|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....
Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy. Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Co do liczby spotkań to pamiętam dokument o skautach Barcelony i Oni oglądają trzy mecze, ale dziennie! (oczywiście niskie Ligi + juniorzy itp.). W sumie dziwne, że z Naszym budżetem w młodych talentach bije Nas Ruch... Widać trzeba tylko chcieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Och...Nagle zapragnąłem zostać skautem! Tak w sumie to mogę nawet 4 mecze w tygodnu za 4 tys dla dobra Wisły! I obiecuje, że proponowani przeze mnie piłkarze będą tańsi niż np. Jaliens! ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
ale w polsce skauting nigdy nie bedzie dobry bo nie ma podazu na talenty. wolimy sciagac jaliensow i lameyow niz dac grac czekajow czy brudom...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawać na boisko Szewczyka to jedyny w którym ja jeszcze pokładam nadzieje.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak to jest z tymi Wiślackimi skautami ? Czytało się że Cleber nie będzie pracował dla Wisły a teraz przywozi z Brazylii jakiś zawodników na testy do nas..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i gdzie masz problem?
To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał. A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ziomek ja nie widze żadnego problemu. Wręcz przeciwnie, ciesze sie bardzo bo wiem że Cleber to profesjonalista w każdym calu i zawodników słabych by Wiśle nie oferował. Chciałem sie tylko dowiedzieć jak wygląda współpraca Wisły z Cleberem bo wiedziałem że w przeszłości nasze drogi sie lekko rozeszły..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nikt nie powiedział, że prowizje musi mu płacić klub, może mu ją zapłacić piłkarz. W końcu on też tu nie będzie charytatywnie.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pewno ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zamiast 1400 weźmie w jeden miesiąc 1100,trzy stówki rzuci Cleberowi i git.
Najwyżej rodzice mu słoiki z brazylijskim bigosem przyślą....... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Powiem więcej...na cały świat!
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wystarczy jak Cleber zajmie się Ameryką Południową, od reszty świata mamy już niekwestionowanego króla polowań. Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zdzisław ma opanowaną do perfekcji bardzo wąską specjalizację .....Bałkany. Podobno talenty wyszukuje mu sam ...Kusturica.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Wiślacki skauting? Jaki wiślacki skauting?!
Przychylam się do propozycji wolfyego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przesadzasz...
Wystarczy zmienić nazwę tematu na : Wiślacki skauting - problemy, kompromitacje, mankamenty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mogliby się powstrzymać od takiego komentarza i mieszania w to Sarkiego. Sarki znajdował się chociaż w bazie transfermarkt, FM'e
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Haha jeszcze się przyznali, że zaprosili go dzięki filmikom z YT i od managera...
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ladne jaja. To juz sie nie dziwie czemu Kosowski stwierdzil ze stac go na cos ambitniejszego niz byc skautem Wisly, nie ublizajac przy tym nikomu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły. Nic. Zadłużył ją tylko i obciążył niepotrzebnymi piłkarzami. Już serbska torpeda nadciąga - pytanie - ile będzie kosztować? Znów pensja na poziomie Bunozy... tak to jest, jak się sprowadza studentów zamiast piłkarzy.
Btw. jak już mamy spaść z ligi, możesz mnie Zdzisiu zatrudnić - wezmę 2 tysiące za miesiąc do kieszeni i będziemy kwita. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Teraz Iwan pisze na weszło, że z Wisłą gorzej być nie może... Aż strach się bać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|