The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 21:02
Najłatwiej byłoby teraz wywalić Maaskanta. Tylko dlaczego mamy iść mu na rękę i płacić pewnie jeszcze odprawę dużą. Spieprzył zespół? Tak. To niech teraz sam go naprawi. A jest co naprawiać... Zresztą kogo możemy ściągnąć ewidentnie LEPSZEGO? Chyba nikt nie liczy na jakieś znane nazwisko, prawda?

Ostra rozmowa z Robertem i niech zasuwa i spija piwo, które naważył. Tylko błagam Basałaj, zacznij robić coś ze szkoleniem młodzieży (boiska, program, trenerzy, plany treningowe) bo Legia i Amica już wyprzedzają nas o lata świetlne i jeśli dłużej będziemy stać w miejscu to nigdy nie nadrobimy tej straty.

Amen
Ostatnio edytowane przez QBAS : 06.11.2011 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 21:03
Co ten Maaskant pieprzy za przeproszeniem?
On by chciał byśmy z okazji derbów farbowali wode w fontannach na mieście, tak wiem.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.11.2011, 21:03
Fornalik to dobry trener do Ruchu Chorzow.
My potrzebujemy goscia ktory przychodzi, na dzien dobry notuje serie masakr ligowych, wygrywa lige i rozwala puchary. A nie goscia ktory buduje sobie z kleckow lego swoj domek, a jak mu brakuje klockow to dorabia je sobie z chleba albo struga z drewna.
Taki byl Smuda za pierwszym razem, taki byl Kasperczak za pierwszym razem. Skorza byl jedna wielka niewiadoma.
Potrzebujemy goscia z nazwiskiem, gwaranta doswiadczenia i wynikow.

Chyba Urban by mi odpowiadal jako trener. Z Polakow!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 06.11.2011, 21:06
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.

Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje.

A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej.
Już miałem pisać, że nie chce Maaskanta w Wiśle, ale zauważyłem post kolegi (?) warszawiaka. I musze się z tym jednak zgodzić. Może jednak lepiej będą grać, jak wrócą wszyscy i może ta przerwa na repre coś pomoże.

I może Maaskant obrał psychiczną taktyke Mourinho? Z siebie robi pajaca na konferencjach, żeby wszyscy z drużyny zeszli?

Ja osobiście mam nadzieję, ze po przerwie zobacze inną Wisłę, lepszą i wygrywającą! I jestem PRZECIW zwolnieniu Maaskanta.
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2011, 21:07
W Kambodży właśnie wyrzucili trenera z wicemistrza tamtejsze ligi. Weźmy jego. Ja dam stówkę na jego zatrudnienie i co miesiąc dychę na pensję, (Wy się też dorzucicie mam nadzieję). Jakby mu po miesiącu pracy nie szło i Wisła nadal grała słabo, albo nie daj Boże słabiej, to go wylejemy na zbity pysk i poszukamy kogoś w Wietnamie, .....albo Ugandzie.
Ostatnio edytowane przez libero : 06.11.2011 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.11.2011, 21:08
Cytat:
Co Pan myśli o swojej przyszłości w Wiśle po tym przegranym meczu derbowym?
- Myślę, że będzie fantastyczna. Ma trwać jeszcze trzy lata.
i bardzo dobrze odpowiedział!

ale niektórzy woleliby smętne "decyzja należy do właściciela/RN", "jesteśmy w trudnej sytuacji", "nie potrafię"

to jest TRENER, a nie płaczek!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ja powtórze - większej pyty od tej z żydami to się zagrać po prostu nie da. Niemożliwe to jest. Ale Urbana nie zniose...to co zrobił z Lubinem to jest przecież kpina. Z Polaków wolałbym Tarasiewicza. Ale tylko do końca rundy. A później ?
Kolega wcześniej pisał o Razvanie Lucescu - jak jest do wyciągnięcia to na teraz mój faworyt.
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Fornalik to dobry trener do Ruchu Chorzow.
My potrzebujemy goscia ktory przychodzi, na dzien dobry notuje serie masakr ligowych, wygrywa lige i rozwala puchary. A nie goscia ktory buduje sobie z kleckow lego swoj domek, a jak mu brakuje klockow to dorabia je sobie z chleba albo struga z drewna.
Taki byl Smuda za pierwszym razem, taki byl Kasperczak za pierwszym razem. Skorza byl jedna wielka niewiadoma.
Potrzebujemy goscia z nazwiskiem, gwaranta doswiadczenia i wynikow.

Chyba Urban by mi odpowiadal jako trener. Z Polakow!
Nie Urban nie, Probierz jest zaj***** trenerem, gdzie nie byl tam druzyna odnotywala bardzo dobre wyniki.
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2011, 21:09
Trzeba Maaskantowi przyznać jedno - jest mistrzem PR-u. Wprost niewyobrażalnie pomieszał części z Was w głowach.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2011, 21:09
Mamy dwie opcje
1.podziękować Maaskantowi i rozpocząć karuzelę
2.Przetrwać kryzys
Moim zdaniem druga opcja jest zdecydowanie korzystniejsza.Przypominam Petrescu i jego pochopne zwolnienie w kryzysie, a potem jego LM z klubikiem z rumuńskiej wsi. Skorża w L tez juz miał spakowane walizki i co jest 1/16 LE.
Napic sie teraz -mniej boli,czasem się przegrywa ten najważniejszy mecz,taka jest piłka.Jutro spokojnie zabierzmy sie do analizy meczu.Sytuacji mieliśmy dużo walka była do końca.Brakło Małego i Sobola,o Melixonie nie wspomnę.W okienku pewnie dojdzie 2-3 następnych dobrych grajków.Strata jest już duża ,ale jesienią rok temu tez była .
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2011, 21:10
....a co ma zrobić jeszcze ten mitoman holenderski, żeby niektórzy przejrzeli na oczy?

A jak ma szrot a nie piłkarzy, to pytanie ...

Kto ich na Reymonta zwerbował?

Za porażkę z parchami każdy wynocha.

JŻS !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.11.2011, 21:11
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Najłatwiej byłoby teraz wywalić Maaskanta. Tylko dlaczego mamy iść mu na rękę i płacić pewnie jeszcze odprawę dużą. Spieprzył zespół? Tak. To niech teraz sam go naprawi. A jest co naprawiać... Zresztą kogo możemy ściągnąć ewidentnie LEPSZEGO? Chyba nikt nie liczy na jakieś znane nazwisko, prawda?

Ostra rozmowa z Robertem i niech zasuwa i spija piwo, które naważył. Tylko błagam Basałaj, zacznij robić coś ze szkoleniem młodzieży (boiska, program, trenerzy, plany treningowe) bo Legia i Amica już wyprzedzają nas o lata świetlne i jeśli dłużej będziemy stać w miejscu to nigdy nie nadrobimy tej straty.

Amen

Dlaczego nie liczyć na głośne nazwisko? skoro Petrescu do nas przyszedł gdy nie było stadionu i gdy placiliśmy mniej to teraz mamy możliwość na podobnej klasy trenera.Sam jestem za tym by przyszedł znany byly piłkarz który ma jakieś przetarcie w trenerce i będzie autorytetem dla drużyny.Trzeba na spokojnie poszukać nie brać pierwszego lepszego z nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.11.2011, 21:11
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Edit - Baala radzę działac szybko.Następne stadium wygląda tak:
Gościu może odpowiedziałbyś merytorycznie z czym sie nie zgadzasz? Robert kompletował tą obronę? Kompletował. Jak można się z tym nie zgadzać. Dodatkowo to jeśli zsumuje się pensje tych wszystkich obrońców których sprowadził Stan z Robertem to wyjdzie że to najdroższa obrona w Wiśle w Erze Cupiała...

I nie wyskakuj mi tu z jakimś postem z Urbanem, bo jeszcze nawet nie napisałem czy chce zmiany trenera czy nie. Bo jestem zwolennikiem by to robić wraz z końcem rundy, niech prowadzi tą drużyne do końca roku i zbiera owoce tego co sam zbudował.
Ostatnio edytowane przez Baala : 06.11.2011 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2011, 21:12
@flamengista
a dlaczego nie jest możliwe granie swojej piłki, tak żeby liga musiała nas gonić? Powtarzanie zdania 'Zanim nowy trener zagraniczny nauczy się naszej ligi' sprawia że stoimy w miejscu, tak jak liga włoska z catenaccio (zachowując wszelkie proporcje)
@topic
ktoś wspomniał, że byłby w stanie co weekend sortować śmieci, żeby zarobić na kontrakt Magath'a, mógłbym tak samo pod warunkiem, że po 8 godzinach pracy mógłbym iść na trening pierwszego zespołu i widzieć pot, łzy i krew. Wiedzieć, że zawodnicy zapierdal** tak samo jak ja, a nie śmigają po galeriach ps. Są jeszcze 2 treningi dziennie? Czy skończyły szybciej niż zaczeły?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2011, 21:15
Panowie, rzućcie jakąś optymistyczną analizę typu wdrażamy schematy płynnego przechodzenia miedzy formacjami, albo z gry obronnej do ataku. Albo coś o tej kulturze gry. Naprawdę jest dobry moment, aby sobie poprawić humor.

Będę zdziwiony jak Maaskanta wyrzucą (a sam nie odejdzie co już powiedział). Rozwiązanie jego kontraktu jest pewnie zbyt kosztowne. Zatem będziemy się z tą grą męczyć do wiosny. Tylko zgodnie z jego słowami nie wiadomo której.

Mamy w większości średniosłabych zawodników średniosłabego trenera i kompletnie nieprofesjonalny klub.
Jak mamy słabych zawodników to trzeba ten fakt zauważyć. I uczyć ich tego co nie umieją. I nie ważne czy maja osiemnaście czy dwadzieścia osiem lat. Od tego jest trener, żeby takie rzeczy zauważyć.

Nie uczy się rozwiązywania równań różniczkowych kiedy nie umie się tabliczki mnożenia.

Kapitan zespołu, który nieatakowany nie trafia bodaj sześć razy w światło bramki z trzydziestu metrów.
Taki zawodnik zostaje godzinę po każdym treningu i ćwiczy strzały. I nieważne, że ma trzydziestkę na karku.

Obrona, która od roku nie potrafi poradzić z dośrodkowaniem ze stałego fragmentu gry. Co oni robią od roku na treningach ?

Spośród czterech obrońców tylko jeden umie skoczyć wyżej niż wysokość korków.

Rzuty rożne itd.

To jest abecadło, którego jako drużyna nie umiemy.

I nad tym rzemiosłem trzeba pracować, ćwiczeniem stałych fragmentów gry, zagrań trójkowych itd. A jak już to opanujemy to możemy śnić o potędze. Możemy ćwiczyć te schematy taktyczne. Dowoli. Tylko czy nasz trener potrafi takie przyziemne rzeczy robić ?

Czy zwolnienie Maaskanta coś da ? Niewiele. Źródło choroby jest gdzie indziej. To brak bazy, brak szkolenia młodzieży i ogólny brak jakiegokolwiek profesjonalizmu w klubie. To wreszcie chora polityka transferowa.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.11.2011, 21:15
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ruch lepszy bo ma lepszych piłkarzy. Jeśli masz wątpliwości - spójrz na tabelę.
Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mamy ZNACZNIE lepszych kopaczy niż Ruch, ale nie mamy zespołu i trenera. Każdy z naszych "piłkarzy" grał już DUŻO, DUŻO lepiej niż obecnie (w naszym klubie czy też gdzie indziej). Kadra jest nieprzygotowana do sezonu motorycznie, taktycznie (brak wypracowanych schematów, itd.) a także motywacyjnie. Niestety Robert jest słabym trenerem co udowadnia w każdym kolejnym meczu - tak słabo i chaotycznie grającego zespołu to dawno nie widziałem (może dlatego, że nie ogładam innych niż Wisły meczów naszej "Ekstaklasy").
Odpowiedz cytując
andrzej_p
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 06.11.2011, 21:16
Krav napisał(a):Wyświetl post
Ja powtórze - większej pyty od tej z żydami to się zagrać po prostu nie da. Niemożliwe to jest. Ale Urbana nie zniose...to co zrobił z Lubinem to jest przecież kpina. Z Polaków wolałbym Tarasiewicza. Ale tylko do końca rundy. A później ?
Kolega wcześniej pisał o Razvanie Lucescu - jak jest do wyciągnięcia to na teraz mój faworyt.
Nie obrażaj Żydów - i pisz to słowo z dużej litery - bo jak odejdzie Melikson z Bitonem, to będziesz oglądał mecze Wisły drugiej ligi. Czy zrozumiałeś
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2011, 21:19
W tym roku liga kończy się wcześniej niż zwykle, przerwa jest dłuższa. O ile normalnie zmiana trenera po sezonie jest trudna, bo ma bardzo mało czasu na ogarnięcie zastanego burdelu to akurat w 2012 jest nieco więcej czasu.
Więc nic lepszego się chyba nie wymyśli jak tylko zostawić Maaskanta do końca kontraktu a od zimy szukać kogoś nowego.
Poza tym taka opcja pokazuje również, że jesteśmy jakimś tam cywilizowanym klubem, który respektuje umowy itd. Dla sensownego trenera z zachodu to może mieć znaczenie.
W tej chwili z pieniędzmi jakimi dysponuje klub to nikt lepszy tutaj nie przyjdzie.
Obawiam się tylko żeby tym nowym nie był Franiu "Maturzysta" Smuda, pogoniony z reprezentacji po Euro...
Z nim to Cupiał może się dogadać już wcześniej. Tyle że byłoby to chyba jednoznaczne z decyzją o nieprzedłużaniu kontraktu ze Stanem.
Nic, pożyjemy, zobaczymy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2011, 21:21
Ja mimo wszystko dałbym szansę Robertowi Maaskantowi.
Po pierwsze nie możemy działać pod wpływem emocji , w dodatku skrajnych. To nie jego wina,że Wisła marnowała dziś setki,bo marnowała i to bardzo :( Musi przede wszystkim poprawić stałe fragmenty i to zrobi, bo to nie może dłużej trwać.
Niedługo do składu wrócą najlepsi : Melikson , Sobol , Mały . Będzie tylko lepiej ! Zespół,który ograł Litex 3 sierpnia nie mógł tak po prostu zapomnieć jak się gra ! W takiej dyspozycji jak wtedy jesteśmy w stanie pojechać każdego w tej lidze kilkoma bramkami i spokojnie moglibyśmy bić się o wyjście z grupy LE. Głowy do góry , po burzy słońce wychodzi zza chmur !
Więcej optymizmu kur.wa , bo my - Wisła Kraków na sukces jesteśmy tak czy siak skazani .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2011, 21:23
Robercie, kończ Waść wstydu sobie i nam oszczędź.
Mam nadzieję, że jutro przeczytam news oznajmiający zwolnienie RM. Są dwa tygodnie przerwy w sam raz na zmianę trenera, jeśli nie chcemy w grudniu tracić do leadera min. 12 punktów. dalsza jego praca u nas skutkować może na wiosnę miejscem w tabeli w okolicach 10 pozycji. Naprawdę wystarczy, jego praca nie wiem czy nie jest gorsza od sławnej polskiej myśli szkoleniowej.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2011, 21:28
Trener, który przegrywa derby z nieudacznikami z kałuży nie powinien dłużej trenować takiego klubu jakim jest Wisła. Mam nadzieje, że Bogusiowi Cupiałowi zależy jeszcze na Wiśle. A jeśli tak to będzie wiedział co zrobić. Bo na dymisje tego pajaca z Holandii jak widać i słychać nie ma co liczyć.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.11.2011, 21:29
andrzej_p napisał(a):Wyświetl post
Nie obrażaj Żydów - i pisz to słowo z dużej litery - bo jak odejdzie Melikson z Bitonem, to będziesz oglądał mecze Wisły drugiej ligi. Czy zrozumiałeś

Andrzeju p - wypie*dalaj. Czy zrozumiałeś?

Po drugie- aż mnie trzęsie, jak czytam komentarze, że maaskant ma zostać, bo nikogo lepszego mieć nie będziemy itd. Może przynajmniej będziemy mieć kogoś, kto szanuje nas i wartości dla nas ważne?! Po przegraniu derbów u żydów, po tym wywiadzie, który pokazał jak głęboko w dupie ma kibiców Wisły, jeszcze jakieś zasrane pokemoństwo ma czelność pisać, że ta łajza jebana ma zostać na stołku?! Przekaz maaskanta jest jasny - ja tu jestem ważny, a nie jakieś tam derby. ....a, gdybym wiedział o tym wywiadzie tuż po meczu i przed spotkaniem z maaskantem i piłkarzami pod stadionem, to bym tego szmaciarza chyba udusił.

Jak ....a nawet po takim meczu nie rozumiecie, że są rzeczy ważniejsze niż wynik sportowy (którego rzekomo gwarancją ma być maaskant), a tym czymś jest poczucie godności i szacunek do samego siebie, to już tego nigdy nie zrozumiecie i nie zasługujecie na nazywanie się kibicami Wisły. Gdyby przynajmniej pokazał, że jest mu żal, jest wściekły, przeprasza kibiców itd. no ....a, cokolwiek, co sugerowałoby, że szanuje ten klub, który dla nas jest całym życiem, to bym zrozumiał. Jednak po tym wywiadzie ten gość powinien zostać wywieziony na taczkach jeszcze dziś.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 06.11.2011 o godz. 21:37.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 21:38
andrzej_p napisał(a):Wyświetl post

o ku..a mać.Ok jak chcesz - a kysz PARCHU pier...ony. Czy zrozumiałeś ?
Jak nie to masz tu translator na hebrajski http://translate.google.pl/#pl|iw|wy...archu%20jebany
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2011, 21:53
Chociaż nie trawie chłopa, Maaskant powinien zostać do końca sezonu. Dosyć już tego ciągłego zmieniania trenera po serii niepowodzeń. Nikt jeszcze nie dostał u nas takiej szansy, więc zaryzykujmy. Wolę oczyszczający sezon bez mistrzostwa, niż kolejny przypadkowy tytuł, gromadę darmowych patałachów i kolejny w....... w pucharach i w lidze. Przekonuje mnie argument ze Skorżą w Legii. Miał trochę czasu, mądrze wzmocniono mu zespół i są efekty. Mogę się założyć, że jeżeli nie stanie się żadna katastrofa Legia będzie miała w 2012 r. mistrza.

Nie kupuję natomiast argumentów, że mamy słaby skład jak na naszą ligę. Jesteśmy zdecydowanie jednym z najsilniejszych kadrowo zespołów nawet bez Małeckiego i Meliksona. Ta padaczka którą prezentujemy od lipca to wina trenera ale chcę wierzyć, że to już dno dołka w który wpadliśmy i będzie już tylko lepiej. Wy.......ić w zimie patałachów z obrony, kupić (nie wypożyczyć) z 3-4 sensownych grajków a będzie dobrze. I koniec z polityką, że każdy dobry byle nie Polak. Jak widać taka koncepcja dogorywa. I bardzo dobrze.
:/
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2011, 22:00
Baala:
Cytat:
Gościu może odpowiedziałbyś merytorycznie z czym sie nie zgadzasz? Robert kompletował tą obronę? Kompletował. Jak można się z tym nie zgadzać. Dodatkowo to jeśli zsumuje się pensje tych wszystkich obrońców których sprowadził Stan z Robertem to wyjdzie że to najdroższa obrona w Wiśle w Erze Cupiała...
Merytorycznie pisałem kilka razy w ostatnim czasie i z reguły posty te jako nie przystające do binarnego punktu widzenia, ale proszę bardzo wstawię jeden z nich.Wszystko co wtedy napisałem nie traci na ważności.Główna tresc podkreślona.

Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
nie wytluszczałbym gloryfikowania porazki w meczu ktorym nie mielismy praktycznie nic do powiedzenia...i przegranego zasluzenie i wysoko !
a ze jest to zgodne z przyjetą linią wcale do tego nie uprawnia , a jesli juz to prosilbym o wytluszczanie tych postów userów ktorych krytyka jest merytoryczna i uzsadniona to tyle...
W sposób oczywisty mijasz się z prawdą.Od gloryfikowania porażki do docenienia gry jest droga daleka jak stąd na księżyc, ale podejrzewam, że nieco bliższa niż od Twojego zaślepienia na potencjał naszej kadry do obiektywnego stanu rzeczy.

Mateusz91:
Cytat:
Wisła w erze BC nigdy nie przegrywała tylu meczów co teraz
Podejrzewam, że jest to spowodowane tym, że mając taki skład (na chwilę obecną) w przypadku przedstawicieli "polskiej myśli szkoleniowej" naszym jedynym pucharem na ten moment (przy dobrych wiatrach) byłby Puchar Polski.

Drozd:
Cytat:
pierwsza bramka to klasyczny przykład wytrenowanego schematu,
Problemem nie jest przygotowanie schematu a możliwosc wprowadzenia go w życie.Jak myślisz z kim taki schemat wprowadzic jest łatwiej - Z Johnsonem, Duffem i Dempsey'em czy może z Kirmem, Gargułą i Brudem?

Cytat:
trener nie ma dobrych zawodników? A kto przez rok kompletował obronę? Holendrzy, teraz niech odpowiadają za zawodników, których sprowadzili.
Ok, więc umówimy się na prostą rzecz.Dam Ci tysiąc złotych a Ty w zamian masz za to kupic samochód na chodzie najlepiej z klimatyzacją, ABS, wspomaganiem kierownicy i 2 poduszkami.Oczywiście jak tego nie zrobisz to będzie Twoja wina - przecież miałeś wolną rękę...

Baala:
Cytat:
Bronienie Maaskanta jest, wręcz momentami niesmaczne. W głowie mi się nie mieści jak można go bronić i to nazywając innych, którzy mają inne zdanie trollami po meczu gdzie dostaliśmy w czape i nic praktycznie nie mieliśmy do powiedzenia. Prawda jest brutalna, co z tego że z przodu coś tam graliśmy (ale nic wielkiego tak naprawdę) jak Fulham jakby zależał od tego ich awans, to by wbiłoby nam i 5 bramek. Jakby awansować dalej potrzebowali 6 to też by wbili, jakby musieli 7 to pewnie też.
Niesmacze jest krytykowanie go w oparciu o wyimaginowane fantazje nie przystające do obecnych realiów.

Cytat:
On tę kadre kompletował.
Natomiast powtarzanie tego absurdalnego stwierdzenia jest jeszcze bardziej niesmaczne.

qqq_b:
Cytat:
Druzyna gra gorzej niż przed jego przyjsciem, a sklad ma o niebo lepszy. Ściągnąć polskich zawodników+polskiego trenera i jazda.
Proponuję Bobo Kaczmarka ewentualnie Janka Urbana.Z naszym składem jeden i drugi jak przystało na polskich ratowników zrobili by co najmniej półfinał LE a drużyna grałaby jak z nut.
Ostatnio edytowane przez Martinus : 06.11.2011 o godz. 22:02.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2011, 22:06
Pamiętam, że już za Skorży połowa forum była za nim, a połowa kazała wypadać mu Tak tez jest i z Maaskantem, niektórzy lubią pozostawać pod czarem, urokiem trenerów, niektórzy oczekują stylu i wyników a nie tylko pięknych słówek.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2011, 22:07
kogo z polskich trenerow?
Czesia Michniewicza? a moze Rafala Ulatowskiego, a moze jednak Jasia Urban, sympatyczny gosc ale nie daje sobie rady w zadnym klubie
polskich graczy co nie ktorzy chca? pewnie, mozna kupic
tylko ile zaplacimy za graczy z Polskiej ligi ktory zagral dobre pol sezonu w polskiej ekstraklasie? na dzien dobry milion euro
ilu bylo juz w polskiej ekstraklasie zawodnikow jednej rundy
juz w klubie kilku takich mielismy, Lobo,Gargula,Kwiek itd.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.11.2011, 22:07
irman napisał(a):Wyświetl post
Chociaż nie trawie chłopa, Maaskant powinien zostać do końca sezonu. Dosyć już tego ciągłego zmieniania trenera po serii niepowodzeń. Nikt jeszcze nie dostał u nas takiej szansy, więc zaryzykujmy. Wolę oczyszczający sezon bez mistrzostwa, niż kolejny przypadkowy tytuł, gromadę darmowych patałachów i kolejny w....... w pucharach i w lidze. Przekonuje mnie argument ze Skorżą w Legii. Miał trochę czasu, mądrze wzmocniono mu zespół i są efekty. Mogę się założyć, że jeżeli nie stanie się żadna katastrofa Legia będzie miała w 2012 r. mistrza.

Nie kupuję natomiast argumentów, że mamy słaby skład jak na naszą ligę. Jesteśmy zdecydowanie jednym z najsilniejszych kadrowo zespołów nawet bez Małeckiego i Meliksona. Ta padaczka którą prezentujemy od lipca to wina trenera ale chcę wierzyć, że to już dno dołka w który wpadliśmy i będzie już tylko lepiej. Wy.......ić w zimie patałachów z obrony, kupić (nie wypożyczyć) z 3-4 sensownych grajków a będzie dobrze. I koniec z polityką, że każdy dobry byle nie Polak. Jak widać taka koncepcja dogorywa. I bardzo dobrze.
Jestem dokładnie tego samego zdania. Kadrowo może nie jesteśmy mocni w kontekście rywalizacji w Europie, ale na polską ligę - a zwłaszcza na przeciwników pokroju Craxy czy Podbeskidzia - powinno to absolutnie wystarczyć. Nawet bez Meliksona czy Sobolewskiego, Wisła takie mecze powinna wygrywać. A że tego nie robi, to niestety wina naszego sztabu szkoleniowego. Maaskant albo nie ma koncepcji na ten skład, albo coś jest nie tak między nim a zespołem, a o czym my nie wiemy. Uważam, że jest przeciętnym trenerem a Wisła zasługuje na kogoś lepszego.

Natomiast powinien dograć kontrakt do końca. Po pierwsze, mam dość trenerów z łapanki, a na chwilę obecną kandydata nie mamy.
Po drugie, nowy trener też potrzebuje czasu na zbudowanie drużyny wedle własnej koncepcji. Dlatego przerwa w rozgrywkach byłaby najbardziej odpowiednim momentem i nie chodzi mi o przerwę na kadrę.

Jeszcze jedna istotna sprawa, która w Wiśle jest niestety niedoceniana - to sztab przygotowania fizycznego. Nigdy nie mieliśmy orłów w tej specjalności i to się musi zmienić. Nie wolno Cupiałowi szczędzić pieniędzy na doświadczonych trenerów bo sam sobie robi kuku.

Czekam również na ruchy transferowe w zimie, bo nawet jeśli dostaniemy trenera z górnej półki, to może wyciśnie on z tego zespołu więcej, niż Maaskant, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 22:14
Baala napisał(a):Wyświetl post
Gościu może odpowiedziałbyś merytorycznie z czym sie nie zgadzasz? Robert kompletował tą obronę? Kompletował.
Nie kompletował. Robił to Stan. A wyglądało to mniej więcej tak: mieliśmy zero euro na prawego obrońcę i trzy kandydatury: Baszczyńskiego, Wasilewskiego i Lameya. Baszczyńskiego zablokowała "góra", Wasilewski chciał kontraktu podobnego jak w Anderlechcie, no i zostaliśmy z Lameyem.
Nie dlatego, że Robert go chciał. Dlatego, że nie chciał go nikt inny i dzięki temu mogliśmy go sobie wziąć.

I tak to mniej więcej wyglądało.

O Petrescu tez mitomani pisaliście, że "ma piłkarzy jakich chciał".

Gówno prawda. Były grosze na transfery, w .... pozycji do zapełnienia - no to obronę mamy ze śmietnika.

Acha - pamiętam genialny tekst apropo "Baszcza" z tego forum: "nie po to zatrudnialiśmy Valcxxa, żeby nam ściągał starych Polaków". A to dlatego, że większość z was jest wyjątkowo oporna na fakty i wbrew wszystkiemu wierzy, jakim to zajebiście zarządzanym klubem jesteśmy. Tylko skoro tak jest, to czemu kolejni dyrektorzy sportowi muszą grzebać w śmietniku żeby skompletować skład?

Ale wiem, że i tak do Ciebie nie dotrze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2011 o godz. 22:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 22:14
....a przeciez ktos musi ponies konsekwencje takiej gry i wstydliwych porazek skoro nie trener ktory sprowadza Wisle na dno i jest kolejnym szrotem sciagnietym do Wisly to pilkarze powinni dostac w dupe dosc juz przymilania sie i klepania sie po plecach albo rybki albo cipki pora zeby zlapac za morde cale to wesole towarzystwo i pokazac ze w Wisle dajesz z siebie 150% albo wypierdalaj jestem za tym aby sprowadzic kogos aby nadzorowal Maaskanta i go w....ial opcja Polonia . J.W. moze wtedy sam odejdzie
a wszyscy ktorzy storpeduja ten pomysl niech sie zastanowia czy lezy im na sercu dobro Wisly bo dostawac w dupe od takich poteg jak parchy czy Podbeskidzie to nie jest potknieci tylko wykladnia tego co osiagniemy z Maaskantem
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów