The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 16:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To Malecki na siłę chce odejść czy też klub chce go na siłę sprzedać? Wydaje mi się że to drugie bardziej. Więc w czym problem?
Po pierwsze moje zdanie było takim przemysleniem w odpowiedzi na post powyżej,po drugie ,bardziej chodziło o to,ze nie chce się zgodzic na warunki, jakie klub mu proponuje, a uważam,ze aż takim orłem nie jest,zeby musiały byc to miliony...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.09.2011, 16:39
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Jedyny piłkarz który ma w sercu Wisłe a wy uważacie, że dobrze ze odejdzie.. pozdro
co to za piłkarz z Wisłą w sercu który odmawia wyjścia na mecz ? pluje na własnych kibiców ? wyrzuca ich na stadion wroga ?

czas Małeckiego w Wiśle dobiega końca czy tego chcemy czy nie , na jego miejsce przyjdą następni , na pewno nie gorsi piłkarze a to kto ma Wisłę w sercu nie poznaje się po tym że podbiega pod sektor fanatyków po strzeleniu bramki , a za 20 lat nikt Małeckiego nie będzie wspominał jako legendy Wisły , w przeciwieństwie od wielu innych piłkarzy .

Mam nadzieję że jesienią Małecki zachowa przynajmniej pozory profesionalizmu , oby bez wybryków no i strzelił parę waznych bramek przez co jego wartość tylko wzrośnie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.09.2011 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.09.2011, 17:07
cfa napisał(a):Wyświetl post
Wiesz mi z jednej strony smuto, że ostatni wychowanek Wisły jest na wylocie. Z drugiej strony Małego momentami za bardzo ponosi, czy to na boisku czy poza nim. Często ma coś co mu zawęża pole widzenia. To gra zbyt egoistycznie to palnie jakieś głupie głupstwo.
Ostatni wychowanek Wigier Suwałki w naszej kadrze. Liczba wychowanków Wisły nie zmieni się. Zostanie w kadrze nadal 2 wychowanków Wisły (Brud i Czekaj) i wypożyczony do Termalici Kowalski. Jakoś nikt z was nie domaga się większej szansy dla nich. Podobnie jak dla kilku innych piłkarzy z MESA, którzy wychowywali się w Wiśle. Ilu domagało się szansy dla Mączyńskiego?
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.09.2011, 17:14
Ciekawe czy jak gówniany fakt napisze ,że Wilk przechodzi do Realu to też uwierzycie... jesteście dzieciakami,że tak łykacie wszystko czy naiwni? jak można sugerować się plotkami tej gównianej gazety
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2011, 17:52
to ta sama gazeta która pisała, że Cantoro idzie do Cracovii....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2011, 17:53
ja akurat wspominam, że fakt bardzo często miał sprawdzone wiadomości co do ruchów kadrowych w Wisle i zaklinanie rzeczywistości czyli nazywanie Faktu gównianą gazetą tego nie zmieni
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.09.2011, 18:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedno niestety wydaje się prawdopodobne, czyli to że to ostatnia runda Małeckiego w Wiśle.Oczywiście dla mnie niestety bo część to się spuści chyba w ten dzień z radości - tak jak to robiła po Amice - nie że Wisła wygrała, tylko że ten ch...Małecki nie zagrał.
Spuszczać się nie będę ale łez wylewał również...tolerancja na głupotę też ma swoje granice...moja się skończyła....

BTW....ogólnie to widzę tu niezły kabaret na tym forum się zrobił...jedyni pieją Małecki Bóg...drugi Małecku Buc...dla mnie nie ma specjalnie powodu by się specjalnie spinać...ot grajek...prędzej czy później go tu nie będzie ale smród po Nim między kibicami pozostanie...i tylko w tych kategoriach wkurza mnie sprawa Małeckiego.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.09.2011, 18:33
Michał Chrapek autorem bramki na 1:0 w wyjazdowym meczu Kolejarza Stróżę z Wisłą Płock. Dzięki tej bramce Kolejarz schodzi do szatni z jednobramkowym prowadzeniem.
Oficjalna Strona Wisły Płock/Relacja tekstowa z meczu napisał(a):
0:1 M. Chrapek (Kolejarz Stróże): Strzał z 30 metrów w środek bramki, błąd Kamińskiego w bramce, któremu piłka wypada z rąk.
Bardzo cieszy mnie ta bramka - moim marzeniem jest, aby w przyszłości Chrapek zastąpił w środku pola Maora Meliksona
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.09.2011, 18:35
Prawdziwego Wiślaka (w tym przypadku dodatkowo piłkarza, który jest jednym z najlepszych w drużynie) wywala się z klubu, bo nie chce mu się dać wyższej pensji, gdyż na ta chwilę ma mniej niż słynne pampersy Kosowskiego, ale na utrzymywanie Garguły, do niedawna Wojciecha Ł., itp. (czyli na kontrakty powyżej 300 tys. euro) są środki. Polityka godna nagrody.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 14.09.2011, 18:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja akurat wspominam, że fakt bardzo często miał sprawdzone wiadomości co do ruchów kadrowych w Wisle i zaklinanie rzeczywistości czyli nazywanie Faktu gównianą gazetą tego nie zmieni
Moze to taki tzw przeciek kontrolowany. Klub chce zaczac powoli oswajac "fanatykow" z odejsciem Maleckiego, coby nie bylo rozdzierania szat jak w przypadku odejscia Brozkow, Glowy i Marcelo. Pamietasz te zastepy wieszczace rozsprzedawanie klubu, ucieczke Cupiala i rychle nadejscie Apokalipsy? Albo rzucajacych miesem na Frankowskiego za "ucieczke" z klubu? Klub chce dac im troche czasu na zrozumienie nieuchronnego.
A tak powaznie mowiac to jesli Patryk chce cos osiagnac w zawodowym footballu to jest ostatni dzwonek dla niego na wyjazd. Jest jeszcze na tyle pilkarsko nieuksztaltowany ze pod reka dobrego trenera moze wyjsc z niego diamencik jakis. Moze nawet gwiazda tego, pozal sie Boze,Euro2012 zostanie.
Tak czy inaczej wszystkim rozstanie wyjdzie na dobre.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 14.09.2011, 18:47
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwego Wiślaka (w tym przypadku dodatkowo piłkarza, który jest jednym z najlepszych w drużynie) wywala się z klubu, bo nie chce mu się dać wyższej pensji, gdyż na ta chwilę ma mniej niż słynne pampersy Kosowskiego, ale na utrzymywanie Garguły, do niedawna Wojciecha Ł., itp. (czyli na kontrakty powyżej 300 tys. euro) są środki. Polityka godna nagrody.
Ty naprawdę myślisz, że chodzi tylko o to, że Wisła nie chce mu dać podwyżki i dlatego chce się go pozbyć(notabene są to tylko domysły po artykule w Fakcie, który nie zawsze ma rację)?
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2011, 18:59
Jakby był dobry to by dostał podwyżkę. Widocznie jest na nią za słaby.
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Stary 14.09.2011, 19:29
Nie przesadzaj, nikt go nie "wywala" na siłe ani za karę. I dajcie spokój z tym 'prawdziwym Wiślakiem' 'Wisłą w sercu' i innymi podobnymi. Wisłe może mieć w sercu równie dobrze grając w lepszym/innym klubie. Zmiana otoczenia mu się przyda, zarówno pod względem rozwoju piłkarskiego jak i każdym innym. I nie spinajcie już wszyscy. W końcu to jest forum kibiców Wisły Kraków, a nie fanów i antyfanów Patryka Małeckiego.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.09.2011, 19:31
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Jakby był dobry to by dostał podwyżkę. Widocznie jest na nią za słaby.
Albo za pyskaty.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.09.2011, 19:48
Redaktor Faktu płacze ze śmiechu, przeglądając wpisy dotyczące podpuchy, jaką zgotował ku większej poczytności....
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Stary 14.09.2011, 19:58
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...193,1,727.html Chyba tu tego nie było - wywiad z Bitonem. W ramach oderwania się od Faktu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2011, 20:11
Chrapek drugą bramkę walnął w I lidze i kolejne 90 minut zaliczył. Może coś z niego będzie. W następnym sezonie to on powinien mieć pozycje w zespole jaką ma w tej chwili Jirsak.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.09.2011, 20:21
Ja mam nadzieje, ze to plotka. Jesli to prawda to w Wiśle zostanie 2 Polakow, co bedzie smieszne
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.09.2011, 20:23
Baala napisał(a):Wyświetl post
Chrapek drugą bramkę walnął w I lidze i kolejne 90 minut zaliczył. Może coś z niego będzie. W następnym sezonie to on powinien mieć pozycje w zespole jaką ma w tej chwili Jirsak.
I 3 asysty ma.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2011, 20:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedno niestety wydaje się prawdopodobne, czyli to że to ostatnia runda Małeckiego w Wiśle.Oczywiście dla mnie niestety bo część to się spuści chyba w ten dzień z radości - tak jak to robiła po Amice - nie że Wisła wygrała, tylko że ten ch...Małecki nie zagrał.
OK, ale zadaj sobie jedno pytanie: czy gdyby przyszła oferta dla Małeckiego, to Wisła nie sprzedałaby go nawet, jeśli byłby równie kontrowersyjny co Garguła?

Ja rozumiem, że są barany wierzące w Brożków psujących atmosferę, starego Głowackiego, "ojca porażek" Baszczyńskiego i nieprofesjonalnego Marcelo. Nie sądzę, żebyś się do nich zaliczał To były po prostu głodne kawałki pozwalające niektórym oswoić się z brutalną prawdą - Wisła nie jest budowana w sposób przemyślany. Jeżeli pojawią się oferty, to sprzedadzą nawet trzy czwarte składu nie patrząc na koszty sportowe. Najwyżej kolejnego trenera się wy.......i.

Więc o czym my w ogóle dyskutujemy?

A że frustraci będą się cieszyć? Przecież to głąby. Małeckiego spotka następująca kara: pójdzie grać do lepszego klubu, w lepszych warunkach (trudno o gorsze, poważne zespoły mają więcej niż jedno boisko treningowe i nie służy ono zazwyczaj jako toaleta dla czworonogów) i za o wiele większe pieniądze.
Gorzej, jeśli refleksja przyjdzie niektórym po niewczasie. Taki Genkov - przykładowo - to świetny napastnik, super gra w obronie. Szkoda, że tak mało bramek strzela. No, ale to przecież napastnik, ma inne zadania na boisku...

Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.09.2011 o godz. 00:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2011, 20:51
Na tak zadane pytanie znają odpowiedz tylko ci, którzy podejmą ewentualną decyzję o sprzedaży Małeckiego. Można natomiast stwierdzić, że zachowanie Patryka podjęcie takiej decyzji bardzo ułatwia.

Z pozostałą częścią posta niestety muszę się zgodzić.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.09.2011, 21:48
Tak czy siak czas Małego w Wiśle dobiega końca. Ludzie w klubie skojarzą jutrzejszą marną frekwencję z jego wypowiedziami, czym utwierdzą się w przekonaniu, że szkodzi on klubowi. Prawdopodobnie decyzja już została podjęta co w swoim wywiadzie między wierszami zdradził niechcący Basałaj.
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 14.09.2011, 22:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że są barany wierzące w Brożków psujących atmosferę
Kolego szanuje Cie ale jakbyś znał choć jednego goscia który siedzi w klubie to myśle zebyś tak nie napisał...
a i jestem baranem

Ja wiem swoje Ty Wolfy swoje... i przy tym zostańmy.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez kuba126 : 14.09.2011 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.09.2011, 23:55
kuba126 napisał(a):Wyświetl post
Kolego szanuje Cie ale jakbyś znał choć jednego goscia który siedzi w klubie to myśle zebyś tak nie napisał...
a i jestem baranem
Wiesz co? Mógłbym Ci podać kilkadziesiąt nazwisk piłkarzy, którzy robili gorsze rzeczy i uchodziło im o na sucho. Tylko po co?

Oczywiście, że w klubie będą rozpowszechniać niestworzone historie na temat tych którzy odeszli. Wszystko -rzecz jasna- pocztą pantoflową lub na forach internetowych. Przed czymś takim nie sposób się obronić, nie ma nawet komu odpowiedzieć. I wiesz co? Rzygać mi się chcę, gdy czytam kolejnego maci0sia który próbuje tego typu informacje rozpowszechniać.

Szymkowiaka sprzedał Basałaj w dość żałosnych okolicznościach. Wtedy też różne wieści krążyły, ale najzabawniejsze jest co innego. Otóż - minęło około pięć lat zanim w Wiśle pojawił się kolejny środkowy pomocnik umiejący grać do przodu.

Rozumiem rozmaite uwarunkowania, ale irytuje mnie robienie z naszych byłych, zasłużonych piłkarzy czarnych owiec - bo akurat taka jest PR-owa potrzeba. Można robić z siebie debila tworząc nowe taktyki z defensywnymi napastnikami - OK, jeżeli to komuś poprawia samopoczucie. Ale robienie z Brożka jednocześnie nieudacznika i mendy - to jest naprawdę żałosne. On coś jednak dla tego klubu zrobił (Twoi znajomi w klubie nie wspominali jak grał na blokadach, bo reszta nie umiał wturlać piłki do siatki?), zasłużył na odrobinę szacunku.

Ale nie - Brożek był chujowy (mentalnie oraz piłkarsko) i dlatego odszedł do lepszego i bogatszego klubu My zaś za jedną czwartą kwoty transferowej kupiliśmy prawdziwego asa pola karnego.
Tak właśnie było.
Ale z tych Turków frajerzy.

Tylko czemu to oni grają w lidze mistrzów?

A tak - to Maaskant dobrał chujowa taktykę, a Małecki nas sabotował.
Tak właśnie było.
Taki Zenit nie wiedział, że trzeba na nich siąść od pierwszej minuty i też przegrał - tyle że niżej.
Frajerzy.
A wystarczyło posłuchać rad mózgów z tego forum - APOEL był już przez naszych rozpracowany.

Ale luzik - Maaskant zapłaci wcześniej czy później. Właściciel już liczył kasę za awans, a on to wszystko s.......ił.

O czymś zapomniałem?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.09.2011 o godz. 01:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 15.09.2011, 00:12
O tym, że Zenit wyszedł 5(!) obrońcami w tym meczu. i że trener Zenitu to frajer bo nie zagrał otwartej piłki materiałem ludzkim jakiego nawet w połowie nie posiada Wisła
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.09.2011, 00:22
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
O tym, że Zenit wyszedł 5(!) obrońcami w tym meczu. i że trener Zenitu to frajer bo nie zagrał otwartej piłki materiałem ludzkim jakiego nawet w połowie nie posiada Wisła
Napisałem ogólnie, że frajerzy. Jedyny pozytyw, to że Zenit ma głupszego trenera niż Wisła - Maaskant wyszedł tylko z czterema obrońcami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.09.2011, 07:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Napisałem ogólnie, że frajerzy. Jedyny pozytyw, to że Zenit ma głupszego trenera niż Wisła - Maaskant wyszedł tylko z czterema obrońcami.
Na jakiej podstawie twierdzisz ,że ich trener jest taki głupi ? Znasz go , śledzisz jego karierę trenerską ,znasz go osobiście , wiesz jaka jest sytuacja w Zenicie ? Czy może uważasz go za głupiego tylko dlatego że wyszedł 5 obrońcami ? Jeśli to drugie to ja naprawdę nie wiem kto tu jest głupi...

Przecież wszyscy to wiemy że nie o pieniądze tutaj chodzi ! Rozmowy w sprawie nowego kontraktu były toczone , Wisła chciała dać mu podwyżkę za dobrą grę , Mały chciał jeszcze więcej i pewnie by dostał ale on oczywiście musiał podpaść kolejny raz . Nie wiem czy On odejdzie z Wisły , nie wiem jak będzie lepiej , Fakt może ściemniać co jest bardzo prawdopodobne ale wcale nie zdziwię się gdyby w ziemie pożegnano Patryka i klub ma do tego prawo a Mały będzie tak naprawdę sam sobie winny ! I nie chodzi tylko o wysyłanie kibiców Wisły na Cracovię ale o wszystkie jego humory i przewinienia , teraz widocznie miarka się przebrała. Przecież już po tym jak Patryk odmówił gry w meczu za Kasperczaka było mówione że piłkarz dostanie ostatnią szansę i jak jeszcze raz coś przeskrobie to wyleci szybciej niż się wszyscy spodziewają więc teraz nie miejcie pretensji do władz klubu że mogą podjąć taka decyzję trudną dla wielu kibiców . Patryk z tamtej sytuacji nie wyciągnął żadnych wniosków , niczego się nie nauczył więc teraz ma to na co zasłużył . Ja osobiście chciałbym żeby Patryk nie odchodził z Wisły pod warunkiem że trochę spokornieje a na boisku będzie grał bardziej zespołowo a nie tak egoistycznie ponieważ ma bardzo duże możliwości i potencjał jednak tego nie wykorzystuje ciągle próbując mijania kilku rywali na raz co spowalnia akcje naszego zespołu i często kończy się stratami zamiast pograć trochę szybciej piłką , na raz na dwa a nie trzymać ją przy nodze aż jakiś pomysł do głowy przyjdzie co z nią zrobić !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.09.2011 o godz. 07:24.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.09.2011, 07:17
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie twierdzisz ,że ich trener jest taki głupi ? Znasz go , śledzisz jego karierę trenerską ,znasz go osobiście , wiesz jaka jest sytuacja w Zenicie ? Czy może uważasz go za głupiego tylko dlatego że wyszedł 5 obrońcami ? Jeśli to drugie to ja naprawdę nie wiem kto tu jest głupi...
Ja bym się zapytał dlaczego wolfy uważa Maskanta za głupka? ( głupszy to stopniowanie od głupi )

Sory. Nie doczytałem posta wolfy przecież wyszedł 4 obrońcami to wiele tłumaczy
Ostatnio edytowane przez Tarann : 15.09.2011 o godz. 07:20.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 15.09.2011, 07:24
Ja bym niektórym interpretatorom słów Wolfy'ego radził zajrzeć do słownika języka polskiego, pod literę "I", hasło: "Ironia".
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2011, 07:44
Baala napisał(a):Wyświetl post
Patrząc tylko i wyłącznie na statystyki to Chrapek od razu wskoczył do pierwszego składu i gra przeważnie całe mecze.
Oprócz tego bramki i asysty. Zupełnie inaczej niż np. Rado, który też był tam na wypożyczeniu i grywał ogony.
Nie wiem jak się prezentuje ale jeśli gra regularnie w pierwszym składzie to pewnie nieźle.
Oby się chłop ograł, to może coś z niego jeszcze będzie w Wiśle, choć przeskok między I ligą a Wisłą jest bardzo duży.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów