The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2012, 18:13
to będzie powtórka z sezonu 06/07 dla Wisły.

Jednosezonowy i rozsprzedany Mistrz Ruch Chorzów, na 4 druzyna z dupy : Korona Kielce, Wisła na 8 (wtedy mielismy 46 punktów !!, póki co mamy 33 i zostały : Legia(d),Jaga,ŁKS(d),Podbeskidzie,Cracovia(d),Górn ik,Śląsk(d).)

Jak Ruch wygra wszystko co ma wygrać to moze być grubo bo grają : na Widzewie,na Legii,z Górnikiem,na Polonii,z ŁKS,na Cracovii i z Lechią.
W tej lidze moze sie wydarzyć wszystko i taki scenariusz moze sie sprawdzic, szczególnie ze Ruch juz rok temu u nas grał bardzo fajną piłke. Jestem w szoku ze kondycyjnie niezle wygladaja, i w ogole ten ich szybki atak moze siać duze spustoszenie.W ogole Ruch, druzyna na papierze na srodek tabeli maks a taaaaak grają :O
Oby ten sponsor nie podpisał umowy na nowy rok, niech wygrają lige sprzedadzą potem trzon oddadzą długi i wrócą na środek tabeli....a Wisła po przebudowie wróci na odpowiednie tory, tylko najpierw trzeba wy.......ic na zbity pysk kilku chłopów. najlepiej już dziś, zeby po wygranym jakims meczu nie wmawiac sobie że dany piłkarz naprawde jest piłkarzem. Ruch-Pareiko 1:6

Dzisiejszy mecz w naszym wykonaniu to była masakracja Wilk najslabszy mecz w Wiśle.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.03.2012, 18:13
raindog napisał(a):Wyświetl post
Napiszę krótko: Gdzie są teraz pokemony, które chciały zwolnienia Maaskanta? NIE dla robienia z Wisły Polonii Warszawa!!!

RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY - Zwolnienie Maaskanta = odebranie władzy Basałajowi i Staszkowi i stąd takie pokemoniady, jak ta z przywróceniem Małego do składu i naplucie wszystkim zawodnikom w twarz. W sumie wcale się nie dziwię, ze gramy jak gramy. W Wiśle nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa, że mamy do czynienia z poważnym zarządzaniem klubem.

Chociaż jestem niepoprawnym optymistą i wierzę, że Cupiał kiedyś zmądrzeje lub co bardziej prawdopodobne, znajdzie się jakiś arabski sponsor. Może napiszemy do Arabii Saudyjskiej list z podaniem?
Co ty tu piszesz za głupoty - człowieku ogarnij się! Odebranie władzy Basałajowi to najlepsze co się mogło stać. Obecne porażki to właśnie efekt jego pracy. Jego, Valcxa, Maaskanta i ich debilnej polityki zrobienia z Wisły domu starości dla zblazowanych emerytów. Im podziękuj za to gdzie teraz się znajdujemy. Cudem będzie awans do pucharów. Cudem ....a! A mamy zgraję przepłaconych gwiazdorów dla, których to powinien być zasrany obowiązek. Mam nadzieję, że Cupiał wy.......i to towarzystwo w lecie i zbudujemy sensowną drużynę jak za czasów Brożków czy Kosowskiego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.03.2012, 18:17
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Skomentuję, nie martw się. Teraz krótko - najgorszy mecz Wisły jaki widziałem (tak wiem, mleko mam pod nosem ). Ale w Chorzowie nie było kabaretu jednak takiego jak w Poznaniu. No raz, jak się Wilk kopnął w czoło.

Na rozładowanie napięcia - goła baba, dobrze jej z oczu patrzy, można się trochę odstresować
http://www.widelec.pl/im/8/11400/z11400858O.jpg
Nie pisałem nic o mleku po nosem Po prostu śmiejąc się z innych - czasami mamy większe powody żeby śmiać się z Wisły. To jest przykre.

Ja też mam nadzieję że to był najsłabszy mecz Wisły w tej rundzie. Może tak się wypompowali w meczu PP z Lechem że im dziś sił zabrakło? (Ruch grał rezerwami w PP)

Pisałem w innym wątku, wyglądaliśmy bardzo słabo fizycznie na tle szybkiego Ruchu. Probierz dziękuje w wywiadach za dobre przygotowanie zespołu przez Moskala, ale ja tego nie łykam. W żadnym meczu nie wyglądamy lepiej od rywali. Czasami jesteśmy na poziomie rywali, ale najczęściej wyglądamy gorzej.

Dodatkowo przed meczem z Legią wypadli Diaz i Bunoza....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.03.2012, 18:17
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Karnego nie bylo - kartka czerwona sluszna, Diaz powinien wyleciec juz w chwili machania lapami.
Chavez powinien wylecieć przed przerwą. Czerwo Bunozy ewidentne, Diaz też zsyłka mu się należała za całokształt. Co do karnego - moim zdaniem był. Wilk nie chciał faulować, ale to zrobił. Równie dobrze mógł go złapąć rękami za tę nogę - efekt byłby ten sam.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie pisałem nic o mleku po nosem (...) Ja też mam nadzieję że to był najsłabszy mecz Wisły w tej rundzie.(...)
Chyba się źle zrozumieliśmy - dla mnie to najgorszy mecz Wisły jaki W OGÓLE widziałem - kiedykolwiek, dlatego dodałem, że mam mleko pod nosem, bo pewnie gorzej bywało .

Po prostu śmiejąc się z innych - czasami mamy większe powody żeby śmiać się z Wisły. To jest przykre.
Różnica między Wisłą a Lechem i Śląskiem była prosta (zapominając na moment o poziomie). Wisła zagrała żenująco, Lech i Śląsk zagrały żenująco, ale przydarzały im się kabaretowe wtopy. W meczu Wisły tego kabaretu trochę brakowało. Było bardzo, bardzo słabo, ale nikt nie urwał sobie nogi przy strzale jak Dudek. Nikt nie walnął na pustą bramkę w wymarzonej sytuacji w jednego jedynego obrońcę. Nikt nie potrzebował samobója, żeby strzelić pierwszą bramkę w roku. To tak jak z oglądaniem pijanego menela próbującego się pozbierać po zaliczonej glebie. Czasem ta jego nieporadność ma w sobie element humorystyczny, czasem jest tylko żenująca.

Może tak się wypompowali w meczu PP z Lechem że im dziś sił zabrakło? (Ruch grał rezerwami w PP)

Pisałem w innym wątku, wyglądaliśmy bardzo słabo fizycznie na tle szybkiego Ruchu. Probierz dziękuje w wywiadach za dobre przygotowanie zespołu przez Moskala, ale ja tego nie łykam. W żadnym meczu nie wyglądamy lepiej od rywali. Czasami jesteśmy na poziomie rywali, ale najczęściej wyglądamy gorzej.
Z przygotowaniem jest coś nie tak, ale kwestia jest inna. My mamy w składzie wielu kopaczy, gości którzy potrafią coś tam zrobić na boisku, ale są bardzo słabymi piłkarzami - kiepsko panują nad piłką, kiepsko podają, przyjmują, prowadzą - Chavez, Diaz i Biton to trzy bardzo jaskrawe przykłady gości, którzy niby coś dają drużynie, ale w piłkę to oni grać w ogóle nie potrafią. Ruch to pierwsza drużyna, która tak wyraźnie korzystała z pierdołowatości naszych defensorów, naciskając ich i uniemożliwiając wyjście z akcją. Dodajmy do tego fatalne zachowanie graczy ofensywnych, którzy uciekali przed grą na szesnasty metr i nie było mow o skonstruowaniu jakiegokolwiek ataku.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.03.2012 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 25.03.2012, 18:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to będzie powtórka z sezonu 06/07 dla Wisły.

Jednosezonowy i rozsprzedany Mistrz Ruch Chorzów, na 4 druzyna z dupy : Korona Kielce, Wisła na 8 (wtedy mielismy 46 punktów !!, póki co mamy 33 i zostały : Legia(d),Jaga,ŁKS(d),Podbeskidzie,Cracovia(d),Górn ik,Śląsk(d).)

Jak Ruch wygra wszystko co ma wygrać to moze być grubo bo grają : na Widzewie,na Legii,z Górnikiem,na Polonii,z ŁKS,na Cracovii i z Lechią.
W tej lidze moze sie wydarzyć wszystko i taki scenariusz moze sie sprawdzic, szczególnie ze Ruch juz rok temu u nas grał bardzo fajną piłke. Jestem w szoku ze kondycyjnie niezle wygladaja, i w ogole ten ich szybki atak moze siać duze spustoszenie.W ogole Ruch, druzyna na papierze na srodek tabeli maks a taaaaak grają :O
Oby ten sponsor nie podpisał umowy na nowy rok, niech wygrają lige sprzedadzą potem trzon oddadzą długi i wrócą na środek tabeli....a Wisła po przebudowie wróci na odpowiednie tory, tylko najpierw trzeba wy.......ic na zbity pysk kilku chłopów. najlepiej już dziś, zeby po wygranym jakims meczu nie wmawiac sobie że dany piłkarz naprawde jest piłkarzem. Ruch-Pareiko 1:6

Dzisiejszy mecz w naszym wykonaniu to była masakracja Wilk najslabszy mecz w Wiśle.
Jeśli Ruch w tym roku zdobędzie mistrza, to ich nowy sponsor zostanie z nimi na dłużej - tak przynajmniej było to komunikowane.

A propos mistrza - jak widać w tym roku, tak jak w poprzednim - walka o tytuł wygląda jak wyścig ślimaków. I chyba trzeba się przyzwyczaić, że tak już będzie w najbliższych latach, dopóki nie wyłoni się znowu jakiś dominator (ale na to się nie zanosi).
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Michacho
Member

Od: 03.2012

Stary 25.03.2012, 18:31
No skoro Śląsk traci punkty z Lechem, to te szanse na mistrza maleją i dlatego jak już ktoś ma mieć mistrza to w tym sezonie Ruch! Widać, że zależy im i dają z siebie więcej niż pozostali. Legia traci 2pkt z Bełchatowem, Śląsk 3 z Lechem, Ruch dogania i nie zdziwiłbym się gdyby po następnej kolejce Niebiescy objęli by prowadzenie
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.03.2012, 18:39
Uran235 - w Guimaraes zagraliśmy gorzej, a co do meczu to karnego nie było, zachowanie Bunozy idiotyczne i czerwona niestety słuszna.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.03.2012, 18:44
Śląsk można wykreslić z wyścigu o MP. Są za słabi. Nas oczywiście też, ale to już od dawna. Zostaje Legia, Ruch, Korona i Polonia. Patrząc na formę w obecnej chwili, szału nie robi żadna z tych drużyn, ale jesli miałbym je uszeregować to wygląda tak (oczywiście moim skromnym zdaniem): Ruch, Polonia, Legia, Korona
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.03.2012 o godz. 18:47.
..
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2012, 18:51
Michacho napisał(a):Wyświetl post
nie zdziwiłbym się gdyby po następnej kolejce Niebiescy objęli by prowadzenie
A ja bym sie mega zdziwił bo nie maja na to zadnych szans.
  • Maja gorszy bilans bramek od Legii(Ruch +13, Legia +24) [no chyba ze wygraja z Widzewem 7:0 a my przegramy 0:5 )
  • Gorszy bilans bezposrednich meczów.

Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.03.2012, 19:04
Wiem jedno jak Ruch i Korona dostaną sie do LE to będzie powtórka Jagielloni z Irtyszem w lipcu odpaną nam 2 drużyny i będzie dupa z Rankingiem i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.03.2012, 19:29
co do sedziowania, karnych to teraz po prostu oddajemy to co dostaliśmy na jesień.zycie

killzone: Jak Legia moze miec lepszy bilans z Ruchem skoro mecz jest przed wami dopiero.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.03.2012, 19:49
Zgodnie z przewidywaniami z Ruchem zagramy jeszcze 2 razy w ..PP.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2012, 20:00
Najnowszy scenariusz prosto z ....nie powiem skad. Nieciecza wywalcza drugie miejsce w I lidze. Ale nie ma stadionu. Wiec nie ma szans gry. Co robi? Ano sprzedaje miejsce w ekstraklasie. Zgdanicjie kto kupi...Nie wiecie? Popatrzcie na sklad Niecieczy...Baran. Pawlusinski, Szczoczarz....Licencja kupiona-miejsce uratowane
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.03.2012, 20:04
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Najnowszy scenariusz prosto z ....nie powiem skad. Nieciecza wywalcza drugie miejsce w I lidze. Ale nie ma stadionu. Wiec nie ma szans gry. Co robi? Ano sprzedaje miejsce w ekstraklasie. Zgdanicjie kto kupi...Nie wiecie? Popatrzcie na sklad Niecieczy...Baran. Pawlusinski, Szczoczarz....Licencja kupiona-miejsce uratowane
Z tego co słyszałem (mam znajomego pracującego w firmie Bruk-Bet), jeśli Nieciecza awansuje to chce grać na stadionie Unii Tarnów, ale...
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.03.2012, 20:42
Po ochłonięciu po dzisiejszym meczu twierdze,że oprócz PP jest jedna jedyna rzecz,która musi siąść w tej rundzie i są to derby.Nie wyobrażam sobie nie rozjechania parchów,jak będzie inaczej to się linczem chyba skończy
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.03.2012, 21:36
No dobra ale stadion Unii wymogów licencyjnych nie spełnia. Na pewno nie ma tam podgrzewanej murawy, nie wiem jak z monitoringiem i o wystarczającą liczbę miejsc pod dachem chyba też ciężko.
Ostatnio edytowane przez irman : 25.03.2012 o godz. 22:05.
:/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.03.2012, 21:52
Dlatego niech wchodzi Pogoń Szczecin i Piast Gliwice. Pogoń bo to stary ligowiec i klub całego regionu zachodniopomorskiego oraz Piast, niedaleki wyjazd i nowo wybudowany stadion.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.03.2012, 22:18
raindog napisał(a):Wyświetl post
Pytam:

- kiedy ostatni raz Wiśle tak dobrze szło w Pucharach (przy założeniu - gramy kompletnie nową ekipą, kilkutygodniowe zgranie, brak przerwy letniej i od razu treningi)?

Następnie:
- z tym domem starości - patrz Cypr, z tą różnicą, że tam robiono to cierpliwie, a nie rozpier***** po dokładnie 2 miesiącach od pierwszego niepowodzenia.
- gdyby nie Basałaj i Stan, nie gralibyśmy w ogóle w pucharach (patrz jak wyglądał skład Wisły, gdy opuszczał ją Bednarz - podobna pierwsza jedenastka, chociaż Ci co odeszli, w innych klubach grzeją ławę lub w ogóle się na niej nie znajdują - poza Marcelo (BRAK ŁAWKI REZERWOWYCH);
- pierwszy raz, od niepamiętnych lat, mieliśmy skompletowany skład przed pucharami;

Powiem krótko - pierwszy raz od wielu lat zapachniało profesjonalizmem. Niestety na krótko.

btw - KARNEGO NIE BYŁO
Dobrze, po części się mogę zgodzić ale co teraz mamy? Jesteśmy niemal w tym samym miejscu co przed przyjściem Basałaja i Stana. To ten wymarzony profesjonalizm? Połowa graczy na wypożyczeniach a druga część na mega wysokich kontraktach, że się nawet budżet nie dopina? A co do Cypru to jest jedna mała różnica , której nie wychwyciłeś - ich zawodnicy są w stanie się porozumieć w jednym języku. A u nas? Nawet taki Kirm nie dość, że jest ułomnym piłkarzem, to jeszcze przez tyle lat nie potrafił przyswoić sobie języka. O czym to świadczy? Ano o tym, że z tej drużyny nic nie będzie, ta strategia budowy klubu nie zdała egzaminu. Piłkarze mają wyjebane na klub i kibiców, jedynie czasem zepną dupę podczas meczów w LE. Nawet derby przegrali z pośmiewiskiem ligi. Profesjonalizmu to ja tu nie widzę za grosz.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.03.2012, 23:05
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy tak pisali: od Weszło, poprzez "PS", "GW' i portale internetowe, a na "Rz" skończywszy.
Popsuję niektórym trochę świat:

Cytat:
Znęcamy się nad Legią właśnie, tak jak rok temu znęcaliśmy się nad Wisłą – bo jest liderem, a od lidera trzeba wymagać. Wisła w poprzednim sezonie została żenującym mistrzem żenującej ligi i po 23 kolejkach miała 44 punkty. Teraz dokładnie tyle samo mają legioniści. Tak źle punktujący lider, jak teraz Legia i jak rok temu Wisła, to ewenement, jeśli przyjrzymy się sezonom z wielu poprzednich lat.
Wręcz idealnie odnieśli się jakby do tego zarzutu
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.03.2012, 09:45
Macie wąską kadrę? Nigdy nie mieliście tak szerokiej kadry jak obecnie - mowa o erze Cupiała.
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 26.03.2012, 10:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dlatego niech wchodzi Pogoń Szczecin i Piast Gliwice. Pogoń bo to stary ligowiec i klub całego regionu zachodniopomorskiego oraz Piast, niedaleki wyjazd i nowo wybudowany stadion.
Zawisza Bydgoszcz
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.03.2012, 10:48
Taylor napisał(a):Wyświetl post
Zawisza Bydgoszcz
Też bym chciał widzieć Zawiszę w Ekstraklasie, ale moim zdaniem w dalszym ciągu mają zbyt słabą kadrę, aby awansować, grają strasznie w kratkę. Natomiast Piast ma przed sobą jedenaście domowych meczów (gdzie póki co spisują się bardzo dobrze) i tylko jeden wyjazd do Łęcznej, a Pogoń ma w tej lidze zdecydowanie najmocniejszą kadrę. Dobrze wiosną gra Arka i przy ewentualnym kryzysie jednej z tych drużyn kto wie, czy oni też się nie włączą do walki o awans - pięć punktów do drugiego miejsca to niewielka strata.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2012, 12:21
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Macie wąską kadrę? Nigdy nie mieliście tak szerokiej kadry jak obecnie - mowa o erze Cupiała.
30 kilku piłkarzy na kontraktach w 2007 przed przyjściem Bednarza to prędko żaden polski zespół nie przebije
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.03.2012, 13:09
Co do kadry to najwiecej problemow ma Lech, ale oni w sumie teraz...graja by dograc i tyle.
Wisla gra jeszcze o puchary wiec "Zaciag na LM" dogra swoje i pojdzie w swiat.
W jednym i drugim klubie szykuja sie rewolucje w skladzie.
My tez nie mamy az tak szerokiej kadry, owszem ofensywa jako tako wyglada, ale jesli odpukac wyleci 2-3 obroncow to bedzie kicha.

Dzisiaj ciekawy mecz. Licze ze Korona zagra jak zwykle ambitnie i zgarnie komplet punktow.

Wiem ze zostane za chwile zjedzony za to co napisze, ale...

Przyjmujac ze Wisla i Legia dochodza do finalu PP i ten final wygrywa Legia, wtedy na tym forum pewnie sporo banow poleci jesli w ostatnich kolejkach Legia i Slask beda grac o MP

Oczywiscie jest to w tej chwili przykladowa sytuacja i moze byc zupelnie inaczej.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.03.2012, 13:17
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
30 kilku piłkarzy na kontraktach w 2007 przed przyjściem Bednarza to prędko żaden polski zespół nie przebije
Mówimy o realnej kadrze, a nie wirtualnej. Wisła ma więcej zawodników zdatnych do gry w pierwszym składzie od nas, Amiki i Disco, a tylko Śląsk z tych topowych ekip ma szerszą kadrę, ale kosztem tego, że gro tych zawodników to wyrób Wasilukopodobny.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2012, 13:31
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wiem ze zostane za chwile zjedzony za to co napisze, ale...

Przyjmujac ze Wisla i Legia dochodza do finalu PP i ten final wygrywa Legia, wtedy na tym forum pewnie sporo banow poleci jesli w ostatnich kolejkach Legia i Slask beda grac o MP
Dlaczego myślisz, że zostaniesz zjedzony?

To oczywiste, że tak będzie w takiej sytuacji. I podział będzie przebiegał znów tak samo jak zwykle. Pomiędzy "kibolami" i "piknikami", "małeckofilami" i "małeckofobami". Kolejny odcinek tego samego spektaklu...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.03.2012, 13:32
Choćby w grę wchodziły puchary dla Wisły, to nigdy w życiu nie skur*ie się życząc mistrzostwa Legii. Liczę, że Śląsk jednak pozbiera się.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.03.2012, 14:58
losowanie bardzo wiarygodne, w ogóle nie przekręcone mając nowe kulki i to że cegielska dostała od iti instrukcje obsługi wybierając kulki wcześniej ich nie mieszając. to że legia chyba od kilku lat zawsze mecz rewanżowy gra u siebie i zawsze dostaje najsłabszego przeciwnika. nic tylko wiarygodne losowanie na stadionie legi ( ....a kto to w ogóle wymyślił żeby losowanie odbywało się na stadionie jednej z drużyn która w tych pucharach gra).
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.03.2012, 15:25
Cytat:
losowanie bardzo wiarygodne, w ogóle nie przekręcone mając nowe kulki i to że cegielska dostała od iti instrukcje obsługi wybierając kulki wcześniej ich nie mieszając. to że legia chyba od kilku lat zawsze mecz rewanżowy gra u siebie i zawsze dostaje najsłabszego przeciwnika. nic tylko wiarygodne losowanie na stadionie legi ( ....a kto to w ogóle wymyślił żeby losowanie odbywało się na stadionie jednej z drużyn która w tych pucharach gra).
O ile smród koło losowania jest jaki jest i nikt jakoś specjalnie się nie postarał, żeby go wywietrzyć (serio, nawet gdyby przyjąć tezę o przekręcie, nie potrzeba tego robić na Łazienkowskiej, kręcić można dosłownie wszędzie...), o tyle nie zgodzę się co do tego zdania. W tym roku faktycznie - ciężko nie było (z groźniejszych ekip tylko Widzew), ale w zeszłym dla odmiany my akurat mieliśmy znacznie cięższą przeprawę - Śląsk, Ruch, Lechia, wcześniej Pogoń... no nie my trafiliśmy na takie np. pierwszoligowe Podbeskidzie

A co do jakiegokolwiek prorokowania odnośnie końca sezonu - proponuję wprowadzić karencję na tego typu przewidywania, bo póki co od 6 kolejek, co kolejka jest inny Mistrz Polski i kolejność na podium A zupełnie wyobrażalny jest taki scenariusz:

23 kolejka: Polonia w pięknym stylu pokonuje Koronę. Ma tyle samo punktów co Ruch, lepszy bilans meczów z obecnym liderem Legią i tylko 3 punkty straty. Ona i Ruch stają się najpoważniejszymi kandydatami do korony MP, póki co przymierzanej jeszcze z rozpędu przez Legię - wszyscy twierdzą, że się Legia w końcu obudzi, bo ma najmocniejszy skład w lidze i MP pojedzie jednak na Łazienkowską.

24 kolejka: Legia dostaje tradycyjny i fatalny pod względem stylu oklep na Reymonta, Wisła podbudowana pięknym zwycięstwem u siebie wraca do wali o puchary. Ruch jedzie do Łodzi, gdzie pechowo remisuje, zdobywając ledwie jeden punkt, co pozwala im zrównać się punktowo ze Śląskiem. W walce o puchary utrzymuje się Korona, która gładko wygrywa z Górnikiem. Śląsk dostaje potworny i bolesny oklep od Polonii, która tym samym wskakuje na pozycję lidera rozgrywek. Zabiera koronę Legii do przymierzalni i sprawdza, czy kędziory Tosika się w nią zmieszczą. Wszyscy twierdzą, że lider dla Polonii był do przewidzenia, bo to drużyna o mistrzowskim potencjale.

25 kolejka: Ruch rozjeżdża Legię na Łazienkowskiej, dzięki czemu wdrapuje się na pozycję lidera z 45 punktami. Lidera ma dlatego, że Polonia kompromituje się z Górnikiem, a jej bezradność ofensywna jest porównywalna tylko z jej żenadą defensywną, bo Jodłowiec podaje na wolne pole do Nakoulmy, Przyrowski odprowadza wzrokiem pędzącą do jego bramki z prędkością 5 km na godzinę piłkę odbitą od Kwieka, a potem jeszcze na dodatek fauluje na czerwoną kartkę Michała Zielińskiego. Wisła jednak decyduje się że puchary, to jednak nie w tym roku i przegrywa z Jagiellonią. Tymczasem Korona wgniata w ziemię Lecha i zrównuje się punktami z Polonią oraz Legią, wyprzedzając o jeden punkt Śląska, który remisuje z Bełchatowem - pogromcą "faworytów". Koronę Polonii zabiera Ruch i wpasowuje ją na głowę Waldka Kinga - ale wszyscy o tym wiedzieli już od dawna, w końcu to najrówniej grająca drużyna w lidze.

26 kolejka: Legia zgarnia gładkie 3 punkty na słabym Widzewie, Śląsk gładkie 3 punkty na nie grającym już o nic Podbeskidziu, Ruch rozwala Górnika Zabrze, Korona - Zagłębie Lubin, Wisła - ŁKS. Od stawki odpada Polonia, która ledwie remisuje ze słabiutką Cracovią, ale wszyscy twierdzą że to było do przewidzenia, bo ta drużyna jest tłamszona przez presję prezesa i nigdy nie będzie w stanie walczyć o wyższe cele. Status quo utrzymany, Ruch już zaczyna wypłacać premie od nowego sponsora swoim piłkarzom za zdobycie Mistrza Polski.

27 kolejka: Cóż za zwrot akcji! Że Legia pokona po niezłym spotkaniu dramatycznie słabego Lecha Poznań, to jeszcze wszyscy mogli przewidzieć, ale że Ruch tak polegnie z tą potwornie słabą Polonią Warszawa - to już nie. Ruch wyprzedzony zostaje nie tylko przez Legię, ale także przez dalej grającą swoje Koronę (wygrana 4:0 z ŁKSem) i Śląsk (2:0 z Lechią na wyjeździe). Wisła nadal goni, wygrywając ze znudzonym sezonem Podbeskidziem. Ruch oddaje koronę w depozyt, ale póki co głupio mówić kto będzie MP na koniec.

28 kolejka: Ruch chyba dopadł straszny kryzys! Porażka z ŁKSem? Zaczynają się powoli plotki o zwolnieniu Waldemara Fornalika i odejściu nowego sponsora. Tymczasem na pozycji lidera umacnia się Legia, wygrawszy u siebie z Jagiellonią. MP już niewątpliwie trafi do Legii, bo Śląsk ledwie remisuje z Zagłębiem Lubin, aczkolwiek namieszać może jeszcze Korona, która ma do Legii ledwie dwa punkty straty i tyle samo punktów co Śląsk, którego wyprzedza bilansem. Wisłą nadal goni, rozjeżdżając Cracovię w derbach. Skorża pyta się dziennikarzy, czy da się powiększyć obręcz korony mistrzowskiej i czy dużo to kosztuje, bo on ma dużą głowę.

29 kolejka: Legia zalicza remis z Lechią, Korona ogrywa Widzew, Śląsk ogrywa Jagiellonię. Nie wiem kto tam jeszcze ma jaki wynik, ale matematyczne szanse na mistrza ma 6 drużyn. Ze względu na to że Korona od dawna nic nie przegrała, wszyscy orzekają, że MP będzie niewątpliwie jej, bo gra najlepszą i najładniejszą piłkę ze wszystkich drużyn. Ojrzyński stwierdza w wywiadzie, że to niesamowite uczucie wygrać Mistrza Polski w swoim pierwszym sezonie ekstraklasy.

30 kolejka: przegrywają lub remisują wszyscy faworyci, pierwsze cztery miejsca mają tyle samo punktów, określenie Mistrza Polski wymaga zaawansowanych obliczeń matematycznych. UEFA wycofuje polskie drużyny z kwalifikacji do Ligi Mistrzów, bo szkoda na nie czasu.

Tak nawiasem mówiąc, to ja się nie dziwię, że nikt nie chce tej korony mistrzowskiej. Przymierzało ją już tyle drużyn, że ilość łupieżu jaka się na niej zgromadziła musi być obrzydliwa.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 26.03.2012 o godz. 16:19.
Legionista
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 26.03.2012, 15:57
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
to że legia chyba od kilku lat zawsze mecz rewanżowy gra u siebie i zawsze dostaje najsłabszego przeciwnika. nic tylko wiarygodne losowanie na stadionie legi ( ....a kto to w ogóle wymyślił żeby losowanie odbywało się na stadionie jednej z drużyn która w tych pucharach gra).
Rok temu losowanie półfinałów Pucharu Polski na stadionie Legii transmitowane w TVN Turbo. Legia losuje Lechię Gdańsk, z którą przegrała dwa razy w lidze, w tym na Łazienkowskiej 0:3 i która podobnie jak Legia walczy jeszcze o puchary w lidze. Drugi półfinał to Lech Poznań i I-ligowe Podbeskidzie. Łagodnie mówiąc mijasz się z prawdą.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów