|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakby strzelał ponad bramkę na mecz, to by nie grał w PL tylko w Hiszpanii czy Anglii. Jak na nasz klub Biton to skarb, szkoda , że będziemy musieli się go pozbyć :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A co myślicie o Teodorczyku z Polonii Warszawa? Po tym sezonie wygasa mu kontrakt.
Oczywiście nie w perspektywie pierwszego składu, ale jako 3. napastnik |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kto w ogóle wpadł na pomysł stworzenia MESA ? Gołym okiem widać ze był to gwóżdz do trumny juniorskiej piłki. Wiem że trzeba tworzyć akademie , zbudować baze ale kiedyś tego nie było a efekty pracy z młodzieżą były.
Z pod skrzydeł Wiślackiej szkółki wypłynęło wielu bardzo dobrych piłkarzy. Nie trzeba daleko szukać gdyż wielu naszych juniorów gra obecnie w klubach ekstraklasy. Czy potrzebowaliśmy kilku boisk? sztucznych balonów? profesjonalnych hal fitness? Raczej nie. Talenty były, są i będą. Problem jednak tkwi w późniejszej pracy z juniorami. Obecnie graja w te smieszne rozgrywki pod szyldem Mesa, wspólnie z emerytami, rehabilitantami i grajkami bez formy. Wczesniejszy system bardziej promował młodych, dawał szansę rywalizacji na wysokim poziomie. Pamiętacie finał MP juniorów na R22? A teraz ciężko znaleśc klub w polskiej lidze bez tamtych zwycięzców Ktoś powinien pomyśleć i powrócić do systemu z rezerwami pierwszej drużyny. Przy najmniej młody by poczuli smak walki o prawdziwe ligowe punkty. Bez wątpienia, wiecej junior zyska grając z harpaganami, nierzadko na śmierć i życie w 3 lidze niżeli z odpadami klubowymi w MESA!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.12.2011 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1da40
ciekawy artykul.... ciekawe co taki jaliens teraz robi niby kontuzja a 130 tysiecy co miesiac jest on ma jak w niebie przeciez gra taka lipe ze juz dawno tak slabego obroncy w wisle nie bylo najgorzsze ze sie chavez od niego zarazil i tez na jesien straszna lipe odwala.... 130 tysiecy za takie gowno ja lepiej bym za taka kase gral gryzl bym trawe za kazdego tysiaka 130 kola ja .......e!! nie dziwie sie ze nie ma na boisko treningowe w klubie jak oni daja 130 kola co miesiac kolesiowi ktory udaje ze gra..... a brozka oskarzaja ze on bedzie psul atmosfere... jkabym byl w gruzynie w szatni i jaliens bylby ze mna to bardziej mi to atmosfere psulo ze on tam jest a nie brozek...... aaaaaaa!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niedawno niektórzy z was byli zaciekawieni charakterystyką bramkarza Banika Ostrava Dawidem Pietrzkiewiczem. Przekazuję tutaj niezbędny filmik, sami możecie ocenić jego umiejętności
http://hbrsport.com/menu/119/link/1/...0/default.aspx ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
.PS. Kilka tygodni temu na testach w Wiśle miał być bramkarz Djurgardens - Christoffer Matwiejew. http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...le-krakow.html Sprawa ucichła, czyli nic z tego? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Zasłyszana gdzieś w sieci plotka : Emin Nouri i Ricardo Santos (obaj Kalmar). Ktoś o nich kiedyś słyszał?
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
W dzisiejszym "Dzienniku Polskim" napisali, że Wisła pytała Widzewa oficjalnie o Dudu, ale konkretnej oferty nie ma. A Citko, menago Dudu powiedział, że jeżeli jego zawodnik dostanie dobrą ofertę to na pewno odejdzie, więc może by tak postarali tam na górze, bo lewa obrona u nas jest targiczna, a Dudu to naprawdę solidny grajek. Coś o Skorupskim pisali, że nie może się dogadać w sprawie przedłużenia kontraktu z Górnikiem, ale Wisła na tamtym polu specjalnie nie działa póki co.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem Lukasz Teodorczyk jest bardzo utalentowanym napastnikiem i lepszy od Sobiecha czy Sikorskiego. Gdyby nie ten dziwny wlasciciel w Polonii, to Teodorczyk mialby miejsce w pierwszej jedenastce a Jodlowiec gralby w obronie zamiast jako def. pomocnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.12.2011 o godz. 13:17.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ADAMIAKOWA właśnie o tym mówiłem
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 29.12.2011 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już tak nie przesadzajcie z Q bo jak się przeliczy tę kasę na euro to wychodzi rocznie 350 tys.. a nie 500 jak niektórzy pisali. Choć to nie zmienia faktu że w stosunku do jego gry ta kasa jest nie adekwatna
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
LO Dudu Paraíba |14/0/6|30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/dudu-...ler_58446.html ŚO Grzegorz Wojtkowiak |16/1/0||30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/grzeg...ler_24524.html ŚP Przemysław Kaźmierczak |7/1/1||30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/przem...ler_29542.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
NIE dla kuchenek w Wiśle.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zagłębie podobno złozyło ofertę Banasiowi z Zabrza. Kiedyś interesowała sie nim Wisla to solidny obrońca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bruno bym sprowadził z Polonii za Kirma , ale pewnie Wojciechowski tanio go nie sprzeda
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2011 o godz. 18:10.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Dudu Paraiba wyróżnia się tylko w grze ofensywnej, bo w defensywie jest przeciętny. Poza tym nie ma doświadczenia w europejskich pucharach. Kaźmierczak ok, solidny zawodnik. Mam prośbę: Mógłbyś tak mniej więcej napisać jak robisz tą wizualizację z piłkarzami? Byłbym wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 29.12.2011 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Głowacki i Żurawski to lechici. Więc co do zasady to jakaś paranoja, ze nie dla kuchenkarza w Wiśle.
To nie pasiak, który kuma sie z JG i paraduje w szaliku anty Wisły. Żurawski to nawet został nasza legenda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|