The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 22:35
Mysle ze Maor znalazl sie miedzy mlotem a kowadlem.W sumie naszej reprezentacjii i tak od kompromitacjii na Euro nic nie uchroni,a dryzyna Izraela mnie nie interesuje

wazne zeby dla Wisly gral jak najlepiej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2011, 23:40
kristos napisał(a):Wyświetl post
PS.Śmieszy mnie to "święte" oburzenie w sprawie gry Meliksona dla Polski - czego nie widać było jak ,wcześniej przychodzili tacy sami goście z Francji czy Niemiec.
Skoro się nie interesujesz, to zamilcz w temacie. Bo chrzanisz.
Była awantura o Guerejro, była o Obraniaka, była o każdego z tych "Polaków". Nic dziwnego, że jest z powodu naszego nowego "reprezentanta", skoro zrobił on największą chamówę ze wszystkich.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.09.2011, 01:04
Co za czasy... Ludzie, którzy walczyli o tę Ojczyznę, przewracają się w grobach.

Jeden porównuje reprezentowanie kraju do "wyboru studiow", drugi piszę, ze to nic dziwnego, bo "tu ma lepsze perspektywy", trzeci ze "dobrze, bo wypromuje Wisle", czwarty, ze "chodzi Wam o wyznanie, antysemici!?". DNO, DNO, DNO i sto metrów mułu. Zero honoru, zero wartości, tylko sprzedanie wszystkiego za cenę "sukcesu" na tym pieprzonym EURO. To nic, ze gosc biegal z flaga Izraela na plecach po fecie, to nic ze smiga do synagogi, to nic ze mowi w jidysz, to nic ze cale zycie wychowywal sie w Izraelu. Na pewno jest lepszy od Mierzejewskiego, wiec niech gra. ....a mac. Ogarnijcie sie, bo czuje sie jak na zjezdzie SLD. "Lelkam evrybady", nie zapomnijcie jeszcze zaglosowac na Tuska i Sepiola. Ci tez nam w twarz pluja, ale za cene sukcesu!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.09.2011, 01:16
Gra kopacza meliksona w reprezentacji polski to świetny interes dla Wisły. Potraktujmy to jako transakcje wymienną w końcu liczy się tylko biznes. Parę fajnych akcji na ME kilka otwierających podań a nuż się uda puknąć brameczkę i kilka baniek więcej uda się wydoić od potencjalnego nabywcy tegoż atrakcyjnego produktu. Super decyzja maora.
Ostatnio edytowane przez krzywy : 22.09.2011 o godz. 01:42.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2011, 06:02
Tak dla podkręcenia waszej dyskusji
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...2,artykul.html
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.09.2011, 06:31
Jak się to wszystko czyta o Meliksonie i Wasze Posty to nasuwa się tylko jedno słowo na usta ....... hipokryzja.

pozdrawiam

p.s. odnosi się to do naszego piłkarza jak i do autorów tych wszystkich poprawnie moralnych postów...

bez odbioru
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2011, 06:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skoro się nie interesujesz, to zamilcz w temacie. Bo chrzanisz.
Była awantura o Guerejro, była o Obraniaka, była o każdego z tych "Polaków". Nic dziwnego, że jest z powodu naszego nowego "reprezentanta", skoro zrobił on największą chamówę ze wszystkich.
jesteś ostatni który może decydować co mam robić ,więc daruj sobie
bez odbioru
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.09.2011, 06:59
Dla mnie to w tej kadrze moze grac nawet Arboleda, Dudu z Widzewa i Radovic z Legii - dla mnie ta kadra i tak nie ma przyszłosc. Ktos powie jak beda mecze reprezentacji kto bedzie spiewał hymn? A jak ogladacie mecze to ilu polakow spiewa? Z tego co zawsze patrze jedni poruszaja ustami, drudzy udaja ze spiewaja a tylko nieliczni spiewaja - i tak jest nie tylko w Polsce ale w wielu innych krajach. Najwiecej to spiewaja pilkarze z Ameryki Południowej czy połnocnej i to tez nie wszyscy. Jezeli Maor bedzie chciał grac w kadrze to dla mnie nie ma przeszkod. Na poczatku nie chcialem by sie pakował w reprezentacyjne bagno ale teraz jest mi to obojetne. Najwazniejsze by w Wisle robił swoje.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.09.2011 o godz. 07:01.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2011, 07:10
@mit

Czyli usprawiedliwieniem dla robienia z Kadry śmietnika dla niechcianych piłkarzy jest według ciebie to, że w innych reprezentacjach nie śpiewają hymnu?
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.09.2011, 07:11
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Gra kopacza meliksona w reprezentacji polski to świetny interes dla Wisły. Potraktujmy to jako transakcje wymienną w końcu liczy się tylko biznes. Parę fajnych akcji na ME kilka otwierających podań a nuż się uda puknąć brameczkę i kilka baniek więcej uda się wydoić od potencjalnego nabywcy tegoż atrakcyjnego produktu. Super decyzja maora.
Pisz pajacu nazwisko dużą literą!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.09.2011, 07:13
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
chodziłem do szkoły, na studia, chodzę do pracy - to nie znaczy, że jest w tym "miłość".
Taki po prostu był i jest mój wybór. Nie muszę tego kochać. W którymś momencie stwierdziłem, że będzie to dla mnie dobre, nie miałem innych, lepszych perspektyw, stwierdziłem, że to właśnie chcę robić i robię.
Maor nie jest niewolnikiem waszych "widzimisiów". Nie jest niewolnikiem, żeby mu mówić co ma robić.
Moralnie fakt, ze ma polskie korzenie, powoduje, że decyzja Maora ma moją pełną akceptację.
I znowu kolejny, który odpowiada jak mu wygodniej. A to, że 2 miesiace wcześniej powiedział dziękuję, wybieram Izrael już nie ma znaczenia ?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2011, 07:15
Poczekajmy na to co powie sam Maor! Wiele osób przytacza wypowiedzi jego menedżera albo ojca i to przeważnie zdania wyrwane z kontekstu które pokazują piłkarza wyłącznie w złym świetle . Poczekajmy jak swoją decyzję wytłumaczy sam Melikson , co dla niego było najważniejsze przy podejmowaniu jej , dlaczego dopiero po tym zgrupowaniu zmienił zdanie . Jestem ciekawy co powie .

Z drugiej strony nie wierzę żeby chodziło tylko o grę na Euro i promocję bo jeśli tak to od razu przecież wybrałby Polską reprezentację a nie Izrael który nie pamiętam kiedy ostatni grał na jakiejś większej imprezie i wcale nie był faworytem do tego awansu choć miał szanse .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.09.2011 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2011, 07:21
snyrting napisał(a):Wyświetl post
@mit

Czyli usprawiedliwieniem dla robienia z Kadry śmietnika dla niechcianych piłkarzy jest według ciebie to, że w innych reprezentacjach nie śpiewają hymnu?
1. Niczego takiego nie napisałem - dalem przykład, ktory nie tylko tutaj na forum sie pojawił - nawet w telewizji mowili tak o hymnie: "Kto bedzie spiewal hymn jak bedziemy właczac do kadry pilkarzy, ktorzy maja polskie korzenie a nie potrafia zdania po polsku powiedziec?" I na to moja odpowiedz, ze to jest najmniejszy problem jezeli chodzi o kadre bo nawet Polscy zawodnicy w wiekszosci hymnu nie spiewaja.

2. Ta kadra to juz jest od dawna smietnik - zaczelo sie od Olisadebe, Rogera a moze sie skonczyc na Meliksonie a moze znajdzie sie ktos jeszcze.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.09.2011 o godz. 07:24.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2011, 07:24
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
I w tym rzecz...ludzie, ktorzy nie czuja sie Polakami i ktorzy nie kochaja Polski nie powinni wystepowac w kadrze. Kolega wyzej widze zmadrzal...nikt nikogo nie zmusza do bycia Polakiem, a tym bardziej do reprezentowania naszego kraju.
Masz rację ale to nie Maor decyduje czy będzie grał dla Polskiej reprezentacji czy nie tylko selekcjoner naszej drużyny narodowej do spółki z prezesem pzpn-u . I niektórzy tego nie zauważają obwiniając tylko Maora a tak naprawdę tu kto inny decyduje! Gdyby Smuda z Latą nie spotykali się z Meliksonem , Smuda nie mówił w wywiadach że widzie tego piłkarza w swojej drużynie nie byłoby teraz tematu !
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.09.2011, 07:27
kristos napisał(a):Wyświetl post
Nie interesuje mnie reprezentacja ,tak jak i to, gdzie wybierze grę Maor.
Dla mnie jest ważne , by dobrze grał dla Wisły.

PS.Śmieszy mnie to "święte" oburzenie w sprawie gry Meliksona dla Polski - czego nie widać było jak ,wcześniej przychodzili tacy sami goście z Francji czy Niemiec.
Tylko już teraz prawie wszyscy zrozumieli ,że tej reprezentacji nic nie pomoże ....
No ale czego sie spodziewałeś, że będę sie w....iał na decyzje Smudy na forum Wisły? A niby dlaczego miałem to robić tu? Teraz chodzi o zawdonika Wisły dlatego toczy się tu dyskusja.

Tekst w stylu, czekajmy na to co o sprawie powie Maor są naiwne. Maor prawdopodobnei nie powie nic bo ma teraz pewnie nieźle w gaciach, dlatego głos za niego zabiera trener, ojciec, agent...Chłopak po prostu spalił sie psychicznie po swojej mega żałosnej decyzji.

I jeszcze dobił mnie tekst Laty: "należy pamiętać, że 7 października, kiedy mamy mecz z Koreą w Seulu, w Izraelu obchodzą święto religijne. Dlatego wtedy nie gra też reprezentacja tego kraju.." Gdyby Lato nie był takim prymitywem to sam zdałby sobei sprawę z tego jaką głupotę robi...Ale dla niego to normalka. Zero zasad, tylko mamona.

No i jest też glos Maora: http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...4,artykul.html
Jest Izraelczykiem, ale bardziej opłaca mu sie grać dla Polski bo gramy na EUro (to tak w skrócie). Szczery do bólu...
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.09.2011 o godz. 07:34.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2011, 07:27
No dobrze, ale w takim razie po co potem dodajesz:
Cytat:
Jezeli Maor bedzie chciał grac w kadrze to dla mnie nie ma przeszkod.
?
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 22.09.2011, 07:28
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
i tak jest nie tylko w Polsce ale w wielu innych krajach. Najwiecej to spiewaja pilkarze z Ameryki Południowej czy połnocnej i to tez nie wszyscy.
Najlepiej swój hymn śpiewają Włosi Słyną z tego.

http://www.youtube.com/watch?v=x2ZRzuRGxmw

Bo też w tej drużynie jest najmniej naturalizowanych reprezentantów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2011, 07:35
snyrting napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, ale w takim razie po co potem dodajesz:
?
Bo to jego wybor a Nam nic do tego
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.09.2011 o godz. 07:40.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.09.2011, 07:40
mam nadzieje ze chłopu obcinając napletek zostawili jaja. Jak ma JAJA to wybierze Izrael .
Niech sie stara to go wezma do reprezentacji Izraela , a nie na łatwize do słabej naszej repry.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.09.2011, 07:45
dj_ibutti:

Co za różnica w jakiej reprezentacji zagra? To tylko reprezentacja. To tylko piłka nożna!

Maor ubierze koszulkę z orłem, wybiegnie na boisko i co? Koniec Polski?
Ty ubierasz ciuchy Nike, oglądasz TV w Sony, godzinę sprawdzasz na Rolexie , grasz na PS, psikasz się Old Spice, meble kupujesz w IKEA i co? To samo co Maor.
Zupełnie analogiczna sytuacja.
Ktoś może się do ciebie czepiać, że wybrałeś zagranicznego Mercedesa a nie jeździsz Polonezem.

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Na pewno jest lepszy od Mierzejewskiego, wiec niech gra. ....a mac.
Na pewno jest lepszy od Poloneza, więc nim jeździsz. ....a mać.

Zero honoru, zero wartości, !
Jesteś taki patriota to wspieraj rodzimą produkcję, a nie dla wygody i sukcesu wybierasz lepsze "zdradzając" to co nasze.

to nic ze smiga do synagogi
Jest tysiąc spraw, którymi można podkreślić swój patriotyzm, honor i system wartości.
Ostatnią z nich jest wytykanie komuś religii.

To, że wielu urodziło się w Polsce nie oznacza, że są Polakami. Mają tylko polski dowód i mogą grać w reprezentacji.
Być może w Maorze więcej jest polskości niż w obłudnych "Polakach", u których patriotyzm budzi się tylko wówczas, gdy można kogoś wytknąć palcem..Pfu.

I nie wyskakuj chłopie z Tuskiem. Nie mieszaj spraw drobiazgowych z ważnymi.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.09.2011, 07:52
Dramat ......
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 22.09.2011, 07:52
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
dj_ibutti:

Co za różnica w jakiej reprezentacji zagra? To tylko reprezentacja. To tylko piłka nożna!

Maor ubierze koszulkę z orłem, wybiegnie na boisko i co? Koniec Polski?
Ty ubierasz ciuchy Nike, oglądasz TV w Sony, godzinę sprawdzasz na Rolexie , grasz na PS, psikasz się Old Spice, meble kupujesz w IKEA i co? To samo co Maor.
Zupełnie analogiczna sytuacja.
Ktoś może się do ciebie czepiać, że wybrałeś zagranicznego Mercedesa a nie jeździsz Polonezem.

Na pewno jest lepszy od Poloneza, więc nim jeździsz. ....a mać.

Jesteś taki patriota to wspieraj rodzimą produkcję, a nie dla wygody i sukcesu wybierasz lepsze "zdradzając" to co nasze.

Jest tysiąc spraw, którymi można podkreślić swój patriotyzm, honor i system wartości.
Ostatnią z nich jest wytykanie komuś religii.

To, że wielu urodziło się w Polsce nie oznacza, że są Polakami. Mają tylko polski dowód i mogą grać w reprezentacji.
Być może w Maorze więcej jest polskości niż w obłudnych "Polakach", u których patriotyzm budzi się tylko wówczas, gdy można kogoś wytknąć palcem..Pfu.

I nie wyskakuj chłopie z Tuskiem. Nie mieszaj spraw drobiazgowych z ważnymi.

Może, powtarzam MOŻE mialbyś rację gdyby nie fakt, że miesiąc temu Maor chciał grac dla Izraela i brał udział w ich zgrupowaniu. Gdyby od razu powiedział, że chce Polskę płaczu byłoby mniej. Ale jest jak jest i to Ty nie masz racji.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 22.09.2011 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.09.2011, 08:29
dj_ibutti@ Maor mówi po hebrajsku, nie w jidysz. Nie wykluczam, że zna jidysz, ale językiem państwowym w Izraelu, w tym językiem edukacji, jest hebrajski. Sprawa języka była od początku istnienia tego państwa kluczowa, więc pierwszym językiem każdego Żyda będącego Izraelczykiem jest hebrajski (arabscy obywatele Izraela, a jest ich całkiem sporo, z reguły wysyłają swoje dzieci do szkół arabskich).

Rozumiem niesmak, jaki może budzić sprawa Maora, zastanawiam się, co takiego wydarzyło się w czasie tego nieszczęsnego zgrupowania kadry Izraela, z którego Melikson wrócił z rozbitą twarzą - ale ważne jest co innego. MElikson ma polskie obywatelstwo - i chyba nikt nie ma wątpliwości, że należy mu się ono bezdyskusyjnie. Istniejący stan prawny sprawia, że może zagrać w reprezentacji Polski. Wielu z Was wymaga od niego, żeby szlachetnie z tego nie skorzystał. MAcie prawo. Dostrzeżcie jednak, że to nie Meleks jest tu winowajcą, tylko po pierwsze FIFA (przepis, że mecz towarzyski nie ma znaczenia dla dalszej drogi reprezentacyjnej jest kretyński), a po drugie Grześ i Franio, którzy dokazują w swojej piaskownicy ile wlezie.

Czytajcie Antystenesa. Ma chłop sporo racji.

Z innej beczki. JEśli Melikson faktycznie przywdzieje koszulkę z orłem i w niej błyśnie, to jego historia może mieć kapitalne znaczenie promocyjne dla Polski. Maor może stać się żywym zaprzeczeniem tez o wszechobecnym w Polsce antysemityzmie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.09.2011, 09:00
Mam wrażenie, że Melikson jest broniony przez część osób głównie dlatego, że b.dobrze gra (jak na naszą ligę) i znajdują sobie takie osobniki punkt zaczepu typu matka Polka, 2 obywatelstwo, zaczynają pierdzielić jakieś smuty o religii jakby to miało jakiekolwiek znaczenie - po prostu wszystko byle samemu się usprawiedliwić, powiedzcie wprost, że macie w d*** kto gra w Reprezentacji Polski byle gwarantował on sukces. Gdyby Melikson był średnim grajkiem to zapewne wszyscy by skrytykowali jego decyzje. No, ale cóż idoli trzeba bronić obojętnie co reprezentują swoją postawą.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.09.2011, 09:07
W zasadzie większość tego co chciałbym napisać w tym temacie jest w dwóch postach fialo.

Decyzja Maora nie mieście się w sferze moich przekonań i wartości, nie akceptuje jej ani też nie usprawiedliwiam.
Ale też daleko mi od machania szabelką potępienia i trzepotania sztandarami świętego oburzenia. Łatwo jest być świętym zza klawiatury. Gorzej w realnym życiu. Ludzie popełniają błędy, w chwili próby łamią swoje zasady w imię różnych celów.

Maor (jak i jego otoczenie) jasno sprecyzował kim jest i dlaczego dokonał takiego wyboru. Zadecydowały kwestie ambicjonalne i biznesowe. Żeby to ocenić trzeba sobie zadać pytanie kto w tym związku jest ladacznicą a kto klientem.

Otóż ladacznicą jest drużyna pzpn i jej alfo.. menadżerowie włodarze PZPN i Smuda, którzy dla ratowania własnych stołków i dorażnego sukcesu rozmienili drużynę na drobne i zrobili z niej pośmiewisko namawiając każdego kogo się dało byle tylko ją wzmocnić. Byle zatuszować klęskę naszej całej piłki nożnej, a przedwszystkim klęskę systemu szkolenia młodzieży. To na nich powinna się skupić główna fala krytyki. To oni stworzyli system z którego korzystali poszczególni piłkarze, a Maor jest raptem którymś tam z kolei który działa wg schematu. Nie chcą mnie w lepszej wybiorę inną reprezentację. Tylko Maor i Polański powiedzieli to wprost. Jakoś Kościelnego nie udało się namówić.

Przywracanie wartości należy zacząć od własnego podwórka, a ostrze krytyki kierujmy tam, gdzie tkwi źródło problemu.

I jest jeszcze jedna przyczyna dla której nie będę machał sztandarem oburzenia. Był taki mecz Polska -Australia na Reymonta. Doping na tym meczu prowadzony był jak się nie mylę przez ABG. Po boisku z orzełkiem na piersi biegał Niemiec, niemiecki młodzieżowy mistrz Europy. Wcześniej jak mnie pamięć nie myli deklarował swoje przywiązanie do niemieckiej reprezentacji. Wobec braku szans gry w niej namówiony przez Smudę zagrał dla Polski. Nie przypominam sobie jakieś akcji z tym związanej, transparentu etc. a wpisy na forum są dość letnie. Ale może pamięc mam słabą.
A tutaj wywiad z nim. Warto posłuchać co mówi. O czystej polszczyżnie przez grzeczność nie wspominam.
http://www.youtube.com/watch?v=rG-AIcHqa-I

Dzisiaj Wisła gra mecz. Warto by się na tym skoncentrować.
Pozdrawiam

PS. Przypomniałem sobie, to był ten mecz w którym w ramach akcji "na swoich nie gwizdamy" wygwizdano Peszkę i Iwańskiego. Chłopy tak się przejęły, że pożniej się schlały w hotelu. Ale to tylko tytułem anegdoty.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 22.09.2011, 09:12
^^ dobrze gada facet. wódki mu dać
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.09.2011, 09:21
Pierdzielicie co poniektorzy takie farmazony ze sie dupa marszczy.
Gdzie byliście o Wielcy Patrioci kiedy wujek Dyzma dawał powołania Perqisom,Boenischom,Obraniakom i innym wynalazkom?
Faktem jest że treneiro Fernandez wypiął na Maora dupsko,ten odwdzięczył mu sie tym samym wybierając grę dla Nas.
Nic tylko sie cieszyć! A to ze za jednym zamachem facet moze upiec dwie pieczenie na jednym ogniu swiadczy tylko o jego inteligencji i zyciowej madrości.
Po tysiąckoroć wolę naturalizowanego reprezentanta mającego rzetelne polskie korzenie,niż niejakiego Olisadebe,którego pradziadek zapewne 3 pokolenia wstecz,pływał przykuty kajdanami na galerze,czy tez Rokera Pareiro majacego z Polską tyle wspólnego co pani Halina z warzywniaka z Copacabaną.
Pozdrawiam zdrowomyslących nieksenofobów.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 22.09.2011, 09:29
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Pierdzielicie co poniektorzy takie farmazony ze sie dupa marszczy.
Gdzie byliście o Wielcy Patrioci kiedy wujek Dyzma dawał powołania Perqisom,Boenischom,Obraniakom i innym wynalazkom?
Faktem jest że treneiro Fernandez wypiął na Maora dupsko,ten odwdzięczył mu sie tym samym wybierając grę dla Nas.
Nic tylko sie cieszyć! A to ze za jednym zamachem facet moze upiec dwie pieczenie na jednym ogniu swiadczy tylko o jego inteligencji i zyciowej madrości.
Po tysiąckoroć wolę naturalizowanego reprezentanta mającego rzetelne polskie korzenie,niż niejakiego Olisadebe,którego pradziadek zapewne 3 pokolenia wstecz,pływał przykuty kajdanami na galerze,czy tez Rokera Pareiro majacego z Polską tyle wspólnego co pani Halina z warzywniaka z Copacabaną.
Pozdrawiam zdrowomyslących nieksenofobów.
Ja juz wszystko co miałem napisać napisałem i więcej dodawać nie zamierzam ale skończ przytaczać tak debilny argument. A co mielismy na forum Wisły pisać o Perqisie, Boenishu? To jest forum Wisły, Maor to piłkarz Wisły, to jest temat 'nasi pilkarze". Więc dyskutuj ale nie przytaczaj tak głupiego argumentu.
Odpowiedz cytując
MarBucz
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 22.09.2011, 09:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Powoli tracę nadzieję, że chłopak dojdzie do siebie.

A właśnie. Czy ktokolwiek wie co z Rafałem się dzieje?
Ogląda kabarety

Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 22.09.2011, 09:41
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ja juz wszystko co miałem napisać napisałem i więcej dodawać nie zamierzam ale skończ przytaczać tak debilny argument. A co mielismy na forum Wisły pisać o Perqisie, Boenishu? To jest forum Wisły, Maor to piłkarz Wisły, to jest temat 'nasi pilkarze". Więc dyskutuj ale nie przytaczaj tak głupiego argumentu.

Zatem kolego serdeczny poprzegladaj fora kibiców Werderu Brema,Lille i innych zespołów klubowych których piłkarze ostatecznie wybrali bialo-czerwony trykot,czy nazywano ich zdrajcami,sprzedawczykami i ogólnie panowała ogólnonarodowa panika z tym zwiazana.Pies jaki jest kazdy widzi.W reprezentacji Niemiec grają naturalizowani Polacy,Turcy.Hitler według Ciebie sie zatem w trumnie przewraca.We Francji to samo.Zobacz w jakim miejscu są dziś te reprezentacje,a w jakiej dupie jest nasza.Taki trend,nie zmienisz tego.
Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów