|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Podobno Malecki pokazal 'elkę'.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No tylko, że w jednym i drugim przypadku chodziło raczej o to, że gdyby nie przejęcie Lecha przez Amikę oraz Polonii przez Groclin to tym drugim groziłaby degradacja za korupcję, a w przypadku Cracovii za korupcję nikt ich nie ruszy. Generalnie wszystkie te 3 zespoły są siebie warte.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Większośc klubów nie zgodzi się. Nikt nie chce się podzielic pieniażkami od canal+. I bardzo dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że byłoby to najrozsądniejsze rozwiązanie. Mam nadzieję, że Filipiak pójdzie po rozum do głowy i da sobie spokój z futbolem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Popatrzcie sobie na Górnika Zabrze, kto ich trenuje jacy piłkarze tam grają... historia zatoczyła koło i niechciani u nas teraz nas przewyższają...
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przewyższają, czy po prostu wiedzą jak grać?.Tak to jest jak właściciel chce mieć 3 trenerów w ciągu jednego sezonu!Brawa dla niego!
Ruch,Górnik,Korona to drużyny, które są SZTANDAROWYM przykładem ile może dac stabilizacja. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Podbeskidzie to kolejny przykład
Jednak ja bym Korony po dzisiejszej wpadce nie skreślał. Teraz mają dwa mecze u siebie, które rozstrzygną, czy walczą o mistrza czy miejsca 2-5.Ciekawe, co za chwilę zagra Śląsk. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia Urbana, Podbeskidzie Brosza, Lech Bakero i Śląsk Lenczyka, w przypadku dzisiejszej porażki też pokaże jak wiele daje stabilizacja.
Po raz kolejny - wyniki tworzą stabilizację, a nie stabilizacja wyniki. Gdyby Korona Ojrzyńskiego (który pracuje tam kilka miesięcy - łał) grała słabo to Ojrzyńskiego dawno by nie było. Gra dobrze, więc jest stabilizacja. Jak pokazałem wyżej na kilku przykładach stabilizacja może być dla klubu również czymś toksycznym. Legia Urbana w 3 sezonie pracy była trupem i jego sztuczne podtrzymywanie było szkoda dla klubu. To samo dotyczy np. Bakero i Lecha. Z drugiej strony utrzymanie Skorży opłaciło się Legii (chociaż nie było to znowu coś sensacyjnego, bo słabiutki sezon zakończyliśmy 3 miejscem i pucharem polski). Ale nie jest powiedziane, że nawet po zdobyciu w tym roku podwójnej korony układ z Radoviciem i Ljuboją się nie wypali i nie zniszczy tej drużyny powiedzmy w połowie września 2012 roku.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.04.2012 o godz. 15:51.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mączyński jest uważany tam za jednego z ważniejszych graczy zespołu. Wisła powinna mu dać szansę na pewno nie grałby gorzej niż Garguła czy Nunez.
Magiera ma świetne wrzutki praktycznie po każdej jest jakieś zagrożenie. Przydałby się nam taki Magiera, żeby w drużynie Mistrza Polski nie było zawodnika, który potrafi dobrze dośrodkować (vide. dośrodkowania Nuneza, Małeckiego i Jovanovicia w meczu z Legią) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Magiera był zawsze średnim bocznym obrońcą, zawsze w Wiśle był ktoś lepszy od niego, wiec skoro teraz nam by sie przydał Magiera to chyba z Nami nie jest dobrze.
Mąka stylem gry przypomina mi Jirsaka...a co do Olka Kwieka to on raczej tam jest najważniejszy. Ale nie można porównywać gry w Górniku Zabrze do gry w Wiśle Kraków. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Mozna to juz oficjalnie powiedziec- Lech wlaczyl sie do walki o puchary. 6 miejsce i zaledwie 4 pkt straty do Slaska i 3 pkt straty do Polonii i Korony. Na 6 kolejek przed koncem.
Za tydzien 2 "hity"; Legia-Ruch Korona-Lech Dadza odpowiedz na wiele pytan... W obu meczach to goscie (Lech i Ruch) bardziej potrzebuja zwyciestwa. I nie moga oni przegrac bo ich przegrana bedzie w praktycye oznaczala koniec walki o MP (Ruch) i koniec walki o puchary (Lech). |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Twoja teoria, której jesteś tak pewny miałaby sens zakładając, że Ci trenerzy (Bakero, Brosz, Lenczyk i Urban) są chociaż na "dobrym" poziomie. Nawet nie "bardzo dobrym", a tu mam wątpliwości - dla mnie to nieporozumienia, nie trenerzy. Wtedy ta teza miałaby sens. Więc nie opierałbym tej tezy akurat na tych przykładach. Ja mogę podać trenerów, których drużyny osiągają coś w europie, mają/mieli sukcesy i ich pozostawienie (mimo, ze na początku nie mieli wyników) absolutnie się opłaciło. Na Polskim podwórku Skorża - masz pewność, że nowy trener układając drużyne od nowa wszedłby do pucharowej grupy? Szczerze wątpię. Na zachodzie Ferguson też nie miał lekko w ManU na początku pracy w tym klubie. Oczywiście nie porównuje tych trenerów, ale tu cierpliwość zadziałała. Jest pewnie mnóstwo podobnych przykładów, ale to najlepiej trafiające do wyobraźni. Jest takie coś jak stabilizacja. To tak samo jak z treningiem fizycznym. Im dłużej trenujesz tym lepsze masz wyniki (oczywiście to z czasem ogranicza wiek, co w przypadku trenera nie jest ograniczeniem) Każdy doświadczony trener i działacz to powie, więc Twoje obserwacje (wybacz) są z deczka mało znaczące, gdyż (jak sądzę) nigdy w futbolu nie siedziałeś i snujesz tezy wyłącznie z punktu widzenia obserwatora- tak samo jak ja- z tym, że ja słucham ludzi, którzy zjedli na tym zęby. Dobry trener mając czas i stabilizacje wypracuje wszystko. Słaby trener - chociaż nie wiem ile miałby czasu gówno zrobi. Nawet dobrzy kopacze stoczą się razem z nim.
Ostatnio edytowane przez KorteZ : 01.04.2012 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście. Ale dlaczego zakładasz, że Bakero, Urban czy Brosz są słabi? Bo ich drużyny grały poniżej oczekiwań. Na tej zasadzie zawsze nasza dyskusja przebiegać będzie tak:
Dla Ciebie stabilizacja to dogmat, który gwarantuje wyniki. No, więc ja podam przykład trenera, który długo prowadzi jakiś klub i jest do dupy. Wtedy Ty mi napiszesz, bo to słaby trener był. Tym samym przyznasz mi rację, że to nie o stabilizację chodzi, lecz o dobrego trenera. Ja nie neguję, że stabilizacja jest potrzebna. Jest potrzebna. Raczej polemizuje z tezą, że stabilizacja jest kluczem do sukcesu, Nie jest. Gdyby tak było to wszystko byłoby bardzo proste. Przykłady z życia pokazują, że czasami stabilizacja coś daje (Korona, Ruch), a czasami gówno daje (Urban, Bakero). A to prowadzi do logicznego wniosku, że to nie stabilizacja jest elementem zasadniczym. I tu już moja śpiewka - stabilizację tworzą wyniki, nie odwrotnie. Wyniki tworzy tysiąc szczegółów, z których ewentualnie jednym może być stabilizacja. ŁKS grał najlepiej w tym sezonie z Probierzem totalnie bez żadnej stabilizacji. Ktoś kto ogląda mecze Polonii zobaczy, że styl drużyny z meczów z Jagą, Koroną, Widzewem i Bełchatowem (stabilizacja) to tragedia (mimo 4-1 z Jaga) w porównaniu z tym co pokazała dziś ze Śląskiem (brak stabilizacji). EDIT: nie mam nic do dodania.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.04.2012 o godz. 18:57.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@022
Ty traktujesz to jako dogmat, ja nigdzie nie napisałem, że jestem pewny. Po prostu patrzę i słucham co mówią fachowcy w tej dziedzinie na całym świecie i wybacz, ale im bardziej ufam - nie Tobie. Co do tych trenerów to są słabi, Mój Boże jak to mawia Roman, nie chce mi się tego udowadniać, zdecydowana większość obserwatorów ligi tak twierdzi. Nie pokazują tego tylko wyniki, ale ich gadka, momentami bezradność, a także styl, a raczej jego brak, który wypracowali.Po raz kolejny sie mylisz - PODSTAWA TO DOBRY TRENER, ALE I ON POTRZEBUJE STABILIZACJI. Człowieku, widzę, że wydaje Ci się, że to takie wszystko proste. A to co się dzieje na boisku i ogarnięcie tego wszystkiego jest bardzo skomplikowane. Przytaczasz i opierasz swoje przykłady na gównianych trenerach i możesz swoje śpiewki nadal powtarzać. U nas nic nie jest pewne - TO POLSKA, ale i tu stabilizacja musi coś dać - jak się dzieje wszędzie na świecie.Sukcesy zachodnich klubów są oparte na stabilizacji - i to jest wzór. Tam się gra, tam są piłkarze, tam jest prawdziwa taktyka. Kluczem do sukcesu są gracze i trener - bez ciągłości pracy, stabilizacji gówno zrobią. Jeden sezon tego nie zmieni, chodzi o sukcesy w kilku sezonach, bo to jest dowód prawdziwej klasy - nie jeden sezon.
Ostatnio edytowane przez KorteZ : 01.04.2012 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Do niczego sie nie włączył. Wygrane 3 mecze wszystkie u siebie, ze Slaskiem, który sam sobie strzelił samobója, wygrana z Górnikiem i wygrana z druzyną spod czerwonej latarnii to max. Nie powinno to przysłaniac rzeczywistości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popatrz na tabele oraz na straty punktowe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej sam popatrz na zakończenie ligi. Poszukaj sobie moje wpisy na temat wronieckich pokrak gdy gromili na początku ligi i tacy jak TY wkładali im juz korone na głowę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mecz w Kielcach da odpowiedź czy Amica się włączyła. Jak tam wygrają - walczą dalej. Jak zgubią punkty - chyba wypadają z gry o puchary.
Śląsk całkowicie rozbity. Smutny widok. Mam nadzieje że się podniosą, bo mimo wszystko kalendarz mają (poza meczem w Krakowie z nami) całkiem miły. I powinni to wykorzystać!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.04.2012 o godz. 19:29.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pokaz moj wpis gdzie wkladalem im korone na glowe.
Przy okazji, pokaz moj wpis (z ostatniego tygodnia) gdzie napisalem ze Lech zakwalifikuje sie do pucharow. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli ktos majac 8 pkt straty do 3 miejsca, nagle ma tych punktow straty 4, to... sie wlacza do walki o te puchary. Proste i logiczne.
A to, czy ta walka bedzie skuteczna czy nie, i kiedy tez ewentualnie sie skonczy (w przypadku niepowodzenia) to juz inna broszka. Co zreszta zaznaczylem w tym wpisie: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Korona już puchnie, więc ta "odpowiedź" może być fałszywa. Co do Ślaska, skoro się okazuje, że niektórzy piłkarze nie dostają kasy, zalega się z premiami itp - to co się dziwić. "Nie ma sianka nie ma granka". ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdybyśmy wygrali z Ruchem i z Legią mielibyśmy teraz 39 punktów i 3 punkty straty do lidera. A tak dwa mecze i wszystko spiep....one :/
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Coś chyba źle liczysz...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|