The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2011, 19:45
Oj @thechris mowiac, ze Iliev to serbski Łobodzinski krzywdzisz go i to doszczetnie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.12.2011, 20:03
Nie sądziłem ze to kiedyś napisze. Diaz zagrał kapitalne zawody z Widzewem... szok!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2011, 20:09
Diaz to b.dobry technicznie zawodnik i w miare szybki.Na pozycji ostatniego obrońcy ktoś taki pasuje idealnie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.12.2011, 20:09
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nie sądziłem ze to kiedyś napisze. Diaz zagrał kapitalne zawody z Widzewem... szok!
Zgadza się, podobnie jak Iliev, niestety opadł z sił w końcówce. Jak ktoś wyżej napisał, szkoda, że nie jest 5 lat młodszy

Dla mnie natomiast swoistym fenomenem oraz zagadką jest Jirsak. Nigdy nie pojmę do końca gry tego piłkarza.
Uważam, że ma potencjał, boiskową inteligencję - chyba najwyższą obok Maora, świetnie ułożoną stopę, potrafi zagrać piłkę na nos, a.... rzadko kiedy to pokazuje. Nie rozumiem, w czym rzecz. Psychika? Motoryka? Brak motywacji?
Nie mam zielonego pojęcia.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
plywajacy_tartak
Member

Od: 08.2007

Stary 04.12.2011, 20:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Oj @thechris mowiac, ze Iliev to serbski Łobodzinski krzywdzisz go i to doszczetnie.

Dokladnie... Lobodzinski w calej swojej przygodzie z Wisla nie minal tylu zawodnikow co dzisiaj Iliev
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.12.2011, 20:33
Diaz zawodnikiem meczu wg Ligi + Ekstra
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.12.2011, 20:46
Tak żeby trochę ochłodzić głowy

Iliev gra świetnie - tylko tego w statystykach nie widać. Gola w lidze nie strzelił, może z 2 asysty urodził w lidze. Statystyki dokładnie jak Łobo. Gra ładnie albo wręcz pięknie dla oka, ale niewiele to daje drużynie. Mam nadzieję że Moskal (albo nowy trener) jakoś ułoży grę Ilieva z resztą zespołu. Bo na razie to taki "serbski" Messi - tylko bez goli i asyst. Taka sztuka dla sztuki.

I właśnie to drażni mnie w grze Ilieva - bezproduktywność. Kolejnego obrońcę połozy i co dalej? Albo słaby strzał, albo złe podanie, albo strata.

Jednak Melikson grając przy tym widowiskowo daje więcej zespołowi niż indywidualista Iliev
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.12.2011, 20:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Iliev gra świetnie - tylko tego w statystykach nie widać. Gola w lidze nie strzelił, może z 2 asysty urodził w lidze. Statystyki dokładnie jak Łobo. Gra ładnie albo wręcz pięknie dla oka, ale niewiele to daje drużynie. Mam nadzieję że Moskal (albo nowy trener) jakoś ułoży grę Ilieva z resztą zespołu. Bo na razie to taki "serbski" Messi - tylko bez goli i asyst. Taka sztuka dla sztuki.

I właśnie to drażni mnie w grze Ilieva - bezproduktywność. Kolejnego obrońcę połozy i co dalej? Albo słaby strzał, albo złe podanie, albo strata.

Jednak Melikson grając przy tym widowiskowo daje więcej zespołowi niż indywidualista Iliev
Nie przesadzaj - w statystykach tego nie widać, bo jego świetne akcje muszą wykańczać takie asy jak Boguski czy Kirm... Wielokrotnie Iliev stwarza świetne sytuacje, a to że partaczą inni to już chyba nie jego wina?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.12.2011, 21:02
Tak grający Diaz na pozycji stopera jest nawet wart przemyślenia czy wykupić go. Wszystko będzie zależeć od rundy wiosennej. Diaz ma niezłą technike, szybkość, skoczność i siłę. Dodatkowo jak na stopera bardzo dobrze wyprowadza piłkę, dla mnie znacznie lepiej niż Jaliens. No i jest lewonożny, a o dobrego stopera lewonożnego jest ciężko. Także poraz kolejny widać, że to zawodnik dobry w środku, a nie z boku boiska. W tej chwili to nasz najlepszy stoper w kadrze.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.12.2011, 21:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Racja, ale nie jego winą jest też to że koledzy grają niedokładnie. W spotkaniu z Śląskiem wyłożył bodajże 3 piłki kolegą którzy nie potrafili tego wykorzystać. Najpierw Nunez strzelił obok słupka, później kolejna piłka do Nuneza zagrana piętką a ten nie bardzo wiedział co chce zrobić. I kolejne zagranie do Paljicia albo Wilka a ci centrowali nie wiadomo komu. Dzisiaj to samo znakomite podanie do Lameya a później strzał Boguskiego broni Mielcarz. Znakomity rajd w drugiej połowie piłka do Małego ten do Paljicia i Boguski znów nie trafia.
Nieraz przesadzi i zmarnuje okazję ale z drugiej strony nie ma wpływu na to co robi reszta zespołu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.12.2011, 21:07
Diaz i Paljic w jedenastce kolejki C+
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2011, 21:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj - w statystykach tego nie widać, bo jego świetne akcje muszą wykańczać takie asy jak Boguski czy Kirm... Wielokrotnie Iliev stwarza świetne sytuacje, a to że partaczą inni to już chyba nie jego wina?

No właśnie to jest chyba nasza najwieksza bolączka. Marnujemy setki na potęgę co się przekłada nierzadko na fatalny wynik.
Porównajmy bilans bramkowy nasz a obecnego lidera, ktoś postronny i nie znający naszego podwórka pomyślał by, że niezłym autobusem jedziemy.

Śląska -- 29 -12
Wisła -- 16 - 12

To po rozegranych 16 kolejkach. Niezła mizeria wychodzi bo tylko 1 gol na mecz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.12.2011 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 04.12.2011, 21:50
No właśnie to jest chyba nasz najwieksza bolączka. Marnujemy setki na potęgę co się przekłada nierzadko na fatalny wynik.
Porównajmy bilans bramkowy nasz a obecnego lidera, ktoś postronny i nie znający naszego podwórka pomyślał by, że niezłym autobusem jedziemy.

Śląska -- 29 -1 2
Wisłą -- 16 - 12
Właśnie miałem to napisać... obronę mamy kiepską, to jak nazwać nasz atak? Przeanalizujcie sobie pierwszą 10-tkę drużyn...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2011, 21:56
No własnie Willow, to jest masakra. Nad tym powinniśmy popracować a nie skupiać się na błędach obrony.
Jest meczyk i 1-0 dla nas, mamy szanse i ich nie wykorzystujemy. Takie coś jeśli się nie mści to napewno skraca nasz życie o kilka lat
Pózniej jeden głupi błąd, a wiadomo że błedy zdażają się najlepszym tylko że my zawsze frustracje kierujemy w stronę formacji defensywnych. Cóż by nas obchodziła strata bramki przy końcowym wyniku np 3-1? Nic!

A co do Jirsaka to słusznie ktoś zauważył, ten chłopak potrafi tylko zagrać jeden mecz na runde. Ten adekwatny do swoich możliwości.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.12.2011 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2011, 22:06
madziorek679 napisał(a):Wyświetl post
Hej Na zaliczenie przedmiotu na studiach muszę zrobić strone internetową, a najważniejszym kryterium zaliczenia projektu jest liczba wejść na stronę. Dlatego wchodząc na stronę mojej fikcyjnej kawiarni http://slodkafilizanka.pl, klikając w różne zakładki i pozostając na niej przynajmniej przez minutę bardzo mi pomożecie. muszę w ciągu 30 dni uzyskać 1500 wejść :/ Z góry dziękuję!!
To my tu ....a o poważnych sprawach a ty jakąś słodką filiżanką dupe zawracasz?

Klikłem...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.12.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 04.12.2011, 22:10
To my tu ....a o poważnych sprawach a ty jakąś słodką filiżanką dupe zawracasz?
A kliknij, co Ci szkodzi bliźniemu pomagasz
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.12.2011, 22:37
Na przyszłość radzę nie klikać w takie niepewne linki. Gość może napisać, że jest nawet biskupem, a i tak nie ma pewności czy to prawda.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.12.2011, 22:49
Co raz bardziej podoba mi się gra Ilieva, jeszcze gdyby jakieś bramki zaczął strzelać, to byłoby lepiej.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.12.2011, 22:50
Paljic w jedenastce kolejki C+ . A co do Ilieva to gdyby mu się bardziej chciało to byłby nie do zatrzymania. Diaz faktycznie klasa, ale pamiętacie jak kiedyś na Camp Nou wymiatał
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.12.2011, 22:56
Diaz powinien pograć na środku obrony do końca sezonu, zobaczymy czy się sprawdzi. na lewej obroni on już prochu nie wymyśli.
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.12.2011, 23:21
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Paljic w jedenastce kolejki C+ . A co do Ilieva to gdyby mu się bardziej chciało to byłby nie do zatrzymania. Diaz faktycznie klasa, ale pamiętacie jak kiedyś na Camp Nou wymiatał
Raczej po prostu nie jest taki dobry jak się wielu wydaje. Niby ma sporo meczy na wysokim poziomie, zawsze kogoś przedrybluje, jakąś sztuczkę pokaże, tylko że nic z tego nie wynika. Powolnie składa się do strzału i zwleka z asystami. Sieje dużo zamętu. Do tego stopnia że czasem już reszta naszych graczy nie wie co on w danej akcji zamierza.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.12.2011, 23:21
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Co raz bardziej podoba mi się gra Ilieva, jeszcze gdyby jakieś bramki zaczął strzelać, to byłoby lepiej.
Iliev to dla mnie zagadka. Facet gra w piłkę naprawdę nieprzeciętnie, potrafi zagrać niekonwencjonalnie, minąć nawet 2 rywali dryblingiem ale rzadko kiedy bezpośrednio coś z tego wynika na korzyść drużyny. Bramki dla Wisły nie zdobył żadnej mimo, że w barwach Partizana był królem strzelców w Serbii... Oby w przyszłym roku się przełamał, mam wrażenie, że to, co do tej pory pokazywał to jeszcze nie jest jego maksimum.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.12.2011, 23:28
Bramkę zdobył
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.12.2011, 23:29
2 bramki i 3 asysty Ilieva
gwoli ścisłości

Na gościa rzeczywiście przyjemnie się patrzy
http://www.youtube.com/watch?v=-cOUrAHtk_8
Ostatnio edytowane przez CH. : 04.12.2011 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.12.2011, 23:29
Diaz na środku obrony to nie ten Diaz co na boku , chłop gra bardzo dobrze , czasem mu się przydarzy jakaś ''gafa'' ale wole jego niż np: Q , albo Chaveza.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.12.2011, 23:38
Skipper napisał(a):Wyświetl post
Raczej po prostu nie jest taki dobry jak się wielu wydaje. Niby ma sporo meczy na wysokim poziomie, zawsze kogoś przedrybluje, jakąś sztuczkę pokaże, tylko że nic z tego nie wynika. Powolnie składa się do strzału i zwleka z asystami. Sieje dużo zamętu. Do tego stopnia że czasem już reszta naszych graczy nie wie co on w danej akcji zamierza.

W bardzo efektowny sposób przedrylowałeś dzisiaj Dudu (tzw. Flip-flop). Jak to zrobiłeś?
Ivica Iliev: Widzicie, umiem tylko to (śmiech). Nie strzelam goli, nic innego, tylko drybling. Ale to dobrze (śmiech). Cieszę się piłką, a to dodaje siły, wtedy się dobrze gra. To był zawsze mój problem, dobry drybling, ale gorzej z wykończeniem. Jeżeli mógłbym przejść dwóch, trzech rywali i jeszcze strzelić gola, to pewnie grałbym w „większym” klubie, w znacznie lepszej lidze (śmiech).

http://wislalive.pl/news/ivica_iliev...sc_z_gry_-122/

Hehehe
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.12.2011, 23:45
Pareiko - dzisiaj praktycznie bezrobotny, co miał złapać to złapał
Lamey - w obronie raczej bez błędów, ale wyszło mu chyba jedno czy dwa dośrodkowania tylko. No i wolny jest, ale tego nie poprawi już
Chavez - tyle co zdążył się nagrać to miał niewiele do roboty
Jovanovic - bardzo dobry mecz. Ten gośc gra na tak niesamowitym spokoju... Przyjmuje piłkę na 30m od naszej bramki i szybkim, a zarazem prostym zwodem mija rywala. Na boisku bardzo pewny siebie
Diaz - bardzo dobry mecz, ale niestety głupia żółta kartka. Zawsze byłem pod wrażeniem tej jego gibkości, wszystkie piłki zgarnie. Wreszcie zagrał dobrze, jak to powiedział dzisiaj ktoś na E - "Diaz dzisiaj jak senior"
Paljic - świetny mecz, super w ataku i obronie. Bardzo dobrze wykonywał czarną robotę na boisku i świetnie współpracował z Małym
Wilk - standardowo, czyli bardzo dobrze. Walczył o każdą piłkę i nie odpuszczał
Jirsak - dramat. Nie pamiętam żadnej jego akcji w destrukcji. W ofensywie poda raz za mocno, raz za wysoko...
Boguski - najsłabszy dzisiaj piłkarz Wisły. Dużo strat, dwie zmarnowane setki (a raczej dwusetka i osiemdziesiątka)... ogólnie tak biegał za tą piłką jak pies z wywalonym jęzorem, ale pożytku z tego nie było
Iliev - piłkarz meczu, ale... kilka razy o jeden drybling za dużo zamiast podać w tempo.
Małecki - bardzo dobry mecz, poszarpał ładnie w ataku
Genkov - Wykonywał dzisiaj swoje zadania w stu procentach. Wygrywał głowy w powietrzu, strzelił gola - dobry mecz.
Biton - Bardzo dobra zmiana, szkoda że nic nie strzelił. W 20 minut narobił dużego zamieszania, musi grać w pierwszym składzie
Garguła - za krótko grał, ale szkoda że nie strzelił z wolnego w końcówce

//edit
kurde nie ten temat

Może mi ktoś powiedzieć co tam za awantura na C była w drugiej połowie ? Nieciekawie to wyglądało...
Powód: zły temat
Ostatnio edytowane przez mistico : 04.12.2011 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.12.2011, 08:30
mistico napisał(a):Wyświetl post

Może mi ktoś powiedzieć co tam za awantura na C była w drugiej połowie ? Nieciekawie to wyglądało...
Mikołaj zapomniał prezentow.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.12.2011, 09:29
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A czemu sie dziwisz, ze Dragan tam sie znalazl? Bardzo dobre zawody rozgrywał i miał tylko 1 bład. Bardziej mi sie podobał niz tak chciany w Wisle Dudu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 05.12.2011, 09:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W bardzo efektowny sposób przedrylowałeś dzisiaj Dudu (tzw. Flip-flop). Jak to zrobiłeś?
Ivica Iliev: Widzicie, umiem tylko to (śmiech). Nie strzelam goli, nic innego, tylko drybling. Ale to dobrze (śmiech). Cieszę się piłką, a to dodaje siły, wtedy się dobrze gra. To był zawsze mój problem, dobry drybling, ale gorzej z wykończeniem. Jeżeli mógłbym przejść dwóch, trzech rywali i jeszcze strzelić gola, to pewnie grałbym w „większym” klubie, w znacznie lepszej lidze (śmiech).

http://wislalive.pl/news/ivica_iliev...sc_z_gry_-122/

Hehehe
Gość jest obdarzony dużą dozą samokrytyki, to dobrze, po na palcach jednej ręki można policzyć piłkarzy, którzy to potrafią
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów