The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2012, 12:02
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Bunoza na 100% zostanie melikson może odejść za 3mln tak jacek mówił
Pazdana i celebana by sie przydało skusićjakoś.

Ej a jest dalej puchar intertoto? i ewentualne szanse grania w nim?
Tak jak Twój mózg. Niestety brak.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.05.2012, 12:06
^^Pazdan od nowego sezonu w Jadze
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.05.2012, 12:14
Cytat:
panowie spokojnie nie szalejcie z tym Pazdanem, zakontraktowali by go wporządku pójdzie do Jagiellonii płakał nie będę. Jest Sobol, Czarek, a także Daniel czy Alan.
Obiektywnie mowiać można liczyć jako defensywnych pomocników jedynie Sobola i Wilka aczkowielk dysporopocja po między nimi dwoma jest i tak bardzo duża na korzyść Sobola. O Urydze wiemy za mało natomiast Daniela nie uważam za zawodnika który w tym momencie będzie nam gwarantował walkę o najwyższe cele. Odejdzie Nunez prawdopodobnie Jirsak którego i tak nie uważam za klasycznego defensywnego pomocnika. Ciekawi mnie czy Jacek Bednarz zdaję sobie sprawę że dwójka defensywnych pomocników nie wystarczy na nadchodzący sezon ? Kontuzje, kartki itp, a wiadome że w tej lidze pozycja defensywnego pomocnika jest kluczowa bo są drużyny które nawet potrafią wystawić ich trójkę w jednym meczu. Nie widzę w tej lidze zawodnika który na te moment byłby do wzięcia za małe pieniądze w tym przypadku za darmo i mógłby być lepszy od Pazdana. Nie żeby Pazdan był dla mnie jakimś piłkarskim geniuszem czy zawodnikiem dla którego warto rozbijać skarbonkę, ciężko mi jednak sobie wyobrazić aby Bednarz mógł ściągnąć kogoś lepszego. Jest jeszcze taki wariant że Bednarz sciągnie takich kozaków do przodu że o tyły nie będziemy musieli się martwić ale to już wariant bardzo wątpliwy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.05.2012 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.05.2012, 12:21
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie mowiać można liczyć jako defensywnych pomocników jedynie Sobola i Wilka aczkowielk dysporopocja po między nimi dwoma jest i tak bardzo duża na korzyść Sobola. O Urydze wiemy za mało natomiast Daniela nie uważam za zawodnika który w tym momencie będzie nam gwarantował walkę o najwyższe cele. Odejdzie Nunez prawdopodobnie Jirsak którego i tak nie uważam za klasycznego defensywnego pomocnika. Ciekawi mnie czy Jacek Bednarz zdaję sobie sprawę że dwójka defensywnych pomocników nie wystarczy na nadchodzący sezon ? Kontuzje, kartki itp, a wiadome że w tej lidze pozycja defensywnego pomocnika jest kluczowa bo są drużyny które nawet potrafią wystawić ich trójkę w jednym meczu. Nie widzę w tej lidze zawodnika który na te moment byłby do wzięcia za małe pieniądze w tym przypadku za darmo i mógłby być lepszy od Pazdana.
w przyszłym sezonie mamy do rozegrania maks 37 meczy. I jak widać do gry w środku pola mamy Radka, Czarka, Gułę Maora czy Daniela, a także Michała Chrapka czy Alana czyli 7 graczy na 3 pozycje.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.05.2012, 12:35
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
w przyszłym sezonie mamy do rozegrania maks 37 meczy. I jak widać do gry w środku pola mamy Radka, Czarka, Gułę Maora czy Daniela, a także Michała Chrapka czy Alana czyli 7 graczy na 3 pozycje.
Jeszcze raz podkreślę to co napisałem, że do gry jako defensywny pomocnik nadaje się jedynie 2 zawodników których być może będziemy mieć na przyszły sezon i zdania nie zmienię. Chyba że nie mówimy o klubie którego celem jest mistrzostwo polski.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.05.2012, 12:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Jirsak zostanie ? Na prawej obronie spisuje sie całkiem przyzwoicie no ale nie po to sprowadzaliśmy Jove żeby grzał ławe.
A w środku pomocy jeszcze lepiej.. dla mnie w tej rundzie jest to jeden z najlepszych zawodnikow - wczoraj ewidetnie brakowalo go w srodku. Potrafi przytrzymac pilke, uspokoic gre, rzucic DOKLADNA pilke na druga strone. Jak dla mnie zdecydowanie nalezy z nim przedluzyc kontrakt. Jak on jest, Melikson, i Iliev, a do tego nie raz Gargula to pileczka chodzi az milo patrzeć...

A dodatkowo kiedy trzeba to i zagra na innej pozycji
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 01.05.2012, 13:08
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mowa o obronie przed spadkiem to się zgadzam. Będzie szansa się obronić skutecznie choć nie będzie to łatwe.
Jesteś żałosny, jak można z takimi piłkarzami bronić się przed spadkiem? Skoro są najlepsi w zespole walczącym o Europejskie Puchary, to nagle będą tylko się bronić przed spadkiem tak? Twoje posty mnie cholernie w***wiają.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.05.2012, 13:49
Pamiętajcie, że ten nieszczęsny Pazdan mógłby zostać jeszcze użyty z powodzeniem na środku obrony, bo z tego co mówi Bednarz pozbywamy się Chaveza, przychodzi Głowa i nagle znowu zostajemy z 1 porządnym, PRZEWIDYWALNYM stoperem. Na dodatek kontuzjogennym (bo taki Bunoza czy Jaliens chvj wie jak zagrają, nie gwarantują stałego, wysokiego poziomu a Czekaj, Nalepa czy Uryga to nadal jedna wielka niewiadoma).

EDIT: Z resztą Jaliensa też ponoć mamy żegnać. A Czekaja przydałoby się wypożyczyć.
Ostatnio edytowane przez riv : 01.05.2012 o godz. 14:00.

Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 01.05.2012, 14:40
O kurde, myślałem, że Pazdan to pewniak.
Aż boję się myśleć co za szrot sprowadzą do Wisły.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.05.2012, 15:10
Po tym, co zaprezentował Bednarz w lidze + ekstra jestem w 100% przekonany, że przyszły sezon to będzie jeszcze większa porażka niż obecnie. Słowa o tym, że skauci szukali zawodników do Wisły poza zasięgiem finansowym przez co ich praca poszła na marne rozbawił mnie do łez. Sam Bednarz na początku wypowiadał się, że w lidze nie ma drużyny grającej w ataku pozycyjnym przez brak jakości w grających w ekstraklasie drużynach natomiast jego konkluzja powaliła mnie w związku z tym trzeba szukać w niższych ligach i stawiać na Czekaja i Bruda.
Jakość kosztuje a szrot w stylu Ćwielonga czy Łukasiewicza może sobie łysa pała wsadzić w cztery litery bo żaden kibic normalny nie pójdzie na stadion chyba że kibol etc..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.05.2012, 16:55
Merkury napisał(a):Wyświetl post
...
Jakość kosztuje a szrot w stylu Ćwielonga czy Łukasiewicza może sobie łysa pała wsadzić w cztery litery bo żaden kibic normalny nie pójdzie na stadion chyba że kibol etc..
Z Bednarzem problem jest inny - on wprost odbiera nadzieje i podcina skrzydła tym którzy starają się mimo wszystko optymistycznie myśleć.

Bednarz zrobił z pracowników klubu finansowych dyletantów, ze skautów pracowników którzy, od 2-ch lat robią coś z założenia nieprzydatnego a z piłkarzy symulantów i krwiopijców z których każdy jest jedynie cyfra w budżecie i którego gotów jest sprzedać ponieważ za dużo zarabia. Do tego stawia na młodzież której w twarz mówi iż nie opłaca się zainwestować w jej szkolenie.

Czekam na jakiś pozytywny ruch z jego strony, ale im dłużej czekam tym bardziej widzę ze gość jest na niewłaściwym miejscu. Jak dla mnie to dla dobra klubu powinien dostać zakaz wypowiadania się w mediach.

Mitoman, schizofrenik, egocentryk i do tego w swoich wypowiedziach destrukcyjny. Nasz Prezes.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.05.2012, 17:00
Cytat:
Czyli sugerujesz, że "kibol" przyjdzie na mecz niezależnie od tego, czy w Wiśle grał będzie Ronaldo, czy Ćwielong, a "kibic normalny" nie przyjdzie dopóki nie będzie w składzie Messiego z Rooneyem? Kogo chcesz w ten sposób obrazić? Bo wygląda na to, że siebie (w domyśle "normalnego kibica").

No, ale już nie przerywam wam, płaczki, waszego jojczenia, jednocześnie sugerując, że jest ładna pogoda i moglibyście z niej skorzystać. Z korzyścią dla wszystkich, z internetem na czele.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.05.2012, 19:19
Enek napisał(a):Wyświetl post
O kurde, myślałem, że Pazdan to pewniak.
Aż boję się myśleć co za szrot sprowadzą do Wisły.
Łysy durniozaur musiał dobrze przygotować się do show w canal plus więc nie było czasu na Pazdana.
Poza tym nie mamy kasy, a przyjdzie Głowa więc po co nam Pazdan...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.05.2012, 20:00
Bardzo dobrze, że nie będzie Pazdana. Ten piłkarz nie prezentuje sobą żadnej jakości.

A Bednarz robi to, za co mu płacą - ściąga na siebie wszelkimi możliwymi sposobami niechęć i nienawiść kibiców. On będzie tym złym, tym, na kogo polecą gromy, a Cupiał tradycyjnym nieskazitelnym jeźdźcem na białym koniu. Podjął się roli i jak widać dobrze mu z nią. W końcu, jak wiadomo dla kasy każdy może być szmatą.

Ja nie mam dla niego żadnego szacunku za to, za bezrozumne ruchy w trakcie rundy i chamskie potraktowanie poprzedników, ale nikogo to nie obchodzi, a jego samego najmniej. Dopóki kasa na koncie będzie się zgadzać, "mecenas" przełknie wszystko. W końcu tyle sobą prezentuje, że gdyby nie kolejny kaprys Cupiała, nadal siedziałby na bezrobociu. Taki z niego specjalista.

I tak, jeśli zafunduje nam od nowego sezonu Wisłę bez Ilieva, czy Meliksona, za to z nowymi Brudami, trybuny całkiem się wyludnią. Bo żaden Brud czy nawet Brożek nie przyciągnie "zwykłych kibiców" vel pikników na stadion. Na meczach będzie tylko garstka ultrasów rajcująca się nazwiskami wychowanków i tyle. Sponsorzy też będą dalej niż bliżej. Jak wszędzie na świecie.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 01.05.2012 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.05.2012, 21:35
Za inna strona:
Nie mogło też zabraknąć pytań o piłkarzy którym kończą sie kontrakty. Zwłaszcza o Pareiko i Jirsaku, którzy wczoraj w kuluarach utrzymywali, że przedłużą kontrakty
Czyli nie dosyc , ze nam Bednarz zafundowal Tomka w cenie Meliksona to jeszcze postawnoil przedluzyc z nim umowe
cos czuje ze za rok ktos bedzie sprzatala po Bednarzu, oby nie z perpsektywa kolejengo sezonu bez pucharów
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.05.2012, 21:37
Czytam Wasze posty i jestem trochę zaskoczony. Nie widziałem wypowiedzi łysego na temat naszych skautów, ale jeśli to prawda, to on po prostu wszystko zniszczył. Valckx chciał wprowadzić trochę Europy do tego klubu, a wiadomo, że posiadanie własnej siatki skautingowej to podstawa. Tym bardziej, jeśli nie posiada się szkolenia młodzieży na przyzwoitym poziomie... Jeśli ktoś wierzy w to, że Żuraw czy Kuźba są gwarancją sprowadzania w nasze szeregi talentów, to niestety może czuć się mocno zawiedziony za jakieś 2-3 lata, kiedy okaże się, że te talenty są na poziomie Kwieka, Strąka czy Kowalczyka... Chciałbym się mylić i nie pogniewam się, jeśli ktoś będzie mógł zacytować tego posta, aby mi udowodnić, że nie miałem racji

edit:
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Za inna strona:
Nie mogło też zabraknąć pytań o piłkarzy którym kończą sie kontrakty. Zwłaszcza o Pareiko i Jirsaku, którzy wczoraj w kuluarach utrzymywali, że przedłużą kontrakty
Czyli nie dosyc , ze nam Bednarz zafundowal Tomka w cenie Meliksona to jeszcze postawnoil przedluzyc z nim umowe
cos czuje ze za rok ktos bedzie sprzatala po Bednarzu, oby nie z perpsektywa kolejengo sezonu bez pucharów
Podobno zwolennikiem pozostania Jirsaka jest Probierz, czyli treneiro, który raczej nie może mieć pewności co do swojej posady na przyszły sezon...
Ostatnio edytowane przez Tominho : 01.05.2012 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.05.2012, 22:07
Po ostatnim występie Jacka Bednarza w Lidze+ Ekstra możemy się chyba bać o przyszłość Wisły coraz bardziej. Dawno temu ,jeden polski lewak (niechaj go piekło pochłonie) napisał "Niszczcie !!! Niszczcie !!! Ale tylko to co potraficie zastąpić!!". Jak słuchałem Jacka Bednarza przypomniała mi się ta dość celna konstatacja. Prawie cały program opowiadał o tym co będzie burzył i ani słowem się nie zająknął o tym co i jak chce ewentualnie zbudować.
Warto zwrócić uwagę ,że kilka razy (co wyglądało dość groteskowo) Bednarz asekurował się opisując potencjalne ruchy kadrowe , mówiąc "my zarząd", nie "ja" tylko "my". Równie irytujące jest pompowanie "wychowanków". Jakość tego materiału ludzkiego jest wręcz zatrważająca. Tymczasem odmalowuje się obraz jakichś mega-zidanów ,którzy nam z miejsca MP zapewnią tylko trzeba na nich postawić. Z czym do gości? Zwykłe chciejstwo! Na takiej strategii można się osunąć jeszcze bardziej w czarną otchłań. Ta strategia ,którą proponuje Bednarz to strategia pod tytułem " Środek tabeli to norma". Oczywiście po tak słabym sezonie wnioski są konieczne i zmiany również w kadrze. Ja się jednak obawiam ,że te zmiany będą takie ,że wywali się w cholerę piłkarzy i nagle ktoś się obudzi na parę dni przed sezonem 2012/2013 ,że nie ma kim grać nawet w lidze. Bednarz też by chętnie przehandlował co się da jeszcze z tej drużyny wartościowego ale przecież chętnych brak ("Melikson za 3 mln euro !!!" - taaa jedzie mi tu czołg i strzela). Swoją drogą można by przyjąć taki scenariusz ,że sprowadzamy (tych co się da) wszystkich perspektywicznych młodych zawodników z ligi polskiej (z teoretycznie gorszych klubów - wiadomo , ktoś się wyróżnia ale w drużynie patałachów nie ma efektu synergii) i z nich coś lepimy. Ale do tego musimy z kolei wyłożyć solidną kasę na dobrego trenera ,który zacznie pracę u podstaw i zbuduje naprawdę solidną drużynę na lata. Można? Można. Tylko trzeba pożegnać pana Probierza i zatrudnić trenera. Jest sporo wariantów. Tylko trzeba coś wybrać. Bednarz lata z detonatorem i jak już naciśnie guzik to zostanie po nim tylko chmura kurzu i sterta gruzu.

PS. Kto jest najlepszym skautem Wisły w opinii Jacka Bednarza? "Zdzisio Kapka". Z tego co mówi Bednarz a propos "siatki skautów" (hahaha!!!) w Wiśle Kraków to jest ona do niczego nie potrzebna bo ludzie którzy ją tworzą wyszukują takich ludzi ,którzy się do niczego nie nadają ,albo takich którzy się do niczego nie nadają i kosztują w cholerę do tego.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.05.2012 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 01.05.2012, 22:36
Bednarz to nieodpowiedni na to stanowisko człowiek, co potwierdził tylko swoimi durnymi wypowiedziami. On działa albo chce działać, ale jest do tego zbyt głupi i tępy. Szkoda tylko, że SV nie będzie u nas pracował. Może nie jest cudotwórcą, ale zawodników na odpowiednim poziomie (Melikson, Iliev, Pareiko)potrafi sprowadzić. No cóż, zobaczymy kogo sprowadzi nam łysa pała Marian Paździoch.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.05.2012, 23:05
We wszystkim, co opowiadają ludzie, którzy w chwili obecnej zarządzają naszym klubem tkwi jeden bardzo poważny logiczny błąd. Brak ciągłości w działaniu. Myślenie jest takie - rozwalić wszystko, co za Basałaja zostało zbudowane, a powinno być takie: "Zostawić wszystko, co tylko jest warte do pozostawienia, a oszczędności zrobić takie, by jakość drużyny na nowy sezon nie była gorsza od tej niż to, co prezentujemy za Probierza pod koniec obecnego sezonu". Jak będzie, każdy może się tylko domyślać, a może być strasznie. O ile w ustach Basałaja wypowiedź pt. "każdy jest na sprzedaż" brzmi całkiem spoko i jest do przełknięcia, o tyle ta sama wypowiedź w ustach Bednarza budzi ogromny niesmak i powoduje odruch wymiotny.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.05.2012, 23:55
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Jesteś żałosny, jak można z takimi piłkarzami bronić się przed spadkiem? Skoro są najlepsi w zespole walczącym o Europejskie Puchary, to nagle będą tylko się bronić przed spadkiem tak? Twoje posty mnie cholernie w***wiają.
Napisałeś... "Wraz z Pareiką , Jovanoviciem , Wilkiem , Sobolewskim , Genkovem , Ilievem , Czekajem , Małeckim"

Pareiko i Genkow ok. Ale Jovanović, Wilk i Czekaj to są najsłabsi piłkarze razem z Kirmem, Gargułą i Nunezem.

Iliev jest dobry na 45 minut - trochę bez sensu taki piłkarz.

Sobol - może wróci na dłużej a może nie... Wymienianie go w kontekście najlepszych piłkarzy jest niesmaczne. Równie dobrze można by wymienić Boguskiego...

Małecki - czasem mu odwala i nigdy nie wiadomo kiedy znów odmówi wystąpienia w jakimś meczu. Obecnie przegrywa miejsce w składzie z jednym z najgorszych piłkarzy w całej Ekstraklasie czyli Kirmem.

To są piłkarze może nie na spadek ale na walkę w okolicach miejsca między 9 a 11. To, że kiedyś byli dobrzy (Sobol, Iliev) nic nie znaczy w kontekście następnego sezonu. Albo to, że teraz są beznadziejni (m.in. Czekaj i Jovanović) nie znaczy, że nagle nauczą się grać w piłkę...

Filipiak też co sezon mówił o Pucharach a czasem nawet o CL. Oby nie nastały podobne czasy dla Wisły. Gadanie sobie a rzeczywistość bywa brutalna...

PS. Ja Cię nie będę obrażał. Masz prawo do swojego zdania...
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.05.2012 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.05.2012, 00:22
Ale sobie Cupiał dobrał kata Wisły. Nazywa się Jacek Bednarz. Idealny mściciel dla frustrata , jakim stał się obecny Cupiał, który ani Polakami, ani Meliksonami do LM się nie dostał i teraz szaleje nad tym niepowodzeniem. No i jeszcze ten pusty, darmowy bo miejski, stadion bez kibiców, którzy go mocno zawiedli. Nawiedzony Jacek co rusz zastrzega, że wszystko to robi zarząd Wisły, inaczej TF, jeszcze inaczej Cupiał a nie on sam. Ze skrajności w skrajność, nigdy planowo i systematycznie, zawsze destrukcyjnie a nie stabilizacyjnie, szarpie a nie rządzi tą Wisłą Cupiał od lat, ku chwale Wisły jak do tej pory, ale czy nadal

Raczej bez inwestycji czy to w szkolenie, czy piłkarzy formatu europejskiego, jego marzenie o LM nigdy się nie spełni. Wybierając Lewadie 2 z Bednarzem, zamiast Apoelu 2 z Valckxem, Cupiał zabrnąl w swych skrajnościach w ślepy zaułek. Bez względnej stabilizacji w klubie, tak skrajne działanie, nigdy nie spełni jego marzeń. Wszystkie historie o zadłużeniu klubu przez Holendrów nie trzymają się kupy. Bednarz firmuje zerową chęć inwestowania Cupiała w Wisłę, co sam Jacenty nam przekazał. Jego poprzednik Basałaj planował szkólkę Wiślacką na wzór całego swiata. Nawiedzony Jacek, twierdzi, że świat jest .......nięty i tylko on z Cupiałem wiedzą lepiej co w piłce należy robić. Bezczelniejszego uzasadnienia braku chęci inwestowania w Wisłę, nikomu innemu niż warszawski kibic, nie udałoby się wymyśleć. Dwie skrajne filozofie piłki w ciągu jednego sezonu, w wydaniu jednego i tego samego własciciela klubu, to świadczy raczej o pozorowanych intencjach wobec klubu tego właściciela, a nie o braku jego dojrzałosci do piłki profesjonalnej, gdyż co jak co, ale Cupiał swój rozum ma, a i do tej pory stać go było i na miłość do Wisły, jak i na zabezpieczanie jej przyszłości.

Pierwszy raz od początku Cupiała w Wisle, uważam, że albo mu brakło cierpliwosci dla Wisły, albo doradcy od siedmiu boleści, wmówili mu kolejną restrukturyzację klubu w ramach pseudo oszczędzania, poprzez zerową reinwestycje jakichkolwiek środków i dozorowaniu piłkarzy na minimalnych kontraktach motywacyjnych, przez straszącego ich wygnaniem oraz innymi karami, wyciskacza łez i potu, specjalisty od Levadii, usłużnego mecenasa na rozkazy, bez inicjatywy i planów własnych, który twierdzi, że na pytanie Cupiała, czy gwarantuje zwrot nakładów w szkólkę, odpowiedź jego brzmiała, że nie gwarantuje. Nie zapytano polskiego fachowca sprowadzonego do Wisły z Holandii o sens szkólki, lecz zapytano Bednarza, który zapewne już usunął go z klubu. Nie dość, że pytanie Cupiała jest beznadziejne, to jeszcze odpowiedź Jacka, była szkodząca spółce Wisła. Po takiej publicznej wypowiedzi prezesa Wisły, ja jako kibic Wisły, żądam natychmiastowego wy.......enia z klubu, szkodzącego mu prezesa Bednarza i mam nadzieje, że kibiców będzie stać na bezwzględny opór wobec takich fachowców Cupiała, jak szkodliwy Bednarz.

Ps. koszt szkólki, czyli kilkanaście milionów zl jednorazowo, to jeden sprzedany Błaszczykowski. Roczne opłaty za sensownie zarządzaną szkólkę, czyli inaczej niż dotąd, to stale grający w Wiśle mistrzowskiej, choćby jeden jej piłakarz lub wychowanek. Czy to jest nieosiągalne
Ostatnio edytowane przez kot : 02.05.2012 o godz. 01:24.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 02.05.2012, 02:33
Lysy w Wisle to jakby kara, przeklenstwo ... tragedia. Co ten idiota moze dla Wisly zrobic? Gdzie ja moze poprowadzic?

Zamiast marzyc i snuc co moze przyniesc przerwa letnia i jak Wiselka bedzie prezentowac sie na jesien pozostaje tylko miec nadzieje ze lysly szybko zostanie usuniety i ze za wiele nie napsuje. Z lysym zamiast isc do przodu cofamy sie. Czas stracony.

Jednak to nie lysy tu jest najwiekszym przeklenstwem ... kto go zatrudnil?! Kto mu przyzwala na te debilne opowiesci?! Czy zmiana lysego cos zmieni gdy ludzie ktorzy podejmuja decyzje sa nadal ci sami? Czy mozna miec nadzieje ze ludzie ktorzy podjeli tak wspaniala decyzjei o zatrudnieniu lysego kiedykolwiek wejda na poprawna droge prowadzenia klubu i juz na niej zostana ... nie. Niestety nie.

Cupial dal nam nadzieje na nowa przyszlosc zatrudniajac Basalaja, Vlacxa i Maaskanta. Budowa stadionu wkoncu dobiegla konca ... normalny czlowiek nic innego by nie mogl sobie wyobrazic ze to wlasnie ten moment na normalnosc i budowanie kolejnej ewolucji wielkiej Wisly ... a tu co ... at tu lysy! lysy opowiadajacy kompletne bzdury ... a tu lysly malujacy obraz kompletnej glupoty i kretnizmu w Wisle Krakow.

Tu nie trzeba zmienic lysego. Tu trzeba zmienic znacznie wiecej.

Na ostatnim meczu wielka flaga z napisem "na sprzedaz" ...
Ostatnio edytowane przez DarekW : 02.05.2012 o godz. 02:40.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.05.2012, 07:30
darekw napisał(a):Wyświetl post
lysy w wisle to jakby kara, przeklenstwo ... Tragedia. Co ten idiota moze dla wisly zrobic? Gdzie ja moze poprowadzic?

Zamiast marzyc i snuc co moze przyniesc przerwa letnia i jak wiselka bedzie prezentowac sie na jesien pozostaje tylko miec nadzieje ze lysly szybko zostanie usuniety i ze za wiele nie napsuje. Z lysym zamiast isc do przodu cofamy sie. Czas stracony.

Jednak to nie lysy tu jest najwiekszym przeklenstwem ... Kto go zatrudnil?! Kto mu przyzwala na te debilne opowiesci?! Czy zmiana lysego cos zmieni gdy ludzie ktorzy podejmuja decyzje sa nadal ci sami? Czy mozna miec nadzieje ze ludzie ktorzy podjeli tak wspaniala decyzjei o zatrudnieniu lysego kiedykolwiek wejda na poprawna droge prowadzenia klubu i juz na niej zostana ... Nie. Niestety nie.

Cupial dal nam nadzieje na nowa przyszlosc zatrudniajac basalaja, vlacxa i maaskanta. Budowa stadionu wkoncu dobiegla konca ... Normalny czlowiek nic innego by nie mogl sobie wyobrazic ze to wlasnie ten moment na normalnosc i budowanie kolejnej ewolucji wielkiej wisly ... A tu co ... At tu lysy! Lysy opowiadajacy kompletne bzdury ... A tu lysly malujacy obraz kompletnej glupoty i kretnizmu w wisle krakow.

Tu nie trzeba zmienic lysego. Tu trzeba zmienic znacznie wiecej.

Na ostatnim meczu wielka flaga z napisem "na sprzedaz" ...
popieram !!
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.05.2012, 07:57
Co do szkolenia to chyba znamy już zdanie nadprezesa - o to kawałek wywiadu z Piechniczkiem :
Cytat:
Kiedy Robert Maaskant i Stan Valckx wytoczyli mi sprawę za słowa o ich związkach z menedżerami, Bogusław Cupiał zaprosił mnie do siedziby swej firmy, nawet samochód po mnie do Wisły przysłał. Przesiedzieliśmy pięć godzin w jego gabinecie, wypiliśmy parę win, rozmawiając o piłce, jej różnych aspektach. Znamienne słowa wówczas od niego usłyszałem: „Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.05.2012, 08:03
No to jak Cupiał sie poddaje w kwestii szkólki i bazy to niech chociaż da pracować w miare ogarniętemu Stanowi.
Zatrudnienie legionisty to najgorszy wybór, sukcesów żadnych nie ma, emocjonalnie z klubem nic go nie łączy. Nie wiadomo po co on tak naprawdę został zatrudniony.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.05.2012, 08:11
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Co do szkolenia to chyba znamy już zdanie nadprezesa - o to kawałek wywiadu z Piechniczkiem :
Niestety Cupial złe myśli. Takie prawo jest na całym świecie, a On sie o to burzy. Nikt tego nie zmieni, a On i Wisla beda na tym tylko tracić.
Trzeba dzieciaki szkolić i wychowywać w wierze Wislackiej, wtedy mało który sobie pójdzie w wieku 17 lat gdzie indziej. Trzeba przywiazywac człowieka emocjonalnie do klubu, wtedy honor i chęć gry w ukochanej Wiśle beda ważniejsze niż 3cia drużyna Interu czy Borussi.

Zreszta jak u nas byłyby warunki do szkolenia i nauki za 25 mln zł, to rodzice wcale chętnie nie piszczaliby nastolatków na zachód. Jak poziom szkolenia u nas byłby zbliżony.

Działanie Cupiala jest dziwne. Przychodzi mi do glowy takie porownanie: Po co budować więzienia, jak czasem jakiś więzień z nich i tak ucieknie?!
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 02.05.2012, 08:17
Niestety w dzisiejszych czasach żadna miłość, wierność i przywiązanie klubowe nic nie znaczą w porównaniu z kasą. Jeżeli 3cia druzyna Interu lub Borussii da wiekszą kasę to taki zawodnik nie będzie się zastanawiał co wybrać.Niestety tyle w temacie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.05.2012, 08:52
To by nikt nie kończył szkOlek piłkarskich na całym świecie. A jest wiele talentów nawet w Polsce.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.05.2012, 09:35
Przede wszystkim patrząc realnie na sytuację niestety mam wrażenie, które na od dawna towarzyszy mojej ocenie zarządzania klubem przez Cupiała, że gość nie ma w dalszym ciągu o tym biznesie bladego pojęcia, jak również dobór personalny w klubie, w tym również osoba Jacka Bednarza jawią się jako niekończący się serial pomyłek. Dochodzę do wniosku, że nie jest i nie można tych działań nazywać przypadkowymi bo każdemu zdarza się podejmować złe decyzje ale w tym przypadku vide zarządzania Wisłą przez Cupiała skala degrengolady osiąga powoli swoje apogeum czego uwieńczeniem będzie kolejny sezon i tułanie się w dole tabeli - niestety trzeba sobie powiedzieć prosto w oczy jeżeli w klubie działają idioci i Ci sami podejmują decyzje to trudno o lepszy efekt od tego obecnego - większość z tych ludzi gdyby nie Wisła nie miałaby w życiu szansy zarobić takich pieniędzy niestety odbywa to się kosztem klubu i jego wizerunku.
Trzeba również obalić mit jakoby ilość kibiców na stadionach w Polsce uzależniona była od ilość grających w nich rodaków - przecież to bzdura, w takim razie na spotkania np. Arsenalu nie powinni przychodzić w ogóle kibice. Ludzie przychodzą oglądać dobrą grę w wysokiej jakości, grę z pierwszy piłki etc.. a tego z przykrością dla Pana Bednarza polscy zawodnicy z wyjątkami nigdy nie zagrają i trzeba o tym wiedzieć a nie pieprzyć jak potłuczony o Brudach i Czekajach a najlepsze - myśleć, że uda się sprowadzić 6 Błaszczykowskich, 5 Lewandowskich etc.. - jakby tak było to polska piłka nie byłaby w takim punkcie jak teraz, większość utalentowanej młodzieży z Polski w wieku 15-18 lat z niższych lig ma większą szansę na rozwój swojego talentu w Niemczech gdzie mają do dyspozycji wszystko co trzeba i trudno się temu dziwić że rodzice wolą by ich pociechy rozwijały swoje umiejętności tam a nie w kraju gdzie Mistrz Polski nie ma bazy treningowej, akademii piłkarskiej, zaplecza medycznego z prawdziwego zdarzenia etc... Ja bym zadał pytanie Bednarzowi przyłączając się do słów Kosowskiego gdzie Pan widzi te polskie talenty w kraju które pozwoliłyby na wejście przez Wisłę na wyższy poziom - ja widzę jednostki, których szansy na wyciągnięcie np. z Legii czy Lecha nie widać. Ten cały projekt obecnie forowany w Wiśle skończy się przed końcem tego roku kolejnym pierdyknięciem w klubie i szukaniem winnych.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.05.2012, 09:35
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
No to jak Cupiał sie poddaje w kwestii szkólki i bazy to niech chociaż da pracować w miare ogarniętemu Stanowi.
Zatrudnienie legionisty to najgorszy wybór, sukcesów żadnych nie ma, emocjonalnie z klubem nic go nie łączy. Nie wiadomo po co on tak naprawdę został zatrudniony.
Dwa mistrzostwa Polski w ciągu dwóch lat pracy w Wiśle. Faktycznie żadne sukcesy. Pokaż mi innego takiego dyrektora sportowego w Polsce?

A ocenianie perspektyw na przyszłość poprzez pryzmat Ligi+ Ekstra, gdzie według mnie wypadł świetnie gdyż zachował się jak rasowy dyplomata, jest idiotyzmem. Nie powiedział nic konkretnego, niczemu nie zaprzeczył, niczego nie potwierdził, a jednocześnie mówił cały czas.

Różnica jest taka, że Basałaj pięknie mówił i mamił wszystkich pięknymi frazesami jak to wszystko będzie zaraz gotowe, już tylko dzień, góra dwa dni i zaczniemy budowę akademii, boisk treningowych blablabla. Bednarz z góry powiedział, że temat szkółki to ciężki temat, ale jednocześnie nie powiedział że taka na pewno nie powstanie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.05.2012 o godz. 09:43.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów