The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 18:38
Ja nigdy nie wolę przegrać ...

A jakbym miał wybierać to wolę raz Levadią niż 3 razy z Valerengą, Dinamem i Karabachem.

Zresztą ...

Jak tak dalej pójdzie to Maaskant nie będzie miał szansy pójść w ślady poprzedników, bo Wisła nie awansuje do europejskich pucharów. Choć w sumie nie do końca, bo przecież gra w lidze, w której bogiem jest 37 letni emeryt, który będąc w II lidze hiszpańskiej i angielskiej w bramkę sobie trafić nie mógł.

Więc szansa na pierwszą trójkę istnieje, tym bardziej, że ...

Nasz Messi z Izraela wyzdrowieje, choć jak na razie do wyleczenia kontuzji się nie kwapi, wróci wróg publiczny na którym psy się wieszało Małecki Patryk (bo prawdę w twarz po Lechii powiedział i jego miłość do Wisły nagle stała się nieistotna), ścianą nie do przebicia zostanie Bunoza, jak dostanie rzecz jasna szansę, bo jak na razie po kumotersku pełne 90 min musi zawsze zagrać bez względu na formę Jaliens, no i co jest wiadome z takim impetem jak kopał barwy Wisły po meczu z Koroną w bramkę rywali będzie kopał Pajić - kolega od całowania się po sutkach we Franticu Bunozy.

O jejku chyba lekko przesadziłem:-(

Sorki - już nie rozmywat tematu, jak na forumowicza przystało.
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 21.10.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.10.2011, 19:26
Ty jesteś normalny?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.10.2011, 20:25
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._szymanowskim/

Cytat:
Tydzień temu jako pierwszą z legend Wisły Kraków na stadionie przy Reymonta 22 uhonorowano Henryka Reymana. W trakcie kolejnych meczów ligowych w ten sam sposób oddawać będziemy cześć kolejnym wybitnym zawodnikom Białej Gwiazdy. Jako druga pod dach stadionu przy Reymonta 22 przed meczem z Podbeskidziem trafi koszulka z nazwiskiem Antoniego Szymanowskiego.
No, jestem mile zaskoczony.

Antoniemu Szymanowskiemu jako najwybitniejszemu z żyjących piłkarzy Wisły ta koszulka niewątpliwie się należy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.10.2011, 22:46
Strasznie sie ciesze ze jest taka cała akcja z tymi koszulkami wciaganymi pod dach.Nikt w Polsce jeszcze chyba tak nie robil,mi sie to kojarzy z NBA gdzie kluby tez tak czczą swoje legendy.

Cos pieknego ze ludzie ktorzy oddawali swoje serce Wisle ,teraz jakby staja sie zywymi lub posmiertnymi wiecznymi Wislakami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.10.2011, 07:11
W moim odczuciu Skorża gdzieś zbłądził w relacji z piłkarzami za swojej kadencji w Wiśle. I to była jego porażka.

W Legii był na tej samej drodze a teraz widać że chyba wyciągnął wnioski. Oceniać go można w dłuższej perspektywie, sądzę że nie był po pierwszym sezonie w Wiśle gotowy na sukces który go spotkał.

Gdy odchodził miałem mu to trochę za złe, ale jednak to było konieczne. Błędy były zbyt poważne, jedynie czyszczenie kadry do cna w tamtym okresie mogło przynieść efekty. Ale lepiej że tego uczył się w Legii.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 25.10.2011, 07:18
Elefant napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._szymanowskim/

No, jestem mile zaskoczony.

Antoniemu Szymanowskiemu jako najwybitniejszemu z żyjących piłkarzy Wisły ta koszulka niewątpliwie się należy.
Mam nadzieję, że nie zawiśnie obok koszulka Jego brata...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.10.2011, 07:28
Tarann napisał(a):Wyświetl post
1. Pana Maćka można uderzyć na wiele innych sposobów niż derby i Levadia a używa się ich bo to nie złośliwe przypadki czy kwestia stadionu a wyniki błędów w sztuce trenerskiej: nieogarniecia szatni i przykładowo spieprzonych przygotowań do sezonu. Wygrać te mecze powinni nawet na nieskoszonej łące mając za fanów dwie mućki.

2. Bronisz polską myśl szkoleniową odwołaniem do .... polskiej przedpotopowej myśli szkoleniowej

3. Co do młodzieży to ty chcesz ich oceniać po kilku rozegranych meczach a trener musi przed. Dlatego to Maskant jest trenerem.

4. Skorża nie miał kasy? Miał i wydał na Jirsaka, Niedzielana, Kirma dostał Marcelo i najlepszą kadrowo drużynę w Polsce jako bazę ( nie istotne czy Bednarz ich ściągał, zresztą później gdy po frajersku wykopał gościa który go sprowadził z klubu pokazał swoje transferowe umiejętności które w pełnej klasie potwierdził w zeszłym sezonie w Legii mając najbardziej komfortowe warunki od czasu gdy Legia brała do wojska)

Wzajemnie miłego weekendu

PS.<b> zapomniałem że mogł mieć jeszcze Frankowskiego ale..... cóż nie dziwię się Panu Maćkowi bo faktem jest, że nijak nie pasował on do taktyki wielkiej dzidy</b>.
hola, hola. A to Frankowskiego nie chcieli kibice, nie trener
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.10.2011, 07:51
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
hola, hola. A to Frankowskiego nie chcieli kibice, nie trener
Co niby dobrze świadczy o Skorży? Jaki trener żeby przy pucować się kibicom rezygnuje z pewnych bramek?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.10.2011, 08:13
Z tego co wiem to Skorża chciał Franka, ale zarząd zablokował transfer. Co nie zmienia faktu że presje wywarli kibice, niewiem czy akurat ty, ale ci co zaciekle bronili dostępu Frankowskiego do klubu, są sami sobie winni że tak dobry zawodnik nie gra dzisiaj dla Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 25.10.2011, 08:38
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to Skorża chciał Franka, ale zarząd zablokował transfer. Co nie zmienia faktu że presje wywarli kibice, niewiem czy akurat ty, ale ci co zaciekle bronili dostępu Frankowskiego do klubu, są sami sobie winni że tak dobry zawodnik nie gra dzisiaj dla Białej Gwiazdy.
Jeśli chodzi o zarząd to słyszałem inaczej ale nie udaję, że mam jakieś magiczne informację więc biorę na wiarę to co piszesz, ale nie zmienia to faktu że Skorża nie zrobił nic żeby chociaż zaakcentować chęć Franka w Wiśle ( wystarczyły by delikatne medialne gierki ) a postąpił tak ze względu na tę częśc kibiców którą omotał tak że do dziś pomimo ujawnienia jego "prawdziwych marzeń", bolesnych wspomnień hańbiących porażek bronią go jak swojaka. Ja jeśli spotykam innego kibica Wisły i mam ochotę sobie tak bardziej otwarcie pogadac o Wiśle zawsze pytam kogo bardziej ceni Skorże czy Frania jeśli Skorże to po prostu szybciej kończę rozmowę.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 25.10.2011, 09:58
4. Skorża nie miał kasy? Miał i wydał na Jirsaka, Niedzielana, Kirma dostał Marcelo i najlepszą kadrowo drużynę w Polsce jako bazę ( nie istotne czy Bednarz ich ściągał, zresztą później gdy po frajersku wykopał gościa który go sprowadził z klubu pokazał swoje transferowe umiejętności które w pełnej klasie potwierdził w zeszłym sezonie w Legii mając najbardziej komfortowe warunki od czasu gdy Legia brała do wojska)
Brednie jakich mało!

Jirsak - Był autorskim pomysłem Bednarza który od początku nie podobał się Skorży, między innymi stąd pierwsze kłótnie na linii Bednarz Skorża. Bednarz uważał Tomasa za wielki talent i nie wystawianie tego zawodnika traktował jako działanie mające zdyskredytować go jako dyrektora sportowego. Z perspektywy czasu wychodzi, że Skorża miał racje gdyż Jirsak to rzemieślnik pasujący góra do zespołu środka tabeli.
Kirm - Zawodnik ściągnięty na miejsce Zieńczuka, niestety gorszy od niego praktycznie w każdym elemencie. Cytując klasyka "Zamienił stryjek siekierkę na kijek"
Niedzielan - Był dobry ale się rozsypał. Przypominam, że tuż po sprowadzeniu pokazał się z dobrej strony i Skorża dawał mu szanse. Po kontuzji już nigdy nie był tym samym zawodnikiem.

Reasumując Skorża poza pierwszym okienkiem gdzie faktycznie dostał ciekawych zawodników (Kosowski, Niedzielan) nigdy nie był poważnie traktowany w naszym klubie. Musiał pracować z fatalnym dyrektorem sportowym, który nasprowadzał nam szrotu z długimi kontraktami (Jirsak, Kirm) . Zamiast wzmacniać zespół jak robi to Stan obecnie, Skorży z okienka na okienko osłabiano drużynę - a oczekiwania kibiców oczywiście pozostawały wysokie (LM ).
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 25.10.2011, 11:01
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Brednie jakich mało!

Jirsak - Był autorskim pomysłem Bednarza który od początku nie podobał się Skorży, między innymi stąd pierwsze kłótnie na linii Bednarz Skorża. Bednarz uważał Tomasa za wielki talent i nie wystawianie tego zawodnika traktował jako działanie mające zdyskredytować go jako dyrektora sportowego. Z perspektywy czasu wychodzi, że Skorża miał racje gdyż Jirsak to rzemieślnik pasujący góra do zespołu środka tabeli.
Kirm - Zawodnik ściągnięty na miejsce Zieńczuka, niestety gorszy od niego praktycznie w każdym elemencie. Cytując klasyka "Zamienił stryjek siekierkę na kijek"
Niedzielan - Był dobry ale się rozsypał. Przypominam, że tuż po sprowadzeniu pokazał się z dobrej strony i Skorża dawał mu szanse. Po kontuzji już nigdy nie był tym samym zawodnikiem.

Reasumując Skorża poza pierwszym okienkiem gdzie faktycznie dostał ciekawych zawodników (Kosowski, Niedzielan) nigdy nie był poważnie traktowany w naszym klubie. Musiał pracować z fatalnym dyrektorem sportowym, który nasprowadzał nam szrotu z długimi kontraktami (Jirsak, Kirm) . Zamiast wzmacniać zespół jak robi to Stan obecnie, Skorży z okienka na okienko osłabiano drużynę - a oczekiwania kibiców oczywiście pozostawały wysokie (LM ).
Nie zgadzam się odnośnie tych bredni. Bywają większe np. twój post.

Przede wszystkim odnosiłem się do posta Mateusza91w ktorym pisal nieprawdę o tym że Skorża nie miał eurasów na budowanie drużyny. Przychodząc do Wisły miał porządną bazę ludzką i jak na tamten czas spore pieniądze na wzmocnienia oraz wiedział że wydawał je będzie razem z Bednarzem.

Co do przykładów:

Jirsak był ofiarą miękkości Skorży w stosunku do drużyny. Jak już miał posadzić kogoś na ławce to sadzał potulnego Czecha ( największa wada Jirsaka - brak jaj) poza tym to był jeden z pierwszych transferów duetu Bednarz - Skorża więc nie wyobrażam sobie, żeby Skorża nie miał wpływu na ten transfer. A że Maciej po fakcie ( zawodnik za 700 tysi nie jest messim/ źle przygotowana drużyna przegrywa z leszczami) świetnie znajduje kozły ofiarne (czytaj Bednarz) to żadna tajemnica.

Żeby nie było za Jirsaka przepłacono/ nie wydobyto lub zmarnowano jego potencjał. Ale kasa BYŁA!

Kirm tutaj Panie kolego to dałeś ciała:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ego_slowa.html
Cytat:
Maciej Skorża sprowadził Słoweńca przed poprzednim sezonem. Wisła zapłaciła NK Domżale ok. 400 tys. euro, a szkoleniowiec od razu wstawił go do pierwszego składu i obdarzył wielkim zaufaniem. - Byłem gorącym zwolennikiem jego transferu - przyznawał Skorża.
Kirm vs Zieniu pierwsze dwa sezony w lidze:

51 m - 16 bramek - Zieniu
55 m - 12 bramek - Kirm
W pucharach obaj nędza - 0 bramek.
Jedyna różnica to siła drużyn w ktorych grali. Nie twierdzę że Kirm to super piłkarz ale nie wciskaj mi że Zieniu był jakimś wirtuozem "lepszym w każdym elemencie" bo to po prostu zaniki pamięci i idealizowanie przeszłości.

Niedzielan - kontuzja, pech, co nie zmienia faktu że kase na jego kontrakt dostał a O TO CHODZIŁO W FRAGMENCIE KTÓRY CYTUJESZ!

@irman:
W dwóch pierwszych sezonach, ponieważ tyle zagrał Kirm pełnych w Wiśle
Ostatnio edytowane przez Tarann : 25.10.2011 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.10.2011, 11:17
W pucharach obaj nędza - 0 bramek.
A w 2006 r. w Austrii Zieniu przypadkiem bramki nie strzelił?

A z Odense to kto jak nie Kirm bramę zaliczył?
:/
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.10.2011, 11:22
To chyba chodzi o występy pucharowe za Skorży..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.10.2011, 14:08
irman napisał(a):Wyświetl post
A w 2006 r. w Austrii Zieniu przypadkiem bramki nie strzelił?

A z Odense to kto jak nie Kirm bramę zaliczył?
Napisał, że chodzi o dwa pierwsze sezony.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.10.2011, 14:16
Mariusz Pawełek zagrał w tym sezonie w siedmiu spotkaniach i tylko w jednym z nich puścił gola. Nic dziwnego, że jest rozchwytany. Działacze Konyasporu przyznają, że będzie im trudno zatrzymać bramkarza. Ofert za byłego gracza Wisły nie brakuje.

Pawełek po spadku Konyasporu do II ligi tureckiej zdecydował się pozostać w klubie, mimo że były zapytania w sprawie jego transferu. Chociaż jego drużyna spisuje się poniżej oczekiwań, nikt nie ma pretensji do bramkarza. Pawełek przez ponad 500 minut zachowywał czyste konto, a w jedynym meczu (z Denizlisporem), kiedy puścił gola, obronił także rzut karny.

Konyaspor przeżywa finansowe problemy i sprzedaż Pawełka jest jednym ze sposobów na ratowanie budżetu. Były bramkarz Wisły w Polsce nie miał najlepszej marki, natomiast w Turcji chciałoby go pozyskać wiele klubów. Jak informują tureckie media, chcą go Buyuksehir Stambuł, Genclerbirligi, Samsunspor i Ankaragucu, czyli kluby z ekstraklasy.

Sam Pawełek przyznaje, że na razie obowiązuje go kontrakt z Konyasporem, ale dodaje tajemniczo: - Nie wszystkie wyzwania, które czekają na mnie, są z Turcji, ale także z zagranicy - mówi, cytowany przez serwis "Memleket". - Jeśli nic się nie zmieni, on może odejść - mówią działacze drugoligowca.

Pawełek w zimowym oknie transferowym odszedł z Wisły. Nie zgodził się na propozycje kontraktu (oferowano mu 130-140 tysięcy, oczekiwał 180 tysięcy euro rocznie - wcześniej zarabiał 100 tysięcy) i będąc wolnym zawodnikiem, podpisał kontrakt z pierwszoligowym wtedy Konyasporem. Wraz z nim występuje tam były gracz Widzewa, Marcin Robak. Pawełek wybrał Turcję, bo skuszono go wysokimi zarobkami. Według nieoficjalnych informacji może tam zarabiać nawet 400 tysięcy euro rocznie netto.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.10.2011, 15:45
Zarabiał 100 tysięcy? nie wiem co ćpał ten co to pisał, ale to musi być dobry towar
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 25.10.2011, 16:00
Żmijko możesz rozwinąć? Bo coś nie chce mi się wierzyć by zarabiał więcej niż 100tyś. Euro - nie przychodził do nas w charakterze "gwiazdy" jak Wojciech Ł. więc raczej na zarobki 150tyś. Euro plus nie mógł w tamtych czasach liczyć.

Chyba, że miał znacznie niższe pobory, w to jestem w stanie uwierzyć.

Osobiście cieszę się z faktu, iż Mariuszowi się jakoś wiedzie. To sympatyczny facet i niezły bramkarz obdarzony fenomenalnym refleksem. Wybronił nam mnóstwo meczów o czym się nie pamięta, ludzie pamiętają go tylko z błędów i momentów dekoncentracji... taki los bramkarza.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.10.2011, 16:05
Ja myślę, że właśnie zarabiał mniej.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.10.2011, 16:18
Zarabiał znacząco mniej ... znacząco.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.10.2011, 16:29
Jak miał niefarta, a Mariusz Pawełek potrafił mieć niefarta, to podpisał kontrakt jak euro było pi razy drzwi 3,50.

Od tego odejmijmy podatek i na rękę wychodzi 260 tyś zł. Dzielimy na 12 i wychodzi niecałe 22 tyś pln/miesiąc.

I tak np w zeszłym roku, Mariusz mógł uważać że zarabia 65 tyś euro
Ostatnio edytowane przez MatMario : 25.10.2011 o godz. 16:32.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2011, 17:55
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Osobiście cieszę się z faktu, iż Mariuszowi się jakoś wiedzie. To sympatyczny facet i niezły bramkarz obdarzony fenomenalnym refleksem. Wybronił nam mnóstwo meczów o czym się nie pamięta, ludzie pamiętają go tylko z błędów i momentów dekoncentracji... taki los bramkarza.
Bo to nie jest zły bramkarz, tak jak Rasiak nie był złym napastnikiem. Miał za to kiepską prasę (głownie "weszło') i każdy ignorant uważał za stosowne z niego zakpić.
Nie jest wybitny, nie trafi pewnie nigdy do jakiegoś wielkiego klubu jak Boruc, ale na pewno sobie poradzi.

Wyjazd i odcięcie się od tutejszych chorych mediów i kibiców na pewno wyszło mu na zdrowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.10.2011, 18:48
Paulista strzela na 1:0 dla Polonii B. w meczu z Lechem
Odpowiedz cytując
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 29.10.2011, 14:32
a co z Mackiem Żurawskim, zakończył karierę ?
jest koniec października a cisza w temacie nowego klubu
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 29.10.2011, 20:40
Jacek Bednarz widziany dzisiaj w okolicach sektora rodzinnego F12 w towarzystwie dwóch jegomościów (managerowie ?)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 21:28
A tymczasem w meczu Twente - PSV bramke na 2-1 dla PSV strzelił Marcelo. Na razie jest 2-2 i 7 minut do konca
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 31.10.2011, 15:22
Klub powinien zatrudnić Żurawskiego w roli jakiegoś scauta / trenera napastników lub gdzie indziej
Ostatnio edytowane przez Manhunt : 31.10.2011 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.10.2011, 19:51
Kalu Uche strzelił wczoraj gola dla Neuchatel Xamax ale jego druzyna przegrala 1-2.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.11.2011, 00:23
http://www.youtube.com/watch?v=oeJyC...ayer_embedded#!

pokusi się ktoś o tłumaczenie ?

2:26 - za dużo to on nie umie po polsku
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.11.2011, 14:50
Fragment wywiadu z Żurawiem:
Cytat:
Żurawski: Wisła miała pakę na finał Pucharu UEFA

Jak pan ocenia aktualny zespół Wisły Kraków?

- Nie podoba mi się obecnie panujący trend. Owszem, najważniejszy jest sukces, wyniki, ale kiedyś w Wiśle także bardzo liczył się styl. Biała Gwiazda tworzyła spektakle, grała efektownie, strzelała sporo goli, zespół miał swojego ducha, tożsamość. Mimo że podopieczni Roberta Maaskanta są teraz w czołówce tabeli ekstraklasy, niedawno pokonali w Lidze Europy Fulham, czegoś brakuje.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów