|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
nie wiem czy był temat tego chłopaka
http://euro2012.przegladsportowy.pl/...839,1,291.html Lewy obrońca zawsze jest w cenie. ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No tak, szczególnie Jaliens zawodzi ostatnimi czasy...
:| |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli będziemy szukać piłkarzy z kończącymi się kontraktami w lecie to daleko szukać nie trzeba, bo tuż za naszą granicą:
Piłkarz wicelidera czeskiej ekstraklasy, ew. alternatywa dla Meliksona: http://www.transfermarkt.de/de/micha...ler_74865.html OP - 10 bramek, 7 asyst. Lewonożny, może grać na skrzydłach Melodia przyszłości, bardzo obiecujący 20-letni gracz: http://www.transfermarkt.de/de/ondre...er_143148.html Na 13 meczy 4 trafienia, gorzej z asystami A jeśli chodzi o Meliksona to tutaj Pan, który miał go zastąpić w Hapoelu, kiedy przechodził do Wisły - Pedro Galvan: http://www.transfermarkt.de/de/pedro...ler_30781.html Co sezon strzela dużo bramek jak na OP, świetnie wykonuje rzuty wolne. Statystyki przemawiają też za nim jeśli chodzi o europejskie boiska: 2 trafienia w 4 spotkaniach. Myślę, że to również ciekawa alternatywa. Ciekawostką jest fakt, że dosyć często zmienia kluby...
Ostatnio edytowane przez Siwenzz : 07.03.2012 o godz. 09:46.
![]()
"Czym oni cię przekonali? Dali mi batonik i nazwali światłem." - Dangerous Minds, 1995.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Patryk Kun
rocznik 95 dobry technicznie http://www.youtube.com/watch?v=bszhkrhADB8 Albo jego brat Dominik Obaj graja w Stomilu, patryk zima byl na testach w hercie ale zostal w Olsztynie http://www.youtube.com/watch?v=aHo2rj2s_vs Naprawde moga sie rozwinac http://www.youtube.com/watch?v=lGdVYIi51yo |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bednarz za 700tysięcy sprowadził Jirsaka, a Valkx za tą samą Meliksona.
Przecież Łysy wcale nie umie ocenić potencjału zawodnika... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bednarz sprowadził Marcelo, a Stan Jaliensa Przecież Valkx nie umie ocenić potencjału zawodnika ![]() (Tak żartem) Nie róbmy z Bednarza najgorszej ofermy, bo może mu i brakuje do Stan ale nie był najgorszy. Natomiast inną rzeczą jest czy powinniśmy wracać do współpracy z nim a nie (jeśli nie Stan) to kimś innym z pełnym notesem nazwisk z dajmy na to Niemiec? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tylko jedno pytanie? Stan już nie chce u nas pracować? czy to my nie chcemy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kogo z kartą na ręku ściągnął Bednarz, a kogo Valkx? Jaką kwotę uzyskaliśmy i dodatkowo możemy zyskać z zawodników ściągniętych przez Bednarza, a jaką potencjalną z zaciągu Valkxa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/a...2,artykul.html
Co o tym myslicie? "Głowackiemu za trzy miesiące kończy się kontrakt z Trabzonsporem i wiadomo, że nie zostanie on przedłużony." ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ja tam nadal jestem za Valcxem
Bednarz ma brak uznania w moich oczach ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
przeciez Valks dalej pracuje
![]() Kolego niżej, nie ma czegoś takiego jak ta sama rzeka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.03.2012 o godz. 19:01.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panie Bednarz , dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi, tym bardziej jeśli jest to Wisła. To wszystko co mam do powiedzenia..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
W Wiśle jest za dużo przeciętniaków, którzy siedzą tu bo klub związał się z nimi długimi kontraktami, a wy się cieszycie, że jakiś Pazdan jest w orbicie zainteresowań, takich Pazdanów to mamy z 5 na zbyciu.Już ten Dudu z Widzewa jest lepiej wyszkolonym piłkarzem. Mam nadzieje, że to tylko plotka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mnie się wydaje że w drużynie będzie czystka, ale Stan zostanie.
Pożegnamy się z ( koniec kontraktu):Lamey, Diaz, Pajlic, Nunez, Jirsak, Biton,Kurto Przedłużymy kontrakt z: Pareiko, Sobolewski Sprzedamy: Chavez, Kirm, Jovanic, Bunoza Z wypożyczeń wrócą : Burliga, Nalepa, Skołorzyński,Chrapek Pozyskajmy:Głowackiego,Oleksego,Piecha Wtedy nasza kadra będzie prezentowała się następująco: BR: Pareiko, GK z ME OB:Jovanovic, Skołożyński, Jaliens, Głowacki, Czekaj, Nalepa, Burliga, Oleksy PO: Iliev, Garguła, Melikson, Wilk, Sobolewski, Chrapek, Małecki, Boguski NA:Genkov, Piech, Szewczyk = 21 zawodników (15 Polaków, tylko 6 obcokrajowców) Wreszcie wrócilibyśmy do Polskości... Pierwsza 11: Pareiko - Jovanovic, Jaliens, Głowacki, Oleksy - Iliev, Wilk, Garguła, Melikson - Genkov, Piech Oczywiście są to moje prywatne życzenia, nie miałbym nic przeciwko temu aby się spełniły, a jak będzie zobaczymy latem... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Skorupski - Olkowski, Głowacki, Czekaj,Wasilewski - Wilk - Matuszczyk,Garguła- Kupisz,Jankowski,Małecki
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
[QUOTE=szprotson;1228090]Skorupski - Olkowski, Głowacki, Czekaj,Wasilewski - Wilk - Matuszczyk,Garguła- Kupisz,Jankowski,Małecki[/QUO
Olkowski- Górnik chce za niego 1.5mln euro Głowacki-baardzo kontuzjogenny ale wiadomo Wiślak Wasilewski-drogi i musiał by pewnie troche spuścić z tonu jeśli chodzi o zarobki Kupisz-też pewnie "krzykną" za niego sporą sumke Jankowski-wiadomo że chciałby do Legii Małecki-tu nie wiem co by sie musiało stać żeby wrócił do zespołu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Diaz ma kontrakt w Anderlechcie tylko 1 rok jeszcze, myślę że za 300tys Euro byłby do wyciągnięcia. Może jednak warto bo prezentuje się ostatnio bardzo dobrze. Nuneza do 450tys Euro też by warto było wykupić moim zdaniem.
Do tego dorzucić jakieś talenty na pozycję lewego obrońcy i def. pomocnika. A za pozostałą kasę sprowadzić skrzydłowego i napastnika. Boguski się wykuruje będzie na zmianę w ataku. Do tego wypożyczenia jak w tym roku, ale z realnymi kwotami wykupu i będzie dobrze. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wisła buduje nową kadrę od 2005 roku co sezon, wiec nie wiem czemu nagle takie zdziwienie. nawet jak zaczynało działać, cos musiało się spierdzielic i co pół roku byla przebudowa. Ja już przywykłem.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Po co w ogóle porównywać transfery panów Jacka i Stana, profesjonalizm dyrektora sportowego można ocenić po tym kiedy np. jedzie na urlop.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie muszę porównywać bo nie twierdzę że Bednarz jest lepszy, po prostu nie lubię uproszczeń bo są jednostronne. I Stan miał wtopy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Bednarz - sprawdza, sprawdza, sprawdza nic więcej
Stan - od razu, "Bierzemy tego pana, tego i tego" wiedząc że wkonponuje się w zespół |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Uważam że lepsze kontakty i rozeznanie w światowym futbolu ma Valckx, ale że Wisła znów ma być bardziej polska to stąd wraca Bednarz. Tylko, że polska nie znaczy że lepsza, bo zamiast na Jaliensach i Diazach będzie się opierała na Pazdanach. Czyli to samo jak nie gorzej tylko że tańsze. Zobaczymy też na ile nowy prezes niezależnie czy to będzie Pilch czy Wilczek będzie w stanie wyciągnąć kasę od Cupiała. Obawiam się, że raczej czekają nas oszczędności. Ale tych co twierdzili że Wisła Maaskanta i Valckxa to dno bo nie jest w stanie przejść Apoelu chciałbym zapytać co mają powiedzieć kibice Porto Zenitu, Szachtara czy Lyonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Radziłbym zwrócić uwagę ,że najbardziej wyróżniający się gracze TME , z reguły nie są stety/niestety Polakami.
Polski rynek niestety jest dość ubogi w naprawdę solidnych albo dobrych zawodników i na tej bazie naprawdę trudno i względnie tanio będzie zbudować bardzo solidną drużynę ,która będzie w stanie rywalizować w europejskich pucharach. Czy chcemy czy też nie chcemy jesteśmy zmuszeni szukać potrzebnych zawodników poza granicami a tylko częściowo posiłkować się graczami z polskiej ligi. Bazowanie głównie na polskich zawodnikach przy obecnej podaży i jakości polskich graczy to niestety strzał we własne kolano.
Ostatnio edytowane przez allon : 08.03.2012 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przyjacielu - oczywiście, że Valcx miał wtopy - na takim stanowisku trudno nie mieć wtop. Różnica pomiędzy Valcxem a Bednarzem jest taka, że odsetek wtop Valcxa w stosunku do wszystkich jego transferów a taki sam odsetek Bednarza, są odwrotnie proporcjonalne.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Aczkolwiek, latem 2010 Celtic wydał na transfery blisko 10 milionów funtów. Było to jednak uwarunkowane tym, że katolicy ciągle oglądali plecy Rangersów w lidze. Teraz rywale zza miedzy są w tak fatalnym stanie finansowym, że Celtic pewnie i w kolejnym sezonie zdobędzie mistrzostwo bez większego wysiłku. Nie spodziewałbym się, że Celtowie daliby za Maora więcej niż dwa miliony funtów. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|