The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 22:12
A co sobie teraz myśli kibic Standardu? Wisła? Ograła mistrza Łotwy, ograła mistrza Bułgarii, wygrała mecz ze świetnie grającym w LM APOEL-em, do awansu do LM zabrakło jej 3 minut, pokonała u siebie Fulham i Twente, na wyjeździe wygrała z Odense, w lidze pokonała Lecha Poznań, który wygrywał w Juventusem i Manchesterem City.

Czy nasze wyniki nie robią wrażenia?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.12.2011, 22:15
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
A co sobie teraz myśli kibic Standardu? Wisła? Ograła mistrza Łotwy, ograła mistrza Bułgarii, wygrała mecz ze świetnie grającym w LM APOEL-em, do awansu do LM zabrakło jej 3 minut, pokonała u siebie Fulham i Twente, na wyjeździe wygrała z Odense, w lidze pokonała Lecha Poznań, który wygrywał w Juventusem i Manchesterem City.

Czy nasze wyniki nie robią wrażenia?
Kibic Standardu nic sobie nie myśli ... może zastanawia się gdzie leży Kraków na mapie.

Nasze wyniki nie robią na 100% wrażenia na kibicach Standardu.
Nie jesteśmy pępkiem świata (europy) jak niektórym z Was się wydaje.
Powód: pępek?
Ostatnio edytowane przez Gero : 16.12.2011 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.12.2011, 22:15
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Skoro Mistrz Polski boi sie 6 druzyny poprzedniego sezonu ligi belgijskiej to moze sie lepiej wycofajmy co? Sa na Naszym poziomie, teraz nie mozna powiedziec ze sa lepsi - to pokaze dopiero bezposredni pojedynek. To, ze wygrali grupe w pilce noznej nic nie znaczy - nie takie rzeczy sie juz zdarzały.
Dodajmy też że zdobywcy pucharu Belgii w poprzednim sezonie. Pozatym podobnie jak my zajmują teraz 6 miejsce w swojej lidze. Oczywiście ze sa na Naszym poziomie, kazda z druzyn w 1/16 LE jest na naszym poziomie w tej chwili, ale nie ma co ukrywać że faworytem nie jesteśmy. Nie chodzi o to że wygrali grupe (chociaż to też coś chyba znaczy, zauważ w jakim stylu to zrobili - 4 zwyciestwa 2 remisy i ile bramek stracili - 1 w 6 meczach a My....no właśnie ? ) chodzi bardziej o to w jakim stylu grają, widziałem 3 mecze z ich udziałem w jupiler league i naprawde wygladali solidnie, podobnie jak Twente.

Ale tak jak zauważyłem juz w poście do którego sie doczepiłeś - wszystko jest możliwe i wierzyc trzeba do ostatniej sekundy (czasem juz nawet skonczonego meczu
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.12.2011, 22:16
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się oszukiwać, Belgowie są trochę mocniejsi, ale mimo wszystko mamy szanse z nimi wygrać. To tak jak Śląsk z Wisłą, teoretycznie my mamy lepszy zespół, i przed sezonem wyżej nas ceniono, a tu jednak ambicją i walką WKS wypracował aż 10 punktów przewagi. Da się, tylko trzeba gryźć trawę. Szanse większe niż rok temu miał Lech z Bragą, Belgowie Portugalczykom do pięt nie dorastają. Zwykła średnia drużyna. Szkoda że my tylko jeszcze tak naprawdę średnią drużyną w Europie nie jesteśmy.
Sorry, ale rok temu Amica dała dupy w sposób koncertowy - w lutym Braga miała taką plagę kontuzji, że mieli 12 zdrowych zawodników, a ławkę uzupełniali juniorami... więc raczej szans większych na awans nie mamy, co nie zmienia faktu, że jeśli okres przygotowawczy będzie dobrze przepracowany, obejdzie się bez większych urazów i - co najważniejsze - będą transfery lewego i środkowego obrońcy, do tego ewentualnie lewonożnego skrzydłowego, nasze szanse na awans oceniam na 40-45%. Oczywiście Standard też może się wzmocnić lub doznać plagi kontuzji (zresztą ich kapitan nie zagra z Wisłą, co jest pewne)...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 22:21
Gero napisał(a):Wyświetl post
Kibic Standardu nic sobie nie myśli ... może zastanawia się gdzie leży Kraków na mapie.

chłopie o czym ty piszesz jak mieszkasz na jakieś zabitej dechami wsi to pisz o niej, pozatym to że ty nie wiesz gdzie lezy Liege nie oznacza że w Belgii są tacy sami debile, Kraków nie znany w europie no to grubo... pomijając fakt że Kraków jest miastem partnerskim Liege
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 16.12.2011, 22:22

Nasze wyniki nie robią na 100% wrażenia na kibicach Standardu.
Nie jesteśmy pępkiem świata (europy) jak niektórym z Was się wydaje.
To dlaczego ich wyniki mają na nas robić wrażenie? Bo Hannover przeskoczyli? Przedstawiciela Bundesligi? A my mamy na rozkładzie drużynę z Premiership. Nie wiem, odnoszę wrażenie, że mamy tak niskie poczucie swojej wartości, że głowa mała.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 16.12.2011, 22:23
CH. napisał(a):Wyświetl post
J
Co do Standardu to wymienić obronę (!!) i możemy powalczyć.

powalczyć, no tak przecierz oni co roku biją się z Realem Barcą Milanem itp o zwycięstwo w LM ... sklad same gwiazdy Ronaldo, Romario, a nawet Rivaldo w ataku ... połóżmy się przed nimi
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 16.12.2011, 22:27
To dlaczego ich wyniki mają na nas robić wrażenie? Bo Hannover przeskoczyli? Przedstawiciela Bundesligi? A my mamy na rozkładzie drużynę z Premiership. Nie wiem, odnoszę wrażenie, że mamy tak niskie poczucie swojej wartości, że głowa mała.
dokładnie, to jakas komedia drużyny na conajwyżej podobnym poziomie a tu sranie po gaciach ...
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.12.2011, 22:28
Przy sprzyjajacym ukladzie planet i gwiazd, dobrych transferach w zimie, solidnie przepracowanej przerwie zimowej moze nam sie uda. Ja w kazdym razie wierze, taka juz nasza kibicow rola. Bez napinki, bez pompowania balonika ale jednak wierze ze sie uda. Może nie ma logicznych przesłanek że przejdziemy Liege, ale wiara z zasady nie ma logicznych uzasadnień. Naszczęście sport to nie matematyka i nie zawsze 2+2 to 4 i nie zawsze wygrywa lepszy, czasem i gorszemu sie wydarzy
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 16.12.2011, 22:42
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
niekotrzy jakos dziwnie postrzegaja szczescie - na etapie gdzie kazdy jest od nas lepszy to lepiej odpadac z kims najmocniejszym
Cóż to za dziwny sposób myślenia? Zakładać, że się odpadnie?
To po co w ogóle wychodzić na boisko?

Nie wolno nie doceniać Liege ale żeby od razu się poddawać? Bez jaj...
Standard to mocna ekipa, ale jest szansa ją wyeliminować. Wiele zależy od zimowych transferów i od tego, jak Kazek (bądź ktoś inny) przepracuje z drużyną zimę...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.12.2011, 22:55
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
powalczyć, no tak przecierz oni co roku biją się z Realem Barcą Milanem itp o zwycięstwo w LM ... sklad same gwiazdy Ronaldo, Romario, a nawet Rivaldo w ataku ... połóżmy się przed nimi

Nam krzywdę potrafi zrobić jakiś anonim z Bielska Białej czy Zabrza.

Wisła nie ma obrony, tylko furę szczęscia, dobrego bramkarza i częstą ciotowatośc rywali, którzy nie potrafią wykorzystywać dogodnych sytuacji wynikających z w....iających błędów w obronie Wisły. Jeśli o mnie chodzi to mam kilka stanów przedzawałowych gdy tylko obrońcy Wisły są w posiadaniu piłki. A jak dołożą do tego klepkę piłki między sobą to mam dość. Wiadomym jest że zaraz któryś poda do rywala piłkę albo tak kopnie piłkę że wyjdzie na aut. Pareiko jak ma piłkę przy sobie niech puści dzidę do przodu , tam w pomocy i ataku będą wiedzieli co zrobić z piłką. Raz na czas obrona jako tako się dobrze spiszę ale to jest 1 dobry mecz na 10 złych. Potrzeba nam obrona , nie prowizorka. Jak obrona będzie to przejście Standardu będzie możliwe. Taki Diaz już na początku asystował przy bramce dla Twente. Asysta nie zaliczona bo Pareiko jakimś cudem wytrzymał napięcie po s.......eniu sprawy przez Diaza i ta wyszła za linię bramkową. Takich podań do rywala Diaz zaliczył z 5. Nieatakowany kopię piłkę pod nogi piłkarzy Twente. Mecz o wszystko, a ten nie wiem czy na.......ony alkoholem czy co bo zachowuje się jak nieodpowiedzialny smarkacz. Stan trochę dojebał z tym że nie przeprowadzi większych zmian. Mamy dobrą drużynę, owszem, ale obrona często całą pracę zespołu niweczy przez głupotę i brak umiejętności.

Jakby ktoś chciał popatrzeć
skrót z ESPN
http://soccernet.espn.go.com/video?cc=5739
i SkySport
http://rutube.ru/tracks/5109920.html...9a9bf2512a7ea7
pod koniec wychwalą kibiców Wisły.

Barcelona przegrywa po głupich błędach. Ale raz na 30 meczów.
A Wisła te same błędy powtarza w obronie praktycznie za każdym razem.
Jak nie widzisz różnicy i uważasz że my mamy obronę to pozostaje mi się zaśmiać i zakończyć dyskusję. I mi nie chodzi o Barcelonę tylko nawet taką przysłowiową Odrę Wodzisław, która dysponuje lepszą obroną.

Ile głupich bramek straciliśmy w lidze i pozostałcyh rozgrywkach? idiotycznych wręcz. Bramek, których nie powinno być.
To samo w meczach z Fulhamem czy Twente. Wynik idzie w świat i widzi 1-4, a nie zasłużyliśmy na takie wyniki z przebiegu meczu i to mnie boli, ale nasza obrona dała popis. To samo z Odense 1-3. My to mogliśmy wygrać, ale jeden drugi idiotyczny błąd i gole z niczego. Z pozostałych zawodników widząc akrobacje cyrkowe kolegów z obrony schodzi powietrze i po meczu, po czym mamy jakiś absurdalny wynik dla Odense.
Ostatnio edytowane przez CH. : 16.12.2011 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.12.2011, 23:24
Z całym szacunkiem dla Liege ale to ani Fulham ani Twente. Drużyna niezła ale jednak półkę niżej. W normalnych okolicznościach (m.in. brak kontuzji) można ich pyknąć. Szanse są 50/50 i spodziewam się równej walki, dogrywki a może nawet karnych. Bez względu jak ale można a nawet trzeba spróbować ich przejść.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.12.2011, 23:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no a ty żyj dalej zwycięstwem nad Barceloną .
A Ty żyj dalej w przekonaniu że jesteśmy słabsi od Levadii
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Po za tym, nie wiem w którym meczu zasłużyliśmy na zwyciestwo. Pewnie w tym w którym wygraliśmy spokojnie 4-0 czy też więcej.
Eee nie dla niektórych nawet 20 do 0 dla Wisły jest fartem
Tak bo miasto Kraków jest całkiem anonimowe ...

Zwłaszcza że patrząc na ostatnie lata mamy ewidentny postęp, widoczny gołym okiem. I jeśli chcemy się dalej rozwijać to nasz kolejny rywal jest wprost idealny do kolejnego kroku naprzód.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.12.2011 o godz. 01:50.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.12.2011, 23:59
W niedzielę o 14.30 jest transmisja z meczu Standardu z Genk. Na Sportklubie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2011, 01:40
thechris napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla Liege ale to ani Fulham ani Twente. Drużyna niezła ale jednak półkę niżej. W normalnych okolicznościach (m.in. brak kontuzji) można ich pyknąć. Szanse są 50/50 i spodziewam się równej walki, dogrywki a może nawet karnych. Bez względu jak ale można a nawet trzeba spróbować ich przejść.
Z calym szacunkiem dla naszego awansu z grupy warto zauważyć, ze w 1/16 rozgrywa się dwumecz i gdybysmy patrzyli pod tym kątem na spotkania z naszymi grupowymi rywalami to z każdym byśmy odpadli.
Wisla-Odense 1:3,2:1
Wisla-Twente 1:4,2:1
Wisla-Fulham 1:0,1:4

Także śmieszne jest pisanie, ze my możemy kogos pyknąć
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.12.2011, 02:12
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Z calym szacunkiem dla naszego awansu z grupy warto zauważyć, ze w 1/16 rozgrywa się dwumecz i gdybysmy patrzyli pod tym kątem na spotkania z naszymi grupowymi rywalami to z każdym byśmy odpadli.
Wisla-Odense 1:3,2:1
Wisla-Twente 1:4,2:1
Wisla-Fulham 1:0,1:4

Także śmieszne jest pisanie, ze my możemy kogos pyknąć
Właśnie dlatego ktoś wymyślił fazę grupową, żeby za zwycięstwo, nieważne jakich rozmiarów drużyna zgarniała 3pkt. My zarówno z Odense w Danii jak i z Twente u siebie mogliśmy rzucić się do ataku i powalczyć o efektowne zwycięstwa, ale istotne były wtedy 3pkt, a nie walka o wyrównanie bilansu po niekorzytnym pierwszym spotkaniu z tymi ekipami.

Nie wiem jak gra Standard i jak poważnie traktuje LE, ale jeśli nasi obrońcy będą sprawiali takie prezenty belgom jak z Odense u siebie i z Fulhamem oraz Twente na wyjeździe to na pewno Walończycy nie będą się kwapili, by je skrzętnie wykorzystać. Na podstawie gry naszych defensorów za kadencji Moskala na środek obrony nadają się Bunoza z Czekajem, a na boki Nunez z Jovanoviciem. Lamey'a i Jaliensa to nie chcę widzieć nawet na ławce rezerwowych.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.12.2011, 03:18
Jaliens na papierze to wygląda 2x razy lepiej od podstawowych obrońców Standardu. Więc mamy teoretycznie przewagę.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.12.2011, 03:21
Niektórzy znowu wpadaja w jakąs euforię. po 1 wygraliśmy z rezerwami Twente (a tak naprawdę kilku obrońców jak i bramkarz nawet nie siedzą na rezerwie). Po 2 mieliśmy ogromnego farta. Po 3 liga zweryfikowała moc tego zespołu. Ile meczów w tej rundzie zagraliśmy dobyrch? 3,4 ? Niech ten szczęślwy awans nie zaciera bardzo słabej rundy Wisły. Jeśli nie dokonamy kilku poważnych wzmocnień, szczególnie w defensywie to taki Standard rozjedzie nas jak będzie chciał. Nie przypadkowo zajęli pierwsze miejsce w grupie.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.12.2011, 04:30
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
chłopie o czym ty piszesz jak mieszkasz na jakieś zabitej dechami wsi to pisz o niej, pozatym to że ty nie wiesz gdzie lezy Liege nie oznacza że w Belgii są tacy sami debile, Kraków nie znany w europie no to grubo... pomijając fakt że Kraków jest miastem partnerskim Liege
Eh, Kraków niby jest znany, ale w Belgii jest naprawdę różne podejście do naszego kraju - traktują nas jak zadupie. Spotkałem Belga, który był w "Kattowitz and this big famous town nearby, just close to Auschwitz" - to było dla mnie najgorsze - jak można znać Katowice i nie znać nawet nazwy Krakowa , mimo że jest 'famous', nie pamiętając nazwy; inni byli w Warschau, Łodzi - ci akurat wiedzieli, że należy żałować odpuszczenia Krakowa. Ale Belgijki potrafią też powiedzieć "Poland!? Is it very cold in there? I know only Warschau, no other cities". Mieszkając tutaj naprawdę często czułem się jak człowiek z końca świata, w ich mniemaniu. Stąd nie przesadzajmy, że kibic Standardu musi szukać Krakowa na mapie, ale nie przesadzajmy też, że wszyscy o naszym mieście wiedzą (zwłaszcza, że w Walonii - gdzie rzadko bywam - widzę głównie imigrantów z Maroka lub Konga, których Kraków - podejrzewam - obchodzi tak, jak nas stolica Konga)...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.12.2011, 07:13
Nieznajomość geografii Europy nie jest spowodowana tym, że Kraków jest zadupiem, tylko tym, że poziom inteligencji młodych Europejczyków jest zastraszająco niski. Zwłaszcza w Niemczech, krajach Beneluxu i Francji.
Jeśli przeciętny Niemiec nie jest w stanie wymienić 3 największych miast w swoim kraju, to czego my wymagamy?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.12.2011, 08:13
Dobra, a teraz sobie szczerzę odpowiedzcie na pytanie, ile tak naprawdę znacie miast w Belgii (oprócz Brukseli)?
Jeśli ktoś jest kibicem piłkarskim to jeszcze skojarzy Brugię, a reszta?
Dlaczego przeciętny nastolatek ma niby znac nasze miasto?Część Belgów myślę, że słyszało o naszym mieście, a jak nie, to usłyszy po naszym meczu lub po Euro.To nie kwestia inteligencji.
Już bardziej przyczepił bym się do uwag "że zimno".Jesli komuś się wydaje, że im bardziej na wschód tym zimniej, to faktycznie coś może być z głową nie tak, bo znajdujemy się na tej samej szerokości co oni.To nie nasz problem.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.12.2011, 08:52
willow napisał(a):Wyświetl post
Nieznajomość geografii Europy nie jest spowodowana tym, że Kraków jest zadupiem, tylko tym, że poziom inteligencji młodych Europejczyków jest zastraszająco niski. Zwłaszcza w Niemczech, krajach Beneluxu i Francji.
Jeśli przeciętny Niemiec nie jest w stanie wymienić 3 największych miast w swoim kraju, to czego my wymagamy?

To jest samo sedno sprawy. Przeciętny mieszkaniec najbogatszych krajów UE nie jest do końca w stanie zlokalizować na mapie swojej stolicy. U nas zresztą też powoli do tego zmierzamy. Cóż, łatwiej manipuluje się bezrozumnym motłochem więc niby czemu państwowa edukacja ma być lepsza.
Liege to miasto jeśli chodzi o wielkość gdzieś w okolicy Tarnowa. Ok, z aglomeracją czasami podają do 600 tys ale w ten sposób Kraków ma gdzieś kolo 2 milionów. Miasto jest fajne, chociaż pierwszy raz go widziałem w 94 i na fali młodzieńczego entuzjazmu byłem zachwycony ( ilość wlanego w siebie Jupilera? Niespecjalnie piękne aczkolwiek chętne Belgijki -czyli wtedy z punktu widzenia 18 latka przewaga plusów nad minusami ) a ostatnio w 2007 i tu już patrząc z innej perspektywy trochę się zawiodłem. Taka sympatyczna, brudna mieścinka zapchana wszelkiej maści kolorowymi.
To, że ich kibice są czerwoni chyba specjalnie nie dziwi w robolsko-rolniczej Walonii. Nie bez powodu bogatsza Flandria chce się oddzielić. W samym Liege jedną z atrakcji są hałdy górnicze po kopalniach które dawno zostały zamknięte. W tych kopalniach pracowało wielu Polaków więc z tą nieznajomością naszego kraju to bardziej problem koloru skóry niż miejsca zamieszkania. "Nowi" Belgowie dobrze pamiętają gdzie się rutualnie zjadało wrogów natomiast mogą mieć problem nie tyle z Krakowem co z Londynem i Paryżem. W Charleroi które jest blisko ( tam wszystko jest blisko) Polaków jest od cholery. Starzy Belgowie dobrze wiedzą gdzie jest Polska i Kraków też raczej kojarzą. Belgowie ogólnie mimo niezłej sytuacji gospodarczej mają kompleks małego kraju - zwłaszcza w stosunku do Francuzów, którzy też przeważnie mają problem ze zlokalizowaniem Polski ale za to Belgię całkiem dobrze lokalizują uważając ją za .......nik, którym zresztą Belgia jest bezdyskusyjnie.
Z punktu widzenia kibica turysty - super byłoby przejść Liege i zagrać z Brugią. Brugia to bardzo piękne miasto, które zdecydowanie przeciętny turysta powinien zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.12.2011 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.12.2011, 10:04
Oni Nas lekcewaza ale My nie mozemy - zwłaszcza patrzac jak w ostatnich dwoch towarzyskich spotkaniach z Twente Nasz najblizszy przeciwnik sie zaprezentowal

Standard - Twente 3:0
Twente - Standard 1:4
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.12.2011, 10:27
Standard jest faworytem bez dwoch zdań, bukmacherzy tez to podkreslaja kursami na awans, ale ku..wa nie pitolcie mi ze niemam prawa wierzyc ze Wisła w tym dwumeczu nie zaprezentuje sie solidnie, przeciez nasi obroncy ( i nie tylko oni) pod nowym okiem trenera po dwoch miesiącach przerwy po obozie przygotowawczym w zimie, kilku sparingach mogą przestac sie kopac po czołach, wyjdą na runde wiosenna lepiej ustawieni, lepiej przygotowani w ogóle w lepszej formie zagrają swoje i przy odrobienie szczescia ( np marnowanie setek rywali, rykoszety dajace nam gole, strzały zycia naszych grajków) nie przejdziemy ich lepszym bilansem bramkowyn na wyjezdzie, albo w karnych, niektorzy pisza o procentach, nawet takie 30% daje nam szanse ze własnie w nie mozemy sie wbić.
Wiec jezeli swoimi postami chcecie mi to wszystko zabrac i wybic mi z głowy szanse na awans to niemam pytan
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
batman forever
Junior Member

Stary 17.12.2011, 10:37
Wszystkim którzy już wygrali ze Standardem chciałbym przypomnieć taką jedną drużynę z Cypru.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.12.2011, 10:41
Kiedy Standard zaczyna rundę rewanżową?
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 17.12.2011, 10:42
batman forever napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim którzy już wygrali ze Standardem chciałbym przypomnieć taką jedną drużynę z Cypru.
Wszystkich, którzy już przegrali ze Standardem, prosiłbym o przypomnienie sobie, kogo z LM wyeliminował FC Basel.
Powód: ęą
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 17.12.2011 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
batman forever
Junior Member

Stary 17.12.2011, 10:58
Wszystkich, którzy już przegrali ze Standardem, prosiłbym o przypomnienie sobie, kogo z LM wyeliminował FC Basel.
Sądzisz że też będziemy mieli takiego mega farta jak Basel? Nie jest to wykluczone aczkolwiek trzeba pamiętać że Standard L prezentuje poziom nie niższy niż Podbeskidzie BB czy inny Górnik Z i w odróżnieniu od Twente E nie będzie grać o czapkę gruszek tylko o awans do następnej rundy. Żeby wyjaśnić sprawę dodam że nie twierdzę że Standard jest nie do ogrania, ale twierdzę że będzie go ograć dużo ciężej niż Twente w ostatnim meczu.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.12.2011, 11:09
Bez wzmocnien juz teraz mozna poddac mecz Standardowi.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.12.2011, 12:06
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Standard zaczyna rundę rewanżową?
Runda rewanzowa w Belgii juz trwa.

U nich przerwa to raptem wolne dwa weekendy.

W tym roku zagraja jeszcze z Genkiem (jutro) i w drugi dzien swiat z Kortrijkiem (26 grudnia). Pozniej kolejny mecz ligowy maja 15 stycznia z Germinalem Beerschot. Przerwa jest wiec krotka i chyba tak na dobra sprawe przez ten okres oni caly czas beda w treningu.
Jeszcze maja dwumecz w Pucharze Belgii z Lierse (21 grudnia i 18 stycznia). Czyli sa ciagle w rytmie meczowym.
Ostatnio edytowane przez River : 17.12.2011 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów