The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 23:17
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
No i Polsat zrobił swoje.

Powiedzcie mi co dziś Jaliens zawalił, bo dla mnie był dziś bezbłędny

Ale kampania medialna w Polsacie, żeby skłócić Holendrów z resztą szła ostro.
Po kolei każdy komentator, gość w studiu, dowalał Jaliensowi. Dowalali mu za wszystko, za całkiem absurdalne fakty, np, że przy drugim golu szedł truchcikiem do dośrodkowania, tylko, że jakby poszedł na sprincie to by go na raz, jednym zwodem pomocnik wziął. Jak mówili o Fulham to, że ładne przepiękne gole, po kapitalnych akcjach zdobywało, a jak w kontekście Jaliensa, to, że gole po prostych błędach. Tego się słuchać nie dało. Ale jak widać byli skuteczni, większości zrobili pranie mózgu.
Zgadzam się, Jaliens dzisiaj rozegrał poprawne zawody, wreszcie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2011, 23:17
kono napisał(a):Wyświetl post
- Chciałbym jeszcze odnieść się do informacji, która pojawiła się w prasie. W "Fakcie" napisano, że atmosfera w Wiśle jest bardzo zła, co jest całkowitym kłamstwem. Moja drużyna wykonała dziś dużo pracy, włożyła dużo walki w ten mecz. Jednak brakowało nam dziś szczęścia. Gratuluję Cracovii wygranej.

Szanuje RM, ale ile można słuchać tego słodkiego pierdzenia. Już wiem u kogo złotousty Maciuś chodził na korepetycje z wciskania ludziom kitu, tylko, że ostatnio to chyba Skorża uczył Maaskanta taktyki, lekcja 1 - DZIDA DO PRZODU.
A co chcesz, żeby Maaskant powiedział na takiej konferencji?
"Przegraliśmy z klasową, dużo lepszą od nas drużyną, która przewyższała nas w każdym aspekcie futbolowego rzemiosła. Moi piłkarze mogą tylko się cieszyć, że nie stracili więcej bramek. Powinnismy uczyc się od piłkarzy z drugej strony Błoń jak wspaniale grac taktycznie. Jestem pewny, ze to ini zasługują na tytuł mistrzowski a nie nie my"?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 23:23
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale z Cracovia trudno zagrać źle. Tym większe brawa dla Chaveza...
Krytyka oczywiście debilna, ale poprawny mecz z tymi ofiarami z Kałuży żadnym wyznacznikiem formy nie jest.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.11.2011, 23:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
"Przegraliśmy z klasową, dużo lepszą od nas drużyną, która przewyższała nas w każdym aspekcie futbolowego rzemiosła. Moi piłkarze mogą tylko się cieszyć, że nie stracili więcej bramek. Powinnismy uczyc się od piłkarzy z drugej strony Błoń jak wspaniale grac taktycznie. Jestem pewny, ze to ini zasługują na tytuł mistrzowski a nie nie my"?
"Mieliśmy kilka sytuacji, ale to nie jest powód do dumy. W takich meczach ważne jest tylko zwycięstwo i z takim nastawieniem tutaj przyjechaliśmy. Ta porażka to dla nas ujma, takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Nie jest to zwykły mecz i dobrze o tym wiedzieliśmy. W przerwie padło kilka mocnych słów, ale jak widać - nie zadziałały. Na pewno będę miał nieprzespaną noc, teraz trudno mi powiedzieć co się stanie. Już teraz myślimy o tym, by odzyskać prymat w Krakowie w następnym meczu"
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 06.11.2011, 23:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej, że zagrali słaby mecz, tyle by wystarczyło w zupełności.
Duże lepsze byłoby te kilka słów niż ciągłe mówienie o braku szczęścia.
Jak przegramy 0:5(nie daj Boże), to będziesz zadowolony kiedy Maaskant wyjdzie na konferencję i powie, że zagraliśmy dobry mecz i zabrakło nam szczęścia?
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.11.2011, 23:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale z Cracovia trudno zagrać źle. Tym większe brawa dla Chaveza...
Krytyka oczywiście debilna, ale poprawny mecz z tymi ofiarami z Kałuży żadnym wyznacznikiem formy nie jest.
jasne, zgadzam się - ale wiesz... u niego ze świecą szukać dobrych meczów, więc warto zaznaczyć, że teraz mu jakoś się udało
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.11.2011, 23:31
Co do najemników i Polaków to proponuje popatrzeć na postawę Jovanowića i Garguły.
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 06.11.2011, 23:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co do najemników i Polaków to proponuje popatrzeć na postawę Jovanowića i Garguły.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.11.2011, 23:41
Jak patrze na tabele i widze, ze po 13 kolejkach jest przed nami Polonia czy Ruch a np. taki Widzew traci do nas tylko 3pkt to normalnie rece opadaja

14 strzelonych bramek w 13 meczach... Chryste Panie
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2011, 00:00
Powiem więcej 4-ry strzały w światło bramki w meczach z tuzami TE takimi jak Podbeskidzie i Cracovia
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.11.2011, 00:04
Kibice Wisły mają dość i odwrócili się od drużyny

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...fca36939,1,3,5

Panowie, to są trochę jaja. Rozumiem rozgoryczenie, ale tak się nie robi. Nie wiedziałem, że część ludzi poszła pod klub.
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.11.2011, 00:07
Czego sie nie robi? Nie można porozmawiać z piłkarzami? Idz ....a i spiewaj 'nic sie nie stało'
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 00:07
to ja jeszcze dorzucę 2 wątpliwe wygrane: z Jagą i ŁKS-em... i ewentualne straty punktowe (tak wiem, skończyło się jak się skończyło, mamy dwie wygrane - ale od tego czasu chyba limit farta się skończył). Generalnie nie mamy co się oszukiwać - gramy od początku rundy w lidze straszną pyte, dopóki były punkty i zwycięstwo to jeszcze to tolerowałem. Teraz nadal gramy pyte (nie wiem nawet czy nie większą), a punktów, zwycięstw, bramek czy nawet przebłysków dobrej gry nie ma. I to już jest za wiele.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 00:19
http://www.youtube.com/watch?v=pZsMk...layer_embedded
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2011, 00:26
Watts napisał(a):Wyświetl post
Kolego, po co dyskutujesz z tym gościem? To Karcz, wkleja linki do swoich własnych artykułów i opatrza prowokacyjnymi dopiskami.

Żryj gówno pismaku. Chcesz jałmużny to zamieść numer konta, a nie prowokuj.
Mimo wszystko, trochę szacunku do gościa, który na Wiśle jest pewnie dłużej niż Ty żyjesz...
Możesz się z nim nie zgadzać, ale bez przesady.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.11.2011, 00:36
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
Przeciwko druzynie ktora do meczu z nami, strzelila 6 bramek w 12 meczach, majaca najgorsza ofensywe w lidze. I tak mimo wszystko bledow sie nie ustrzegl, wiec nie robcie z tego bog wie czego. Ona ma grać dobrze w meczach przeciwko Fulham i Tewnte, w ktorych INDYWIDUALNIE zawalil 5 bramek...

Maaskant do wyjebania. Sorry ale ta druzyna gra fatalnie, pasy powinnismy rozwalic w pyl, mimo ze to derby... Co z tego ze niezle zagralismy? Ale tylko i wylacznie dzieki temu ze oni pozwalali na sporo. Gra obronna calej druzyny to jedno wielkie dno. Dzis wygladalo ok, ale dlatego ze zapi*** na 120%. Co w normalnym meczu powinni byc 70-80% ale poprostu sa zle przygotowani, wytrzymalosciowo dobrze, moga biegac caly mecz... ale szybkosciowo to jest jeden wielki dramat.. Rownie pochyla od 2-3 mscy... Tylko inna sprawa, kto to wziecia? Tylko zagraniczny i jest to mozliwe tylko w zimie...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2011, 00:42
farben napisał(a):Wyświetl post

Panowie, to są trochę jaja. Rozumiem rozgoryczenie, ale tak się nie robi. Nie wiedziałem, że część ludzi poszła pod klub.
Wielu rzeczy nie wiemy. Mam nadzieje że tak jak u Amikowców, nie będzie jakiejś głupiej przepychanki, która była w zeszłej rundzie, tylko jak ktoś będzie miał zapał na innych sektorach, to niech dopinguje
Natomiast brak wsparcia z młyna, jest oczywiste po takim wyniku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2011, 00:48
Piłkarzyki pajacyki! Ch*j wam w dupy gwiazdeczki. Nie jesteście godni podania ręki, a po dzisiejszym meczu powinniści dostać solidny wpie*dol!

Derby wasze, miasto nasze, Wisła to my!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
zrytyberet
Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 01:02
Wilk i moze jeszcze paru innych pokzalo walke. A nasz trener naprawde za duzo pali holendra bo jego wypowiedzi zaczynaja zajebiscie odbiegac od rzeczywistosci i nawet nie wiedzial ile lat Wisła nie przegrala z kolezankami. Nie widzial jaka jet ranga tego meczu... porażka
"Przewróć mnie na glebe, psiknij mi gazem po oczach, przyłóż do skroni naładowanego glocka, wyzwij od najgorszych walnij pała w potylice, wpie***l mnie za kraty za to ze jestem kibicem..."

Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.11.2011, 01:06
vaazon napisał(a):Wyświetl post

Wilk, Jovanovic i Diaz mogą chodzić z podniesioną głową, reszta niech WYPIERDALA (oprócz Bitona, bo ma jakość).
znaczy, że ktoś oprócz mnie dostrzegł dobry mecz Diaza dzisiaj...
Ostatnio edytowane przez ślimak : 07.11.2011 o godz. 05:42.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.11.2011, 01:18
Troche ochłąnąłem, bo wcześniej byłem zbyt wkurzony, żeby pisać :

Szczerze, widać było, że piłkarzom zależy jak jasna cholera. Gdybyśmy wykorzystali sytuacje to byłyby 3 punkty, a tak to wyszła bardzo bolesna porażka.

Ja widziałem w tym meczu conajmniej 6 dogodnych sytuacji dla Wisły i conajwyżej 3 Cracovii i to naciągane. Może za bardzo chcieli, sam Biton mógł strzelić 3 bramki, a Genkov dołożyć 2.

Do tego nie odgwizdany ewidentny karny na Ilievie i rzut wolny z kapelusza po którym Chavez strzela bramkę Van Der Biezenem (oglądając powtórki miałem wrażenie, że jakby Chavez go tak nie przydusił i nie pchnął to holender by w życiu w ten sposób nie strzelił). Chociaż z drugiej strony za takie coś należał się rzut karny jak byk, więc nie ma co płakać.

W dodatku żenująca była ta gra na czas w wykonaniu pasiaków, ktoś w ogóle liczył ilość kontuzji / skurczy / przerw w grze? Bo takiej parodii dawno nie widziałem i dziwię się sędziemu, że nie doliczył z 10 minut bo miał ku temu solidne podstawy.

Imo, jeśli Maskaant poleci to będzie wielka szkoda. Jedyny możliwy plus zmiany trenera teraz to fakt, że jest szansa, że dadzą mu dłużej popracować i nie będą nas straszyć Smudą po Euro...

No nic, trzeba czekać na Patryka i Maora.

A co do Maskaanta to co miał powiedzieć? Już kuźwa nie przesadzajcie, ja rozumiem, że derby, że dupa boli, że to już trzecia z rzędu, ale nie ma co drzeć koszuli na klacie. DRAMAT to był z Podbeskidziem, dzisiaj to była pechowa porażka.

Jakbym miał kogoś wyróżnić to Diaza i Czarka. Bitona i Genkova bym wyróżnił jakby wykorzystali którąś ze stuprocentowych sytuacji do których dochodzili.

Najgorsi byli Chavez (w końcu strzelił samobója piłkarzem Cracovii) i sędzia, który nie potrafił sobie poradzić w tak ważnym meczu - jak nie było po co to pochopnie szastał kartkami, a jak była burda w narożniku to nikogo nie ukarał To się nazywa konsekwencja. W dodatku błędne decyzje w kluczowych sytuacjach - ale cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.11.2011 o godz. 01:31.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2011, 01:24
garść materiałów video z Derbów od KIKS.tv:

relacja:
http://kiks.tv/2011/11/cracovia-pany/

doping kibiców:
http://kiks.tv/2011/11/doping-kibico...rbach-krakowa/

wywiad z Gargułą:
http://kiks.tv/2011/11/gargula-nie-u...-jest-w-dolku/

Galeria:
http://kiks.tv/2011/11/galeria-184-derby-krakowa/

Skrót meczu:
http://kiks.tv/2011/11/cracovia-wisla-10/
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 07.11.2011, 01:26
Chciałbym, żeby z tej porażki wyniknęło coś konstruktywnego. Każdy z nas przeżył tę porażkę z zespołem, który piłkarsko jest gdzieś między Kolejarzem Stróże a ŁKS Łódź. My mamy inne cele, inne ambicje. Każdy z nas czuje się jakby dostał w ryj po tym meczu, ale chciałbym, aby ta ofiara, którą każdy z nas składa niosła za sobą perspektywę lepszej przyszłości. W zasadzie bez znaczenia jest czy Maskaant wywali dla przykładu jakichś piłkarzy, czy Basałaj wyjebie Maskaanta czy p. Cupiał wywali Basałaja. Ofiara jaką poniosło tysiące wiernych fanów Wisły w postai upokorzenia i bólu nie może pójść na marne tak, jak na wojnie na marnie nie idą ofiary poległych żołnierzy. Mam nadzieję, że wreszcie skończy się pudrowanie syfa i zacznie trzeźwa ocena, iż pomimo posiadania niezłych zdrowych grajków jak Biton, Iliev, Wilk, Jovanovic, Pareiko, nie potrafimy wygrać z totalnymi jełopami w derbach, z Podbeskidziem, dostajemy oklep w pucharach, męczymy się z Limanovią, a zwycięstwa z miernym ŁKS i waleczną Jagą zawdzięczamy splotowi okoliczności i błędom ludzkim. Żądam od władnych przeanalizowania sytuacji i podjęcia każdej niezbędnej decyzji (finansowej, sportowej, personalnej), która sprawi, że Wisła powróci na naturalnie przynależną Jej passę zwycięstw. My kibice też mamy tu rolę do odegrania. Trzeba trzeźwej oceny sytuacji żeby wiedzieć że samymi złymi emocjami nie da się motywować piłkarzy. Podobnie, jak głaskaniem po głowie. Wzywam Prezesa Basałaja do podjęcia męskich, trudnych, ale niezbędnych decyzji, bo nasz Klub podąża w złym kierunku. Począwszy od niedoskonałej polityki transferowej i błędów w wytrenowaniu, poprzez braki infrastrukturalne, aż po wielbłądy organizacyjne (Serbowie jadą do Anglii bez pozwolenia na pracę(!), a przykładowo biletów na mecz nadal nie można kupować przez internet, ani płacić za nie kartą płatniczą...)

Przegraliśmy w tej rundzie w zasadzie wszystko co najważniejsze było do przegrania. Skoro gorzej już nie będzie, pora zacząć budować trwałe struktury sportowe i nie bać się trudnych decyzji. Gorzej nie będzie, a trwałe struktury organizacyjne Klubu i tak zostaną, czyli my, Kibice...
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 07.11.2011 o godz. 01:29.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 01:37
[QUOTE=s1mone;1187782. DRAMAT to był z Podbeskidziem, dzisiaj to była pechowa porażka.[/QUOTE]

Nie to nie była pechowa porażka - nie z klubikiem, który do tej pory jebali wszyscy jak chcieli, którzy mieli fantastyczne staty u siebie :0-1-5 i bramki 2 (!)-10, którzy prezentują poziom zbliżony do Kolejarza Stróże albo Górnika Polkowice (z całym szacunkiem dla tych drużyn), który do tej pory wygrał RAZ fartem na Górniku, w końcu nie dlatego, że na litość Boską jesteśmy Mistrzem Polski i z takimi patałachami powinniśmy jechać aż im się niedobrze zrobi.

[QUOTE=s1mone;1187782.Najgorsi byli Chavez (w końcu strzelił samobója piłkarzem Cracovii) i sędzia, który nie potrafił sobie poradzić w tak ważnym meczu - jak nie było o co to pochopnie szastał kartkami, a jak była burda w narożniku to nikogo nie ukarał To się nazywa konsekwencja. W dodatku błędne decyzje w kluczowych sytuacjach - ale cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka.[/QUOTE]
Mylisz się, po zamieszaniu w narożniku po żółtej kartce zarobili Marko i jakiś parch.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.11.2011, 01:42
Dostali je później - nie za spinkę w narożniku tylko szarpaninę przy rzucie rożnym jakbyś nie zauważył.

Twój tekst o Cracovii niewiele wnosi, bo to były derby, a derby jak każdy wie rządzą się swoimi prawami.Dziś mogło być 4:0 i byś śpiewał jaki to piękny mecz zagraliśmy - wystarczyłoby mieć szczęście, a sprawiedliwy wynik wg mnie byłby 3:1 dla nas, a jeśli nie 3:1 to 3:2. I tyle. Taka piłka. Jak tego nie rozumiesz, to przerzuć się na kosza, tam wyniki są o wiele bardziej adekwatne do umiejętności piłkarzy i poziomu gry.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 07.11.2011, 01:42
Jeszcze jedno: popatrzcie na potencjał poszczególnych klubów z czysto sportowego punktu widzenia: finanse, organizacja i piłkarze (ich poziom zarobków i CV). Limanovia nam się postawiła... Podbeskidzie sprawiło, że nie stworzyliśmy u siebie ani jednej groźnej akcji! Czemu my, mając odpowiednio mniejszy potencjał nie potrafiliśmy postawić się, zaszachować Fulham Londynie? Oglądałem mecz z trybun, otoczony fanatykami wierzącymi w sukces... Szybko zostaliśmy sprowadzeni na ziemię. A dziś Fulham gładko przegrało u siebie z Tottenhamem 1-3. Dalej wyliczając, ŁKS w zasadzie z nami zremisował. Jaga w zasadzie nas pokonała u siebie. Craxa nas pokonała... Wymieńcie mi jednego piłkarza Cracovii, ŁKS, Limanovii, Podbeskidzia, który miałby u nas grać w piłkę... Trener Maskaant się podnieca, że APOEL rządzi teraz w LM. Niestety rządzą nami - z całym szacunkiem - podrzędne kluby, które o dziwo rozgrywają z nami mecze życia, przełamują się, są silni naszą wielką słabością.

Mieliśmy zawojować Europę, grać w Lidze Mistrzów, albo też zabłysnąć w mniej prestiżowych rozgrywkach - Lidze Europejskiej. Na tym tle, słaba liga polska wygląda jak Kopciuszek. Drugą jedenastką powinniśmy ogrywać połowę drużyn, tymczasem każda kolejna drużyna pokazuje nam, że odpowiednim zagęszczeniem pola, ambicją, zaangażowaniem, można zneutralizować wszystkie nasze atuty.

Raz jeszcze napiszę: Przegraliśmy w tej rundzie w zasadzie wszystko co najważniejsze było do przegrania. Skoro gorzej już nie będzie, pora zacząć budować trwałe struktury sportowe i nie bać się trudnych decyzji. Gorzej nie będzie, a trwałe struktury organizacyjne Klubu i tak zostaną, czyli my, Kibice...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2011, 03:10
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
A dziś Fulham gładko przegrało u siebie z Tottenhamem 1-3
Widziałeś ten mecz? - nie widziałeś więc nie ocenia tylko po wyniku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2011, 06:01
Żadnego wytłumaczenia, ŻADNEGO. To jeden z dwóch meczy w całym sezonie który mają OBOWIĄZEK dla nas kibiców wygrać!!
Odpowiedz cytując
lukaszparyz
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 07.11.2011, 06:39
07.34 w poniedzialek...Maaskant jeszcze jest trenerem?
To co wczoraj po meczu mowili pilkarze i ,,trener,, wolalo o pomste do nieba!Robcie dalej z Kibicow debili!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2011, 07:58
Troche za dużo ludzi unosi się honorem... taka jest piłka i nic tego nie zmieni. Nie zawsze wygrywa lepszy. Skoro u nas taki żal i rozpacz to nie wyobrażam sobie co musiało się dziać w ManU, kiedy City pojechali z nimi pięcioma bramkami na ich stadionie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów