The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 21:02
Cytat:
Myślę, że nie chodzi tu o budżet, a raczej o wykorzystanie go. Skoro Cypryjczycy mają taką samą (albo może nawet ciut niższą) kasę do wydania, to pozostaje inne pytanie: dlaczego oni ściągają takich dobrych piłkarzy, ambitnych, a u nas to mimo wszystko przychodzą "resztki z obiadu"? (darujcie sobie przykład Meliksona...)
kobieto...
wiesz ile wynoszą podatki na Cyprze?
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.09.2011, 21:58
Oglądając dziś Trabzonspor z Interem wreszcie zrozumiałem Graczy klasy Brożków to my musimy mieć na ławce, gracze pokroju Arka nie mają być ostoją defensywy tylko jej uzupełnieniem - wtedy pogramy w CL, jeszcze parę lat i doczekamy się ale musi być FREKWENCJA - a Mały niestety nie pomaga
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.09.2011, 22:04
whistar napisał(a):Wyświetl post
Oglądając dziś Trabzonspor z Interem wreszcie zrozumiałem Graczy klasy Brożków to my musimy mieć na ławce, gracze pokroju Arka nie mają być ostoją defensywy tylko jej uzupełnieniem - wtedy pogramy w CL, jeszcze parę lat i doczekamy się ale musi być FREKWENCJA - a Mały niestety nie pomaga
Wszystko fajnie tylko Głowacki jest w Trabzonsporze uwazany za najlepszego i najważniejszego obrońce.
Dzisiaj też miał role ostatniego stopera dyrygującego całym blokiem obronnym.
A czy wyglądał lepiej czy gorzej od kolegów z obrony w tym akurat meczu to skrawa subiektywna i dyskusyjna

Co do jutrzejszych meczów naszych i Legii - Rozumiem że puki co ani nas ani ich w Polsacie ani nawet na tv4 nie pokażą ?
Zobaczymy co okaże sie jutro. Oby Drhtv działało lepiej niż wczoraj
Ostatnio edytowane przez Angmir : 14.09.2011 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.09.2011, 22:14
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie tylko Głowacki jest w Trabzonsporze uwazany za najlepszego i najważniejszego obrońce.
Dzisiaj też miał role ostatniego stopera dyrygującego całym blokiem obronnym.
A czy wyglądał lepiej czy gorzej od kolegów z obrony w tym akurat meczu to skrawa subiektywna i dyskusyjna

Co do jutrzejszych meczów naszych i Legii - Rozumiem że puki co ani nas ani ich w Polsacie ani nawet na tv4 nie pokażą ?
Zobaczymy co okaże sie jutro. Oby Drhtv działało lepiej niż wczoraj
Oj, nie bardzo. Głowa nie jest uwazany za najwazniejszego obronce.

Co do meczu to nasz jest na TV4.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2011, 22:15
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Przeciez mecz Wisly jest na TV4.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2011, 22:38
Żeby zakończyć temat transmisji, to Borek w studiu LM wytłumaczył, że TV ma obowiązek pokazania przynajmniej jednego meczu w kanale otwartym.A więc żadnego prawa nie łamią.

I już zapowiedział, że za dwa tygodnie mecz Legii z Hapoelem będzie na antenie TV4, a Wisły w Polsacie Futbol.I chyba ten temat można zakończyć.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.09.2011, 22:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przeciez mecz Wisly jest na TV4.
Dzieki właśnie dlatego sie pytałem bo nie wiedziałem.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.09.2011, 22:59
A moim zdaniem w otawartym paśmie powinni puszczać mecz drużyny, która akurat gra na wyjeździe. Prosta przyczyna: kasa- na wyjazd nie każdego stać, a i miejsca są bardziej ograniczone.
Na mecz u siebie zawsze można pójść/pojechać, po normalnych cenach.

Szkoda, że się tam ludziki w tym polsacie nad takim rozwiązaniem nie zastanowiły i nie pomyślały o tych (szcz. pieniądze) kwestiach... :/

EDIT: @hetzer- wiesz, o ile z ligą (Eklasą) może sobie Cyfra+ tak pogrywać, to już np. polsatowi moim zdaniem się nie opłaca. Przyczyna znów prosta: ani Legia, ani Wisła nie gwarantuje wyjścia z grupy w LE; żaden polski klub nie gwarantuje gry w LE co rok (i tak np. w przyszłym sezonie żaden może nie dostać się nawet do LE) więc myślę, iż bardzo mało osób pójdzie po dekoder polsatu, żeby pooglądać naszych "orłów". Kilka meczów można przemęczyć na necie
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 15.09.2011 o godz. 11:01.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.09.2011, 23:02
Gradzik napisał(a):Wyświetl post
1. Mnie też MP zdobyte przez Wisłę naprawdę cieszą, ale na tym nie można poprzestać. Cieszą mnie tym bardziej, gdy są wynikiem dobrej postawy Białej Gwiazdy, a nie słabej przeciwników. W zeszłym sezonie tabela była niemiłosiernie spłaszczona, dwa lata temu też nie było lepiej (i nie szedł za tym poziom sportowy). Fajne były mistrzostwa zdobywane chociażby w 2003, 2004 i 2008. W zeszłym sezonie zdobyliśmy 21 pkt. mniej niż w 2008! Mam wrażenie, że drużyna gra częstokroć minimalistycznie. Mamy możliwości osiągnięcia naprawdę wyższego poziomu sportowego.
Gradzik napisał(a):Wyświetl post
2. Z Apoelem u siebie zagraliśmy na 0 z tyłu, bo świetnie zagrali Chavez i Jaliens, z przodu zbyt wiele nie pokazywaliśmy, Wisła zawsze grała do przodu (do czasów Wernera Liczki).
3. Jeżeli chodzi o przywołany przez Ciebie mecz z Legią - w polskiej lidze powinniśmy brylować i odstawiać innych na 10 pkt na koniec sezonu. Taki Ci u nas poziom.
4. Wilk i Sobol do DM, spoko, tylko, że dziś pomocnik musi być wszechstronny, nie wystarczą podania do lepiej ustawionego... obrońcy. Dziś DM musi umieć uwolnić się spod krycia celnie zagrywają z 1szej piłki. Musimy mieć jeszcze przynajmniej jednego takiego piłkarza prócz Meleksa.
5. Ty widzisz naszą grę oczami kibica Wisły i chwała Ci za to, ale ciekaw jestem co by było gdyby strzał Tonewowi wyszedł. Takie mecze należy wygrywać 2-0, 3-0. To tylko polepsza morale. reszta później
Spłaszczona tabela nie jest dowodem słabej ligi, tak jak w efekcie mniejsza ilość punktów u mistrza, takie myślenie to bajki dla ..lubiących bajki. Jedyną zaś realną weryfikacją ligi są europejskie puchary, teraz mamy 2 zespoły w fazie grupowej LE czyli realny postęp sportowy. Przykładowo w lidze angielskiej liczy sie 5 drużyn (MU, MC, Arsenal, Liverpool, Chelsea) a w Szkocji tylko 2, czy to oznacza że spłaszczona liga angielska jest słabsza od niespłaszczonej szkockiej !? Pytanie retoryczne.
Myślenie że ligę powinniśmy zawsze wygrywać z 10 punktową przewagą jest okay, tyle że my ostatnio tak właśnie ją wygraliśmy (3 kolejki przed końcem i 10 pkt. przewagi). Byłoby też miło jednak abyśmy zauważyli że jest 2011 rok a nie 1999 czy 04' i Wisła Kraków już nie jest samotna wyspą w lidze i dlatego właśnie każde mistrzostwo należy szanować.
Co do grania ofensywnego to jednak należałoby dać trochę czasu trenerowi, myślę że mecz z Amiką jest krokiem we właściwym kierunku. Nie od razu Kraków zbudowano, a z naszą drużyną jest tak jak ze stadionem czyli budujemy, ciągle budujemy.
PS. Wyższy poziom sportowy Wisły, zwłaszcza w europejskich pucharach (!?) ... Jestem za !
Ostatnio edytowane przez milosz : 14.09.2011 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.09.2011, 23:23
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Żeby zakończyć temat transmisji, to Borek w studiu LM wytłumaczył, że TV ma obowiązek pokazania przynajmniej jednego meczu w kanale otwartym.A więc żadnego prawa nie łamią.

I już zapowiedział, że za dwa tygodnie mecz Legii z Hapoelem będzie na antenie TV4, a Wisły w Polsacie Futbol.I chyba ten temat można zakończyć.
A niby skąd Borek ma taką nterpetację? Ustawa tego nie precyzuje. To tak jakby stwierdzić że mecze Polaków na Euro mogą być kodowane a tylko jeden zostanie pokazany w kanale otwartym... ściema jakich mało
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.09.2011, 23:31
Cytat:
Szkoda, że się tam ludziki w tym polsacie nad takim rozwiązaniem nie zastanowiły i nie pomyślały o tych (szcz. pieniądze) kwestiach... :/
Obawiam sie, ze ludziki pomyslaly. Tylko, jakby to rzec, na odwrot. Zawsze to kilkadziesiat tysiecy wiecej przed tv. Czesc z nich moze kupic dekoder- alternatywa jest przeciez wyjazd.
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2011, 23:45
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A niby skąd Borek ma taką nterpetację? Ustawa tego nie precyzuje. To tak jakby stwierdzić że mecze Polaków na Euro mogą być kodowane a tylko jeden zostanie pokazany w kanale otwartym... ściema jakich mało

Żle zrozumiałeś. Chodzi o mecze pucharowe polskich drużyn. Co by był gdybyśmy mieli 4 drużyny w pucharach i wszystkie grały by o jednej godzinie. W ustawie napisane jest, że minimum jeden mecz w kolejce. NIe można do tego porównać drużyny narodowej ponieważ to jest jedna drużyna i jej mecze nie kolidują z innymi.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2011, 23:50
Borek tłumaczył się licencją,która kupili od uefy,a całkowicie pominął zapisy ustawy.To niby co,prawo polskie ich nie obowiązuje?Poza tym,rzucenie argumentu,że co by było jakby grały 4 drużyny z Polski,przypomina powiedzonko o dziadku,babci i jej wąsach.Tak właśnie wygląda zagadywanie tematu bez odniesienia się merytorycznie do treści ustawy.Ramówka polsatu jako tłumaczenie g...mnie obchodzi.Skoro fanzolą w swoich programach o nieprzestrzeganiu prawa przez Polaków,to niech zaczną od siebie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.09.2011, 23:55
Jutro jest szansa wygrac i zaczać gre w LE z wysokiego progu,zwlaszcza ze to moze byc jedna pełna pula trzech punktow ktore w tych rozgrywkach zdobedziemy ;D
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2011, 00:13
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
Żle zrozumiałeś. Chodzi o mecze pucharowe polskich drużyn. Co by był gdybyśmy mieli 4 drużyny w pucharach i wszystkie grały by o jednej godzinie. W ustawie napisane jest, że minimum jeden mecz w kolejce. NIe można do tego porównać drużyny narodowej ponieważ to jest jedna drużyna i jej mecze nie kolidują z innymi.
Nie widzialem wypowiedzi Borka. A najlepsze jest że te mecze są po sobie więc nic nie stoi na przeszkodzie aby puścić oba w kanale otwartym. TVP nigdy nie miała problemów z puszczaniem meczów pucharowych nawet gdy były grane z ogórkami.
Ten Polsat strasznie się męczy z tymi meczami pucharowymi. Dobrze że za rok będą sobie mogli odpocząć. Ciekawe co wymyśli TVN? Pewnie mecze będą w TVN7
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.09.2011, 00:50
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
W ustawie napisane jest, że minimum jeden mecz w kolejce.
Hmm, możesz zacytować? Bo w znanej mi ustawie jest zapis "mecze z udziałem polskich klubów" a nie"minimum jeden mecz z udziałem polskich drużyn". Zarówno mecze Wisły jaki Legii powinny wg. ustawy być transmitowane tylko w otwartej, bezpłatnej telewizji. Mogą oczywiście zrezygnować z transmisji, ale puszczać jej w płatnych kanałach nie mogą.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2011, 07:10
sessegnon napisał(a):Wyświetl post

Najbardziej żenujące jest to, ze Borek tą całą dyskusje rozpoczął w magazynie LM i zamiast omawiać mecze to w studio .......ili o prawach i interesach polszmaty.

Znalazłem takie cos na innym forum:
Cytat:
Art. 20b. Dz.U. 2011 nr 43 poz. 226
Art. 20b. 1. Nadawca programu telewizyjnego może nadać bezpośrednią transmisję z wydarzenia o zasadniczym znaczeniu społecznym, zwanego dalej "ważnym wydarzeniem", tylko:
1) w programie ogólnokrajowym w rozumieniu ustawy lub koncesji, dostępnym w całości bez opłaty, z wyłączeniem opłat abonamentowych w rozumieniu ustawy z dnia 21 kwietnia 2005 r. o opłatach abonamentowych i podstawowych opłat pobieranych przez operatorów sieci kablowych, lub
2) jeżeli to samo wydarzenie jest transmitowane przez nadawcę programu spełniającego wymogi określone w pkt 1, na podstawie umowy z nadawcą, który nabył prawa do transmisji danego wydarzenia, lub z innym uprawnionym, z zastrzeżeniem ust. 6.
2. Ze względu na duże zainteresowanie społeczne za ważne wydarzenia uważa się między innymi:
1) letnie i zimowe Igrzyska Olimpijskie;
2) półfinały i finały mistrzostw świata i Europy w piłce nożnej, a także wszelkie inne mecze w ramach tych imprez z udziałem reprezentacji Polski, w tym mecze eliminacyjne;
3) inne mecze z udziałem reprezentacji Polski w piłce nożnej w ramach oficjalnych rozgrywek oraz mecze z udziałem polskich klubów w ramach Ligi Mistrzów i Pucharu UEFA.
Nie ma mowy o wymaganiu pokazywania tylko jednego meczu - co najwyżej mozna się bronić, ze nie ma mowy o meczach Ligi Europy (stara ustawa).
Wisla powinna poprzeć Legię bo za 2 tygodnie bęziemy mieć ten sam problem, a w ogóle to całe szczescie, ze polszmata traci te rozgrywki za rok bo widac, ze nie chce im sie tego pokazywac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.09.2011, 10:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jutro jest szansa wygrac i zaczać gre w LE z wysokiego progu,zwlaszcza ze to moze byc jedna pełna pula trzech punktow ktore w tych rozgrywkach zdobedziemy ;D
Mądrze napisane, bo faktycznie porażka w pierwszej kolejce na własnym stadionie z najniżej notowanym z rywali w grupie może okazać się fatalna w skutkach, jeśli chodzi o kolejne spotkania. Zwycięstwo na pewno doda pewności siebie w starciach z Fulham i Twente na Reymonta, bo na wyjazdach to niech już Maaskant się martwi jak ustawi drużynę. Otwartego futbolu raczej nie ma co grać.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.09.2011, 10:32
Cytat:
Otwartego futbolu raczej nie ma co grać.
Czemu nie? Mamy grać jak z APOELEM w rewanżu licząc na szczęście i dobrą dyspozycję obrońców? Jakoś nie przypominam sobie, żeby Lech rok temu bronił się kurczowo w meczach z Juve czy Man City.

Przez takie myślenie możemy przegrać już przed wejściem na murawę. Po prostu trzeba wyjść i grać swoją piłkę, nieważne z kim i gdzie. Skończy się 5:0 dla przeciwników po ładnej naszej grze? Lepsze to niż dostanie brameczki w 88 minucie i przegranie meczu w katastrofalnym stylu.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Jak widać Cupiał też ma dosyć takiej gry na 1:0. Wisła powinna zacząć grać swoje, wyrabiać swój styl, wychodzić na boisko mając przekonanie że jest lepsza. Nie można srać w gacie na myśl o Twente, Fulham czy nie wiem kim innym, cofać się i liczyć na najłagodniejszy wymiar kary. Mam nadzieję, że to co widziałem w meczu z Lechem to dopiero początek, a dzisiaj będzie kolejna odsłona lepszej, grającej piłką Wisły.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.09.2011 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.09.2011, 10:45
Z Odense musimy wygrać i u siebie i na wyjeździe, a przy dobrych wiatrach u siebie ugrać remisy z Twente i Fulham i kilka pkt mamy zdobytych. Zostawmy jednak gdybanie. Wszystko okaże się dziś około 23.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Zgoniu
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 15.09.2011, 11:09
Witam, mam pytanie odnośnie transmisji meczu Wisły. Na jakim kanale można będzie zobaczyć mecz? Pozdrowienia z Gdańska!
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.09.2011, 11:10
WisŁa - odense
21.05
tv4
Odpowiedz cytując
Zgoniu
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 15.09.2011, 11:12
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2011, 13:15
Do boju Wisełko!!!

Jedyne co mnie martwi to ilość kibiców sukcesu. Na Apoel bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. A teraz? Szkoda gadać. Pewnie jak wygramy, to znowu Wisła będzie dla wszystkich najlepsza i bilety na kolejne mecze będą szybko się rozchodzić. Co za kraj.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.09.2011, 13:18
mysle ze to tez nie przez to niektorzy pracuja nocki inni jak ja teraz maja sesje poprawkowa, ciezko bedzie nawet na mecz w tv zdazyc ;P no ale nic wazne by wygrac
Odpowiedz cytując
zdz_dk
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 15.09.2011, 13:21
dodam jeszcze, ze TV3+ z dunskich stacji (puszczaja takze FCK-Worskla przed Wisla)
na sopie mozna szukac na Danish Delight

Co do komentarzy przedmeczowych w dunskiej prasie (np. dzisiejsze JP) - OB uwaza Wisle za silniejsza ekipe od Panty (ktora wczesniej wykopali) i wcale sie pewnie przed meczem nie czuja, ale licza, ze jeslii zagraja twardo to moze cos z Kraka wywioza.
Dobra informacja dla Wisly jest, ze nie zagra Kadrii (taki mlody walczak, dobija sie do reprezentacji).
Wrocil do OB Fall - ale wg trenera - jeszcze nie doszedl do formy.
Radzilbym uwazac na Petera Utake - jak mu sie chce to jest naprawde grozny - zwlaszcza jak Mendy tez dobrze zagra i wrzuci mu pare pilek.

Shaz bot, nanu nanu.
SKALNE WIRACHY
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:38
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Do boju Wisełko!!!

Jedyne co mnie martwi to ilość kibiców sukcesu. Na Apoel bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. A teraz? Szkoda gadać. Pewnie jak wygramy, to znowu Wisła będzie dla wszystkich najlepsza i bilety na kolejne mecze będą szybko się rozchodzić. Co za kraj.
Kibiców sukcesu? A może bilety drogie? Na najsłabszą drużynę wejściówki od 45/60 zł na trybuny za bramkami.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.09.2011, 13:40
Arkadiusz Onyszko: Wisła może rozklepać Odense

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2011, 13:59
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Kibiców sukcesu? A może bilety drogie? Na najsłabszą drużynę wejściówki od 45/60 zł na trybuny za bramkami.
No nie powiesz mi, że na jeden bilet człowiek nie jest w stanie odłożyć pieniędzy? W dodatku biorąc pod uwagę fakt, że mamy 3 mecze u siebie, to nie wychodzi nie wiadomo ile. Po za tym jakoś na Apoel ludzie się zebrali, bo jak jest sukces (dojście do 4 rundy, zapewnienie MP itp.) to masz pełny stadion, a jak trochę gorzej to nagle są problemy. To samo dotyczy (mimo, że trochę inna sytuacja) meczu z Zagłębiem z tego sezonu.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.09.2011, 14:18
ale dolicz sobie do tego mecze ligowe to juz wychodzi niezla sumka ;p a nie kazdy zarabia zapewne ; )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów