The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 21:52
Staszek w czerwcu odchodzi.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.03.2012, 21:52
Dzięki za Moskala i Małeckiego.

Odszedł w ....u, a dwóch Wiślaków z nami nie ma. Echh
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.03.2012, 21:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2012, 21:54
Ktoś tu już zwiastował rychłe odejście Basałaja i powrót Kapki do łask. Jeśli tak będzie, to jakkolwiek nie cierpię Basałaja, wypisuję się z tego interesu.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 13.03.2012, 21:56
Czemu mam wrażenie że podał się do dymisji dlatego że Cupiał bez jego wiedzy mianował Bednarza WC-prezesem?
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 13.03.2012, 21:58
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu już zwiastował rychłe odejście Basałaja i powrót Kapki do łask. Jeśli tak będzie, to jakkolwiek nie cierpię Basałaja, wypisuję się z tego interesu.
a za co Kapke zwolnili wtedy?

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2012, 22:03
widze ze amatorki ciag dalszy
za plecami Basalaja wzieli najpierw Probierz, teraz Bednarza
tylko czekac kiedy Stan poda sie do dymisji

zle sie dzieje w Wisle
ale co nie ktorzy chcieli najpierw glowy Maaskanta dostali ja, potem Basalaja dostali ja

a Basalaj mial za wlasna kase zrobic boiska treningowe itp?
to wszystko zalezy od humoru Cupiala

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.03.2012, 22:09
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2012, 22:13
Mi to wygląda na to że wyjechali na nim jak na ostatniej szmacie...

Dostał na co zasługiwał.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:15
A ja się nie zdziwię, jeśli Bednarz zaliczy najszybszy awans w historii Polski

A Kapka stary esbek niech spieprza na emeryturę do Gstaad. Na pewno ma tam dużo znajomych z wywiadu.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 13.03.2012 o godz. 22:18.
.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:15
http://www.weszlo.com/news/9659-Mich...m_Wisly_Krakow

Artykuł z 1 marca:

Jak twierdzą wtajemniczeni, zatrudnienie tego szkoleniowca może oznaczać osłabienie pozycji prezesa Bogdana Basałaja (są też tacy, którzy twierdzą, że od lata klub może mieć nowego prezesa). Jesienią Probierz był już całkiem dogadany z Wisłą, ale podobno zrezygnował... wysyłając do Basałaja smsa. Właśnie dlatego Bogdan Basałaj nie palił się do ponownych rozmów z tym akurat szkoleniowcem. Jest więc bardzo prawdopodobne, że sprawa rozstrzygnęła za jego plecami. Podobno także Stan Valckx ma coraz słabsze notowania i pion sportowy Wisły od lipca może zostać przemodelowany.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 13.03.2012, 22:16
A może Mielcarski przyjdzie?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:16
Co jak co ale dobijamy do setki "lubie to"
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2012, 22:18
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
a za co Kapke zwolnili wtedy?
Znaczy trochę się źle wyraziłem - Kapka zawsze był w łaskach, o czym wiadomo.

A za co przestał być prezesem? Tego nie wie nikt, bo chociaż były podejrzenia, że kręci wałki z Mandziarą, to klub wydał oświadczenie, że jego odejście nie ma z tym nic wspólnego.

Zresztą - polecam www.historiawisly.pl Tam wszystkiego można się dowiedzieć.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 13.03.2012, 22:22
To od lipca rozpoczynamy nowy sezon znanego nam serialu: Budowa wielkiej Wisły (które to już podejście, liczy ktoś?). Przyjdzie nowy prezes, dyrektor sportowy, może i trener posłuchamy o budowie boisk, szkoleniu młodzieży i oczywiście walki o LM. Tylko kto jeszcze się na to nabierze?
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:25
Ale mi się śmiać z tego chce. basałaj- wczoraj wywiad a dziś kop w dupę. Fakt medialny i inne kwiatki.

Piękne po prostu piękne.

Co jeszcze, Małecki ma drogę wolną do powrotu coś czuje.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:25
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Znaczy trochę się źle wyraziłem - Kapka zawsze był w łaskach, o czym wiadomo.

A za co przestał być prezesem? Tego nie wie nikt, bo chociaż były podejrzenia, że kręci wałki z Mandziarą, to klub wydał oświadczenie, że jego odejście nie ma z tym nic wspólnego.

Zresztą - polecam www.historiawisly.pl Tam wszystkiego można się dowiedzieć.
Nie był prezesem. Był wiceprezesem i p.o. prezesa. Szczegół

Mam nadzieję, że nie zmienia to faktu, że Mały jest zawieszony i ma się na stadionie nie pojawiać.
.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:31
Na szczęście masz ...... do gadania.

A nadzieje zawsze dobrze mieć.
Odpowiedz cytując
bobbest
Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2012, 22:31
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Staszek w czerwcu odchodzi.
.... a przychodzi Franek Cuda
i teraz wszystko w rękach Probierza. Jeśli zdobędzie puchary zostanie a Franciszek S. będzie dyrektorem sportowym.
Jeśli nie to mamy od nowego sezonu "SUPER" trenera...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.03.2012, 22:35
szachmat napisał(a):Wyświetl post
Co jeszcze, Małecki ma drogę wolną do powrotu coś czuje.
Aby tak sie stalo to musi poleciec jeszcze Valckx - tez mowił, ze to decyzja w zarzadu czyli jego takze
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:37
No ale tak patrząc z perspektywy to czym ten Franek gorszy od Masskanta?

Czym Kapka gorszy od Basałaja? Czym Probierz lepszy od Moskala itd?

Czy to jest drastyczny spadek jakości? No chyba nie koniecznie, raczej nieudacznik za nieudacznika, albo znany nieudacznik za nieznanego albo takiego co do którego można mieć jakieś nadzieje.

Nie panikujcie, po prostu nie liczcie na wiele i będzie ok.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.03.2012, 22:41
No ale tak patrząc z perspektywy to czym ten Franek gorszy od Masskanta?

Czym Kapka gorszy od Basałaja? Czym Probierz lepszy od Moskala itd?

Czy to jest drastyczny spadek jakości? No chyba nie koniecznie, raczej nieudacznik za nieudacznika, albo znany nieudacznik za nieznanego albo takiego co do którego można mieć jakieś nadzieje.

Nie panikujcie, po prostu nie liczcie na wiele i będzie ok.
Toś dopier.dolił. Lepszych dwóch Basałajów naraz, niz ta jedna SB-cka ku.rwa.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:43
Dla mnie to takie same s....ysyny, jeden drugiego wart i to jest nasza porażka że takie persony są u nas.

Ale racja, jeszcze raz to przeczytałem i powinno być czym basałaj lepszy od kapki.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:46
Na szczęście masz ...... do gadania.

A nadzieje zawsze dobrze mieć.
No cóż, ludzie dzielą się na tych, co jak im się pluję w twarz, to mówią, że pada, a także na tych, którzy potrafią oceniać sytuację i zauważyć, kiedy ktoś im pokazuje wała.
.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2012, 22:57
a nie jaki Kapka przypadkiem nie stal za sciagnieciem do klubu Okuki,Liczki?
to nie on kopal dolki pod Mielcarskim, Petrescu? w efekcjie Petrescu i Mielcarski out
to nie on krecil jakies podejrzane interesy z Mandziara?
on sciagnal Paljica Jovanica Cikosa i innych

pewnie on teraz znow zaczal kopac dolki pod Holendrami i Basalejem

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.03.2012, 22:59
pozowski napisał(a):Wyświetl post
To od lipca rozpoczynamy nowy sezon znanego nam serialu: Budowa wielkiej Wisły (które to już podejście, liczy ktoś?). Przyjdzie nowy prezes, dyrektor sportowy, może i trener posłuchamy o budowie boisk, szkoleniu młodzieży i oczywiście walki o LM. Tylko kto jeszcze się na to nabierze?

And thats the truth, the whole truth, and nothing but the truth
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2012, 09:46
Cytat:
grosz 12.03.2012, 19:37
Brawo. Jeszcze Kapka, młody Janas i Werner Liczka na ławkę.
Kilka dni temu napisałem o powrocie Kapki, młodego Janasa.
Chciałem sprostować że ja żartowałem, nie mówiłem tego poważnie!!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.03.2012, 09:47
Basałaj się zdymisjonował ( taaa...) , Stach już spakowany. Bednarz (o żesz k u r w a ja p i e r d o l ę!!!) " będzie sprzątał po Holendrach". Nie. Ten klub normalny nie jest. Jakimże trzeba być ignorantem ,żeby zarządzać klubem przeszło dekadę i co chwila robić te same błędy. Tu już nawet nie ma co pisać. Co jakiś czas jest to samo. Dreptanie od kryzysu do kryzysu. Jeszcze tylko brakuje Zdzicha Kapki i możemy już tylko na mszę dać.

Kiedy Basałaj zatrudnił Holendrów - Pięknego Roberta i Stacha - pomyślałem ,że może wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczniemy budować fundamenty w tym klubie ,a nie zamki na piasku. Niestety. Brak kasy i cierpliwości zadecydował o wszystkim kolejny raz. Moim zdaniem , jak na te warunki jakie zastał , Stan w Wiśle to za ten czas odwalił kawał dobrej roboty. Wystarczy przeanalizować okienka z ostatnich pięciu-sześciu lat ,żeby to dostrzec.

Wcale bym się nie zdziwił jakby jakiś klub z naszej ligi szybciutko Stanowi zaoferował dobrą posadę. W tej chwili są już dwa takie kluby.Mnie tylko denerwuje to ,że Cupiał od wielu lat co roku próbuje wynaleźć "proch". Po jaką cholerę wyważać otwarte drzwi. Przecież w Europie Zachodniej w zasadzie na temat zarządzania w piłce nożnej , szkolenia długoterminowego, programów , założeń , modeli - napisano wszystko. Wystarczy obserwować, czytać ,implementować. Zasiać ,a potem radować się zbiorami. A u nas nie ma cierpliwość, systematyczności. Przecież większość tych klubów ,które dobrze prosperują finansowo i sportowo (nie koniecznie z absolutnego topu) kiedyś dawno temu postawiło na długoterminowy rozwój. No już chyba najlepszym ,książkowym przykładem była i jest Francja. Gdzie była Francja w latach 50, 60 piłkarsko a potem zdobyła MŚ w 1998 roku. To się z dupy nie wzięło. Czy takie OL ,9 razy pod rząd MF. To nie jest przypadek tylko ciężka praca. I to w takiej trudnej , wyczerpującej lidze jaka jest we Francji.
Najśmieszniejsze jest to ,że osobą która pracuje obecnie w Wiśle i całkiem trafnie ocenia całość jest Probierz. Chłop patrzy na sprawę kompleksowo. Zaczynając od szkolenia dzieci i młodzieży ,a na sile polskiego kapitału kończąc.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.03.2012 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2012, 09:49
Najśmieszniejsza w tym wszystkim jest nagonka medialna na politykę transferową klubu w ostatnich miesiącach.Po pierwszym meczu z Apoelem Valckx był Bogiem, który ma wizję budowy Wielkiej Wisły, w tej chwili do spółki z Basałajem są gnojeni ze wszystkich stron.Prawda jest taka, że aby ocenic realne efekty ich pracy trzeba w pierwszej kolejności wziąc pod uwagę realne możliwości jakie mieli.Od czasu zatrudnienia Valckxa zrobiliśmy 3 transfery gotówkowe - Melikson, Genkov oraz Jovanovic - jeden absolutnie wybitny, drugi zdecydowanie pomógł w wywalczeniu MP a trzeci w czołówce PO w kraju, w dodatku jeszcze ze względu na wiek mocno perspektywiczny.Wymienianie Branco czy Lamey'a jest absurdalne - pierwszy sklecony na wczoraj już po zamknięciu okienka, drugi podobno na pierwotnej liście transferowej Valckx'a był daleko.
O Jaliensie powiedziano w zasadzie wszystko - jestem przekonany, że gdyby była taka możliwosc to każdy rozsądny człowiek na miejscu Valckx'a by go do Nas ściągnął.Na papierze miał wszystko żeby się stac drugim Cleberem i zdecydowanie najlepszym obrońcą w Lidze.
Tak jak już kiedyś pisałem od Basałaja i Valckx'a wymagano by na śmietniku znaleźli świeżutki garnitur od Armaniego.Na śmeitniku się nie udało, ale za to w lumpeksie 3 kategorii już tak - cóż, widocznie to było dla Cupiała za mało...
Najłatwiej jest mówic, że nie wyszło to to i to.Najłatwiej jest oceniac po fakcie skutki danego ruchu.Niestety życie to nie jest FM w wersji dla mało ambitnych gdzie przed ważnym meczem możesz sobie zrobic save i próbowac do oporu.
Zwolnienie Valckx'a to w tej sytuacji kwestia czasu.Pytanie brzmi czy w czerwcu czy może jeszcze wcześniej.Większosc na Forum chciała Wisły polskiej to będzie ją miała - polskiej czyli w tym wypadku nijakiej.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.03.2012, 10:04
Bardziej nijakiej niż ta obecna to jednak chyba trudno będzie. Nie mówię że to niemożliwe ale trudne.

Żyjecie marzeniami, Wisłą podobną do Realu czy Barcelony,a Cupiał kolejny raz wam przypomina że to nie ten poziom.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów