|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
200 000 Euro
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
United musi być.
Była Barca, był Real, Był Inter. Czas na United. Ludzie by krzesła przynosili z domu żeby było wiecej miejsc siedzących na stadionie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bardzo bym nie chciał drużyny z półwyspu iberyjskiego. Jak wiadomo, nie potrafimy z nimi grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Taki Manchester United to by było rzeczywiście coś , sportowo, kibicowsko, marketingowo. Jak spaść to z wysokiego konia. Dawać najlepszych !!! Solidnie przepracować okres przygotowawczy, jakby jeszcze mieć wszystkich zdrowych zawodników do dyspozycji. Może to by tak źle nie poszło.
Zresztą taka refleksja. Patrzcie jaka na T-Mobile Ekstraklasa jest. Jagiellonia moczy z jakimiś pastuchami ze stepu w Azji. Tymczasem Legia i Wisła gra dalej w LE. Gdyby popatrzeć tylko na suche liczby tych dwóch drużyn to ten bilans jest nadzwyczaj dobry. Jakby niepolski. Do tego ostatnio Lech też dobrze się w tej grupie LE zaprezentował (trzeba im to oddać). Może ta liga nie jest tak do końca chu/jowa. Wisła wygrała dwa razy z Litexem, ograła jakimś cudem drużyny z Danii , Holandii, Anglii. Legia zaimponowała wygraną w Moskwie, ograniem dwa razy Rapidu Bukareszt (solidna rumuńska firma poza zasięgiem Śląska Wrocław). Oglądając mecz Wisły z Enschede wczorajszy na spokojnie , trzeba przyznać ,że Wisła grała długimi momentami zajebiście solidnie. Może obrona Enschede za kozacka nie była ,ale w ataku mieli takich ludzi ,że chwila nie uwagi i kaplica. PS. Weszło.com czasami publikuje wartościowe rzeczy ale ten komentarz po meczy Wisły to poziom dna. Ich założenia programowe są czytelne - jechać równo po wszystkich i się nie obcyndalać. W pewnych sytuacjach ta deprecjacja jest groteskowa. Aby tylko przywalić, wyśmiać i wyszydzić. Pamiętam jak przed meczem ze Spartakiem napisali w dniu losowania ,że Legia już odpadała. Później odszczekiwali pod stołem. Kurde piłka nożna ma już tyle dekad i w swojej historii nie tacy faworyci przegrywali z teoretycznie słabszymi przeciwnikami. Wszystko jest możliwe dopóki piłka w grze - stare ,banalne porzekadło, kto tego nie zrozumie ten pisze takie bzdety jak ci na weszło.com
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.12.2011 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie chce Raula... Kiedyś nas załatwił Morientes. Schalke ponadto będzie chciało się zrewanżować. Najgorszy rywal chyba.
Belgowie mało atrakcyjni i trudni do ogrania. Myślę, że takie City może być łatwiejsze do wyeliminowania bo jest szansa, że nie podejdą do LE na poważanie. Natomiast Anderlecht na 100% na pewno... |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Polecam największe cudy wiślaków w europejskich pucharach. Miło się wspomina takie mecze.
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze Dla mnie najpiękniejsze były chwile z Realu Saragossa i bramka naszego trenera Sezon 2002/03 też na długo pozostanie w pamięci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czemu ktokolwiek się zastanawia, bo odpowiedź jest oczywista.
Tak jak mieliśmy z Parmą rachunki do wyrównania, tak mamy nadal otwartą sprawę z Lazio. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z tych przeciwników, to wiadomo na papierze z każdym nie mamy szans. Jednak z niektórymi mniej z niektórymi bardziej. Jeśli chcemy przeciwnika z którym możemy powalczyć to ja bym chciał najbardziej Besiktas. W lidze są na trzecim miejscu, z grupy wyszli z dwiema porażkami. Jak do nas przyjadą w zimie to mogą mieć ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Trafić kogoś z tych ekip:
Standard Brugge/Braga Besiktas wzmocnić w zimie obrone i gramy w 1/8 np z MU i odpadamy po fajnym dwumeczu w dobrych nastrojach. ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
uważam, że jeśli chcemy przejść to powinniśmy się najbardziej obawiać (chodzi mi tu o drużyny potencjalnie słabsze) drużyn z południa Europy, i Besiktas to moim zdaniem zły pomysł, to samo dotyczy drużyn greckich.
Charków, Anderlecht, Standard, F.C. Brugge i Schalke to moje typy. jesli medialnie to błagam o ManU!! pozdro ![]()
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak tak, to niech będzie Anderlecht, bo z nimi też musimy wyrównać rachunki.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja natomiast bałbym się, gdyby naszej Wisełce (a co tam, Legii też) przyszło grac z drużyną z Hiszpanii. Dlaczego? Wiadomo, że w Hiszpanii, gdzie dwa kolosy zajmują czołowe miejsca, dla pozostałych zostaje niewiele (1x LM, 1x kwalifikacje, plus parę LE). Może właśnie dlatego Hiszpanie podchodzą poważniej do PUEFA/LE i trochę już tych pucharów zdobyli w ostatnich latach (Atletico M., Sevilla - dwa, Valencia). O tym, ile można dostać od "Nietoperzy", przekonała się Legia (na Mestalla było 6:1). Wisła natomiast, poza wyeliminowaniem Saragossy, nie pokonała żadnej iberyjskiej drużyny (w europejskich PUCHARACH, nie w meczu towarzyskim).
Jeśli już, to wolałbym, aby Wisła "odkuła się" Grekom, lub też trafiła na Schalke (dobry rywal z marketingowego punktu widzenia). Oczywiście ciekawą sprawą byłby trafić na Manchester (którykolwiek). Natomiast lepiej trzymać się z dala od drużyn typu Metalist - mało marketingowy, ale solidnie dostać można. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko odpuśćcie sobie MU. Z nimi i z Fergusonem Legia ma porachunki za półfinał pucharu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Anderlecht to najgorszy z możliwych rywali. To samo Ukraińcy. Ani to medialne ani fajne sportowo a dupsko moga nam skopać okrutnie.
Zostańmy przy puknięciu United i srogim rewanżu na Lazio w 1/8. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Polać mu
- ja tam już idę dalej.Wie ktoś gdzie bedzie rozgrywany finał LE bo trza by jakiś lot zabukować, do tego musimy zdobyć ten puchar bo to może być jedyna szansa na puchary w przyszłym sezonie![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=el Nuero;1202028] Wisła natomiast, poza wyeliminowaniem Saragossy, nie pokonała żadnej iberyjskiej drużyny (w europejskich PUCHARACH, nie w meczu towarzyskim.)
QUOTE] wygraliśmy z Barceloną.... ![]()
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
MI sie marzy Schalke 04 Gelsenkirchen albo Olympiakos Pireus Oj były by to fajne wyjazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Będzie jeszcze jakiś wstępny podział na koszyki przed losowaniem? Bo chyba drużyny nie mogą na siebie trafiać te z tych samych grup i państw
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja nie chcę City bo będą nas porównywać z Lechem. Co do reszty to oby nie na wschód
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
jak dla mnie Paok albo Olympiakos ..
drużyny Greckie nam leżą wystarczy przypomnieć Iraklis, mimo wszystko dodałym do tego Panathinaikos.. ostatnio Jagiellonia bardzo dobrze grała a jak już wybierać, który Manchester to zdecydowanie UTD który kompletnie odpuści LE, z obawy przed kontuzjami, musi w lidze gonić, natomiast City ma na ławce takich graczy jak Dżeko itp. ich 2 skład dla nas to kosmos, MU nie ma takiej szerokiej ławki najgorszy będzie Charkow, ani medialny klub, natomiast piekielnie mocny teraz, zobaczcie w jakim stylu wygrał swoją grupę .. ostatnio ze Szachtarem w lidze na wyjeździe wygrali to może być czarny koń przyszłego roku LM
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 15.12.2011 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Tak sobie mysle, ze Besiktas bylby ciekawym wyzwaniem. Kibicowsko na plus, marketingowo raczej tez (choc to nie MU) ale jest to jeden z najslynniejszych tureckich klubow. I sportowo tez na plus bo to jest zespol, ktory potrafi sprawiac swoim kibicom niemile niespodzianki
Z nimi mozna by powalczyc. Poza tym pewnie im w lutym nie bardzo usmiechaloby sie grac u nasKogo uniknac z roznych wzgledow: Rubin (jesli wygra grupe) - Nie wiem czy w lutym UEFA zezwoli im grac w Kazaniu. Zdaje sie, ze w zeszlym sezonie z Twente grali w Moskwie. Rywal mocny ale malo atarakcyjny PSV - z Holendrami juz gralismy Metalist - rywal malo atrakcyjny a mocny. Club Brugge lub Braga - kolejni malo atrakcyjni rywale, w dodatku odpadniecie z nimi calkiem prawdopodobne MC - sa w ewidentnym gazie i nawet grajac na pol gwizdka w LE sa w stanie nas rozbic Valencia - przypuszczam, ze Hiszpanie beda chcieli cos zwojowac w LE rekompensujac sobie odpadniecie z LM. Rywal cholerrnie ciezki ale z tych ciezkich wole United niz Nietoperze. Anderlecht - Mocny i niewygodny rywal. Bardzo grozny u siebie. Juz kiedys dali nam lekcje, chyba nie jestesmy jeszcze gotowi na rewanz ![]() Na kogo fajnie byloby trafic: Besiktas - o nich wyzej MU - kandydat numer 1. Takiego rywala rzadko gosci sie w Polsce. Absolutny top, ale w tym sezonie nie zachwycaja. Nie wiadomo jak potraktuja LE. Z marketingowego punktu widzenia strzal w 10. Olympiakos - swietny wyjazd, slynny klub, mozna by sie zemscic za Panathinaikos ![]() Sporting Lizbona - uznana marka, ktora wraca na nalezne jej miejsce w portugalskiej pilce. Ciekawy rywal i mysle, ze i marketingowo ok. Atletico - atrakcyjny rywal, ktory jednak na krajowym podworku nie zachwyca. Mozna powalczyc jesli nie o awans to przynajmniej o niespodzianke w pojedynczym meczu. Schalke - marketingowo bardzo dobrze, blisko, mamy dobre wspomnienia... Standard - zespol, ktory przechodzi kryzys, nie jest to ten sam Standard sprzed 2-3 lat. Mozna z nimi powalczyc choc z finansowego punktou widzenia, rywal nie rzuca na kolana. Bilbao - ciekawy wyjazd, z Baskami bylyby to mecze walki i moglyby byc to ciekawe widowiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Moje wymarzone typy to:
1 PAOK - fajny wyjazd, slabszy od Olympiakosu 2 Liege - tez niedaleko, slabsi od Anderlechtu (6 miejsce w lidze) 3 Brugge (jesli wyprzedza Brage) - silniejsze od Liege, ale i tak nie ta polka co Anderlecht (2 w lidze) 4 Besiktas - mimo wszystko Turcy to nie potega. Mieli latwa grupe, a w lidze sa za Galatasaray i Fenerbahce Dopiero po przejsciu tej rundy grajmy z ManU, ManC, Athletico, czy Schalke. Zeby byla szansa na kolejne punkty i perspektywa gry z wielkimi w wypadku awansu! PS: Byleby nie trafic na Portugalczykow - goscie siepia z dystansu jak z armaty, maja zawsze taka pozytywna atmosfere i zawsze chca strzelic kolejna bramke. Przy ew. wpi***lu nie zniose ich radosci (jak to bylo po meczu 6:1 z Bosnia). Zwlaszcza ze mam trojke Portugalczykow na pietrze w akademiku... Powód: pomylka
Ostatnio edytowane przez hawkins : 15.12.2011 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
a czy ktos może wie ile zarobilismy od poczatku tego sezonu ? Chodzi mi wylacznie o premie z Uefy za lige europejska i eliminacje do ligi mistrzow?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
http://youtu.be/EUAkYUsfWNw ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
PODZIĘKUJMY ODENSE - GDYBY NIE ONI TO NIE MIELIBYŚMY AWANSU !
https://www.facebook.com/odenseboldklub?sk=wall |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
mi to się marzy polska para w europejskich pucharach, oczywiście w następnej rundzie to by było coś
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Na oficjalnie stronie jest news, ze klub podziękował Odense za ich postawę listownie i wysłali im również jakiś 'specjalny prezent'. Nie wiecie co to jest ten specjalny prezent?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|