The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 23:53
Wielu piłkarzy nas hańbi i się nadaje krótko mówiąc do rezerw. I nawet nie chodzi o to, że młodzi polacy z Mesy są lepsi, nie są. Ale dla zasady to oni powinni grać. A kiepszczaki co są tu od wielu lat i tylko pobieraja kase , nie robiac na boisku żadnej różnicy do klubu Jaliensa ich.
..
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2011, 23:54
Podobne zachowania kiedyś na Łazienkowskiej przyniosły skutek. Tym niemniej sądzę , że takim przykładowym Jaliensom i Lameyom dokładnie to "zwisa" (sorki za wulgaryzm). Niestety dopóki w klubie będą i Maaskant i Valckx to górą będą te posprowadzane przez nich gwiazdeczki.Zero ambicji, umiejętności i zaangażowania, dużo natomiast buty. Ryba psuje się od głowy, przykład do takich zachowań niestety płynie z ust i postępowania naszego pięknego trenera.
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2011, 23:54
Nie wiem czy klub wezwał psy. Natomiast byłem i Wilk niczego takeigo nie powiedział. Chyba, że miałem chwilowy zanik słuchu.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.11.2011, 00:08
Lysy napisał(a):Wyświetl post
To cytat nadesłany przez anonimowego kibica, równie dobrze może to być pasiak chcący siać ferment w drużynie. Wilk jest zbyt inteligentny by siać rozłam w drużynie czy podpuszczać kibiców na zawodników z którymi mu przyszło grać.

Tu jest więcej wypowiedzi Wilka, tym razem pewne źródło:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_calej_linii/

„To porażka z Cracovią i to boli najbardziej. Takich meczów nie możemy i nie mamy prawa przegrywać. Przegraliśmy najważniejszy mecz w sezonie. Takie mecze w takim klubie jak Wisła nie mają prawa się przytrafiać”

Oraz:

"Cała drużyna jest jednak odpowiedzialna za tą porażkę i za ten wstyd" !
Masz rację to jest niepotwierdzone info. Może być to jakaś podpucha na którą dałem się nabrać.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2011, 00:11
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Maor wraca najwczesniej na mecz ze Slaskiem, a SOBOL I MALECKI?

ktos dobrze poinformowany niech odpowie, dzieki
podbijam bo to dosyc wazne a w gescie niekoniecznie dotyczasych tematu postow zaraz zniknie...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.11.2011, 00:45
Radek Sobolewski - szacunek!!! Szkoda, że jesteś jednym z niewielu, którym zależy... Jaliens, Lamey, Kirm, Garguła - won z Wisły!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2011, 01:03
Na następnych meczach niech każdy sie zastanowi, czy dany kopacz zasługuje na wykrzykiwanie jego nazwiska przed meczym, albo przy zdobywaniu goli. Nasi kopacze to najzwyklejsze ci*y!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 09:05
Najwyższy stopień wytrenowania organizmu u naszego środkowego obrońcy

Zero zmęczenia, zero potu. 90 minut walki, koszulka nawet nie spocona. Coś niesamowitego...

Wilk fleja, ujebany po pachy, umorusany, a Q jak by się dopiero co przebrał. I to się ceni, niesamowite doświadczenie procentuje, gość to po prostu potrafi.

jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 09:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowana większość z nich ma to w dupie. Zależeć to może Małeckiemu, Sobolowi, Wilkowi(?).
Cóż, myślę że to może być dopiero wstęp do poważniejszych kroków. Nie wszyscy potrafią trzymać nerwy na wodzy. Nie jesteśmy co prawda Turcją czy Grecją, ale po takiej serii wszystko jest możliwe.

BTW: może i mają w dupie, ale jak poleci Maaskant i Jaliens będzie musiał grać w MESIe, to będzie mu "przykro". Bo nie o taką "przygodę" mu chodziło.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 12:46
A jakie było oburzenie na forum jak "pikniki" gwizdały na piłkarzy....
Mam nadzieję że się wreszcie ogarniemy jako kibice i nie będziemy ich głaskać "nic się nie stało" !
Dość już tych upokorzeń w pucharach, jeszcze brakuje żeby nam Odense czwórkę wrzuciło. Porażek u siebie. Kiedyś latami nie przegrywaliśmy a teraz już w jednej rundzie dwa wpier****.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.11.2011, 13:06
Po meczu juz wytrzeźwiałem i tak czytam czytam i... Marko Wilk SZACUNEK , ale gdzie reszta ? tylko 2 zawodników wiedza co to derby a reszta ? żal... Ale żeby oni zapierdalali , ale nie....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.11.2011, 13:32
wierny;1187972[B napisał(a):
]A jakie było oburzenie na forum jak "pikniki" gwizdały na piłkarzy....[/B]
Mam nadzieję że się wreszcie ogarniemy jako kibice i nie będziemy ich głaskać "nic się nie stało" !
Dość już tych upokorzeń w pucharach, jeszcze brakuje żeby nam Odense czwórkę wrzuciło. Porażek u siebie. Kiedyś latami nie przegrywaliśmy a teraz już w jednej rundzie dwa wpier****.
Co innego gwizdać na piłkarzy, po niewywalczeniu awansu do LM, gdzie naprawdę mieliśmy trudnego, wymagającego rywala, lepszego po prostu i beznadziejnej przegranej z Lechią, a co innego, gdy miarka już się naprawdę przebrała.
Nikt nie ma wątpliwości, że większość z nich to zwykłe "gwiazdorki", ale trzeba się też umieć zachować.
Oczywiście dla kibica sukcesu ważniejsza jest LM niż derby, ale dla mnie to nie ma czego porównywać. Święta Wojna ponad wszystko!

A na Wiśle "nic się stało" śpiewa sie jednak z reguły głównie w trakcie spotkania, jak stracą gola, żeby ich podnieść na duchu, a nie po porażkach. Już na pewno nie takich!

Myśle, że na Górniku (jeśli będzie doping, bo różne głosy chodzą), dojdzie do odświeżenia paru haseł. Np: Wy jesteście gwiazdorami! Przegrywacie z frajerami!
Tylko znów większość nie zrozumie i się nawet nie zainteresuje...

EDIT:
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bo go poznali w lidze. Juz kazdy wie ze jego jedynym atrybutem jest siła,a głowna bolączka Naszej pseudo obrony sa defensywne stałe fragmenty gry....wiec wystarczy zmięta wrzutka na nikogo a można wtedy Wiśle bramke wbić.
Mnie osobiście powalił wczorajszy "pomysł" Chaveza na wygranie pojedynku z tym... Bizenem[?].
Chłop ma siłę, mikrusem też nie jest, skakać potrafi, to po jaką cholerę zawiesza się na drugim zawodniku i sprowadza go do parteru jak w jakichś zapasach? Przecież to jest totalny brak myślenia! On powinien po prostu stać przy nim i wyskoczyć by atakować piłkę głową, ewentualnie gdzieś tam pociągnąć gościa z rękę. I wszystko. Przegrałby pojedynek? Trudno, ale przynajmniej by zawalczył, tak po piłkarsku i byłaby duża szansa na to, że Bizen przestrzeli.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 07.11.2011 o godz. 15:13.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.11.2011, 14:01
kiedy małecki i melikson wrócą do gry <prosi> wiadomo coś
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2011, 14:02
Przynajmniej wiadomo, na kogo można w naszej drużynie liczyć. Myślę, że poza Wilkiem i Jovanovicem można liczyć na podobne zaangażowanie w przypadku Małego i Meliksona. Do tej czwórki można dodać Pareiko, który bardzo emocjonalnie podchodzi do porażek, widocznie też mu zależy.

Co z resztą? Reszta to piłkarze, dla których za późno już na nawiązanie romantycznej relacji z Klubem. Niestety, taka prawda. Grają tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Niby nic odkrywczego, ale mimo to uważam, że warto podkreślić po raz kolejny.

Zarówno Melikson jak i Jovanovic mieli w poprzednich klubach bardzo dobre relacje z kibicami, byli szanowani. Wiedzą, że kibicowanie dla niektórych to coś więcej niż machanie szalikiem. To widać na boisku.

Melikson, jak sam twierdzi, może być gotów na Śląsk. Mały być może zagra końcowkę rundy, ale to wielka niewiadoma.
Powód: odpowiedz
Ostatnio edytowane przez tomsts : 07.11.2011 o godz. 14:03.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2011, 14:11
jendrus napisał(a):Wyświetl post
a sobol ?
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 14:40
Zastanawia mnie postawa Chaveza, zawodnika bez którego nie wyobrażaliśmy sobie składu bez niego a teraz gra kiepsko i popełnia tak proste błędy. Z jakiego powodu zaliczył taki regres?
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 14:41
jendrus napisał(a):Wyświetl post
informacje podawane na oficjalnej: Patryk miał za 10 dni wznowić treningi ( czyli połowa przyszłego tygodnia) A Melikson biega z piłką więc pewnie podobnie bo już go prawie nie boli.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2011, 14:54
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie postawa Chaveza, zawodnika bez którego nie wyobrażaliśmy sobie składu bez niego a teraz gra kiepsko i popełnia tak proste błędy. Z jakiego powodu zaliczył taki regres?
Bo go poznali w lidze. Juz kazdy wie ze jego jedynym atrybutem jest siła,a głowna bolączka Naszej pseudo obrony sa defensywne stałe fragmenty gry....wiec wystarczy zmięta wrzutka na nikogo a można wtedy Wiśle bramke wbić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 07.11.2011, 15:54
Czekaj strzelił 2 gole w ME
Odpowiedz cytując
darek1nowa
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 17:07
Holenderski dziennikarz, który przyjechał oglądać derby Krakowa mówi o swoich rodakach w Wiśle -

cały wywiad: http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze
Jak Holendrzy oceniają umiejętności Michaela Lameya?
Po meczu Twente – Wisła wszyscy śmiali się z niego. Lamey tak naprawdę nigdy nie był dobrym piłkarzem. Wychowywał się w szkółce Ajaxu, potem występował w PSV, ale zawsze grał co najwyżej przeciętnie. Dziwiłem się, że taki zawodnik załapał się do drużyny mistrza Polski. Mecz z Twente pokazał, że to dla niego za wysoki poziom.
A Kew Jaliens?
On był w Holandii bardzo szanowanym piłkarzem. Grał w naszej narodowej kadrze i wystąpił nawet na Mistrzostwach Świata w Niemczech. W barwach AZ Alkmaar też radził sobie całkiem dobrze. Trener Louis van Gaal był z niego zadowolony. Słyszałem, że w Polsce gra poniżej oczekiwań. Nie wiem czemu tak jest, bo wydawało mi się, że to dobry zawodnik.
Który zawodnik z polskiej ligi robi na Panu największe wrażenie?
David Biton to świetny napastnik. W Holandii też na pewno strzelałby dużo goli. Myślę, że najlepszym kierunkiem będzie dla niego liga niemiecka. Izraelczyk jest silny i ma dobry strzał, dlatego powinien sobie tam poradzić.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.11.2011, 17:08
:darek1nowa
dodaj, że z karnych
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2011, 22:25
Dzisiaj spora grupka piłkarzy widziana w dobrych nastrojach w jednej z galerii.
Ja tam im nie bronię, piłkarz tez człowiek, zakupy musi zrobić i to tamto...
Ale ja pier....ę, gdybym ja przegrał derby, to bym przez tydzień Z DOMU NIE WYCHODZIŁ ZE WSTYDU!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2011, 22:29
willow napisał(a):Wyświetl post
Ale ja pier....ę, gdybym ja przegrał derby, to bym przez tydzień Z DOMU NIE WYCHODZIŁ ZE WSTYDU!
Jeśli była to Bonarka, to w ciemno można obstawiać, że ci piłkarze to Palijć, Jovanić i Bunoza. Przecież Bonarka to dla nich drugi dom!
Ostatnio edytowane przez Lacrima : 07.11.2011 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Auro
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.11.2011, 22:52
willow napisał(a):Wyświetl post
Trzeba było do nich podejść i im przyciupać... a zresztą po co.. przecież i tak by Cie nie zrozumieli... taką właśnie Wisłę nam stworzył Basałaj i spółka.. trudno żeby gryźli trawe w derbach skoro dla większości z nich to mecz jeden z wielu i to że powiedzą do dziennikarzy co innego nic nie zmieni... Oni tego poprostu nie czują...
Tylko Wisła !
Odpowiedz cytując
Tosini
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 08.11.2011, 14:34
GDZIE JEST MOJA WISEŁKA ?!

Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Stary 08.11.2011, 15:20
Tosini napisał(a):Wyświetl post
GDZIE JEST MOJA WISEŁKA ?!

siedzi na dole w środku no i sztab....swoją drogą prawie niezatapialni ludzie...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 08.11.2011, 15:57
Svitlica, Kryszał i Okuka to Twoja Wisełka? To był straszny czas, nie ma do czego tęsknić.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 16:27
Widzę,że już zaczyna się tworzenie legend, jakoby kilka lat wstecz graliśmy mega futbol. A Brożek miał skuteczność 80 procentową
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Auro
Senior Member

Stary 08.11.2011, 17:17
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Svitlica, Kryszał i Okuka to Twoja Wisełka? To był straszny czas, nie ma do czego tęsknić.

chyba jedyne do czego to do koszulek... Biała Gwiazda na koszulkach.
Tylko Wisła !
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.11.2011, 17:45
Tamta Wisła rzeczywiście była słaba....ale wpier..iła by tej obecnej przynajmniej trzy do ucha:/..i to jest dopiero dramat:/
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów