The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 15:21
Genkov zjada Brożka . Sory ale taki Genkov to nie ma go co porównywać do Pawła. Jakie bramki i ile strzelał dla nas Brożek a jak to robi Genkov.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2012, 16:03
tak najwiecej to strzelal za Petrescu
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2012, 19:43
Mocny napisał(a):Wyświetl post
oby nie , mamy Genkova , Frankowski z niego nie jest ale Brożka zjada na sniadanie
Hehe

:?:
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2012, 20:53
A Kuba w BVB trzyma poziom cały czas - pewnie znowu zostanie wybrany do 11stki kolejki Bundesligi - to juz chyba z 4ty raz w ciagu ostatnich 5 spotkan.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.02.2012, 09:01
fragment wywiadu z Dyzmą na interii:

Będzie pan szkoleniowcem kadry po ME?
- Ech, najgorsze pytanie. Mam kontrakt do Euro, ale już wiem, co będę robił później. Nawet, gdybyśmy zagrali w finale. Po zakończeniu turnieju najpierw solidne wakacje, a później... Dowiecie się w lipcu.
W kadrze nie jest pan jednak w swoim żywiole, jakim pozostaje chyba praca w klubie.
- I nad tym najbardziej boleję. Brakuje mi treningów. Kombinuję jakby tu jeszcze coś dołożyć, znaleźć czas. Nieraz myślę, że obudzę moją bandę i w nocy pojedziemy na zajęcia. Nikt by nas nie widział, nikt by nie przeszkadzał. Człowiek ma wizję, chciałby coś wytrenować, a brakuje czasu. Przed meczem z Portugalią mamy dwa rozruchy i jeden lekki trening. Musimy bazować na tym, co już drużyna umie.
Porzucił pan marzenia o pracy w Bundeslidze?
- Dwa razy miałem super propozycje z Niemiec. Gdy pracowałem w Widzewie Łódź, menedżer Hansy Rostock przyjechał kupić Sławka Majaka i chciał również mnie zabrać. Ówczesny prezes Andrzej Grajewski kazał mu jednak wziąć krótki rozbieg i z całej siły walnąć w ścianę. A byli w niewielkim pomieszczeniu... Z kolei, kiedy prowadziłem Wisłę Kraków, miałem dzień na decyzję w sprawie kontraktu z Werderem Brema. Veto postawił prezes Bogusław Cupiał. Ale do trzech razy sztuka.
Żałował pan kiedyś, że zdecydował się na posadę selekcjonera?
- Nigdy. Są chwile, kiedy nie jest łatwo, bo niektórzy myślą tylko jak mi dopiec, ale nigdy nie miałem wątpliwości. I wszystko robię na sto procent, żyję tą robotą 24 godziny na dobę. Bardzo chcę z tymi chłopakami coś osiągnąć.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.02.2012, 12:21
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Też mam takie wrażenie, że Brozio wróci w lecie do Wisełki , ale akurat ja byłbym z tego faktu bardzo zadowolony. Liczę również na powrót Głowy
Było by fajnie gdyby Brożki wróciły. Mielibyśmy sprawdzonego napadziora i niezłego lewego obrońce (jak na ligowe warunki), a ich nieszczęsne machanie łapami może wykrzesało by trochę zaangażowania z naszych stranieri.

Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.02.2012, 12:52
Miło byłoby (po sezonie) wypowiadać się w tym temacie o: Jovanić'u, Bunozie, Kirmie, Gargule czy Boguskim...
...Przynajmniej będzie można o Jirsaku, Paljić'u, Nunezie i Diazie.
Ostatnio edytowane przez RecordAble : 28.02.2012 o godz. 12:54.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.02.2012, 12:54
riv napisał(a):Wyświetl post
Było by fajnie gdyby Brożki wróciły. Mielibyśmy sprawdzonego napadziora i niezłego lewego obrońce (jak na ligowe warunki), a ich nieszczęsne machanie łapami może wykrzesało by trochę zaangażowania z naszych stranieri.
Pamięć ludzka krótka a wybiórcza jest.

Piotrek Brożek dobrym lewym obrońcą? Bez jaj proszę.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 28.02.2012, 12:57
lazy napisał(a):Wyświetl post

W porównaniu z tym co mamy teraz? Jak niebo (Brożek) a ziemia (Paljicie, Diazy czy inne wynalazki).

Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.02.2012, 12:59
Tak, tak. Teraz to pewnie Piotrek jest w takiej formie, ze lepiej jak Szewczyk zagra na tej lewej
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 28.02.2012, 13:02
W porównaniu z tym co mamy teraz? Jak niebo (Brożek) a ziemia (Paljicie, Diazy czy inne wynalazki).
Porównując do tego co mamy teraz, to 75% zawodników którymi Wisła dysponowała w przeszłości będzie lepsza. Także takie porównania na nic się zdadzą. Bo przykładowo Pietia wiadome, że jest lepszy od Paljicia, ale nie jest to lewy obrońca na miarę naszych oczekiwań i aspiracji.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 28.02.2012, 13:08
Każdy z nich to przekwalifikowany pomocnik.

A różnica jest taka że Brożek to grał na lewej obronie bo nigdzie indziej się nie nadawał, natomiast Diaz, czy Pajlić bo nikogo na obronę nie było.

A na marginesie to Diaz zjada na śniadanie Piotrka. Chociażby swoją uniwersalnością.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.02.2012, 13:12

Dragan Paljić lepszy od Piotrka? No błagam. A Diaza i tak nie wykupimy.

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.02.2012, 13:19
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
na miarę naszych oczekiwań i aspiracji.
Jak czytam o Smudzie, bazie treningowej itd. to stwierdzam, że nasze oczekiwania i aspiracje należy zacząć korygować.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Stary 28.02.2012, 13:25
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam o Smudzie, bazie treningowej itd. to stwierdzam, że nasze oczekiwania i aspiracje należy zacząć korygować.
Korygować do okresu sprzed ery panującego wszechwłaściciela Bogusława?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 28.02.2012, 14:30
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Dragan Paljić lepszy od Piotrka? No błagam. A Diaza i tak nie wykupimy.
A gdzie ja tak napisałem?

Chodzi o to by nie mitologizować byłych piłkarzy.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.02.2012, 15:48
A gdzie ja tak napisałem?

Chodzi o to by nie mitologizować byłych piłkarzy.
A mi chodziło o to że ten szrot gktóry teraz u nas gra w ogóle nie powinno się porównywać z dawnymi piłkarzami, no bo sory aż śmieszne

No niestety jak tak dalej pójdzie to zatęsknimy pewnie i za Draganem jeszcze...

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.02.2012, 16:12
dobrze powiedziane , powrót Żurawskiego powinien dac nieco do myślenia , a co by nie mówić był to zawodnik kilka klas lepszy od Brożków , podobnie było z powrotem Matusiaka , Głowa - czyli zasilamy szpital ?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2012, 16:17
Broń nas Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny Prawdziwy przed Dyzmą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.02.2012, 23:54
Zatrudnienie Smudy mozna by ostatecznie uznac za wbicie ostatniego gwozdzia do tej trumny.

God save us !!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2012, 00:14
A różnica jest taka że Brożek to grał na lewej obronie bo nigdzie indziej się nie nadawał, natomiast Diaz, czy Pajlić bo nikogo na obronę nie było.
Wybacz, ale bredzisz. Piotrek jest o wiele lepszym pomocnikiem niż Pajlić. Albo inaczej - Dragan to kompletne dno jeżeli chodzi o drybling, dośrodkowanie, strzał i podanie. Grał już u nas jako pomocnik i wyglądał po prostu żałośnie.

Piotrek bije Pajlicia na głowę w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła, w dodatku w Wiśle zarabiał może jedną-ósmą tego co ten niewypał.

Pajlić gra na obronie, ponieważ w Wiśle nie dano na konieczne transfery pieniędzy. Chociaż po ostatnich akcjach chyba już został odstawiony, taką mam przynajmniej nadzieję. Bo o ile Piotrek do pozycji bocznego obrońcy jakoś się przystosował, o tyle Pajlić po roku grania na niej nadal jest kompletnym defensywnym analfabetą.

Nikt tu nie mitologizuje, po prostu jakościowo polecieliśmy na pysk i to co kiedyś było słabe teraz wygląda już zupełnie inaczej. Kiedyś (niesłusznie) jechano po Marku Zieńczuku, teraz za zawodnika tak skutecznego i umiejącego dośrodkować dalibyśmy się pokroić, byle tylko nie oglądać Kirma. Zawsze znajdą się idioci wypominający Ateny, ale statystyki są brutalne...
Kiedyś Dudka uważany był za słabego defensora, ale on obecne ofiary losu z bloku defensywnego po prostu miażdży.

Wilk to następca Sobolewskiego? Ja pamiętam innego "Sobola", który umiał pociągnąć do przodu, przejść kilku zawodników, strzelić bombę z dystansu. Wilk umie tylko przeszkadzać.

Nikola Mihajlowić, Stolarczyk anyone? Nie wspominam o stoperach, bo tu nawet największy mitoman musi uznać klęskę obecnej Wisły.

Można tak w nieskończoność, ale niestety - jakość większości nowych piłkarzy jest żałosna w porównaniu z poprzednikami. Jedynie Melikson jest wybitnym wyjątkiem, Parejko daje radę, może Biton...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.02.2012 o godz. 00:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 29.02.2012, 00:15
A na marginesie to Diaz zjada na śniadanie Piotrka. Chociażby swoją uniwersalnością.
Zjada co najwyżej banana. Gdyby mi przyszło wymieniać wszystkich piłkarzy co wkręcili w ziemie Diaza, to miejsca na serverze by brakło. A Piotrek Brożek http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE Nawet w ostatnim jego sezonie w Wiśle, który nie był jego najlepszym w karierze prezentował się 10 razy pewniej niż Diaz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2012, 00:22
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Zjada co najwyżej banana. Gdyby mi przyszło wymieniać wszystkich piłkarzy co wkręcili w ziemie Diaza, to miejsca na serverze by brakło. A Piotrek Brożek http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE Nawet w ostatnim jego sezonie w Wiśle, który nie był jego najlepszym w karierze prezentował się 10 razy pewniej niż Diaz.
Płakać mi się chciało oglądając ten filmik. Przepaść.

Nie rozumiem ludzi, którzy dopierdalają się do naszych byłych piłkarzy, próbując przy okazji bronic piłkarskie gówno zaszczycające (za niemałe pieniądze) obecnie nasz stadion.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.02.2012, 02:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie rozumiem ludzi, którzy dopierdalają się do naszych byłych piłkarzy, próbując przy okazji bronic piłkarskie gówno zaszczycające (za niemałe pieniądze) obecnie nasz stadion.

Wiesz bo machali rękami. Kretynów niestety wciąż przybywa.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.02.2012, 03:05

To samo można stwierdzić patrząc na Genkowa .Większość tutaj jechało po Pawle Brożku , że potrzebuje 5 sytuacji w meczu żeby strzelić gola a prawda jest taka , że kibice Wisły zdecydowanie woleliby żeby w ataku grał zawodnik dynamiczny , szybki , stwarzający stale zagrożenie w dodatku rodak a nie "napastnik defensywny".Wielu zachwycało się po rundzie wiosennej Bułgarem i mnóstwo było wpisów na zasadzie : Genkow>Brożek .Rzeczywistość okazała się brutalna i nikt nie ma wątpliwości kto jest lepszym napastnikiem , W dodatku druga połowa pracy Skorży w Wiśle polegała na długiej piłce do Brożka i niejednokrotnie tak wygrywaliśmy mecze a w wykonaniu Bułgara pamiętam jedną taką sytuacje - mecz Twente .

W przypadku Brożka Pawła trzeba było go za wszelką ceną zostawić w Wiśle podwyższając kontrakt lub wypchnąć go dwa sezony wcześniej bo może zrobiłby względnie udaną karierę na zachodzie a tak zmarnował sobie czas w Turcji a teraz siedzi na ławie w Celticu .
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 29.02.2012, 09:43
Wisła "szuka" lewego obrońcy dłużej niż bramkarza. Ostatnim z prawdziwego zdarzenia był Stolarczyk. A Nikola to była za gorąca głowa na obrońcę. Kartki łapał w stylu Czekaja (albo chyba odwrotnie).

Filmiki z youtuba to broń obosieczna. Błędów obrońców znajdziemy tam też sporo.

@wolfy

Nie porównuję Brożka z Pajlić'em jako pomocników ale jako lewych obrońców. A tu obaj moim zdaniem wypadają podobnie.

Ale w ogóle takie porównania to jedynie błędne koło subiektywnych opinii bo inny zespół grał w sezonie 2002/2003 inny w 2007/2008 a inny teraz. Teza do której zmierzam jest jednak taka, że powroty piłkarzy z reguły nie kończą się dobrze. I oczekiwania, że gdyby Brożkowie wrócili do Wisły to ta grałaby zupełnie inaczej są jedynie pobożnymi życzeniami.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Verbrecher
Banita

Od: 10.2011

Stary 29.02.2012, 10:16
Pajlic podobal mi sie na poczatku , teraz niestety wyglada jakby zapomnial grania , nawet mu juz rajdy nie wychodza
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 29.02.2012, 10:24
Dla mnie jak Piotrek grał na maksa to był najlepszym lewym obrońcą w polskiej lidze. Ale po pewnym czasie zdarzały mu się przestoje przez co popełniał błędy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.02.2012, 10:36

Może te filmy poprawią Ci humor?

http://www.youtube.com/watch?v=tA_5m...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=y8s2Ch1A-e0
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 29.02.2012, 13:44
^
Na tym drugim filmiku to wszyscy grali na stojąco. Sobolewski słabiutko nie doskakiwał do przeciwników jak powinien. Środek obrony złożony z Kowalskiego i Diaza chyba pierwszy raz ze sobą grał , Diaz się miotał po boisku i sam nie wiedział jak się ustawić. A na prawej obronie nieporadny Erik .To chyba gorsze zestawienie obrony, niż nasza "czarna dziura" Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów