The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 09:33
MCX napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz, że nasi zawodnicy są opłacani adekwatnie do swoich umiejętności tylko z Maaskanta taka sierota, że nie umie skorzystać z ich potencjału?

Obawiam się, że to nie takie proste. Owszem, Maaskant popełnia błędy ale obecne wyniki zespołu to nie tylko jego wina. Moim zdaniem problem tkwi głównie w piłkarzach, bo większość z nich jest zwyczajnie wypalona i jakikolwiek trener, który by ich trenował nie zdziała z tą paczką cudów.

Jak na nich wczoraj patrzyłem widziałem zblazowane gwiazdeczki, którym zwyczajnie nie chce się grać. No bo jak to jest, że praktycznie ten sam skład wygrywa w dobrym stylu z Lechem w Poznaniu, potem z Fulham u siebie, a nagle nie daje rady Podbeskidziu? Moim zdaniem powinni dostać kary finansowe i tyle. Można przegrać ale nie w tak żałosny sposób i nikt mnie nie przekona, że ta porażka to wyłącznie wina Maaskanta.
Masz racje. Trener po prostu nie umie wpłynąć na zawodników i dlatego też trzeba go wy.......ić. Niech przyjdzie ktoś z charakterem to zagoni ich do ciężkiej pracy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.10.2011, 09:42
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant do zwolnienia. Gramy kompletnie bez stylu. Tego się nie da oglądać. Po prostu się nie da.MAASKANT WON Z WISŁY!
P.S. Razem ze swoimi "czarnymi perłami"- Jaliensem i Lameyem!
Wyluzuj. Jeśli jesteś zwolennikiem natychmiastowego wyrzucenia Maaskanta (masz do tego prawo), to przynajmniej nie używaj zwrotów typu "WON", bo to się nadaje ale na forum pasiastych dam. Szanujmy się wzajemnie.

Nie lubię się powtarzać ale widzę, że czasami trzeba zmienić język pisania na prostszy, bo co poniektórzy nie łapią. Maaskant musi dograć kontrakt do końca z dwóch powodów:

1. Nie ma póki co dla niego alternatywy i trzeba dać Stanowi czas na znalezienie następcy.
2. Nagła zmiana trenera w środku rundy do niczego dobrego nie doprowadzi.

Natomiast po sezonie pożegnam Go bez żalu, bo trenerem jest jak dla mnie kiepskim.

Oczywiście, powtórzę jeszcze raz - jestem w pełni świadom tego, że Maaskant nie jest jedynym winowajcą obecnej sytuacji. Ale też nie zgadzam się z opiniami, że nie jest winien w ogóle.

Skład mamy, jaki mamy. Orły (z wyjątkami) to to nie są. Ale mimo wszystko, nawet takim składem wygranie z PBB nie powinno stanowić dla nas problemu, zwłaszcza na R22. Jeśli przegramy w Londynie - ok, nie mam pretensji, zrozumiem. Ale w lidze z beniaminkiem i to u siebie? I w takim stylu? No proszę...

Wolfy pisze, że nazwiska nie grają. Jasne, że nie grają. Ale wczorajszy mecz nie został przegrany przez brak umiejętności. Przegraliśmy, bo zabrakło zaangażowania, koncepcji gry, automatyzmu i biegania. Czyli aspektów, na które trener ma ogromny wpływ.

Oczywiście znajdą się i tacy, co powiedzą, że "z pustego to i Salomon nie naleje" i trochę racji będą mieli. Wystarczyło wczoraj spojrzeć na naszą ławkę rezerwowych. Ale powtórzę - z takimi drużynami, jak PBB, nawet obecnym składem powinniśmy wygrać. Albo przynajmniej zaprezentować znacznie lepszą grę i zaangażowanie. Tym bardziej, że praktycznie tym samym składem wygraliśmy ze - słabym bo słabym, ale zawsze - Fulham. A więc dało się? Dało.

Reasumując - należę do tej grupy, która widzi więcej aspektów naszej obecnej sytuacji. Jest aspekt kontuzji, słabej kadry, braku boisk treningowych, braku wizji budowania drużyny, czy podejrzanie słabego sztabu medycznego. Ale w całej tej układance widzę również Maaskanta, który jawi się jako trener kiepski, bez charyzmy, nie potrafiący zmotywować zawodników, za to potrafiący wygadywać różne ciekawe rzeczy na konferencjach prasowych...

Chciałbym bardzo, że Maaskantowi się powiodło, bo w końcu jestem kibicem Wisły i to od 1978 roku. Jednym ze współtwórców ruchu Ultras, którego 10-lecie niedawno obchodziliśmy. Kocham ten klub i nikomu źle nie życzę.
I uwierzcie mi, nic nie sprawiłoby mi większej przyjemności, jak na wiosnę przyszłego roku odszczekanie wszystkiego, co napisałem na temat Maaskanta. Ale jakoś tego nie widzę, nie czuję.

Tyle z mojej strony.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.10.2011, 09:44
Zmiany na hurra skończą się tak trafioną jak Kasperczak za Skorżę.
Dajcie Maaskantowi dograć tą rundę. Zobaczymy, na którym miejscu wylądujemy i czy będziemy grać dalej w Lidze Europejskiej i Pucharze Polski.

Pamiętajcie, że mamy mało piłkarzy klasowych.
Jedyny piłkarz, który nie gra na poziomie swojego wynagrodzenia to Jaliens.

Moim zdaniem tak jak w NBA należy zatrudnić konsultantów do defensywy i wyprowadzania akcji. Maaskant niech będzie menadżerem, a trenerów trzeba zatrudnić. Niewiem dlaczego jest tylko do bramkarzy i kondycji osobny trener.

Co do przerwy zimowej to jak nie zakupimy 3 obrońców do pierwszego składu to niema co myśleć o sukcesach. Pozostałe formacje są ok.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2011, 09:48
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Masz racje. Trener po prostu nie umie wpłynąć na zawodników i dlatego też trzeba go wy.......ić. Niech przyjdzie ktoś z charakterem to zagoni ich do ciężkiej pracy.

Z tym, że Maaskant ma problem żeby wpłynąć na zawodników mogę się zgodzić.

Wczoraj co prawda próbował, zdejmując już w pierwszej połowie Nuneza i wpuszczając Boguskiego. Myślałem, że to jakoś wstrząśnie drużyną, ale się przeliczyłem.

Problem w tym, że oprócz trenera z charakterem potrzebujemy również zawodników z charakterem. A ci nasi są wypaleni i przekonani o własnej świetności.

Wiecie dlaczego Podbeskidzie tak wczoraj zapierdalało? Bo niedawno część z tych chłopaków mogło tylko marzyć o grze przy kilkunastotysięcznej publiczności na nowiutkim stadionie. Dlatego teraz walczą do upadłego i szanują to, co mają.

A większość z naszych jak podeszła do meczu? "A przyjeżdża jakiś wiejski zespół, pykniemy ich na stojąco." To mnie najbardziej denerwuje i w dodatku mam dziwne przeczucie, że to nie ostatni mecz w tym roku po którym za postawę tych piłkarzy będzie nam po prostu wstyd.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.10.2011, 09:52
Był kiedyś taki mit za Skorży i nawet wcześniej, że jak będzie się miało zagraniczny skład to oni w każdym meczu przynajmniej będą grać z takim samym zaangażowaniem, bo to profesjonaliści i tak się gra na zachodzie.

Przynajmniej mit ten został obalony.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.10.2011, 09:59
Wczorajszy mecz obnażyl absolutnie wszystkie nasze problemy .

1) brak zgrania u zawodników, do tego dochodzi u niektórych brak chęci i walki na 100%

2) złe ustawienie taktyczne, drużyna jest kompletnie bez stylu

3) złe początki spotkania , zespół sie budzi dopiero po stracie gola ( jesli wogóle się budzi )

4) dla tego zespołu nie istnieje coś takkiego jak atut własnego boiska, to zakrawa na kpine

5) Wisła jest na dzień dzisiejszy prosta do rozpracowania dla pierwszego lepszego taktyka, bazuje wyłącznie na indywidualnych umiejśtnościach kilku zawodników

6)krótka ławka zawodników ( to tyczy się tego momentu , gdy nie mamy nawet pełnej 7 na ławce ), co za tym idzie plaga kontuzji , przez co grają zawodnicy którzy po prostu nie zasługują na grę w Wiśle . Inna sprawa że kto by nie wyszedł w 1 składzie , indywidualnymi umiejętnościami bije na głowę kazdego gracza PBB . ( przynajmniej w teorii)

7) nieumiejętność mobilizacji zawodniów przez trenera . Coraz więcej jest przesłanek że Maaskant nie ma już żadnego wpływu na zespół . Każdy zawodnik gra po swojemu .

Jak jestem przeciwnikiem zmian , tak w zimie trzeba rozliczyć trenera ze wszystkich porażek . Takiej Wisły jak dziś nie da się oglądać i ludzie nie będą jej oglądać . Zresztą samo za siebie mówi frekwencja . Czy inny trener osiągnąłby z tym zespołem tyle co Maaskant ? sądzę że tak , MP w zeszłym sezonie przy potwornie słabej lidze , udało się . W tym , przejście Litexu ( mecz na wyjeździe na farcie ) to sukces który przyszedł również względnie prosto . Pokonanie słabego tego dnia Fulham ? Wisła wygląda na drużynę zagubioną , gdzie zbyt wiele rzeczy zależy od przypadku , jaka moż ebyć reakcja właściciela na to wszystko ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.10.2011 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 30.10.2011, 10:00
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Zmiany na hurra skończą się tak trafioną jak Kasperczak za Skorżę.
Dajcie Maaskantowi dograć tą rundę. Zobaczymy, na którym miejscu wylądujemy i czy będziemy grać dalej w Lidze Europejskiej i Pucharze Polski.

Pamiętajcie, że mamy mało piłkarzy klasowych.
Jedyny piłkarz, który nie gra na poziomie swojego wynagrodzenia to Jaliens.

Moim zdaniem tak jak w NBA należy zatrudnić konsultantów do defensywy i wyprowadzania akcji. Maaskant niech będzie menadżerem, a trenerów trzeba zatrudnić. Niewiem dlaczego jest tylko do bramkarzy i kondycji osobny trener.

Co do przerwy zimowej to jak nie zakupimy 3 obrońców do pierwszego składu to niema co myśleć o sukcesach. Pozostałe formacje są ok.
Oj kłóciłbym się, że jedynym piłkarzem jest Jaliens Raczej pokusiłbym się o stwierdzenie, że jedynymi piłkarzami, którzy ZASŁUGUJĄ na swoje wynagrodzenie to Melikson, Biton, Pareiko, Małecki i Sobolewski. Warto zauważyć, że dwóch ostatnich nie może grać. Ewentualnie można do tego worka wrzucić Ilieva... Chociaż jak porównamy go z tym co nam dał Melikson czy Biton to wypada śmiesznie.
Sorry, ale piłkarze w drużynie Wisły Kraków zarabiają MNÓSTWO pieniędzy. Przeciętny człowiek może tylko pomarzyć o takich kwotach. Nie oszukujmy się, że ci co potrafią czasem podać celnie, czasem mocno uderzyć, czasem staranować przeciwnika - to są wielcy piłkarze, którzy zasługują na wielkie kontrakty. Mamy przepłaconych piłkarzy pod względem ich umiejętności. Dotyczy to niestety całej ligi. Jak widzę Pietrowskiego czy Deleu, którzy zarabiają ~15-20 tys złotych to nóż się w kieszeni człowiekowi otwiera.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.10.2011, 10:06
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Poziom frustracji na forum osiagnal wielkosc krytyczna. ......................
Jakas konkluzja? Moze lepiej zacznijmy walczyc o baze treningowa, stadion i pilkarzy, a pozniej gdy spelnimy podstawowe warunki godnej pracy dla trenera rozliczymy go z braku poprawy gry.
bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot.... wrzuciłeś wszystkich do jednego wora i poczułeś się dowartościowany? jak mam wg Ciebie walczyć o lepszych piłkarzy ))) zostawiam na r-22 rokrocznie po kilkaset pln rocznie (karnet+ mecze pucharowe+koszulka i jakieś pierdoły) i od tego mamy Prezesa i Dyrektora Sportowego żeby wiedzieli co z tym zrobić, a od trenera wymagam żeby zawodnicy ZAPIER...LI na całej długości za każdym razem jak wychodzą na boisko i reprezentują i Mnie i Ciebie. Jak trener jest sensowny to to zap***nie jest jeszcze z sensem i zawodnicy wiedzą co mają zrobić.... przychodzi do bankruta Korony gość totalnie nieznany i zmienia bandę przecinaków i niespełnionych karier w zespół walczak, bez jakości piłkarskiej ale walczak.Na tą buraczaną ligę wystarczy, ba wczoraj na Podbeskidzie by wystarczyło... ale nasz "złotousty" trener woli bronić kolegów i dopiero przyparty do muru bredzi "no popełnili trochę błędów, muszą się skoncentrować..." jedynie co by Go uratowało w oczach wielu - w tym moich - to info na oficjalnej że na jego wniosek wpierniczyli kary finansowe głównym winowajcom wczorajszego blamażu.
I jeszcze jedno, też uważam że nie mamy za bardzo z czego wybierać wśród młodego narybku, ale nagle czytam coś takiego....
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
... i się zastanawiam czy to Niemcy są debilami, czy NASI TRENERZY nie potrafią wyselekcjonować tego co mają, bo dla mnie zdolny 16- latek powinien etatowo biegać w ME a w meczach takich jak wczoraj - kiedy nie ma kim zapełnić ławki siedzieć na ławce zamiast 22letniego Daniela Bruda
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.10.2011, 10:19
Bardzo dobry tekst kolegi dadek, pod którym się podpisuję.
Natomiast cod o Korony, to jak dla mnie, liczyć się ona w klasyfikacji końcowej raczej nie będzie.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 30.10.2011, 10:21
Zostawic Maaskanta do końca sezonu i wtedy sie rozliczyć...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.10.2011, 10:22
Nie ma sensu zwalniać Maaskanta, prędzej już Basałaja.

Jakie są cele Wisły w dłuższej perspektywie? Co jest potrzebne do ich osiągnięcia? Z tego, co zrozumiałem z przekazów medialnych, Wisła miała docelowo funkcjonować jako klub "pośredni", miejsce, gdzie piłkarz może się łatwo wypromować i skąd łatwo może odejść do wielkiego klubu zachodnioeuropejskiego. Do tego potrzeba nam koniecznie: systematycznej obecności w pucharach (najlepiej w lm), rozbudowanego systemu własnego szkolenia na wszystkich poziomach wiekowych, intensywnej i systematycznej pracy marketingowej, rozbudowanego pionu obserwacyjnego (skauting), dzięki któremu klub ściąga wielu zawodników do wszystkich grup wiekowych. Z tych czterech elementów: pierwszy należy zdecydowanie poprawić, drugi i trzeci po prostu nie istnieją, czwarty należy zdecydowanie poprawić.

Jednym słowem: jest bardzo źle, wręcz tragicznie. Ale nie z pierwszą drużyną Wisły, lecz z Wisłą. WYWALENIE MAASKANTA SYTUACJI NIE POPRAWI.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.10.2011, 10:26
Maaskant dogra do konca sezonu i wyjedzie. Będą nalezały mu się podziękowania za mistrzostwo, puchary i to co osiagnie w tym roku, kto wie moze nawet kolejny tytuł(?). Ja pozegnam sie z nim bez zalu, bo uwazam ze jest trenerem słabym. To nie jest juz ocena po 3-4 meczach poprzedniego sezonu. Minał już ponad rok jego pracy, a po takim czasie to sorry wielkie, kazdy z nas powienien moc zauwazać w jakim kierunku to zmierza, dostrzec wpływ trenera i jego sposob na gre zespolu.

Co ja dostrzegam? Chaos, zawodników którzy nie wiedzą co mają grać i grają w myśl zasady "podam do kolegi stojącego najblizej, moze on bedzie wiedzial co zrobic z pilką". Przy takiej grze, wystarczy by rywal mial odrobine ambicji i kondycji na pressing i kontre i robia sie problemy. Nie dostrzegam wyuczonych schematów dzięki ktorym na malej przestrzeni klepka rozbijasz obrone rywala, wyuczonych zagran przy stalych fragmentach gry. Improwizacja, obrona, czekanie na blad rywala i wykorzystanie umiejetnosci indywidualnych graczy - to w mojej opinii sposob na gre Maaskanta.

Nie atakowałbym jednostek, pilkarzy wytykajac ktory za ile przyszedl i ile zarabia.. Gdyby druzyna cos grala, uzsadanioną kwestia bylyby rozwazania nad slabymi jednostkami, dywagacje dlaczego pierwszej 11 na danej pozycji gra taki a nie inny pilkarz, na chwile obecna nalezaloby przeprowadzic daleko idace poszukiwania w nadziei na znalezienie jednego, dobrze grajacego. Na duzej budowie wystarczy by kierownik budowy/projektu byl niewlasciwa osoba na niewlasciwym miejscu i calosc inwestycji moze lec w gruzach, bez wzgledu na to jak dobrzy ludzie pod nim pracuja. Mysle, ze podobnie jest w dobrej druzynie, ktos tych pilkarzy musi odpowiednio przygotowac i pokierowac...

Czekam na lato w nadziei na trenera, ktory postawi na ofensywe i bedzie mial jakis pomysl na gre..a nim sie doczekam, bede dalej zastanawial sie dlaczego trener majac Dudu i Cwetana nie skorzysta z nich obu na boisku, grajac z rywalem z dolnych rejonów tabeli..i dlaczego grajac z takim a nie innym zespolem oddajemy 1 celny strzal na bramke w okolicach 30 minuty meczu.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 30.10.2011, 10:28
dadek wszystko ładnie pięknie, ale zapominacie o jednym. To p. Cupiał i jego doradcy, oraz rada nadzorcza ma ostanie słowo w sprawie transferów. Tak narzekacie ale czemu nikt nie pamięta że w letnim okienku większość zakontraktowanych piłkarzy to nie byli Ci których trener miał na 1 miejscu na swojej liście. W zimie było podobnie.. za Petrescu to samo.. Pamiętajmy że dla rady liczy się kasa, nic więcej, oni nie chcą podjąć ryzyka, dać troszkę więcej kasy, by potem to zaprocentowało i tutaj mamy najsłabszy ptk, bo to trwa od lat..
Z takim podejściem to my ZAWSZE będziemy brać ochłapy i nie ważne kto będzie trenerem, a kto dyrektorem sportowym..

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.10.2011, 10:29
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu zwalniać Maaskanta, prędzej już Basałaja.
i znowu mamy zostać bez jakiegokolwiek kierownictwa przez pół roku ? Największy chaos zaczął panować w Wiśle po jego poprzednim odejściu 5 lat temu , teraz byłoby to samo , a nie daj Boże za prezsurę wzieła by się osoba z rady nadzorczej TF , którzy o piłce mają tyle pojęcia co klubowa sprzątaczka .
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.10.2011, 10:30
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
dadek wszystko ładnie pięknie, ale zapominacie o jednym. To p. Cupiał i jego doradcy, oraz rada nadzorcza ma ostanie słowo w sprawie transferów. Tak narzekacie ale czemu nikt nie pamięta że w letnim okienku większość zakontraktowanych piłkarzy to nie byli Ci których trener miał na 1 miejscu na swojej liście. W zimie było podobnie..
Skąd wiesz? Jest jakiś wywiad, jakaś wypowiedź w tej kwestii?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.10.2011, 10:41
Co za hipokryzja niektorych obroncow Maaskanta. Jak wygrywaja z Fulham, wtedy sklad nikomu nie przeszadza, wtedy jakos umieja grac. Jak sa kompromitacje jak wczoraj to wtedy nie ma kim grac.

Dwa, uwazam, ze jakby za Maaskanta byl tutaj Polak Kowalski, i styl i gra byly takie same, to nie byloby ani jednego obroncy. Ale Maaskant to Holender, medialny, z charyzma i na tym jedzie. Zreszta podobnie jest uwazam z Bitonem (gdyby Genkov tyle strzelal co on, nie byloby ani jednego krytyka).
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Stary 30.10.2011, 10:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
dadek wszystko ładnie pięknie, ale zapominacie o jednym. To p. Cupiał i jego doradcy, oraz rada nadzorcza ma ostanie słowo w sprawie transferów. Tak narzekacie ale czemu nikt nie pamięta że w letnim okienku większość zakontraktowanych piłkarzy to nie byli Ci których trener miał na 1 miejscu na swojej liście. W zimie było podobnie.. za Petrescu to samo.. Pamiętajmy że dla rady liczy się kasa, nic więcej, oni nie chcą podjąć ryzyka, dać troszkę więcej kasy, by potem to zaprocentowało i tutaj mamy najsłabszy ptk, bo to trwa od lat..
Z takim podejściem to my ZAWSZE będziemy brać ochłapy i nie ważne kto będzie trenerem, a kto dyrektorem sportowym..
ja o rybach ty o grzybach.... ja w swojej pracy też chciałbym mieć dodatkowych kilka etatów w ekipie i móc im tyle zapłacić żeby to byli"ci lepsi" a nie Ci gorsi"... Tyle że schemat płacowy i struktura zatrudnienia to nie moje kompetencje i ode mnie oczekuje się wyciśnięcia 110% z tej ekipy którą mam. I tego ja oczekuje od trenera. Zawodnicy są bez formy, brak taktyki jest naszą taktyką a motorycznie bije nas na głowę większość ligi. To są kompetencje zespołu trenerów !!! Ja tu nie bronie Basałaja czy Stana V. ale chciałbym merytorycznej oceny dokonań Holendra w zakresie kompetencji za które odpowiada....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 10:49
Maaskant na pewno nie wyleci - nie po meczu z Fulham i nie przed derbami. Jak do konca rundy nic sie nie zmieni wtedy trener bedzie rozliczony.
Odpowiedz cytując
imperator88
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 30.10.2011, 10:55
Ja mam jednak nadzieje ze czas "PIĘKNEGO ROBERTA " W Wiśle dobiega końca ;]
WISŁA NOWA HUTA!
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.10.2011, 10:56
Jeśli nie zdobędziemy mistrza, to nie przedłużą kontraktu Robertowi, a kończy mu się po tym sezonie.
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 30.10.2011, 10:59
Dobra - wyrzucić Maskanta i... co dalej? Macie zmiennika co zrobi cud z aktualnej kadry? Kto będzie takim samobójcą, by objąć zespół w takim stanie i coś z niego zrobić?
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 30.10.2011, 11:15
Maskanta wraz z Lameyami....
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 30.10.2011, 11:23
Jacko_1 napisał(a):Wyświetl post
Dobra - wyrzucić Maskanta i... co dalej? Macie zmiennika co zrobi cud z aktualnej kadry? Kto będzie takim samobójcą, by objąć zespół w takim stanie i coś z niego zrobić?

Lenczyk chętnie przyjdzie do nas.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 30.10.2011, 11:30
I ja uważam, że poziom frustracji na forum osiągnął szczyt.
Trener w zeszłym roku osiągnął MIstrzostwo POlski
Zakwalifikował klub do rozgrywek grupowych.
Ciągle gra w Pucharze Polski

Ochłońcie a potem przemyślcie zanim coś napiszecie bo to co piszecie tu najczęściej teraz to się w pale nie mieści.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 30.10.2011, 11:37
Filippo napisał(a):Wyświetl post
.

Czekam na lato w nadziei na trenera, ktory postawi na ofensywe i bedzie mial jakis pomysl na gre..a nim sie doczekam, bede dalej zastanawial sie dlaczego trener majac Dudu i Cwetana nie skorzysta z nich obu na boisku, grajac z rywalem z dolnych rejonów tabeli..i dlaczego grajac z takim a nie innym zespolem oddajemy 1 celny strzal na bramke w okolicach 30 minuty meczu.
To co? miałby wystawić kontuzjowanego Genkowa?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 30.10.2011, 11:38
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post

Ochłońcie a potem przemyślcie zanim coś napiszecie bo to co piszecie tu najczęściej teraz to się w pale nie mieści.
A Kalu Uche strzelił bramkę Lazio. I co z tego? Ze względu na jego "zasługi" teraz mają się ludzie cieszyć po porażce z Podbeskidziem?! Przegraliśmy po jednym z najbardziej żałosnych występów ostatnich lat (1 celny strzał na bramkę!), to chyba naturalne, że ludzi szlag trafia! Pisałem kilka dni temu, że daję Maaskantowi kredyt zaufania na kilka najbliższych meczów zanim jednoznacznie określę się jako jego zwolennik, bądź przeciwnik. Po wczorajszym meczu... dam mu jeszcze jedną szansę. Do derbów. Nie wiem, czym się kieruję, bo żadne racjonalne przesłanki nie dają nadziei na to, że coś się zmieni. Skoro od miesięcy nic się nie zmienia, to pewnie i w ciągu tygodnia też do zmiany nie dojdzie. Niemniej, trzeba wierzyć.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 11:41
Jak bedzie zdrowy Genkov to niech w koncu Maaskant zmieni taktyke na 4-4-2. Trener powinien sie uczyc, jak wystawil ich dwoch razem i sie dobrze prezentowali to powinien w nastepnym meczu zrobic to samo ale od 1 minuty. Maaskant tego nie robi a powinien - nic nie zmienia, dalej gramy 4-2-3-1 wiec tak jakby myslał, ze wszystko to co robi jest OK. Nawet lepsze druzyny jak przegrywaja to cos w zespole zmieniaja. I tak po porazce United z City wymienił Ferguson 4 zawodnikow - bo widział, ze cos było nie tak.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.10.2011, 11:42
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post

Wez sie człowieku zajmij statystykami bo to ci wychodzi najlepiej, ba nwet ty cały czas zyjesz historią.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.10.2011, 11:48
Jacko_1 napisał(a):Wyświetl post
Jest wielu dobrych trenerów którzy przyszliby do Wisły nawet w gorszej sytuacji bo tutaj jest gwarancja osiągnięcia sukcesu,problem w tym,że z dnia na dzień nie ściągniemy takiego trenera .
Mnie osobiście podoba się pomysł z Probierzem facet robi niesamowitą robote ,zapłacić ŁKS odszkodowanie i w zimie witamy Probierza.Po doświadczeniach kontraktowych z Jagą na pewno nie ma wpisanej dużej kwoty rozwiązania kontraktu .
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.10.2011, 11:55
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wez sie człowieku zajmij statystykami bo to ci wychodzi najlepiej, ba nwet ty cały czas zyjesz historią.
Dariook, chyba mylisz życie historią ze zdrowym rozsądkiem. Wisła bardziej niż emocji potrzebuje teraz rozsądku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów