The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 22:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że dyro, prezio i sprzątaczka mają dokładnie tyle samo do gadania.

Wpada Cupiał i mówi, jest tak i tak i to jest cała dyskusja u nas. Mogą sobie ratować swoje 4 litery, mogą mieć kontrakty itd itp a przyjdzie Pierwszy i jest sprawa jasna.

Dojście do niego ma Kapka i ważne jest co on tam szepcze do ucha a nie Valcks'y czy basałaje.

Dyskutujecie tutaj jak jawor wczoraj w gw. Awans to wielki atut w rozmowach Moskala z basałajem. Tak naprawdę potężny, oni się na wódkę mogą umówić a decyduje i tak Cupiał.

To po kiego huja za przeproszeniem my wogóle marnujemy pieniądze na owe funkcje?
Idąc twoim tokiem myślenia najpoważniejszą kandydatura na trenera wydaje się być Bogusław Cupiał.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.12.2011, 22:58
Cupiałowi nie chce się po prostu z tymi wszystkim idiotami naokoło rozmawiać to zatrudnia sobie takiego basałaja, on jest taki wynieś, przynieś, pozamiataj. Kto bogatemu zabroni?

Żeby nie było!!! Nie mam żadnego ale do Cupiała, po prostu tłumaczę wam jak to wygląda, taki styl. I raczej to się już nie zmieni. Takie dywagacje, kto jak gdzie, czy to coś zmienia. Myślę że zmienia. BC ma Wisłę w sercu, tak bardzo prostolinijnie, tak jak my, jak kibice. Po jego ruchach widać, raz go w....ia, raz Ją kocha miłością bezwzględną i tak wkoło, a myślę że wczorajszy wynik daje Moskalowi duże piknięcie na plus w sercu właściciela. Więc uważam że zostanie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.12.2011, 13:16
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
3) jeśli ma przyjść Smuda, Fornalik czy jakiś inny wynalazek to oczywiście niech Kazek zostaje ale gdyby miał przyjść ktoś kto walczył już o najwyższe cele to bym się dwa razy zastanowił.
Też tak uważałem, ale każdy trener, który chciałby coś zmienić wyleci u nas najpóźniej po roku, wyzywany przez media i kibiców. U nas wszyscy wszystko wiedza najlepiej, mamy najlepszy skład i z marszu powinniśmy grać w Lidze Mistrzów.
Dopóki nie zmieni się właściciel (na co widoków nie ma), to sensowność jakichkolwiek zmian trenerskich jest mocno wątpliwa.
Moskal dotąd ma szczęście, a to u nas poważny atut. Ostatecznie - większość kibiców i właściciel oczekują od trenera przede wszystkim jednego: cudów. I tutaj nasz trener daje radę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.12.2011, 14:20
Czyli jednak Moskal nie ma licencji UEFA PRO
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.12.2011, 15:05
Byłem za Moskalem ale jeśli jego idealny skład w obecnej kadrze to Iliew na skrzydle i Genkov w napadzie a brak w składzie dla Małego i Bitona to mam wątpliwości - (za czatem na Interii)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.12.2011, 15:16
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Byłem za Moskalem ale jeśli jego idealny skład w obecnej kadrze to Iliew na skrzydle i Genkov w napadzie a brak w składzie dla Małego i Bitona to mam wątpliwości - (za czatem na Interii)
Z tego co kojarzę to Małecki był w tej ekpie.

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolweski, Wilk - Iliev, Melikson, Małecki, Genkov.

Poza tym to nie Ty jesteś trenerem... Jak wątpisz, to Twój problem...
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 16.12.2011, 15:17
A ja nie mam najmniejszych. Taką ma koncepcję idealnej pierwszej jedenastki i kropka. Zawsze może reagować zmianami. Zresztą sam podkreślił w innym miejscu, że skład dobiera pod konkretny mecz, więc nie bierz sobie powyższej 11-tki tak bardzo do serca.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.12.2011, 15:44
I bardzo dobrze, nie ma miejsca dla Meliksona Małeckiego i Ilieva w pierwszej 11. Zbyt dużo indywidualności, a z tej trójki Małecki jest najsłabszy. Widać, że Moskal chce stawiać na walczaków jak Genkov, Jovanović czy środek z Sobolem i Wilkiem. I gra z klepy o której wspominał na czacie. Mnie bardziej martwi Diaz na lewej obronie, ale mam nadzieję, że w przerwie kupimy jakiego dobrego lewego obrońcę i problem z głowy.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.12.2011, 16:20
nemox007 napisał(a):Wyświetl post

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolweski, Wilk - Iliev, Melikson, Małecki, Genkov.

Małeckiego nie było. W jego miejsce Garguła.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 16:23
Macie link do tego chata?
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 16.12.2011, 16:41
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Macie link do tego chata?
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...mierz%20Moskal
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2011, 17:01
Po jakże korzystnym dla nas losowaniu LE, skłaniam się dziś bardziej do wizji zatrudnienia przez Wisłe utytułowanego i doświadczonego trenera z zagranicy.

Moskal może nie podołać tej presji. Ponieważ nie jest też doświadczonym szkoleniowcem, może mieć bardzo duże problemy z przygotowaniem zespołu do gry w tylu ważnych meczach na obu frontach.

@ Jova: ponieważ nasza dyskusja ma coraz mniej wspólnego z samym Moskalem, przeniosłem ją do tematu transferowego.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.12.2011 o godz. 17:35.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2011, 17:29
Markus napisał(a):Wyświetl post
Po jakże korzystnym dla nas losowaniu LE, skłaniam się dziś bardziej do wizji zatrudnienia przez Wisłe utytułowanego i doświadczonego trenera z zagranicy.
.
ale tacy trenerzy kosztują.Pamiętam jak Basałaj negocjował z Jimenezem co trenował Seville.Hipszan chciał 700 tyś € za sezon.To spoooro za dużo jak na możliwości Pana Cupiała.Pozatym trener klasowy z zagranicy już był-Petrescu i jego treningi były zbyt forsowne dla zawodników jakich mieliśmy a na gwiazdy Wisły nie stac.

A zamiast koljnego 3-4 rzędnego trenera z zagranicy co będzie chciał sprowadzic wagon nowych obcokrajowców wole aby Kazik został.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2011, 17:32
Markus napisał(a):Wyświetl post

Moskal może nie podołać tej presji. Ponieważ nie jest też doświadczonym szkoleniowcem, może też mieć bardzo duże problemy z przygotowaniem zespołu do gry w tylu ważnych meczach na obu frontach.

@ Jova: ponieważ nasza dyskusja ma coraz mniej wspólnego z samym Moskalem, przeniosłem ją do tematu transferowego.
Też bym zarezykował takie posunięcie. Wolę, żeby Moskal pozostał w pamięci jako trener i piłkarz z sukcesami, a nie człowiek który zaraz będzie przez kibiców stawiany na równi z g... Mamy najbliższą rundę bardzo trudno, trzeba dobrze do niej wejść, potrzeba dobrze przygotować się w ziemie, bo mamy Superpuchar z Legią, LE z Standardem, Ligę 10 pkt-ów straty, czy PP z Lechem. Same trudne wyzwania, a ja coś czuję że Moskal to tak bardziej zyskuje poparcie nie dzięki umiejętnościom a dzięki szczęściu. Dla mnie to nie jest jeszcze to o czym marzę, troszkę tutaj za dużo przypadku.
Najbliższa runda jest rundą do sporego wypromowania się i do sporego roztrwonienia swojej reputacji.

Coś co mi się nie podoba w Moskalu to to, że stawia raz na Genkova, dwa na Boguskiego, trzy na Diaza.
W jego wypowiedziach nie widać też jakiegokolwiek pomysłu na grę poza tym, że mamy grać na jeden, dwa kontakty, nie argumentuje swoich działań w sposób właściwy, lecz po prostu ... taki jest mój wybór( ale co do tego skłoniło ?)
kolejny minus to chce grać z 2 def pomocnikami, skłania się nadal ku prowadzeniu drużyny tak jak Maaskant, dlatego samo nasuwa się pytanie po co rotacja na stanowisku trenera skoro wizja znacząco podobna, błędy podobne, lecz lekkim plusem tylko nie wiem czy nie przez szczęśliwą dla nas kontuzję Jaliensa i Lameya, bo Lamey ostatnio też grał.

Nie chcę popierać weszło ale Moskal jest bardziej szczęściarzem niż solidnym trenerem, bo nie mówcie że wygraliśmy z Twente dzięki wspaniałemu ustawieniu tylko przez solidny klops bramkarza/ człowieka z Marsa ... Jakbym nie był kibicem Wisły i oglądał ten wczorajszy mecz jako obserwator to powiedziałbym "mecz kupiony "

Trener Moskal chyba jednak nie nadaję się na trenera międzynarodowego, jednakże chciałbym się mylić tak jak w przypadku Bitona (szczerze to nie wierzyłem w jego umiejętności strzeleckie na początku) ale widać że potrafi strzelić z niczego

Pamiętajmy również, że Smuda pierdzieli jeszcze większe klopsy w mediach jednak jego posunięcia bardziej mi przypadają do gustu.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 16.12.2011 o godz. 17:34.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.12.2011, 17:51
nemox007 napisał(a):Wyświetl post

arekkkk1988: Jak Pan widzi pierwsza 11 Wisły gdyby wszyscy byli zdrowi
Kazimierz Moskal: Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.12.2011, 18:09
Nie jest doswiadczonym szkoleniowce? fakt no ale kiedy ma nim zostać skoro zawsze ma być asystentem Wypowiedzi na ten temat można porównać z pracodawcą który szuka młodego pracownika ( max 25 lat ) z ukończonymi studiami i 20 latami praktyki
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.12.2011, 19:37
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Nie jest doswiadczonym szkoleniowce? fakt no ale kiedy ma nim zostać skoro zawsze ma być asystentem Wypowiedzi na ten temat można porównać z pracodawcą który szuka młodego pracownika ( max 25 lat ) z ukończonymi studiami i 20 latami praktyki
Dokładnie.
Dla mnie te obawy 'jak on, człowiek bez doświadczenia sobie ma niby poradzić z takim kosmosem jak przygotowania do sezonu' są kompletnie z dupy. Moskal uczestniczył w wielu naszych przygotowaniach, również jako trener i to nie jest dla niego żadna nowość. Poza tym od tego jest przede wszystkim trener Bahr! Myślę że akurat od tej strony możemy mieć najmniejsze obawy co do Kazika. Ba, jestem przekonany że jako osoba funkcjonująca niegdyś jako zawodnik, teraz od wielu lat jako trener w naszych realiach jest w stanie opracować lepszy plan przygotowań od kogoś z mitycznej 'zagranicy', dla którego zima i taka przerwa z nią związana jest absolutną nowością.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 16.12.2011, 20:40
Dokladnie tak, o przygotowania tez uwazam ze nie mamy sie co martwic, a nawet widzialbym tu plusy tej sytuacji, Moskal pracowal juz z kilkoma trenerami i wie przy ktorym trenerze po okresie przygotowawczym druzyna wygladala najlepiej wiec to tylko kwestia wyciagniecia wnioskow z poprzednich sezonow.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.12.2011, 09:15
Cytat:
Kazimierz Moskal: Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow.
Podoba mi się, że Moskal ma swoją wizję. Zdając sobie sprawę, że jego największym sprzymierzeńcem są kibice, nie ulega presji i w pierszym składzie nie widzi ich faworyta Małeckiego, czy najlepszego strzelca drużyny Bitona.

Zresztą to pasuje do koncepcji Wisły jaką wszyscy chcieliby widzieć - grającej szybko piłką, i konstruującej akcje przy pomocy wielu podań po ziemi. Do takej gry przecież lepszy jest dobrze podający i dużo widzący na boisku Garguła, niż szybki drybler Małecki.

A ocena Genkov vs. Biton pokrywa sie moją Biton strzela więcej bramek, za to z Genkovem wygrywamy mecze, bo dużo wiecej daje drużynie.

Jak sobie przypomnie studio Polastu przed meczem z Twente, i te gorzkie żale Kołtonia i Kowalczyka, że Moskal nie wystawiając Bitona, Ilieva i Małeckiego pokazuje że się nie nadaje na trenera Wisły. Prawie go tam zwolnili za ten skład! I jakoś nie zauważyłem, żeby sypali głowy popiołem, jak im Moskal zagrał na nosach, pykając Twente bez mydła, gdzie 2:1 to był najniższy wymiar kary dla Holendrów.

Chciałbym, żeby Kazek został na dłużej.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.12.2011, 09:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Też tak uważałem, ale każdy trener, który chciałby coś zmienić wyleci u nas najpóźniej po roku, wyzywany przez media i kibiców. U nas wszyscy wszystko wiedza najlepiej, mamy najlepszy skład i z marszu powinniśmy grać w Lidze Mistrzów.
Dopóki nie zmieni się właściciel (na co widoków nie ma), to sensowność jakichkolwiek zmian trenerskich jest mocno wątpliwa.
Moskal dotąd ma szczęście, a to u nas poważny atut. Ostatecznie - większość kibiców i właściciel oczekują od trenera przede wszystkim jednego: cudów. I tutaj nasz trener daje radę.
Z Zabrzem i Polonią tego szczęścia niestety brakło i jest 10pkt do Śląska, 6 do Legii itd.
Wiosną najważniejsze będzie zajęcie miejsca min. pucharowego w lidze albo zdobycie PP. Bez tego cóż nam przyjdzie nawet z ewentualnego sukcesu typu przejście SL.
Reasumując - jestem nieco sceptyczny w kwestii pozostania Kazia na stołku. Ale... obym się mylił, zwłaszcza w kwestii wyników, które On może osiągnąć.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.12.2011 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.12.2011, 09:47
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi się, że Moskal ma swoją wizję. Zdając sobie sprawę, że jego największym sprzymierzeńcem są kibice, nie ulega presji i w pierszym składzie nie widzi ich faworyta Małeckiego, czy najlepszego strzelca drużyny Bitona.

Zresztą to pasuje do koncepcji Wisły jaką wszyscy chcieliby widzieć - grającej szybko piłką, i konstruującej akcje przy pomocy wielu podań po ziemi. Do takej gry przecież lepszy jest dobrze podający i dużo widzący na boisku Garguła, niż szybki drybler Małecki.

A ocena Genkov vs. Biton pokrywa sie moją Biton strzela więcej bramek, za to z Genkovem wygrywamy mecze, bo dużo wiecej daje drużynie.

Jak sobie przypomnie studio Polastu przed meczem z Twente, i te gorzkie żale Kołtonia i Kowalczyka, że Moskal nie wystawiając Bitona, Ilieva i Małeckiego pokazuje że się nie nadaje na trenera Wisły. Prawie go tam zwolnili za ten skład! I jakoś nie zauważyłem, żeby sypali głowy popiołem, jak im Moskal zagrał na nosach, pykając Twente bez mydła, gdzie 2:1 to był najniższy wymiar kary dla Holendrów.

Chciałbym, żeby Kazek został na dłużej.
Nie przesadzałbym z wizją Moskala. Garguła osiągnął formę, w której jest bardziej przydatny dla drużyny niż kompletnie jej pozbawiony Patryk czy Kirm. Genkov za czasów poprzedniego trenera grał, kiedy mógł, za co zresztą Maaskant był często krytykowany, więc to żadna nowość, a Iliev jest kompletnie nieprzydatny w grze defensywnej zespołu, więc nie jest najlepszym wyborem, gdy gra się z takim zespołem jak Twente.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.12.2011, 09:55
Dariook napisał(a):Wyświetl post

I przy tym składzie jest miejsce właśnie dla dwóch DP ( Sobola i Czarka), bo z przodu mamy zawodników potrafiących grać piłką ale może poza Genkovem nie bardzo włączają się w grę obronną. Z resztą Czarek udowodnił że potrafi czasem rozegrać więc on może grać coś typu Jirsak ( 50-50) a Sobol centralny DP.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.12.2011, 11:54
Ja utrzymuję swoje zdanie - jeżeli zmienic Kazia to tylko i wyłącznie na konkretnego trenera co do którego Valckx będzie miał przekonanie, że jest tego warty.Żadne warianty pośrednie typu Fornalik czy inne wynalazki nie wchodzą w grę.
Natomiast oczywiście w 1906% podpisuję się pod tym co napisał Kolega Markus.Stanisław to najlepsza rzecz jaka się nam trafiła i pomimo medialnej nagonki, która i jego w pewnym momencie dosięgła musi u Nas zostac jak najdłużej i w dalszym ciągu realizowac swoją wizję budowania zespołu.Przy czym wydaje mi się, że jest to również zasługa o czym się niestety zapomina Basałaja - było nie było to on wpadł na pomysł zakontraktowania Valckx'a
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.12.2011, 12:09
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Wg mnie Kazek nie powinien takich rzeczy mówić. Z wiadomych względów. Dyrektorek z Holandii na pewno nie będzie jego sprzymierzeńcem po tej wypowiedzi, a że niekompetentny prezes, który nic nie umie załatwić (sponsor, baza, frekwencja, akcje marketingowe, nawet akcja powrotu Legend wygląda słabo - nie jest prowadzona chronologicznie, a wielu znakomitych zawodników sprzed wojny kiedy zostanie ukoronowana?) słucha się Valckxa jak świętego obrazka, to po prostu będzie zmiana trenera. Valckx mocno się wkurzy, bo przecież jak nie można umieścić w podstawowym składzie znakomitej dwójki Holendrów? Ci zawodnicy, którzy przez wielu są traktowani jak przybysze z lepszego świata, niedostępnego dla biednych Polaczków, którzy mają zadanie Nas zakompleksionych uczyć, czym jest piłka na światowym poziomie muszą być najważniejszymi zawodnikami Wisły.

Cieszę się, że Moskal ma swoją koncepcję, ale przy pewnych ludziach nie będzie mógł się wykazać i niestety będzie musiał odejść...
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.12.2011, 12:44
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Kazek nie powinien takich rzeczy mówić. Z wiadomych względów. Dyrektorek z Holandii na pewno nie będzie jego sprzymierzeńcem po tej wypowiedzi, a że niekompetentny prezes, który nic nie umie załatwić (sponsor, baza, frekwencja, akcje marketingowe, nawet akcja powrotu Legend wygląda słabo - nie jest prowadzona chronologicznie, a wielu znakomitych zawodników sprzed wojny kiedy zostanie ukoronowana?) słucha się Valckxa jak świętego obrazka, to po prostu będzie zmiana trenera. Valckx mocno się wkurzy, bo przecież jak nie można umieścić w podstawowym składzie znakomitej dwójki Holendrów? Ci zawodnicy, którzy przez wielu są traktowani jak przybysze z lepszego świata, niedostępnego dla biednych Polaczków, którzy mają zadanie Nas zakompleksionych uczyć, czym jest piłka na światowym poziomie muszą być najważniejszymi zawodnikami Wisły.

Cieszę się, że Moskal ma swoją koncepcję, ale przy pewnych ludziach nie będzie mógł się wykazać i niestety będzie musiał odejść...
Nie ma co oceniać w ten sposób Stana, jeżeli nie wie się konkretów na jego temat.Jak dla mnie twój post to tylko takie- za przeproszeniem- pieprzenie, chyba że znasz jakieś konkrety na ten temat, których ja tutaj nie dostrzegam. Stan nie jest DEBILEM, pracował w silnym europejskim klubie i myślę że tak jak napisał to mihaq, to była rozmowa na czacie i nie powinna mieć żadnego znaczenia w tym kontekście.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 17.12.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 17.12.2011, 12:47
Valckx mocno się wkurzy, bo przecież jak nie można umieścić w podstawowym składzie znakomitej dwójki Holendrów? Ci zawodnicy, którzy przez wielu są traktowani jak przybysze z lepszego świata, niedostępnego dla biednych Polaczków, którzy mają zadanie Nas zakompleksionych uczyć, czym jest piłka na światowym poziomie muszą być najważniejszymi zawodnikami Wisły.
Daruj sobie, Valckx nie jest idiotą (poza tym to była rozmowa na czacie a nie wywiad, totalnie niemedialna i niezobowiązująca sprawa).
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 17.12.2011, 12:53

Bez przesady. To nie Valcx chciał ściągać ich tutaj a Maaskant a teraz trenerem jest Moskal i on podejmuje decyzje kadrowe i będzie z nich rozliczany.
Ja uważam że ten skład jest naprawdę mocny. A jeśli nawet ktoś będzie miał gorszy dzień to są przecież jeszcze Małecki, Biton czy nawet Kirm, Palijc czy Chavez
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.12.2011, 09:51
Skład jest mocny ale potrzeba w nim lewego obrońcy (Diaz to dla mnie sabotażysta).

Po długim zastanowieniu obstaję przy Kaziu, chyba że zamierzają sprowadzić trenera z światowej czołówki (w co mocno wątpię). Czekam na wiosnę!
Odpowiedz cytując
shrek023
Member

Od: 08.2010

Stary 18.12.2011, 17:41
Kazik ma zostac.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 19.12.2011, 12:33
jesli brac na serio plan przygotowan do rundy wiosennej to ja wnioskuje ze Kazek zostaje...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów