|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
....a mać ! Żadnego dogrania do końca sezonu ! Gość ma się pakować i wyjazd z tego miasta ! Czy on będzie trenował Wisłe kolejny miesiąc czy 12 miesięcy to chuja z tego będzie ! Zrozumcie to wreszcie, że on jest ....a najnormalniej w świecie SŁABY ! SŁABY k...a !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
My nie gramy w żadną piłkę. O.......ić nas może każdy. Jesteśmy żałośni. I nie oszukujmy się, taka gra, za którą zaczynają iść i adekwatne wyniki (wcześniej mieliśmy po prostu farta) to jest zasluga oczywiście piłkarzy, ale i sztabu szkoleniowego.
Nie wiem, czy w tym momencie zwolnienie Maaskanta będzie dobre, raczej nie. Nigdy nie wychodziliśmy dobrze na pochopnych zmianach trenerów. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Nieporadnośc pojaiwła sie w ostatnich 10-15 minutach, kiedy dobrze grająca Wisła została zastopowana teatralnymi padami rywali i przeciąganiem schodzenia z boiska "kontuzjowanego" Saidiego, plus zaostrzaniem atmosfery przy wybijaniu roznego pod bramką Cracovii, co z widowiska piłkarskiego uczyniło pole karczemnej bójki. Było to celowe wybicie z uderzenia naszej drużyny i zgadzam się: potem był już chaos.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W sumie racja z tą formą... dlatego pisałem że trener nie jest bez winy, i powinno to wyglądać lepiej, tylko że ci zawodnicy nie są w stanie grać z takim obciążeniem co 3-4 dni... to nie ta półka poza tym z tyloma kontuzjami kluczowych zawodników trener nie ma pola maneru żeby dać niektórym trochę odpocząć... muszą grać a naszym nie którym kopaczom granie w dużej ilości meczów w takiej częstotliwości nie odpowiada... przygotował zespół w miarę dobrze do el.LM (w porównaniu z kilkoma poprzednimi sezonami) że nie wyszło trudno przynajmniej nie przegraliśmy z ogórami jak teraz widać. W końcu przyszedł kryzys ... bo musiał!! Duża wina trenera to stoperzy... obaj!!! powinien dać "odpocząć" obu... i dać szansę Czekajowi... przynajmniej będzie jasność... do reszty jego warsztatu naprawdę nie się co zbytnio spinać. SPOKOJNIE!!! Poczekajcie ze zwalnianiem do końca sezonu! A zima będzie kluczowa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
W pierwszej połowie w pewnych momentach, przy np rzutach rożnych wykonywanych hurtowo przez laski w paski, wyglądaliśmy dość kabaretowo i bezradnie. To przewyższanie o klasę to tak jak teksty RM że to tylko mecz. Nie ....a. To nie tylko mecz, to są derby. I nie nie przewyższaliśmy, a wykorzystywaliśmy ich indywidualne błędy jak posrani stali na swojej połowie i dawali nam miejsce na granie piłką. To co my "umiemy" grać, nazwałbym grą na aferę, na udo. Albo się udo, albo się nie udo. Jak się udawało to mamy MP, teraz się nie udaje i mamy 3 raz w jednym tygodniu w łeb. Bilans bramkowy ostatnich dni 1:6. I graliśmy z dwoma outsiderami, i jedną drużyną która grać potrafi. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
On jeszcze jest trenerem Wisły czy już widziano go na rogatkach miasta?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Pozdr i do jutra... ![]()
-------------------
-> Only Wisla <- ------------------- |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie spinaj się tak... rozumiem rozgoryczenie i żal i wściekłośc po przegwizdancyh derbach. Sam jestem tez wściekły. Ale zachowajcie trochę zdrowego rozsądku.
Stało się to, co mogło stac sie najgorszego: przegraliśmy z Pasami. Jednak w kontekście zmierzania po mistrzostwo, to tylko mały kamyczek. Wiem też, że nawet kolejny tytuł nie zmaże rozgoryczenia po porażce w derbach, ale pomyslcie: na wszystko kiedys przychodzi czas. Także na taką porażkę. Dziś pasiaści mają swoje święto. Mam nadzieję, że zemstą bedzie spuszczenie ich na wiosnę z ligi. Przez Maaskanta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Zamiana Maskanta na jakiegoś Urbana, Fornalika czy innego przedstawiciela polskiej myśli szkoleniowej jest zupełnie bez sensu. Jedynym trenerem w Polsce na poziomie Maskanta jest Skorża, ale po pierwsze on jest z Legii nie do wyciągnięcia a po drugie woli drużyny z większą ilością Polaków, a u nas ich za dużo nie ma. Jak nie znajdą jakiegoś kozaka dobrze rokującego na przyszłość, to Maskant powinien zostać, choć mistrzostwo niebezpiecznie się oddaliło, może już być 7 punktów do Śląska i Legii a to dużo. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A Ty jeszcze nie na spacerze? Czy może był tak szybki?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Maaskanta już nima, ciekaw jestem kogo nam sprezentują - jeśli z Pl to tylko Kaziu Moskal ale tak nie będzie(chyba że tymczasowo)
Oby nie jakiegoś starego pryka.Zmiana trenera oznacza sezon w plecy - oczywiście z Maaskantem sezon w plecy też byłby możliwy Trza się przygotować na ciężkie czasy bo na zmiany na plus potrzeba pieniędzy a ich nie ma.Pewnie teraz będzie realizowany wariant polski i też pewnie już niedługo zatęsknimy za najemnikami z za granicy no ale też trzeba szczerze powiedzieć że zawodnicy+ trener albo trener + zawodnicy, nie pomogli by kontynuować to co zostało rozpoczęte rok temu. Staszek oczywiście też poleci więc będziemy świadkami za chwilę niezłej rewolucji - ciekawe czy Basałaj się uchowa.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.11.2011 o godz. 23:34.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Zresztą nie jest aż taki dobry. Nie przesadzajmy. Zerwanie kontraktu z Rapidem, według klauzuli w umowie kosztowałoby 500 000 euro. W Polsce,, co powtarzam od pewnego czasu, jedynym trenerem, który wie o co chodzi w nowoczesnej piłce, nie jestkorża, ale Zieliński. Strata punktowa nie jest az tak duża. W zesłym roku była większa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kolega tofik dobrze to ujął: "jesteśmy żałośni". Kopacze grają "bez jaj", powoli, bez pomysłu, bez ambicji a za to z koszmarnymi blędami w obronie. To niesamowite, że takie beznadziejne drużyny jak Podbeskidzie, Cracovia czy Lechia leja nas jak chcą...
Zaryzykuję tezę, że przez 5 rund (z 6) z Skorżą jako trenerem gra wyglądała znacznie lepiej niż teraz - ok., były porażkii, ale nie było takiej wk...cej bezradności jak teraz... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo była lepsza drużyna i tyle.Zobaczysz i może wspomnisz moje słowa, co się będzie działo za pół roku czy rok.Jestem przekonany że przyjdą jeszcze gorsi ale może ten zakręt piłkarski odbuduje nas przynajmniej kibicowsko.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czy któryś z obrońców Maskaanta powie mi czym on różni się od np Wernera Liczki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak patrzę na staż na forum tych co najbardziej domagają się głowy Maaskanta tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu , że pozostawienie trenera na stanowisku będzie najlepszym wyjściem.Już kilku pokemonów domagało się głowy Petrescu a potem płakali za nim . Nie ma przypadku w tym , że osoby które bronią trenera są na forum od 2002, 2003 czy 2004 .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Maskant dostał totalny bajzel, zrobił z nich drużynę i wywalczył mistrzostwo. Podkreślam wywalczył a nie zdobył. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czara goryczy się przelała więc pozwolenia nie będzie.Ja myślę że Maaskant przy całej swojej niedoskonałości da sobie w przyszłości radę i będzie miał wynik, może nie taki jak Petrescu ale kontekst będzie podobny.Zwolniliśmy Rumuna a dziś nie dość że nie stać nas na niego to on w życiu do klubu na takim poziomie, by nie przeszedł.Sądzę że podobnie będzie za kilka lat z Maaskantem bo to solidny trener.
ps chciałbym się oczywiście mylić ale tak jak intuicja mnie nie zawiodła jeśli chodzi o Dana tak niestety wydaje mi się że nie zawiedzie mnie jeśli chodzi o Maaskanta - czyli że będzie o nim głośno tyle że nie u nas.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.11.2011 o godz. 23:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
oczekujecie cudotwórcy? dzial religijny piętro wyżej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Najbardziej przygnębiające jest to, że po tygodniu, w którym wygraliśmy 3 mecze z rzędu przy niemałym udziale sędziów, nadszedł tydzień, w którym dla odmiany przegraliśmy 3 mecze z rzędu i w żadnym z tych spotkań sędzia nie musiał pomagać rywalom. Byliśmy po prostu słabsi w zwyczajnej boiskowej walce, w tym - od beniaminka i pośmiewiska ligi.
Rozumiem że gramy ostatnio bez 3 czołowych zawodników, ale jeżeli tak ma wyglądać Wisła Maaskanta to ja dziękuję. To był czas na pokazanie wszystkim, że jest dobrym fachowcem. Ustawić zespół, popracować z nim tak, aby w jak najmniejszym stopniu odczuł brak 3 ważnych elementów swojej układanki. Tego oczekuje się od trenera, któremu można by powierzyć drużynę na następne lata i temu trenerowi to zadanie się nie udało. Na pewno trudne to zadanie, bo Kirm, Wilk i Garguła to zawodnicy słabsi od nieobecnych, ale gdzie są pozostali? Wypada nam 3 zawodników i nie jesteśmy w stanie, bez pomocy sędziego wygrać spotkania z rywalem w lidze. Bardzo kruche fundamenty tej drużyny zbudował Maaskant... ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Słyszałem, że właściciel rzekł kiedyś do zwolnionego pracownika, o którego upomniał się inny pracodawca
"Idż Maciek do tej Legii. Ja zbuduję tu taki zespół, że (L) oglądać będzie tylko Wisły plecy". Jest listopad 2011. Pytanie. Kto tak bardzo szefa TF okłamał?A może sam się okłamał... I nie piszcie tutaj bzdur że Maciej Skorża miał lepszych piłkarzy. Oni zostali sprzedani niekiedy na siłę. Brożkowie nie chcieli iść do Trabzonu, Głowa też się nie kwapił. Po prostu opchnięto ich, bo szło na nich zarobić, a w dodatku ktoś nagle przedstwił plab B. Że Genkow jest lepszy niż Brożek, że jaliens niż Głowa. Że trzeba z zagranicy pościągać, bo Polacy pękają psychicznie przed najważniejszymi meczami w europejskich pucharach. Mało tego jak się okazało Iliev (król strzelców w Serbii) nie gra lepiej od Rybusa, a Lamey od Jędrzejczyka. Mało tego. Ci nasi nowi piłkarze zarabiają wiele więcej niż ich poprzednicy. Piotr Brożek grał na amatorskich niemal kontrakcie aż do końca jego pobytu w Wiśle, więc jego apanaż względem takiego Diaza czy Pajicia wyglądał śmiesznie. Pamietajcie też, że za czasów Skorży 200 000 euro na bramkarza to było coś niemożliwego. U obecnych decydentów polityki sportowej tyle kosztował Milan Jovanić, co nie wstaje z ławki rezerwowych. Do tego Stan Valckx jest najlepiej w historii Wisły zarabiającym dyrektorem sportowym. Porażka niemal w jednym tygodniu z Podbeskidziem i outsiderem rozgrywek w dodatku parchatym, po raz pierwszy w tym kurniku od 28 lat to hańba. JŻS |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czy cudem dla Wisły jest zwycięstwo po dobrej grze z Cracovią,Podbeskidziem czy Lechią
Ja nie chce cudów,ale biorąc pod uwage pensje Maaskanta i zawodników grających obecnie w Wiśle chyba mam prawo oczekiwac zwycięstw z drużynami z doła tabeli Ekstraklasy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jest oczywiście opcja że następcy pójdzie ale ja jej na dziś nie biorę pod uwagę bo jest to bardzo mało prawdopodobne Dla mnie na dziś, jeśli chodzi o przyszłość Wisły to kwestia trenera to jest rzecz nawet nie drugorzędna -to jest zwykły wybieg dla gawiedzi...O idzie nowe, tylko to nowe będzie co najwyżej tak samo chujowe jak to co jest To jest taka zabawa jak to czy ministrem od dróg i kolei będzie Grabarczyk czy ktoś inny, ministrem zdrowia Kopacz czy Arłukowicz.Zmienią się nazwiska a problemy pozostaną - u nas to jest o tyle gorzej że nazwiska się zmienią a ci co przyjdą będą pewnie zmuszeni do jakiejś pseudo-rewolucji, czyli wywalić obcokrajowców, sprowadzić naszych rodzimych orłów - co bez pieniędzy będzie miało skutek opłakany ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja rozumiem kontuzje, dużo spotkań, itd. Ale ilu takie Podbeskidzie czy Cracovia mają piłkarzy na poziomie Ilieva, Wilka, Jovanovica, Nuneza czy Bitona? Nie są to jacyś wirtuozi ale piłkarze lepsi od tych którymi dysponują Kasperczyk czy Pasieka. Albo czy cudem jest nauczenie obrony krycia przy stałych fragmentach? Czy cudem jest nauczenie drużyny dobrego wykonywania stałych fragmentów? U nas 2/3 rożne są psute przez złe dośrodkowanie tak zwane "na jaja" . Dajcie mi piłkę, to i ja 1/3 piłkę dorzucę na 8 metr przed bramką...a u nas jest z tym dramat. Zwróćcie uwagę na stałe fragmenty wykonywane przez Legie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czekamy na rozwój wydarzeń . Stety czara goryszy się przelała . Jeśli Maaskanta stać na żarty po debrach to tylko znak , że to nie zawodnicy najbardziej zawiedli po tym spotkaniu , ale on sam . Jego czas dobiegł końca , dośc tego okłamywania rzeczywisości .
szkoda słów , gorzka lekcja z której ktoś musi wyciągnąć lekcję na przyszłość . Niech Kulawik lub Moskal przejmie drużynę do końca rundy i od wiosny szukamy trenera z warsztatem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
nie róbcie ze Skroży jakiegoś ponadprzeciętnego trenera. Na dwa i pół roku pobytu w Wiśle zespół grał dobrze przez pierwsze pół - z Kosą, z sezonem konia Zieńczuka i Brożka. Potem z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Legia grała piach przez cały poprzedni sezon i Skroża był już spakowany. Gdyby przyszedł ten Czech, to też by grali w 1/16 LE, bo mieli dobre transfery latem oraz znacznie lepsza młodzież od naszej.
Maaskant jest skończony po tym meczu, tutaj nawet nie ma co strzępic języka. Takich porażek się nie wybacza. Chciałbym, żeby przyszedł za niego ktoś pokroju Petrescu, jak nie on sam, to jakiś starszy, doświadczony Niemiec... cóż, marzenia? ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|