|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja musiał bym być chyba jebnięty, by jako kibic Wisły życzyć Legii LM.Zarobili by mega kasę, i by odskoczyli.NIE I TO NIE JEST MIT.Błagam i nie przywołujcie mi tutaj przykłądów klubów typu Petrzałka (z całym szacunkiem dla nich).Przy rozsądnym zarządzaniu zdominowali by tą ligę, nastukali punktów, medialnie byli by poza zasięgim, więc nie wiem jakim musiał bym być sadomasochistą by im tego życzyć.
Tak jestem zawistnym polaczkiem plującym jadem ![]() Aha: I sram na rankingi i pkt zdobywane przez Polskie zespoły.To co nas spotka w lidzie przez LE, przewidziałem po meczu z APOELEM.Ciekawy jestem ilu z nas teraz zamieniło by to co bylo w grupie na np 2 pkt straty do lidera.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.04.2012 o godz. 22:19.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Pablo w formie... Chopie, wez pod uwage dwie rzeczy i przestan pieprzyc glupoty bo sie niedobrze robi: 1) Gra w Europie nie jest powodem naszej fatalnej dyspozycji w lidze. Po pierwsze, tak samo myslal Lech sezon temu i popatrz jak sie przejechal. Po drugie, co takiego magicznego ma Legia ze im Europa nie szkodzi? Na przyklad kontuzje wielu zawodnikow w tamtej rundzie mogly byc spowodowane bledami z okresu przygotowawczego, pechem czy uj tam czym jeszcze, ale nie graniem w LE! Zreszta... jak granie w LE ma do tego ze Kirm prosto w pilke kopnac nie potrafi? 2) Bez tej LE, to dzisiaj finansowo bysmy lezeli i kwiczeli (naprawde). Nasze przychodzy sa tak zalosne, ze aby utrzymac tych Ilievow i Lameyow to albo musimy sprzedawac ( u nas nie ma kogo), albo... musimy grac w europie. O tak, bysmy mieli ale srodek tabeli i jeszcze wieksza dziure finansowa, a nie walke o MP. Mysl troche.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.04.2012 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że nasi kopacze zostali przygotowani na sprint a nie na bieg długodystansowy, a ten sprint miał nam dać wiadomo co.Po Apoelu i tak byśmy grali w grupie, dlatego uważam, że ona by była dobrym miejscem na ogrywanie młodzieży, tymczasem, częśc kadry wypadła z obiegu przez kontuzje spowodowanymi głównię grą na 3 frontach.Celem Wisły jest CL-ją jeszcze można potraktować priorytetowo. ale nie LE, która nie skalkuluje się z traceniem pkt w lidze.Więcej byśmy zyskali na bardziej prawdopodobny kolejnym mistrzostwie i kolejnym podejściem do CL.Ale to moje zdanie.Wisła w tamtej rundzie grała praktycznie jednymi i tymi samymi graczami- mieliśmy silną 11 ,bo rezerwowi to fikcja.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.04.2012 o godz. 23:12.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||
|
Cytat:
Tymczasem jesli popatrzymy wnikliwie to tak; - dwumecz ze Skonto wygrany bez problemu, ale ja tam nic specjalnego w naszej grze nie widzialem. Pierwszy mecz to swojak gracza Skonta, i zmarnowana "200" kogos ze Skonta. My stwarzac sytuacji praktycznie nie stwarzalismy. W rewanzu juz bylo lepiej (2:0), ale... umowmy sie, gra nie porywala. Pierwszy gol to inwidualna akcja (Malecki), drugi gol to dlugie podania od Wilka do Ileva -dwumecz z Litexem teoretycznie wygrany bez problemu, ale... w pierwszym meczu to Litex rownie dobrze mogl wygrac. Poprzeczka, slupek, watpliwie nieuznany gol, masa zmarnowanych okazji, i ogolnie ciagle prowadzenie gry. Pamietasz jeszcze tego Toma co robil karuzele naszej obronie? My praktycznie nic nie gralismy. Ot, fatalna skutecznosc Litexu plus jeszcze gorsza obrona sprawily ze calkiem fuksiarsko wygralismy tam. Rewanz juz zagralismy niezle, choc... umowmy sie ze to poziom LM nie byl. -o dwumeczu z Apoelem nie ma co pisac, wiadomo... swietna druzyna. Niezly pierwszy mecz, zly drugi, ot wygral lepszy. Mowiac inaczej, gadanie ze my dobrze wygladalismy w el.LM to troche mit. Wygladalismy tak jak w calym sezonie (do zwolnienia Moskala) z ta roznica ze wtedy grajkom sie bardziej chcialo. Tyle kontuzji to musial byc efekt albo zlych przygotowan, albo niezwyklego pecha. Legia zagrala praktycznie tyle meczow co my, a tam nawet Ljuboja z niedoleczona kontuzja potrafil wytrzymac granie co 3 dni. Nie ma o czym gadac tym bardziej ze Melikson i Malecki rozsypali sie zaraz na poczatku (mecz z Ruchem). Do czego zmierzam? Napisales: Cytat:
I tak na boku, pisanie ze celem Wisly jest LM to nietakt. To cos tak jakby napisac ze celem brazylijskiej agencji kosmicznej jest wyslanie czlowieka na Marsa Mierzmy sily na zamiary. Klub ktory nawet nie potrafi grac w miare regularnie w LE nie moze mowic o LM jako o celu. I nie zmienia tego zadne Petralki i Ziliny... |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja używam sobie na Ruchu, bo to nie jest klub który daje przesłanki do tego by wierzyć że będzie potrafił się utrzymać w czołówce więcej niż przez sezon - półtora, zwłaszcza że obecny zachwyt nad nim (podzielany też przez dużą część mediów - nagle zrobił się wysyp artykułów, że "to jest mecz, w którym Ruch kroczy po Mistrza" i cała masa innych takich bzdetów. Moje ulubione, to teksty że "faworytem jest Legia, ale wygra Ruch", ktoś kto pisze takie rzeczy mógłby się trzy razy zastanowić nad przekazywanymi myślami
) to wypadkowa serii może 6 solidnych spotkań. To już nawet nie jest Śląsk, który w pewnej chwili jak złapał gaz, to nie puścił. To jest kilka dobrych spotkań przeplecionych remisami. I nagle zaczyna się dyskusja na temat ich potencjału dołączenia do czołówki na lata? Szanujmy się. Tak się złożyło, że trafił się dobry trener, solidny (ale i dość przypadkowy) skład i forma. Forma się skończy, skład się wykruszy, a zmuszony do kolejnego układania wszystkiego od nowa trener gdzieś prędzej czy później popełni błąd.Ale nie zrozumcie mnie źle, nie odmawiam Ruchowi prawa do wygrania MP ani do grania w pucharach. Ba, nawet na swój (bardzo abstrakcyjny) sposób życzę im tego - bo jeżeli będą coś takiego potrafili, to tym lepiej dla nich, a tym gorzej dla tych wszystkich potentatów (z moją Legią na czele), którzy nie potrafią wykorzystać swoich gigantycznych atutów - kasy, stadionów, zawodników o ponadprzeciętnych umiejętnościach, kibiców itd. itp. Po prostu jest święcie przekonany, że jakby wystartowali w tych pucharach, to odpadną w przedbiegach. Przejdą może jedną rundę do LM (w najlepszym wypadku), potem dwa kolejne przegrane dwumecze i do widzenia. I jeżeli ktoś będzie grał cokolwiek w pucharach, to prędzej będzie to Legia i każdy z większych klubów które doczłapią się do pierwszej czwórki. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja też uważam jak Pablo84 - liga jest najważniejsza a zwłaszcza kolejne MP. Jak się nie umie grać na kilku frontach, trzeba było olać tą mityczną LE i skupić się na lidze. Teraz pewnie rywalizowalibyśmy z Ruchem i Legią o kolejne MP. Mamy za krótka kadrę i za słabą żeby walczyć na kilku frontach. Kasa z LM jakoś by to osłodziła, ale z LE jest już relatywnie za mała... Sama różnica w lidze pomiędzy 1 miejscem a 8 to coś koło 4 mln PLN. (jeśli dobrze liczę).
Nie ma co, dograć badziewny sezon do końca i tyle. Oby szybko te męki się skończyły. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nam brak LE w zeszłym roku szczególnie jakoś nie pomógł.![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to ladnie ich Solorz załatwił - zachciało Mu sie Polkomtela, taki to ma kase i ciagle mu mało a cierpi na tym druzyna. Ciekawe czy znajdzie tego sponsora lub inwestora, ktory przejmie jego role - chociaz z Solorzem jest tak, ze predzej przyjdzie koniec swiata niz On cos załatwi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli nie wiesz na czym opierają się makro i mikrocykle to weź najpierw o tym poczytaj, bo Polacy mają tendencję to wiecznego narzekania na wszystko, bo oni się znają najlepiej na wszystkim. ![]() W przypadku Polskich drużyn odpowiednie ukierunkowane przygotowanie motoryczne ma fundamentalne znaczenie, ale w wypadku kiedy tym sterują doświadczeni specjaliści z fizjologami- a Wisła takie wsparcie miała. To, że znów nie awansowaliśmy do CL można po części zwalić na karb pecha.Pomijam już te parę minut w rewanżu, po prostu trafiliśmy na najśliniejszą możliwą drużynę i a rewanż graliśmy w bardzo ciężkich warunkach atmosferycznych. Można gdybać, ale w wypadku awansu, każdy by tutaj tasował się nad genialnym przygotowaniem, strategią Cupiałem itp. Kto nie ryzykuje szampana nie pije. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Wytłumacz to naszym gwiazdorom, którzy wolą sobie wybrać mecze gdzie im zależy bardziej. Pseudozawodowcy jebani. No ale zespół bez szatni nic konkretnego nigdy nie wygra, czasem coś fuksem. Amen. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.04.2012 o godz. 12:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czy mi się wydaje czy na Legi znowu protest związany z wnoszeniem opraw czy to święta się tak odbiły na frekwencji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://legionisci.com/news/47792_NS_...ach_Legii.html
Tu jest coś więcej ale nie wiem czy to dobry temat żeby to w tym miejscu zamieszczać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Ale jak był Petrescu, to narzekali, bo ciężkie treningi.Za Maaskanta na początku tez zadupcali, były narzekania, ale efekt też byłPo jakimś czasie dopiero zluzował śrubkę- jak widać niepotrzebnie.
W naszej lidze się zapierdala- jest wiecej walki niż futbolu, gdzie indziej jest więcej taktyki, techniki itp. Możesz sobie bagatelizować przygotowanie fizyczne, ale my w Europie bez walki na 110% niczego nie osiągniemy. Zmieniając temat: Zobaczcie jak rozpierdalają te szmaty z ITI ruch kibicowski na Legii: Cytat:
E: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.04.2012 o godz. 12:26.
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu powinni powiedzieć za Wolskiego 16 mln euro żeby się menedżerowie czasem nie pobili o niego
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niektórzy po prostu nie powinni się wypowiadać na pewne tematy i zdecydować się raczej na wycieczkę do Legolandu niż na mecz
A co do samego meczu - z komentarza komentatorów wynika, że Ruch jest jedynym zespołem w Polsce, któremu wolno nic nie robić przez cały mecz Ruch muruje bramkę? To się nazywa "taktyka". Ruchu kontry są zabijane w zarodku? To się nazywa "wyczekiwanie na okazję". Ruch nic nie robi przez 30 minut? To się nazywa "konsekwencja". Ruch ma w końcu jakąś akcję? Jezu Jezu, Ruch wspaniały, strzał co prawda w trybuny, podanie co prawda bez sensu, ale Fornalik tak pięknie ten Ruch poukładał, że jaja same się składają do oklasków.To też jest przytyk a propos Ruchu w europejskich pucharach - nie daj Boże ten Ruch by trafił na drużynę, która potrafi rozegrać atak pozycyjny... ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
.. jak sie nie wykorzystuje 100 % sytuacji to sie przegrywa mecz o MP. Dzis definitywnie warszawskie bufony zostaja MP......Ruch byl ostatnia druzyna w ktora wierzylem ze jakims sposobem przeszkodzi legii w zdobyciu tytulu .... wiem ze to marne pocieszenie ale jak sobie przypomne tych blaznow jak Kołtun i ten drugi expert ktory skonczyl podstawowke , i inni warszawsko-polsatowcy fachowcy narzekali w tamtym roku ze byl najgorszy MP od wielu lat to co mozna powiedziec o Mistrzy tegorocznym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mamy miszcza.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak jak myslałem. W decydującym momencie Ruch nie dał rady
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Za wynik należą im się brawa, za grę już nie. Tyle. I wcale bym się nie zdziwił, gdyby to był właśnie początek marnej serii Ruchu Chorzów. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dramatyczny mecz. Kopanina, Ruch próbował szarpać ale Legia, niczym Wisła Skorży swego czasu, dobrze broniła i wykorzystała dwa błędy Niebieskich. Można powiedzieć, że jeśli Śląsk i Korona nie wygrają swoich meczów to sprawa mistrzostwa jest prawie rozstrzygnięta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grają jeszcze z Amicą, Koroną,Widzewem, czyli drużynami z którymi nigdy łatwo nie mieli, więc spokojnie.
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ruch grał lepszą piłkę i miał lepszą drużynę. Legia miała lepszych zawodników.
Jak Fornalik dostanie troche lepszych piłkarzy (czytaj dostanie kasę na wymianę co najmniej kilku graczy, którzy odstają) zdominuje lige. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Poziom hitu polskiej ligi żenujący na przeciw poziomu hitu ligi ukraińskiej. Po prostu odechciewa się włączać produkt o nazwie liga polska...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|