The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 23:02
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Głupia decyzja! Coś czuję że tym zwolnieniem Basałaj ratował swoją własną dupę.Idiotyzm i tyle w tym momencie robić taki ruch. Wierzycie, że Kaziu Moskal jest w stanie coś do końca rundy ugrać? Z całym szacunkiem do niego, ale nie sądzę aby miał duży autorytet wśród piłkarzyków. Krok w tył w mojej ocenie. No chyba, że przyjdzie doświadczony trener z sukcesami typu Jimenez i zrobi od razu 2 w przód.
Widzę, że przesąd, iż wszystkie nieszczęścia Wisły, to wina Maaskanta ma się dobrze. To takie proste, przyjdzie nowy trener i trafimy prosto do raju.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.11.2011, 23:02
Mnie to nie .....i , miałem nadzieje w tamtym roku że ten zespół będzie umiał grać w piłkę , minęło półtora roku i co ? Mecz z zasrańcami podsumował to wszystko , Stana niech zostawią , trzeba trenera który wyeliminuje nieudolność naszych piłkarzy , a Stan niech pracuje nad wyeliminowaniem ogórków w naszym zespole , Stasiu wie że nie naleje z pustego , no ale ....a będzie musiał.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 23:03
Decyzje o rozstaniu z Robertem uwazam za sluszna.

Licze jednak, ze sprawe zalatwiono jak w kazdym cywilizowanym pilkarskim swiecie.
Czyli od jakiegos czasu gotowa jest lista ewentualnych zastepcow. Dokladnie przemyslana, sprawdzona pod katem finansowym, koncepcyjnym. Tu nie ma miejsca na przypadek.
Kontynuowany musi byc kierunek zagraniczny, polska mysl szkoleniowa to ponury zart.
Stan musi pozostać na stanowisku, nikt na jego miejscu nie bylby w stanie osiagnac lepszych rezultatow.

Jesli nie daj Boze, dymisje honorowa zlozy jutro Staszek bedzie to oznaczalo niebezpieczenstwo wzrostu wpływów szarej eminencji kapki.

O normalnosci albo jej braku na Reymonta wcale nie swiadczy los Maaskanta. Testem normalnosci bedzie to co stanie sie ze Stanem Valxem.
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Zotek napisał(a):Wyświetl post
Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.

Co jak co, ale do Valcxa trudno o cokolwiek sie przyczepic.
Chavez to BARDZO SŁABY zawodnik. To że jest silny jak tur i czarny, nie czyni z niego wybitnego obrońcy. Nie umie podać piłki lewą nogą nawet na 10 metrów, zawsze obraca się na prawą. Nie umie podać swoją nominalną nogą celnie na większy niż 15-20 metrów dystans. Jego odbiory i wślizgi można zobaczyć w polskiej C-klasie. Jest zwyłym toporem bez grosza finezji.

Nunez? A co takiego pokazał Nunez co pozwoliło by mówić o nim jako o dobrym graczu? Przeciętniak nie dla Wisły i tyle.

A Stan? Przypomnieć Ci transfery Branco i Boukhariego? A może Lameya i Q? Nie wydaje Ci się, że ściąganie SŁABYCH zawodników z własnego kraju śmierdzi gównem na kilometr?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Konfliktowy napisał(a):Wyświetl post
Coś czuje,że zaserwują nam na deser Urbana... (tfu!)
Jerzego! A asystentem Jaruzelski jak już ktoś powiedział. Ja wiem, że zwalniając Maaskanta popełnili błąd , ale to już by była przesada.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 07.11.2011, 23:04
Wisła ma już obgadanego nowego trenera, to pewne. Inaczej nie podjęto by takiej decyzji. Żaden inny trener nie pozbierałby Wisły tak jak zrobił to Maaskant rok temu - z perspektywy czasu jego angaż był świetnym posunięciem, bo nie wiadomo, gdzie bylibyśmy teraz. Ale widać było brak progresu. To wystarczy, niezależnie od tego, czy przez ostatnie dni grało tylko pół wyjściowej Wisły.
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.11.2011, 23:05
Decyzję o zwolnieniu Maaskanta ocenię po ogłoszeniu następcy. Wtedy okaże się czy była to przemyślana decyzja czy impuls.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.11.2011, 23:05
Jesli prawda jest, ze sondowano rynek trenerski od porazki z Legia to moga miec juz kogos wstepnie nagranego. Teraz tylko 1-2 tyg na dogadanie szczegolow. Wg Borka kandydatem nr 1 jest Jimenez, ktory chce 450 tys Euro rocznie. Jak dla mnie pieniadze jak najbardziej do przyjecia za takiego trenera. No ale zobaczymy kogo wybiora.

I tylko opcja zagraniczna jak dla mnie. Moze z polska trenerka sie cos ostatnio ruszylo do przodu, ale to jednostki i akurat sa zajete. W glebokiej ostatecznosci z Polski mogliby byc Probierz albo Zielinski, ale na szczescie pracuja.

Jak nie zachod to ktos z Balkanow. Z jajami, charakterem i sukcesami.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 23:07
tak się zastanawiam, o co Wam chodzi, z tym zostawieniem Maaskanta. Domniemuje, że przyjmujecie jako aksjomat, że pozostawienie Maaskanta na bliżej nieokreśloną przyszłość zaowocowałoby jakimś(jakimiś) wynikiem/wynikami. Na jakiej podstawie pytam się ? Posługujecie się przykładem Legii i M. Skorży, że był na wylocie a teraz ma wyniki. I rozumiem, że tak będzie u nas, tak ? I że po okresie chujowej gry, otrząśniemy się i podniesiemy jak Feniks z popiołów i zaczniemy znów (eee, jakie znów ?) skutecznie, ładnie dla oka grać, kasować punkty taśmowo.
Jak dla mnie, to żal dupsko ściska, że w Legii jest jak jest i pobożne życzenia, że tak mogłoby być u nas.
Czy Wy przyjrzeliście się tym statystykom ? W 27 meczach u siebie, ponieśliśmy 6 porażek - 20 % spotkań, kiedyś na R22 nie do pomyślenia, a jak ktoś słusznie napisał, większość z nich w marnej polskiej lidze, i to z kim - miernotami typu Lechia czy PBB. U siebie w lidze na 20 spotkań 16 bramek, to normalne jest ?
Graliśmy gramy chujowo, nie da się na to patrzeć, nie ma żadnych schematów, ta drużyna nawet nie wie jak ma rozegrać rzut rożny, do niedawna waliła po kretyńsku krótkie auty, które nic nie dawały.
Nie wiem, nie umiem chyba dostrzec tych perspektyw, które wy w Maaskancie widzieliście. Już trochę abstrahując od tematu, w najbliższym meczu jest szansa, że nie będziemy musieli oglądać Jaliena - ogromnie mnie to cieszy. W ogóle nasza gra w obronie to jest jakaś kpina - Jaliens który miał czyścić wszystko i wszystkich, przychodził na początku ze statusem gwiazdy, niemal tak jak Ljuboja...A powiem szczerze, że od kilku meczów, gdy podchodził pod nasza bramkę, moja reakcja była podobna, jak swego czasu z Pawełkiem w bramce - "o ku..a, o ja pier...", wyjeb to w kosmos".
Sezon na pewno jeszcze nie jest stracony, z Maaskantem na pewno byłby - kolejny odcinek serialu pt "chujowa gra Wisły" byłaby w nd na R22. Remis, albo przegrana z Górnikiem i w....... od Śląska. I pewni już po rundzie jesiennej mielibyśmy Mistrza z głowy.
Mówiąc językiem giełdowym - tnij straty, póki możesz.
Ja tam jestem dobrej myśli.
Ostatnio edytowane przez Krav : 07.11.2011 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 07.11.2011, 23:08
Przyjdzie kolejny zagraniczny trener z zachodniej Europy. Będzie mówił piękną angielszczyzną. Ujmie tym 90% kibiców. Pytanie brzmi: co zrobi lepszego niż Maaskant? Nic. Żaden Jimenez. Moskal do końca roku, a w zimie Honczarenko. Człowiek, który ma świetne sukcesy jak na możliwości swojego klubu, który jest zdecydowanie biedniejszy niż Wisła.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.11.2011 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 23:08
Przede wszystkim: nie wiem, skąd zdziwienie. Pisałem w tym wątku po porażce z Podbeskidziem: nie ma znaczenia, co każdy z nas sądzi o Maaskancie. Derby zadecydują o jego losie, a tylko wygrana da mu szansę na dalszą pracę przy R22.

Dlatego po przegranych derbach wolałem dyskutować o tym, kto ma być nowym trenerem, bo dyskusję o tym czy Maaskant powinien zostać uważałem za bezcelową. Jego los był przesądzony.

Akurat ja uważam, że nie było innego wyjścia, jak go zwolnić - szczególnie w kontekście jego głupawych wypowiedzi po meczu. Jest kryzys i fatalna atmosfera w drużynie, przegrany najważniejszy mecz w rundzie a facet robi idiotyczne dowcipy.

Natomiast daleki jestem od zadowolenia. Zadowolony to będę, jeśli Basałaj znajdzie dobrego następcę, a polityka wzmacniania składu będzie kontynuowana. Moskal jest strażakiem, liczę że do zimy jakoś przetrzymamy i nie pogrzebiemy definitywnie szans na puchary.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.11.2011, 23:09
No wlasnie, mialem tez napisac to samo co Krav. Nie rozumiem dlaczego to, ze stabilizacja przyniosla efekt u Skorzy (lub u Fergusona jak to juz podawano hehe) ma swiadczyc, ze stabilizacja z Maaskantem rowniez sie oplaci ? Przeciez to rozni ludzie i trenerzy. Co ma jedno z drugim wspolnego ?
Odpowiedz cytując
KondZIk
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2011, 23:10
Tylko nie Zieliński, błagam, co to za pomysły, ludzie...
Nie cierpie tego Pana.
Jimenez i to ze swoim sztabem, a najlepiej niech mu zagwarantują rozbudowe boisk treningowych bo inaczej to nas przegonią polskie kluby.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2011, 23:11
Jeszcze słówko o trenerze.

Przypomnijcie sobie jak zaczynał.

Miały być dwa treningi dziennie, wspólne śniadania, nauki języków obcych. Piękne wizje. Może nie mam wtyków ale czy to się nie rozmyło?

Można pomstować na Basałaja ale na litość rok trenował drużynę i przez cały rok każdy rzut rożny pod naszą bramką to chaos i panika.

Gra w defensywie leżała, zwłaszcza od przyjścia Jaliensa. O pressingu całą drużyną można było zapomnieć.

Ofensywa często oparta na szarżach indywidualnych, choćby akcje Meleksa z Widzewem czy Małego z Arką w pierwszym meczu wiosennym.

Wtopiony mecz z w ostatniej kolejce wiosennej z KSP.

Nosz ja jestem mu wdzięczny za tytuł, za wygrana z Fulham czy z Legią, ale minusów było naprawdę sporo.

Jak dla mnie on nie był w stanie opanować tej drużyny, nadać jej swojej wizji. Może był zbyt dobry dla nas, może zbyt słaby. Może chciał nauczyć drwali grać techniczną holenderską piłkę a nasi piłkarze są na to za surowi. A może nie potrafił z nich wiele wycisnąć, przekonać do swojej wizji. Nie mam pojęcia. Ale ewidentnie coś tu nie grało.

Ile spotkań oglądaliście z satysfakcją i z przekonaniem że drużyna się rozwija? Doliczycie do pięciu?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Stary 07.11.2011, 23:11
Wszystkim fantastom którzy wierzą w cudowną moc sprawczą Basałaja przypomnę, że on już miał swoje 5 minut w Wiśle. Wtedy mógł wszystko, Cupiał był pełen entuzjazmu, Wisła grała jak równy z równym z potęgami europejskimi. Wtedy mu się nie chciało, lepiej było zapalić cygaro z nogami na stole niż budować centrum szkoleniowe czy akademię.

To, że stadion mamy jaki mamy, to też jego wina bo przecież to za jego pierwszej kadencji ustalano kwestię budowy i projektu! To on zaciągnął wtedy hamulec ręczny Wiśle, który nigdy potem nie został już zwolniony...
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 07.11.2011, 23:12
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jerzego! A asystentem Jaruzelski jak już ktoś powiedział. Ja wiem, że zwalniając Maaskanta popełnili błąd , ale to już by była przesada.
Widzisz, tylko ten klub ma zakodowane coś u samej góry by podejmować głupie i niezrozumiałe decyzje (jak wytłumaczyć, że cheerleaderki np czekały na kasę od pół roku i nawet po zdobyciu ostatniego mistrzostwa tłumaczono, że kasy nie ma..).

Niestety ten klub tkwi w gównie po uszy i nikt nie ma pomysłu jak z tego wyjść. Zmiana trenera to chwilowe gaszenie pożaru, na dłuższą metę powtórkę będziemy mieć za +- 15 miesięcy.

Liczki też się kiedyś nie spodziewałem, a jak wyszło to wiadomo..
Ostatnio edytowane przez Konfliktowy : 07.11.2011 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2011, 23:12
Ludzie skąd zdzwienie ?
I po cholere sie Basałaja czepiacie ?
Z tego co wiadomo to Boguś juz nawet nie miał nerwów i siły,żeby z Robercikiem dyskutować tylko kazał go wyjebac na zbity pysk.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.11.2011, 23:13
Bardzo dobra decyzja. Maaskantowi dziękujemy za Mistrzostwo i awans do fazy grupowej LE - pięknie to będzie wyglądało w jego CV. W naszej historii zapisze się jednak także kompromitacją w derbach, upadkiem twierdzy na Reymonta (porażki i remisy z takimi przeciętniakami jak Podbeskidzie czy Korona) i brakiem jakiegokolwiek stylu trenowanej przez niego drużyny.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.11.2011, 23:14
Z Maaskantem nie było żadnej przyszłości. Zero stylu, zero boiskowego kolektywu, zero stałych fragmentów gry, zero schematów ofensywnych, zero wyciągania wniosków. Zresztą statystyki pokazują że wielkim trenerem nigdy nie był ani nie jest. Gdyby jeszcze historia pokazywała, że jest jakaś nadzieja na to że jednak coś się ruszy, ale poprostu nie było żadnej przesłanki z jego dotychczasowej kariery że może być lepiej. Jak odchodził Petrescu i Skorża to nie zgadzałem się mocno z tymi decyzjami, jednak odejście Maaskanta w pełni popieram. Czy będzie lepie, tego nie wiadomo bo to zależy od następnych ruchów. Rynek trenerski jest duży tylko trzeba na spokojnie wybrać. Jestem przekonany że takich trenerów z CV jakie miał Maaskant chętnych i w naszym zasięgu jest wielu więc dziecinadą jest straszenie że nikt lepszy nie może przyjść.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.11.2011, 23:17
Jesli jest juz konkretny zastepca to zmiana moze wyjdzie na dobre.Moze.

Z tym ze nie wiemy kogo nam Basałaj wymysli ,bo nie wiemy jakie tak naprawde sa cele tego klubu.Skoro nie inwestujemy w mlodziez i nie mamy chcby jednego boiska (!!!!!!) z prawdziwego zdarzenia ,to co my chcemy osiagnac.Nie da sie zalatac dziury w drodze tekturą bo to jest zwykla prowizorka.

ZObaczymy ,Kaziu bedzie pewnie trenrem do zimy a potem znowu karuzela ruszy.Po raz kolejny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 23:18
Za gazeta.pl

...Tymczasowo mistrzów Polski poprowadzi Kazimierz Moskal, asystent Maaskanta. Obaj bardzo się zaprzyjaźnili i m. in. dlatego Holender dał swojemu niedawno narodzonemu synowi na imię Maas Kaziu Flynn. Prawdopodobnie Moskal nie będzie w szatni rządził zbyt długo, bo krakowianie rozglądają się za nowym trenerem.

Po słowie z mistrzami Polski miał być Michał Probierz, ale nie zamierzał ryzykować i czekać na potknięcie Maaskanta, więc zdecydował się na ofertę Arisu Saloniki.

Cupiał prawdopodobnie nie zraził się do trenerów z zagranicy i kazał szukać szkoleniowca poza Polską. Tym bardziej że dyrektor Valckx w wielu krajach ma bardziej rozległe kontakty niż w Polsce.

-------------

Oby.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.11.2011, 23:19
Skoro to wina kopaczy,tzn ,ze obnizyli loty w stosunku do poprzedniej rundy,a to z kolei wina trenera,ze nie umie od nich wyegzekwowac pewnych rzeczy i koło sie zamyka....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2011, 23:19
Bardzo dobra decyzja... przegrywasz derby zegnasz sie z praca...
Takie jest zycie, Robert dal nam kilka fajnych chwil ale w perspektywie czasu, ktorego dostal wystarczająco duzo, nie sprawdzil sie. I nie usprawiedliwiaja go kontuzje, sam mowil ze ma dwie 11...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 07.11.2011, 23:20
whistar napisał(a):Wyświetl post
...Dziś o godz. 22.18 z wielką prędkością przemknęła przez Myślenice czarna limuzyna należąca do właściciela Wisły Kraków Pana Bogusława Cupiała, z tyłu zauważono sylwetkę znanego trenera, obserwatorzy nie są pewni, czy był to Wielki Mou czy też może Sir Fergie. Od kilkunastu minut wokół Santiago Bernabeu jak i Old Trafford zaczynają gromadzić się zaniepokojeni fani. The Sun donosi, że widziano dziś Sir Alexa kupującego bilet Ryanair do Krakowa, z kolei informator madryckiej Marki widział Jose wkładającego do swojego telefonu komórkowego kartę TakTaka ...
Za taką złośliwość powinny lecieć bany ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Holenderski szkoleniowiec po raz pierwszy poprowadził Białą Gwiazdę w meczu ligowym 28 sierpnia 2010 roku, ogrywając na stadionie Hutnika Polonię Bytom 2-1.

Pożegnał się z wiślacką posadą przegranym spotkaniem 0:1 z Cracovią (6 listopada 2011 roku).

W przeciągu niespełna 15 miesięcy swojej pracy dowodził Wisłą w 40 potyczkach o ekstraklasowe punkty. 21 z tych meczów wygrał, 8 zremisował a 11 przegrał.

Najczęściej grającymi u niego piłkarzami w walce o mistrzostwo Polski byli: Dragan Pajić (35 meczów), Andraż Kirm (34), Osman Chavez, Radosław Sobolewski i Patryk Małecki (po 31).

Najskuteczniejszymi: Kirm (11 goli), Biton (9), Genkov (7), Paweł Brożek, Małecki (po 6).

Bilans ligowy niektórych poprzedników Roberta Maaskanta:

Henryk Kasperczak 88 meczów (63 zw - 19 r - 9 por.)

Maciej Skorża 80 meczów (56-14-10)

Franciszek Smuda 57 meczów (40-7-10)

Dan Petrescu 20 meczów (13-5-2)

Cytat z wislalive.pl

Po liczbach widać, że trochę mu jednak do niektórych poprzedników brakowało ...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Testem normalnosci bedzie to co stanie sie ze Stanem Valxem.
Stan nie jest wyjątkowy , wywiąże się z kontraktu do Czerwca, a czy przedłuży, to wie tylko on albo Cupiał i może Kapka ze Smudą
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 07.11.2011, 23:22
zatrudnijmy sobie teraz Cannavaro lub Maldiniego, to obrona będzie cycuś glancuś.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.11.2011, 23:22
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Maaskanta zgubiły kontuzje i zdobycie mistrza Polski.
Gdyby w tamtym roku zajął w dobrym stylu 4 miejsce teraz pewnie gralibyśmy drużyną która by walczyła o MP.
W tamtym roku nie można było zdobyć 4 miejsca w dobrym stylu. W tym roku pewnie będzie podobnie.
:/
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2011, 23:23
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że przesąd, iż wszystkie nieszczęścia Wisły, to wina Maaskanta ma się dobrze. To takie proste, przyjdzie nowy trener i trafimy prosto do raju.
Przeczytaj jeszcze raz mój post proszę bo chyba nie zrozumiałeś. Gdzie piszę, że wszystko to wina Maaskanta? Gdzie, że przyjdzie nowy trener i trafimy do raju?
Uważam, że zwalnianie Maaskanta to totalna głupota. Zwłaszcza po derbach, w których dupy dali piłkarze, a nie trener.
Nie wiem czy Cupiał ma takich podpowiadaczy czy sam zmienia zdanie jak małe dziecko, ale na prawdę łudziłem się, że z przyjściem Basałaja, Valckxa i Maaskanta zacznie się normalność w tym klubie. Powstanie akademia piłkarska, system szkolenia jakiś scouting czy chociaż parę boisk. Ale nie... na cichym kąciku tak jak 13 lat temu nadal są krzoki zamiast boisk treningowych. Zmiana trenera nic nie da. Jeśli Wisła ma być w LM to trzeba zmienić politykę zarządzania....
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.11.2011, 23:23
Macie sepy co chcieliscie - zryjcie.

Jest mi totalnie obojetne kto bedzie trenerem Wisly, bo wiem ze w tym klubie jeszcze dlugo normalnosci nie bedzie. To co nie daje mi spokoju to tylko to dziwne przeswiadczenie gdzies w glebi serca ze Zdzisiu juz gdzies tam jest i knuje.

Spokojnie nastepny do odstrzalu to Stan kwestia czasu i znowu pelna wladza bedzie w rekach Mr. Kapki. Wroci stary uklad kktorego juz nic nie rozbije.

Oczywiscie ze Maskaant mial swoje wady ale rowniez mial swoje zalety. Ja uwazam ze zostal ofiara wlasnego sukcesu. Przypominam jak na tym forum jak i w polskich mediach zostalo odebrane zdobycie mistrzostwa (cud) i odpadniecie z Apoelem (wielka kleska). Oba wyniki jak czas pokazal byly ponad stan.

Niestety pozna Wisla Skorzy nie wytrzymuje porownania z pozna Wisla Maskaanta, ta druga nigdy nie grala dzidy i nawet w Londynie probowala cos tam zrobic z przodu (swoja droga wcale nie odbieram tego wyniku jako kompromitacji i nie wstydze sie ze bylem na tym meczu). Co wiecej nie rozumiem zachwytow nad Legia i jej gra w LE sorry ale przeciwnikow ma o klase jak nie o dwie slabszych.

Druzyna pod wodza naszego Holendra byla napewno projektem rozwojowym, nie jego wina ze wypadly mu 3 najwazniejsze ogniwwa z 2 lini Sobolewski, Malecki i .... przedewszystkim Melikson ktory nie wazne czy bedzie nas trenowal Jimenez czy Urban i tak bedzie tym ktory zrobi roznice.

Podsumowujac decyzja ktora zapadla jest zla, pochopna i nieprzemyslana.

P.s. W calej tej karuzeli dostrzegam tylko jeden plus, jesli podpisza kogos w zimie to mam nadzieje ze na dluzej niz pol roku a to automatycznie oznacza ze Smuda nie wroci
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.11.2011 o godz. 23:28.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów