|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A tak wyglada w Polsce autostrada na Ukrainę na 3 tygodnie przed Euro
. Autor nagrania zabierze Was w na nią w stylu Tuska. Dzieki temu mozna zobaczyć zamiast "Polski w budowie" - "Polske w rozsypce". Ale najważniejsze, że przydupas ministerialny zameldował : "Gotowe" .http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 21.05.2012 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wiślak68 i Siwy89
Panowie, zawarliście zakład, według którego zwycięstwo zakładających było uzależnione od wstrzymania (lub nie) budowy autostrad wg ustalonych zasad. Wstrzymanie robót miało nastąpić na conajmniej 3 odcinkach, przy czym: -powodem miał być brak pieniędzy ze strony GDDKiA lub wykonawcy (i tak było na A2: odcinki A i C, A4: Brzesko - Wierzchosławice) - musiała zajść konieczność wyboru nowego wykonawcy (jak wyżej także warunek spełniony) Powyższe jest oczywiste i strony sporu chyba zgadzają się że te warunki zostały spełnione. Pozostaje jeszcze ostatni warunek który budzi największe kontrowersje: "niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1" Rozbieżność we wnioskach obu stron pojawia się się w przypadku definicji "przyszłości zgodnej lub bliskiej". W warunkach zakładu nie pojawiła się definicja przyszłości zgodnej lub bliskiej, stąd mogłoby się wydawać że przyszłością bliską mogłoby być kilka tygodni, a nawet kilka lat (niektorzy szczęśliwi czasu nie liczą ). Jednak w tym zakładzie, kwestie terminów od początku nie były najistotniejsze. Ważny był sam fakt przerwania budowy, terminy pojawiły się później jedynie jako uzupełnienie zasad. Pierwotnie Siwy deklarował, że : ""W sumie 74 odcinki dróg, które aktualnie są w budowie. Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to wygrałeś, ok?". Tutaj nie było okreslenia na jak długo miała zostać przerwana budowa, tylko był sam fakt przerwania. Można się domyślać, że emj10 pisząc zasady zakładu, nie miał w intencji ich zmiany, a jedynie doszczegółowienie i zabezpieczenie przed różnymi nadużyciami. Mozna się domyślać, że miało to zapobiec np sytuacji ogłoszenia zwycięstwa przez jedną ze stron, gdy budowa została przerwana z powodu np. zatoru płatniczego, a jednak udało się sytuację opanować i zakończyć budowę w terminie zgodnym lub bliskim. Można się też domyślać, że przyszlość bliska (w odróżnieniu od zgodnej) miała dotyczyć takiego opóźnienia, które nie miało wpływu na sukces i postrzeganie całego przedsięwzięcia (bo opóźnienie tygodniowe nie było większym problemem, o miesiąc - powoduje nie zdążenie z autostradą na Euro). Moim zdaniem Siwy przegral. Jednak zgodnie z umową to "Arbiter rozstrzyga wszystkie spory i nieporozumienia w trakcie trwania zakładu.". Więc tylko arbiter - czyli emj10 - może przyznać rację jednej ze stron. Do tego czasu zakład jest więc nierozstrzygnięty.Dura lex sed lex. Amen ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Palec Boży ?
:Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
2. Twoja interpretacja słów emj10 jest dopuszczalna (ja rozumiem je inaczej). Zwracam też uwagę że emj10 nie zaznaczył również że "bliższa przyszłość" to sześć miesięcy czy jeden rok. Dodatkowo w samej sentencji zakładu (przypomne Ci że została ona zaproponowane przez Ciebie) nie ma nic o o "bliższej przyszłości". Dla przypomnienia: "W sumie 74 odcinki dróg, które aktualnie są w budowie. Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to wygrałeś, ok?" . Pojęcie "bliższej przyszlości" to pojęcie wprowadzone przez emj10 i zgadzam sie tu ze zdaniem wyrażonym przez kolegę BBudowniczy: "W warunkach zakładu nie pojawiła się definicja przyszłości zgodnej lub bliskiej, stąd mogłoby się wydawać że przyszłością bliską mogłoby być kilka tygodni, a nawet kilka lat (niektorzy szczęśliwi czasu nie liczą ). Jednak w tym zakładzie, kwestie terminów od początku nie były najistotniejsze. Ważny był sam fakt przerwania budowy, terminy pojawiły się później jedynie jako uzupełnienie zasad. (...)Tutaj nie było okreslenia na jak długo miała zostać przerwana budowa, tylko był sam fakt przerwania. Można się domyślać, że emj10 pisząc zasady zakładu, nie miał w intencji ich zmiany, a jedynie doszczegółowienie i zabezpieczenie przed różnymi nadużyciami. Mozna się domyślać, że miało to zapobiec np sytuacji ogłoszenia zwycięstwa przez jedną ze stron, gdy budowa została przerwana z powodu np. zatoru płatniczego, a jednak udało się sytuację opanować i zakończyć budowę w terminie zgodnym lub bliskim. Można się też domyślać, że przyszlość bliska (w odróżnieniu od zgodnej) miała dotyczyć takiego opóźnienia, które nie miało wpływu na sukces i postrzeganie całego przedsięwzięcia (bo opóźnienie tygodniowe nie było większym problemem, o miesiąc - powoduje nie zdążenie z autostradą na Euro)."Od siebie dodam jeszcze że zakład przyjmujący że warunki defaultu nie zostają spełnione pomimo że od terminu zgodnego z umową zakończenia budowy upływają lata zwyczajnie nie ma sensu (taki zakład jest w zasadzie "niewygrywalny" dla jednej ze stron). Uważam też że 15% (3 miesiące dla projektu 20 miesięcznego) margines na obsunięcie czasowe to naprawdę uczciwy "margines bezpieczeńtwa". 3. Piszesz że interpretujesz "bliższą przyszłość" inaczej niż ja nie podając jednak ile Twoim zdaniem powinien wynosić ten margines. Myślę że biorąc pod uwagę absencję kolegi emj10 i nasze próby ustalenia pomimo wszystko jakiś zasad było by dobrze gdybyś podał swoją interpretację tej wielkości. 4. O ile dobrze rozumiem to w przypadku gdy okaże się że "bliższa przyszłość" to 3 miesiące a wspomniane dwa odcinki A2 zostaną oddane po sierpniu uznasz że zakład przegrałeś. Jednocześnie podkreślam że pomimo iż w tym poście odnosze się tylko do trzech odcinków to oczywiście podobne przypadki (które nie są mi znane w tej chwili) moga miec miejsce na pozostałych 71 odcinkach z listy. 5. Podkreśliłem już wcześniej że w zapropnowanej przez emj10 formule tudno jest mi sie zgodzić z tym że nie nakłada sie żadnych ograniczeń czasowych na realizowane projekty. W praktyce oznacza to że zakład przyjmujący że warunki defaultu nie zostają spełnione pomimo że od zgodnego z umową terminu zakończenia budowy upływają lata zwyczajnie nie ma sensu (taki zakład jest w zasadzie "niewygrywalny" dla jednej ze stron). Równie oczywiste jest to że budżet nie był w stanie sfinansować wszystkich inwestycji znajdujących się na Twojej liście, skutkiem czego skoncentrował się tylko na A2 "oszczędzając" na pozostałych projektach. Na samym tylko A4 opóźnienia przekraczają wspomniane przez Ciebie pół roku. Dlatego moim zdaniem pominięcie tych projektów jako defaultów pod pretekstem że nie rozwiązano umowy z wykonawcami pomimo dramatycznych opóźnień wynikających z braku środków (bankructwa Poldimu czy Radko) jest jak najbardziej spełnieniem warunków zakładu. 6. Jeśli zwracasz mi uwagę że nasz zakład polegał na tym że: "Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to wygrałeś, ok?" a nie na "wśród 74 odcinków zaistniała sytuacja spowolnienia budowy o minimum trzy miesiące". to pozwolę sobie zwrócić Twoją uwagę że przyjmując tylko wykładnię gramatyczną już przegrałeś (przypomnę że to Ty zaproponowałeś samo brzmienie sentencji zakładu). Przerwy na trzech odcinkach spowodowane brakiem środków już były. Ponieważ jednak ustaliliśmy że ostateczną decyzję podejmuje arbiter a ja nie mam wątpliwości że nawet na gruncie zapisów zaproponowanych przez emj10 zakład przegrywasz w związku z tym nie stawiam kwestii tej interpretacji na ostrzu noża. PS: Z przykrościa konstatuje że nie zrozumiałeś moich uwag dotyczących błędów dotyczących inwestycyji drogowych rządu. Dlatego powtórze w tym miejscu jeszcze raz: budżet nie był w stanie sfinansować wszystkich inwestycji znajdujących się na Twojej liście, skutkiem czego skoncentrował się tylko na A2 "oszczędzając" na pozostałych projektach. Nastąpiło klasyczne przeinwestowanie skutkiem czego wystapiły dramatyczne problemy z płynnością, doprowadzajace do bankructwa szeregu firm związanych z branżą drogową (z tych bardziej znanych można wymienić: Covec, DSS, Poldim czy Radko) oraz całej rzeszy ich podwykonawców. Można bez dużego marginesu błędu oszacować że w wyniku kompletnie idiotycznych decyzji pracę straciło kilkadziesiąt tysiecy ludzi związanych z branżą. Niestety skutki tych decyzji będą odczuwalne jeszcze przez dłuższy czas i spowodują że te koszty będą narastać. Sprawdż sobie w związku z tym proszę jaki był spadek notowań spółek związanych z budownictwem w rezultacie tej głupawej polityki. Coś co miało być kołem zamachowym całej gospodarki pod rządami ryżego knechta okazało się być kamieniem młyńskim przywiązanym do jej szyi. Mówiąc najogólniej: szansa na rozwój w oparciu o inwestycje infrastrukturalne finansowane przez Unię została zmarnowana. W tym kontekście to retoryczne pytanie: "Gdzie tu ta czarna wizja, że rząd nie ma kasy na drogi?" dowodzi tylko poziomu infantylizmu zadającego. Stawiając tak absurdalne tezy mam wrażenie że ciężko pracujesz na to aby uzyskać na tym forum stauts "Szpenia od dróg". Twoich przemyśleń na temat szans wyborczych PiS naprawdę żal nawet komentować. PS1: O ile mnie pamięc nie myli to ustaliliśmy wspólnie że fakt rozpoczecia inwestycji drogowych był w conajmniej 50% zasługą PiS (przygotowanie i przeprowadzenie przetargów). Jestem jednocześnie głęboko przekonany że gdyby realizacja tych inwestycji była dokonywana pod rządami PiS Polska odniosła by z nich prawdziwą korzyść i stały by sie one rzeczywistym kołem zamachowym gospodarki. Rząd PO spier... dokładnie wszystko co mógł. Poziom niekompetencji, kolesiostwa, głupoty i zwykłego lenistwa reprezentowany przez PO był i jest w przypadku inwestycji drogowych zatrważający. PS2: Czyli mówimy o latach: 2007-2012. No to podaj prosze te dane dla Czech i Polski (wyjaśniając czy chodzi o autostrady oddane czy budowane). Zobaczymy jaki to żart nam przygotowałeś .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.05.2012 o godz. 02:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
||
Raczej myślałem o latach 2008-2012. W końcu Tusk objął władzę pod koniec listopada 2007 roku. Z tego powodu wyłączyłbym ten rok z rozważań. Dane dla Polski: A 2x2 S2x2 2008 65 52 2009 85 71 2010 9 113 2011 213 86 Łącznie w tym czasie oddano w Polsce 372 km samych autostrad. Max do wakacji dojdzie 110 km A2, 70 km odcinka Stryków-Kowal. Jeśli możesz, to podaj dane dla Czech ![]() Co do "bliższej przyszłości". Odcinki A2 na pewno zostaną oddane w "bliższej przyszłości", bo są praktycznie gotowe - zwłaszcza odcinek Eurovii Jeśli chodzi o A4 - jeśli ukończą w drugim terminie (styczeń 2013), dla mnie jest ok. Jeśli znowu nastąpiłoby przesunięcie - już nie. pozdrawiam
Gdyby Euro polegało na dojeździe autostradą pod sam stadion to powinniśmy je zorganizować w Opolu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 22.05.2012 o godz. 03:38.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ad 2. Nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. Nikt tu nie twierdzi że euro polega na dojeździe autostradą pod sam stadion, natomiast nie da się ukryć że jednym z ważnych celów budowy autostrad było zapewnienie komunikacji na czas Euro 2012. Żeby nie było OT - takie rzeczy tylko w Polsce. Media pytają partię rządzącą, czy na czas euro przestanie krytykować opozycję. "Kwiatkowski pytany, czy na czas Euro 2012 Platforma przestanie krytykować PiS, odpowiedział, że "tego typy porozumienia polityczne wymagają zgodnego współdziałania obu stron" ![]() http://www.tvn24.pl/-1,1745291,0,1,z...wiadomosc.html ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. W takim razie sprecyzujmy (żeby uniknąć podobnych nieporozumień w przyszłości): A4 miało zostać ukończone w okresie 2/2010-2/2012. Jeśli zostanie oddany w 1/2013 to oznacza to 11 miesięcy opóźnienia lub 44% (11/25) oryginalnego czasu przewidzianego umową. Czy mam rozumieć że to jest Twoja wykładnia "bliższej przyszłości" edycja Wykonuje pracę emj10 :1. Jesli chodzi o to: A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 04/2012 ......................................... POLDIM S.A. www.a1kowal-strykow.pl to proszę link: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul...a-a1,id,t.html 2. Jeśli chodzi o to: S19 Rzeszów Zachód – Świlcza ................... 5,0 km.....04/2010 - 10/2011 .. Radko, Autostrada Wschodnia, PUNJ LLOYD LTD http://www.a4-s19rzeszow-zachod-swilcza.pl/ i o to 3. A4 Rzeszów Zachód – Rzeszów Centralny ...... 3,5 km.....04/2010 - 10/2011 .. Radko, Autostrada Wschodnia, PUNJ LLOYD LTD http://www.a4-s19rzeszow-zachod-swilcza.pl/ to proszę link (sorry że z GW): http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3...zagrozona.html 4. Jeśli chodzi o to: A4 Krzyż - Dębica Pustynia ....................... 34,8 km.....07/2010 - 06/2012 ... SIAC CONSTRUCTION Ltd., PBG S.A., APRIVIA S.A. i HYDROBUDOWA POLSKA www.a4tarnow-rzeszow.krzem.pl/ to prosze link: http://biznes.onet.pl/spowolnienie-p...093,news-detal 5. Jeśli chodzi o to: A4 Rzeszów Wschód - Jarosław .................. 41,2 km.....09/2010 - 05/2012 ............... Polimex Mostostal, DOPRASTAV www.a4rzeszow-jaroslaw.pl to wedlug rzeszowskich Nowin24 z 8 maja 2012: "Najbardziej opóźniony jest odcinek z Rzeszowa do Jarosławia. Wykonanych zostało tutaj zaledwie 24 proc. obiektów inżynierskich, czyli mostów, wiaduktów, estakad. A to najtrudniejsza część budowy. Wykonawcy za opóźnienia mają naliczane kary umowne. Nawet kilkadziesiąt tysięcy za dzień." To efekt 15 minutowych poszukiwań.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.05.2012 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Ja tu żadnej różnicy między obrazkami nie widzę: i tu świnia i tu świnia |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?feature...v=zPBWSIVilCI#!
Dla mnie najbardziej obiektywne źródło informacji nt postępu prac na odcinkach A2, pomimo tego ze teraz odcinek C jest robiony w zawrotnym tempie wątpię żeby się wyrobili. Gdyby tak budowali wszystkie autostrady to nigdy by z terminowością problemu nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
"niezależne" radio TOK FM http://www.facebook.com/tokfm zatrważająca ilość wątków AntyPiSowskich,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
|
Co tam facebook.
Grożą oszukanym przy budowie autostrad przedsiębiorcom, że zaleją ich betonem Cytat:
Cytat:
Poczytaj sobie jeden z drugim jak wygląda rzeczywistość pod panowaniem bandy cudaka. Może kolejnym razem jak bedziesz miał ochotę bredzić coś o czarnowidztwie to się zastanowisz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
POmatoły prowokują, Dudy do senatu nie wpuścili.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze o drogach dla kolegi Siwy. Potwierdzenie tego co było we wcześniejszych linkach załączonych przeze mnie: http://niezalezna.pl/28786-wielki-parawan-a2
Czarne wizje się nie sprawdziły |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nawet kiełbasą nas trują
http://biznes.onet.pl/zero-miesa-w-k...6,1,news-detal zamiast mięsa-kości,skóra i świński tłuszcz.....ale przecież wmawiali nam że mamy najlepsza żywnośc w Unii ....więc jak to jest ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.05.2012 o godz. 08:05.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Anna Fotyga, była minister spraw zagranicznych po tym jak przestała kierować misją Międzynarodowej Organizacji Pracy w Tbilisi została zatrudniona w Prawie i Sprawiedliwości. Zarobiła dzięki temu 135 tys. złotych - podaje "Fakt".
Gazeta, powołując się na oświadczenie majątkowe posłanki, wskazuje, że przez 11 miesięcy Fotyga zarobiła ponad 135 tysięcy złotych, co daje średnią miesięczną około 12 tysięcy zł. Fotyga, pytana przez dziennikarzy gazety, o to co robiła w tym czasie, nie chciała odpowiedzieć. - Wszystko jest w oświadczeniu majątkowym. To, co robiła, to jest sprawa partii - powiedziała. O tym, czym się zajmowała nie mówią też inni politycy PiS. Wiadomo jedynie, że pracowała na tzw. etacie eksperckim. by żyło sie lepiej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
|
Cytat:
![]() Zarobiła odbrobinę wiecej niż normalnie w sejmie jako poseł - wielkie halo - a zarabiają tak (pewnie myślisz że robia za 8 stówek) : Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dla przypomnienia pelikanom którzy żyli za rządów prawdomównych PiS w krainie mlekiem i miodem płynącą.
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Myśle ,że dotacje partyjne powinni zwiekszyc dwu krotnie , Jarek Kaczyński by opowiadał farmazony ,że te dotacje sa po to ,żeby była demokracja w Polsce ,a Fotyga by zatrudniła jeszcze cała swoją rodzine. Banda pier*olonych złodziei |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lowca intryg i afer AS82 wylowil niezwykly walek pani Fotygi na 135 tys przoeczajac afere informatyczna na miliardy, afere hazardowa na milardy czy inna nic nie znaczaca afere z kontraktami na gaz lupkowy na setki milionow. Winszuje ASie
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Biedna Fotyga przytuliła tylko 135 tyś ,zróbcie z niej jeszcze ofiarę nagonki medialnej TVNu i Gazety Wyborczej . A wniosek jest ,że kradnie się nie tylko gdy jest sie u władzy , mając do dyspozycji rozległe koryto :ministerstwa, biura , urzędy itd ktore sie obsadza swoimi kolesiami , ale nawet jak sie jest w opozycji ,można zatrudniać kolesi w roli "ekspertów" itp. A co do tropienia układów i spisków , to jak widać najlepiej ich szukać wszędzie tylko nie u siebie , "pisowski złodziei" jest OK |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AS82 wykrył nieprawdopodobne wydarzenie. PiS zatrudnił Fotygę i ze swoich pieniędzy płacił jej pensje !!! Ale jaja czyli normalne zjawisko. Nie tak jak w PO gdzie swoim posłom, zaprzyjaźnionym biznesmenom, medialnym propagandzistom płaci się nie ze swojej partyjnej kasy tylko z ...budżetu, Spółek Skarbu Państwa czy tez TVP, która ostatnio zatrudniła żonę naczelnego Po-wskiego propagandysty Lisa, płacąć jej 30 tys. podstawowej pensji. Dlatego kombinuje się jak ściągać obonament żeby opłacać tą zgraję sługusów. O takim np. Majewskim było juz tutaj pisane, gdzie za wyśmiewanie PiS-u państwowy bank PKO BP musił podpisać z nim usługę na reklamę aby ten mógł zarobić 3,2 mln. zł w 2 lata !!!
Takich przykładów jest mnóstwo. Pytanie, jakie i czyje firmy stoją za DSS (autostrady). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A czy to prawda,że Natalka Schetyna jest w DSS`ie?
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy to prawda, że córka Grzegorza Schetyny, Natalia Schetyna lat 22, jest współwłaścicielem firmy DSS S.A.? Firma DSS była generalnym wykonawcą A2 na odcinku C i właśnie zgłosiła upadłość. DSS dostała z funduszy inwestycyjnych dziesiątki, jeśli nie setki mln zł! Gdzie są te pieniądze? Co Rząd zrobił z setkami mln zł wpakowanych w to przedsięwzięcie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Oto Partia-ludzkości wzrok
Oto Partia-siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z Jego życia w zapomnienie." Wisława Szymborska - "Ten dzień – na śmierć Stalina" |
|
|