The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2011, 19:22
Vivendi, czyli Canal+ kupuje TVN i N, Legia dalej zostaje w ITI.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.10.2011, 19:31
studio napisał(a):Wyświetl post
Palikot lepszego PR by nie wymyslil

022, co jak co, ale Warszawiakowi ostatniemu bym uwierzyl

"(bo taką w istocie jest dawna kryta - wg. mojej wiedzy w tej chwili sprzedawane są tam tylko karnety za 10 i 15 tysięcy złotych" myliles sie bo jednak sa tam sprzedawane bilet,y chyba ze nagle Kryta stala sie mniejsza. Tak wiem, czepiam sie slowek.

Saklak, ale to C+ wykupuje ITI a nie odwrotnie, wiec chyba nie zniza sie do poziomu wujcia Waltera.

e: Szprotson, to tez by nie bylo miarodajne, bo to zalezy od pojemnosci sektora czy odleglosci, np Jaga ma wszedzie w ch*j daleko wiec trudniej je oceniac niz np lodzkie druzyny. Na kibicowni chyba fajny ranking zawsze jest, ilosc liczona razy odleglosc czy jakos tak,
Ale napisałem poniżej, że nie trzeba nawet mówić o procentowym zapełnieniu stadionu, bo w tym sezonie zwyczajnie chodzi was mniej niż u nas, więc pod stół i szczekać, a nie się wymądrzać. Widzę, że jesteś na posterunku, jak tylko możesz się przyczepić jednego słowa i go wyśmiać, ale żeby odnieść się do reszty, to już brak ci jaj. Tym bardziej, żeby się przyznać, że cię poniosło. W sumie, to nie jestem zaskoczony. To typowe dla internetowych kibiców.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2011, 19:35
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Vivendi, czyli Canal+ kupuje TVN i N, Legia dalej zostaje w ITI.
Legia zostaje, bo to konik towarzysza Waltera. A i Canal+ niezbyt chętny do posiadania klubu piłkarskiego - rodziłoby to problemy z tzw. obiektywnością.

Zadziwiające: nie chcą płacić 15 tysięcy za wygodny fotel i możliwość oglądania Legii? Nawet jeśli za 2 bilety dają miejsce parkingowe gratis?

Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.10.2011, 20:22
Wiem, że to weszło, ale cel szlachetny. Głosowanie obowiązkowe:

http://www.weszlo.com/news/8269-Wiez...lubowy_autokar

generalnie chodzi o hasło na autokar Pasów na mecze wyjazdowe. Ja wybrałem "Całą jesień w dupie mamy, na dwie bańki już czekamy!".

PS. POZnan*ski Kartoflu, jesteś w gościach - więc radzę nie przeginać. Jesteś na granicy wylotu z tego forum.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.10.2011 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.10.2011, 20:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to weszło, ale cel szlachetny. Głosowanie obowiązkowe:

http://www.weszlo.com/news/8269-Wiez...lubowy_autokar

generalnie chodzi o hasło na autokar Pasów na mecze wyjazdowe. Ja wybrałem "Całą jesień w dupie mamy, na dwie bańki już czekamy!".

PS. POZnan*ski Kartoflu, jesteś w gościach - więc radzę nie przeginać. Jesteś na granicy wylotu z tego forum.
Mię rozwaliło hasło 'Pasieka i trutnie "
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.10.2011, 22:27
http://www.90minut.pl/news/172/news1...edziowska.html

Jak prawie nigdy, teraz cotygodniowa obsada sędziowska budzi zainteresowanie.
Nasz mecz poprowadzi S. Marciniak, który w poprzedniej kolejce "przekręcił" Bełchatów.
Hit kolejki po sędziuje H. Siejewicz, dal którego będzie to dopiero drugi mecz w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.10.2011, 22:45
Małek to moglby zostac we Wrocławiu...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2011, 22:46
sport.pl napisał(a):
Radović urodził się w Gorażde, które obecnie znajduje się na terytorium Bośni i Hercegowiny. W 2009 r. otrzymał powołanie do reprezentacji Czarnogóry, ale po namyśle odmówił. - Czuję się Serbem, grałem w serbskiej reprezentacji młodzieżowej i tak ma pozostać - mówił wtedy. - Trener stwierdził, że szkoda, iż nie pojadę, ale zrozumiał moją decyzję - dodawał.

Serbski pomocnik Legii już niedługo będzie miał również obywatelstwo polskie. Złożył już stosowne dokumenty i czeka na decyzję wojewody i prezydenta. - Mam ogromny szacunek dla Polski i Polaków. Dobrze się tu czuję, ludzie mają podobną mentalność do Serbów - mówił w wywiadzie dla "Gazety".
Znając stosunek Radovicia do obywatelstwa i cele Smudy, wiosną może się okazać, że do Polski czuje "coś więcej niż szacunek". Tak czy owak, Radović się Wam chyba szykuje do odlotu, bo polskie obywatelstwo najbardziej przyda mu się do szukania pracy w UE.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 27.10.2011, 22:49
Co masz na mysli, pisząc "Znajac stosunek Radovica do obywatelstwa" i "cos wiecej niż szacunek"?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2011, 23:45
killzone napisał(a):Wyświetl post
Co masz na mysli, pisząc "Znajac stosunek Radovica do obywatelstwa" i "cos wiecej niż szacunek"?
Radović jakiś już czas temu prosił się o powołanie w innych kadrach, korzystając z tego, że jego bałkańskie korzenie dają mu możliwość gry nie tylko dla Serbii. Koniec końców nic z tego nie wyszło, głównie za sprawą spadku formy Radovicia. Natomiast "coś więcej niż szacunek" jest chyba łatwe do rozszyfrowania w tym kontekście. Radović ma wysoką formę, będzie miał obywatelstwo, a Smuda ma swoje kolekcjonerskie zapędy. Serbia na Euro nie zagra, Polska tak i to jako gospodarz. Nie zdziwiłbym się widząc wiosną Radovicia w biało-czerwono-obsydianowej koszulce.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.10.2011, 07:39
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Radović jakiś już czas temu prosił się o powołanie w innych kadrach, korzystając z tego, że jego bałkańskie korzenie dają mu możliwość gry nie tylko dla Serbii. Koniec końców nic z tego nie wyszło, głównie za sprawą spadku formy Radovicia. Natomiast "coś więcej niż szacunek" jest chyba łatwe do rozszyfrowania w tym kontekście. Radović ma wysoką formę, będzie miał obywatelstwo, a Smuda ma swoje kolekcjonerskie zapędy. Serbia na Euro nie zagra, Polska tak i to jako gospodarz. Nie zdziwiłbym się widząc wiosną Radovicia w biało-czerwono-obsydianowej koszulce.
Gówno prawda. Odmówił występów gry w reprezentacji Czarnogóry, bo czuje się serbem.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 28.10.2011, 07:52
Odmówił gry dla Czarnogóry i dla Bosni.

Pozatym sory, on nie Mellikson który bedzie lawirował miedzy jedna kadrą a drugą(a koniec konców jest u jednych i drugich spalony). Wybrał swiadomie Serbie i wczoraj dostał powołanie i tam bedzie grać. Moge sie z kimkolwiek o jakąkolwiek kase załozyc, ze nigdy w naszej kadrze nie zagra.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.10.2011, 07:53
studio napisał(a):Wyświetl post

Z wysokimi cenami niestety wszedzie jest problem, chyba najnormalniej do tego tematu podchodza na Lechii, choc nie wiem jak na Slasku teraz bilety sie ksztaltuja, ktos sie moze wypowiedziec.
Ceny na Śląsk na nowym stadionie:

Cytat:
Zgodnie z wcześniejszymi obietnicami, ceny biletów na nowy stadion nie zostaną podniesione. Przeciwnie, większość osób odczuje obniżkę, dzięki nowemu systemowi ulg dla uczniów, studentów do 26 roku życia, kobiet i seniorów, którzy ukończyli 65 lat. Każdej z tych grup przysługiwać będzie 20 procent zniżki od podstawowej ceny biletu (zniżki oczywiście nie łączą się ze sobą). Uczniowie i studenci przy kupowaniu biletu muszą okazać ważną legitymację szkolną lub studencką.

Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybuny B i D (za bramkami) w przedsprzedaży wynosić będą 20 zł (ulgowy 16 zł), a w dniu meczu 25 zł (ulgowy 20 zł). Bilet rodzinny na te trybuny kosztować będzie 30 zł (przedsprzedaż) i 40 zł (dzień meczu).

Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybunę C (wzdłuż linii bocznej) w przedsprzedaży wynosić będą 35 zł (ulgowy 28 zł), a w dniu meczu 40 zł (ulgowy 32 zł). Bilet rodzinny na tą trybunę kosztować będzie 50 zł (przedsprzedaż) i 60 zł (dzień meczu).

Bilet rodzinny uprawnia do wejścia na stadion całą rodzinę, bez względu na jej liczebność. Bilet taki może kupić małżeństwo lub rodzina składająca się przynajmniej z jednego rodzica (lub opiekuna prawnego) oraz przynajmniej jego jednego dziecka poniżej 18 roku życia. Wejściówka taka obowiązuje dla modelu rodzice - dzieci lub żona - mąż, inne koligacje nie uprawniają do zniżki. Bilet rodzinny nie obowiązuje na trybunie A.
http://www.slaskwroclaw.pl/7389191.dhtml

Z tego wszystkiego najlepszy jest bilet rodzinny, na trybunę C za 50 zł może wejśc nawet kilka osób (np. rodzina z kilkoma dziećmi) bądź małżeństwo, ja sam taką opcję wybrałem i idę z żoną. Czyli wychodzi 25 zł od głowy u mnie, a jak ktoś ma kilka dzieci to jeszcze taniej.

Plan stadionu:

Sektor B - młyn, X- dla gości (na mecz z Lechią wyjątkowo dla kibiców Śląska, bo lechiści usiądą na sektorze B razem z fanatykami). A- najdroższy sektor i strefa VIP.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.10.2011, 08:30
Rado robi obywatelstwo polskie raczej dla paszportu UE na starość, niż dla gry w naszej reprze Już wielokrotnie konsekwentnie* dawał do zrozumienia, że interesuje go reprezentacja Seribii i jakiekolwiek wiązanie go z polską (czy inną) reprą ucinał w zalążku (to samo Vuko i Astiz).

*z tą konsekwencją jednak tak nie do końca - jakoś krótko po przyjściu do Legii był "tak Polską zachwycony" że "nie zawahałby się, gdyby Beenhakker się do niego odezwał". Więc z tą konsekwencją, to jednak nie do końca Beenhakker się nie odezwał, a potem już faktycznie odmawiał wszystkim reprom poza Serbską.

Cytat:
godnie z wcześniejszymi obietnicami, ceny biletów na nowy stadion nie zostaną podniesione. Przeciwnie, większość osób odczuje obniżkę, dzięki nowemu systemowi ulg dla uczniów, studentów do 26 roku życia, kobiet i seniorów, którzy ukończyli 65 lat. Każdej z tych grup przysługiwać będzie 20 procent zniżki od podstawowej ceny biletu (zniżki oczywiście nie łączą się ze sobą). Uczniowie i studenci przy kupowaniu biletu muszą okazać ważną legitymację szkolną lub studencką.

Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybuny B i D (za bramkami) w przedsprzedaży wynosić będą 20 zł (ulgowy 16 zł), a w dniu meczu 25 zł (ulgowy 20 zł). Bilet rodzinny na te trybuny kosztować będzie 30 zł (przedsprzedaż) i 40 zł (dzień meczu).

Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybunę C (wzdłuż linii bocznej) w przedsprzedaży wynosić będą 35 zł (ulgowy 28 zł), a w dniu meczu 40 zł (ulgowy 32 zł). Bilet rodzinny na tą trybunę kosztować będzie 50 zł (przedsprzedaż) i 60 zł (dzień meczu).

Bilet rodzinny uprawnia do wejścia na stadion całą rodzinę, bez względu na jej liczebność. Bilet taki może kupić małżeństwo lub rodzina składająca się przynajmniej z jednego rodzica (lub opiekuna prawnego) oraz przynajmniej jego jednego dziecka poniżej 18 roku życia. Wejściówka taka obowiązuje dla modelu rodzice - dzieci lub żona - mąż, inne koligacje nie uprawniają do zniżki. Bilet rodzinny nie obowiązuje na trybunie A.
Niemożliwe! Solorz pójdzie z torbami raz-dwa, przecież tak tanie bilety w żaden sposób nie zwracają tej inwestycji!!!1 A wy jeszcze nie macie tam loży vipowskich... biada wam, biada...

Cytat:
Zadziwiające: nie chcą płacić 15 tysięcy za wygodny fotel i możliwość oglądania Legii? Nawet jeśli za 2 bilety dają miejsce parkingowe gratis?
No mnie jak zatkało w maju zeszłego roku, że te miejscówki nie schodzą jak świeże bułeczki, tak do tej pory nie mogę otrząsnąć się z szoku...

Edit:

Jeszcze taka ciekawostka odnośnie polskiego sędziowania, aczkolwiek trochę w innym kierunku:

Przegląd Sportowy w wywiadzie z Ljuboją napisał(a):
Na koniec kariery znalazł się pan w polskiej ekstraklasie. Co pan myśli o poziomie? Szczerze.
- Sędziowie pozwalają tu na zbyt dużo. Często po ostrych faulach pokazują, by grać dalej! Trzeba uważać, co chwila uciekać z nogami. Bywa naprawdę bywa niebezpiecznie. We Francji coś takiego by nie przeszło. Niewiarygodne rzeczy dzieją się przy rzutach rożnych. Obrońcy się przytulają, wieszają na mnie, nie pozwalają się ruszyć. Dlatego zdarzyło się kilka razy, że kogoś odepchnąłem. Poziom jest w porządku, ale wolę takie mecze, jak z Wisłą, gdy obie drużyny skupiły się na futbolu.

Z jednej strony ja, jak chyba większość polskich kibiców, nie lubię jak sędzia gwiżdże o byle co. Z drugiej strony można sobie zadać pytanie - czy pobłażliwość sędziowska przy faulach nie obniża atrakcyjności naszej ligi dla solidnych piłkarzy zza granicy? To już jest któryś z kolei wywiad, w którym piłkarz który wcześniej grał w zachodniej (lub latynoamerykańskiej) lidze się na to uskarża. I to dla mnie nie jest wina piłkarzy, którzy po prostu robią to, co daje najlepsze efekty, bo dla nich najważniejsze to wygrać mecz - to jest wina sędziów, że na za dużo pozwalają.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 28.10.2011 o godz. 09:23.
Legionista
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.10.2011, 11:28
killzone napisał(a):Wyświetl post
Odmówił gry dla Czarnogóry i dla Bosni.

Pozatym sory, on nie Mellikson który bedzie lawirował miedzy jedna kadrą a drugą(a koniec konców jest u jednych i drugich spalony). Wybrał swiadomie Serbie i wczoraj dostał powołanie i tam bedzie grać. Moge sie z kimkolwiek o jakąkolwiek kase załozyc, ze nigdy w naszej kadrze nie zagra.
Sory, porownanie z dupy.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.10.2011, 11:47
Myśle, że nie ma co sie podniecać tym kompletem. Tak będzie peeeełno osób spoza wrocławia, chętnych tylko na zobaczenie stadionu. Zjąda sie chorzowiaki, bytomiaki i inne pikniki na jeden mecz - ja jestem ciekaw co będzie dalej. Oczywiście swoje robi też pozycj w tabeli.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 28.10.2011, 12:15
To teraz ja się pobawię w poznańskie studio. Na lidze w Gdańsku był komplet jak oddali Wam cały stadion? Na Wiśle był komplet po oddaniu raptem parę dni temu całego stadionu? Nie, nie było. W związku z tym nie deprecjonujcie tego kompletu na Śląsku, bo prawda jest taka, że zaczynają z wysokiego C i trzeba im życzyć, żeby z tonu nie spuścili.

Co do przytyku "Radović to nie Melikson bla, bla, bla", to popatrz, drogi killzone, na posta swojego kolegi po szalu raptem kilka centymetrów niżej i spójrz na siebie w lustrze. Tak właśnie wygląda ktoś, kto się wygłupił.

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.10.2011, 12:24
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Myśle, że nie ma co sie podniecać tym kompletem. Tak będzie peeeełno osób spoza wrocławia, chętnych tylko na zobaczenie stadionu. Zjąda sie chorzowiaki, bytomiaki i inne pikniki na jeden mecz - ja jestem ciekaw co będzie dalej. Oczywiście swoje robi też pozycj w tabeli.
Mysle, że Śląsk będzie miał lepszą frekwencje niż my w Gdańsku
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.10.2011, 12:57
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...od-lupa-legii/

Cytat:
Do końca października Widzew ma odpowiedzieć Gruzinom, czy decyduje się wykupić Nikę Dzalamidze. Dotychczas tego nie zrobił. Termin mija w poniedziałek. Na 19-latka ostrzą sobie zęby w Legii Warszawa i Jagiellonii Białystok

Ale to raczej niejedyny powód słabszej dyspozycji Gruzina. - Nika jest rozgoryczony sytuacją w Widzewie, tym, że klub nie płaci. Mówi, że w Łodzi nie chce zostać na dłużej - mówi "Gazecie" jeden z jego kolegów z zespołu.

Czasu, by zdecydować się go wykupić i poinformować o tym działaczy Baii Zugdidi, było aż nadto. Tymczasem szefowie Widzewa czekają na ostatnią chwilę. Oby zdążyli. Nie tak jak ostatnio, gdy spóźnili się trzy minuty z wpłaceniem wadium, które było konieczne, by otrzymać pieniądze za promocję Łodzi przez sport. Na szczęście magistrat ogłosił specjalnie dla Widzewa nowy przetarg i kilkaset tysięcy złotych nie przepadło. Obawiam się, że Gruzini drugiej szansy szefom klubu z al. Piłsudskiego nie dadzą. Z łatwością znajdą chętnego, który zapłaci za Dzalamidze 300 tys. euro albo więcej, aby wzmocnić swoją drużynę lub sprzedać go dalej z zyskiem. Dla działaczy Widzewa najwidoczniej to zbyt trudne.
Bo o tym że Legia chce Stirlića pisać nie ma potrzeby. Wiadomo ze pewna gazeta podsyca atmosferę, nie ma co pisać więc pisze pierdoły vide rok temu Wawrzyniak do Wisły przed meczem Wisła-Legia.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...omem-rudnevem/ I jeszcze ciekawy wywiad z Rudnevsem który coś musiał jeśc bo bredzi o Lechu w Lidze Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.10.2011 o godz. 13:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.10.2011, 15:12
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Niemożliwe! Solorz pójdzie z torbami raz-dwa, przecież tak tanie bilety w żaden sposób nie zwracają tej inwestycji!!!1 A wy jeszcze nie macie tam loży vipowskich... biada wam, biada...

No mnie jak zatkało w maju zeszłego roku, że te miejscówki nie schodzą jak świeże bułeczki, tak do tej pory nie mogę otrząsnąć się z szoku...

Na stadionie we Wrocławiu loże Vipowskie oferowano w sprzedaży za grube pieniądze i zarobiło na nich miasto Wrocław - jako właściciel stadionu. Solorzowi pozostają pozostałe sektory stadionu.....
Jak dzisiaj wygrają, to może utrzymają jakieś 30 tys. frekwencji na meczu. Po przegranej euforia może minąć tak samo jak miało to miejsce w Gdańsku. NIe mam nic przeciwko wysokiej frekwencji we Wrocławiu, ale m oim debiutem będzie mecz z Wisłą za miesiąć....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 28.10.2011, 15:19
Kolejna odważna teoria! W Gdańsku minęła euforia? Jak na razie trzymają bardzo dobry poziom, a w poprzedniej kolejce padł rekord frekwencji, podczas gdy Legia grała z Widzewem... Czasami mam wrażenie, że albo moja opinia, którą zawsze staram się opierać na faktach jest jakaś odosobniona, albo użytkownicy tego forum napiszą po prostu wszystko, byle się z kimś nie zgodzić/ powiedzieć coś kontrowersyjnego/ udowodnić swoją wydumaną rację.

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.10.2011, 15:34
Ten wywiad z Rudnevem to jakiś chyba kibic Lecha przeprowadzał.
"Porto dzwoniło?"
"Ponoć jesteś dzis wart 16 milionów Euro"
Ja myślę że takie FC Porto daje Hulka i dopłaca!
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2011, 15:42
W Poznaniu mają nowego prezesa ponoć, dla nas to dobrze czy źle?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 28.10.2011, 15:54
Ja nawet nie wiem czy to dla nas dobrze.

63624, karnety u was sa? czy do konca rundy z biletami sie bawicie? Ciekawi mnie czy na wiosne w Gdansku i we Wroclawiu sie ceny utrzymaja.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.10.2011, 15:55
Czemu miały by sie nie utrzymać? Znaczy w sensie ceny w dół, czy w góre?
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2011, 16:18
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Czemu miały by sie nie utrzymać? Znaczy w sensie ceny w dół, czy w góre?
Obecnie, na zachętę w celu uzbierania większej ilości kibiców, mogą być niższe niż docelowe. Ale to tylko gdybanie. Wszystko zależy od frekwencji w trakcie całego sezonu, Po sezonie pewnie w Gdańsku i Wrocławiu zastanowią się, co będzie bardziej opłacalne.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.10.2011, 16:22
Od frekwencji to raz, a dwa od poziomu drużyny. Tak patrząc teraz to myśle, że na Lechii raczej się ceny nie zmienią, no ale jak będzie naprawde zobaczymy rzeczywiście w nastepnym sezonie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.10.2011, 16:59
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony ja, jak chyba większość polskich kibiców, nie lubię jak sędzia gwiżdże o byle co. Z drugiej strony można sobie zadać pytanie - czy pobłażliwość sędziowska przy faulach nie obniża atrakcyjności naszej ligi dla solidnych piłkarzy zza granicy? To już jest któryś z kolei wywiad, w którym piłkarz który wcześniej grał w zachodniej (lub latynoamerykańskiej) lidze się na to uskarża. I to dla mnie nie jest wina piłkarzy, którzy po prostu robią to, co daje najlepsze efekty, bo dla nich najważniejsze to wygrać mecz - to jest wina sędziów, że na za dużo pozwalają.
Ciekawy wątek podjąłeś.

Otóż wg. mnie najgorszym elementem w sędziowaniu w naszej ekstraklasie jest brak konsekwencji i jednolitego podejścia do oceny zdarzeń na boisku.

W naszej lidze, jeśli chodzi o sposób sędziowania, mamy do czynienia z modelem szkocko-brazylijskim. Czyli pomieszanie z poplątaniem.

Z jednej strony każdy stały fragment przypomina grę w rugby w młynie: wszystkie chwyty, włącznie z palcem Arboledy, są dozwolone. Z drugiej strony - sędzia gwiżdże takie karne, jak w meczu Pasów z Podbeskidziem. Radomski walczy w powietrzu z zawodnikiem Podbeskidzia, dotyka go lekko i sędzia wskazuje na wapno.

Z jednej strony sędziowie gwiżdżą notorycznie wolne za "padalino" w pobliżu pola karnego, szczególnie z boku boiska. Z drugiej: oszczędza się notorycznie skrobiących po Achillesach Borysiuka czy Barana.

Z jednej strony stara się dyktować każdy faul przeciwko Radovicowi, Stilicowi czy Meliksonowi. Z drugiej - faule na Iliewie czy Genkowie są notorycznie ignorowane*, a zawodnicy pokroju Cionka czy Korzyma cieszą się niezwykłą wręcz pobłażliwością.

Ja bym jednak oczekiwał większej konsekwencji. Skoro nasza liga jest siłowa, to niech sędziowie to uwzględnią i promują męską walkę. Czyli ignorujemy efektowne pady Kucharczyka czy Iliewa, nie gwiżdżemy fauli po ostrym, ale czystym wślizgu, częściej stosujemy przywilej korzyści. W polu karnym pozwalamy na wiele i nie dyktujemy "miękkich karnych".

Ten brak konsekwencji jest dla naszych klubów zabójczy w europejskich pucharach. Najgorzej wypadamy w meczach z takim Odense, które potrafi grać siłowo, a którego zawodnicy nie czekają co chwilę na gwizdek sędziego. Tylko idą na całość.

* nie chodzi tu o żadną teorię spiskową - akurat te przykłady utkwiły mi w pamięci, ale w Amice czy Legii też są tacy piłkarze, nielubiani przez sędziów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.10.2011, 17:03
Wiecie ile zostało sprzedanych biletow na Slask - Lechia? Fajnie by było w takim meczu zobaczyc komplet kibicow spiewajacych o swojej zgodzie
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.10.2011, 17:06
ma być komplet
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów