|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
wiesz ile wynoszą podatki na Cyprze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oglądając dziś Trabzonspor z Interem wreszcie zrozumiałem
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Dzisiaj też miał role ostatniego stopera dyrygującego całym blokiem obronnym. A czy wyglądał lepiej czy gorzej od kolegów z obrony w tym akurat meczu to skrawa subiektywna i dyskusyjna Co do jutrzejszych meczów naszych i Legii - Rozumiem że puki co ani nas ani ich w Polsacie ani nawet na tv4 nie pokażą ? Zobaczymy co okaże sie jutro. Oby Drhtv działało lepiej niż wczoraj
Ostatnio edytowane przez Angmir : 14.09.2011 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Co do meczu to nasz jest na TV4. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przeciez mecz Wisly jest na TV4.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Żeby zakończyć temat transmisji, to Borek w studiu LM wytłumaczył, że TV ma obowiązek pokazania przynajmniej jednego meczu w kanale otwartym.A więc żadnego prawa nie łamią.
I już zapowiedział, że za dwa tygodnie mecz Legii z Hapoelem będzie na antenie TV4, a Wisły w Polsacie Futbol.I chyba ten temat można zakończyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A moim zdaniem w otawartym paśmie powinni puszczać mecz drużyny, która akurat gra na wyjeździe. Prosta przyczyna: kasa- na wyjazd nie każdego stać, a i miejsca są bardziej ograniczone.
Na mecz u siebie zawsze można pójść/pojechać, po normalnych cenach. Szkoda, że się tam ludziki w tym polsacie nad takim rozwiązaniem nie zastanowiły i nie pomyślały o tych (szcz. pieniądze) kwestiach... :/ EDIT: @hetzer- wiesz, o ile z ligą (Eklasą) może sobie Cyfra+ tak pogrywać, to już np. polsatowi moim zdaniem się nie opłaca. Przyczyna znów prosta: ani Legia, ani Wisła nie gwarantuje wyjścia z grupy w LE; żaden polski klub nie gwarantuje gry w LE co rok (i tak np. w przyszłym sezonie żaden może nie dostać się nawet do LE) więc myślę, iż bardzo mało osób pójdzie po dekoder polsatu, żeby pooglądać naszych "orłów". Kilka meczów można przemęczyć na necie Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 15.09.2011 o godz. 11:01.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Myślenie że ligę powinniśmy zawsze wygrywać z 10 punktową przewagą jest okay, tyle że my ostatnio tak właśnie ją wygraliśmy (3 kolejki przed końcem i 10 pkt. przewagi). Byłoby też miło jednak abyśmy zauważyli że jest 2011 rok a nie 1999 czy 04' i Wisła Kraków już nie jest samotna wyspą w lidze i dlatego właśnie każde mistrzostwo należy szanować. Co do grania ofensywnego to jednak należałoby dać trochę czasu trenerowi, myślę że mecz z Amiką jest krokiem we właściwym kierunku. Nie od razu Kraków zbudowano, a z naszą drużyną jest tak jak ze stadionem czyli budujemy, ciągle budujemy. PS. Wyższy poziom sportowy Wisły, zwłaszcza w europejskich pucharach (!?) ... Jestem za !
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.09.2011 o godz. 23:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Żle zrozumiałeś. Chodzi o mecze pucharowe polskich drużyn. Co by był gdybyśmy mieli 4 drużyny w pucharach i wszystkie grały by o jednej godzinie. W ustawie napisane jest, że minimum jeden mecz w kolejce. NIe można do tego porównać drużyny narodowej ponieważ to jest jedna drużyna i jej mecze nie kolidują z innymi. ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Borek tłumaczył się licencją,która kupili od uefy,a całkowicie pominął zapisy ustawy.To niby co,prawo polskie ich nie obowiązuje?Poza tym,rzucenie argumentu,że co by było jakby grały 4 drużyny z Polski,przypomina powiedzonko o dziadku,babci i jej wąsach.Tak właśnie wygląda zagadywanie tematu bez odniesienia się merytorycznie do treści ustawy.Ramówka polsatu jako tłumaczenie g...mnie obchodzi.Skoro fanzolą w swoich programach o nieprzestrzeganiu prawa przez Polaków,to niech zaczną od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jutro jest szansa wygrac i zaczać gre w LE z wysokiego progu,zwlaszcza ze to moze byc jedna pełna pula trzech punktow ktore w tych rozgrywkach zdobedziemy ;D
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten Polsat strasznie się męczy z tymi meczami pucharowymi. Dobrze że za rok będą sobie mogli odpocząć. Ciekawe co wymyśli TVN? Pewnie mecze będą w TVN7 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Hmm, możesz zacytować? Bo w znanej mi ustawie jest zapis "mecze z udziałem polskich klubów" a nie"minimum jeden mecz z udziałem polskich drużyn". Zarówno mecze Wisły jaki Legii powinny wg. ustawy być transmitowane tylko w otwartej, bezpłatnej telewizji. Mogą oczywiście zrezygnować z transmisji, ale puszczać jej w płatnych kanałach nie mogą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Znalazłem takie cos na innym forum: Cytat:
Wisla powinna poprzeć Legię bo za 2 tygodnie bęziemy mieć ten sam problem, a w ogóle to całe szczescie, ze polszmata traci te rozgrywki za rok bo widac, ze nie chce im sie tego pokazywac. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Przez takie myślenie możemy przegrać już przed wejściem na murawę. Po prostu trzeba wyjść i grać swoją piłkę, nieważne z kim i gdzie. Skończy się 5:0 dla przeciwników po ładnej naszej grze? Lepsze to niż dostanie brameczki w 88 minucie i przegranie meczu w katastrofalnym stylu. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html Jak widać Cupiał też ma dosyć takiej gry na 1:0. Wisła powinna zacząć grać swoje, wyrabiać swój styl, wychodzić na boisko mając przekonanie że jest lepsza. Nie można srać w gacie na myśl o Twente, Fulham czy nie wiem kim innym, cofać się i liczyć na najłagodniejszy wymiar kary. Mam nadzieję, że to co widziałem w meczu z Lechem to dopiero początek, a dzisiaj będzie kolejna odsłona lepszej, grającej piłką Wisły.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.09.2011 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Z Odense musimy wygrać i u siebie i na wyjeździe, a przy dobrych wiatrach u siebie ugrać remisy z Twente i Fulham i kilka pkt mamy zdobytych. Zostawmy jednak gdybanie. Wszystko okaże się dziś około 23.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Witam, mam pytanie odnośnie transmisji meczu Wisły. Na jakim kanale można będzie zobaczyć mecz? Pozdrowienia z Gdańska!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
WisŁa - odense
21.05 tv4 |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Do boju Wisełko!!!
Jedyne co mnie martwi to ilość kibiców sukcesu. Na Apoel bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. A teraz? Szkoda gadać. Pewnie jak wygramy, to znowu Wisła będzie dla wszystkich najlepsza i bilety na kolejne mecze będą szybko się rozchodzić. Co za kraj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
mysle ze to tez nie przez to niektorzy pracuja nocki inni jak ja teraz maja sesje poprawkowa, ciezko bedzie nawet na mecz w tv zdazyc ;P no ale nic wazne by wygrac
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dodam jeszcze, ze TV3+ z dunskich stacji (puszczaja takze FCK-Worskla przed Wisla)
na sopie mozna szukac na Danish Delight Co do komentarzy przedmeczowych w dunskiej prasie (np. dzisiejsze JP) - OB uwaza Wisle za silniejsza ekipe od Panty (ktora wczesniej wykopali) i wcale sie pewnie przed meczem nie czuja, ale licza, ze jeslii zagraja twardo to moze cos z Kraka wywioza. Dobra informacja dla Wisly jest, ze nie zagra Kadrii (taki mlody walczak, dobija sie do reprezentacji). Wrocil do OB Fall - ale wg trenera - jeszcze nie doszedl do formy. Radzilbym uwazac na Petera Utake - jak mu sie chce to jest naprawde grozny - zwlaszcza jak Mendy tez dobrze zagra i wrzuci mu pare pilek. Shaz bot, nanu nanu. ![]()
SKALNE WIRACHY
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Arkadiusz Onyszko: Wisła może rozklepać Odense
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No nie powiesz mi, że na jeden bilet człowiek nie jest w stanie odłożyć pieniędzy? W dodatku biorąc pod uwagę fakt, że mamy 3 mecze u siebie, to nie wychodzi nie wiadomo ile. Po za tym jakoś na Apoel ludzie się zebrali, bo jak jest sukces (dojście do 4 rundy, zapewnienie MP itp.) to masz pełny stadion, a jak trochę gorzej to nagle są problemy. To samo dotyczy (mimo, że trochę inna sytuacja) meczu z Zagłębiem z tego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ale dolicz sobie do tego mecze ligowe to juz wychodzi niezla sumka ;p a nie kazdy zarabia zapewne ; )
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|