The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2012, 17:08
Wg. mnie to jesli przełożyliby nasz mecz i 1 mecz gralibyśmy w Belgii to byłoby to dla nas korzystne, ale pewnie byłoby tak, że w Krakowie byłby mecz w tym terminie co miałby być w Belgii..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.02.2012, 17:26
Niech Belgowie skoncza pierd....

Zapraszam na strone TVN Meteo.
Dnia 16 lutego temperatuta prognozowana w dzien ma wynosic +6...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.02.2012, 17:31
Od kiedy my mamy takiego zajebiste prognozy 2 tyg do przodu...
Może być -20 jak i -3...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.02.2012, 18:34
http://www.twojapogoda.pl/polska/mal...rakow/16dniowa

Wiadomo że z dokładnością takiej prognozy raczej jest różnie co nie zmienia faktu że raczej te mrozy obecne nie będą bardzo długo trzymały. Trzeba by górala jakiegoś zapytać
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.02.2012, 19:22
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy my mamy takiego zajebiste prognozy 2 tyg do przodu...
Może być -20 jak i -3...
Uwierz mi ze napewno nie bedzie -20..
Wiadomo ze takie prognozy napewno nie sa w stanie przewidziec w 100% temperatury na 2 tygodnie do przodu ale nawet jak bedzie granica jakiegos bledu to jak dla mnie taki blad bedzie wynosil gora z 5 stopni...
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.02.2012, 19:38
info od meteorologa lotniczego: tak na prawdę prognozy pogody można z dużym prawdopodobieństwem (ale nie 100%) przeprowadzać na max dwa dni do przodu. im dalej w przyszłość tym to prawdopodobieństwo wystąpienia prognozowanych zdarzeń spada drastycznie.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.02.2012, 19:39
Jakoś na Cyprze graliśmy w +40C i nikt problemu nie robił.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2012, 21:46
Jednak przeprowadzenie meczu przy +40 stopniach jest bardziej prawdopodobne niż przy -20...
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.02.2012, 21:50
chyba nie myślicie że ten mróz(15-20 stopni) utrzyma się jeszcze przez 2 tygodnie...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.02.2012, 23:04
Wczoraj Sivasspor grał przy -22 i jakoś nikt przeszkód nie robił
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.02.2012, 23:17
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Jednak przeprowadzenie meczu przy +40 stopniach jest bardziej prawdopodobne niż przy -20...
A to niby czemu? 40st jest równie niebezpieczne jak -20.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.02.2012, 23:37
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi ze napewno nie bedzie -20..
Wiadomo ze takie prognozy napewno nie sa w stanie przewidziec w 100% temperatury na 2 tygodnie do przodu ale nawet jak bedzie granica jakiegos bledu to jak dla mnie taki blad bedzie wynosil gora z 5 stopni...
Jak dla mnie to słabo się znasz na meteorologi skoro tak twierdzisz.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 04.02.2012, 07:54
W naszym klimacie prognozy długoterminowe sprawdzają się z 50-procentową skutecznością, na zasadzie, że będzie deszcz albo nie będzie. Ostatnio z Arką w Gdyni graliśmy jakoś przy minus 19.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.02.2012, 08:48
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A to niby czemu? 40st jest równie niebezpieczne jak -20.
Jak grasz przy wysokiej temperaturze wieczorem, to jedynie musisz często uzupełniać płyny i tyle. A jak jest -20, to nie dość, że możesz wychłodzić porządnie organizm, to jeszcze na tak zmarzniętej murawie znacznie wzrasta ryzyko odniesienia kontuzji.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 04.02.2012, 10:36
no chyba nie do końca tak jest z tą wysoką temperaturą, częste uzupełnianie płynów przy takiej temperaturze musiało by wyglądać tak że jedna akcja i przerwa na picie, a na mój gust to na mecz z SL będzie max -10
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.02.2012, 11:43
Pamięta ktoś ile stopni termometry pokazywały, gdy Lech grał przy Bułgarskiej z Juventusem? Pamiętam, że wtedy ostro sypało.

edycja: już mam
Cytat:
Tak naprawdę słupki rtęci pokazują "tylko" -13.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 04.02.2012 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
kryptonim88
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 04.02.2012, 18:30
no to meczu rewanżowego wszyscy nie zobaczą polsat znow okazał się chamski i pokaże tylko na swojej cyfrówce tak piszą na http://www.polskapilka.net/aktualnos...-europejskiej/
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.02.2012, 18:38
Dlaczego chamski? Dbają o swój interes.Wydali kilka mln euro na prawa do LE to chcą, żeby to im się zwróciło i widocznie bardziej opłacalna jest transmisja w kanałach kodowanych.

A tym co nie mają Cyfrowego Polsatu dali możliwość na obejrzenie meczu w ipla.tv. 5 zł czy tam 7 zł za mecz to nie jest chyba majątek.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.02.2012, 18:42
kryptonim88 napisał(a):Wyświetl post
no to meczu rewanżowego wszyscy nie zobaczą polsat znow okazał się chamski i pokaże tylko na swojej cyfrówce tak piszą na http://www.polskapilka.net/aktualnos...-europejskiej/
Zostaje ipla albo jakis drhtv - polsat ma ostatni sezon LE wiec chca jeszcze troche zarobic. Zreszta w otwartym kanale (w tym przypadku TV4) moga tylko pokazywac spotkanie z godziny 21:05, cały czas tak jest
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.02.2012, 01:10
nie ten temat, ale Panowie jaka jest jakość transmisji na ipla/tv? Jakieś specjalne warunki trzeba spełnić?
Odpowiedz cytując
[email protected]
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 05.02.2012, 11:04
z tego co widziałem ,standard gra z polotem ,technicznie , szybko ,i przyjemnie dla oka.obawiam się że z obecną obroną może być ciężko
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.02.2012, 12:01
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
nie ten temat, ale Panowie jaka jest jakość transmisji na ipla/tv? Jakieś specjalne warunki trzeba spełnić?
Są cztery poziomy jakości do wyboru.

Na najwyższym czasem się mecz zacina i bufforuje, co niestety wkurza - jakosc jest taka, że na moim 24' monitorku spokojnie oglądam na dużym ekranie.

Trzeci poziom już rzadziej przycina, ale wtedy oglądam w oknie tak na 2/3 ekranu, żeby mnie piksele nie denerwowały.

Dwa pozostałe poziomy jakości pominę, bo po prostu nigdy ich nie używałem, bo ja pikseli nie zdzierżę

Jeśli chodzi o warunki, to fajnie by było mieć przynajmniej to 2 megowe łącze, a płatność można spokojnie uregulować smsem, więc nie trzeba się specjalnie bawić w podawanie własnych danych osobowych czy też numerów kart płatniczych. Kosztuje to w przypadku smsa 7 zł, a normalnie 5.

Jeśli chodzi o uruchomienie to ze strony ipla ściągamy programik ipla no i potem, tam trzeba znaleźć transmisje live i naszą Wisełkę, klikamy 'mam już kod' czy coś w ten deseń i wpisujemy to co przyszło smsem. Wszystko jest w miarę przejrzyste i dla średnio zaawansowanego internauty powinno być dość proste do ogarnięcia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.02.2012 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.02.2012, 12:30
Wielkie dzięki za super opis! Z pewnością użyję tej opcji, ponieważ mam już dość słabych streamingów online z soccer live.

Ten nade mną super gość;-)
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 05.02.2012, 13:47
[email protected] napisał(a):Wyświetl post
z tego co widziałem ,standard gra z polotem ,technicznie , szybko ,i przyjemnie dla oka.obawiam się że z obecną obroną może być ciężko
Popieram ;] Więc mnie 0:2 niezdziwi..
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2012, 23:29
orientuje sie ktos ile biletow juz sprzedano ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.02.2012, 23:52
Voin napisał(a):Wyświetl post
Jakoś na Cyprze graliśmy w +40C i nikt problemu nie robił.
Na Cyprze w porze meczu było 30C max,
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2012, 23:54
medyk napisał(a):Wyświetl post
orientuje sie ktos ile biletow juz sprzedano ?
Raczej jak zwykle , więc szykuje się 15-16 tys.
LIPA , bo nie ma sprzedaży internetowej.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.02.2012, 00:09
blanco napisał(a):Wyświetl post
Raczej jak zwykle , więc szykuje się 15-16 tys.
LIPA , bo nie ma sprzedaży internetowej.

to nic nie usprawieldliwia

podobnie jak pogoda ,bo w nast tyg wcale takiego mrozu nie bedzie,a kazdy wie ze na trybunie jest zawsze pare stopni wiecej

takze jak bedzie te 15 tys mto to bedzie porazka,taka Legia juz prawie sprzedala wszytsko,czy spominaja cos tam ze bedzie mroz,czy to tylko wymówka kibica Wisly?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2012, 00:13
[email protected] napisał(a):Wyświetl post
Ale my też gramy szybko, technicznie i z polotem. Szczególnie to było widać w 2 połowie z Midtjylliandem oraz w pierwszej z Odense.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2012, 07:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Są cztery poziomy jakości do wyboru.

Na najwyższym czasem się mecz zacina i bufforuje, co niestety wkurza - jakosc jest taka, że na moim 24' monitorku spokojnie oglądam na dużym ekranie.

Trzeci poziom już rzadziej przycina, ale wtedy oglądam w oknie tak na 2/3 ekranu, żeby mnie piksele nie denerwowały.

Dwa pozostałe poziomy jakości pominę, bo po prostu nigdy ich nie używałem, bo ja pikseli nie zdzierżę

Jeśli chodzi o warunki, to fajnie by było mieć przynajmniej to 2 megowe łącze, a płatność można spokojnie uregulować smsem, więc nie trzeba się specjalnie bawić w podawanie własnych danych osobowych czy też numerów kart płatniczych. Kosztuje to w przypadku smsa 7 zł, a normalnie 5.

Jeśli chodzi o uruchomienie to ze strony ipla ściągamy programik ipla no i potem, tam trzeba znaleźć transmisje live i naszą Wisełkę, klikamy 'mam już kod' czy coś w ten deseń i wpisujemy to co przyszło smsem. Wszystko jest w miarę przejrzyste i dla średnio zaawansowanego internauty powinno być dość proste do ogarnięcia.
Mam pytanie, bo tylko raz w życiu oglądałem mecz przez ipla (wyjazdowy z Fulham) i jak dla mnie to jest porażka. Powiedz mi czy zawsze jest tak że obraz najlepszej jakości jest opóźniony dobre 15 minut w stosunku do meczu ? dodam, że oglądałem na jakości słabej (2 od końca poziom) a mimo to mecz i tak był opóźniony jakieś 5 minut, piksele że aż głowa boli i co jakiś czas zacinało (a jakość łącza mam raczej dobrą) tak więc po kilku minutach tej mordęgi stwierdziłem że pogodzę się ze stratą tych kilku złotych i przeniosłem się na stream gdzie jakość była wg. mnie o niebo lepsza. Powiedz mi czy zawsze tam tak jest ? czy tylko ja miałem pecha ?

Pozdrawiam
NIE BAĆ chuliganów !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów