The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 14:15
nie będzie lżej nie będzie ciężej.

Liga jest tak wyrównana że każdy przeciwnik jest wymagający, vide będziemy grali niby z leszczami czyli beniaminkami ale im punkty potrzebne jak cholera więc motywacja większa. Do tego zasada "bij mistrza"
Najsłabsza w lidze Lechia Nas wyjebała u SIEBIE u SIEBIE. Tu była kiedyś twierdza.....kiedyś
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2011, 14:58
Aż słabo się robi jak człowiek czyta takie rzeczy.
Wszystkich ignorujących dariooka przepraszam za cytowanie
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No a kogo to wina ze druzyna jest słaba? Po ponad roku czasu chyba jednak jest wina po jego stronie.
A widzisz jakiś plus tego ze Maaskant jest trenerem juz ponad rok? Co takiego mu teraz zawdzieczasz czego nie bylo wczesniej?
Wisła, jako jednak z bardzo nielicznych drużyn w lidze ce..... się wysoką kultura gry w pilkę. Kiedy ogląda sie potyczki wielu innych druzyn to głowa boli od widoku podwórkowych zagrań, grania pilką na 3-4 kontakty, niepotrzebnego wikłania sie w dryblingi, braku orientacji w ustawieniu partnerów, rozpaczliwego podbijania piłki kolanem, łydką czy udem, chaosu taktycznego, przypadkowości podań...
Tego w Wiśle praktyczne nie ma, a jesli już to w bardzo niskim wymiarze
Jesli w polskiej lidze mamy problemy z zdobywaniem goli to z czym my do europy.
Za Maasaknta mecz w mecz my mamy 3-5 strzalów w światło bramki !
chyba cos tu jest nie tak, a nasi przeciwnicy tyle z nami mają do przerwy !
Co za bzdury... Tak się zdarzyło do 70 minuty spotkania z Lechią i w początkowej fazie ligi, kiedy chceliśmy ją przejść minimalnym kosztem. W takich spotkaniach jak z Bełchatowem czy z Ruchem było po kilkanascie strzałów na bramkę w kazdej polowie
Gadanie o budzetach naprawde jest chyba nie na miejscu, bo czy Apoel nie ma mniejszego? Zagrzeb? Ruch? ...
wiesz dobrze, że Apoel nie ma mniejszego a znacznie większy, z Zagrzebiem nie graliśmy. Ruch ma mniejszy budżet, ale na dzisiaj Ruch gra jedynie ambicją i walecznością, to futbol typu sila razy gwałt
A jesli mecz z Ruchem na Reymonta jest dla niektórych wyznacznikiem naszej wartości to naprawde jest tu coraz gorzej...
W meczu z Ruchem drużyna grająca z dużą kulturą nie uległa szybko biegającym prostakom, choć stracila dwa ważne ogniwa
Tam nawet wypłat nie mają na czas a gdy ktos sie wybija to natychmiast zmienia barwy !
I dlatego grają siła razy gwałt, żeby tylko ktoś ich zauważył i mogli stamtąd uciec.
W dawniejszych czasach mówiono, że najlepszy nawet szermierz, ukształtowany w szermierczych akademach Sewilli ulegnie wobec wideł prostego chlopa, nie mówiąc (dzisiaj) o bronach rzucanych przez Ruch czy Podbeskidzie
Wygralismy ten mecz choc nie zasłuzylismy na 3 punkty, to Ruch grał fajną piłke atakując bez kompleksow, a my nawet 4 na 2 z kontry kopialismy sie po czołach.
Jesli ktos miał tam charakter to tylko i wyłącznie Ruch...
Ruch miał tylko i wyłącznie charakter i widły w łapach
Smieszne jest tylko to ze frajerska wygrana niby dowodzi o tym ze Maaskant pociągajac za sznurki umie zmotywowac piłkarzy, hehe
Wygraliśmy utraciwszy na początku dwa ważne ogniwa ofensywne. Nie bylo latwo, ale kultura gry i schematy ataku pozycyjnego okazały sie skuteczniejsze niż bezmyślna siła
A gdzie to niby znikło w meczu z Lechia? W eLM? W LE ? Widzew?
No niema bo cos takiego istnieje tylko w wyobrazni niektorych wielbicieli talentu Maaskanta.
W meczu z Lechią zagraliśmy nieprofesjonalnie - nieprzygotowani mentalnie. Jestem pewny, że przy obecnym poziomie obydwu drużyn wygralibyśmy z Lechią 9 meczów na 10
W LM graliśmy skutecznie do czasu zderzenia się z dużo lepszą drużyną. W LE gramy bez obiciązen nie dążac za wszelką cenę do zwycięstw
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.10.2011, 15:32
Kto wypatrzył to wypatrzył, ale zasadnicze pytanie kto dopiął transfer? Wielu było wypatrzonych a mało podpisanych.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2011, 15:47
Po obejrzeniu na polsacie reakcji Roberta po stracie jednej z bramek współczuję mu ,facet może ustawiać taktyke dobrze zmotywować piłkarzy ale jak traci się takie bramki jak z Twente to co trener może... najprościej podsadzić winowajców na ławce ale niestety na Legie dać Czekaja i Bunoze to zbyt duże ryzyko.Szkoda,że nie gramy teraz ze słabiakami to byłaby szansa posadzić na ławce kilku panów z obrony.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.10.2011, 17:13
Farmat - wytykasz komuś coś to przynajmniej w sposób profesjonalny i rzetelny przedstawiałbyś jakieś kontrargumenty, a to co nabazgrałeś w ostatnim swoim poście to dyrdymały jakich mało. Lansujesz się na osobę wszechwiedzącą na forum, pouczającą innych, w ten sam charakterystyczny sposób, że piszą głupoty natomiast nie wiem czy Ty masz pojęcie o czym piszesz. Kultura gry Wisły Kraków - drużyny, w której poza wyjątkami nie ma zaawansowanych technicznie zawodników (na poziomie europejskim), gdzie drużyna gra bez żadnego stylu, w oparciu o schematy, które jedynie z rzadka wychodzą w czasie gry - wiesz jeżeli w środku pola masz takiego Sobolewskiego, Wilka, Nuneza etc to po prostu musisz zapomnieć o tym co nazywasz kulturą gry - zawodników za kilkaset tysięcy euro jak nie mniej nie stać na taką grę bo są zwyczajnie za słabi. Wisła prezentowała kulturę gry za czasów wczesnego Kasperczaka a potem było już tylko gorzej z małą bo półroczną przerwą po objęciu Wisły przez Skorżę ale w tym przypadku możemy się jedynie odnosić do ligi bo w pucharach nie graliśmy. Kolejna sprawa, zacznij czytać statystyki po meczach Wisły, ile strzałów w światło bramki trafia - z samego faktu że gole zdobywa praktycznie jeden zawodnik wnioski można i powinno się wyciągnąć zupełnie inne niż te przedstawione przez Ciebie. Kolejna kwestia APOEL 15 mln euro, Wisła 12 mln euro - nie powiesz, że to kosmiczna przepaść - wystarczy poszukać w internecie, wystarczyło posłuchać ekspertów przed spotkaniami z Cypryjczykami a nie pleść farmazonów bez pokrycia w rzeczywistości. A skąd Ty możesz wiedzieć czy gramy bez obciążeń nie dążąc do zwycięstwa w LE - wiesz infantylizm Twój powala - kasa misiu, kasa dla niej się gra w pucharach, gdyby było inaczej to po kiego grzyba w ogóle wychodzilibyśmy na boisko.
Co do trenera to trudno jest zwolnić jego osobę bez jednoczesnego wywalenia Basałaja i Stana, którzy są autorami pomysłu zatrudnienia tego Pana a Prezes również jest autorem modelu przebudowy drużyny, którą w zimie tak na prawdę będziemy musieli zacząć od nowa.

http://www.twoja-firma.pl/artykuly/4...firm-w-ue.html
http://www.biznes-firma.pl/Republika...stw,14219.html
specjalnie dla Piolka...
Ostatnio edytowane przez Merkury : 01.10.2011 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Piolek
Member

Od: 08.2004

Stary 01.10.2011, 17:35
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Kolejna kwestia APOEL 15 mln euro, Wisła 12 mln euro - nie powiesz, że to kosmiczna przepaść
Zapraszam do sprawdzenia stawek podatkowych w Polsce i na Cyprze a potem zapraszam do merytorycznej rozmowy na temat wynagrodzen pilkarzy oraz porownywania budzetow.

Do dyskusji na temat sprowadzonych pilkazy: Opamietajcie sie!! Wisla to niestety nawet nie sredniak w skali europejskiej.

Pomyslcie ze jestescie mlodym utalentowanym np. bulgarem albo polakiem i zglasza sie po was wisla i np taki heereenveen albo kaiserslautern, juz tu brakuje nam argumentow zeby takiego pilkaza wyciagnac.

Na moje oko mamy duzo lepszy sklad niz rok temu a na przyszly sezon moze byc nawet lepiej. Wystarczy umiejetnie sie wzmocnic. Mozemy juz powiedziec przy negocjaciach ze gralismy w LE. Mamy dobre szanse na mistrzostwo do tego graja u nas reprezantanci pilkarze ze stazem w dobrych ligach itd. Cierpliwosci!!!!!!! Tego nam trzeba.

http://www.twoja-firma.pl/artykuly/4...firm-w-ue.html
http://www.biznes-firma.pl/Republika...stw,14219.html
specjalnie dla Piolka...

Dzieki czyli tak, nadal na cyprze sa mniejsze niz w polsce m miedzy innymi CIT(podatek od firm) ktory jest 9 % nizszy a najwyzszy podatek od dochodu wynosi 30%...... A do tego te 30% zaczna ci rabac powyzej 36 tys E, w polsce masz 32% juz powyzej bodajze 90 tys zl
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.10.2011 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2011, 18:17
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Farmat - wytykasz komuś coś to przynajmniej w sposób profesjonalny i rzetelny przedstawiałbyś jakieś kontrargumenty, a to co nabazgrałeś w ostatnim swoim poście to dyrdymały jakich mało. Lansujesz się na osobę wszechwiedzącą na forum, pouczającą innych, w ten sam charakterystyczny sposób, że piszą głupoty natomiast nie wiem czy Ty masz pojęcie o czym piszesz. ...
Jak się okazuje, każdy może pisac na tym forum, co chce.
Jesli nie widzisz kontrargumentów w mojej wypowiedzi to nie mam już niczego do dodania
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2011, 18:38
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Kto wypatrzył to wypatrzył, ale zasadnicze pytanie kto dopiął transfer? Wielu było wypatrzonych a mało podpisanych.
Klajdinst nie jest od podpisywania... Dla mnie niestety Valckx kreci walki na druzynie. Nie uwierze, ze sciagnal Lameya, Jaliensa, Boukhariego, Branco liczac na ich wysokie umiejetnosci...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.10.2011, 18:43
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Klajdinst nie jest od podpisywania... Dla mnie niestety Valckx kreci walki na druzynie. Nie uwierze, ze sciagnal Lameya, Jaliensa, Boukhariego, Branco liczac na ich wysokie umiejetnosci...
Lamey z Jaliensem zostali sciagnieci aby uniknac Levadia czy Karabach revisited - tyle w temacie.

Czy kreci nie wiem, moim zdaniem za wczesniej zeby mial krecic. Jezeli masz dowody podziel sie.

P.s. Koniec koncow wole niech juz kreci Stan niz Zdzisek K na ktorego ryj juz patrzec nie moge.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.10.2011, 19:15
Na pewno Valckx nie jest jedynym winnym tych transferów. Nie wierzę w to, że gdyby trenerem nie był Holender, to ściągalibyśmy tylu "pomarańczowych" czy też zawodników z tamtejszej ligi.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.10.2011, 19:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ktoś nawet znalazł wszystkie cytaty w których była krytyka Lameya jak przychodził. Tak po kilku meczach i kazał się wstydzić. No, wtedy Lamey grał dobrze, wygrał nam właściwie mecz ze Skonto czy Litexem,i trochę mnie zawstydził bo cytat sie znalazł i mój.
Ale teraz gra do dupy i nie wiem czy mam się dalej wstydzić czy miałem rację
Hehe ciekawe gdzie jest ten lolek. Zacytował z kilkanaście postów i napuszył się jako znawca. Oczywiście był też i mój post w tym gronie. I też po kilku meczach się zastanawiałem czy może nie za pochopnie na starcie Lameya skreśliłem. Aż chyba odnajde tego posta z cytatami i wyrzutami jacy to jesteśmy płaczliwi.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 01.10.2011, 20:29
koniak napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Valckx nie jest jedynym winnym tych transferów. Nie wierzę w to, że gdyby trenerem nie był Holender, to ściągalibyśmy tylu "pomarańczowych" czy też zawodników z tamtejszej ligi.
A ja nie wierzę w to, że można mieć 100% skuteczność jeśli chodzi o transfery. Zgoda Jaliens i Lamey to niewypał. Boughariego i Branco nie liczmy, bo byli z łapanki, trzeba było kogoś na gwałt. Największym błędem jest Jaliens, bo ma długi kontrakt i dużo zarabia. Lameya po sezonie nie będzie. Pozostaje nam więc jedno nieszczęście.

To co zrobił do tej pory Stan to mistrzostwo świata.
Teraz trzeba wyciagnać wnioski z błędów:
1. Nie brać Holendrów
2. Nie brać emerytów (za duże prawdopodobieństwo wtopy, brak perspektyw odsprzedaży)
3. I najwazniejsze - jeśli ktoś jest słaby to na ławkę, a coś mi się wydaję, że Maaskant z Jaliensa zrobi świętą krowę.

Tak jak nie rozumiałem jak mozna Pawełka wystawiać w pierwszym skąłdzie co mecz, to teraz to samo z Jaliensem..

Stan 100%poparcia, jeśli jutro wybiegnie Jaliens - Maaskant 20%.
Jedyna szansa na rehabilitację dla Jaliensa to prawa obrona, Jovanović na środek.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 20:51
propo oranje może w najbliższym okienku zawita następca van der Saara w miejsce Pareiki .Co do Jaliensa wypada lepiej od Lameya więc jeszcze jeden sezon mógłby pograć a potem trenować juniorów.Co do Lameya to mógłby po sezonie wziąść przykład z Clebera i zająć się skautingiem dla Wisły.Aczkolwiek jeśli brać coś z Oranje to bramkarzy albo pomocników może do Wisły zawita talent na miarę Van der Saara albo Van Persiego ewentulanie Sneijdera
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 01.10.2011 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.10.2011, 21:08
Żeby trenować juniorów to trzeba polski ogaraniać a z tego co mi wiadomo Jaliens nie włada naszym ojczystym...( poprawcie mnie jeśli sie mylę )
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.10.2011, 03:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak się okazuje, każdy może pisac na tym forum, co chce.
Jesli nie widzisz kontrargumentów w mojej wypowiedzi to nie mam już niczego do dodania
FraMat proszę cię przestan chociaż ty pisać głupoty bo komu jak komu ale tobie to tak nie wypada.

Te twoje kontrargumenty to to taki mixik słodkiego pierdzenia, przeinaczania faktów oraz zabarwiania rzeczywistości..
Staram się Cie zrozumieć bo zapewne jestes zwolennikiem talentu Maaskanta wiec trudno ci się pogodzić i zaakceptowac to, ze poprostu sie mylisz.

Idąc twoja linią proszę, Walnij dziesieć argumentow za Maaskantem (na teraz nie historyczne) a obiecuje ci ze rzeczowo ci je wyszydze... bo łatwiej jest podważyć niż udowodnić!

Niestety łatwo było sie domyśleć ze po kontuzjach Małego i Meleksa to dojdzie wam kolejny idiotyczny argument słabizny Maaskanta (brak zgrania itp hehe )
Teraz to brak Małego to osłabienie ?!!! Taaa? Jeszcze tydzień temu go linczowaliscie i trąbiliście ze niema miejsca dla niego w Wiśle ...
Zapomnieli jak kazał piknikom wypierdalac na zydownie ?

ps :\
Framat prosze usciskaj tych twoich internetowych ignorantów. Całe zycie ich ktos ignoruje to przynajmniej tutaj mogą jednym kliknięciem dowartościować swoje zjebane ego!
Porażka...
Odpowiedz cytując
elemis1
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 07:24
Spokojnie popieram Maaskanta.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 08:58
A może Stan kupuje Lameya czy Jaliensa dlatego że nie ma w klubie kasy? Przecież tylko jeden z tych transferów ostatnich był gotówkowy - Jovanovic. Może jeszcze Chavez. Ale kasa jaką na nich wydaliśmy to grosze przy tym co zarobiliśmy na transferach. Dlatego zastanawia mnie trochę co się dzieje z tymi pieniędzmi z transferów, takich piłkarzy jak Brożek, Głowacki, Marcelo czy Diaz. Coś się z tą kasą musi dziać, bo nikt mi nie powie że kontrakty wszystko zjadły.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 09:14
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
A może Stan kupuje Lameya czy Jaliensa dlatego że nie ma w klubie kasy? Przecież tylko jeden z tych transferów ostatnich był gotówkowy - Jovanovic. Może jeszcze Chavez. Ale kasa jaką na nich wydaliśmy to grosze przy tym co zarobiliśmy na transferach. Dlatego zastanawia mnie trochę co się dzieje z tymi pieniędzmi z transferów, takich piłkarzy jak Brożek, Głowacki, Marcelo czy Diaz. Coś się z tą kasą musi dziać, bo nikt mi nie powie że kontrakty wszystko zjadły.

Następny nie pamięta gdzie graliśmy w poprzednich sezonach i jak mała kasa była z biletów?
Na obsługę tej dziury budżetowej poszły pieniądze z transferów.

Podejrzewam, że transfery mogą przyjść razem z pieniądzmi za eliminacji LM i Ligę Europejską czyli z początkiem następnego sezonu. O ile wygramy ligę oczywiście.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 02.10.2011, 09:16
Tak już wygląda ten światek w którym musza się dyrektorzy sportowi obracać. Full of zasadzkas
Wałki ? A Petrescu też kręcił wałki, jak nam sprowadził Vargę, czy Thwaita z głębokich rumuńskich rezerw ?Albo Burnsa z 2 ligi angielskiej (a może 3ciej?)
Po prostu jak się nie ma kasy to się kombinuje we wszystkie strony i wychodzą takie kwiatki.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.10.2011 o godz. 09:20.
..
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.10.2011, 10:20
O czym Ty do jasnej cholery mówisz..., Jaliens to gosc który swoim CV gwarantował poziom, osoba z meczami w reprezentacji Holandii nawet jeżeli poprzedni sezon przesiedział na ławce dawała podstawy by sądzic, że będzie zdecydowanie najlepszym obrońcą w Lidze.Ale oczywiście teraz krytykowac zawsze jest najlepiej - co za mentalnosc........
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
ciesla093
Member

Od: 01.2011

Stary 02.10.2011, 11:38
Tacy piłkarze jak Jaliens, Iliev czy Lamey, mają również inne zadanie niżeli wygrywanie meczów, mają też swoim doświadczeniem uczyć młode pokolenie, po to powstała właśnie taka mieszanka rutyny z młodością....
Holendrzy mają w tym zamysł, więc póki co trzeba cierpliwie czekać....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 11:59
ciesla093 napisał(a):Wyświetl post
Tacy piłkarze jak Jaliens, Iliev czy Lamey, mają również inne zadanie niżeli wygrywanie meczów, mają też swoim doświadczeniem uczyć młode pokolenie, po to powstała właśnie taka mieszanka rutyny z młodością....
Holendrzy mają w tym zamysł, więc póki co trzeba cierpliwie czekać....
EUREKA!
Że ja na to nie wpadłem wcześniej!
Teraz już wiem, dlaczego Jaliens z Lameyem grają taki piach!
Oni mają uczyć młodszych, czego na boisku robić nie wolno!

Dzięki za otworzenie mi oczu!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 02.10.2011, 12:03
Chce sprostować, że Jaliens przychodząc do nas przesiedział całą rundę na ławce. Mimo że był trzecim stoperem w AZ to rozegrał całkiem sporą ilość meczy. W ciągu tej ostatniej rundy w AZ zaliczył 8 meczy w lidze 7 w Europejskich pucharach i 3 w pucharze krajowym. Daje to 19 meczy podczas jednej rundy. Jeśli miałoby sie zsumować na minuty to by wyszło z 15 pełnych meczy. Dla mnie całkiem sporo. Dlatego ja jestem dalej w ciężkim szoku jak słaby jest, bo przed przejściem to nie był gość z dobrym CV co od roku nie gra. Tylko ktoś kto dalej zaliczał występy w ważnych meczach w dobrej drużynie.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.10.2011, 12:52
Baala napisał(a):Wyświetl post
Chce sprostować, że Jaliens przychodząc do nas przesiedział całą rundę na ławce. Mimo że był trzecim stoperem w AZ to rozegrał całkiem sporą ilość meczy. W ciągu tej ostatniej rundy w AZ zaliczył 8 meczy w lidze 7 w Europejskich pucharach i 3 w pucharze krajowym. Daje to 19 meczy podczas jednej rundy. Jeśli miałoby sie zsumować na minuty to by wyszło z 15 pełnych meczy. Dla mnie całkiem sporo. Dlatego ja jestem dalej w ciężkim szoku jak słaby jest, bo przed przejściem to nie był gość z dobrym CV co od roku nie gra. Tylko ktoś kto dalej zaliczał występy w ważnych meczach w dobrej drużynie.
Tak, chodziło mi o to, że jednak szczyt kariery już wtedy miał za sobą - stracił pewne miejsce w kadrze zespołu, do reprezentacji też już powoływany nie był.Dla mnie Jaliens jest olbrzymim rozczarowaniem co nie oznacza, że mam zamiar krytykowac za decyzje o sprowadzeniu jego Valckxa.Gdybym był na jego miejscu to osobę z jego CV wiedząc, że jest zdrowa podpisałbym w ciemno.Problem w tym, że teraz tak mówic jest łatwo, szkoda, że nikt nie był taki mądry przed jego ściągnięciem...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.10.2011, 13:13
Przecież to nihil novi. Był Petrescu to mieliśmy Dolhe, Varge, Chiacu. Był Liczka to mieliśmy Penksę, Vidliczke (Jirsak został sciągnięty za Liczki) itd. Trener z zagranicy ma bardziej opanowany ojczysty rynek niż wszystkie inne.

Co do niewypałów transferowych to chyba nie wierzycie że w innych klubach tak nie ma Popatrzcie chociażby na Legię, w Lechu też się trafia jakiś szrot. W ManU, który za parę mln ojro ściągnął gościa który grał w Mistrzostwach Świata Bezdomnych - Bebe.

A co do Maskanta. Jesteśmy w europejskich pucharach? Jesteśmy. A kiedy byliśmy ostatnio 4 lata temu I jak się zaprezentowaliśmy? Wyszliśmy z grupy ale styl też nie powalał. Każdy ciągle wraca do Parmy i Schalke, a co było rok później Katastrofa.

Wolę rok w rok grać w pucharach ale nawet dostawać w tyłek, niż grać raz na 5 lat i wyjść z grupy i na kolejnej rundzie zakończyć te puchary.

Poczekajmy do przyszłego roku. Jak Wisła pod wodzą Maskanta znowu zagra w pucharach to już przypadek raczej nie będzie tylko wyraźnie nowa jakość.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 02.10.2011, 13:20
wujku - coś Ci się chyba lejce popieprzyły...jak wyszliśmy z grupy 4 lata temu w pucharach? Przecież wtedy 3 oklepy i jedno zwycięstwo z Bazyleą u siebie...i tyle..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.10.2011, 13:22
W takim razie mi się popieprzyło, pamięć mam strasznie słabą. No ale w każdym bądz razie wiecie jakie jest sedno tej wypowiedzi. Wolicie dostawać oklep ale rokrocznie, czy raz na 5 lat?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 02.10.2011, 13:36
Stabilizacja w klubowych strukturach i co pół roku wymienianie najsłabszego jednego, dwóch elementów w zespole. Plus podejście Cupiała, biznesowa kalkulacja. I będzie na prawdę bardzo dobrze.

Nie ma sie gdzie spieszyć i kogoś zwalniać. W końcu minęło już 14 lat , a rządzący Wisłą niestety niczego trwałego nie zbudowali. Prowizorka i galop na oślep po ligę mistrzów, tego chcemy ?

Obecnie nie mamy pieniądzy by zmienić 4,5ciu zawodników i zastąpić ich na prawdę dobrymi, gwarantującymi poziom w europejskich pucharach. Ale myślę, że mamy na jednego, maksymalnie dwóch. Plus sprzedaż czy pożegnanie się z tymi nie pasującymi i odciążenie budżetu płacowego.
Dlatego lepiej spojrzeć na to w taki sposób, że klub od przyjścia Valckxa i Maaskanta zaczyna od 0. Po roku już wyniki są obiecujące.
Klub ma również ogromną szansę się poprawić na każdym polu i w strukturach rządzących i sportowo, szukajac lepszych wykonawców.

Wolę powolny stabilny rozwój niż takie cyrki jakich doświadczał klub przez wiele lat. I nie spinać się wynikami w LE. W Europie my dopiero raczkujemy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.10.2011 o godz. 13:44.
..
Odpowiedz cytując
pico4
Member

Od: 01.2004

Stary 02.10.2011, 15:10
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Następny nie pamięta gdzie graliśmy w poprzednich sezonach i jak mała kasa była z biletów?
Na obsługę tej dziury budżetowej poszły pieniądze z transferów.

Podejrzewam, że transfery mogą przyjść razem z pieniądzmi za eliminacji LM i Ligę Europejską czyli z początkiem następnego sezonu. O ile wygramy ligę oczywiście.
Następny co nie ma pojęcia o budżecie. Wydatki klubów piłkarskich w Polsce to przede wszystkim zarobki kopaczy - myślisz, że cała plejada "holenderskiego" zaciągu gra tu za orzechy czy torbę suszonych śliwek? Może różnica w budżecie bierze się z tego, że ściąga się za darmo szrot i płaci im ogromne pieniądze? (łobodziński/matusiak/lamey itd...). Kasa z biletów nie powinna być podstawą budżetu. Szkoda, że dużo dyrektorów klubów piłkarskich w Polsce myśli w ten sposób i... dyktuje horrendalne ceny biletów próbując "wykorzystać" miłość do klubu. Na parę tysięcy "wiernych" to zadziała - ale stadionu tak się nie zapełni.

Stabilizacja w klubowych strukturach i co pół roku wymienianie najsłabszego jednego, dwóch elementów w zespole. Plus podejście Cupiała, biznesowa kalkulacja. I będzie na prawdę bardzo dobrze.
Tej biznesowej kalkulacji nie traktowałbym jako zalety. Przeanalizuj raporty Deloitte dotyczące klubów piłkarskich. Wisła już dawno się "spłaciła", co więcej od x lat dostarcza zysków...
Nie ma sie gdzie spieszyć i kogoś zwalniać. W końcu minęło już 14 lat , a rządzący Wisłą niestety niczego trwałego nie zbudowali. Prowizorka i galop na oślep po ligę mistrzów, tego chcemy ?
Na początku brakowało po prostu... szczęścia. Barcelona/Real w el. LM? Problemem jest to, że po niepowodzeniach zamiast inwestować, zaczął się "drenaż" Wisły i odzyskiwanie wydanych pieniędzy...
Wolę powolny stabilny rozwój niż takie cyrki jakich doświadczał klub przez wiele lat. I nie spinać się wynikami w LE. W Europie my dopiero raczkujemy.
W teorii masz rację, ale jak to się ma do Wisły? Ilu wychowanków gra w klubie, ile lat mają przedstawiciele sprowadzonego "cyrku". Lamey/Iliev/Jaeliens/Pareiko czy wypożyczeni napastnicy gwarantują rozwój?)))
Ściąganie "starszych" zawodników ma gwarantować natychmiastowy sukces, tu tego sukcesu nie ma. I nie będzie...

Nic, dziś kolejny test trenera. Zobaczymy...
Ostatnio edytowane przez pico4 : 02.10.2011 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.10.2011, 16:00
panowie .....poco te spory .Wszystkie pieniądze które trafiały do Wisły z TF CZYLI CUPIAŁA TO BYŁA TAK ZWANA POZYCZKA RYNKOWA W OWYCH CZASACH BYŁO TO około 30 procent rocznie i to zabiło rozwój WISŁY .Za pisanie o tym że sprowadzamy dziadków a własciwie dziadów byłem na tym forum wyzywany i banowany ,bez wątpienia przyczyną są pieniądze a własciwie ich brak .I trener oraz DS NIC TU ZROBICI NIE MOGĄ .ODSYŁAM DO WYWIADU Z WILCZKIEM MYŚLE ZE JAKO JEDYNY STWIERDZIŁ ZE ZE JESLI BĘDĄ PIENIĄDZE Z LM to należy je przeznaczyć na spłatę Cupiała.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów