|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Vivendi, czyli Canal+ kupuje TVN i N, Legia dalej zostaje w ITI.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Legia zostaje, bo to konik towarzysza Waltera. A i Canal+ niezbyt chętny do posiadania klubu piłkarskiego - rodziłoby to problemy z tzw. obiektywnością.
Zadziwiające: nie chcą płacić 15 tysięcy za wygodny fotel i możliwość oglądania Legii? Nawet jeśli za 2 bilety dają miejsce parkingowe gratis? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Wiem, że to weszło, ale cel szlachetny. Głosowanie obowiązkowe:
http://www.weszlo.com/news/8269-Wiez...lubowy_autokar generalnie chodzi o hasło na autokar Pasów na mecze wyjazdowe. Ja wybrałem "Całą jesień w dupie mamy, na dwie bańki już czekamy!". PS. POZnan*ski Kartoflu, jesteś w gościach - więc radzę nie przeginać. Jesteś na granicy wylotu z tego forum.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.10.2011 o godz. 20:24.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/172/news1...edziowska.html
Jak prawie nigdy, teraz cotygodniowa obsada sędziowska budzi zainteresowanie. Nasz mecz poprowadzi S. Marciniak, który w poprzedniej kolejce "przekręcił" Bełchatów. Hit kolejki po sędziuje H. Siejewicz, dal którego będzie to dopiero drugi mecz w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Małek to moglby zostac we Wrocławiu...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
sport.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co masz na mysli, pisząc "Znajac stosunek Radovica do obywatelstwa" i "cos wiecej niż szacunek"?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Radović jakiś już czas temu prosił się o powołanie w innych kadrach, korzystając z tego, że jego bałkańskie korzenie dają mu możliwość gry nie tylko dla Serbii. Koniec końców nic z tego nie wyszło, głównie za sprawą spadku formy Radovicia. Natomiast "coś więcej niż szacunek" jest chyba łatwe do rozszyfrowania w tym kontekście. Radović ma wysoką formę, będzie miał obywatelstwo, a Smuda ma swoje kolekcjonerskie zapędy. Serbia na Euro nie zagra, Polska tak i to jako gospodarz. Nie zdziwiłbym się widząc wiosną Radovicia w biało-czerwono-obsydianowej koszulce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odmówił gry dla Czarnogóry i dla Bosni.
Pozatym sory, on nie Mellikson który bedzie lawirował miedzy jedna kadrą a drugą(a koniec konców jest u jednych i drugich spalony). Wybrał swiadomie Serbie i wczoraj dostał powołanie i tam bedzie grać. Moge sie z kimkolwiek o jakąkolwiek kase załozyc, ze nigdy w naszej kadrze nie zagra. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
||
Cytat:
Z tego wszystkiego najlepszy jest bilet rodzinny, na trybunę C za 50 zł może wejśc nawet kilka osób (np. rodzina z kilkoma dziećmi) bądź małżeństwo, ja sam taką opcję wybrałem i idę z żoną. Czyli wychodzi 25 zł od głowy u mnie, a jak ktoś ma kilka dzieci to jeszcze taniej. ![]() Plan stadionu: ![]() Sektor B - młyn, X- dla gości (na mecz z Lechią wyjątkowo dla kibiców Śląska, bo lechiści usiądą na sektorze B razem z fanatykami). A- najdroższy sektor i strefa VIP. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|||
|
Rado robi obywatelstwo polskie raczej dla paszportu UE na starość, niż dla gry w naszej reprze
Już wielokrotnie konsekwentnie* dawał do zrozumienia, że interesuje go reprezentacja Seribii i jakiekolwiek wiązanie go z polską (czy inną) reprą ucinał w zalążku (to samo Vuko i Astiz).*z tą konsekwencją jednak tak nie do końca - jakoś krótko po przyjściu do Legii był "tak Polską zachwycony" że "nie zawahałby się, gdyby Beenhakker się do niego odezwał". Więc z tą konsekwencją, to jednak nie do końca Beenhakker się nie odezwał, a potem już faktycznie odmawiał wszystkim reprom poza Serbską.Cytat:
Cytat:
Edit: Jeszcze taka ciekawostka odnośnie polskiego sędziowania, aczkolwiek trochę w innym kierunku: Przegląd Sportowy w wywiadzie z Ljuboją napisał(a):
Z jednej strony ja, jak chyba większość polskich kibiców, nie lubię jak sędzia gwiżdże o byle co. Z drugiej strony można sobie zadać pytanie - czy pobłażliwość sędziowska przy faulach nie obniża atrakcyjności naszej ligi dla solidnych piłkarzy zza granicy? To już jest któryś z kolei wywiad, w którym piłkarz który wcześniej grał w zachodniej (lub latynoamerykańskiej) lidze się na to uskarża. I to dla mnie nie jest wina piłkarzy, którzy po prostu robią to, co daje najlepsze efekty, bo dla nich najważniejsze to wygrać mecz - to jest wina sędziów, że na za dużo pozwalają.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 28.10.2011 o godz. 09:23.
![]()
Legionista
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Myśle, że nie ma co sie podniecać tym kompletem. Tak będzie peeeełno osób spoza wrocławia, chętnych tylko na zobaczenie stadionu. Zjąda sie chorzowiaki, bytomiaki i inne pikniki na jeden mecz - ja jestem ciekaw co będzie dalej. Oczywiście swoje robi też pozycj w tabeli.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To teraz ja się pobawię w poznańskie studio. Na lidze w Gdańsku był komplet jak oddali Wam cały stadion? Na Wiśle był komplet po oddaniu raptem parę dni temu całego stadionu? Nie, nie było. W związku z tym nie deprecjonujcie tego kompletu na Śląsku, bo prawda jest taka, że zaczynają z wysokiego C i trzeba im życzyć, żeby z tonu nie spuścili.
Co do przytyku "Radović to nie Melikson bla, bla, bla", to popatrz, drogi killzone, na posta swojego kolegi po szalu raptem kilka centymetrów niżej i spójrz na siebie w lustrze. Tak właśnie wygląda ktoś, kto się wygłupił. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle, że Śląsk będzie miał lepszą frekwencje niż my w Gdańsku
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...od-lupa-legii/
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...omem-rudnevem/ I jeszcze ciekawy wywiad z Rudnevsem który coś musiał jeśc bo bredzi o Lechu w Lidze Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.10.2011 o godz. 13:08.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Na stadionie we Wrocławiu loże Vipowskie oferowano w sprzedaży za grube pieniądze i zarobiło na nich miasto Wrocław - jako właściciel stadionu. Solorzowi pozostają pozostałe sektory stadionu..... Jak dzisiaj wygrają, to może utrzymają jakieś 30 tys. frekwencji na meczu. Po przegranej euforia może minąć tak samo jak miało to miejsce w Gdańsku. NIe mam nic przeciwko wysokiej frekwencji we Wrocławiu, ale m oim debiutem będzie mecz z Wisłą za miesiąć.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kolejna odważna teoria! W Gdańsku minęła euforia? Jak na razie trzymają bardzo dobry poziom, a w poprzedniej kolejce padł rekord frekwencji, podczas gdy Legia grała z Widzewem... Czasami mam wrażenie, że albo moja opinia, którą zawsze staram się opierać na faktach jest jakaś odosobniona, albo użytkownicy tego forum napiszą po prostu wszystko, byle się z kimś nie zgodzić/ powiedzieć coś kontrowersyjnego/ udowodnić swoją wydumaną rację.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ten wywiad z Rudnevem to jakiś chyba kibic Lecha przeprowadzał.
"Porto dzwoniło?" ![]() "Ponoć jesteś dzis wart 16 milionów Euro" ![]() Ja myślę że takie FC Porto daje Hulka i dopłaca! ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W Poznaniu mają nowego prezesa ponoć, dla nas to dobrze czy źle?
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu miały by sie nie utrzymać? Znaczy w sensie ceny w dół, czy w góre?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Obecnie, na zachętę w celu uzbierania większej ilości kibiców, mogą być niższe niż docelowe. Ale to tylko gdybanie. Wszystko zależy od frekwencji w trakcie całego sezonu, Po sezonie pewnie w Gdańsku i Wrocławiu zastanowią się, co będzie bardziej opłacalne.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od frekwencji to raz, a dwa od poziomu drużyny. Tak patrząc teraz to myśle, że na Lechii raczej się ceny nie zmienią, no ale jak będzie naprawde zobaczymy rzeczywiście w nastepnym sezonie
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Otóż wg. mnie najgorszym elementem w sędziowaniu w naszej ekstraklasie jest brak konsekwencji i jednolitego podejścia do oceny zdarzeń na boisku. W naszej lidze, jeśli chodzi o sposób sędziowania, mamy do czynienia z modelem szkocko-brazylijskim. Czyli pomieszanie z poplątaniem. Z jednej strony każdy stały fragment przypomina grę w rugby w młynie: wszystkie chwyty, włącznie z palcem Arboledy, są dozwolone. Z drugiej strony - sędzia gwiżdże takie karne, jak w meczu Pasów z Podbeskidziem. Radomski walczy w powietrzu z zawodnikiem Podbeskidzia, dotyka go lekko i sędzia wskazuje na wapno. Z jednej strony sędziowie gwiżdżą notorycznie wolne za "padalino" w pobliżu pola karnego, szczególnie z boku boiska. Z drugiej: oszczędza się notorycznie skrobiących po Achillesach Borysiuka czy Barana. Z jednej strony stara się dyktować każdy faul przeciwko Radovicowi, Stilicowi czy Meliksonowi. Z drugiej - faule na Iliewie czy Genkowie są notorycznie ignorowane*, a zawodnicy pokroju Cionka czy Korzyma cieszą się niezwykłą wręcz pobłażliwością. Ja bym jednak oczekiwał większej konsekwencji. Skoro nasza liga jest siłowa, to niech sędziowie to uwzględnią i promują męską walkę. Czyli ignorujemy efektowne pady Kucharczyka czy Iliewa, nie gwiżdżemy fauli po ostrym, ale czystym wślizgu, częściej stosujemy przywilej korzyści. W polu karnym pozwalamy na wiele i nie dyktujemy "miękkich karnych". Ten brak konsekwencji jest dla naszych klubów zabójczy w europejskich pucharach. Najgorzej wypadamy w meczach z takim Odense, które potrafi grać siłowo, a którego zawodnicy nie czekają co chwilę na gwizdek sędziego. Tylko idą na całość. * nie chodzi tu o żadną teorię spiskową - akurat te przykłady utkwiły mi w pamięci, ale w Amice czy Legii też są tacy piłkarze, nielubiani przez sędziów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wiecie ile zostało sprzedanych biletow na Slask - Lechia? Fajnie by było w takim meczu zobaczyc komplet kibicow spiewajacych o swojej zgodzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ma być komplet
|
|