The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 08:56
Broniłem Małego czasami, ale teraz to już przegina.
Niech spierddala.
Jak najszybciej.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.09.2011, 08:58
Dokladnie.. Pare lat temu jakby ktos powiedzial, ze kibicow bedzie dzielil taki chlopek roztropek, za czasow gdy na murawie szalal Zuraw i spolka, to by go wysmiano i powiedziano, ze chyba mowi o drugiej stronie Blon, gdzie predzej o takie klimaty. No ale wystarczylo pospiewanie z kibicami, znajomosc z kim trzeba, wygolenie sie w debilny sposob, pocalowanie na pokaz koszulki.

Coz dozylismy takich czasow, ze za zasluzone gwizdy, kibic staje w obronie kopacza (nawet nie wychowanka). We Wloszech, w Anglii, w takim Partizanie to by bo prostu bylo nawet nie do pomyslenia. Taki grajek nie mialby zycia w klubie dopoki by nie przeprosil kibicow. Juz nie mowiac o tym, ze jak widzimy to nie koniec.

Sprzedawac ? A dlaczego dac sie szantazowac ?! Czasem jest cos wazniejszego niz zarobek, mianowicie honor klubu, ktorym ten chlopak sobie wyciera twarz. Zobaczymy czy Maaskant ma jaja. Nie wpuszczac na boisko niech siedzi na lawie dopoki mu nie przejdzie. Bo teraz mysli, ze moze wszystko i wygra z klubem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.09.2011, 08:59
Sprawa jest niestety bardzo prosta. Cytując klasyka, Małeckiego nie można zwolnić. Jego trzeba w.dolić dyscyplinarnie.

Rzecz jasna, klub nie będzie chciał zrezygnować z pieniędzy. Więc skończy się na odsunięciu od 1 drużyny i rozpaczliwym szukaniu kupca, który da choćby 0,5 mln €.

Jeśli Cupiał się nie zmienił, a chyba dalej jest taki sam - to jest już po prostu pozamiatane. I żadne żale kibiców tego nie zmienią.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 16.09.2011, 09:01
Jak ktos jeszcze po wczorajszym meczu (podzial na trybunach, "rozgrzewka" Maleckiego) nie kuma, ze ten imbecyl dziala na szkode klubu, ewidentnie ma problem z sensownym odbiorem rzeczywistosci. Serio.
Najwyrazniej kazdy ma takiego idola na jakiego zasluguje.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 16.09.2011, 09:07
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Najwyrazniej kazdy ma takiego idola na jakiego zasluguje.
Nie wiem jak mozna miec kogos takiego za idola, a chyba tacy sa. Rozumiem lubic jego gre, doceniac, kibicowac w karierze. Ale idola ?! Gratuluje takim ludziom poziomu i wzorcow.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.09.2011, 09:09
Panu Pałeckiemu dziękujemy. Judasz z niego, a Wy FANATYCY go bronicie.
Wygwizdać gówniarza i niech spierdala.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.09.2011, 09:17
A czy Małecki podpisał nowy kontrakt bo jezeli nie to s.......i i tak za darmo jak juz jeden cwaniaczek ktory znalazł luke w prawie
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.09.2011, 09:20
Nie podpisał nowej umowy, i jak widać nie zamierza.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 16.09.2011, 09:21
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Przychodzisz na Wisłę dla niej, czy dla Małeckiego?
Chodzę na Wisłe już 22 lata, zachowania Małeckiego nie popieram, czysty idiotyzm, na trybunach wczoraj nie darłem ryja PM. Ale jak wchodze na forum i widze jak jakaś pi.zda (JRQ-) obraza piłkarza Wisły żeby spierrdalał, obojetnie czy to Małecki, Bunoza czy Kurto to nic tylko w morde takich lać, wielki kurrwa internetowy kibic Wisły, wiecznie tu najwiecej do powiedzenia mają osoby które na mecze nie chodzą, a najchetniej udzielają sie gdy Wisła zagra słaby mecz, przegra itd.
tyle ode mnie, strzałka
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 16.09.2011, 09:26
Jesli to prawda z tą rozgrzewką to ja już nie wiem co o nim myśleć. Starałem zawsze się go zrozumieć ale teraz przegiął. Jak tak można się zachować w stosunku do klubu,, trenera, kolegów z zespołu. Nie popierałem gwizdów podczas skandowania jego imienia. Ale... No właśnie. Zastanawia mnie jaka będzie reakcja młyna na meczu z Bełchatowem. Jeśli nadal będą go ślepo popierać to coś jest nie tak. jakby podobnie zachował się ktoś inny to co by było
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.09.2011, 09:35
spontants- Rozumiem i też nie popieram wyzywania piłkarzy, ale jeśli zauważyłeś działania Małeckiego zakrawają o dezercję.Dodatkowo nie musisz sypać stekiem inwektyw. Sam zobacz:
Przez ostatnie kilka miesięcy myślałem, że Mały naprawdę dojrzał i będzie z niego kawał piłkarza- obserwując jego zachowanie można było zauważyć, że dalej się wykłuca, ale nie jest to tak agresywnie bezmyślne jak dawniej. Ale nie. Jedno durne zachowanie goni następne, dlaczego? Zbliża się okres w którym będzie mógł zmienić klub na bardzo korzystnych dla siebie i nowego pracodawcy warunkach. Trochę świńskie zachowanie, więc co tu zrobić, zeby nie podpaść fanatykom? Otóż zapewne menedżer podszepnął że konflikt z klubem będzie najlepszym usprawiedliwieniem, przecież za pamiętny sparing mało co nie rozwiązano kontraktu. Wiem że teoria spiskowa, ale wydaje mi się co najmniej prawdopodobna.

Ceterum censeo Amicem esse delendam.

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.09.2011, 09:46
Cóż dodać - jeszcze dziś Patryk powienien zdać sprzęt do klubu.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2011, 09:49
Może poczekacie na oficjalne stanowisko klubu ? Po Amice był spokój bo wynik dobry, wczorajsza porażka znów napędziła machinę "muszę się wydrzeć na forum". Jest tutaj tyle agresji między wiślakami ,że aż przykro to czytać. Może,rzeczywiście moderatorzy powinni już uspokoić to zachowanie zamiast jak napisał ktoś wyżej dolewać oliwy do ognia?
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 16.09.2011 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.09.2011, 09:54
Tutaj idealnie pasuje słynne zdanie Tomaszewskiego w sprawie Smudy... "Jego nie można zwolnić jego trzeba...." Sprzedać go jak tylko jest chętny bo to co on wyprawia to przez 105lat na Wiśle nie było takiego drugiego osz.ołoma. Zaśpiewanie z kibicami paru piosenek, włożenie koszulki zgody i już dla wielu jest Bogiem. Nie tędy droga nie mogą być równi i równiejsi.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.09.2011, 09:57
Czy ktoś z was to widział? Poważnie pytam. Sam tego nie widziałem, ale tak po przeczytaniu myślę sobie kto to napisał... PJ.

Ja temu złamasowi nie wierzę od tak. Nie mówię że tak nie było, tylko pytam. Czy ktoś to widział?

Jawor pisze, wy osądziliście, wyrok wydany, teraz egzekucja. Spokojnie. To jest JAWOR. I tam są prywatne animozje między Małeckim a tym grafomanem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.09.2011, 09:58
Jeśli ten artykuł jest prawdziwy (a liczę że nie) to tylko pokazuje że Małecki nie zmienił się ani troszkę, i niestety totalnie działa na szkodę klubu, lub raczej świadmie robi wszystko żeby to z inicjatywy klubu nie doszło do podpisania nowego kontraktu umywając ręce biorąc ze sobą zabawki.
Jednak dalej podtrzymuję że gwizdanie to jest totalna wiocha, a wczorajsza reakcja E gdy młyn skandował jego nazwisko to wstyd jak ch.uj.No ale najlepiej napisać że to wina Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 16.09.2011 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.09.2011, 10:07
zaskandowanie przez mlyn "PATRYK MALECKI" raz - ok rozumiem te demonstarcje poparcia

ale widzac ze caly stadion na to gwizda , niepolitycznie sie zachowaliscie krzyczac to raz po raz

po co tak dazyc do konfrontacji ?

Patryk nie jest tego wart, dzis jest jutro go nie ma , a fakt picia w jamie czy bycia na wyjezdzie X lat temu , raczej nie wystarczy do osiagniecia statusu legendy Wisly wszechczasow
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.09.2011, 10:13
Afera z Maleckim niestety rozpalila negatywne emocje i konflikt wsrod kibicow. Obie strony dokladaja do pieca.
Wiadomo ze nigdy nie bedzie tak ze wszyscy beda sie zgadzac we wszystkim ale sytuacja na dzisiaj wyglada na najwiekszy konflikt od lat. Maleckiemu (celowo czy nie, dalej nie potrafie zrozumiec jego intencji, moze czas pokaze) udalo sie podzielic nas bardzo mocno uwidaczaniajac przy okazji wiele innych, nieco uspionych podzialow.
Gwizdy wczoraj niepotrzebne juz chyba byly (na meczu nikt nie wiedzial jeszcze o braku rozgrzewki) ale tak samo niepotrzebne byly wielokrotne pozdrowienia dla Patryka bo reakcje pozostalej czesci stadionu mozna bylo przewidziec, A nawet jesli ktos nie potrafil jej przewidziec to zobaczyl ja po pierwszym razie a mimo to pozdrowienia byly powtarzane jeszcze kilkukrotnie.

Ja mysle tez ze po raz kolejny zblizamy sie znow do dosc delikatnych kwestii natury "kto rzadzi na stadionie". Temat przerabiany juz przy okazji akcji 1906% i afery z Frankowskim. Czasy dychy i starego stadionu odeszly przeszly juz do historii, pewne grupy utracily wplywy i ciagle je traca wraz z narastajaca kontrola i egzekwowaniem pewnych nowych standardow na stadionie (zakazy, oprawy, flagi, porzadek). W pewnych kwestiach ruch kibicowski zostal zapedzony do kąta z którego juz nie ma ucieczki i pozostaje juz tylko drapać, gryźć i zaklinac rzeczywistosc (nie tylko u nas, ogolnie w calej Polsce). Niezadowolenie, frustracja potrzeba zaznaczenia wlasnej sily i pozycji by podbudowac morale w trudnych czasach moze wlasnie prowadzic do poodbnych sytuacji. Nie twierdze ze to wlasnie mamy ale mysle ze jakies przelozenie na rzeczywistosc jest.
DysoN
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.09.2011, 10:16
Mocny napisał(a):Wyświetl post
zaskandowanie przez mlyn "PATRYK MALECKI" raz - ok rozumiem te demonstarcje poparcia

ale widzac ze caly stadion na to gwizda , niepolitycznie sie zachowaliscie krzyczac to raz po raz

po co tak dazyc do konfrontacji ?

Patryk nie jest tego wart, dzis jest jutro go nie ma , a fakt picia w jamie czy bycia na wyjezdzie X lat temu , raczej nie wystarczy do osiagniecia statusu legendy Wisly wszechczasow
Zagwidanie przez E gdy C krzyczy "Patryk Małecki" raz - ok rozumiem tą demonstrację dezaprobaty

ale widząc że cały stadion krzyczy jeszcze raz, niepolitycznie się zachowaliście gwizdając raz po raz

po co tak dążyć do konfrontacji?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.09.2011, 10:28
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zagwidanie przez E gdy C krzyczy "Patryk Małecki" raz - ok rozumiem tą demonstrację dezaprobaty

ale widząc że cały stadion krzyczy jeszcze raz, niepolitycznie się zachowaliście gwizdając raz po raz

po co tak dążyć do konfrontacji?
Zgadzam się, konfrontacja jest niepotrzebna. Ale po co w takim razie północna skandowała raz po raz? Nie wystarczyło raz?
Tak się można przerzucać argumentami.
Obie strony demonstrują swoja siłę, klub cierpi wizerunkowo a Mały się cieszy i pokazuje wszystkim fucka.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.09.2011, 10:39
Małecki pokazuje raz za razem, że ma mózg wielkości fistaszka. Kreuje się na wielką legendę wspierany przez gości z młyna którzy się z nim kumplują. Żal klawiatury na takich idiotów...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.09.2011, 11:00
willow napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, konfrontacja jest niepotrzebna. Ale po co w takim razie północna skandowała raz po raz? Nie wystarczyło raz?
Tak się można przerzucać argumentami.
Obie strony demonstrują swoja siłę, klub cierpi wizerunkowo a Mały się cieszy i pokazuje wszystkim fucka.
Nużąca zaczyna być ta dyskusja która się z tego wszystkiego rozpoczeła. Problem jest głębszy, nie wiem jak bardzo, ale ostatnie obserwacje skłaniają mnie ku temu że jest bardzo duży.

Dziś mamy sprawę Małeckiego, wcześniej zerwanego protestu, teraz śpiewacie, itd itd. Dlaczego i skąd? Dla mnie media zaczęły przedstawiać tego złego kibola, przestępce etc. w naszych warunkach definiowanego jako kibice z C. Kibic z E wcześniej w większości starego AiB który wcześniej będąc "piknikiem" nie odczuwał ogólnospołecznego ostracyzmu w swoim kierunkiem znalazł się w sytuacji że chce pokazać że nikt mi nic nie każe, żadne bandziory nie będą mi mówić co mam śpiewać itp. Poszedł w to co przeczytał usłyszał, a może i się z tym zgadzał, zaczął prezentować swoje zdanie na trybunach. Przeważnie chcąc się odróżnić od "tych złych" jest w kontrze do ich poglądów. Ten "zły" nie akceptuje tego że ktoś wpierdala się w to co wcześniej go nie interesowało. I tak się nakręcamy. Nakręcamy się skutecznie. Szmatławce chętnie opisują ten konflikt, gdzie dobry jest jeszcze lepszy, zły jest jeszcze gorszy (śpiewy na Amice), ten dobry jest super bo przynosi więcej kasy, jest vipem, łechce go klub komentarzami, wywiadami itd. Na tym wszystkim cierpi życie kibicowskie. Teraz jest Małecki, niewygodny co tu dużo mówi dla wielu.

Dziennikarzy nie lubi, dla tych dobrych kibiców jest uosobieniem wszystkiego co najgorsze,dla prezesa staje się ciężarem, dodajmy trochę polskiej zawiści, tego że ci "źli" się z nim utożsamiają i mamy co mamy. Idealny do rozegrania kolejnej wojenki. Chłopak jest prosty, co myśli to powie, nie kalkuluje. Idealnie się nadaje.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.09.2011 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.09.2011, 11:10
I znowu przez tego debila bo nie da się nazwać go inaczej dochodzi do podziałów. Brawo Patryk ! Sektor C krzycząc '' Patryk Małecki '' robi mu krzywdę. Chłopak narozrabiał a nadal widzi , że ma bezgraniczne poparcie : )
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 16.09.2011 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2011, 11:14
Mały z nami kibicami, faktycznie on obecnie nadaje się tylko żeby mecze spędzać na trybunach.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.09.2011, 11:17
Ja bym Małego wypożyczył na rok, może wróci odmieniony
No taki jego dziwny charakter ale też zejdźcie z niego bo ta nagonka nie jest potrzebna

Po zdobyciu bramki w meczu z Apoelem był jak Bóg a teraz go wywalać chcecie
To jest Mały,chłopak niepokorny
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 16.09.2011 o godz. 11:20.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2011, 11:20
Smutne jest to że niektórzy nie dostrzegają że takim bezkrytycznym poparciem dla Małego robią jemu krzywde, klubowi na szkode a siebie ośmieszają. Jest powód trzeba poprzeć jak najbardziej ale co on takiego zrobił w tym sezonie? Oprócz pięknej bramki z Apoelem która nic nie dała i w rewanżu już grał kiche nie pokazał nic, a przepraszam pokazał że potrafi sie obrażać, profesjonalista.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2011, 11:24
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Malecki to taki nasz balotelli. Klasyczny cymbal któremu się wydaje, ze wszystko wolno. Balotelli jednak jest świetnym piłkarzem, czego nie można powiedzieć o Maleckim.
To zachowanie to już recydywa. I to nie w gowno wartym sparingu a w meczu o gruba kasę.
Uważam ze 19 należy wywalić z klubu. Jeszcze w tym tygodniu.
Dobrze wiedzieć, że Jawor jest dla Ciebie wyrocznią. To bardzo wiele mówi.

Oczywiście, Maaskant to debil. Nie widział, że Patryk nie rozgrzewał się przed meczem (bo w trakcie - rozumiem - był zaaferowany). A później wpuścił go na boisko.
Bardzo prawdopodobne.

Brawo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
carlo
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 16.09.2011, 11:33
"Zrobiła się znowu aferka z Patrykiem Małeckim, tylko że to aferka wyssana z palca dziennikarza Gazety Wyborczej. Nieprawdą jest, jakoby Patryk odmówił wyjścia na rozgrzewkę.
Wkrótce więcej o tym na stronie"

z facebooka Wisły
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.09.2011, 11:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, Maaskant to debil. Nie widział, że Patryk nie rozgrzewał się przed meczem (bo w trakcie - rozumiem - był zaaferowany). A później wpuścił go na boisko.
Bardzo prawdopodobne.

Brawo.
A czasem Malecki nie byl wczoraj jedynym "napastnikiem" na lawce ?
A nie przegrywalismy w tym momencie 1:2 ?

Wpuscil 3 swiezych pilkarzy. 1 nie powachal pilki, drugi dostal siate, a trzeci nie potrafil poradzic sobie z przyjeciem pilki.

Cytat:
"Zrobiła się znowu aferka z Patrykiem Małeckim, tylko że to aferka wyssana z palca dziennikarza Gazety Wyborczej. Nieprawdą jest, jakoby Patryk odmówił wyjścia na rozgrzewkę.
Wkrótce więcej o tym na stronie"

z facebooka Wisły
To zmienia postac rzeczy, i to diametralnie.
Zakladajac oczywiscie, ze teraz ktos sie nie zabral za wybielanie Maleckiego.

O konflikice jawora z PM wiadomo od dawna. jesli faktycznie nalgalo to bydle, to cofniecie akredytacji to powinien byc najmniejszy wymiar kary.
facet doprowadzil do eskalacji konfliktu wsrod kibicow.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 16.09.2011 o godz. 11:39.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.09.2011, 11:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Bardzo prawdopodobne.

Brawo.
No ale popatrz, jeden artykuł, artykulik by nawet można było powiedzieć. A jak można w wroga przy.......ić. I jaki wydźwięk. Nie to że się nie rozgrzewał nawet jak by się bardziej wczytać ale to że się rozgrzewał... Niedbale.

Mówię wprost, ja tego nie widziałem. Czy ktoś z tutejszych forumowiczów, KTÓRZY BYLI NA MECZU (co jest ważnym zastrzeżeniem) widział tą sytuację?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów