The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2012, 18:59
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Zadaj jakieś pytanie na poziomie bo na razie widzą wszyscy, że Ci argumentów powoli brakuje.
Wishful thinking.

Lamey nie zarabia mało i do tego nie trzeba wglądu w dokumenty. Przyszedł z Anglii, wcześniej grał w LM, więc "na pieluchy" miał.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.05.2012, 19:03
Co tak jedziecie po Lamey'u, dwa miesiące temu większość chciała mu kontrakt przedłużać: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...55#post1229055
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.05.2012, 19:05
Skąd Ty wiesz ile on zarabiał bo co przeczytałeś w Fakcie. Takie dane są prawem chronione i obejmuje je tajemnica handlowa. Winni tego że powstałaby wreszcie baza treningowa i akademia - notabene zgodnie z wytycznymi będą one obowiązkowe od sezonu 2014/2015 albo wcześniej teraz już nie pamiętam. Zadaj jakieś pytanie na poziomie bo na razie widzą wszyscy, że Ci argumentów powoli brakuje.
wiesz, nie kazdy opiera swoje informacje tak jak Ty na podstawie faktu. Kto mnie zna wie skad mam info.
IV kategoria to jest co? Dalej nie wiem bo akurat kilku moich kolegów było na testach w Wiśle i chciałbym wiedziec czym charakteryzuje sie IV kategoria.

Argumentów mi brakuje na co ? Przeciez ja nie udowadniam zadnej tezy

p.s. 3 boiska to wg. Ciebie akademia czy znasz jakies nowe wymogi ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.05.2012, 19:05
murray napisał(a):Wyświetl post
Wishful thinking.

Lamey nie zarabia mało i do tego nie trzeba wglądu w dokumenty. Przyszedł z Anglii, wcześniej grał w LM, więc "na pieluchy" miał.
A czy ja gdzieś napisałem, że zarabiał 20 zł. Gość z takim CV chcąc nie chcąc zarabia. Niestety za darmo nikt u nas nie zechciałby grać. Pretensje można mieć do RN, która zatwierdziła ten transfer. Tyle, że suma sumarum poprzez grę w pucharach zarobiliśmy m.in. na jego umowę. W sprawie testów ilu dobrych zawodników poprzez nie trafiło do Wisły? dyskusje uznaję za zamkniętą.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.05.2012 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.05.2012, 19:09
Pretensje można mieć do RN, która zatwierdziła ten transfer. Tyle, że suma sumarum poprzez grę w pucharach zarobiliśmy m.in. na jego umowę.
Tylko szkoda, że prawdopodobnie gdyby nie on, to do walki o europejskie puchary wyszlibyśmy z Burligą na prawej obronie. Nie było, załóżmy, Wasilewskiego albo Bandalovskiego, przyszedł Lamey. Gdyby nie było Lameya, to byłby jakiś Branco bis. Fakt, że nie zapłaciliśmy 400 tysięcy euro za Czikosza świadczy o tym, że fajerwerków na liście życzeń SV nie mogło być.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:14
W takim razie nie pozostaje nic innego, jak bić wielkiemu Lameyowi pokłony, że wskazał nam drogę do pucharów.

To źle, że grą w pucharach zarobiliśmy na umowę dla Lameya, bo płace powinno się pokrywać z wpływów komercyjnych, a nie z zysków z gry w pucharach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2012, 19:15
imho Baszczyński > Lamey

E:
A nie dopuszczasz o to takiej tezy że mieli do nas trafić lepsi zawodnicy ale RN zablokowała te transfery. Przecież Bednarz za pierwszym pobytem o tym mówił że RN blokowała co się dało. Lamey był tańszy od Wasyla czy Bandrowskiego - nie trzeba było za niego płacić.
biorąc pod uwage to kiedy po raz pierwszy Lemay pojawił sie w klubie śmiem wątpić w inne opcje. I chyba chodziło o I.Bandalovskiego a nie Bandrowskiego def.pomocnika.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.05.2012 o godz. 19:19.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:17
Watts napisał(a):Wyświetl post
Tylko szkoda, że prawdopodobnie gdyby nie on, to do walki o europejskie puchary wyszlibyśmy z Burligą na prawej obronie. Nie było, załóżmy, Wasilewskiego albo Bandalovskiego, przyszedł Lamey. Gdyby nie było Lameya, to byłby jakiś Branco bis. Fakt, że nie zapłaciliśmy 400 tysięcy euro za Czikosza świadczy o tym, że fajerwerków na liście życzeń SV nie mogło być.
A nie dopuszczasz o to takiej tezy że mieli do nas trafić lepsi zawodnicy ale RN zablokowała te transfery. Przecież Bednarz za pierwszym pobytem o tym mówił że RN blokowała co się dało. Lamey był tańszy od Wasyla czy Bandalovskiego - nie trzeba było za niego płacić.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.05.2012 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:40
A nie dopuszczasz o to takiej tezy że mieli do nas trafić lepsi zawodnicy ale RN zablokowała te transfery.
No bo jedno wynika z drugiego, łał. Pisałem już o tym dawno temu, jeszcze zanim Cupiał wpadł na koncepcję obwiniania Holendrów za fikcyjny dług, a forumowi schizofrenicy i węszyspiski przed Piechniczkiem oskarżali Stana o prywatę. Sam piszesz że należy mieć pretensje do RN za akceptację tego transferu, zatem pytanie - za akceptację kupna jakiego zawodnika w takiej sytuacji nie moglibyśmy mieć pretensji?

Cytat:
W takim razie nie pozostaje nic innego, jak bić wielkiemu Lameyowi pokłony, że wskazał nam drogę do pucharów.
Ironia ci wybitnie nie wychodzi.

Cytat:
imho Baszczyński > Lamey
imho nie, ale tak to się można kłócić w nieskończoność.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:46
Dzięki za informację, zainspirowałem się Twoim postem o Miśkiewiczu zrodzonym z krakowskiej dziewicy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2012, 19:47
No to Garguła może zejdzie z naszego garnuszka.

Został jeszcze Jaliens, ale o niego jestem spokojny - bo wszak jak przekonywał mnie niedawno kolega Watts - w Rumunii już się na niego nie mogą doczekać

A na poważnie - jeszcze tego darmozjada Jaliensa pogonić i będzie dobrze. Ci którzy zostaną ze sporymi kontraktami (Genkov, Melikson) akurat na nie zasługują. Garguła i Jaliens nie zasługiwali.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:49
Watts - zgadzam się z Tobą, z tym, że w odróżnieniu do swoich poprzedników Stan proponował umowy zawodnikom w tym Lameyowi, których nie był do końca pewien na krótki okres czasu by minimalizować ewentualne straty na wypadek tego, że taki gracz może się nie sprawdzić. Trudno przy takim budżecie jakim dysponował latem Stan pozyskać kogoś lepszego z doświadczeniem gry w pucharach. Nie bronię transferów letnich bo też one do końca nie były takie jak chciał tego ówczesny dyrektor sportowy bo poza Ilievem żaden z tych, którzy trafili do nas nie był na czołowym miejscu jego listy o czym świadczy forma ich pozyskiwania - na wypożyczenia, krótkie umowy. Pretensje można mieć wyłącznie do RN i samego Cupiała, który w ostateczności każdy transfer akceptuje. Lamey się nie sprawdził i odchodzi a szrot sprowadzony przez Kapkę niestety zostaje bo ma dłuższe umowy.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.05.2012 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 14.05.2012, 19:54
murray napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za informację, zainspirowałem się Twoim postem o Miśkiewiczu zrodzonym z krakowskiej dziewicy.
Do usług, dopóki na tym forum wypowiadają się dyletanci, którzy oceniają politykę transferową właśnie w ten sposób, dopóty będzie zapotrzebowanie na tępienie takiego idiotyzmu. Czasami po prostu nie chce mi się odpisywać na serio, bo zbyt często łapię się na zawiłym tłumaczeniu czegoś co jest tak proste jak to, że nie wkłada się łapska do ognia, bo się oparzysz.

Merkury napisał(a):
Watts - zgadzam się z Tobą, z tym, że w odróżnieniu do swoich poprzedników Stan proponował umowy zawodnikom w tym Lameyowi, których nie był do końca pewien na krótki okres czasu by minimalizować ewentualne straty na wypadek tego, że taki gracz może się nie sprawdzić. Trudno przy takim budżecie jakim dysponował latem Stan pozyskać kogoś lepszego z doświadczeniem gry w pucharach. Nie bronię transferów letnich bo też one do końca nie były takie jak chciał tego ówczesny dyrektor sportowy bo poza Ilievem żaden z tych, którzy trafili do nas nie był na czołowym miejscu jego listy o czym świadczy forma ich pozyskiwania - na wypożyczenia, krótkie umowy.
Nigdzie tego nie oponowałem, wręcz powtarzam to od pewnego czasu jak mantrę. Zwyczajnie daję się nabrać na cykliczny przypływ bękartów Piechniczka rozpisujących się o holenderskim spisku przeciwko Wiśle, podczas gdy obecnie u steru jest autentyczny sabotażysta i amator.

snyrting napisał(a):
Wróci tam skąd przyszedł, do III ligi włoskiej
Żeby on tam jeszcze chociaż grał, a nie grzał ławkę.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.05.2012 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2012, 19:59
Jedziecie po tym Lameyu jakby to był najgorszy transfer ery Cupiała a przecież w porównaniu do takiego Łobo, Guły czy Dawidowskiego, Michael okazał się niezłym zawodnikiem.

Nie mam nic przeciwko testom, nie wiem tylko po co taka informacja znalazła się na głównej stronie Wisły. Ten Miśkiewicz nie przeszedł testów w Polonii, więc nie sądzę żeby i u nas zagrzał miejsce. Wróci tam skąd przyszedł, do III ligi włoskiej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2012, 20:07
o Miśkiewiczu nie ma co pisać.byłaby tragedia jakby został ( no chyba ze jego talent przez te 3 lata eksplodował niczym komorki samsunga)

a co do wrzucania infa na strone :
1)medialność klubu rośnie, w końcu testujemy chłopa z Milanu
2)a nóż widelec inny bramkarz dziś skoczy o kilkanaście tysięcy w dół.
Zastanawia mnie tylko po co go testujemy?

Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Stary 14.05.2012, 20:10
Polonia szukała w zimie pierwszego bramkarza a wiec pewnie facet nie okazał się lepszy od Gliwy lub Przyrosia. Jesli byłby na ich poziomie to trzeba go brać bo wiele kasy nie będzie chciał a przy odejściu Milana i Filipa nie możemy sobie pozwolić na pozostanie z samym Sergiejem. Zrozumcie że w żadnym klubie (nawet w topowych na świecie) nie ma dwóch bramkarzy na wysokim poziomie bo bramka to pozycja mimo wszystko indywidualna,na której rzadko się faceta zmienia i drugi musi zaakceptować role rezerwowego. Jeśli będzie solidny jestem na tak coś musiał potrafić skoro grał we wloskiej Primaverze w dodatku w Milanie. Zobaczymy jak sie jutro pokaże w sparingu z Widzewem.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.05.2012, 20:13
Arked napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie. Testowanie zawodników to normalna sprawa.
Nie to nie jest normalna sprawa. Żaden klub na poziomie nie bawi się w jakieś testy. I nie mówie o jakiś topowych klubach, ale o średniakach europejskich.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
W końcu CV fajne...wiec po co testować co nie?
W którym miejscu jest te fajne CV? Opchnął go operatywny manager i trochę szumu swego czasu narobił w polskich gazetach. Ten bramkarz nigdy choćby minuty nie zagrał w poważnym klubie.

I jeszcze słówko odnośnie Garguły. Oby go wywalili bo gość jest tak słaby że w tym sezonie to by sie nie mieścił w podstatowym składzie ŁKS-u. I piszę to na poważnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2012, 20:18
Baala napisał(a):Wyświetl post
W którym miejscu jest te fajne CV? Opchnął go operatywny manager i trochę szumu swego czasu narobił w polskich gazetach. Ten bramkarz nigdy choćby minuty nie zagrał w poważnym klubie.

to fajne CV to było do Lameya przeciez. Znam dosc dobrze historie Miśkiewicza i Włochów z Zabierzowa

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2012, 20:20
Pan Bednarz zaprosił na testy piłkarza AC Milan, a wy na niego ciągle narzekacie
testowanie czas zacząć 14.05.2012 - 1 bramkarz
na pewno będzie ciekawie
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2012, 20:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
o Miśkiewiczu nie ma co pisać.byłaby tragedia jakby został ( no chyba ze jego talent przez te 3 lata eksplodował niczym komorki samsunga)

a co do wrzucania infa na strone :
1)medialność klubu rośnie, w końcu testujemy chłopa z Milanu
2)a nóż widelec inny bramkarz dziś skoczy o kilkanaście tysięcy w dół.
Zastanawia mnie tylko po co go testujemy?

Medialność? Taka informacja może posłużyć do wysmażenia kolejnego tekstu o zapaści finansowej Wisły. Coś w stylu - patrzcie jak u nich w Krakowie beznadziejnie, testują trzecioligowców, którzy w Milanie co najwyżej nosili bidony.

Nie sądzę, żeby menadżerowie musieli się dowiadywać takich rzeczy z prasy, ci którzy zarabiają tak na chleb już pewnie od dawna słyszeli, że do Wisły przyjeżdża Miśkiewicz.

Mam nadzieje, że za kilka tygodni nie przeczytam o testach Brazylijczyka z nadwagą Ktoś jeszcze pamięta niejakiego Pinto?
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Stary 14.05.2012, 20:46
Albo murzyna z przebijanymi blachami A to wcale nie taka daleka przeszłość
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2012, 20:50
ja tylko przypomnę bo widzę, że tutaj to wielu ma dużą sklerozę, iż Stan zanim zdobyliśmy mistrza miał listę grajków na następny sezon i pod LM. Z tego co pamiętam pisano wtedy że to było już nieźle ponagrywane, aż w pewnym momencie sz. p. Cupiał dokonał zmiany w radzie nadzorczej i tym samym transfery z 1 miejsc na liście Stana odpadły, bo przyszedł koleś który skrupulatnie hajsik liczył. Od tamtej pory zaczęły się transfery z niższych miejsc i oczywiście znacznie tańszych w utrzymaniu.. jaki efekt był wiemy wszyscy.. Dlatego nie zwalajcie tyle na Stana bo on na prawdę robił co mógł..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 14.05.2012 o godz. 20:56.

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.05.2012, 21:00
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I wznowiono sage z bramkarzami...
Raczej " Niekończąca się opowieść " ...

Kibice Wisły / miłośnicy gatunku, mimo zapewnień autorów jednak doczekali się kontynuacji... .Na Pewno dramaturgi i nieoczekiwanych zwrotów akcji możemy być więcej niż pewni.

Tych o słabszych nerwach uspokajam :
Czarny charakter ginie a wszystko kończy się klasycznym happy endem !

snyrting napisał(a):Wyświetl post
Medialność? Taka informacja może posłużyć do wysmażenia kolejnego tekstu o zapaści finansowej Wisły. Coś w stylu - patrzcie jak u nich w Krakowie beznadziejnie, testują trzecioligowców, którzy w Milanie co najwyżej nosili bidony.

Nie sądzę, żeby menadżerowie musieli się dowiadywać takich rzeczy z prasy, ci którzy zarabiają tak na chleb już pewnie od dawna słyszeli, że do Wisły przyjeżdża Miśkiewicz.

Mam nadzieje, że za kilka tygodni nie przeczytam o testach Brazylijczyka z nadwagą Ktoś jeszcze pamięta niejakiego Pinto?
Dokładnie.

Takie transfery są fajnie, owszem... ale na linii np : Milan - 3,4,5 ligowy prowincjonalny klubik.
Nam, tzn. Wiśle Kraków po prostu nie przystoi robić piłkarskiego kabaretu.

Pinto był ok Jednak Skoro testowaliśmy już zawodnika piłki plażowej, kucharza czy nawet "nastolatka" na afrykańskich papierach to zawodnik MILANU ? musi brzmieć dumnie.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 14.05.2012 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2012, 21:23
Pierwszy transfer tego lata... Łukasz Burliga wraca do Wisły. Przynajmniej tak się wypowiada jakiś działacz Ruchu. Mam tylko nadzieję, że nasi nie uznają, że problem lewej obrony został rozwiązany...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.05.2012, 21:24
Co do bramkarza, to pamiętam, że był o niego płacz w drugą stronę. kiedy do Włoch wybywał - dlaczego nikt takiego talentu nie zauważył i do Wisły nie ściągnął. Cóż teraz gość okazuje się dla odmiany za cienki... Oj panowie, trochę wstrzmięźliwości przed nami długi okienko, zachowajcie najlepsze tricki na później.

Garguła - imho super, że te mecze sprzedawał, czy kupował - będzie pretekst żeby go z listy płac skreślić. Obok Jaliensa jeden z większych darmozjadów.

Co do plotek, ploteczek i spekulacji - ciekawa jest lewa obrona. Wymienia się Dudu, Brzyskiego, Magierę i Lisowskiego.

Pomimo słabego (sic! - 8 asyst) sezonu i ogólnie niepowalającej postawy w defensywie, największe umiejętności prezentuje Dudu. Jego stałe fragmenty znamionują klasę, a takich fajnych ostrych centr granych na zawodnika, wykonywanych w pełnym biegu próżno szukać w Ekstraklasie. Niestety gość się pewnie będzie cenił. W dodatku pomimo grubo ponad dwóch lat spędzonych w Polsce, nie bardzo można z nim porozmawiać po polsku. Z drugiej strony nie trzeba płacić odstępnego klubowi, no i gdyby się sprawdził, po sezonie czy dwóch możnaby z milion euro za niego zainkasować, może nawet więcej. Gość ma 27 lat, ale także bardzo wyraźne atuty.

Drugi ciekawy kandydat to Magiera. Przed laty był w Wiśle i powrót do Krakowa mógby być dla niego niezłym bodźcem, szansą na zrobienie czegoś ważnego w karierze - wyraźnym krokiem naprzód i wyzwaniem. W dodatku jest to piłkarz, który pomimo 28 lat regularnie robi postępy. Od debiutanta przeszedł do statusu ligowego wyrobnika by obecnie stać się wybijającą się postacią swoje drużyny. Nie oferuje zbyt wiele ponad solidność, ale solidność to cecha, której nam ostatnio bardzo brakuje.

Lisowski to gość, który świetnie się zapowiadał, w Widzewie zawiódł, zatrzymał się w rozwoju. W Koronie ponoć się wybijał, ale mam wrażenie, że więcej w tym było ambicji niż umiejętności. Te drugie pojawiają się tylko przebłyskami. Brzyski to odwrotność Lisowskiego, ma duże umiejętności i duże ogranie, ale trudno przypomnieć sobie mecze, w których dawałby z siebie maksa, a może nawet więcej. W dodatku stuknęła mu już trzydziestka a za sobą ma wypalający pobyt w Polonii, który o ile raczej nie odbił się na jego dość stabilnej formie, o tyle na pewno odbił się na psychice i podejściu do zawodu. Pytanie czy po graniu o nic i dostawaniu za to dużych pieniędzy, zawodnik jest w stanie wrócić do sportowej rywalizacji, czy będzie wolał odcinać kupony od nazwiska.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.05.2012, 21:30
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie to nie jest normalna sprawa. Żaden klub na poziomie nie bawi się w jakieś testy. I nie mówie o jakiś topowych klubach, ale o średniakach europejskich.
No właśnie średniaki europejskie czasami testują różnych zawodników (jak Middlesbrough Małeckiego). Ale umówmy się, że nikt nie pokłada w nich wielkich nadziei i raczej szuka się w ten sposób rezerwowych, utalentowanych juniorów z niższych lig i zawodników zaplecza. Poważnych transferów oczywiśćie się w ten sposób nie przeprowadza.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.05.2012, 22:15
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do bramkarza, to pamiętam, że był o niego płacz w drugą stronę. kiedy do Włoch wybywał - dlaczego nikt takiego talentu nie zauważył i do Wisły nie ściągnął. Cóż teraz gość okazuje się dla odmiany za cienki... Oj panowie, trochę wstrzmięźliwości przed nami długi okienko, zachowajcie najlepsze tricki na później.
Ja coś czuję, że szukamy na testach kogoś zamiast Sergieja.
Just sayin'...

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Lisowski to gość, który świetnie się zapowiadał, w Widzewie zawiódł, zatrzymał się w rozwoju. W Koronie ponoć się wybijał, ale mam wrażenie, że więcej w tym było ambicji niż umiejętności.
Lisowskiego kojarzę z meczy Korony w tym sezonie (a kilka ich obejrzałem) jako straszne drewno. Dużo biegał - tyle dobrego można o nim napisać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2012 o godz. 22:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.05.2012, 22:43
Arked napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie. Testowanie zawodników to normalna sprawa. Oczywiście nie mówie o testowaniu 500 w okienku i opieraniu polityki transferowej na testowanych graczach bo to by była patologia i mrok lat 90.
Testowanie jest normalne? Normalne kluby mają po prostu listę transferową, a nie robią castingi. Obawiam się, że przetestują może nie 500 ale tak ze 100 na pewno. W tym 33 bramkarzy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.05.2012, 23:10
Nie liczcie na pozbycie się Garguły (choć sam na to liczę).
Już informacje, że zarząd go wezwał martwią.
Łukasz na pewno się wyprze wszystkie, a zanim prokuratura coś zrobi dalej, to kontrakt się skończy.
A Bednarz, co widać po pierwszych dniach, będzie chciał zatrzymać zawodników, których sam sprowadzał, czyli wielkich playmakerów za łączną kwotę ~2 mln euro czyli Jirsaka i Gułę.

I on ma wprowadzać wariant oszczędnościowy, skoro sam przepieprzył tyle kasy na zawodników słabych?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.05.2012, 23:31
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Testowanie jest normalne? Normalne kluby mają po prostu listę transferową, a nie robią castingi. Obawiam się, że przetestują może nie 500 ale tak ze 100 na pewno. W tym 33 bramkarzy.
Jakie znowu castingi? Można spokojnie testować kilku zawodników w oknie transferowym jak jest okazja, to jest absolutnie normalne. Bieda zaczyna się dopiero kiedy klub nie ma żadnej koncepcji oraz scoutingu i sprowadza na testy dziesiątki zawodników skąd popadnie. Nic takiego jednak narazie nie nastąpiło i miejmy nadzieję, że nie nastąpi.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów