The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 22:10
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
NIe będę sie rozpisywal bo do ciebie i tak nie dotrze ale jeden zamordowany w Łodzi a drugi z poderżnietym gardłem powinno ci wystarczyć. Jakby tak się stało za PIS-u to byś tu popluł monitor domagając sie delegalizacji partii. Jak się bedziesz upierał to ci wypisze tu wyrzuconych co do jednego dziennikarzy prawicowych z TVP, naloty o 6 rano na właściciela strony anty komor, aresztowania w blasku kamer TV kibica organizującego akcję Donald Matole, pobicia przez policję dziennikarzy Gazety Polskej w Gdańsku, ostrzelanie samochodu Kaczyńskiego Jarka potwierdzone przez prokuraturę.Mało ? Dla ciebie pewnie awsze mało.
To pokaż to aresztowanie w blasku fleszy i to pobicie dziennikarza. I jakie naloty ? Na stronę która sobie dalej działa ?
darksun napisał(a):Wyświetl post
Czyli każda wymiana zdań/powiedzenie swego jest narzucaniem?
Nie, nie każda, tylko taka w której się sugeruje jak ktoś się nie zgadza z zdaniem Antoniego, że to pewnie jakiś ruski agent, albo na pewno coś z ruskimi ma wspólnego.
Arapaho, pokazałeś wycinki uzasadnień, i to zapewne ze strony Macierewicza, a jak to odczytujesz W ocenie Sądu zawarcie w przedmiotowym Raporcie informacji o określonej treści nie stanowi czynu zabronionego, gdyż wynika z uprawnień jakie sformułowane są w przepisach rangi ustawowej.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 22:13.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.01.2012, 22:14
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie każda, tylko taka w której się sugeruje jak ktoś się nie zgadza z zdaniem Antoniego, że to pewnie jakiś ruski agent, albo na pewno coś z ruskimi ma wspólnego.
a nie jest to przypadkiem opinia?
I, na przyszłość, gdybyś raczył wspomóc swoje teorie cytatami, byłoby wspaniale.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 22:17
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
a nie jest to przypadkiem opinia?
I, na przyszłość, gdybyś raczył wspomóc swoje teorie cytatami, byłoby wspaniale.
Widzisz, to to tez moja opinia, więc nie będę Ci nic tłumaczyć, bo to tylko moja opinia że to oszołom.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2012, 22:21
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem na Ukrainie Tymoszenko zamkli do więzienia i dziś media podają ,że powoli się wykańcza i może niebawem umrzeć z "powodów zdrowotnych"..
warto przypomniec że za Tymoszenko, nim została premierem na Ukrainie, był rozesłany międzynarodowy list gończy - za przekręty finansowe. W chwili jak została premierem, list ten został wycofany, ponieważ obawiano się konfliktu politycznego z Ukrainą.
Pani Tymoszenko to nie jest żaden więzień polityczny tak jak usiłuje się w Polsce wmówić opinii publicznej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.01.2012 o godz. 22:42.
gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 22:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
warto przypomniec że za Tymoszenko, nim została premierem na Ukrainie, był rozesłany międzynarodowy list gończy - za przekręty finansowe. W chwili jak została premierem, list ten został wycofany, ponieważ obawiano się konfliktu politycznego z Ukrainą.
Pani Tymoszenko to nie jest żaden więzień polityczny tak jak usiłuje się w Polsce wmówić opinii publicznej.
Każdy wie, że więzień polityczny, to ktoś taki jak Staruch
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 22:30
Widzisz, to to tez moja opinia, więc nie będę Ci nic tłumaczyć, bo to tylko moja opinia że to oszołom.
czyli według własnej opinii jesteś oszołomem?

gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 22:31
czyli według własnej opinii jesteś oszołomem?
Dziwne masz te swoje interpretacje
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 22:40
Dziwne masz te swoje interpretacje
publiczne wypowiedzenie własnej opinii nazwałeś "narzuceniem"
dzięki temu - podciągnąłeś osobę formułujacą tę opinię pod kategorię "oszołoma"
to Twoja teoria
pasuje jak ulał do Twoich wypowiedzi

PS> mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, gdzie i kiedy Macierewicz nazwał wszystkich, którzy sie z nim nie zgadzaja, ruskimi agentami.

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2012, 22:45
Gość uparcie twierdzi że 2+2=15 nikt nie wie skąd taka teoria, ale jak mu ktoś udowodni że coś w tym jego twierdzeniu nie pasuje. Zyskuje miano oszołoma, bo jemu, gościowi, narzuca swoje zdanie . A on wie swoje i to jest jego prawo. Przecież wielu "ekspertów" też ma takie. Gościowi przeszkadza nawet wypowiadanie zdania innego niż tożsame z jego zdaniem. Uważając słuchanie takiej wypowiedzi za nieszczęście. Pewnie z tego samego powodu cudak za nieszczęście uważa TV Trwam. Przypomina to zachowanie sześciolatka dobrze odegrane w poniższym arcydziele.

http://www.youtube.com/watch?v=fHjqi...eature=related 50-54 sek.

Strach przed przyznaniem się do błędu, może podpowiadać różne irracjonalne zachowania, a im dłużej trwa taki stan samo oszukania tym głębsze bruzdy w psychice. Zatem życzę koledze przebudzenia.

ps. Jak ktoś się upiera że spanie w gumofilcach i narciarskich goglach poprawia koncentrację zwłaszcza kiedy na lewej nodze mamy skarpetkę czerwoną a na prawej żółtą z dziurą na trzecim palcu to wypadało by go wyprowadzić z błędu? Czy dla świętego spokoju przyznać mu rację? Próbować czy olać?
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 22:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gość uparcie twierdzi że 2+2=15 nikt nie wie skąd taka teoria, ale jak mu ktoś udowodni że coś w tym jego twierdzeniu nie pasuje. Zyskuje miano oszołoma, bo jemu, gościowi, narzuca swoje zdanie . A on wie swoje i to jest jego prawo. Przecież wielu "ekspertów" też ma takie. Gościowi przeszkadza nawet wypowiadanie zdania innego niż tożsame z jego zdaniem. Uważając słuchanie takiej wypowiedzi za nieszczęście. Pewnie z tego samego powodu cudak za nieszczęście uważa TV Trwam. Przypomina to zachowanie sześciolatka dobrze odegrane w poniższym arcydziele.

http://www.youtube.com/watch?v=fHjqi...eature=related 50-54 sek.

Strach przed przyznaniem się do błędu, może podpowiadać różne irracjonalne zachowania, a im dłużej trwa taki stan samo oszukania tym głębsze bruzdy w psychice. Zatem życzę koledze przebudzenia.

ps. Jak ktoś się upiera że spanie w gumofilcach i narciarskich goglach poprawia koncentrację zwłaszcza kiedy na lewej nodze mamy skarpetkę czerwoną a na prawej żółtą z dziurą na trzecim palcu to wypadało by go wyprowadzić z błędu? Czy dla świętego spokoju przyznać mu rację? Próbować czy olać?
Na razie to ja robię z Ciebie głupka, a Ty nawet tego nie zauważasz...
Ahh i Drozdzik nie obszedł by sie bez wmawiania, że ktoś oczywiście nie myśli samodzielnie " A on wie swoje i to jest jego prawo. Przecież wielu "ekspertów" też ma takie." Tak tak Drozdziku, wiem wiem, że tylko Ty wiesz ile jest 2+2, i że nikt ci nie wmówi, że białe jest białe.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 22:56.
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2012, 22:55
popsułeś zabawę
Nie do końca(...):

Drozd
Senior Member

Stary 10.01.2012, 22:58
Zaiste szlachetną masz motywację, godną wiernego wyznawcy cudaka. Staraj się dalej tylko uważaj żebyś tych głupków nie narobił za dużo .

ps. Ile jest 2+2 wie każdy drugoklasista, przynajmniej powinien wiedzieć, niestety zdarzają się i dwudziestolatkowie którzy w tej kwestii mają "własne zdanie". I znam takich którzy uważają że mają do tego prawo, a każdy usiłujący ich tego prawa pozbawić to oszołom.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.01.2012 o godz. 23:07.
Hej Nasz TS !!
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.01.2012, 22:58
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/sa...wiadomosc.html

http://wiadomosci.wp.pl/title,Jesli-...wiadomosc.html
CZy z ust polityka powinno cos takiego wyjsc
kto takim blazna pozwolil dojsc do wladzy...
AYALA
Senior Member

Stary 10.01.2012, 23:02
Glazik napisał(a):Wyświetl post

a tam zaraz nie powinno wyjsc,już przecież kiedyś słyszeliśmy od pewnego hrabiego że "nie trafic z 30 metrów to potrzeba ślepego snajpera" albo "jaka wizyta taki zamach"
http://www.rp.pl/artykul/224002.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.01.2012 o godz. 23:06.
gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 23:18
Zaiste szlachetną masz motywację, godną wiernego wyznawcy cudaka. Staraj się dalej tylko uważaj żebyś tych głupków nie narobił za dużo .

ps. Ile jest 2+2 wie każdy drugoklasista, przynajmniej powinien wiedzieć, niestety zdarzają się i dwudziestolatkowie którzy w tej kwestii mają "własne zdanie". I znam takich którzy uważają że mają do tego prawo, a każdy usiłujący ich tego prawa pozbawić to oszołom.
Mało mnie obchodzą Twoi znajomi, i to czyim wyznawcą jesteś Zresztą, wiesz, że to już żałosne te Twoje ciągłe próby wmawiania czegoś komuś ? A to że myśli jak TVN każe, a to że czyimś wyznawcą jest, was tam na szkoleniach takiego zachowania uczą ? Bo nie pierwszy raz się z tym spotykam.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 23:20.
Wizard
Senior Member

Stary 10.01.2012, 23:39

Dołączył też Ziobro: "Jest coraz więcej wątpliwości: jak to jest, że pułkownik Mikołaj Przybył, który posługuje się bronią od wielu lat, chcąc rzekomo popełnić samobójstwo, celuje w policzek, a nie w głowę - powiedział w "Rozmowie Rymanowskiego" w TVN 24 eurodeputowany Zbigniew Ziobro."

A moim zdaniem:
Płk Przybył chciał popełnić samobójstwo. Posługiwanie się bronią od wielu lat nie jest żadnym wyznacznikiem, gdy:
a) człowiek jest w fatalnym stanie psychicznym
b) wkłada sobie przeładowany pistolet do ust
c) człowiekiem targają emocje

Był wojskowym? Pułkownikiem? Tak. Ale to może być tematem do żartów (niesmacznych zresztą), a nie merytorycznym argumentem. Przede wszystkim - człowiek nie jest maszyną. Posiada emocje, stres, zdenerwowanie, chwile słabości. Łatwo mówić z boku, całkowicie z zewnątrz - jak celując w gardło, mógł strzelić w policzek? Powiem jedno - w takiej chwili u każdego człowieka (wyjątkiem są może psychopaci) serce sięga krtani. Wiem to z doświadczenia (na szczęścia nie swojego). Mogło to spowodować niecelny strzał. Brak zdecydowania. A to, że płk Przybyłem targały emocje - widać było jeszcze w czasie konferencji. Pomyślcie - macie włożony do ust przeładowany pistolet.

Moim zdaniem płk Przybył ma ogromne szczęście, że przeżył, i nieszczęście, że teraz różne hieny będą go gnoić i wyśmiewać. Dzisiaj przez przypadek widziałem fragment jakiegoś programu na SuperStacji - redaktor z gościem publicznie lżył na osobę płk Przybyła, dobierając jakieś metafory i prześmiewcze określenia. Niech ta hiena dziennikarska najpierw pomyśli o samym pułkowniku a później o jego rodzinie i przemyśli swoje "metafory"

Oczywiście pozostały przebieg wydarzeń jest moim zdaniem oczywisty: będą robić z płk Przybyła wariata i nieudacznika, a wszystko po to aby po raz kolejny zamieść sprawę pod dywan i odwrócić uwagę od problemu.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 11.01.2012 o godz. 00:16.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Drozd
Senior Member

Stary 10.01.2012, 23:47
Mało mnie obchodzą Twoi znajomi, i to czyim wyznawcą jesteś Zresztą, wiesz, że to już żałosne te Twoje ciągłe próby wmawiania czegoś komuś ? A to że myśli jak TVN każe, a to że czyimś wyznawcą jest, was tam na szkoleniach takiego zachowania uczą ? Bo nie pierwszy raz się z tym spotykam.
Jeżeli każdą brednię, usprawiedliwiasz swoim zdaniem, a próby uświadomienia Ci że bredzisz odbierasz jako przejaw oszołomstwa i robisz to nieugięcie od kilku stron na forum. Mam prawo powiedzieć że znam takich którzy twierdzą że mają prawo bredzić bo to ich własne brednie. Co wcale nie znaczy ze to moi znajomi.

To że nie czujesz się wyznawcą cudaka nie znaczy ze nie jesteś tak odbierany, bo pasujesz jak ulał do portretu psychologicznego. To jest moje własne zdanie. Wiec nie staraj się być oszołomem.
Hej Nasz TS !!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.01.2012, 23:52

Niesiołowski ? to ten co ciagle sie chwali jak to go za komuny do wiezienia nie wsadziil?

moze jeszcze dopowie reszte,jak to sprzedawał kazdego kogo znał,nawet tego o kogo Milicja wogóle nie pytała.....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
gosc2332
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:00
Jeżeli każdą brednię, usprawiedliwiasz swoim zdaniem, a próby uświadomienia Ci że bredzisz odbierasz jako przejaw oszołomstwa i robisz to nieugięcie od kilku stron na forum. Mam prawo powiedzieć że znam takich którzy twierdzą że mają prawo bredzić bo to ich własne brednie. Co wcale nie znaczy ze to moi znajomi.

To że nie czujesz się wyznawcą cudaka nie znaczy ze nie jesteś tak odbierany, bo pasujesz jak ulał do portretu psychologicznego. To jest moje własne zdanie. Wiec nie staraj się być oszołomem.
A jaki to jest ten portret psychologiczny, kto nie jest za PiS, to automatycznie wyznawca cudaka ? A z tym oszołomem to widzę dalej nie rozumiesz nic... W kontekście oszołoma, pisałem tylko o Antonim M. Zresztą tak szczerze już mi się znudziły takie " kłótnie" na forum, więc życzę Ci miłej zabawy ale już beze mnie Zresztą nie myślisz, że to głupie się kłócić o takie głupoty ?
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 11.01.2012 o godz. 00:07.
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:19
Jak to jaki? Brak argumentów? Starać sie zrobić z oponenta głupka. Stara prostacka metoda, ulubiona przez wyżej wspomnianych. Sam sie nią szczyciłeś kilka wpisów wcześniej.

Rozumiem że robisz sobie dłuższą przerwę z korzyścią dla wszystkich.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:23
Jak to jaki? Brak argumentów? Starać sie zrobić z oponenta głupka. Stara prostacka metoda, ulubiona przez wyżej wspomnianych. Sam sie nią szczyciłeś kilka wpisów wcześniej.

Rozumiem że robisz sobie dłuższą przerwę z korzyścią dla wszystkich.
Ty tak naprawdę to tak wszystko na serio ?
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:45
I kolejny pasujący element. Jak się palnie głupotę, wmawiać ze to niby żarty. Już nie drąż tematu tylko zrób sobie wolne.
Hej Nasz TS !!
darksun
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:49
Pozwolę się odnieść do postu Wizarda.

Ja na ten przykład mam nieco inne zdanie (gosciu2332 - czy narzucam?)

Nie jestem pewien czy chciał czy nie chciał popełnić samobójstwo. Według mnie nie. Pomijając jednak to zastanawiam się nad motywami (po tym jak sprawa jest przedstawiana w mediach, po tym co było w treści jego oświadczenia, tym w końcu czym się zajmował - sprawa z Pasionkiem), tj.:

- porzucenie pracy w prokuraturze po tym jak dowiedział się wielu rzeczy i stwierdził, że ma dość syfu
- ta cała sprawa to tylko zasłona dymna

To wydaje mi się najbardziej prawdopodobne ale jak naprawdę jest to hm...
gosc2332
Senior Member

Stary 11.01.2012, 00:50
I kolejny pasujący element. Jak się palnie głupotę, wmawiać ze to niby żarty. Już nie drąż tematu tylko zrób sobie wolne.
Ehhh, a myślałem, że koniec końców jednak jesteś normalny, no nic, każdy się może pomylić
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.01.2012, 00:56
Albo rozmawiacie na zasadzie argumentów albo po banie i spać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
gosc2332
Senior Member

Stary 11.01.2012, 01:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Albo rozmawiacie na zasadzie argumentów albo po banie i spać.
Ja już skończyłem rozmowę z misterem Drozdem
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.01.2012, 01:17
Dokładnie bania i spać ja już nie jedną strzeliłem dobranoc za zdrowie Marka Jurka
wislak68
Senior Member

Stary 11.01.2012, 06:13
Spróbuje może skierować dysusję na tory bardziej polityczne. Minister Sikorski pyta się: Czy mówienie o federacji jest zdradą Polski?
http://fakty.interia.pl/polska/news/...lski,1744684,3

Bardzo jestem ciekaw waszej opinii. Nie ukrywam że szczególnie interesujące było by dla mnie zdanie kolegi Marqa
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.01.2012 o godz. 06:16.
darksun
Senior Member

Stary 11.01.2012, 07:05
nieco wracając do tematu i wieczornej "wymiany zdań"...

http://niezalezna.pl/21583-onetpl-zm...z-macierewicza

A później dziwić się, że można z człeka zrobić wariata...
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.01.2012, 08:58
To pokaż to aresztowanie w blasku fleszy i to pobicie dziennikarza. I jakie naloty ? Na stronę która sobie dalej działa ?
To ja już nie wiem co ty oglądasz (jakie media) jeśli aresztowania Starucha po obchodach powstańczych nie widziałeś. Nie będę się tu wyślilał na szukanie ci dowodów bo i tak sie do nich nie odniesiesz. Poszukaj na youtube chociażby .Pobicie dziennikarza gaztety polskiej w warszwaie i aresztowanie dziennikarza TVG w Gdańsku:

http://www.youtube.com/watch?v=HL3bsiQSsG8
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ugie-leczenie-
http://www.wybrzeze24.pl/aktualnosci...u-dziennikarza

O stronie anty komor to bys się nawet nie ośmieszał. Strona zaczeła działac po chyba 2-3 miesiącach i awanturach w TV kiedy PIS sie wstawił za chłopakiem i załatwil ma adwokata

Arapaho, pokazałeś wycinki uzasadnień, i to zapewne ze strony Macierewicza, a jak to odczytujesz W ocenie Sądu zawarcie w przedmiotowym Raporcie informacji o określonej treści nie stanowi czynu zabronionego, gdyż wynika z uprawnień jakie sformułowane są w przepisach rangi ustawowej.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe co piszesz. Sam cytujesz że Macierewicz wg.sądu nie popełnił czynu zabronionego gdyż miał do tego uprawnienia (jest to wyrok a nie oddalenie!)żeby wcześniej się upierać że sąd oddalał powództwo z uwagi na mandat poselski.
Ale dobra kończę z toba dyskusję bo na 4 ostatnie strony nie podałeś żadnego dowodu popierającego twoje zdanie. Podobnie zresztą jak to robi AS82 i szpen. Tylko na kazdy argument jest odpoweidz : NIe. Dlaczego nie? Bo nie!
Ze swojej strony prosze modów zeby od teraz dawali bany za dyskusję o swoich personalnych odczuciach bo temat zaczyna być o dupie marynie a nie o polityce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów