kontrakt z innym panem który pomylił kopanie z handlem.
Ok, ale dopóki nie skończy się postępowanie sądowe nie mamy podstawy rozwiązania kontraktu. Problem, że nigdzie Garguła nie dostanie kontraktu nawet 200 tysięcy euro/rok.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 27.05.2012, 21:16
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ok, ale dopóki nie skończy się postępowanie sądowe nie mamy podstawy rozwiązania kontraktu. Problem, że nigdzie Garguła nie dostanie kontraktu nawet 200 tysięcy euro/rok.
w zasadzie to jego problem.a z Łobodzińskiem nie rozstalismy sie czasem bez wyroku sądowego?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.05.2012, 10:06
Trenował z Beckhamem, trafi do Wisły?

"- Nie jest powiedziane, że do Milanu nie wrócę. Na razie myślę o Wiśle, której kibicuję od zawsze. Jestem bardzo zadowolony z testów w krakowskim klubie i byłbym szczęśliwy, gdybym w nim został - mówi Michał Miśkiewicz, który po przygodzie we Włoszech testowany jest przy Reymonta. "
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.05.2012, 18:29
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renowal_lucas/
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2012, 19:28

Jaliens jednak nie zawieszony ? Umknęła mi gdzieś informacja o przywróceniu go do 1szej druzyny czy co?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 28.05.2012, 19:43
lol, dokladnie to samo mialem napisac, ze Jaliens jednak trenuje z pierwszym zespolem (widac nie dalo sie go w ten sposob przekonac do rozwiazania kontraktu).

Btw przegladajac zdjecia z treningu pierwszego zespolu to polowa graczy jest mi obca, a srednia wieku oscyluje kolo 22 .
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 28.05.2012, 20:30
Mam pytanie, czy ktoś mógłby krótko napisać coś o Kamilu Kuczaku. Czy w tym chłopaku widać potencjal na przyszłość? Czytałem opinie że nie jest on gorszy od L.Clebera, a nawet lepszy. Czy ma to potwierdzenie w rzeczywistości?
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011

Stary 28.05.2012, 20:57
@lakota22 według mnie jest w tej drużynie kilku lepszych chłopaków od Lukasa, bo miałem pare pary możliwość grania przeciwko nim, a Kamil Kuczak faktycznie wyróżnia się z tej grupki tak, tak Paweł Stolarski, którego niedawno na testy zaprosiła Norymberga. Tutaj jeszcze coś o Kamilu: http://www.pzpn.pl/index.php/Repreze...Robert-Wojcika

http://www.youtube.com/watch?v=Fw1NP0ns05I tutaj od 5:15 mozemy zobaczyć, jak gra ten rocznik. Lukasa powinieneś rozpoznać, a Kamil gra z numerem 7, był to finał Krakowskich eliminacji Adidas Football Challenge 2011 Wisła-Piast Gliwice.
Ostatnio edytowane przez Chimek12 : 28.05.2012 o godz. 21:02.
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 28.05.2012, 21:06
Chimek12- dziękuję za informacje
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2012, 21:10
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jaliens jednak nie zawieszony ? Umknęła mi gdzieś informacja o przywróceniu go do 1szej druzyny czy co?
Równie dobrze trenuje na zasadzie, że się już dogadali i odchodzi od czerwca. Poza tym może jakieś zapisy w kontrakcie są i tak łatwo do biegania na stałe po Błoniach nie da sie go zmusić.

Ale wg mnie to raczej co innego.

Wywiad na głównej - dzisiaj, różne rzeczy mówi Probierz, dają do myślenia.

O Małeckim

Cytat:
Przywrócił pan do drużyny Patryka Małeckiego. Można było to odebrać, jako podważenie kompetencji ówczesnego prezesa Bogdana Basałaja. Wielokrotnie podkreślał pan, że najważniejsza jest drużyna - czy to nie kłóci się jakoś z tą filozofią?

- Nie, zawsze są pewne czynniki, które decydują o podjęciu danej decyzji. My akurat nie mieliśmy w kadrze dużo zawodników, nie mieliśmy za dużego wyboru, tak, że coś kosztem czegoś.
i o Jaliensie

Cytat:
Jaliens wciąż ma ważny kontrakt.

- No Jaliens jest, ale to zobaczymy, w piłce różne rzeczy się dzieją. Tevez też miał już nigdy nie wystąpić w Manchesterze City, a tymczasem zdobył z nim mistrzostwo Anglii. W piłce nie ma miejsca na obrażanie się.
Łącząc oba watki. Z Jaliensem i innymi biegajacymi po Błoniach zagrał jak mu kazał łysy, ale na koniec jego powieszą jak nie będzie wyników. Tu nie ma żadnego wspólnego interesu. Jaliens jest jaki jest (a może bardziej takim go widzimy jakie buty mu na forum uszyli), ale np. tyłek Probierzowi w derbach uratował.

Diaz, Lamey, Paljic odeszli. Zostali ludzie szklanki Głowacki, Bunoza, Jovanovic, Czekaj. Nikt, no może prawie nikt na forum nie wierzy, że łysy sprowadzi jakiegoś sensownego obrońcę. Bo i za co i kto go wybierze. No chyba, że szczęśliwy traf, jak Marcelo.
Co zatem może zrobić trener z odrobiną instynktu samozachowawczego...

Cytat:
W piłce nie ma miejsca na obrażanie się
Tak, ze jak dla mnie każdy scenariusz jest jeszcze możliwy.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.05.2012, 22:26
Czy ktoś mógłby podsumować zawodników wypożyczonych z Wisły? Poza tym, że Chrapek strzelił 3 gole i miał 8 asyst w Stróżach, Nalepa grał regularnie do jakiegoś czasu w Radzionkowie, a Skołorzyński zaczął pod koniec grać w Niecieczy to nie wiem zbyt wiele. Dlatego pytam tych, którzy widzieli ich w akcji w 1. lidze, czy mają szansę przebić się do pierwszej drużyny i jaką rolę w niej stanowić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów