The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2011, 20:23
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Oooo... wybacz szczwany lisie po meczu.
Po bramce Bitona pewnie się zlałeś więc nie kozacz teraz .
Ty durnia strugasz czy durniem jesteś?

To, że Twente to klasowy zespół wie każdy, w tej chwili to zespół z większym potencjałem niż PSV, ktoś kto twierdzi, ze Twente to zespół przeciętny jest po prostu kretynem.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.09.2011, 20:23
chaveza nie pomijajcie przy liscie winnych

stoper z niego tej klasy co i z kew

zreszta co my sie dziwimy ze nam fenomenalny mark janko wali bramy , jak strzelaja nam je tez zawodnicy ruchu chorzow , drugoligowej floty swinoujscie , czy nawet nie weim ktory ligowego rakowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2011, 20:24
Oooo... wybacz szczwany lisie po meczu.
Po bramce Bitona pewnie się zlałeś więc nie kozacz teraz .
Za dużo meczy obejrzałem, żeby po jednej bramce uznać mecz za wygrany.
Nie masz pojęcia co, gdzie i kiedy - to masz problem. Nie dziw się, że inni przewidywali możliwy wpierdól, również na tym forum. Co innego kibicowanie, a co innego realna ocena naszych możliwości...

Tu nie trzeba być szczwanym lisem, tylko mieć IQ powyżej 80 żeby zajarzyć różnicę między nami a wicemistrzem Holandii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 29.09.2011, 20:26
To tylko moje zdanie, moje wyrwane z kontekstu przemyślenia...
Pareiko - najpierw Appoel teraz Twentee. Sam nie wiem co o tym myśleć... Pareiko ma nie tylko bronić ale też dyrygować obroną...
Chavez - początek sezonu OK, teraz nie wiem co się gościowi stało. Na pewno do wymiany Jaliens - bez dwóch zdań.
Jeżeli Maaskant nie wpuszcza przy przegrywanym meczu ofensywnego gracza w postaci Garguły to o czymś to świadczy. Ja uważam że Garguła w zimie do wymiany.
A co będzie z Boguskim i Genkovem? Wielka niewiadoma. Ciężki orzech do zgryzienia dla naszych fachowców...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2011, 20:26
@ Oj wolfy, wolfy, oj tofik, tofik, a jakie to ma znczenie kto kogo zatrudniał ważne kto kogo zostawi na nastepny sezon i kogo wystawia do 11. Nuneza i Jaliensa też Basałaj sam zatrudniał? Litości...
I ciągle ten sam płacz po przegranych, a że w Nikozji o to się zarabia dużo więcej niż Wiśle, a że w Odense uuuuu to się się dopiero grube mln € kasuje
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:27
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Jaliens Lamey Diaz do wydupcenia od zaraz. Zero walki zero ambicji. .
AMEN..... Nic dodac nic ujac....
Jak długo na Wawelu .............

Stary 29.09.2011, 20:29
czesiu napisał(a):Wyświetl post
@ Oj wolfy, wolfy, oj tofik, tofik, a jakie to ma znczenie kto kogo zatrudniał ważne kto kogo zostawa na nastepny sezon i kogo wystawia do 11. Nuneza i Jaliensa też Basałaj sam zatrudniał? Litości...
Jak jełop ma podpisany kontrakt to będzie nas prześladował do jego końca. Bo jest jełopem i nikt mu nie da więcej niż my.
A jak mamy na transfery kilkaset tysięcy euro a na kontrakt max trzysta, to wybacz, ale żaden poważny gracz nawet na nas nie spojrzy.

czesiu napisał(a):Wyświetl post
I ciągle ten sam płacz po przegranych, a że w Nikozji o to się zarabia dużo więcej niż Wiśle, a że w Odense uuuuu to się się dopiero grube mln € kasuje
Na jakim świecie Ty żyjesz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.09.2011, 20:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Tu nie trzeba być szczwanym lisem, tylko mieć IQ powyżej 80 żeby zajarzyć różnicę między nami a wicemistrzem Holandii.
Gdyby nie trzech muszkieterów w obronie to powiedz mi gdzie by była ta różnica ?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Do przerwy co najmniej dobra gra Wisły, po przerwie niestety bardzo słabo.

Niewiele dały zmiany Palijcia czy Wilka, ale ten ostatni juz nie raz udowodnił swoją przydatność. Problemem są proste indywidualne błędy obrońców.

Za Lameya grać będzie Jovanović, prędzej czy później tak będzie i to jest dobra wiadomość. Jak dotąd uważałem że koniecznie nam potrzeba LO, pomocnika środka odpowiedzialnego za odbiór piłki ale i obdarzonego umiejętnością kreacji gry, oraz napastnika typu Delew. Czyli kogoś kto odnalazłby się na środku ataku, ale i śmiało na skrzydle. 3 newralgiczne pozycje ... po tym meczu widać jednak ogromną dziurę na srodku obrony. Jaliens ...Jaliens....Jaliens i na zmianę z Chavezem zawalają bramkę za bramką ...Owszem jest Bunoza, ale ten nie rozwiązuje problemu. Po pierwsze Jaliens to przeszłość, tak jak w mniejszym jednak stopniu, ale również Lamey ...Coś Nasi Holendrzy nie trafili z transferami holenderskich piłkarzy ...Czas na męskie decyzje Panie Maaskant, czas odsunąć od składu Jaliensa...czas odsunąć od pierwszej jedenastki Lameya (może być jako zmiennik) ...tak jak ciężko było się rozstać z Genkowem w wyjściowej jedenastce na rzecz Bitona tak teraz przed Maaskantem po europejskich meczach-testach czas na zmiany w wyjściowej jedenastce Wisły.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.09.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Ogolnie to podobalo mi sie ze potrafilismy zagrozic bramce Twente. Gorzej z obrona ale do tego juz jestem przyzwyczajony.

Takie mecze sa dobre, bo widac czarno na bialym kto jest do zastapienia w skladzie. Problem polega tylko na tym, ze te braki ktore mamy raczej nie zostana zastapione wartosciowymi zawodnikami.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.09.2011, 20:32
Co tu duzo gadac po takim meczu nasza obrona to sabotaz ale co sie dziwic jezeli polityka transferowa naszego kluby polega na sciaganiu darmowych wypalonych emerytow lub darmowych grajkow 3 sortu. Dopoki sie to nie zmieni to wciaz bedziemy osiagac takie ,,wyniki''.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:33
Gdyby nie trzech muszkieterów w obronie to powiedz mi gdzie by była ta różnica ?
OK. Ja odpadam.
Nie, ....a, nie było różnicy w wyszkoleniu technicznym. Żadnej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.09.2011, 20:34
Pareiki bym nie obwiniał jakoś strasznie za dzisiejszą porażkę, natomiast dzisiejszy mecz pokazał, że z Chavezem i Jaliensem nie mamy czego szukać w europucharach i potrzebne są zakupy w następnych okienkach już na nowy sezon (liczę na Stana). Jakież to jest irytujące kiedy n-ty raz tracimy bramkę ze stałego fragmentu gry przez braki w koncentracji, złym ustawieniu, trzymaniu kontaktu z przeciwnikiem Chaveza i Jaliensa. Chavez OK ma siłę, gra agresywnie w odbiorze ale nie potrafi zachować koncentracji, źle się ustawia, jest bezmyślny w swoich interwencjach. Widzę, że mamy obrońców na ekstraklasę, ale na nic więcej. Zastanawiam się czy tu też nie ma błędu Maaskanta przy stałych fragmentach gry. Być może powinniśmy kryć w takich sytuacjach "każdy swego" a nie "na radar"?

Potrzebne zimowe zakupy, inaczej będziemy "stali w miejscu", a Europa nam cały czas ucieka.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.09.2011, 20:35
po prostu katastrofa ten mecz a ostatnio ogladajac nasz zespol w europejskich pucharach ma sie takie wrazenie gdy strzelimy bramke i mamy dobry wynik ze i tak nam strzela predzej czy pozniej, tak zawsze musi sie skonczyc murowanie bramki i czekanie na to co zrobi przeciwnik. Mam przynajmniej nadzieje ze w kolejnych meczach unikniemy nastepnych blamazy i ugramy jakies punkciki.
Btw serce sie kraje jak patrzy sie na sklad naszej Wiselki 1 Polak w pierwszej 11 reszta obcokrajowcy glownie emeryci ktorzy ani troche nie sa lepsi od naszych polskich zawodnikow eh zobaczymy co bedzie dalej bo gdy nadejdzie koniec Maskanta ktory jest chyba juz bliski to druzyna moze byc w calkowitej rozsypce
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.09.2011, 20:35
Po ilu kartkach w grupie sie pauzuje? Pytam, bo Sobolewski i Chavez maja juz po dwie.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.09.2011, 20:36
Bunoza tez kopie się po czole ale z mniejsza częstotliwością od Jaliensa, a co najważniejsze w przeciwieństwie do niego wygrywa główki i nie daje się przepychać jak upośledzone dziecko.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2011, 20:37
A krowę od psa rozróżniasz
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.09.2011, 20:38
E, tam przestańcie już płakać jak stare baby.

Nie było tak żle.

Jak być mogło.

Potrzeba Wam było meczy z Twente (jak Maaskantowi), żeby zdiagnozować naszą formę. Potrzeba Wam było tego meczu do ocenienia kto się nadaje do Europy a kto nie ?

Liczyłem na niespodziankę (jak każdy kibic) i pewna miła niespodzianka była. W końcu prowadziliśmy a nawet była szansa podwyższyć wynik. A mogliśmy po piętnastu minutach mieć trzy w plecy i wtedy byłoby fajnie, nie ? Na Europę (z tych co grali) mamy teraz 2 + 0,5 zawodnika. Plus dwóch co są aktualnie w słabej formie, ale może ją odzyskają. Plus dwóch co ma kontuzję. Dużo za mało. Na ligę polską dochodzi jeszcze trzech może czterech.

Cud od Boga, że jesteśmy tam gdzie jesteśmy.

Twente nie grało na luzie, grało tak jak z Fulham czy Ajaxem. Do strzelenia trzeciej bramki. Potem rzeczywiście chyba oba zespoły odpuściły i było takie pykanie.

Oczywiście wszystko teoretycznie jest możliwe, ale dałbym w rozsądnej formie szansę innym zawodnikom, zwłaszcza w obronie. Pytanie czy poza Jovanowiciem mamy kogoś kto może nas przekonać, coś rokuje. Może Czekaj ? I chyba tyle.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2011, 20:42
Z przodu było nawet nieźle w mojej opini z tym że widać było, że Twente nie gra na sto procent. Można powiedzieć że zagrali bardzo 'miękko' i to wystarczyło na pogrom, bo o 4-1 to można juz mówwić pogrom. TEraz nasuwa się pytanie z kim my tak naprawdę w Europie wygraliśmy? I wychodzi, że tylko z Liteksem z jakiegoś pierdziszewa. Nie widać żadnych perspektyw na jakiekolwiek punkty w tej grupie.

Co do obrony to, wyszło to że Stan i Robert forują na siłę swoich rodaków mimo że oni są kompromitująco słabi. Przedewszystkim Jaliens. To co ten gość gra to żenada. Rozwiązałbym kontrakt z nim w trybie natychmiastowym. DZiś trzy gole jego i tylko jego. Szczególnie ta druga mnie wku****a, gdzie sobie zszedł z lini podania. Pisałem kiedyś żę Jaliens jest o KLASĘ gorszy od Kłosa i Jopa, a za Głowackim to buty może nosić.

Co do nnaszych pozytywów to bardzo dobrze Biton, solidnie Nunez i Iliev oraz Jirsak który pokazał że jest lepszy od Garguły i zdziwiłem się żę tak mało grał.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:43
Obrona dramatem Wisly.
Mozna bylo swego czasu zeslac Klosa do rezerw po dwoch zawalonych meczach w pucharach, dlaczego nie mozna zeslac Jaliensa z Chavezem do ME ? Czy kolejne kompromitacje pucharowe juz na nikim nie robia wrazenia w tym klubie ? Kiedys Petrescu stracil posade po jednobramkowej przegranej. Na chwile obecna trzy ostatnie mecze Wisly w pucharach to 10 straconych goli, kilka poprzeczek i nieustanne osmieszanie naszej fatalnej formacji obronnej niemal na kazdym kroku. Jesli w zimowym okienku nie dojdzie do malego trzesienia ziemi, to raczej bedzie juz tylko gorzej, bowiem parowozy starsze o rok, sila rzeczy nie stana sie szybsze. W pilke grac tez juz sie nie naucza, bo nie mamy tu do czynienia z rozwojowymi nastolatkami, tylko z podstarzalymi/wypalonymi Holendrami i pastorem, ktrory jak sam przyznal, nigdy nie byl uczony takich podstaw jak wyprowadzanie pilki itp.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.09.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.09.2011, 20:45
Prawda jest taka że nie mieliśmy prawa osiągnąć korzystnego wyniku. Trzeba zimą zbudować cokolwiek w obronie i zgrywać to do następnego sezonu w pucharach.

Holender to wciąż najlepsza opcja z przodu gdyby był Mały i Meleks mogło by to wyglądać dużo lepiej a i tak nie wyglądało najgorzej...
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.09.2011, 20:49
Kilka przemyśleń po dzisiejszym meczu i ostatnim z Ruchem zwłaszcza obrona w Wiśle na obecną chwile nie istnieje tracimy 2 gole z przeciętną Flotą 2 z Ruchem u siebie a teraz 4 z Twente i dochodzi jeszcze 3 z Odense tylko cudem nie straciliśmy bramki z Bełchatowem bo mieli okazje ale oni grają teraz taką padake że szkoda gadać.

Personalnie to widzę to tak :
Jaliens - nie pamiętam 1 (słownie jednego jego super albo nawet dobrego występu) piłkarz który miał być profesorem w naszej obronie jest największym rozczarowaniem dzisiejszy mecz przelał czarę goryczy co do jego osoby nie chce go widzieć na boisku w meczu z Legią spokojnie może za niego zagrać ktoś z dwójki Bunoza albo Czekaj ( na pewno gorszych błędów n ie popełni).
Lamey - tutaj nie ma sie co rozpisywać gość do w...........a z Wisły w trybie natychmiastowym.
Chavez - gość ma wyraźny spadek formy ale on ma potencjał do lepszej gry co pokazał na początku tego i ubiegłego sezonu ciekawe z czego to wynika dzisiaj dał sie wyprzedzić jak dziecko przy bramce na 2-1.
Diaz - piłkarz tak krytykowany własnie ale ja uważam ze on nie powinien grać na lewej obronie tylko na środku gdzie rozegrał najlepszy mecz w meczu z Barceloną u nas ( 1-0 ) albo ewentualnie jako defensywny pomocnik gość jako lewy obrońca sobie zupełnie nie radzi gubi krycie , łamie linie spalonego jak choćby w rewanżu z Apoelem.

Na chwilę obecną takim prawdziwym obroncą można nazwać tylko Marka Jovanovica gość przerasta resztę o głowe jest zadziorny pewny w defensywie i potrafi sie włączyć do akcji ofensywnej.

To tyle spostrzeżeń o pomocy i ataku sie nie bedę rozpisywał bo akurat te formacje zagrały dzisiaj na przyzwoitym poziomie zwłaszcza pacząc z kim graliśmy i to na wyjeździe.

Pozdrowienia dla wszystkich kibiców Wisełki pamiętajcie !!
Dumny po zwycięstwie , Wierny po porażce zawsze z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2011, 20:50
Dzisiaj nie bylo szans wygrać z Twente. Może nie grali jakoś super ale mieli w ataku tego wysokiego Janko plus na lewym i prawym skrzydle dwóch wiatraków którzy mieszali Lameya i Diaza jak chcieli. Obecnie na nas tyle wystarczyło jak widać.
Bardzo szkoda tej setki co mieliśmy przy 1:0 tylko Nunez się obsrał i ani nie strzelał ani nie podał dokładnie do Bitona tylko jakiegoś babola i kupa wyszła z tego, a mogło się to inaczej potoczyć.
Przegraliśmy zasłużenie. Ja przy 1:0 liczyłem, że uda nam się choć remis wywieść. Jedyne co mi może humor poprawić to Legia dostająca 3 do jaja od Hapoelu. Jak na razie jest 0-1 więc jeszcze 2 do pełni szczęścia

PS. chciałem zapytać tych wszystkich fanów piłki nożnej co to "w interesie polskiej piłki" kibicowali Legii ze Spartakiem czy dzisiaj też im kibicują? jak tak to czy nie czujecie się hipokrytami skandując potem "legła to stara k.. " ?
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 29.09.2011, 20:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak jełop ma podpisany kontrakt to będzie nas prześladował do jego końca. Bo jest jełopem i nikt mu nie da więcej niż my.
A jak mamy na transfery kilkaset tysięcy euro a na kontrakt max trzysta, to wybacz, ale żaden poważny gracz nawet na nas nie spojrzy.
Na jakim świecie Ty żyjesz?
A jacy to poważni gracze z Nikozji zremisowali z Szachtarem? Manduca? Czy też może Poursaitidis?
Gramy na chybił trafił...
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.09.2011, 20:51
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Katastrofa w obronie.Ciężko widze mecz z Warszawką...
Na razie i Warszawka nie jest w niczym od nas lepsza....
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2011, 20:56
Tego wydupczyć, tamtego wy.......ić - bez ambicji, skandal, won itp
Kiedyś się przejmowałem że takie osobniki firmują tu Wisłę, ale to było kiedyś - dziś fajna sprawa.Dół po porażce ale zawsze można wejść, poczytać życiowych frustratów i humor lekko się poprawia...w główkach wam się nieźle .......i

A co do meczu.Spodziewałem się potyczki bez żadnej historii i bez żadnych emocji a tu do stanu 3-1 czyli do 60 minuty był to mecz emocjonujący i w miarę wyrównany.Po 3-1 już wyszła różnica przynajmniej jednej klasy.

Takie najbardziej oczywiste wnioski - Jaliens jednak nie da rady pociągnąć środka obrony, podobnie Lamey boku obrony.Nie ma się co załamywać tylko szukać lepszych zawodników na te pozycje.

ps trza sobie też zdać sprawę że graliśmy z absolutnym 'topem' jeśli chodzi o ligę holenderską
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.09.2011 o godz. 21:00.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 29.09.2011, 20:57
Liczyłem na niższy wymiar kary

brawo Dudu przynajmniej honorowa bramka.

Diaz Jaliens Lamey oby w zimie odeszli niech klub inwestuje w obrońców typu Jovanovic.

Teraz pozostaje nam honorowe pożegnanie z pucharami może zgromadzimy 2 punkty na koniec...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.09.2011, 21:00
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Liczyłem na niższy wymiar kary

brawo Dudu przynajmniej honorowa bramka.

Diaz Jaliens Lamey oby w zimie odeszli niech klub inwestuje w obrońców typu Jovanovic.

Teraz pozostaje nam honorowe pożegnanie z pucharami może zgromadzimy 2 punkty na koniec...
Ja do tego dodam Gargułe i Jirsaka chłopaki się nie sprawdzają obydwaj a biorą konkretne pieniądze
Sprzedać ich i kupić 1 ale klasowego piłkarza
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2011, 21:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Takie najbardziej oczywiste wnioski - Jaliens jednak nie da rady pociągnąć środka obrony, podobnie Lamey boku obrony.Nie ma się co załamywać tylko szukać lepszych zawodników na te pozycje.
I to najlepszy komentarz. Wiemy od dawna, że naszą najsłabszą formacją jest obrona i lepsze drużyny potrafią to bez problemu obnażyć. Dziś nie stało się nic zaskakującego, znowu indywidualne błędy, i mimo przyzwoitej gry z przodu, porażka.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.09.2011, 21:02
włoże kij w mrowisko i napisze ze z trojki lamey, chavez, jaliens

najlepszy tzn najmniej zly jest lamey , z tej trojki zostawilbym tylko jego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów