The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2012, 19:16
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Ale raz, że jest nośnikiem przekazu politycznego - a to jako telewizja religijna nie powinno mieć miejsca,
Primo ultimo dlaczego nie może mieć przekazu politycznego? Inne stacje mogą?
Po wtóre: TV Trwam nie jest telewizją religijną a o charakterze katolickim, więc taki punkt widzenia przedstawia na wielu płaszczyznach.

Możesz jej nie lubić jak i innym wolno(jeszcze...) nie pałać miłością np. do TVN... Lecz czy ta ostatnia jest na platformie cyfrowej, o której toczy się mowa?
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2012, 19:20
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak to zostało? Znasz kogoś kto głosował na tych debili?
Niestety tak. Żadne argumenty nie działały, próba rozmowy o wyborach kończyła się zawsze tym samym:
-"Nie wiem jak to jest, ja nie mam czasu na politykę i się nią nie interesuje"
-"To czemu głosujesz na PO?"
-"Bo Kaczyński jest chory psychicznie i stworzy państwo policyjne".
-"Dlaczego? Jakiś dowód?"
-"Nie wiem, nie siedzę w polityce."

Podobnie z Palikotem:
-"Czemu Palikot?"
-"Legalizacja."
-"A cała reszta? Aborcja, homoseksualizm, dewianci"?
- "Coooooo? Nie znam się, nie wiedziałem."

Napiszesz - zmień znajomych Na szczeście nie wszyscy są takimi ignorantamii, troszkę trzeźwo myślących również było

Społeczeństwo polskie jest otumanione. Jest uśpione, bierne. Nie pierwszy raz w historii zresztą. Nadzieja w tym, że pojawi się jakaś postać, która wyciągnie polską prawicę z marazmu.

Edit:
Swoją drogą:
Tusk - GW, TVN, TVP, Polsat, Newsweek, Polityka, TOK FM, Superstacja, Wprost, Przekrój itp.

I pomyśleć, że tak obawia się TV Trwam
Ostatnio edytowane przez Wizard : 09.01.2012 o godz. 19:25.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
AYALA
Senior Member

Stary 09.01.2012, 19:32
Wizard napisał(a):Wyświetl post
. Nadzieja w tym, że pojawi się jakaś postać, która wyciągnie polską prawicę z marazmu
mam nadzieje że kimś takim będzie Jacek Kurski,bardzo lubie jego cięty jezyk
http://www.youtube.com/watch?v=thOj8JhbUUg

szkoda jednak że prawicowe media (Gazeta Polska,Nasz Dziennik,TV Trwam) popierają jednak bardziej PiS.No ale może to sie zmieni i to Solidarna Polska będzie numerem jeden na prawicy
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2012, 19:35
Ja tam nie interesuję się jakoś głębiej tą sprawą i nie wiem, jakie były przesłanki tej decyzji, więc się nie będę wypowiadał, może ktoś przybliży całą sprawę? Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłaby po prostu likwidacja koncesji, które są dziś niczym nieuzasadnionym środkiem politycznego nacisku na media. Teraz, gdy wchodzi telewizja cyfrowa i nie ma już problemów z miejscem w paśmie falowym, jest to krok oczywisty jak dla mnie. Jedynym ograniczeniem działalności stacji powinno być przestrzeganie prawa. Swoją drogą, to jedna z nielicznych spraw, w których zgadzam się z Palikotem i popieram go. Nie wiem, może jeszcze któraś z pozostałych partii poparłaby takie rozwiązanie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Wizard
Senior Member

Stary 09.01.2012, 19:39
Lubię Kurskiego, ale nie ma szans. Nie ten typ człowieka, nie ta charyzma i inteligencja aby porwać tłumy. Kaczyński spełnia sporo kryteriów, ale również nie ma szans - media go niszczą, a ludzie wierzą reżimowym TV. Dlatego musi pojawić się ktoś nowy. Osobiście liczę na środowisko narodowe, z którym to się utożsamiam i mam nadzieję, że w końcu się zbierze do kupy i "porwie tłumy". To, że jest to możliwe pokazuje przykład Węgier i sukces Jobbiku.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 09.01.2012 o godz. 19:42.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.01.2012, 19:50
Jest też inna opcja. Po prostu w szafie za kamerą był ukryty...zamachowiec, który go postrzelił.Cos podobnego jak ze Smolenskiem, że niby słychać strzały.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.01.2012, 20:01
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Jest też inna opcja. Po prostu w szafie za kamerą był ukryty...zamachowiec, który go postrzelił.Cos podobnego jak ze Smolenskiem, że niby słychać strzały.
Niewątpliwie GW i TVN stać na tą teorię . Zapomniałeś dodać, że tym zamachowcem był ...Jarosław Kaczyński oczywiście. Tezę tą zacznie lansować Lis w swoim programie spierając się z Niesiołowskim czy wyszedł z szafy czy wszedł przez okno. W nagrodę w prowadzonym przez niego Wprost zareklamują się kolejne spółki Skarbu Państwa. Kolejny błazen PO Wojewódzki zaprosi postrzelonego pułkownika z obwiązaną gębą do studia, który potwierdzi, że faktycznie widział Kaczyńskiego.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.01.2012, 20:02

Napiszesz - zmień znajomych Na szczeście nie wszyscy są takimi ignorantamii, troszkę trzeźwo myślących również było

Społeczeństwo polskie jest otumanione. Jest uśpione, bierne. Nie pierwszy raz w historii zresztą. Nadzieja w tym, że pojawi się jakaś postać, która wyciągnie polską prawicę z marazmu.

Edit:
Swoją drogą:
Tusk - GW, TVN, TVP, Polsat, Newsweek, Polityka, TOK FM, Superstacja, Wprost, Przekrój itp.

I pomyśleć, że tak obawia się TV Trwam
Nie zmieniaj, ale im ciśnij, że przez ich ignorancję mamy perspektywę 4 lat Tuskmenistanu. Ciśnij bezlitośnie, wyślij do apteki, na stację itd. Niech wiedzą ze sie sfrajerowali.
Hej Nasz TS !!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.01.2012, 20:18
Pułkownik Przybył zwariował , ciało chorążego Zielonki znaleźli przypadkowi joggingowicze(?)
Wszystko jest jasne

Chociaż szerze pisząc bardziej wierzę w to że płk Przybył został przytłoczony przez rzeczywistość , niż że znaleziono zwłoki chorążego Zielonki rok po całej tragedii ni 5 ni w 9 .
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.01.2012, 21:21
http://narodowcy.net/pogon-za-newsem...ia/2012/01/09/ TvNowskie scierwa...

http://www.sadistic.pl/proba-samoboj...an-vt98596.htm
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2012, 21:23
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Pułkownik Przybył zwariował , ciało chorążego Zielonki znaleźli przypadkowi joggingowicze(?)
Wszystko jest jasne

Chociaż szerze pisząc bardziej wierzę w to że płk Przybył został przytłoczony przez rzeczywistość , niż że znaleziono zwłoki chorążego Zielonki rok po całej tragedii ni 5 ni w 9 .
A jaka teoria na "samobójstwo" tego co się na wczasach w Indiach powiesił a zajmował się śledztwem ws Smoleńska ? Uznał, że ze względu na klimat lepiej się powiesić w Indiach niż w Polsce ?
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2012, 21:49
Tak po krótce, pierwsze skojarzenia do ostatnich czterech lat które przychodzą mi do głowy:

1) Pierwszy po 89' roku przykład samopodpalenia się obywatela przez Kancelarią RM,
2) Tajemnicze zaginięcie szyfranta posiadającego bezcenne informacje,
3) Pierwszy po 89' roku udowodniony mord polityczny (Łódź),
4) Pierwsza w historii katastrofa na taką skalę w której ginie trzon generalicji sił powietrznych (Mirosławiec),
5) Smoleńsk,
6) Największa w Europie liczba podsłuchów obywateli, inwigilacja na niespotykaną dotąd skalę,
7) Aresztowania i zatrzymania za działania które nie są w smak władzy (np. antykomor.pl, staruch)

A teraz wszystko to co powyżej opisałem wyobraźmy sobie w okresie pomiędzy X 2005 a X 2007. Podejrzewam, że Polska znalazłaby się naprawdę w strefie kataklizmu, które nie są u nas znane np. trzęsienie ziemi (medialne, rzecz jasna). W takim kraju właśnie żyjemy.
Bandyta
Banita

Od: 10.2011

Stary 09.01.2012, 22:20
Odnośnie TV Trwam - matołom z PO, do rozgrabienia demokracji zostało tylko sfałszowanie wyborów ogólnokrajowych, syndrom Białorusi się zbliża Smutek człowieka ogarnia, jak nasze państwo jest rozwalane.
pozwolę sobie przytoczyć cytat znanego i cenionego polityka ..."Rozwalane zanim zbudowane"... Polske ratuje wojna, pottem poczucie wspólnoty przez jakiś czas i a piać od nowa świnie do koryta i tak do zajebania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2012, 22:44
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Cytaty proszę. Jeśli sobie przypominam to w tematyce, czy to lustracji, czy dekomunizacji (pamiętam, że ktoś mi zwracał uwagę, że to nie to samo, choć w naszych warunkach niczym w tej chwili nie różniłoby się usunięcie z życia publicznego osób mających w status TW od tych, które działały rzecz na utrzymania trwałości PRL do ostatnich lat, gdyż to jedna klika w tym momencie) to pisałem tylko takie rzeczy jakieś 1,5 roku temu:

Ad vocem. Już wiem z kim się spierałem o lustrację i dekomunizację, ale tam nie ma nic w tym tonie.

Do reszty jeśli będzie warto to ustosunkuję się w następnym tygodniu.
Mam wrażenie że dyskusje na temat lustracji prowadziłeś ze mną właśnie. Jeśli tę dyskusję miałeś na myśli to podaj mi proszę numery postów (albo daty) a postaram się podać Ci cytaty z których wnioskowałem że w temacie lustracji/dekomnizacji jesteś negacjonistą.
A jeśli chodzi o to:
"Jest to człowiek, który szybciej robi niż myśli kierując się wyłącznie samemu sobie znanymi przeszłankami. Najgorsze jest to, że sam zamysł był dobry zarówno w sprawie pełnej lustracji, jak i rozwiązania WSI, ale wykonanie tak ważnych dla naszego kraju zadań było delikatnie mówiąc fatalne. Sposób w jaki przeprowadził "Nocną zmianę", tak był on jej głównym aktorem, raz na zawsze zamknął szansę na lustrację, która dotknie nie tylko establishment perelowski, ale również kler, sprzedawczyków z zakładach pracy i lokalnych działaczy. Rewolucja, którą chciał przeprowadzić opierając się na wypocinach Milczanowskiego, wcześniej szpicla Wałęsy doprowadziła do tego, że lustracja stała się niewygodna zarówno dla lewicy jak i dla prawicy. Ludzie, którzy niszczyli akta w 89r. , Michnik grzebiący w ich szczątkach rok później, jak i cała reszta "ekspertów", którzy zostali dopuszczeni do tego "koryta" miała argumenty dzięki, którym lustracji została raz na zawsze zablokowana."
To jak rozumiem odpowiadasz na postawione pytania: "kiedy można było tę czystkę przeprowadzić i co spartolił Twoim zdaniem Macierewicz z Kamińskim"
Z kontekstu wypowiedzi wnioskuję że uważasz iż:
1. czystkę w "stylu Orbana" mógł przepowadzić rząd Olszewskiego (tylko dlaczego masz w takim razie zastrzeżenia do Kamińskiego?)
2. Macierewicz spartolił to że:... no właśnie mam problem z tym co spartolił Twoim zdaniem? To że: oparł się na wypocinach Milczanowskiego
Ponieważ podane przez Ciebie argumenty mające rzekomo potwierdzić bardzo kontrowersyjną tezę wydaja się być bardzo, powiedzmy, enigmatyczne dlatego pozwole sobie odnieść się do nich w podobnej konwencji:
1. Jeśli Olszewski miałby za sobą nie mniejszość parlamentarną a większość konstytucyjną (tak jak FIDESZ) to pewnie mógł by myśleć o czystce w "stylu Orbana". Nie będę rozwijał dodatkowych wątków: wpływu na media, doświadczenia w rządzeniu, nastawienia społecznego itp, itd.
2. Jak widać dysponujesz wiedzą na temat tego jaką pracę wykonał Macierewicz i na czym się opierał. Ciekawym jest to że wiedzą tą dysponują wszyscy krytycy M natomiast nie spotkałem przekazu w którym opisywałby ją on sam. Jeśli masz takie źródło będę bardzo wdzięczny za informację. Póki co krytyka oparta na tym modelu wygląda trochę jak proces Żyda w Oświęcimiu. Podobnie jak w punkcie 1 nie będę rozwijał takich elementów jak: czas dostępny do badań, brak wiarygodnych kadr, działania "osłonowe" byłych służb itp, itd.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2012 o godz. 23:22.
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.01.2012, 23:37
Skąd wiesz dlaczego pozwy zostają oddalane? W TVN podali? Tak czy siak Antoni-WSI 23:1 To nawet nie wynik hokejowy. Ale propaganda swoje, jak zahipnotyzowani.

No może poza gościem on wie że bredzi, ale robi to w bulu i nadzieji na obiecane "lepiej".
I o to mi chodziło właśnie z tą prawdą....

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Kłamiesz żeby nie powiedzieć łżesz w żywe oczy
Poniżej masz niektóre wyroki z uzasadnieniami- 2 z nich są oddalone bynajmniej nie z powdou że to urzednik państwowy.
Nic mnie tak nie wkurza jak oskarżanie dobrego człowieka który walczy o lepszą Polske, przez jakiś papkojadów,plujących tylko dlatego że tak jest teraz w modzie
W modzie, to jest teraz robienie świętych i wybawicieli Polski z Macierewiczów itp.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 09.01.2012 o godz. 23:40.
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 09.01.2012, 23:59
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
W modzie, to jest teraz robienie świętych i wybawicieli Polski z Macierewiczów itp.
szczególnie w mediach, tak?
pysio
Banita

Stary 10.01.2012, 00:45
Ja nie rozumiem jak w ogóle można słuchać takich ludzi jak Macierewicz. Koleś ewidentnie ma zadatki na oszołoma, a niektórzy tutaj poszliby za nim w ogień za jego najnowsze wyniki raportów śledztwa smoleńskiego..

Mam radę dla wszystkich fajterów, zajmijcie się prawdziwym życiem, szkołą, studiami, rodziną.. czymkolwiek, a poluzujcie z dochodzeniem kto zawinił w Smoleńsku, bo nawet jeśli okaże się, że był to zamach (lol) to czy Tobie będzie żyło się lepiej?

Na Warszawę obalać rząd nikt nie pójdzie, bo na szczęście większość Polaków potrafi sama myśleć i wie, że dojście PiS'u lub innej Solidarnej Polski do władzy oznaczałoby kilka kroków w tył w rozwoju tego państwa. Polacy nie chcą państwa kościelnego i rozliczającego wszystkich dookoła, a przede wszystkim wodza w osobie Jarosława Kaczyńskiego..
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.01.2012, 01:07
O kuźwa ... pysio wypowiada się w politycznym, a argumenty ma tak silne jak swojego czasu klatę ... czas umierać ... i może być ban ... ale mój wpis jest tak samo merytoryczny jak Twój, bo operowanie pojęciami państwa kościelnego (przykład Watykan), i wodzowskiego każe mi wątpić w poziom wykształcenia dzisiejszej młodzieży.

Poczytaj najpierw jakieś opracowania danych zagadnień, albo umiejscowione w kontekście historycznym konkretne przypadki a dopiero później się wypowiadaj.
hunter
Senior Member

Stary 10.01.2012, 08:51
pysio napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem jak w ogóle można słuchać takich ludzi jak Macierewicz. Koleś ewidentnie ma zadatki na oszołoma, a niektórzy tutaj poszliby za nim w ogień za jego najnowsze wyniki raportów śledztwa smoleńskiego..

Mam radę dla wszystkich fajterów, zajmijcie się prawdziwym życiem, szkołą, studiami, rodziną.. czymkolwiek, a poluzujcie z dochodzeniem kto zawinił w Smoleńsku, bo nawet jeśli okaże się, że był to zamach (lol) to czy Tobie będzie żyło się lepiej?

Na Warszawę obalać rząd nikt nie pójdzie, bo na szczęście większość Polaków potrafi sama myśleć i wie, że dojście PiS'u lub innej Solidarnej Polski do władzy oznaczałoby kilka kroków w tył w rozwoju tego państwa. Polacy nie chcą państwa kościelnego i rozliczającego wszystkich dookoła, a przede wszystkim wodza w osobie Jarosława Kaczyńskiego..
Wyboldowane słówko jest chyba najlepszym podsumowaniem całej Twojej wypowiedzi. Szkoda czasu na dyskusję z klaunami.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.01.2012, 09:53
Niech odda kasę zebraną na stocznie,
Jeżeli oddałeś swoją kasę na stocznie zbierane przez Rydzyka to masz prawo krzyczeć.
Jeżeli nie to o co Ci chodzi, skoro Ci którzy ali nie krzyczą ?

odda kasę dewiantom, których omamił.
Tzn kogo masz na myśli mówiąc dewianci ?

Homosiów, transseksów, zoofili, nekrofili ? Jakoś nie przypominam sobie, aby z nimi Rydzyk jakieś interesy robił......

Gdyby omamione babcie nie szły do świątyni, kościół już dawno zrobiłby z nim porządek. A tak nic nie może, bo podciąłby sobie gałąź na której siedzi.
Tu też mógłbyś przybliżyć o jaki kościół Ci chodzi ? Św. Andrzeja czy św Wojciecha ? Może inny ?
Bo Kościół odnosnie Rydzyka nie raz i nie drugi się wypowiadał, ba Radio Maryja chwalił Jan Paweł II.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.01.2012, 10:54

Tylko na tyle cię było stać?. Kompromitujesz się człowieku . Miałbyś odrobine klasy i przynał że po prostu nielubisz Macierewicza i nie masz pojęcia za co był oskarżany i jakie byly wyroki . I na tym proponuje ci skończyć tą dyskusje.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 10.01.2012, 11:22
Zaznaczę że nie bedę prowadzil polemiki z tym osobnikiem ale to idealny dowód jak wyglada osoba popierająca oboz władzy (szeroko rozumiany)

ma zadatki na oszoloma dlatego ze naświetla nieprawidłowości, oszustwa, zatajanie manipulowanie informacjami , chce oczyszczenie srodowiska publicznego z ludzi podleglych obcemu państwu. Dośc typowy zarzut ludzi nie mających żadnego pojęcia jak wyglada obecna Polska

Mam radę dla wszystkich fajterów, zajmijcie się prawdziwym życiem, szkołą, studiami, rodziną.. czymkolwiek,
no tak, tym razem osobnik sugeruje że koś kto sie interesuje co się dzieje w Polsce to ludzie nie uczący sie, nie studjując, nie pracując, nie mający rodzin. Równiez typowe

a poluzujcie z dochodzeniem kto zawinił w Smoleńsku, bo nawet jeśli okaże się, że był to zamach (lol) to czy Tobie będzie żyło się lepiej?.
Tu wręcz klasyczne. Obywatel polski ma sie nie interesować co sie stało z 94 najwyższymi urzędnikami Polski i Prezydentem. Lolkiem wstawionym puszcza bąka informacyjnego że to jest tyle ważne co jego grill ze znajomymi. Przy czym jednoczęsnie radzi nam że jeśli jednak to nie byłaby zwykła katastrofa to co z tego? Byłaby wojna? A co z jego grillem?co z kredytem ciotki Franki?A co z serialem Na Wspólnej i Big Brotherem? Warto dla takich rzeczy wnikać w ta katastrofę?

Na Warszawę obalać rząd nikt nie pójdzie, .
11 listopada,11 listopada.A fakt nie obalali wtedy rządu. Jeszcze.

bo na szczęście większość Polaków potrafi sama myśleć
to lubię,wiekszość Polsków potrafi sama myśleć....
potrafi sama mysleć dlatego opiera się na TVN,GW,Plsacice,TVP,TOK FM i dlatego zgadza się na korucpcje, układy,kumoterstwa, niewyjasnione katastrofy, samobójstwa, przekręty, boi sie mediów czy dziennikarzy przedstawiajacych inna wizję niż rządowa...

i wie, że dojście PiS'u lub innej Solidarnej Polski do władzy oznaczałoby kilka kroków w tył w rozwoju tego państwa. Polacy nie chcą państwa kościelnego i rozliczającego wszystkich dookoła, a przede wszystkim wodza w osobie Jarosława Kaczyńskiego..
To,to,to. Społeczeństwo chce zapaści budzetowej, zamknięcia przemysłu ciężkiego, płacenia 305 mln zł wiecej za leki, kłótni między prokuraturami, wyższych podatków VAT , wyższej akcyzy na paliwo, pragnie serii tajemniczych samobójstw i zniknieć, dłuższych kolejek do specjalistów, zamykania szkół i przedszkoli, zniszczenia polskiej armii, niekarania zbrodniarzy komunistycznych etc,etc.

Oto jak myśli młody czlowiek wyksztalcony w przez system .
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2012, 11:34
Noo to żeś się postarał . Premii nie będzie, a na jutro raport.

Lejesz miód na moje serce. Więcej takich tekstów, a ludzie może zrozumieją jak macie nawalone pod czaszką. Prawo i sprawiedliwość ....a jego mać.
Najważniejsze żeby ci którzy wybrali Tuskaszczenkę zrozumieli jak sie sfrajerowali. Argumentu merytorycznego taki nie pojmie, czego jesteś najlepszym dowodem. Natomiast jak sie z niego śmieją nawet ..... zrozumie. Dlatego nie ma co szukać sposobów lepszych jak znamy dobre. I to jest właśnie drogi Szpenie sprawiedliwość, jak postępujesz idiotycznie to sie ludzie śmieją. Zakoduj.

ps. Pysio ile razy w miesiącu możesz iść z panną do kina? Gdzie litr napoju kosztuje 10pln, (w sklepie 3 pln). To jest ten rozwój którego trzeba bronić? A innego kina już prawie nie ma.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.01.2012 o godz. 11:58.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.01.2012, 11:44
Arapaho napisał(a):Wyświetl post

To,to,to. Społeczeństwo chce zapaści budzetowej, zamknięcia przemysłu ciężkiego, płacenia 305 mln zł wiecej za leki, kłótni między prokuraturami, wyższych podatków VAT , wyższej akcyzy na paliwo, pragnie serii tajemniczych samobójstw i zniknieć, dłuższych kolejek do specjalistów, zamykania szkół i przedszkoli, zniszczenia polskiej armii, niekarania zbrodniarzy komunistycznych etc,etc.

Oto jak myśli młody czlowiek wyksztalcony w przez system .
Ale Arapaho, nie ma sensu polemika z produktem propagandy reżimowej. To co powyżej wypisałeś to dla niego to wszystko jest rozwojem. Podwyżki cen w sklepach, energii, gazu itp. to dla niego też jest rozwój. Rodzice płaca rachunki więc może sobie poserfować i pisać głupoty.
Najlepie zadać takiemu pytanie o jego perspektywy rozwoju w tym rozwijającym sie raju. Czy pracuje ? Ile zarabia? Czy na tyle aby kupić sobie mieszkanie bez pomocy rodziców i spadku po dziadkach ? Na co go więcej stać przy takiej pensji ? Czy jest szczęśliwy i czy będzie pracował za mniejsze pieniądze (podatki) dla swojego wodzusia Tuska, który chce część jego wypłaty podarować jego rówieśnikom w Hiszpanii, Włoszech czy Grecji?
On żyje jeszcze w świecie bajek. Szkoda czasu. Jego prędzej czy później boleśnie dopadnie rzeczywistość.Lepiej dyskutować z młodym niezaczadzonym umysłem, bo może coś sam zrozumie.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.01.2012, 12:05
Goście widzą co chcą zobaczyć a nie jak jest naprawdę - Matrix pełną gębą.

Przykład artykułu:

Cytat:
Nasze zarobki gonią zachodnioeuropejskie. W III kwartale zwiększyły się aż o 6,6 proc. To największy skok od prawie trzech lat.

Pod tym względem imponująco wypadamy na tle krajów Europy Zachodniej. W Niemczech zarobki w gospodarce w trzecim kwartale ub.r. wzrosły o zaledwie 3 proc. (rok do roku), w Wielkiej Brytanii o 2,3 proc., a w Hiszpanii – o 1,2 proc. Dochody bankrutujących Greków spadły o prawie 5 proc.

Równie dynamicznie jak w Polsce rosną też płace w państwach naszego regionu. Ale tylko w trzech z nich wzrost był szybszy niż u nas. Dotyczy to Estonii – 6,6 proc., Bułgarii – 8,6 proc. i Rumunii.
– Trudno się temu dziwić, Europa Środkowo-Wschodnia musi gonić Zachód pod względem zamożności – komentuje Mateusz Walewski, ekonomista PwC.

Choć trzeba przyznać, że dystans do nadrobienia jest wciąż ogromny. W Polsce przeciętna płaca pod koniec września to ok. 755 euro (3,4 tys. zł), w Estonii – ok. 809 euro. Tymczasem do kieszeni angielskiego pracownika co miesiąc wpada średnio ok. 2,6 tys. euro (2,1 tys. funtów), a niemieckiego – 3,2 tys. euro

Na "wiodących" portalach podano tylko pierwszą pogrubioną informację i pewnie stadko już wali gruchę.
A to że jesteśmy 4-5 krotnie w plecy w porównaniu do tych właśnie krajów to lepiej nie mówić bo ktoś się jeszcze zorientuje że to nie zielona wyspa ale wyspa kapitana Nemo...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.01.2012, 12:08
ps. Pysio ile razy w miesiącu możesz iść z panną do kina? Gdzie litr napoju kosztuje 10pln, (w sklepie 3 pln). To jest ten rozwój którego trzeba bronić? A innego kina już prawie nie ma.
najlepszy dowód na to, że nie rozumiesz dzisiejszego świata.
Roszczenia, roszczenia, roszczenia - nawet od prywatnego kina, gdzie ktoś wsadził grubą kasę.

Drozd, powiedz - co Ty takiego dajesz naszemu krajowi, że chcesz wiecznej sprawiedliwośći i równości między wszystkimi?

Nie lepiej było się uczyć, mieć ambicję i starać się, aby Twój wózek który pchasz przez życie, wjechał na taki poziom który Cię satysfakcjonuje?

Pamiętaj, każdy jest kowalem swego losu. Jak się sam nie starasz, nie wymagaj tego od innych.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.01.2012, 12:12
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Goście widzą co chcą zobaczyć a nie jak jest naprawdę - Matrix pełną gębą.

Przykład artykułu:

Na "wiodących" portalach podano tylko pierwszą pogrubioną informację i pewnie stadko już wali gruchę.
A to że jesteśmy 4-5 krotnie w plecy w porównaniu do tych właśnie krajów to lepiej nie mówić bo ktoś się jeszcze zorientuje że to nie zielona wyspa ale wyspa kapitana Nemo...
mówisz że to wina Tuska? hmmmm, ten Donek to kawał chuja!
Arapaho
Senior Member

Stary 10.01.2012, 12:24
najlepszy dowód na to, że nie rozumiesz dzisiejszego świata.
Roszczenia, roszczenia, roszczenia - nawet od prywatnego kina, gdzie ktoś wsadził grubą kasę.

Drozd, powiedz - co Ty takiego dajesz naszemu krajowi, że chcesz wiecznej sprawiedliwośći i równości między wszystkimi?

Nie lepiej było się uczyć, mieć ambicję i starać się, aby Twój wózek który pchasz przez życie, wjechał na taki poziom który Cię satysfakcjonuje?

Pamiętaj, każdy jest kowalem swego losu. Jak się sam nie starasz, nie wymagaj tego od innych.
Wystarczy że uczciwie pracuje i płaci podatki żeby wymagać rozsądnego gospodarowania m.in. jego pieniędzmi , możliwości normalnego leczenia, domagania sie sprawiedliwości w NIEZALEŻNYCH sądach czy swobodnego dostępu do mediów każdej ze stron politycznych .
A to że ludzie chcą sprawiedliwości w sensie takim -że opozycjonista z lat 70-80 czy AK-owiec torturowany w więzieniach nie ma prawa dostawać renty czy emerytury w wysokości 800 zł- kiedy jego kaci komunistyczni dostają od 4 tyć wzwyż i nie sa za nic ukarani to nie ma to nic wspólnego z Kaczyńskim,Macierewiczem czy Drozdem tylko z czymś co powinno być dla kazdego normalne czyli zwykłą sprawiedliwością co dla ciebie wydaje się dziwne. I nie każdy jest kowalem swojego losu bo jeżeli katom sie pomaga , a ofiary i ich rodziny są poszkodowane to to nie jest rynek konurencyjny czy brak umiejetności tylko zwykłe kure....two.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.01.2012 o godz. 12:28.
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2012, 12:47
Hmm... We wstępie napiszę, że nie udzielałem się w tego typu tematach na forach bo sądziłem, że to bez sensu wypisywać w internecie anonimowe posty lecz, że sam co jakiś czas przeglądam ten temat i widzę kilka ciekawych i "ciekawych" opinii dlatego nie wytrzymując odpiszę:

Roman Kluska

...do tego masa przykładów w różnych wątkach tego tematu...

Najkrócej: rozchodzi się o to, że nie możesz być kowalem własnego losu w naszym kraju... Nie możesz, bo musisz mieć przyzwolenie (mafii, układu itp itd) o czym świadczy np. sprawa, tyle razy wałkowana, Pana Romana. Tyle, że to już dawno zostało nawet tutaj opisane a taka osoba jak Ty dalej klapki na oczy...
Powód: watek...
Ostatnio edytowane przez darksun : 10.01.2012 o godz. 12:50.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.01.2012, 13:06
Drozd, powiedz - co Ty takiego dajesz naszemu krajowi,
Może umiejętność wykorzystywania mózgu w sposób właściwy, a nie narzucony przez system.

Myślenie nie boli !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów