|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
"Przegraliśmy z klasową, dużo lepszą od nas drużyną, która przewyższała nas w każdym aspekcie futbolowego rzemiosła. Moi piłkarze mogą tylko się cieszyć, że nie stracili więcej bramek. Powinnismy uczyc się od piłkarzy z drugej strony Błoń jak wspaniale grac taktycznie. Jestem pewny, ze to ini zasługują na tytuł mistrzowski a nie nie my"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wybacz, ale z Cracovia trudno zagrać źle. Tym większe brawa dla Chaveza...
Krytyka oczywiście debilna, ale poprawny mecz z tymi ofiarami z Kałuży żadnym wyznacznikiem formy nie jest. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Duże lepsze byłoby te kilka słów niż ciągłe mówienie o braku szczęścia. Jak przegramy 0:5(nie daj Boże), to będziesz zadowolony kiedy Maaskant wyjdzie na konferencję i powie, że zagraliśmy dobry mecz i zabrakło nam szczęścia? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co do najemników i Polaków to proponuje popatrzeć na postawę Jovanowića i Garguły.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak patrze na tabele i widze, ze po 13 kolejkach jest przed nami Polonia czy Ruch a np. taki Widzew traci do nas tylko 3pkt to normalnie rece opadaja
![]() 14 strzelonych bramek w 13 meczach... Chryste Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Powiem więcej 4-ry strzały w światło bramki w meczach z tuzami TE takimi jak Podbeskidzie i Cracovia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kibice Wisły mają dość i odwrócili się od drużyny
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...fca36939,1,3,5 Panowie, to są trochę jaja. Rozumiem rozgoryczenie, ale tak się nie robi. Nie wiedziałem, że część ludzi poszła pod klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Czego sie nie robi? Nie można porozmawiać z piłkarzami? Idz ....a i spiewaj 'nic sie nie stało'
![]()
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
to ja jeszcze dorzucę 2 wątpliwe wygrane: z Jagą i ŁKS-em... i ewentualne straty punktowe (tak wiem, skończyło się jak się skończyło, mamy dwie wygrane - ale od tego czasu chyba limit farta się skończył). Generalnie nie mamy co się oszukiwać - gramy od początku rundy w lidze straszną pyte, dopóki były punkty i zwycięstwo to jeszcze to tolerowałem. Teraz nadal gramy pyte (nie wiem nawet czy nie większą), a punktów, zwycięstw, bramek czy nawet przebłysków dobrej gry nie ma. I to już jest za wiele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Możesz się z nim nie zgadzać, ale bez przesady. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przeciwko druzynie ktora do meczu z nami, strzelila 6 bramek w 12 meczach, majaca najgorsza ofensywe w lidze. I tak mimo wszystko bledow sie nie ustrzegl, wiec nie robcie z tego bog wie czego. Ona ma grać dobrze w meczach przeciwko Fulham i Tewnte, w ktorych INDYWIDUALNIE zawalil 5 bramek...
Maaskant do wyjebania. Sorry ale ta druzyna gra fatalnie, pasy powinnismy rozwalic w pyl, mimo ze to derby... Co z tego ze niezle zagralismy? Ale tylko i wylacznie dzieki temu ze oni pozwalali na sporo. Gra obronna calej druzyny to jedno wielkie dno. Dzis wygladalo ok, ale dlatego ze zapi*** na 120%. Co w normalnym meczu powinni byc 70-80% ale poprostu sa zle przygotowani, wytrzymalosciowo dobrze, moga biegac caly mecz... ale szybkosciowo to jest jeden wielki dramat.. Rownie pochyla od 2-3 mscy... Tylko inna sprawa, kto to wziecia? Tylko zagraniczny i jest to mozliwe tylko w zimie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
. Mam nadzieje że tak jak u Amikowców, nie będzie jakiejś głupiej przepychanki, która była w zeszłej rundzie, tylko jak ktoś będzie miał zapał na innych sektorach, to niech dopingujeNatomiast brak wsparcia z młyna, jest oczywiste po takim wyniku ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Piłkarzyki pajacyki! Ch*j wam w dupy gwiazdeczki. Nie jesteście godni podania ręki, a po dzisiejszym meczu powinniści dostać solidny wpie*dol!
Derby wasze, miasto nasze, Wisła to my! ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wilk i moze jeszcze paru innych pokzalo walke. A nasz trener naprawde za duzo pali holendra bo jego wypowiedzi zaczynaja zajebiscie odbiegac od rzeczywistosci i nawet nie wiedzial ile lat Wisła nie przegrala z kolezankami. Nie widzial jaka jet ranga tego meczu... porażka
![]() "Przewróć mnie na glebe, psiknij mi gazem po oczach, przyłóż do skroni naładowanego glocka, wyzwij od najgorszych walnij pała w potylice, wpie***l mnie za kraty za to ze jestem kibicem..." ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
znaczy, że ktoś oprócz mnie dostrzegł dobry mecz Diaza dzisiaj...
Ostatnio edytowane przez ślimak : 07.11.2011 o godz. 05:42.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Troche ochłąnąłem, bo wcześniej byłem zbyt wkurzony, żeby pisać :
Szczerze, widać było, że piłkarzom zależy jak jasna cholera. Gdybyśmy wykorzystali sytuacje to byłyby 3 punkty, a tak to wyszła bardzo bolesna porażka. Ja widziałem w tym meczu conajmniej 6 dogodnych sytuacji dla Wisły i conajwyżej 3 Cracovii i to naciągane. Może za bardzo chcieli, sam Biton mógł strzelić 3 bramki, a Genkov dołożyć 2. Do tego nie odgwizdany ewidentny karny na Ilievie i rzut wolny z kapelusza po którym Chavez strzela bramkę Van Der Biezenem (oglądając powtórki miałem wrażenie, że jakby Chavez go tak nie przydusił i nie pchnął to holender by w życiu w ten sposób nie strzelił). Chociaż z drugiej strony za takie coś należał się rzut karny jak byk, więc nie ma co płakać. W dodatku żenująca była ta gra na czas w wykonaniu pasiaków, ktoś w ogóle liczył ilość kontuzji / skurczy / przerw w grze? Bo takiej parodii dawno nie widziałem i dziwię się sędziemu, że nie doliczył z 10 minut bo miał ku temu solidne podstawy. Imo, jeśli Maskaant poleci to będzie wielka szkoda. Jedyny możliwy plus zmiany trenera teraz to fakt, że jest szansa, że dadzą mu dłużej popracować i nie będą nas straszyć Smudą po Euro... No nic, trzeba czekać na Patryka i Maora. A co do Maskaanta to co miał powiedzieć? Już kuźwa nie przesadzajcie, ja rozumiem, że derby, że dupa boli, że to już trzecia z rzędu, ale nie ma co drzeć koszuli na klacie. DRAMAT to był z Podbeskidziem, dzisiaj to była pechowa porażka. Jakbym miał kogoś wyróżnić to Diaza i Czarka. Bitona i Genkova bym wyróżnił jakby wykorzystali którąś ze stuprocentowych sytuacji do których dochodzili. Najgorsi byli Chavez (w końcu strzelił samobója piłkarzem Cracovii) i sędzia, który nie potrafił sobie poradzić w tak ważnym meczu - jak nie było po co to pochopnie szastał kartkami, a jak była burda w narożniku to nikogo nie ukarał
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.11.2011 o godz. 01:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
garść materiałów video z Derbów od KIKS.tv:
relacja: http://kiks.tv/2011/11/cracovia-pany/ doping kibiców: http://kiks.tv/2011/11/doping-kibico...rbach-krakowa/ wywiad z Gargułą: http://kiks.tv/2011/11/gargula-nie-u...-jest-w-dolku/ Galeria: http://kiks.tv/2011/11/galeria-184-derby-krakowa/ Skrót meczu: http://kiks.tv/2011/11/cracovia-wisla-10/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym, żeby z tej porażki wyniknęło coś konstruktywnego. Każdy z nas przeżył tę porażkę z zespołem, który piłkarsko jest gdzieś między Kolejarzem Stróże a ŁKS Łódź. My mamy inne cele, inne ambicje. Każdy z nas czuje się jakby dostał w ryj po tym meczu, ale chciałbym, aby ta ofiara, którą każdy z nas składa niosła za sobą perspektywę lepszej przyszłości. W zasadzie bez znaczenia jest czy Maskaant wywali dla przykładu jakichś piłkarzy, czy Basałaj wyjebie Maskaanta czy p. Cupiał wywali Basałaja. Ofiara jaką poniosło tysiące wiernych fanów Wisły w postai upokorzenia i bólu nie może pójść na marne tak, jak na wojnie na marnie nie idą ofiary poległych żołnierzy. Mam nadzieję, że wreszcie skończy się pudrowanie syfa i zacznie trzeźwa ocena, iż pomimo posiadania niezłych zdrowych grajków jak Biton, Iliev, Wilk, Jovanovic, Pareiko, nie potrafimy wygrać z totalnymi jełopami w derbach, z Podbeskidziem, dostajemy oklep w pucharach, męczymy się z Limanovią, a zwycięstwa z miernym ŁKS i waleczną Jagą zawdzięczamy splotowi okoliczności i błędom ludzkim. Żądam od władnych przeanalizowania sytuacji i podjęcia każdej niezbędnej decyzji (finansowej, sportowej, personalnej), która sprawi, że Wisła powróci na naturalnie przynależną Jej passę zwycięstw. My kibice też mamy tu rolę do odegrania. Trzeba trzeźwej oceny sytuacji żeby wiedzieć że samymi złymi emocjami nie da się motywować piłkarzy. Podobnie, jak głaskaniem po głowie. Wzywam Prezesa Basałaja do podjęcia męskich, trudnych, ale niezbędnych decyzji, bo nasz Klub podąża w złym kierunku. Począwszy od niedoskonałej polityki transferowej i błędów w wytrenowaniu, poprzez braki infrastrukturalne, aż po wielbłądy organizacyjne (Serbowie jadą do Anglii bez pozwolenia na pracę(!), a przykładowo biletów na mecz nadal nie można kupować przez internet, ani płacić za nie kartą płatniczą...)
Przegraliśmy w tej rundzie w zasadzie wszystko co najważniejsze było do przegrania. Skoro gorzej już nie będzie, pora zacząć budować trwałe struktury sportowe i nie bać się trudnych decyzji. Gorzej nie będzie, a trwałe struktury organizacyjne Klubu i tak zostaną, czyli my, Kibice...
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 07.11.2011 o godz. 01:29.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
[QUOTE=s1mone;1187782. DRAMAT to był z Podbeskidziem, dzisiaj to była pechowa porażka.[/QUOTE]
Nie to nie była pechowa porażka - nie z klubikiem, który do tej pory jebali wszyscy jak chcieli, którzy mieli fantastyczne staty u siebie :0-1-5 i bramki 2 (!)-10, którzy prezentują poziom zbliżony do Kolejarza Stróże albo Górnika Polkowice (z całym szacunkiem dla tych drużyn), który do tej pory wygrał RAZ fartem na Górniku, w końcu nie dlatego, że na litość Boską jesteśmy Mistrzem Polski i z takimi patałachami powinniśmy jechać aż im się niedobrze zrobi. [QUOTE=s1mone;1187782.Najgorsi byli Chavez (w końcu strzelił samobója piłkarzem Cracovii) i sędzia, który nie potrafił sobie poradzić w tak ważnym meczu - jak nie było o co to pochopnie szastał kartkami, a jak była burda w narożniku to nikogo nie ukarał Mylisz się, po zamieszaniu w narożniku po żółtej kartce zarobili Marko i jakiś parch. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dostali je później - nie za spinkę w narożniku tylko szarpaninę przy rzucie rożnym jakbyś nie zauważył.
Twój tekst o Cracovii niewiele wnosi, bo to były derby, a derby jak każdy wie rządzą się swoimi prawami.Dziś mogło być 4:0 i byś śpiewał jaki to piękny mecz zagraliśmy - wystarczyłoby mieć szczęście, a sprawiedliwy wynik wg mnie byłby 3:1 dla nas, a jeśli nie 3:1 to 3:2. I tyle. Taka piłka. Jak tego nie rozumiesz, to przerzuć się na kosza, tam wyniki są o wiele bardziej adekwatne do umiejętności piłkarzy i poziomu gry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze jedno: popatrzcie na potencjał poszczególnych klubów z czysto sportowego punktu widzenia: finanse, organizacja i piłkarze (ich poziom zarobków i CV). Limanovia nam się postawiła... Podbeskidzie sprawiło, że nie stworzyliśmy u siebie ani jednej groźnej akcji! Czemu my, mając odpowiednio mniejszy potencjał nie potrafiliśmy postawić się, zaszachować Fulham Londynie? Oglądałem mecz z trybun, otoczony fanatykami wierzącymi w sukces... Szybko zostaliśmy sprowadzeni na ziemię. A dziś Fulham gładko przegrało u siebie z Tottenhamem 1-3. Dalej wyliczając, ŁKS w zasadzie z nami zremisował. Jaga w zasadzie nas pokonała u siebie. Craxa nas pokonała... Wymieńcie mi jednego piłkarza Cracovii, ŁKS, Limanovii, Podbeskidzia, który miałby u nas grać w piłkę... Trener Maskaant się podnieca, że APOEL rządzi teraz w LM. Niestety rządzą nami - z całym szacunkiem - podrzędne kluby, które o dziwo rozgrywają z nami mecze życia, przełamują się, są silni naszą wielką słabością.
Mieliśmy zawojować Europę, grać w Lidze Mistrzów, albo też zabłysnąć w mniej prestiżowych rozgrywkach - Lidze Europejskiej. Na tym tle, słaba liga polska wygląda jak Kopciuszek. Drugą jedenastką powinniśmy ogrywać połowę drużyn, tymczasem każda kolejna drużyna pokazuje nam, że odpowiednim zagęszczeniem pola, ambicją, zaangażowaniem, można zneutralizować wszystkie nasze atuty. Raz jeszcze napiszę: Przegraliśmy w tej rundzie w zasadzie wszystko co najważniejsze było do przegrania. Skoro gorzej już nie będzie, pora zacząć budować trwałe struktury sportowe i nie bać się trudnych decyzji. Gorzej nie będzie, a trwałe struktury organizacyjne Klubu i tak zostaną, czyli my, Kibice... ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Widziałeś ten mecz? - nie widziałeś więc nie ocenia tylko po wyniku
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Żadnego wytłumaczenia, ŻADNEGO. To jeden z dwóch meczy w całym sezonie który mają OBOWIĄZEK dla nas kibiców wygrać!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
07.34 w poniedzialek...Maaskant jeszcze jest trenerem?
To co wczoraj po meczu mowili pilkarze i ,,trener,, wolalo o pomste do nieba!Robcie dalej z Kibicow debili! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Troche za dużo ludzi unosi się honorem... taka jest piłka i nic tego nie zmieni. Nie zawsze wygrywa lepszy. Skoro u nas taki żal i rozpacz to nie wyobrażam sobie co musiało się dziać w ManU, kiedy City pojechali z nimi pięcioma bramkami na ich stadionie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|