The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 13:32
Najpierw musiał by wyleciec z Lechii, a on zarządowi widać pasuje bardzo. Wszystko będzie jasne w poniedziałek. Powiem tak nie jest złym trenerem ale popełnia strasznie dużo błędów ostatnio, jest zbyt pewny siebie i na tych błędach coś sie nie uczy od jakiegoś czasu. W Lechii się wypalił ewidentnie. I jeszcze by rywalki zza Błoń uratował od spadku jak to miało miejsce z Lechią Lepiej nie ryzykować he
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.09.2011, 13:54
ptaszki śpiewają o Ryśku i jakimś tam Kirmie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.09.2011, 16:46
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Kasperczaka niech zatrudnią
Ja też jestem za Kasperczakiem u Pasów. Ewentualnie Stawowy = spadek + kompromitacja ich ulubieńca.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.09.2011, 17:42
Na telewizyjnym pasku przemknęło nazwisko Tarasiewicza. Szkoda tego zasłużonego dla Sląska i Polski piłkarza na pracę w takim klubiku.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.09.2011, 18:07
Nie dziwie sie mu , też bym nie chciał w takiej patologi być.

Może przyjdzie ktoś gorszy na jego miejsce
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.09.2011, 18:56
Jejku, byle nie Tarasiewicz. Lubiłem go jako piłkarza i jako trenera. Niedawno był o nim reportaż w Lidze+, że już ponad rok bez pracy... Zdziwiłem się, bo to nie był zły trener.

Wiem, że trzeba z czegoś żyć, ale trenować Pasy? Chyba, że odegra rolę Konrada Wallenroda
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2011, 19:03
Najlepsza informacja dnia

Dariusz Pasieka trenerem pewnej drużynki
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.09.2011, 19:05
fialo napisał(a):Wyświetl post

Czyli oczekiwania są proste:walczą o utrzymanie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.09.2011, 19:09

Myślisz że jest gorszy od Tarasiewicza dla klubu który broni się przed spadkiem?

Dla mnie Pasieka to gorsza wersja Majewskiego. A za Majewskiego grali twardo w obronie. U Pasieki będą wióry leciały z nóg przeciwników (jak w meczach Arki). Totalnie brzydki futbol walki.

Tak grając maję (niestety) szansę się utrzymać, ale nie mają szans na coś więcej w lidze.

Ja bym im życzył raczej kogoś w stylu Ulatowskiego, albo jak Białas. Radosny futbol do przodu bez obrony. Wtedy jest szansa żeby spadli
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.09.2011, 19:19
Pasieka - jestem dObrej myśli.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.09.2011, 19:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że jest gorszy od Tarasiewicza dla klubu który broni się przed spadkiem?

Dla mnie Pasieka to gorsza wersja Majewskiego. A za Majewskiego grali twardo w obronie. U Pasieki będą wióry leciały z nóg przeciwników (jak w meczach Arki). Totalnie brzydki futbol walki.

Tak grając maję (niestety) szansę się utrzymać, ale nie mają szans na coś więcej w lidze.

Ja bym im życzył raczej kogoś w stylu Ulatowskiego, albo jak Białas. Radosny futbol do przodu bez obrony. Wtedy jest szansa żeby spadli
Ale przecież Oni mają najgorszą obronę w lidze, więc w ich przypadku samobójstwem jest nastawianie się na obronę. Bo z takimi obrońcami zawsze (czyli zazwyczaj coś wpadnie). Dla mnie to zaleta
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.09.2011, 19:29
No ale teraz będą bronić się całym zespołem.
A w przypadku ofensywy broniliby się tylko obroną, co przynosiłoby wymierne skutki w postaci straconych bramek.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.09.2011, 19:31
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież Oni mają najgorszą obronę w lidze, więc w ich przypadku samobójstwem jest nastawianie się na obronę. Bo z takimi obrońcami zawsze (czyli zazwyczaj coś wpadnie). Dla mnie to zaleta
Najłatwiej i najszybciej jest poprawić obronę (skoro mają najsłabszą ) - a z przodu może coś wpadnie po rzucie rożnym, albo jakaś kontra? Albo Saidi zrobi akcję? A jak nie to może chociaż 0-0.

Jakby chcieli postawić na atak z taką obroną to pewnie byłoby jak za Ulatowskiego 2-3 w plecy w większości meczów

Zresztą zobaczymy jak to będzie - remisy też im wiele nie dadzą.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.09.2011, 19:42
Mi chodziło o coś trochę innego, chociaż w sumie Wy też macie racje - będą bronić się całym zespołem. Jak dostaną bramkę, to zaczną się rzucać do ataku, przez co będzie można Ich kontrować i będą tracić bramy. Oczywiście to jest takie czcze gadanie, wszystko wyjdzie "w praniu". W końcu, nieraz jest tak, że przychodzi nowy trener i nagle drużyna zaczyna grać...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.09.2011, 19:51
Zapominamy o bardzo ważnym szczególe, przy którym wszelkie dywagacje mogą być jak krew w piach. Coś, co jest ponad nami. Coś, na co nikt nie ma wpływu. Co jest charakterystyczne tylko dla wybranych.

Garbata dola.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.09.2011, 20:14
Koncentrujecie się tylko na grze w piłkę ale zarówno awans do ekstraklasy jak i utrzymanie się w niej tego cyrku nie odbyło się na boisku !
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.09.2011, 20:44
Wiadomo. Nawet freski upamiętniające takie wydarzenia zdobią krakowskie mury.
Szmaciarze musza spaść w sezonie dla Wisły wybitnym. Czyli najlepiej awans do LM, i podwójna korona.
Ma boleć.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.09.2011, 20:50
Dariusz Pasieka - buhahahaahahahahahahahahaahahahahaahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.09.2011, 21:00
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo. Nawet freski upamiętniające takie wydarzenia zdobią krakowskie mury.
Szmaciarze musza spaść w sezonie dla Wisły wybitnym. Czyli najlepiej awans do LM, i podwójna korona.
Ma boleć.
Czyli jak rozumiem życzysz im żeby w tym sezonie się utrzymali i spadli dopiero w następnym?

Masz cierpliwość jak krokodyl czający się na ofiarę
Powód: przemo - no to by było najpiekniejsze:)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.09.2011 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 22.09.2011, 21:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak rozumiem życzysz im żeby w tym sezonie się utrzymali i spadli dopiero w następnym?

Masz cierpliwość jak krokodyl czający się na ofiarę
Niekoniecznie Przecież mogą spać w tym sezonie, a My zdobywając Mistrzostwo i Puchar Polski dostajemy się do el. LM, wygrywamy wszystkie mecze i wchodzimy do elity. Oni spadają w czerwcu, a My w sierpniu awansujemy
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez przemo : 22.09.2011 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.09.2011, 21:27
Cracovii nie zbawił a ma zbawic Zaglebie Lubin? Jakos mi sie nie wydaje no ale coz - Jurij Szatalow krok od Lubina
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2011, 21:28
Ogryzek - moja radość bardziej wynikała z tego, iż Filipiak mógł sypnąć komparchowymi srebrnikami i zatrudnić jakiegoś fachurę zza granicy, który poukładałby tych nienajgorszych przecież piłkarzyków.

Także wybór Pasieki dla mnie jest idealny
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.09.2011, 22:20
Szkoda Szatałowa. Idealnie tam pasował. Chujowy trener, moralna .....a i sprzedawczyk. W sam raz na Cracovie.

Darek Pasieka zawsze wydawał mi się sympatycznym kolesiem i całkiem inteligentnym facetem. Nie za bardzo więc tam pasuje. Na szczęście jest chyba chujowym trenerem, więc powyżej 13 miejsca ich nie widzę.

Nie ma chyba bardziej żałosnego klubu na świecie.
:/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.09.2011, 22:32
irman napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Szatałowa. Idealnie tam pasował. Chujowy trener, moralna .....a i sprzedawczyk. W sam raz na Cracovie.
E tam. Majewski - to był trener. Dopiero jak odchodził to mu powiedzieli, że tak naprawdę to oni nie grają w koszykówkę. A do tego czasu średnia wzrostu to już było 1,85 m, a Gizę wypożyczył bo był za niski na centra. Dobre czasy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.09.2011, 22:48
Ogryzek - moja radość bardziej wynikała z tego, iż Filipiak mógł sypnąć komparchowymi srebrnikami i zatrudnić jakiegoś fachurę zza granicy
Żeby się nie okazało (tfu tfu tfu) że oszczędności z trenera przeznaczą kolejny raz na końcówkę sezonu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.09.2011, 23:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Żeby się nie okazało (tfu tfu tfu) że oszczędności z trenera przeznaczą kolejny raz na końcówkę sezonu
Najgorsze, że to co napisałeś ma sens...
Przynajmniej w naszej lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.09.2011, 23:26
Pasy tną koszty przed spadkiem. Taki Pasieka zapewne bierze mniejszą pensje od Szatałowa . Tym razem nikt nie przeszkodzi zawodnikom Cracovii i w końcu osiągną swój upragniony cel, który starają się osiągnąć już czwarty sezon z rzędu.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.09.2011, 23:53. Trzy grosze dla drugoligowej "drużyny"
Dorzucę swoje trzy grosze.

Pierwszy - a mi tam trochę szkoda Pasieki. Wolałbym, aby pasiaków poprowadził dalej/znowu Ulatowski lub Płatek. To dopiero byłaby jazda punktowa (na minus)!

Drugi - jeśli "proffesorr" chce znowu swoim nieudolnym kopaczom zafundować premię za utrzymanie tego żałosnego truchła w ekstraklasie - proszę bardzo. Może nawet w tym celu cały swój "Komark" sprzedać i pójść z torbami. Mam nadzieję, że nic im nie pomoże w zdobyciu umiejętności gry w piłkę

Trzeci - panowie, nie obrażajcie prawdziwych kurników. Boję się, że kury mojej mamy przestaną się nieść, jeśli dotrze do nich, do czego są porównywane
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.09.2011, 00:09
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Pasieka - jestem dObrej myśli.
rewelacja trener.
W końcu uda im sie awansować do wymarzonej I ligi.

swoją droga ciekawe czy dotrzyma do końca rundy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.09.2011, 03:59
Tam to nawet Murinio nie pomoże. Wybór Pasieki trochę dziwny. Taki strzał w stopę, albo jak kto woli: zamienił stryjek... Filipiakowi chyba odpowiada walka o 14 miejsce w tabeli.

Sam Pasieka może będzie miał chociaż trochę więcej kultury od Szatałowa.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów