The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2012, 18:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A nawet gdyby to był Herbalife....
Faktycznie to ....a prawdziwy wstyd.Jakaś Barcelona Shalke czy Valencja nie pogardziły- za to my możemy, ponieważ jesteśmy mistrze Polski i wszechświata hahahah.
Z dobrych źródeł wiem, że o miejsce na niezwykle prestiżowej i rozpoznawalnej koszulce Wisły rywalizował Samsung z Apple... Wielkim orędownikiem sponsoringu krakowskiego klubu był sam Jobs, ale umarł. Zostaje nam Herbalife, nie dziw się frustracji niektórych.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 06.02.2012, 18:28
Ale jaja, jesli to prawda

Lista wszystkich sponsorowanych druzyn pilkarskich.

http://sports.herbalife.com/en-US/Biographies/Teams.htm

To co powyzej jezeli chodzi o sponsoring sportowy to moze byc prawda w zakresie odzywek i napoji a niekoniecznie jezeli chodzi o wsparcie pieniezne. Jezeli bylo by inaczej to bym o tym wiedzialm, raczej..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.02.2012, 18:29
a skad wiecie ile daja, ze tak narzekacie?
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2012, 18:37
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a skad wiecie ile daja, ze tak narzekacie?
to jest właśnie w tym wszystkim najśmieszniejsze

Sami znawcy, którzy nic na ten temat nie wiedzą. bo niby skąd maja wiedzieć. Skąd w ogóle ktoś wytrzasnął ten Herbalife ? W czwartek się wszystkiego dowiecie. Ale rozumiem ze ciężko wytrzymać i trzeba popisać głupoty na forum.
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.02.2012, 20:37
Zacznijmy od tego, że większość tu chyba myli dwie firmy: Herbalife i Herbapol.

Herbalife - odżywki dla sportowców
Herbapol - herbaty
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.02.2012, 21:25
nie chce być piewcą nieszczęść ale Herbalife to firma o wątpliwej reputacji. Ich produkty związane z odchudzaniem po pierwsze niespecjalnie są skuteczne (nie działają lepiej niż placebo), zdrowe (zaburzenia działania pracy wątroby). Ich metody dystrybucji to miks marketingu wielopoziomowego który troszkę przypomina w strukturze piramidy czy łańcucha (korzysta ten który jest wysoko). Mnie się ta firma dobrze nie kojarzy. Ale jest bogata. Gadki o potrzebnej suplementacji mają się nijak do profilu tej firmy. Nie produkują środków dla profesjonalnych sportowców.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.02.2012, 22:31
Valencia ,Inter,Barcelona,Manchester Utd,Real Madryt,Valencia, i Wisła jako 101 klub który dołączy do tego doborowego towarzystwa którego sponsorem jest Herbalife o ile potwierdzi się fakt że Herbalife będzie tym sponsorem który w czwartek podpisze umowę z Wisłą.Aczkolwiek równie dobrze mógłby być Calsberg który chyba lepiej by się prezentował na koszulkach Wisły
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.02.2012, 22:38
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Valencia ,Inter,Barcelona,Manchester Utd,Real Madryt,Valencia, i Wisła jako 101 klub który dołączy do tego doborowego towarzystwa którego sponsorem jest Herbalife o ile potwierdzi się fakt że Herbalife będzie tym sponsorem który w czwartek podpisze umowę z Wisłą.Aczkolwiek równie dobrze mógłby być Calsberg który chyba lepiej by się prezentował na koszulkach Wisły
a kto ci powiedział, że Herbalife trafi na koszulki Czy któraś z wyżej wymienionych drużyn ma na swoich koszulkach nazwę tej firmy

Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.02.2012, 22:40
crate digger napisał(a):Wyświetl post
nie chce być piewcą nieszczęść ale Herbalife to firma o wątpliwej reputacji. Ich produkty związane z odchudzaniem po pierwsze niespecjalnie są skuteczne (nie działają lepiej niż placebo), zdrowe (zaburzenia działania pracy wątroby). Ich metody dystrybucji to miks marketingu wielopoziomowego który troszkę przypomina w strukturze piramidy czy łańcucha (korzysta ten który jest wysoko). Mnie się ta firma dobrze nie kojarzy. Ale jest bogata. Gadki o potrzebnej suplementacji mają się nijak do profilu tej firmy. Nie produkują środków dla profesjonalnych sportowców.
A cóż to miałoby być za nieszczęście ? Sugerujesz,że wszyscy Ci sportowcy czy kluby są naciągane przez nieuczciwa firmę Herbalife ? Albo co,Piquet się skarży,że Shakira nie chudnie i musi mocniej pracować w nocy,przez co treningi średnio mu wychodzą i nie w formie ostatnio ? Poza tym czy ktoś zmusza kogokolwiek do kupowania jakichkolwiek produktów ?
I jeszcze jedno - a co mnie k...a obchodzą metody dystrybucji ? I co w nich złego ? Ktoś zmusza ludzi do pracy tam ? Albo do kupowania tych produktów ? Co za p...lony socjalizm w głowach niektórych...
Co za różnica,kto nas sponsoruje ? Jeśli ich działalność nie jest zakazana prawem,to kogo to obchodzi,kto daje pieniądze ? O ile ten sponsor wniesie coś (kasę) do klubu - jestem za.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 06.02.2012, 22:55
wyar napisał(a):Wyświetl post
A cóż to miałoby być za nieszczęście ? Sugerujesz,że wszyscy Ci sportowcy czy kluby są naciągane przez nieuczciwa firmę Herbalife ? Albo co,Piquet się skarży,że Shakira nie chudnie i musi mocniej pracować w nocy,przez co treningi średnio mu wychodzą i nie w formie ostatnio ? Poza tym czy ktoś zmusza kogokolwiek do kupowania jakichkolwiek produktów ?
I jeszcze jedno - a co mnie k...a obchodzą metody dystrybucji ? I co w nich złego ? Ktoś zmusza ludzi do pracy tam ? Albo do kupowania tych produktów ? Co za p...lony socjalizm w głowach niektórych...
Co za różnica,kto nas sponsoruje ? Jeśli ich działalność nie jest zakazana prawem,to kogo to obchodzi,kto daje pieniądze ? O ile ten sponsor wniesie coś (kasę) do klubu - jestem za.
nie chciałem pisać wyłącznie suchego tekstu że "Herbalife mi się nie podoba i źle mi się kojarzy". napisałem również dlaczego Podzielam pogląd że jak bedą dawać słuszną kasę na Wisełkę to jest OK. Bo o to w tym chodzi. Co do podkreślenia dystrybucji. Nie chodzi tu o socjalizm a wyzyskiwanie głupich. W sumie mogło by mi to latać, ale nie lata. Pozdrawiam. Nie wiem co ma do tego Shakira i Pique ale na zdrowie im
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 06.02.2012, 23:24
crate digger napisał(a):Wyświetl post
Firma ma/miala watpliwa reputacje ale tylko w Polsce. W europie zachodniej, USA, Meksyku i odziwo w Roji ma opnie bardzo dobra.

Jakby ktos wynalazl skuteczny srodek na odchudzanie to daj mi znac chetnie skorzystam. Srodki maja wspomagac odchudanie a nie odchudzac a jak sie tylka nie chce ruszyc to nic nie pomoze. Eat less do more!

Prosze bardzo oswiec mnie jaki to produkt spowodwoal zaburzenia pracy watroby.

Co do sprzedazy rzeczywiscie nie maja sprzedazy bezposredniej tylko poprzez niezaleznych dystrybutorow.

Gadki o profilu firmy nijak maja sie do tego profilu jak sie nie wie o czym sie pisze. Sprawdz H24 Sportsline. FC Barcelon i LA Galaxy uzywa ich prodoktow dla szpanu.

Jestem prawie pewny ze to nie ta firma i dyskusja jest jalowa.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2012, 00:11
Wyzywacie nas od debili , a nie rozumiecie, że nie naśmiewamy się z Herbalife'a tylko żałujemy , że sprawa , która nurtuje nas od 2 lat dalej jest otwarta . Sponsor na koszulkach byłby potężnym zastrzykiem dla kasy klubu.
Było cicho ale teraz temat znowu odżył.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.02.2012, 01:30
Herbalife będzie sponsorem technicznym czyli de facto sponsorem dodatkowym
a o sponsora tytularnego ,który będzie wpłacał do klubu dostatecznie duże pieniądze by powetować stratę środków z Telefoniki będzie naprawdę trudno
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.02.2012, 08:56
blanco napisał(a):Wyświetl post
Wyzywacie nas od debili , a nie rozumiecie, że nie naśmiewamy się z Herbalife'a tylko żałujemy , że sprawa , która nurtuje nas od 2 lat dalej jest otwarta . Sponsor na koszulkach byłby potężnym zastrzykiem dla kasy klubu.
Było cicho ale teraz temat znowu odżył.
allon napisał(a):Wyświetl post
Herbalife będzie sponsorem technicznym czyli de facto sponsorem dodatkowym
a o sponsora tytularnego ,który będzie wpłacał do klubu dostatecznie duże pieniądze by powetować stratę środków z Telefoniki będzie naprawdę trudno
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy nie rozróżniają pewnych kwestii. Nie jest problemem znaleźć sponsora. Nawet w czasie słabej koniunktury. Każdy klub (chyba każdy) w Ekstraklasie ma takiego to myślicie, że Wisła nie znalazłaby? Szybko i bezboleśnie. Ważne jest, żeby nam się to opłacało. Naszym problemem (chociaż czy to jest problem?) jest to, że Cupiał woli reklamować Telefonike na koszulkach niż za grosze sprzedać to atrakcyjne miejsce komuś innemu. Należy pamiętać, że Telefonika nie może bez powodu przelać Wiśle X milionów złotych. To tak nie działa, że my będziemy mieli np. Orange na koszulkach, a TF dalej będzie nam przelewała jakąś kase. Nie mamy żadnego ciśnienia na nowego sponsora i to jest nasz plus. Szczególnie w negocjacjach. I nie myślcie, że przyjście sponsora na koszulki zamiast TF to będzie dla nas wielki zastrzyk finansowy. Nie będzie. Bo my sponsora mamy więc naszym zyskiem będzie tylko różnica w obu kontraktach.

Jeżeli chodzi o newsa z onetu to myśle, że to chodzi o sponsora głównego, ale nic poza intuicją nie mam na obrone swojej tezy.

PS. I skończcie z tym sponsorem tytularnym bo chyba nie wiecie co mówicie. Chyba, ze chcecie za paczke fajek się sprzedać i kibicować w najlepszym wypadku Orange Wisła Kraków.
Widać, że niektórzy w ogóle nie czytają tego co się pisze w tym temacie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.02.2012, 11:09
A to nie jest tak że T-F jako właściciel Wisły i tak dawałaby kasę niezależnie czy jest na koszulkach czy nie?
Jeśli zaś chodzi o Herbalife to patrząc na kluby które "sponsoruje" to powinniśmy się cieszyć. Choć wiadomo, każdy z nas liczy na sponsora który ładowałby kasę w Wisłę, a nie który daje swoje produkty (nie jest to herbata, coś wam się pomyliło, są to jakieś specjalne odżywki czy coś w tym stylu). Ale nie ma co dyskutować na razie o tym, wszystkiego dowiemy się dokładnie w czwartek.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.02.2012, 12:00
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Firma ma/miala watpliwa reputacje ale tylko w Polsce. W europie zachodniej, USA, Meksyku i odziwo w Roji ma opnie bardzo dobra.

Jakby ktos wynalazl skuteczny srodek na odchudzanie to daj mi znac chetnie skorzystam. Srodki maja wspomagac odchudanie a nie odchudzac a jak sie tylka nie chce ruszyc to nic nie pomoze. Eat less do more!

Prosze bardzo oswiec mnie jaki to produkt spowodwoal zaburzenia pracy watroby.

Co do sprzedazy rzeczywiscie nie maja sprzedazy bezposredniej tylko poprzez niezaleznych dystrybutorow.

Gadki o profilu firmy nijak maja sie do tego profilu jak sie nie wie o czym sie pisze. Sprawdz H24 Sportsline. FC Barcelon i LA Galaxy uzywa ich prodoktow dla szpanu.

Jestem prawie pewny ze to nie ta firma i dyskusja jest jalowa.

wlasnie maja tylko sprzedaż bezposrednia (akwizycja)

ich "odżywki" to takie kozaki wśród innych firm specjalizujących sie w suplementacji , jak Oriflame wśród kosmetyków
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 07.02.2012, 12:15
Mocny napisał(a):Wyświetl post
wlasnie maja tylko sprzedaż bezposrednia (akwizycja)

ich "odżywki" to takie kozaki wśród innych firm specjalizujących sie w suplementacji , jak Oriflame wśród kosmetyków
Piszac o braku sprzedazy bezposredniej mialem na mysli ze firma nie sprzedaje bezposrednio do koncowego odbiorcy tylko poprzez niezaleznych sprzedawcow ktorzy nie sa zatrudnieni przez firme, to jest prowadza wlasny biznes. Czyli dokladnie to co napisales, niezrozumielismy sie

No coz na Oriflame sie nie znam nie bede dyskutowal. Moglbys wyjasnic jakie to konkretnie zarzuty masz do "odzywek" i w czym on sa gorsze od odzywek firm specjalizujacych w tym. Na tym akurat znam sie dosc dobrze i chetnie podyskutuje. Rozumie ze to musi byc cos bardzo zlego typu zamiast protein w odzywkach maja make a witamin i mineralow tam nie uswiadczysz. Bardzo jestem ciekaw

Ta firma nie bedzie naszym glownym sponsorem.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.02.2012, 12:59
nie znam jakości użytych surowców , ale sprzedawanie jako koktajl odchudzajacy odzywki 20% bialka (reszta wegle) w dodatku sojowego , za takie pieniadze , powazania nie przynosi , no ale akwizytora trzeba z czegoś opłacić , coś jak odkurzacze rainbow za wiele tysiecy pln

moj glos nie byl sprzeciwem dla tego sponsora obojetne mi kto bedzie płacil moze byc nawet Unimil
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 07.02.2012, 13:31
nie znam jakości użytych surowców , ale sprzedawanie jako koktajl odchudzajacy odzywki 20% bialka (reszta wegle) w dodatku sojowego , za takie pieniadze , powazania nie przynosi , no ale akwizytora trzeba z czegoś opłacić , coś jak odkurzacze rainbow za wiele tysiecy pln

moj glos nie byl sprzeciwem dla tego sponsora obojetne mi kto bedzie płacil moze byc nawet Unimil
Tu widze nie chodzi o jakosc surowcow ale o to ze z podanego opisu chodzi koledze o koktajl F1. Produkt ten nie jest, nie byl i nigdy nie bedzie produktem dla profesjonalnych sportowcow. Nie jest tez srodkiem odchudzajacym. Jest to tzw meal replacement (np zamiast drugiego sniadania), ktory moze pomagac przy odchudzaniu ale nie musi. Wszystko zalezy jak sie tego uzywa. Druga sprawa nie 20% ale troche ponad 40% bialka sojowego + ~40% dziennego zapotrzebowanie na witaminy i mineraly (to mozna z etykiety wyczytac).

Jezeli chodzi o odzywki dla sportowcow to wystarczy tylko troche poszperac zeby zobaczyc ze takowe produkty posiadaja choc byc moze nie sa one dostepne w Polsce (tego nie wiem) dla zwyklego Kowalskiego. Kazda partia tych prodoktow jest testowana na obecnosc substancji dopingujacych i opatrzona odpowiednim certyfikatem, ciekawe po co to robia? Chyba tylko po to zeby sponsorowane kluby mogly sie koktajlu na odchudzanie napic.

Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 07.02.2012, 13:42

zgadzam się z tobą. dodatkowo patenty HERBALIFE głównie dotyczą zabezpieczenia konkretnego składu produktu (głównie ziołowego, co powinno już budzić sceptycyzm) używanego w celu "promocji utraty wagi", a nie wpływu fizjologicznego na redukcję tkanki tłuszczowej.

Artykuł z Journal of Hepatology o tego typu środkach. (jeśli kogoś interesuje to mogę przytoczyć więcej badań i analiz które mówią o zagrożeniach tego typu środków albo chociaż o konieczności zachowania szczególnej ostrożności. Mam na razie linki do abstraktów, na uczelni mógłbym pobrać pełne teksty)
http://hepato.com/p_tratamentos_alte...erbalife_1.pdf
Artykuł o toksyczności wyciągów z zielonej herbaty.

Co do ich dystrybucji, to jest to klasyczny przykład spośród wielu (amway avon oriflame kiedyś zepter odkurzacze posciel wełniana). Multi Level Marketing to mocno złagodzona forma systemu piramidowego, który jest niemożiwy do utrzymania. Główny dystrybutor sprzedaje towar mniejszemu dystrybutorowi, ten jeszcze mniejszemu itd. Ponadto są jakieś prowizje od wprowadzenia nowych członków podległych. Im niżej w hierarchii tym mniejsza możliwość zwrotu inwestycji w towar. Często sami dystrybutorzy są użytkownikami więc nie widać bezpośrednio tych strat. Słowem manipulacja i żerowanie na głupocie.

Jeśli Herbalife w ogole będzie sponsorem który łoży pieniądze to ok, z tym że nie musi mi się to podobać. Jeśli będzie sponsorem technicznym, to tym bardziej mi się to nie podoba z przyczyn jakie wcześniej przytoczyłem (skuteczność i nieobojętność dla zdrowia).
Pieniądz nie śmierdzi, ale wątpliwej reputacji środki tak.

Tu widze nie chodzi o jakosc surowcow ale o to ze z podanego opisu chodzi koledze o koktajl F1. Produkt ten nie jest, nie byl i nigdy nie bedzie produktem dla profesjonalnych sportowcow. Nie jest tez srodkiem odchudzajacym. Jest to tzw meal replacement (np zamiast drugiego sniadania), ktory moze pomagac przy odchudzaniu ale nie musi. Wszystko zalezy jak sie tego uzywa. Druga sprawa nie 20% ale troche ponad 40% bialka sojowego + ~40% dziennego zapotrzebowanie na witaminy i mineraly (to mozna z etykiety wyczytac).

Jezeli chodzi o odzywki dla sportowcow to wystarczy tylko troche poszperac zeby zobaczyc ze takowe produkty posiadaja choc byc moze nie sa one dostepne w Polsce (tego nie wiem) dla zwyklego Kowalskiego. Kazda partia tych prodoktow jest testowana na obecnosc substancji dopingujacych i opatrzona odpowiednim certyfikatem, ciekawe po co to robia? Chyba tylko po to zeby sponsorowane kluby mogly sie koktajlu na odchudzanie napic.
Czyżby byłoby to tak: jeśli ćwiczysz regularnie, stosujesz zbilansowaną do swojego organizmu dietę to jeśli używasz Herbalife to schudniesz?

Certyfikat mówiący o niebecności środków dopingujących dopuszczający do użytku przez sportowców, nic nie mowi o jego skutecznosci ani o wpływie na zdrowie. To stwierdzenie że nie ma tam substancji niedozwolonych w sporcie. KOniec i kropka nic więcej. Jeśli uważasz to za jakąs formę legitymizacji to się prześpij i przemyśl sprawę raz jeszcze

Nie wyobrażam sobie żeby tak profesjonalny klub jak Barcelona chociażby, nie miał lekarzy i dietetyków na podorędziu, żeby każdemu przygotować odpowiednią dietę i suplementację. Barcelona podpisała kontrakt reklamowy z HERBALIFE. Nie oznacza to auotomatycznie że używają ich produktów.
Ostatnio edytowane przez crate digger : 07.02.2012 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 07.02.2012, 14:42
Crate digger ja wiem ze jak dla kogos cos jest watpliwej reputacji to zdania juz nie zmieni, ja nie mam zamiaru zmieniac twojego.

Zauwaz tylko ze linki ktore podales odnosza sie do tego samego zdarzenia w dwoch krajach kilka lat temu. Nie podano nazw prodoktow jakie byly przyjmowane, czestotliwosci oraz ilosci. Jak mozna w artykule wyczytac produkty sprzedawane byly w 60 krajach obecnie jest to ponad 80 jakos masowego pomoru nie zaobserwowano Wnioskujac z twojego alarmistycznego tonu ludzi powinin umierac tysiacami. Druga spraw firma jest notowana na gieldzie sprawdz jak jej notowanie sie zmieniaja od 2000 roku. Jaka kolwiek wiarygodna informacja o zlych praktykach czy szkodliwosci odbila by sie na firmie bardzo szybko.

Druga sprawa w drugim artykule obwininana jest ekstrakt z zielonej herbaty, super tylko chcialem cie zwrucic uwage ze ani w sztandarowym produkcie F1 ani w zadnym z serii dla sportowcow ten ekstrakt nie jest wykorzystywany, ot tak ciekawostka. Widocznie szkodzi co innego

Jezeli prowadzisz zdrowy tryb zycia oraz stosujesz zbilansowana diete (produkty tej firmy pomoga ci ja zbilansowac) to mozesz schudnac. Jak chcesz lezyc do gory brzuchem obzerac sie przy kazdej okazji to niema takiego cudownego srodka na swiecie co ci pomoze schudnac. Zeby schudnac bilans energetyczny musi wyjsc ujemny, albo bedziesz mniej jadl albo wiecej robil cudow nie ma. Choc ewentualnie jest odsysanie tluszczu.

A gdzie ja napisalem ze taki certyfikat mowi cos o skutecznosci czy bezpieczenstwie, przespij sie i przemysl czytanie ze zrozumieniem. Moja uwaga na temat certyfikatu miala na celu zwrucenie uwagi na to ze firma ma w swojej ofercie produkty dla profesjonalych sportowcow dla ktorych nie jest obojente czy sie szprycuja jakimis niedozwolnymi srodkami.

Jestes czlowiekiem malej wyobrazni, tyle powiem
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 07.02.2012, 14:52
Może jednak wróćmy do tematu, jakoś trudno mi znaleźć powiązanie między skutecznością supli a polityką sportowo finansową Wisły.

W ostatnich latach jest u nas taka posucha ze sponsorami, że każdy ruch, nawet tak niewielki, cieszy.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 07.02.2012, 15:04
Crate digger ja wiem ze jak dla kogos cos jest watpliwej reputacji to zdania juz nie zmieni, ja nie mam zamiaru zmieniac twojego. [1]

[2]Zauwaz tylko ze linki ktore podales odnosza sie do tego samego zdarzenia w dwoch krajach kilka lat temu. Nie podano nazw prodoktow jakie byly przyjmowane, czestotliwosci oraz ilosci. Jak mozna w artykule wyczytac produkty sprzedawane byly w 60 krajach obecnie jest to ponad 80 jakos masowego pomoru nie zaobserwowano Wnioskujac z twojego alarmistycznego tonu ludzi powinin umierac tysiacami. Druga spraw firma jest notowana na gieldzie sprawdz jak jej notowanie sie zmieniaja od 2000 roku. Jaka kolwiek wiarygodna informacja o zlych praktykach czy szkodliwosci odbila by sie na firmie bardzo szybko.

Druga sprawa w drugim artykule obwininana jest ekstrakt z zielonej herbaty, super tylko chcialem cie zwrucic uwage ze ani w sztandarowym produkcie F1 ani w zadnym z serii dla sportowcow ten ekstrakt nie jest wykorzystywany, ot tak ciekawostka. Widocznie szkodzi co innego

[3]Jezeli prowadzisz zdrowy tryb zycia oraz stosujesz zbilansowana diete (produkty tej firmy pomoga ci ja zbilansowac) to mozesz schudnac. Jak chcesz lezyc do gory brzuchem obzerac sie przy kazdej okazji to niema takiego cudownego srodka na swiecie co ci pomoze schudnac. Zeby schudnac bilans energetyczny musi wyjsc ujemny, albo bedziesz mniej jadl albo wiecej robil cudow nie ma. Choc ewentualnie jest odsysanie tluszczu.

[4]A gdzie ja napisalem ze taki certyfikat mowi cos o skutecznosci czy bezpieczenstwie, przespij sie i przemysl czytanie ze zrozumieniem. Moja uwaga na temat certyfikatu miala na celu zwrucenie uwagi na to ze firma ma w swojej ofercie produkty dla profesjonalych sportowcow dla ktorych nie jest obojente czy sie szprycuja jakimis niedozwolnymi srodkami.

Jestes czlowiekiem malej wyobrazni, tyle powiem [5]
1. moja opinia nie jest stale przytwierdzona do mnie. dowody nie pozwalają mi się jej pozbyć. nie podałeś pozytywnych dowodów na obalenie moich twierdzeń, więc jak mam ją zmienić. przypadki związane z herbalifem są takie jak przytoczyles. plus kilka prób samych środków (w linku poniżej). jest sporo dodatkowych badan prowadzonych na ziołowych skłądnikach osobno. wiec jesli kilka z nich szkodzi to można wnoskować dalej, że jesli produkt który zawiera je może byc potencjalnie szkodliwy. to ty jesteś przywiązany do swojej opinii, gdyż dowody nie są w stanie jej zmienić.
2. nie mówię że szkodzi wszystkim, ale podobne środki w interakcji z określonymi czynnikami indywidualnym i środowiskowymi mogą szkodzić, a to już jest sytuacja alarmująca gdyż nie ma podanych działań niepożądanych. ziołowe środki są produktami spożywczymi, nie podlegają rygorowi prob klinicznych skuteczności, skutków ubocznych i interakcji (http://condostore2u.com/downloads/he...0Herbalife.pdf tu masz coś na temat F1)
3. jak masowo produkowany środek jest w stanie pomóc ci zbilansować dietę? Zbilansowana dieta to dopasowanie jej do właściwości fizjologicznych organizmu i typu aktywnosci. Reszta tego o czym piszesz to oczywistości
4. zadałeś pytanie po co to robią, mowie ci że to zabieg marketingowy, nie dający faktycznie żadnej legitymizacji. Herbalife nie ma produktów dla profesjonalnych sportowców.
5. nie wiem co ma wyobraźnia do tego. osobiście uważam że używanie wyobraźni do spraw związanych ze zdrowiem to pomyłka. wolę fakty.
Ostatnio edytowane przez crate digger : 07.02.2012 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Stary 07.02.2012, 15:35
Ja pie...lę! Rozkminy jak na zielarstwo.pl

Aż strach się bać co będzie za tydzień jak się ferie zaczną.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 07.02.2012, 15:41
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post

Ja już się nie odezwę . Mam jutro ostatni egzamin w sesji więc jak się ferie zaczną to pojade na sanki ładnie pada śnieg w Krakowie.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.02.2012, 17:02
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post

Coś nie przypominam sobie żeby ktoś zastanawiał się nad składem kiełbas Szubryta albo nad jakością mebli Ryś jak te firmy zaczęły płacić kasę na Wisłę
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.02.2012, 17:57
piotrek06 sądzisz że nowy sponsor zadowoli się tylko kilku sekundową reklamą na banerach na stadionie?zwłaszcza że jego wkład raczej nie będzie skromny biorąc pod uwagę że umowa będzie obejmować zapewne przez 2-3lata.Spartak Moskwa chyba ma logo tej firmy na koszulkach?Aczkolwiek mogę się mylić.Zresztą w czwartek będzie wszystko jasne
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.02.2012, 21:53
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Coś nie przypominam sobie żeby ktoś zastanawiał się nad składem kiełbas Szubryta ...
Kiełbasa "Wiejska z cielęciną" od Szubryta jest tak pyszna, zajebista i smakowita, że aż mi się nie chce myśleć co do niej wkładają, że można ją kupic już za 16-17 PLN/kg
Serio polecam - palce lizać. Szczególnie z chrzanikiem
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.02.2012, 22:09
No i już raczej wiadomo. Sponsorem Wisełki od czwartku sponsor FC Barcelony Herbalife!!!!
Ostatnio edytowane przez farben : 07.02.2012 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Od: 11.2008

Stary 08.02.2012, 01:35
Dobrze że wkońcu coś drgnęło, przyda się każdy grosz. A oceniać teraz czy ten sponsor taki czy owaki... pożyjemy, zobaczymy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów