The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2011, 22:31
nie ale może porządnie zjebał by obcokrajowców którzy w ogóle nie przykładają się do gry w Wiśle i według których przegrana w derbach to nic nie znacząca porażka (tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z pytaniem w jakim języku bo jest słowo na f które wyraża wszystko)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 18.11.2011, 22:33
A co robił Czarek Wilk?
Skąd wiesz, że nie o.......ił ich na boisku?
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.11.2011, 22:34
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
nie ale może porządnie zjebał by obcokrajowców którzy w ogóle nie przykładają się do gry w Wiśle i według których przegrana w derbach to nic nie znacząca porażka.
nie mówmy ogólnie . Pamiętajmy że jeden obcokrajowiec oddał więcej walki od naszego "nowego" kapitana.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.11.2011, 22:37
Już bym wolał Pareike na kapitana, przynajmniej jest wstanie o.......ić swoich, zagrzać do walki, wymusić jakiś zryw, a Garguła?... "No panowie dalej dalej...".
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 18.11.2011, 23:00
A po meczu, "Zabrakło koncentracji..."
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.11.2011, 23:12
Piotson napisał(a):Wyświetl post
A po meczu, "Zabrakło koncentracji..."
i skuteczności. ogólnie zagraliśmy dobry mecz ale niestety znowu nie udało się wykorzystać sytuacje które sobie stworzyliśmy"
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.11.2011, 23:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
juz pisałem o tym wcześniej.
Weźmy na kapitana Pareike
Pareiko mówi po polsku i to bardzo dobrze (nie tylko jak na czas, który tu spędził, tylko ogólnie). Ktoś kiedyś w tv mówił (a może gdzieś czytałem?), że pierwsze co zrobił po dostaniu angażu w Wiśle, to udał się do księgarni po rozmówki polsko - rosyjskie. Bardzo profesjonalne i, niestety, rzadkie podejście wśród piłkarzy (zwłaszcza Wisły).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.11.2011, 23:24
Cytat:
nie ale może porządnie zjebał by obcokrajowców którzy w ogóle nie przykładają się do gry w Wiśle i według których przegrana w derbach to nic nie znacząca porażka (tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z pytaniem w jakim języku bo jest słowo na f które wyraża wszystko)
ogólne pi.....lenie. Powtarzanie , jak mantra, bzdur. Mozna wiele powiedzieć o derbach, ale na pewno nie to, że ktos odpuścił. Zabrakło pomysłu, szczęścia, umiejętności, ale na pewno nie ambicji i woli walki. Weź się człowiek rozpędź wraz z kolegami i walnijcie głową w mur, bo widzicie nierealistycznie.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.11.2011, 23:26
Aż strach pomyślec, co by się działo w tym temacie, gdyby Kaziu Moskal wybrał na kapitana Jaliensa...
Odpowiedz cytując
KptAnt
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.11.2011, 23:30
Mi się wydaje, że Tomek Jirsak byłby dobrym kapitanem. Co jak co, ale to jak na razie weteren w Wiśle i do tego jest w klubie uznawany za Polaka (np. w gierkach). Do tego jest opanowany i dobry technicznie. Jedynym problemem może być kwestia opieprzania reszty teamu.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 18.11.2011, 23:37
KptAnt napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że Tomek Jirsak byłby dobrym kapitanem. Co jak co, ale to jak na razie weteren w Wiśle i do tego jest w klubie uznawany za Polaka (np. w gierkach). Do tego jest opanowany i dobry technicznie. Jedynym problemem może być kwestia opieprzania reszty teamu.
Ktoś mu w Fifie zmienił obywatelstwo?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.11.2011, 23:39
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
gdyby Mały albo Sobol był kapitanem w meczu derbowym to myślę ze byśmy go nie przegrali tak że Mały na kapitana w meczu z Górnikiem (oczywiście jak zagra)
Małecki nie musi być kapitanem, ważne żeby w ogóle był, bo jest walczakiem jak Wilk i Sobolewski i nigdy nie odpuszcza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.11.2011, 23:42
Mi się wydaje, że Tomek Jirsak byłby dobrym kapitanem.
- dobre, dobre

A tak ogólnie kwestia kapitana to rzecz u nas kwestia trzeciorzędna? Może Pareiko ale on i tak tylko obronę jebie niezależnie czy ma opaskę czy nie, innych nie o.......i bo za daleko - reszta jak dla mnie podobnie 'nadaje' się na kapitana - przynajmniej z tych co aktualnie grają

Mają być 1, 2 transfery w zimie - ściągnijmy jakiegoś zadziora który oprócz tego że będzie potrafił grać, to będzie miał charakter do tego by mobilizować/opierdalać obcokrajowców.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.11.2011, 23:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Pareiko mówi po polsku i to bardzo dobrze (nie tylko jak na czas, który tu spędził, tylko ogólnie). Ktoś kiedyś w tv mówił (a może gdzieś czytałem?), że pierwsze co zrobił po dostaniu angażu w Wiśle, to udał się do księgarni po rozmówki polsko - rosyjskie. Bardzo profesjonalne i, niestety, rzadkie podejście wśród piłkarzy (zwłaszcza Wisły).
Ja wiem ze Sergiej po Polsku potrafi sie wypowiadać, ale dawać mu opaskę to byłby strzał w stopę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.11.2011, 00:00
Czy ja tylko mam takie 'szczęście', że zawsze kiedy jestem w Bonarce spotykam piłkarzy Wisły ?

Dziś padło na czwóreczkę Jovanić, Jovanović, Bunoza i.... Lamey.

Pogadałem sobie chwilę z Marko, m.in o derbach. I widać, ze chłopak to przeżywa, kiedy mu powiedziałem że to był najważniejszy mecz w sezonie dla nas spuścił wzrok i obiecał mi, że wygrają na wiosnę. Pozytywny człowiek, da się z nim pogadać. Mam nadzieję, że będzie jednym z filarów nowej drużyny, bo charakter ma.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.11.2011, 00:01
Na kapitana w ostatnich latach w Wisle podchodzilo 2 pilkarzy

Radek Kałuzny i Marcin Baszczynski ,reszta albo nie miala jaj i Wisly w sercu albo jednego i drugiego.

A to co teraz jest to parodia ,Gargula takim naszym kapitanem jak ja znawcą klimatu w Dzibuti.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.11.2011, 00:23
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czy ja tylko mam takie 'szczęście', że zawsze kiedy jestem w Bonarce spotykam piłkarzy Wisły ?

.
Bywam tak rzadko, ale co wdepne to jakiegoś piłkarza zauważe. Oni chyba już tak mają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.11.2011, 01:14
ja mam takie pytanie - Bunoza mieszka w Bonarce?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2011, 01:21
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ściągnijmy jakiegoś zadziora który oprócz tego że będzie potrafił grać, to będzie miał charakter

Uuuu, panie, science fiction to na wikipasy.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.11.2011, 01:23
sportnh napisał(a):Wyświetl post
ja mam takie pytanie - Bunoza mieszka w Bonarce?
Dokładnie takie samo pytanie mi się nasuwa. Co ktoś napisze, że spotkał jakiegoś kopacza w Bonarce to zawsze się wśród nich znajdzie Bunoza
the end
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.11.2011, 01:47
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Uuuu, panie, science fiction to na wikipasy.
W piątkową noc człowiek może się rozmarzyć
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.11.2011, 01:58
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie takie samo pytanie mi się nasuwa. Co ktoś napisze, że spotkał jakiegoś kopacza w Bonarce to zawsze się wśród nich znajdzie Bunoza
Juz kiedys na to pytanie odpowiadali. Mieszkaja blisko, a ze sami sobie nie gotuja zbyt czesto, to chodza do Bonarki na jedzenie i zakupy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.11.2011, 02:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Na kapitana w ostatnich latach w Wisle podchodzilo 2 pilkarzy

Radek Kałuzny i Marcin Baszczynski ,reszta albo nie miala jaj i Wisly w sercu albo jednego i drugiego.

A to co teraz jest to parodia ,Gargula takim naszym kapitanem jak ja znawcą klimatu w Dzibuti.
Ale pierdo**** wszyscy czy ktos z was choc raz byl w szatni albo wie z 1-szej reki jak pilkarze sie w szatni zachowuja? Na boisku tez nie do konca wszystko widzi, nawet jak sie jest na stadionie.

Kaluzny mial Wisle w sercu? dobre sobie... Fakt uwielbialem tego gracza - za jego czasow jak ktos naszego odwazyl sie kapnac to jak Tata oddal to przez pol rundy nikt nie kopal; biegal, walczyl, i strzelal kapitalne bramki. Ale mimo wszystko momentu jak odchodzil z Wisly nie zapomne - ostatnia runde przed odejsciem do Energie kompletnie odpuscil.

Czerwiec, Kulawik, Moskal, Glowa, Sobol, Zuraw, Brozki, Mauro, Szymek plus Ci ktorych wymieniles byli albo nadawali sie na kapitana. Wszyscy mieli Wisle w sercu i charakter by byc kapitanem. Gargula? Nie mowie ze to idealny kandydat, ale jesli chodzi o jego przywiazanie do Wisly, to sugeruje ogladniecie ostatniej wycieczki do szkoly i odpowiedz o jego ulubiony kolor, jak rowniez jego wielka chec przejscia do Wisly. Charakter? Kazdy pamieta odpuszczony mecz z Podbeskdziem w pucharze... ale w wielu ostatnio zapieprzal jak milo. Byl Kapitanem w Belchatowie i skutkalo to dobrymi wynikami i amosfera w druyznie.

Ale nie ku** wiely znawcy i narzekacze - jak sie jest na meczu i zacznie stadion spiewac Moskal Kazmierz nie rusz Kazika bo zginiesz to kazdy spiewa, ale jak sie jest anonimowo na forum to wiekszosc narzeka - dajcie mu i innym szanse. Mozna narzekac bylo na takiego Lameya zanim przyszedl bo gosc gowno zrobil a nie gral w pilke... ale wyluzujcie z Polakami. Ja mam jakies przeczucie ze tym razem Kazek zaskoczy, jak i Gargula ktory powoli, ale wraca do formy, a opaska mozna mu dodac pewnosci siebie
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.11.2011, 04:25
ktoś wie kiedy Maor będzie tak mniej więcej gotowy do gry ?

I co mu tak na prawdę się stało ?!
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.11.2011, 08:18
fialo napisał(a):Wyświetl post

Dziś padło na czwóreczkę Jovanić, Jovanović, Bunoza i.... Lamey.

Pogadałem sobie chwilę z Marko, m.in o derbach. I widać, ze chłopak to przeżywa, kiedy mu powiedziałem że to był najważniejszy mecz w sezonie dla nas spuścił wzrok i obiecał mi, że wygrają na wiosnę. Pozytywny człowiek, da się z nim pogadać. Mam nadzieję, że będzie jednym z filarów nowej drużyny, bo charakter ma.
W jakim języku z nim rozmawiałeś ? Po Polsku, angielsku czy takie przemieszanie tego i tego ?
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.11.2011, 09:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się. Głowacki, Żurawski i Cleber to również byli odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu. Zobaczymy jak się spisze Garguła, ale jak na razie wszystko przemawia na jego niekorzyść.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 19.11.2011, 11:12
a kuurwa o Głowackim to już zapomonimacie ? Czego mu niby brakowało ? Dla mnie lepszy kapitan był z niego niż z Baszcza
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.11.2011, 11:16
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
W jakim języku z nim rozmawiałeś ? Po Polsku, angielsku czy takie przemieszanie tego i tego ?
Po angielsku. Chłopak mówi dość płynnie w tym języku. A Maor z Bitonem trenują rano w pewnym klubie fittness w centrum Krakowa, tylko nie wiedzieć czemu, podczas gdy na polu temperatura ledwie przekracza zero stopini, a oni wychodzą w krótkich spodenkach na zewnątrz
Ostatnio edytowane przez fialo : 19.11.2011 o godz. 11:19.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.11.2011, 11:51
Odnośnie nauki języka obcego. Fragment wywiadu z Mateuszem Klichem.

Artur Wichniarek kiedyś powiedział, że Polak bez perfekcyjnej znajomości języka niemieckiego musi w Bundeslidze zginąć.
Zgadza się. Czytałem wywiad z Robertem Lewandowskim, który tłumaczył, że się przebił na dobre do Borussii dopiero kiedy zaczął się w miejscowym języku porozumiewać bez przeszkód.
Także wniosek prosty: Chcesz coś osiągnąć w poważnej piłce - ucz się języka obcego
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 19.11.2011 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.11.2011, 13:46

Mam nadzieję, że ironizujesz.

Garguła to boiskowa ....a i ma wynik w poważaniu, wiec w kolejce do opaski powinien mieć ostatnie miejsce. Problem w tym, że brak też innych poważnych kandydatur.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów